Jump to content
Naimisiin.info

Praha


Guest onnellinen

Recommended Posts

Myös tv-tornista avautuu aivan mahtavat näköalat :-X

MUTTA sinne tv-tornin ravintolaan on turha mennä syömään. Me tehtiin se virhe, siellä oli häämatkan kalleimmat ja huonoimmat ruoat. Uskon, että miltä tahansta huoltoasemalta saa parempaa!!!

Hieman keskustan ulkopuolella oleva eläintarha on myös käymisen arvoinen.

Prahan linnan alueella kannattaa ostaa heti kaikkiin niihin paikkoihin liput joissa haluaa käydä. Meille kävi niin, että esim. Ruutitornissa ei ollutkaan sinä päivänä lipunmyyntiä ja olisi pitänyt palata takaisinpäin jotta olisi saanut sinne sen lipun. Kultaisella kujalla oli ihanan värikkäitä taloja.

Me oltiin päivällä sellaisella lyhyellä risteilyllä, ei ollut mikään erityinen kokemus, mutta kuvittelisin, että illan pimetessä olisi paljon hienompi. Ylipäätään kaupunki on iltavalaistuksessa valtavan kaunis.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

satuhaat: Millä koneella lennätte? Ettei vaan satuta vaikka samaan koneeseen ;) Me oltiin siellä viime vuonna ekalla häämatkalla ja nyt sit tosiaan lähdetään toiselle :D

Kuten Lumikki tossa sanoi eläintarhassa kannattaa käydä. Me tykättiin kovasti siitä paikasta, ainoa vaan jäi harmittaa ettei nähty jääkarhuja.. toisaalta lämpöä oli jotain 30 astetta et ehkä se voi vaikuttaa asiaan ;) Mut hieno paikka oli.

Lumikki: Kävittekö kultaisella kujalla katsomas siellä sisätiloihin? Oli jotain asenäyttelyitä yms, siis silloin ku me oltiin siellä ni ainaki silloin oli.. En tiiä johtuko kuumuudesta vai mistä mut mulle tuli ihan sairaan paha oli sillä kujalla, must atuntu et se haisee ihan kaatopaikalle yms! Toisaalta mun kaveri joka oli kans siellä vähän aikaa sitten sano et silloin se ei ainakaa haissu ;D et ehkä mul sit oli joku lievä auringonpistos tai jotain.. mitä kyl epäilen ;)

Tosiaan heti kun menee vähänkin kauemmas kesustasta niin saa halpaa ja hyvää ruokaa! Meidän ois tarkoitus tällä kertaa mennä jokiristeilylle, tosin illalla kun seon kuulemma niin romanttista :D Shammy tiesi kertoa ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest satuhaat

Jensky: juuri eilen tuli lentoliput.... ;D finnairin koneella, lento AY0715, ja palataan torstaina. Ollaanko samassa koneessa? :D

Tänään matkatoimisto oli vielä lähettänyt ihanan matkaoppaankin hyvän matkan toivotuksilla, aikasemmin ei kyllä ole ollut näin hyvää palvelua missään... ::)

Oon tämän päivän nyt lueskellut sitä opasta, ja etsinyt osoitteet romanttisimpiin ravintoloihin, puutarhoihin, ja miten päästään mini eiffelille ja löytyi sieltä vinkki myös mini biitsistäkin... ;D

ja tuo eläintarha tosiaan myös kiinnostaa... mutta koska kyseessä on tuollainen miniloma niin pitää muistaa olla haalimatta liikaa tekemistä. Jokiristeily illalisineen varattiin ainoastaan nyt jo etukäteen...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

satuhaat: Me lennetään kans Finskillä ja lentotunnus on AY715. Lippuja ei olla vielä saatu mut jos tohon kuuluu vielä nolla väliin ni sit ollaan samalla lennolla :) Meidän on ok-matkojen kautta et sanoivat et liput tulee n. 10pvä ennen lähtöä. Ihan hyvä sinäänsä, muuten mä varmaan hävittäisinki ne jo ;D Toi meidän lento lähtee aamulla. Tosin viime vuonnakin meidän lennon piti lähtee jo joskus neljän aikaa iltapäiväl mut se lähtiki vasta reippaasti yli kuus.. Toivottavasti tällä kertaa lähtö on ihan siihen aikaa ku pitäiski.

Me ollaan tässä kans tehty jo pientä suunnitelmaa muutamiks päiviks. Käydään siellä missä ei ehditty ja jos aikaa jää ni sit käydään niissä paikoissa missä ollaan jo käyty jos haluaa vielä kerran nähdä sen paikan. Meil ois tarkoitus tällä kertaa mennä sinne Petrinin (jotenki tollee se kirjoitettiin :)) kukkulal katselee maisemia siitä mini-Eiffelistä myös

Ni te ootte sit kolme yötä? Me ollaan neljä.

Link to comment
Share on other sites

Guest satuhaat

Jensky: no niin, me taidetaankin olla sitten menomatkalla samassa koneessa! ;D kiva juttu, ostin meille "huomenlahjaksi" valkoiset just.. ..married t-paidat, hihii.... ::) että jos mies suostuu laittamaan ne päälleen niin niistä meidät sit tunnistaa.

tosiaan, me ollaan vaan kolme yötä, ei raaskittu jättää tytärtämme sen pitemmäksi aikaa mummon hoivaan....

koneessa nähdään, ihanaa, ei ole siihenkään enää pitkä aika.... ;D ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...

Asuimme Prahassa puoli vuotta puolitoista vuotta sitten, ja rakastuin kaupunkiin totaalisesti  :-X :-X :-X Kerrottavaa ja vinkkejä olisi niin paljon, etten tiedä mistä aloittaisi ja mihin lopettaisi. Senpä vuoksi suosittelen kaikille Prahaan lähtevillä Mondon Praha-opasta (löytyy ihan googlaamallakin). Kyseessä ei ole ihan perinteinen matkaopas, ja toimi hyvin meidänkin raamattunamme koko puolen vuoden ajan. Opuksesta todellakin löytyy tietoa ja vinkkejä, sanoisin jopa kaikki oleellinen, kunhan perehtyy siihen huolella  :)

Link to comment
Share on other sites

kerronpa minäkin nyt sitten kokemukseni Prahasta!

Jos millään mahdollista, niin kannattaa lentää suoralla lennolla. Me menimme vuosi sitten Prahaan Kööpenhaminan kautta ja se pidensi matkustus aikaa kamalasti. Eli jos olette häämatkalle menossa, niin lentäkää vaikka Finnairilla suoraan Prahaan!

Paikan päällä kannattaa olla enemmän, kun 3-4 päivää, niin kuin me olimme. Kaupunki on niin valtavan kaunis ja nähtävää paljon, että kiertelyyn menee monta päivää ja jos kerta häämatkalla ollaan, niin pitäähän yhteistä aikaa olla muuhunkin kun kaupungin kiertelyyn :)

Romanttisin hetki minkä olen kokenut oli, kun lähdimme avomieheni kanssa aikaisin aamulla liikkeelle ja kävelimme linnavuorelle. Ylös noustessa koko nukkuva kaupunki avautui eteemme. Se oli valtavan kaunista ja erittäin romanttista.

Mukaan kannattaa ottaa hyvä kaupunkiopas ja hyvät kengät, sillä kävelyä tulee paljon. Toisaalta Prahan metrolinjat ovat niin toimivia,ettei hotellin tarvitse olla ihan keskustassa. Meillä oli hieman syrjemmässä, halva ja hyvätasoinen hotelli. Matka keskustaan kesti metrolla 10 minuuttia. ei siis paljon! Suosittelen kaikille historiasta, oluesta ja romantiikasta kiinnostuneille!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Praha on mielettömän kaunis ja edullinen matkakohde. Oltiin aviomiehen kanssa siellä kesälomalla viisi päivää, otettiin hotelli+lento -paketti eBookersin kautta ja tuli maksamaan 330 €/nuppi kolmen tähden hotellissa, joka oli muutaman minuutin kävelymatkan päässä vanhankaupungin aukiosta, ihan metroaseman vieressä. Ruoka ja juoma on suomalaiseen hintatasoon verrattuna edelleen edullista, jopa "turistialueilla". Heti jos poikkeaa yhtään sivukaduille, hinnat laskevat entisestään. Niskan siellä saa kipeäksi kun on niin uskomattoman paljon katseltavaa ja se lienee kaupungin ainoa "miinuspuoli". Suosittelen lämpimästi! Jos sitten meinaa häämatkaluksusta siellä etsiä, niin vanhankaupungin hotelleista on luksusta josta valita.

Ja tosiaan, Prahassa kannattaa käyttää joukkoliikennettä! Se on toimivaa, nopeaa ja erittäin edullista. Esimerkiksi taksi lentokentältä maksaa 20-25 €, mutta vaihtolippu 20 senttiä ja bussi-metro -yhdistelmällä me pääsimme ruuhka-aikaan hotellille reilusti nopeammin kuin taksilla olisi ikinä onnistunut. Ja siis se sujui näin: suoraan terminaalin ovien edestä lähtee bussi, jonka päättäri on metroasemalla, josta kulkee suoraan metro keskustaan. Uskomattoman helppoa, varsinkin taksin kanssa tinkaamiseen verrattuna.

Tästä osoitteestä löytyy tietoa joukkoliikenteen lisäksi lähes mistä tahansa Prahaan liittyvästä käytännön asiasta:

http://www.myczechrepublic.com/prague/transportation.html

p.s. ja se kenkien määrä... itse ostin "vain" kolmet, koska tällaiseen isoon kavioon valikoima on kehnompi. Jos jalan koko olisi 36-39 niin olisin varmaan ostanut parikymmentä paria samalla hinnalla kuin suomessa maksaa yksistä laatukengistä... mielettömästi kauniita kenkiä käytännössä kympillä, vau.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest Vieras_Helena_*

Hei!

olen prahassa asuva suomalainen ja vuokraan yksityisasuntoja Prahan keskustan alueella.

Asunnot ovat tarkoitettu lomakäyttöön ja näin ollen myös häämatkalaiset ovat enemmän kuin tervetulleita.

Asunnot sijaitsevat prahan keskustan alueella (Vaclavin aukio ja Vanha kaupunki).

Vaclavin aukion asuntojen yhteydessä on sauna, kylpyläpalveluja, kauneushoitopalveluja ja ravintoloita. Sijaitinsa takia asunnoilta on helppo kimmahtaa mihin tahansa suuntaan Prahassa (teatteriin, oopperaan, yökerhoon jne).

Häämatkan voi räätälöidä täältä käsin valmiiksi varmaalla huoneeseen esim paikallista kuohuviinia, pientä purtavaa jne.

Jos tällainen vaihtoehto kiinnostaa, kurkkaa alla olevaan linkkiin:

http://www.helenavatanen.com/Asuntoprahassa.htm

ja ota yhteyttä:

Helena

[email protected]

Terveisin Prahasta,

helena

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Olimme Prahassa kolmen viikon kesälomareissullamme neljä päivää. Tulimme junalla Berliinistä, matka kesti n. 5 1/2 tuntia ja maisemat olivat hienot! Junassa oli ilmastointi, joten edes tämän kesän superhelteet eivät haitanneet. Voin siis suositella tuota vaihtoehtoa, jos haluaa hieman liikkua häämatkallaan ja nähdä kaksi ihan erilaista kaupunkia. Junaliput maksoivat 48e kahdelta, kun ostimme ne melko ajoissa DB:n (Saksan VR) sivuilta. Olimme yömme hotelli Vitkovissa, jonne pääsee keskustasta kätevästi yhdellä raitiovaunulla. Hotelli oli edullinen, melko moderni ja uusittu. Ei luksusta, mutta kivasti sisustettu ja siisti. Voin suositella. Varasimme sen booking.comin kautta.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
Guest icequeen1985

Voisitko kertoa tarkemmin millaista siellä oli? Olitteko omatoimimatkalla vai jonkun matkatoimiston kautta? Miten pärjäsitte keilellisesti ym?

Olisin kovin kiitollinen kaikesta informoinnista.

Link to comment
Share on other sites

Praha on vanha ja todella kaunis kaupunki!

Nähtävää on paljon ja vaikka olimme viikon, jäi paljon vielä näkemättä.

Prahassa on minun mielestä edullista, vaikka tietenki koruna tuntuu isolta rahalta kun esimerksiksi kahvilla käydessä summaksi tulee n. 200-500 korunaa :P

Olimme reissussa matkatoimiston kautta, hotellia en voi suositella.. yövyimme Olga hotellissa, joka oli vanha ja palvelua ei pahemmin ollut. Huone siivottiin kyllä joka päivä, mutta aamiainen ei ollut kovin maittava. Hintaansa nähden kuitenki ihan ok jos etsii edullista hotellia!

Englannilla pärjäsi ihan hyvin. Taksikuskit eivät kovin hyvin puhuneet englantia, mutta ravintoloissa/kahviloissa/nähtävyyksissä pärjäsi enkulla.

Siinä nyt jtn. Kysy jos tahot tietää jtn lisää! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Mä nostelen tätä, varattiin just matka Prahaan elokuulle. :)

Tarkoitus olisi yöpyä Top Hotel Prague Leisure Centerissä, joka on ilmeisesti vähän kaupungin ulkopuolella, mutta meidän mielestä näytti hyvältä.

Mitähän nykyisin maksaa taksilla matkustaminen Prahassa? Tuskin kovin paljon?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

^ Prahan pienestä matkaoppaata löytyy tietoa Prahassa taxilla liikkumisesta. Itse olen tyytynyt käyttämään metroa, bussia ja raitsikkaa, sillä niillä pääsee kätevästi liikkumaan joka paikkaan Prahassa. Voin suositella myös illallisristeilyä Vlatavalla. Näkee kauniin kaupungin iltavalaistuksessa ja kun tilaa liput ajoissa saa estradi paikan ikkunan vierestä. Esimerkiksi Jazz-veneelle voi tilata liput ennakkoon.

Ps. Mondon Prahan matkaopas on lukemisen arvoinen

Muokattu: , käyttäjä: Sinun ikuisesti
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest Engelina

Kiitos vinkistä, Sinun ikuisesti. :)

Tutustuin tohon jazz-veneeseen ja varasinkin saman tien illallisliput sinne. :) Tosi jännää ja ihanaa, voin kuvitella, että se on kyllä oikea elämys! Kiitos vielä!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...