Jump to content
Naimisiin.info

Mihin menette häämatkalle ja miksi?


Guest GinTonic

Recommended Posts

  • Replies 910
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mihin: Luultavasti Itävaltaan Alpeille... johonkin ihanaiseen alppikylään. Vaeltamaan, nauttimaan maisemista (ja tietty toisistamme!) ja hyvästä ruoasta.

Miksi: Häät ovat kesäkuussa eikä mikään rantaloma etelässä (se kuumuus...) oikein nappaa. Ollaan pari kertaa Itävallassa käyty ja aivan rakastuttu koko maahan ja erityisesti Alppeihin  :-X. Ensin ajateltiin että tottahan toki häämatkalla pitää lähteä niin kauas kuin mahdollista... mutta vaikka valittavana olis koko maailman maat, molempia kiinnostaa aina vaan tuo vaellus... joten eipä ollut vaikea päätös.

Link to comment
Share on other sites

Kreikkaan, Haniaan! Tuleva aviomieheni ei ole käynyt ulkomailla ennen tätä, joten yllätys tulee olemaan aikamoinen, kun ilmoitan hänelle, että pakkaathan herraseni vaatekassin valmiiksi. Itse olen käynyt Kreikassa, mutten Haniassa, joten paikka on tuntematon molemmille. Pelkkää hyvää olen paikasta kuullut, joten innolla odotan ko. päivää, kun kone lennättää meidät Finnairin sinivalkoisin siivin kimaltelevan meren äärelle!

Heinäkuuta odotellessa  :-X

Link to comment
Share on other sites

Madeiralle lähdetään heti häiden jälkeisenä maanantaina eli toukokuun lopulla. Meillä oli mahdollisuus vain viikon matkaan ja muutenkaan ei olisi haluttu kaukomaille, koska ollaan kuultu vähän huonoa sesongin ulkopuolella tehdyistä kaukomatkoista. Madeira oli oikeastaan yllätysvalinta. Oltiin ajateltu esim. Italiaa, mutta haluttiin mukavuussyistä valmismatka eikä sinne ollut oikein hyviä lähtöjä alkuviikosta. Osasta kohteista taas sanottiin, että tuohon aikaan voi olla epävakaista. Mulla oli ollut kuva Madeirasta Kanarian tapaisena mummokohteena, mutta kun luin sattumalta enemmän siitä oli valinta helppo. Otettiin sitten parempi hotelli, merinäköala ym. pikkuluksusta.

Link to comment
Share on other sites

Meillä samanlainen matka tiedossa heinäkuussa. Minä en alunperin oikein tiennyt minne haluaisin häämatkalle. Tuntui että oli niin monta kiinnostavaa vaihtoehtoa. Toisaalta kiinnosti kaupunkiloma Espanjassa tai Italiassa, toisaalta rantaloma jossain tosi kaukana. Sulho oli kuitenkin sitä mieltä että Italiaan on ehdottomasti päästävä ja siellä ainakin Roomaan. Joten tämä on meille täydellinen yhdistelmä. Osa ajasta suurkaupungissa, osa taas vähän pienemmässä jossa ei toivottavasti ole niin paljon turisteja kuin Roomassa.

Minkälainen paikka tuo Sorrento on? Ollaan myös mietitty Roomaan menemistä, mutta yhdistelmälomakaan ei ole poissuljettu. Minkälaisesta matkatoimistosta tällainen yhdistelmäloma järjestyi?

Link to comment
Share on other sites

Me lähdetään Uuteen Seelantiin, jonne molemmat ovat aina halunneet "sitten joskus". On niin kaukana, että taitaa tulla once in a life time reissu, joten mikäpä sopisikaan paremmin hämatkakohteeksi  :)

(omatoimi)Matkan järjestäminen on kuiteinkin sen verran iso juttu, ettei edes haaveilla lähetevämme reissuun heti häiden jälkeen. Lisäksi ilmastollisesti sinne kannattaa lähteä meidän talvella, joten suuntaamme "varsinaiselle" häämatkalle 0,5 tai 1,5 vuotta häiden jälkeen, riippuen rahallisesta tilanteesta sekä lomien järjestämisestä.

Niinpä heti häiden jälkeen olemmekin ajatelleet lähteä pienelle viikon rentoutumislomalle vaikkapa jollekin valmismatkalle Eurooppaan. Meistä kumpikaan ei ole aikuisiällä ollut ns. pakettimatkalla, vaan aina on ostettu liput erikseen (usein Ryanairilta) ja baanattu sitten rinkka selässä kaupungista ja hostellista toiseen ilman minkäänlaisia ennakovarauksia. Normaalisti tämä sopii meidän tyyliimme, mutta häiden jälkeen tuntuu kyllä houkuttelevan helpolta lentää suoraan kohteeseen ja majoittua samaan HOTELLIIN (jota ei tarvitse alkaa etsiä paikan päällä) koko ajaksi! Eikös valmiisiin paketteihin yleensä kuulu vielä lentokenttäkuljetuksetkin? Oi ihanuutta..

Olen muutenkin matkustajatyyppiä ja kaverit vain nauroivat olematta yhtään yllättyneitä, kun heti kihlajaispäivänä (kosinta tuli itselleni yllätyksenä) aloin ensimmäiseksi suunnitella häämatkaa  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mihin: Israeliin Tiberiakseen ja Jerusalemiin

Miksi: Isreal tuli minulle ja sulhaselle ensimmäisenä mieleen, vaikka se ei olekaan perinteinen häämatkapaikka. Israelilla on meille erityinen merkitys. Kaiken hyvän lisäksi siellä pitäisi toukokuussa olla lämminkin. Negaativisenä puolena on tietty ne ainaiset pommit ja sota. Mutta kuitenkin Israel on maa jossa halusimme päästä käymään ja saimme matkan häälahjaksi, joten tuumasta toimeen vain.. ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest hienostolainen

Minulla ei liene kovinkaan monia häämatkapaikkakuntakaimoja ;D ::), me lähdemme nimittäin (ah niin romanttiseen) Berliiniin!!! :D

Syitä? No, kaupunkilomalle haluttiin, matkan varaus jäi viime tippaan ja tuolla oli paikkoja säällisessä hotellissa. Lisäksi matka on suht edullinen joten opiskelijallakin on varaa. Paikkakunnalta saa myös taatusti meille niin mieluisia olutta ja makkaraa. :)

Link to comment
Share on other sites

No me lähetään kuukaudeks Australiaan josta viikko ollaan ihan kahestaan Carnsissa, auringon lämmössä. Sitten on samalla matkalla meijän toinen häävastaanotto, Melbournessa. Miksi, koska sulhasen perhe tulee sieltä ja sinne on tarkotus muuttaa kun täältä vaan pääsis lähtemään.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kesämorsian 2006(Guest)

Me mennään Ariballe ja Curacaolle. Olemme ensin Aruballa neljä päivää, jonka jälkeen lennämme Curacaolle (4pv). Matkan räätälöimme itse, koska tarjousten perusteella huomasimme  sen olevan huomattavasti halvempi.

Link to comment
Share on other sites

Me ei olla vielä päätetty häämatkakohdetta. Vaihtoehtoja on niin valtavasti ja ollaankin mietitty lähinnä, millä perusteilla karsintaa tehdään.

Tällä hetkellä on se fiilis, että miksi mennä "vain" aurinkoon, kun sinne pääsee nykyään muutenkin niin halvalla. Aikaisemmin se on ollut jotenkin ymmärrettävää, että se kenties elämän ainoa kaukomatka on haluttu mahdollisimman kauas ja lämpimään.

Joten me taidetaan miettiä jotakin erityistä, mitä halutaan häämatkalla yhdessä kokea.  :-X Siksi minua kiinnostaisikin tietää, mitä muut hääparit ovat suunnitelleet tekevänsä ja kokevansa häämatkalla? Maailma on nykyään niin pieni ja oikeastaan mikään kohde ei ole mahdoton, joten mitä haluatte nähdä?

Kerron sitten täällä mihin kohteeseen olemme päätyneet, kun valinta saadaan vihdoin tehtyä.  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Häämatkakohteemme: Gabon ja São Tome  :-X

Lähdemme neljäksi viikoksi Afrikan syvimpään sademetsään, Gaboniin. Toiveenamme on päästä näkemään tasankogorilloja, mutta myös meriaalloissa polskivia virtahepoja ja metsänorsuja. Kolme viikkoa sademetsäretkiä ja viimeiseksi viikoksi São Tomen saarelle, jossa vaeltelun lisäksi pääsemme snorklaamaan ja ottamaan iisisti  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Meterdude(Guest)

Niin ja ihan yhden yksityiskohdan mainitakseni tuosta Gabonin häämatkasta: vietämme yön puussa kymmenen metrin korkeudella  moskiittoverkon ja Afrikan tähtitaivaan alla, sademetsän äänten ympäröiminä, pimeyden sydämessä... vain me kaksi. (ja kymmenet tuhannet itikat, lepakot, käärmeet ja.. ja... ) Très romantique! :-X

Link to comment
Share on other sites

Me lähetään Aruballe elokuussa. Ollaan jo pari vuotta suunniteltu matkaa sinne, mut vihdoin päästään toteuttaa se...ei vaan millään jaksais odottaa...

Me suuntaamme myös Aruballe elokuussa.  :-X :-X :-X :-X

Haluttiin johonkin sellaiseen paikkaan johon ei muuten välttämättä tulis mentyä ja ehdottomasti halutiin Euroopan ulkopuolelle, kun kumpikaan meistä ei ole Eurooppaa kauemmaksi matkustanut.

Link to comment
Share on other sites

Me lähdemme Nizzaan.. Nizza vaikuttaa romanttiselta paikalta siksi valitsimme sen ja emme halunneet ihan tavanomaiselle auriko/rantalomalle kanarian saarille vaan vähän mielenkiintoisempaan paikkaan, jossa on myös mahdollisuus paistatella auringossa. Matka on sulhaselle ensimmäinen ulkomaanmatka ja toivottavasti siitä tulee ikimuistoinen  :):-X :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli suunnitelmissa ensimmäisenä Mauritius, Melediivit tai Seychellit, mutta kyllähän sen tiesi, että ne on ihan liian kalliita paikkoja..  :'( Joten meidän matkakohteemme on Thaimaan Hua Hin! Sinnekin ollaan kuitenkin haluttu mennä koska siellä kaikki on niin luksusta ja ihanan näköstä.  8-)  

En malta oottaa!!  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...