Jump to content
Naimisiin.info

Mihin menette häämatkalle ja miksi?


Guest GinTonic

Recommended Posts

Helsinki - Itämeri - Pohjanmeri - Atlantti - Karibia, noin 4kk kesäkuusta alkaen omalla veneellä

Minihäämatka oltiin mökillä, vaan yks yö kun ekaks auto hajos ja meni huollossa eka yö... ;D

Mutta tuo iso häämatka tarkentui. Yhteinen matkamme 7vkoa alkaa Amsterdamista (mistä ostimme vihkisormukset) josta jatkamme purjehtien Espanjan La Corunaan, sitten Portugalin rannikkoa, ja jos ehditään, Madeiralle ja Kanarian saarille. Ja toisella ajalla matka toivottavasti jatkuu myöhemmin Atlantin yli Karibialle. ::)

Ja miksi? kumpi olikaan ennen, muna vai kana, atlantin ylityssuunitelma vai suunnitelma mennä naimisiin... molempien lupauksesta tehdään tämä matka

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 910
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meksikoon, Playa del Carmeniin.

Tämän vuoksi:

:-X Haluamme häämatkalle mahdollisimman pian häiden jälkeen (Meksikoon lähtö on jo sunnuntaiaamuna)

:-X Lämmintä pitää olla (lähempänä olevissa kohteissa yöt ja merivesi ovat lähes poikkeuksetta turhan kylmiä)

:-X Suhteellisen turvallinen kohde, eikä vatsatautivaarakaan ole kaikkein suurimpia

:-X Ei pelkkää löhöilyä, vaan myös jotain nähtävää (maya-kulttuuria)

:-X Haluan upottaa varpaani valkoiseen hiekkaan! :)

Eniten kohteessa mietitytti pitkä lentomatka, suuri aikaero (8 tuntia) ja hääyön meneminen matkustaessa. Kaksi ensimmäistä helpottunee sillä, että olemme matkalla kaksi viikkoa (tosin aikaero taitaa olla pahempi kotiin palattaessa) ja hääyö - no, onpahan ainakin erilainen!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä 2,5 vk:n matka Thaimaaseen.

Ensin 12 pv Phuket ja sitten loput 4 pv Bangkok!

Halusimme jonnekin kauas täältä missä on lämmintä. Kun mietimme kaukomatkoja

niin tämä tuli kaikkein edullisemmaksi, joten päädyimme siksi Thaimaaseen.

Link to comment
Share on other sites

Me lähdemme Espanjaan! Ystävillämme on siellä kesäasunto jonka he lahjoittivat käyttöömme.  ;D

Haluamme häämatkalta vain rentoa yhdessäoloa, ulkona syömistä ja rannalla makailua.. Sanomme hyvästit nähtävyyksille!

Link to comment
Share on other sites

Me lähdemme viikko häiden jälkeen Azoreille!!   :D

Matkakohteen valintaan vaikutti se että azorit ei ole vielä mikään massaturismikohde. Siellä on mahdollisuus hyvinkin erilaisiin aktiviteetteihin ja erityisesti molempia kiinnostaa valassafarit ja muutenkin luontoon ja saareen tutustuminen omatoimisesti!!

Link to comment
Share on other sites

ABC-saarille, eli ensin 5 vrk Curacaolla, sitten 6 vrk Aruballa (joka on all inclusive).

Mietimme pitkään matkamme kohdetta, vaatimuksenamme oli se että siellä pitää olla tammikuun lopulla lämmin, rantaa silmän kantamattomiin, löhöloman ja harrasteluloman sekoitus. Myös kaikki "nähtävyydet" olisi plussaa.. Lisäksi halusimme paikan joka olis ainutkertainen häämatkapaikka.. Ja nämä kriteerit aikalailla täyttyvät tuossa kohteessa. Ensimmäiset 5 vrk Curacaolla ollaan omatoimisempia ja tutkitaan saarta ja ehkä vuokrataan auto tai skootterit.. ja loppu loma Aruballa löhöillään kunnolla, nautitaan ilmasta ja rannoista ja vedestä sekä vesiurheilumahdollisuuksista ja syödään kuin pienet siat  ;D

Link to comment
Share on other sites

7vrk Aruballa ja 7vrk Curacaolla. Haluttiin mennä paikkaan, jossa on hyvät ilmat heti häiden jälkeen (elokuun alku), eksotiikkaa, kauniit rannat. Thaimaa on jo nähty. Eurooppaan ei haluttu, koska ollaan jo paljon reissattu siellä ja Eurooppaan tulee helpommin lähdettyä myös vauvan kanssa. Tämä on meidän viimeinen matka kahden varmasti moneen vuoteen.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kambotsaan ja Filippiineille. Pitaa olla kulttuuria ja tekemista, vaikka onkin haamatka. Tosin sitten myos rantaa ja lammin meri, etta voi rentoutua, kun ensiksi on tehnyt kaikkea hiki hatussa!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mauritiukselle matkaamme heti kohta häiden jälkeen eli 1.8 lähdemme. Liput tuli eilen  :-X :-X. Matkatoimisto ehdotti muutamaa kohdetta toiveidemme mukaan ja vähitellen muut karsiutuvat, joten Mauritius jäi. Lämpö, meri ja tietysti matka kauemmaksi olivat mm houkuttavia asioita  ;D.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Thaimaan Phuketiin kahdeksi viikoksi tammikuussa.

Käytiin eka kerran viime talvena ja ihastuttiin paikkaan molemmat.

Lämpöä, hyvää ruokaa ja nähtävyyksiä + rantaelämää sopivassa suhteessa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

kuukauden loma etelä-Afrikassa, syyt:

siellä ei olla vielä oltu ;D

sama aikavyöhyke, eli ei aikaeroväsymystä

lyhyt lentomatka, vain 12h, heh.

mahtava luonto

mahtavat rannat

sukellusmahdollisuus

Link to comment
Share on other sites

Suunnitelmissa Azorit.

Miksi:

Siksi että pitää olla suht lyhyt lentomatka ja haluan paikkaan joka ei ole turistien turmelema. Mukaan lähtee silloin noin 1,5 vuotias poikamme, joka hieman muutti alkuperäisiä suunnitelmia joita tehtiin ennen raskautta :) Alunperin ajateltiin Arubaa ja Curacuota.

Viime vuonna käytiin Australiassa ja täytyy sanoa, että ihana maa ja hirveesti nähtävää. Jatketaan sitten tätä a-sarjaa  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ainut häihin liittyvä unelmani on tosi pitkään ollut, että pääsisin Malediiveille häämatkelle. Paratiisisaari jossa huikeat sukellusmahdollisuudet, tarviiko muuta sanoa.  ;)

Eli sinne mennään.

Link to comment
Share on other sites

Me mennään häämatkalle Glastonburyn festareille  ;D , häiden jälkeisellä viikolla.

Syy: Asutaan Afrikassa (häät Englannissa) eikä haluta samaan syssyyn enempää matkoja, vaan keskitytään mieluummin ystävien seuraan, hyvään musiikkiin ja loistavaan festaritunnelmaan! Lisäksi, Glastonbury on vastaa meidän ajatusta täydellisestä (pitkästä!) viikonlopusta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meilä ei vielä häämatkaa olla varattu, mutta alustavasti ollan puhuttu Kanariansaarille tai Kreikkaan menosta. Ihan tavallinen viikon tai kaksi pituinen ranta/löhöilyloma. Järkyttävintä tässä on se, että minä joka vihaan rantalomia ja pelkään tulevani mökkihöperöksi jossain samassa hotellissa, auringon paahteesa itseasiassa ehdotin juuri kyseistä häämatkakohdetta  :o

Miksi?  :) Itseni tuntien tiedän, että häitä edeltävä kuukausi menee hääräyksen, stressauksen, olemattomien yöunien sekä ihanan hösellyksen parissa ja niin paljon kuin sitä odotankin (olen niitä imisiä joille pieni stressi tekee vain hyvää  ;)) tiedän että sen jälkeen kaipaan vain rauhallista lomaa jossain missä saan nauttia mieheni seurasta sekä rennosta menosta. Rauhallinen bungalow, meri lähellä, kaunista säätä, kauniita maisemia sekä pieniä ja idylisiä ravintoloita, sekä tietysti oma rakas. Muuta en häämatkalta kaipaa  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Häiden jälkeisenä maanantaina suunnataan kohti Thaimaata: 3 vrk Bangkok, 7 vrk Hua Hin ja sitten mennään vielä kolmeksi päiväksi Singaporeen.

Miksi? Ollaan aika vähän matkusteleva pariskunta, eikä olla koskaan oltu kaukomaissa ja molempien mielestä Thaimaaseen tulee vaan joskus päästä. Mikä onkaan parempi ajankohta tällaiselle matkalle, kun häämatka. Nähtävyydet jää varmasti vähemmälle, muutama retki ehkä tehdään, mitään ei ole etukäteen varattu, katsellaan sitten paikan päällä mitä huvittaa tehdä.

Link to comment
Share on other sites

Luultavasti Australiaan ja siellä Sydneyhin. Sulho on aina haaveillut Australian matkasta ja on kiva tehdä häämatka jonnekin spesiaaliin paikkaan. Australia syö rahaa "normaalia" reissua enemmän, joten sinne ei muuten ihan äkkiä tulisi lähdettyä.

Heti häiden jälkeen mennään mökille viikoksi jonnekin meren ääreen. Siellä saa levätä häärasitukset pois, ladata akkuja ja olla vaan kahden kesken. Tuo varsinainen häämatka tehdään n. 6 kk häiden jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Menemme Tansaniaan safarille pari viikkoa häiden jälkeen. Minua kosittiin Kenian safarilla 10 v sitten. Jossain tässä vuosien mittaan päätimme, että lähdetään kymmenen vuoden kuluttua Kenian matkasta Tansaniaan muutamien Keniassa tapaamiemme ihmisten kanssa. Näin sitten tapahtuukin, ja pari vuotta sitten päätettiin, että se on samalla häämatka. Eli häävalmistelut aloitettiin matkan suunnittelusta. Asiat siis tärkeysjärjestykseen... ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me mennään New Yorkiin. Sinne on pitänyt mennä seurustelun alusta asti, mutta ei olla saatu aikaiseksi. Häät on lauantaina, joten sunnuntaina hoidetaan krapula pois ja maanantaina lähdetään. Meillä on sellaiset liput, että tullaan pois sitten, kun huvittaa. Todellisuushan tässä iskee vastaan ikävällä tavalla eli häämatkan pituuden määrää se, pajonko saadaan kikkailtua vapaata.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Paikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta vakavasti harkitaan kolmen päivän safaria Keniassa/Afrikassa, jonka jälkeen sulhasen haluamalle löhölomalle paratiisisaarelle Mauritiukselle/Sansibariin.

Mielestäni tämmöinen yhdistelmäloma on kiva, on sekä äksöniä että rentoutusta. Ajattelimme ottaa myös all inclusive paketin ainakin jos menemme Mauritiukselle (aika kallista vissiin), saapa sitten syödä ja juoda riittävästi ilman eurojen laskemista...

Haluaisin lisäksi ottaa aamiaisen joka aamu huoneeseen asti ja takapihalla saisi mielellään olla oma jacuzzi -allas... ihanaa!!!

Link to comment
Share on other sites

Karibian risteilylle sen vuoksi että oltiin viime vuonna myös ja oli aivan mahtavaa !! Nyt on samanlainen laiva mutta eri reitti, joten  näkee taas pari uutta maata ainakin vilaukselta ! Meilläkin oli matka varattu ennenkuin häistä oli edes puhetta, joten matkasta tuli idea tehdä siitä samalla häämatka, kun on kuitenkin aika hieno ja hieman hintava reissu tulossa  ;D.

Link to comment
Share on other sites

Kohteena Kreikan Parga ja syitä...

* Kreikka on lemppari

* morsian ei kestä lentokoneessa millään montaa tuntia, joten alle neljän tunnin lentomatka on bueno (on sitä siinäkin jo kestämistä...)

* hotellina Vekios, joka on suht pieni, mutta mihinkään tuhannen huoneiston isoon hotlaan ei missään nimessä haluttu

* hotelli rantsulla, mutta ostoksillekkin pääsee helposti

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä tällä hetkellä ajatuksissa Aruba (+ Curacao). Mua kiinostais myös Indonesia (Bali) tai Malesia (Lankawi & Kuala Lumpur) mutta miekkosta vetää tuo Karibia suuntaansa.

Ensin ajateltiin Thaimaata, mutta sinne tulee mentyä varmasti muutenkin, ja siellä on niin paljon suomalaisia turisteja että halutaan vähän spesiaalimpaa tällä kertaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä häämatka suuntautuu kuukauden kuluttua Vancouveriin, Kanadaan!  ;D Päätimme jo viime kesänä loikoillessamme kuuman Espanjan auringon alla, että häämatkakohde on kapunki (kelistä välittämättä)

:D Huippu hotelli aivan keskustassa (mm. king-size vuode ja kylpyamme 2:lle  :-X)

:D Kulttuuri ja ostoksia vaikka kuinka (mm. ravintolaillallinen takkatulen ääressä!  :-X)

:D Upeita maisemia ja nähtävyyksiä

:D Turvallinen

;) NHL (tulevan aviomiehen toivomus)

:-/ Piitkä lentomatka ja aikaero

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä häämatkakohdelistan kärjessä meillä on Rooma ja mahdollisesti viikko joosain muualla Italiassa mutta häihin on vielä aikaa joten saapa nähdä  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...