Guest Tytti

Vinkkejä Madeiran lomalle?

64 viestiä aiheessa

Päiväretki PortoSantolle onnistuu hyvin laivahan lähtee aamulla ja palaa illalla, poikkeuksena tais olla joku viikonpäivä ;). Me varasimme paikanpäältä liput paria päivää ennen lähtöä (oppaat osaa neuvoa mistä liput saa varattua). Matka suuntaansa kesti muutaman tunnin ja saareen tutustumiseen jäi ihan mukavasti aikaa :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hetki sitten varasin meille häämatkan Madeiralle!!! Joten nostetaanpas tätä ketjua!  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Madeiralla kannattaa ehdottomasti lähteä kiertämään koko saari. Itse käytiin ihan matkatoimiston kautta retkellä mutta bussilla ja autollakin pääsee hyvin reissailemaan. Mahtavat maisemat  :D

Meillä oli hotelli vähän kauempana keskustasta. Ja jos lähtisin uudelleen menisin ehdottomasti keskustan tuntumaan.

Ruoka on erinomaista ja suosittelen myös lämpimästi maistelemaan Madeira viinejä.

Madeira oli kokemisen arvoinen  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuskin maltan odottaa... häämatkalle Madeiralle syyskuussa!! ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatka Madeiralle oli erittäin onnistunut valinta!!! Jotakin vähän erilaista ja ennen kokematonta. Käytiin levada-vaelluksilla. Saarikierroksella.. Ruoka oli hyvää! Etenkin ne lihavartaat.

Hotelli oli keskustassa, onneksi!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nosto... Suunnitelmissa on häämatka Madeiralle. Rantaloma ja auringonotto ei kiehdo , kaunis luonto kylläkin, joten uskoisin, että Madeira on meille hyvä kohde!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin suunnitellaan häämatkakohteeksi Madeiraa. Mun vanhemmat on siellä joskus olleet ja kehuivat paikkaa kovasti. Pitääkin tehdä lisätutkimuksia  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Madeirallepa mekin ja mitä luultavimmin majoitutaan joko Pestana Villagessa tai Pestana Miramarissa. Huoneistohotelleja molemmat ja ihan vierekkäin. http://www.pestana.com Matka on ajateltu varata Finnmatkojen kautta, todettiin että tulee edullisemmaksi kuin omatoimimatkailu. Ei kuitenkaan aiota osallistua matkatoimiston järjestämille retkille, vaan vuokrataan auto ja tutkitaan saarta ihan kahdestaan. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin varasin äskettäin häämatkan Madeiralle uudeksi vuodeksi! Hotelli on tällä kertaa Savoy. Olen käynyt sulhaseni kanssa Madeiralla aiemminkin, ja molemmat tykättiin kovasti. Aivan mahtavan upeat maisemat, hyvää ruokaa ja juomaa, ei roskia juuri missään ja paikka on muutenkin ihanan romanttinen.  :-X

Uudessa vuodessa on se hyvä puoli, että Madeiralla on vielä monta päivää senkin jälkeen upea jouluvalaistus. Ilotulitus on myös maailmankuulu. Ihanaa, tuskin maltan odottaa...   :-*

Asioita, joita itselle ainakin tulee mieleen:

* Kannattaa ehkä valita hotelli suht läheltä keskustaa (jalat säästyvät vähän paremmin ja ruoka halvempaa keskustassa).

* Saarikierros kannattaa ehdottomasti tehdä, tämä on varmaan itsestään selvää...

* Madeiraviini, aivan ihanaa.

* Espetada-varras maistuu suomalaisen suussa todella hyvältä, espada voi ehkä tuntua aluksi mitäänsanomattomalta banaanin kera.

* Jos yhtään pelkää voivansa pahoin autossa, kannattaa varata rutkasti matkapahoinvointilääkkeitä (niin mutkaisia teitä ei tahdo juuri muualla nähdä).

* Levadavaellukselle kannattaa tosiaan varautua lämpimin vaattein ja niin, ettei kastu kovin herkästi...

Siinä ainakin muutama neuvo, joista varmaan moni saattoi jo olla aiemmissa viesteissä mainittu...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon käyny Madeiralla jotain 10 vuotta sitten ja sillon siellä oli maailman parasta paikallista kärsimyshedelmästä tehtyä limpparia :P Kaunis saari, hyvää kalaruokaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin kanssa Madeiralla joskus 10 vuotta sitten... Kivoimpina juttuina jäi mieleen, kun laskettiin sellaisilla "korituoleilla" siis sellasilla kärryillä mäenrinnettä alas... Oli hieno kokemus. En kyllä yhtään muista missä päin saarta se oli. :-X

Ne lihavartaat oli kans kyllä mahtavia! Madeira kokonaisuudessaan oli todella upea paikka ja varmasti romanttinen häämatkakohde.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tultiin pari viikkoa sitten Madeiralta häämatkalta. Ei ole kyllä muuta kuin positiivista sanottavaa; paikka on todella kaunis ja tekemistä riittää. Olimme Finnmatkojen matkalla ja majoituimme hotelli Porto Santa Mariassa joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Loistohotelli ja todella hyvällä paikalla; suosittelen!

Ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista, varsinkin lihavartaat; nam!

Madeiran luonto on kyllä ainutlaatuinen, katsottavaa ja käveltävää kyllä todella riittää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Ollaan menossa Madeiralle häämatkalle tammi-helmikuussa - vähän vaan pelottaa, kun olen silloin vähän yli puolen välin raskaana... Onko siellä mitään kävelyreittejä huonompikuntoisille, tai pääseekö kivoihin paikkoihin myös autolla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Hei,

Ollaan menossa Madeiralle häämatkalle tammi-helmikuussa - vähän vaan pelottaa, kun olen silloin vähän yli puolen välin raskaana... Onko siellä mitään kävelyreittejä huonompikuntoisille, tai pääseekö kivoihin paikkoihin myös autolla?

Nämä helpoimmat tason 1 levadat sopivat mielestäni oikein hyvin leppoisaan menoon huonompikuntoisillekin. Aurinkomatkojen retkellä kierrettiin tällainen ja porukkaa oli lapsista vanhuksiin. Meno oli leppoisaa ja välillä pysähdyttiin huilaamaan. Että ainakaan kovia fyysisiä ponnistuksia tämä ei vaatinut.

Autolla pääsee joka puolelle ja kannattaa kiertää koko saari, muun muassa ylängöllä (Paul da Serra) ja vuoristossa (Pico Do Ariero) on ihanat maisemat! Me vuokrasimme auton päiväksi ja tämä oli loistoratkaisu, vaikka hurjasta liikenteestä ja korkeuseroista varoiteltiinkin. Tiet olivat tarpeeksi leveät ja kartan kanssa suunnisti helposti kun tieverkosto on niin selkeä. Saatiin kiertää ihan rauhassa omaan tahtiin, eikä tarvinnut ryntäillä turistilauman perässä etukäteen määritellyillä pysäkeillä. Liikenne oli ihan normaalia ja tiet olivat hyviä. Päivässä ehti kiertää suuren osan saaresta kiirehtimättä.

Ja Funchalissa pääsee liikkumaan vaivatta uskoakseni raskaanaolevakin. Kaupungilla ei niitä korkeuseroja niin paljoa ole. Ei kyllä ihan tasaistakaan, mutta mikäli normaaleja loivia mäkiä jaksaa talsia niin kaikki ok..      

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin lomamatkalla Madeiralla näihin samoihin aikoihin kaks vuotta sitten ja uudestaa mieli halajaa kyllä sinne.

-kaupunkilevada lähti hotellin nurkilta, oli aika vaikeakulkuinen ajoittain (rikkinäisi laattoja yms.), koska kaupunkin ei ainakaan silloin huolehtinut sen kunnosta

-aurinkomatkojen retki Boa morte-levadalle oli oikein hieno ja huonompijalkaisetkin pystyi kulkemaan mukana. Helppo maasto ja vauhti ei ollut kova

-omatoimiretki paikallisella taksilla Pico de arieirolle ja takaisin oli halpa ja näki takuuvarmasti enemmän kuin bussilla

-retki nunnien laaksoon ei ollut ihmeellinen, hienoja maisemia kylläkin. Kannattaa ottaa lämmintä vaatetta mukaan, ylhäällä on kylmää

-kaupungista pääsee sellasella näköalahissillä ylemmäs, lähdettiin hissin päätepisteestä kävelemään milloin mihinkin suuntaan. Varsinaisia levadoja ei lähdetty seuraamaan sen enempää, riitti ihan niitä yhdyspolkujakin käveltäväksi:)

Vaikka levadat oli hienoja, niin ajattelisin nähtävää riittävän kaupungilla ja muillakin retkillä. Ei kannata pelätä vaikeakulkuisuutta jos jalat pysyy alla  

;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lisää vinkkejä ja suosituksia Finnmatkojenmatkoista kaivataan lisää! Onko joku yöpynyt Pestana Villagessa? Meillä olis hakusessa tasokas huoneistohotelli kesäkuuksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi,

sekä pestana Village että samassa kompleksissa sijaitseva Miramar ovat ihan tasokkaita ja kuitenkin viihtyisiä, ei mitään öky-paikkoja. En ole siellä majoittunut (vielä), mutta muuten tutustunut kylläkin lomaosake-esittelyllä. Laita privaa jos haluat kuulla enemmän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikka tässä useampi on jo mainostanut Madeiran herkullista ruokaa, niin rohkenen olla toista mieltä. Madeira ei ole mikään gourmet-kohde. Tottakai sieltä saa aivan kelvollista ruokaa, mutta mistäpä maailmankolkasta ei saisi nykypäivänä. Onhan Madeiralla hienojakin ravintoloita varsinkin hienompien hotellien yhteydessä, jotka tarjoilevat kaikenlaisia kansainvälisen keittiön hienouksia. Ns. tavallisen ravintolan tarjonta ja paikallinen ruoka eivät kuitenkaan mitään ihmeellisyyksiä ole ainakaan oman kokemukseni mukaan. Etikkaa on tapana käyttää mielestäni turhankin reilusti ja kasvisten tarjonta oli ainakin talviaikaan aika niukkaa. Yleisin lisäke oli suolavedessä keitetty porkkanaraaste :-/

Upeita maisemia ja luontokohteita Madeiralla sitten riittääkin. Suosittelen ehdottomasti jonkun levadan (muunkin kuin kaupunkilevadan) kävelyä. Jos ei jaksa tai viitsi kokonaista levadapätkää kävellä, niin useimmista pystyy kävelemään vain pienenkin pätkän. Kannattaa kuitenkin ostaa jokin levadaopus joko Suomesta tai paikan päältä, sillä levadoja on kovin erilaisia. Monilla tarvitaan taskulamppua pitkissä tunneleissa ja toisissa kiikutaan välillä sen verran kapeilla kallioulokkeilla että korkeanpaikankammoisilla voi matkaan tulla stoppi. Itse en myönnä olevani erityisen korkeanpaikankammoinen, mutta silti välillä hirvitti kävellä n. 30 cm leveää polkua, jota reunusti yhdestä metallinarusta tehty "kaide", kun alla oli usemman kymmenen metrin pudotus.

Jonkinalainen saarikierros kannattaa myös ehdottomasti tehdä. Eri osissa saarta on niin totaalisen erilaisia maisemia ja kasvillisuusvyöhykkeitä. Varmasti lähes joka matkatoimisto järjestää jotain saarenkiertoretkiä ja paikalliset firmatkin niitä tarjoavat. Auton voi tietysti myös vuokrata - tosin pitää sitten olla rohkeutta ajella niitä kapeita serpentiiniteitä, joilla pienempi väistää isompaa ;) Jos jossain vuorenrinteen kapeassa serpentiinikohdassa tulee rekka tai linja-auto vastaan, niin henkilöauto peruuttaa sopivaan ohituskohtaan ja peruutettava matka voi olla suhteellisen pitkä. Ei varmaankaan monille mikään ongelma, mutta itse en olisi tuohon ryhtynyt.

Kaikenlaisia puutarhoja on paljon ja jossain sellaisessa kannatta myös ehdottomasti vierailla. Varsinkin talvisaikaan Madeiralla on runsaasti orkideoja.

Kuten kaikissa turistikohteissa, kannattaa Madeirallakin hiukan pohtia hintoja kun ostelee tuotteita toreilta, kojuista yms. Turisteilta usein yrititään kiskoa moninkertaisia hintoja :( Sama koskee myös takseja. Kaikissa takseissa on Madeiralla taksimittarit, mutta poikkeuksetta ne ovat poissa päältä kun astuu taksiin ja kuljettaja pyytää kyydistä selvästi korkeamman hinnan kuin pitäisi. Kannattaa siis vaatia laittamaan mittari päälle ja vaihtaa taksia tai sopia etukäteen matkan hinnasta, jos mittaria ei saada toimimaan. Taksimatkojen hinnat ovat siellä kuitenkin selvästi halvempia kuin Suomessa.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin todella mielenkiintoinen kohde :) Rantalomalle Madeiralle ei kannata mielestäni lähteä, kun hiekkarantoja ei juuri ole. Maastonmuotojen takia en suosittelisi paikkaa myöskään liikuntaesteiselle, koska jopa Funchalin kaupunki on hyvin mäkistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan menossa Madeiralle häämatkalle toukokuun alussa eli nostan tätä vanhaa ketjua.

Hotelli on Florasol. Sijaitsee näköjään aika lähellä Lidon uimalaa ja huomasin, että täällä moitittiin kyseisen alueen kalliita hintoja ravintoloissa. Onko kenelläkään kokemuksia hotellista tai Madeirasta toukokuussa? (Tarvitaanko myös silloin sadevarusteet mukaan...jne?)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaan tätä ketjua lisää. Meillä Madeira on yksi vakavasti otettava vaihtoehto ja täältä on löytynyt jo nytkin paljon mielenkiintoista tietoa. Mistä muuten johtuu, että Madeiralle ei juuri järjestetä pakettimatkoja elokuussa? Pitävätkö paikalliset silloin itse lomaa, onko siellä liian kuuma elokuussa vai mistä moinen johtuu?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mondon viimeisimmissä lehdessä oli juttu Madeirasta. Sieltä löytyy varmasti jotain vinkkejä Madeiran matkailijoille  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostan, koska olemme varanneet häämatkan Madeiralle ja kuulisin mielelläni kommentteja, jos joku olisi ollut lähiaikoina siellä. Meillä on vähän alle kaksi vuotias lapsi mukana. Tietääkö joku, onko Madeira lapsiystävällinen kohde? Voiko esim. ravintolassa pyytää lämmittämään lapselle oman purkkiruuan?

Aikaisemmissa viesteissä suositeltiin auton vuokraamista. Tietääkö joku, paljonko se maksaa?

Tiedoista kiitollinen  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Nostan, koska olemme varanneet häämatkan Madeiralle ja kuulisin mielelläni kommentteja, jos joku olisi ollut lähiaikoina siellä. Meillä on vähän alle kaksi vuotias lapsi mukana. Tietääkö joku, onko Madeira lapsiystävällinen kohde? Voiko esim. ravintolassa pyytää lämmittämään lapselle oman purkkiruuan?

Mun pikkuveljeni on matkaillut ahkerasti Madeiralla jo ihan pienestä saakka, ja aina häneen on suhtauduttu hyvin ystävällisesti ja avuliaasti ravintoloissa  :) Käsittääkseni on kyllä syönyt ravintolan ruokaa "omaan makuunsa sovellettuna", mutta esim. Savoy-hotellin ravintolassa tarjoilija oli perannut hänen kalansa ihan omasta aloitteestaan, eli ainakin meidän perheen kokemusten mukaan lapsiin suhtaudutaan siellä erittäin suvaitsevaisesti  :) Uskoisin siis että purkkiruuan lämmittäminen ei olisi ongelma... Itsekin olen ollut Madeiralla monta kertaa, viimeksi alkuvuodesta 2005. Tosi ihana paikka!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Madeira on ehdottomasti suosikkikohde häämatkalle!

Mutta tehdäänkö sinne matkoja ollenkaan heinäkuussa?  :-?

Häät on silloin ja loma, joten heti häiden jälkeen täytyisi päästä matkaan...

Onko jollain tietoa tekeekö joku matkatoimisto silloin matkoja?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään