Guest Tytti

Vinkkejä Madeiran lomalle?

64 viestiä aiheessa

Nostetaas ylöspäin josko löytyis tuoreita kokemuksia :)

Ollaan ajateltu, että ehkä islannin sijasta lähdettäisiinkin Madeiralle. Kaikki tutut jotka siellä on käyneet ovat ylistäneet sen niin huippuunsa että  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin nykyisen mieheni kanssa siellä tammikuussa-03,mahtava paikka.

Siellä tunsi olevansa vähintään himourheilija!Levadat on aivan uskomattomia.

Tammikuu oli melko "koleaa" aikaa,yhtenä päivänä taisi olla bikinit päällä  ;D

mutta se ei haitannut yhtään.

Autonvuokraus on ehdoton,sillä pääsee ihanasti kiertämään saarta ja yöpymään muuallakin kuin omassa hotellissa.

Takaisin lähdetään jossakin vaiheessa  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostan, koska Madeirasta puhuttiin viimeksi tänään sulhasen kanssa ja mietittiin josko lähdettäisiin sinne. Itselläni tosin ykkösvaihtoehtona Japani, josta kirjoittelin enemmän Aasian puolella. Mutta kun sulhanen maksaa, täytyy keksiä joku paikka mihin molemmat haluaa. Tykkään tosi paljon luonnosta ja helpot levadat kiinnostaisi.

Joku kirjoitti ettei kannata majoittua Lidossa. Hyviä hotellivinkkejä Funchalin keskustasta? Marraskuun matkoja ei voi vielä varata, joten on aikaa selvitellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tultiin toissaviikolla Madeiralta ja hotelli oli Porto Mare, todella siisti ja hyvä hotelli, voin suositella! Ihana aamiainen, 2 v lapsi mukana ja leikkihuoneessa uudet siisti lelut ja kiva lasten allas.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eilen kotiuduttiin kahden viikon häämatkalta Madeiralta :-X Tässäpä siis koottuja kokemuksia:

-hotellina oli Do Centro vanhassa kaupungissa, eli loistava sijainti, siistit huoneet, aamupala, ystävällinen palvelu... aivan vieressä oli iso ruokakauppa ja korttelin päässä ostoskeskus, bussit lähti koko maahan aivan vierestä

-ravintolat: parhaat löytyvät vanhasta kaupungista. Me söimme joka kerta eri ravintolassa, paitsi viimeisenä iltana parhaassa ravintolassa jonka löysimme: O Jango (Rua de Santa Maria). Samalla kadulla oli myös muita hyviä ravintoloita, esimerkiksi Arsenio's ravintolassa on joka ilta Fadoa. Gavião Novo -ravintola samalla kadulla oli myös hyvä, mutta siellä oli ärsyttävä tarjoilija :girl_mad: Keskustan kävelykadulla on Golden Gate Cafe, siellä oli mukava käydä lasillisella ja ruokakin oli hyvää. Lidossa söimme muutaman kerran, läpi kävimme Summertime -ravintolan (Estrada Monumental on se katu jossa Lidon ravintolat sijaitsevat), jossa totisesti käy suomalaisturisteja koska tarjoilija osasi vähän suomea (ei kiva juttu...) ja Pizzeria Tricoloren, jossa ruoka oli hyvää mutta tarjoilijat käsittämättömän kiireisiä (juoksivat!) ja siksi olo oli epämukava. Keskustan ravintolakatu oli Rua da Carreira, josta myös löytyy ihan kivoja paikkoja jos vaan jaksaa etsiä. Alkupalaksi tarjotaan aina paikallista valkosipulileipää, eli Bolo do Caco valkosipulivoilla. Hyvää ja täyttävää. Jälkkäriksi tarjotaan yleensä kahvia, suosittelen kokeilemaan erilaisia vanukkaita (pudim) jotka ovat Madeiran perinteisiä herkkuja. Perinneruuat ovat espetadat (lihavartaat) ja espada-kala banaanin kanssa. Variaatioita löytyy näistä ruuista paljon, ja paras ruoka kaikkinensa mitä söin, oli lamb chops :girl_sigh: monessa paikassa tarjotaan myös madeira-viiniä, joko aperitiiviksi tai jälkkäriksi.

-levadat:

ns. kaupunkilevada (Levada dos Piornais). lähtö Lidosta, paikoin rikki ja kokonaan asutuksen keskellä -> ei upeita maisemia. Busseja kulkee matkan varrella useita, eli levadan voi keskeyttää silloin kun haluaa.

Levada Ribeiro Friosta Portelaan. Pituus noin 10 kilometriä, josta ensimmäiset 8 hyvinhoidettua levadaa pitkin ja loppumatka alamäkeä Portelaan. Kannattaa ottaa sadevaatteet mukaan, tai mieluummin tähdätä aurinkoiseen päivään jolloin ei ole pilviä. Levada kulkee pilvien tasalla eikä maisemia juurikaan näe kun pilvet on tiellä <_<

Levada do Norte (Estreito de Camara de Lobos - Cabo Girao). Pituus 8,5 kilometriä, josta loppu tiukkaa ylämäkeä. Mukavat maisemat, päätettiin reitti Cabo Giraon näköalatasanteelle joka on Euroopan seitsemänneksi suurin jyrkänne. Siellä on tosin muutostöitä menossa ja oppaan antama reitti ei pätenyt, mutta kyllä sinne jyrkänteellekin löysi. Näköalatasanteelta voi jatkaa matkaa vielä Camara de Lobosiin jos jalat vielä kantaa, se pätkä olisi kuulemma näkemisen arvoinen.

Levada do Canico (Camacha-Assoamada). Pituus 6 km. En suosittele! Levadalle pääsy vaatiin kilometrin verran jyrkkää alamäkeä, huonoja portaita joissa on kaiken lisäksi tulva ja liukasta ruohoa. Epätoivo meinasi yllättää puolen tunnin tuskaisen alasmenon jälkeen, että ollaanko edes oikeassa paikassa. Itse levada oli sitten ihan ok, mutta hoitamaton, silti siellä kulki ihmisiä aika paljonkin.

Levada Caldeirao Verde (Queimadaksesta putoukselle ja takaisin). Pituus 13 kilometriä. Suosittelen! Matka on vaivalloinen (2 h bussilla Santanaan, sieltä taksi Queimadakseen (10 €) ja taksi kannattaa pyytää myös hakemaan tiettyyn aikaan), mutta kaiken sen arvoinen. Upeat maisemat, ihanat tunnelit, hyvin hoidettu polku, yli 100-metrinen putous päätepisteessa on upea. Levada on suosittu ja useat ryhmät kiertää sitä, kannattaa lähteä ajoissa liikkeelle.

Vuoristossa sateet on yleisiä ja ilma vähän kylmempi kuin Funchalissa. Näin syyskuun lopulla selvisi kyllä ihan shortseilla ja t-paidalla/ohkaisella pitkähihaisella, mutta jos päätepisteessä on luvassa bussin odottelua tms, niin kannattaa ottaa vähän lämpimämpää vaatetta mukaan reppuun. Hyvät kengät on tietysti tärkeät ja paljon vettä mukaan.

Levadaopas: Pentti Korpela: Madeira - patikoitsija paratiisi. todella hyvä opas (parempi kuin Raimundo Quintalin lepertelevä opus), tarkat ohjeet jokaisesta käännöksestä ja jopa bussilinjat merkattu (2010). Turisti-infosta kannattaa käydä hakemassa ilmainen bussiaikataulu, johon ei ole merkattu kaikkia bussilinjoja mutta tärkeimmät turistireitit löytyy kyllä. Kuskit ymmärtävät hyvin englantia. Kaupunkiliikenteeseen kannattaa hommata ladattava GIRO-kortti, jolloin yksi matka maksaa 1 € (tunnin vaihto-oikeus), maaseutubussit maksavat sitten enemmän ja ne maksetaan aina suoraan kuskille. Jokin hyvä karttakin kannattaa hommata, mieluiten 1:40 000 -suhteessa.

Nähtävyydet:

Camacha. Tunnettu pajutöistä, pääsee myös vierailemaan tehtaassa jossa pajutöitä tehdään. Myymälässä myös muita käsitöitä

Curral das Freiras eli Nunnien laakso. Suloinen pikkukylä, hyvät (ja halvat) matkamuistomyymälät, paljon liköörejä joita saa maistella ilmaiseksi kuppiloissa. Bussilla mennessä upeat maisemat!

Jardim Botanico eli kaupungin puutarha. Mentiin ensin Funchalista Telefericolla (näköalahissi) Monteen ja Montesta puutarhaan myöskin hissillä, näköalat upeat. Puutarha oli hieno ja linnut myös. Aikaa saisi kulumaan vaikka kuinka paljon! Hyvät bussiyhteydet kaupunkiin.

Merivesiuimala. Lidossa Ponta Gorda, virallinen uimala oli kiinni kunnostustöiden vuoksi. Mukava pieni merivesiallas ja siisti paikka.

Ostoskeskukset: Forum Madeira Lidossa (ihan ok liikkeet), Marina Shopping keskustassa (paljon käsitöitä), Madeira Shopping vähän kauempana (paras!), Monumental Lido (ihana orkideakoruliike!).

Delfiini- ja valassafarit. Paljon firmoja jotka tarjoavat mahdollisuuden nähdä ko. eläimiä. Firma Rota dos Cetaceos on ehkä paras, koska heillä on omat tähystäjät, nopeat veneet ja takuu, eli jos ei näe delfiinejä tai valaita, saa uuden ilmaisen reissun. Mahdollisuus uida delfiinien kanssa. Myös merikilpikonna nähtiin.

Maalaismarkkinat Santo da Serrassa sunnuntaisin. Aika turha. Turistikrääsää (made in china/italy jne), ruokapuoli ihan mielenkiintoinen.

Tuomiokirkko Sé. Keskustassa, upea sisältä. Veti niin hiljaiseksi etten edes saanut otettua kuvia kun vaan laahustin kirkossa suu auki.. :D

Mitäs muuta... Suosittelen lämpimästi Madeiraa, ja etenkin jos levadoita aikoo kulkea niin kaksi viikkoa saa helposti kulumaan kun joka päivä ei kuitenkaan jaksa kävellä. Hintataso halvempi kuin suomessa, etenkin ruoka halpaa. Ja tietenkin viini ja olut. Vesijohtovesi juomiskelpoista. Englannilla pärjää hyvin ja jos osaa vähän espanjaa niin tekstiä ymmärtää mutta puhetta ei! Ei rikollisuutta, vain muutama kerjäläinen. Ei käärmeitä eikä myrkyllisiä eläimiä, punkit todella harvinaisia. Kulkukoiria ja -kissoja on, ne ovat harmittomia ja vaikuttavat hyvävointisilta. Paikalliset ovat ystävällisiä ja liikenne ihanan sujuvaa (jos vain katsookin suojatielle päin, autot pysähtyvät). Bussimatkat ovat mielenkiintoisia kun katselee maisemia, kuskit ovat taitavia vaikka matka voi tuntua hurjastelulta.

Toivottavasti näistä vinkeistä on jollekulle jotain apua :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos hyvistä vinkeistä!! Kannattaako Madeiralle suunnistaan huhtikuussa vai minkälaiset kelit siellä silloin on? Minkä hintaiseksi lennot tulivat?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Googlaamalla löytyy hyvin säätietoja, esim: madeiran sää. säät vaihtelee todella paljon ja nopeasti, saman päivän aikana voi aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta, sitten sataa ja taas paistaa aurinko. sateet eivät ole rankkoja eivätkä ne häirinneet lainkaan lomaamme vaikka satoikin aika paljon.

meidän matka oli matkatoimistosta, sisältäen lennot ja hotellin kahdeksi viikoksi, maksoi yhteensä 1790 euroa. suoria lentoja madeiralle on hankala saada, aina on tietääkseni välilasku reittilennoilla, joten otettiin sitten koko paketti niin päästiin helpommalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos! Taitaa olla turhan viileä paikka. Yllättävän vaikea tuntuu olevan löytää kiva matkakohde huhtikuulle jos aikaa matkaa on varata vain viikko.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lomailimme avomieheni kanssa Madeiralla helmikuussa 2009. Alun perin olin hiukan epäileväinen tuon lämpötilan suhteen, sillä Madeiran keskilämpötila tuohon aikaan on vain 20 astetta. Tuon kymmenen päivän aikana sää oli todella ihana, eikä tippaakaan liian viileä. Parastahan on, että noissa lämpötiloissa pystyy patikoimaan pidempiäkin matkoja, ilman että tukahtuu kuumuuteen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Madeiran reissu tehty! Olipa ihana irtiotto Suomen pakkasista. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joku kysyi kannattaako käydä Porto Santossa, tässä vastaus siihen:

Porto Santo kuului matkaohjelmaamme, ja se oli ehdottomasti yksi reissun kohokohdista! Lokakuussa siellä ei ollut juurikaan ihmisiä, joten tuntui kuin koko 9 km pitkä hiekkaranta olisi ollut vain ja ainoastaan meidän! Myös merivesi oli lämmintä lokakuussa (veikkaisin että esim. keväällä on aika viileää). Porto Santossa kai paistaa yleensä aina aurinko (vaikka merimatkalla sää näytti pilviseltä) joten aurinkorasvaa tarvittiin. Saari on pieni ja idyllinen, ja merimatka sujui kohtuullisen mukavasti lautalla, n. 2,5 tuntia suuntaansa. Hotellin respasta sai varattua koko reissun, ja sitä kautta järjestyi myös bussikuljetus laivalle ja Porto Santon päässä satamasta hiekkarannalle. Suosittelen ehdottomasti!

Muutenkin Madeira oli häämatkakohteeksi mitä sopivin, ja sellaisesta levada-oppaasta ja kirjastosta lainatusta Madeira-kirjasta oli tosi paljon iloa tutustumiskohteita valitessamme. Me kävimme Eira do Serradolla ja kävelimme sieltä alas Curral las Freirasiin (Nunnien laakso) tosi viehättävää vuoristopolkua pitkin, mutta täytyy sanoa että onneksi oli kaunis sää, sillä olisi varmaan ollut viheliäisen liukasta sateella. Lähden uudestaan Madeiralle koska vaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nosto! Olisi suunnitteilla viikon loma, Madeira kiinnostaa, kun Uuteen-Seelantiin ei ihan kerkiä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh en ole muistanut käydä kirjoittelemassa ihanasta reissusta! Toivottavasti jollekulle hyötyä :)

 

Matkakokemuksia Madeiralta

 

Olimme Madeiralla toukokuun ensimmäisellä viikolla. Sää oli keväinen, lämmintä 15–20 c (paikallisten mukaan takatalviviikko), kahtena päivänä (tulo- ja lähtöpäivänä) aurinko paistoi täydeltä terältä, muuten oli puolipilvistä. Vuoristossa satoi välillä rajustikin, mutta kuuroittain, hetken päästä aurinko saattoi paistaa. Viikko ei ollut tarpeeksi ja Madeiralle tulee varmasti palattua!

 

Madeiralla kuulosti olevan eniten brittituristeja, mutta myös saksaa kuulin paljon. Suomalaisiakin saarella käy ilmeisesti paljon, muutamia kohtasimmekin ja useissa ravintoloissa oli menut google-translate-”suomeksi”. Englannilla pärjäsi vallan mainiosti.

 

Hotellit

Asuimme ensin aivan Funchalin keskustassa, pienessä ”hotellissa” Residential Zarco. Huone oli halpa, mutta yhtä vanha ja kulunutkin, tosin hintaan kuului myös aamiainen (kahvia/teetä/kaakaota pöytiin tarjoiltuna sekä appelsiinimehua, sämpylä ja pullanomainen leipomus). Respassa puhuttiin hyvin englantia ja olivat avuliaita, sain ennen matkaamme heiltä lentokenttäbussin aikataulun sekä saapuessamme opaskirjasen lainaan (myös lukupiste löytyi). Huoneen nro 29 ikkuna antoi talon keskelle, pesutupaan ja lattia vietti, lisäksi se näytti olevan hotellin pienin huone. Seinät olivat ohuet ja huoneessa oli vain pöytätuuletin. Parasta Zarcossa oli sijainti ja langaton nettiyhteys.

 

Maanantaina siirryimme Pestana Carlton Resortin yhteydessä olevaan apartementoon, Pestana Beach Clubiin. Pestana Carlton on 5 tähden hotelli, ja puitteet sekä aamiainen (yhdeltä aamulta 14 €) sen mukainen. Täälläkin kahvi/tee tarjoiltiin pöytiin, ja sitä saimmekin odottaa tulo- ja lähtöaamuja lukuun ottamatta kauan, tuntui kuin olisimme olleet tarjoilijoille näkymättömiä. Liekö syynä se, että 99 % hotellivieraista oli 50–80-vuotiaita (herrat khakihousuisia Dressman-mallien näköisiä). Aamiainen muuten oli todella hyvä, kaikkea löytyi kuoharista kustomoituun munakkaaseen.

 

Ravintolat ja snack baarit

Opaskirjojen suosittelemat paikalliset herkut, vartaat (Espatada) sekä vaalea kala banaanin kera (Espada), ovat maistamisen arvoisia.

 

Paras pubi oli ehdottomasti Carltonia vastapäätä oleva Pub Number Two! Kotoisa pubi, jossa viihtyivät monenikäiset turistit. Baarimikot nuoria hauskoja miehiä, ei kuitenkaan limaisia tai liian tyrkkyjä ja tekivät aivan mahtavia drinkkejä! Eikä pelkästään tavallisia caipiroskia (4,50 €), vaan myös omia sekoituksia tuoreista hedelmistä tai omia variaatioita tutuista cocktaileista. Söimme myös perinteiseen paikalliseen leipään tehdyt tonnikalatäytteiset välipalat ja oli kyllä hyvää. (Parissa paikassa aiemmin olin ottanut jonkun drinksun, esim. mohiton tai pina coladan ja naama irvessä joutunut juomaan, sillä ruokoviina maistui niin selvästi läpi ja ananasmehua tuntui olevan vain väriksi.)

 

Hotellia vastapäätä olivat myös ravintolat Kon Tiki ja Chalet (suoraan edessä) sekä Garden Grill (hotellin oikealla puolen, yläkerrassa Taj Mahal).  Kaikissa kolmessa kävimme syömässä yhtenä iltana. Kon Tiki oli outo kokemus. Kyltin ja nimen perusteella odotin jotain inkoihin tmv. liittyvää, mutta ravintola olikin nimetty norjalaisen tutkimusmatkailijan laivan mukaan. Tarjoilijoilla (”mitä kuuluu, kukkuluuruu”) oli kilttikankaiset liivit ja outo huumorintaju, joka alkoi lievästi ärsyttää (esim. olin menossa terassilta sisään, tarjoilija pelleili oven kanssa, ettei muka päästä sisään). Paikan erikoisuus on kuumilla kivillä itse pöydässä kypsennettävät valtavat liha-annokset. Täällä söin kuitenkin haipihvin, kahden annoksen loppusumma 35 €.

 

Ravintola-viinibaari Chaletiin menimme vappuaattona myöhään, mutta saimme silti erittäin ystävällistä palvelua, vaikka osa tarjoilijoista puhui/ymmärsi vain auttavasti englantia. Tarjoilijoilla oli oikein siisti työasu, kynähame, liivi ja solmio. Loppusumma oli hieman alle 40 €, sisältäen possuvartaan sekä tiukat paukut (á 4,50 €). Garden Grill ei todellakaan ole mikään ”puistogrilli” vaan oikein kiva paikka. Tonnikalapihvi oli todella hyvää ja täällä oli ehdottomasti paras talon valkoviini! Loppusumma (2xpihvit, viini, olut) oli 38 €.

 

Keskustassa söimme Sé-kirkon kupeessa kahdessa paikassa. Apolo oli puitteiltaan aika askeettinen, mutta tarjoilijat fiinejä, loppusumma oli n. 50 € (2x paikallinen lihavarras, olut, viini, kahvi, passionvanukas). Liha oli oikein hyvää ja passionvanukas maukas ja raikas, vaikkakin kookas. Snack bar da Sé oli pettymys, tilasin minihampurilaisen, ja sain pihvin, salaattia ja mauttomat ranskalaiset (6,75 €). Minispagetti oli 5,75 €.

 

Keskustan ravintolakadulla söimme O funil –nimisessä ravintolassa (terassilla pieniä lintuja häkissä). Espada oli minusta hyvää, kotiruokamaista, mutta avokista pihvi oli ”huoltsikkalaatua”. Tarjoilija puhui ainakin englantia ja saksaa ja täälläkin oli ”suomenkielinen” lista, mm. ”ehdotuksesta päällikkö” menu sisälsi annoksen ”pilko grillattu lehmä”. Kolmen ruokalajin menu maksoi 9,50 € ja jälkiruualla talo tarjosi Caramel Bacardit.

 

Jonosta päätellen kaupungin parasta jäätelöä saa Lorenzon jäätelökioskiosta keskussa (Sén ja Zarcon välimaastossa). Iso pallo maksoi 1,50 € ja hyvää oli.

 

Ensimmäisenä päivänä tutustuimme paikkoihin kiertämällä kaupunkilevadan, eli keskusta-Lido-Camara de Lobos. Lidon kävelyllä pysähdyimme Magic Tea Houseen, jossa sain erittäin erikoisen hodarin (5,50 €). Kuivan sämpylän välissä oli sipulia ja porkkanaraastetta ja päällä sipsitikkuja. Loppusumma oli 20 e (hodari, voileipä, olut, viini). Camara de Lobosissa hörppäsimme rannan tuntumassa passionponchat (poncha de maracuja), jotka olivat tujut. Pikkuterassi oli jaettu useamman pikkuruisen kahvilan kesken ja se oli täynnä puluja, jotka eivät säästelleet ”ammuksiaan”. Täällä emme viihtyneet kauaa…

 

Yleisesti kannattaa muistaa, että suurin osa ravintoloista on auki vain lounasaikaan (n. 12–15) ja päivällisaikaan (alk. klo 18). Tämä koski myös yllätykseksemme lentokentän ravintolaa. Minusta hassua oli madeiralaisten tapa sanoa ”excuse me”, kun laskivat lautasta pöytään ja vastata kiitokseeni ”thank you”.

 

 

Levadat

Luonto ja levadavaellukset upeine maisemineen olivat meidän pääsyymme Madeiran valintaan. Vaellukset eivät todellakaan tuottaneet pettymystä, aivan sanoinkuvaamattomia paikkoja! Niistä kuitenkin kirjoittelen sitten myöhemmin :)

 

Autonvuokraus

Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi (Pikku-Clio 65 €/pvä, Espaco a Car and Moto, Avenida do Infante) ja suosittelen sitä ehdottomasti! Saaren vaihtelevine maastoineen kokee parhaiten ajamalla sen meren”rantaa” pitkin ympäri, sekä keskustan vuoristojen läpi. Tiet ovat kapeita, ja usein kipuavat serpentiininä vuorenrinteellä välillä huimissakin paikoissa.

 

Funchalista Porto Moniziin mennessä kannattaa huomioida se, että maisemallinen vanha tie on yksisuuntainen Porto-Moniz – Sao Vicente ja toiseen suuntaan pääsee vain moottoritietä. Porto Monizissa on nätit luonnonmuovaamat merivesialtaat. Calhetassa pysähdyimme vain syömään Calheta Beach –ravintolassa, jonka sisustus oli kivan merellisen pirteä. Hotellilla näytti olevan oma hiekkaranta. (Opaskirjojen väite, ettei Madeiralla ole aurinkorantoja, ei pidä paikkaansa.) Erittäin juustoinen kinkku-sipuli-paprika –pizza oli 10e. Santanassa söimme Estrela do Norte –ravintolassa (ainoa, mikä oli vappupäivänä auki). Ruokien tulo kesti ikuisuuden, mutta ruuassa itsessään ei moittimista.

 

Julkinen liikenne

Muutaman kerran otimme bussin, yksittäinen lippu oli alle 2 €, sarjakortti kannattaa hankkia, jos tarkoitus ajella enemmänkin. Bussit ajavat hurjaa kyytiä vuoristoteillä ja kuskit tööttäilevät ennen mutkaa. Bussit on numeroitu ja aikataulut ymmärrettäviä, päänvaivaa aiheutti ainoastaan silloin tällöin oikean pysäkin löytäminen (joka firmalla oma ”kohta”, jonka paikkaa oli rakennustöiden takia siirretty).

Lentokentältä pääsee edullisesti keskustaan ja Lidoon Airport Shuttlella, meno 5 €, meno-paluu 7,50 €. 

 

Shoppailu

Funchalin keskusta on täpösen täynnä pieniä liikkeitä, pääasiassa vaate-, sekä kenkä- ja laukkukauppoja, mutta myös yllättävän paljon kultasepänliikkeitä. Liikkeitä löytyy laidasta laitaan, Anttilan tyylisistä vaatteista tuttuihin merkkeihin ja merkkivaatteisiin, kuten Marco Polo, Lee, Mango, Tally Weisl ja koruista Cartier. Opaskirjojen mukaan kaupungissa pari hassua ostoskeskusta, tällä viitataan ilmeisesti vain suurimpiin, mutta uitakin pienempiä on, esim. yksi keskustan kasvitieteellisen puiston lähellä, sekä Marina Shopping. Madeira Shopping:ssa ja  toisessa kirjojen mainitsemassa oli pääasiassa samat liikkeet, joten käynti toisessa riittänee. C&A, Berska, Stradivarius, Zara, Bijou Brigitte.. Moni liike oli kiinni sunnuntaina. Rua da Alfandegalla ainakin oli paljon vaatekauppoja, ostin oikein hyvälaatuisen oloisia trikoovaatteita mm. Armazens do Carmo-liikkeestä. Kenkäkaupoista mieleen jäi ketju ”For me” (pinkki logo).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään