SannaH

Dominikaaninen tasavalta

388 viestiä aiheessa

Olisiko kellään kokemuksia häämatkasta tai matkasta muuten vaan Dominikaanisessa tasavallassa? Ollaan tässä mietiskelty, että tammikuussa voitaisiin toteuttaa matka tuonne suuntaan. Viime talven kohteita oli ainoastaan Puerto Plata (Aurinko- ja Finnmatkat). Millä matkanjärjestäjällä ja missä olette olleet? Mitä maksoi? All inclusive-kokemukset? jne.jne...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heip,

Ihan hirmuisesti ei minusta taida olla apua mutta sanonpa nyt jotakin  ;D

Ystäväni menivät naimisiin viime heinäkuussa ja lähtivät heti häämatkalle Dominikaaniseen. He olivat matkalla viikon, ja heillä oli tämmöinen all inclusive paketti. He olivat kovin tyytyväisiä tuohon pakettiratkaisuun.

Heidän hotellinsa nimeä en muista, mutta se oli juuri valmistunut, ja joku 4 tai 5 tähden luksusmesta. Aivan mieletön.

Olen nähnyt valokuvat tuolta matkalta, ja ainakin se hotellialue, ja varsinainen ranta-alue on ihana. Hieman "karun näköistä" siellä oli, mutta johtunee siitä että hotelli oli vasta valmistunut jne.

Se varsinainen ranta-alue oli myös jotenkin aidattu, eli porteilla oli sotilaita vartioimassa ettei ylimääräiset ihmiset päässeet turistien sekaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme vuoden 2001 vuodenvaihteen Dominikaanisessa Puerto Platassa ja tämä oli samalla meidän kihjalaismatka.

Eli paikka on aivan upea, meillä oli all inculisive eli kaikki mahdolliset kuuluivat hintaan nälässä ei tarvinnut olla ja juomaakin riitti (jos sitä nyt yleensä käyttää...)

Paikka on löhöilijän paratiisi eli rannalla ollaan päivät pitkä useimmilla hoteilleilla on omat rannat ja aktiviteetteja. Jokaisella hotellilla on lisäksi ns viihdyttäjiä eli nuoria kavereita jotka pitää huolen että vieraat viihtyvät. Ne järjestää kaikenlaisia kilpailuja ja ohjelmaa ihan kaiken ikäisille.

Hotellialueet on eristetty aidoin ja vartioin paikallisista asukkaista eli paikalliseen kulttuuriin on vaikea tutustua. Lisäksi hotellialueet ovat ns. hienostoaluetta verrattuna muuhun.

Mutta voin suositella lämpöisesti, sitä lämpöä siellä ainakin riittää. Hiekka välillä niin kuumaa ettei siinä ilman kenkiä voi kävellä.

Käy katsomassa maailmanympari.net sivuilla siellä on kanssa tarinoita eri paikoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips Sanna!

Olin itse Dominikaanisessa Tasavallassa Sosuassa joulukuussa -01 (aurinkomatkat). Hinta oli n 5000 FIM. Maahan on hyvin köyhä ja se näkyy yleisilmeessä: hökkelikyliä ja roskia pitkin teitä... Ihmiset ovat todella ystävällisiä, lämpimiä ja avuliaita. Joulukuussa oli lämpimämpää kuin Suomessa kesällä. Meillä oli puolihoito (aamupala ja illallinen) ja se riitti ihan hyvin.  Hotelli on 4 tähden ja oven ulkopuolella oli vartiointi. Ranta oli yhteinen toisen hotellin kanssa. Ranta-alueella oli myyjiä, jotka ovat kovin hanakoita myymään kovalla hinnalla krääsää. Kannattaa tehdä kauppoja useamman päivän ennenkuin ostaa jotain ;) Rannalla oli aktiviteettia jokaiselle päivälle. Itse kävin snorklaamassa (hotellilla oma diving center) ja ratsastamassa (aurinkomatkojen järjestämä). Ratsastus oli aivan ihanaa!! Autiolla rannalla kiitolaukkaa ja vesi pärskii kasvoille.... ;D

Suosittelen lämpimästi, minä ainakin haluan sinne vielä joskus takaisin :-X

Pistä privaa, jos haluat tietää vielä jotain muuta ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi!

Mekin ollaan päätetty lähteä tuonne Dominikaaniseen häämatkalle.. :-X Olimme alustavasti jo lähdössä tuonne Thaimaaseen, mutta päätimme sittenkin vaihtaa kohdetta. Ja vaikka molemmat häät ovatkin kesällä (meitä lähtee siis kaksi hääparia  ;D ) niin jaksetaan odottaa tuohon marraskuuhun, jolloin matkalle lähdetään. Toivottavasti Dominikaaninen on lähellä Indoneesian Balia, sillä sekin oli "paratiisi" jonne vannoin palaavani.. joten jos tämä olisi myös sellainen,.. sitä kannattaa odottaa  :D

T. Minja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valitettavasti kokemuksesta taytyy sanoa, etta mikaan Baliin verrattava paratiisi Dominikaaninen tasavalta ei ole. Se on koyha saari, jossa ei ole mitenkaan erityisen kaunista. Mukava paikka toki, lamminta riittaa ja mukavat rannat, mutta minulle ainakin pieni pettymys verrattuna muihin alueen saariin. Mielipiteeni perustuu taysin siihen, etta monien muiden saarien jalkeen (esim. Curacao ja Barbados) se on niin erilainen. Mutta upean loman siellakin saa vietettya :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään ilmestyi Aurinkomatkojen talviesite ja pakkohan se on lähteä keskiviikkona matka varaamaan...  ;D

Päädyttiin tuossa Puerto Platan Playa Doradalla olevaan Occidental Allegro Playa Dorada hotelliin. Sit ajateltiin tehdä retki Santiagoon (sis. myös vierailun sikaritehtaalla, maasturiajelua vesiputouksilla ja ratsastusta). Matkalle 7.1., tuleepa 7 kk hääpäiväkin vietettyä siellä sitten.  ;) Ois pikkusen hienoa käydä katsomassa myös ryhävalaita, mut retki maksaa yli 100 euroo/hlö. Siellä on ryhävalaiden kutema-aika tammikuun puolivälistä maaliskuuhun.

Rahaa menee, mutta menkööt nyt kerranki (nostetaan sit vaikka opintolainaa, jos ei rahaa ole tarpeeksi...  ::)). Oli muuten halpuneet matkat 200 euroa viimevuotisesta kuvastosta!

Jostakin muuten luin, että marraskuussa saatta vielä sataa aika paljon.  ??? Tiedoksi niille, jotka meinasivat marraskuussa lähteä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moips!

Me ollaan siis juuri menossa tuohon "allegro" hotelliin. Näytti ihan kivalta, netistäkin katsottaessa. ;D

Tuohon, pettymykseen sanoisin, että Balilla oli kyllä paljon nähtävää, kun buukkasimme paikallisen oppaan ja auton lähdimme kiertämään saarta. Mutta kuten muuallakin, siellä oli paikallisten asutuksena hökkeleitä, roskia ja "uhrilahjoja" kukka-asetelmia joka jumalan nurkassa. Kadulla tuli vastaan myös todella nuoria tyttöjä vauva sylissään anomaan "rahaa"..

Kauneus on monesti katsojan silmässä ja toivottavasti tuoltakin Dominikaanisesta aukeaa kuitenkin jotain.. tarkoituksena on ainakin kiertää paikkoja. ::)

Ja varmasti kaikki saaret ovat erilaisia, kahta samanlaista tuskin onkaan. Oliko joku muukin kenties käynyt paikan päällä? Muita kommentteja? :)

t. Minja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nonih, nyt on matka varattu. En vaan ollut mistään huomannut, että toimisto aukeaa tänään jo klo 8.30, ja olin muka hyvissä ajoin kymmentä vaille 9 siellä, niin olihan prkl jo 7.1. paikat jo täynnä!  :o Uskomatonta... No eipä mittään, lähtö on sitten 14.1. (7kk hääpäivänä), jota kyllä mietittiin kovasti jo aikaisemminkin vaihtoehtona. Pitänee kuitenkin käydä väliin kyselemässä, jos joku pari olisi perunut 7.1. lähtönsä, niin vaihdetaan siihen, kun saa kuluitta kk ennen lähtöä.

Pikkusen on hurja fiilis kyllä! Ei tunnu todelliselta ollenkaan. Uijui... Just nyt on sellanen fiilis, että oottaa vaan enemmän sitä häämatkaa kuin itse häitä.  ;D Ihan hyvää ajatuspuhdistusta tähän häästressin lomaan.

Mutta nyt kertokaapa ihmeessä kokemuksia lisää Dominikaanisesta ja vinkkejä missä voisi käydä retkillä tai muuta. Jipijipijipi, paratiisi odottaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on varausmaksu maksettu! Jee...

Ja niitä vinkkejä ja kokemuksia saa edelleen tänne laittaa. Taitaa vaan dominikaaninen kuulua niihin paikkoihin, jossa ei ihan jokainen ole käynyt.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täältä pesee ;)

En tiedä paljonko yleensä olet reissaillut, joten aloitan alusta:

-Lennolle mukaan luettavaa, mukavat vaatteet (myös kevyet, kohteessa on lämmintä!), korvatulpat jos olet huono nukkumaan. Riippuen siitä monenko aikaan olette perillä (yleensä aamupäivällä paikallista aikaa), koneessa kannattaa nukkua, nukkua ja nukkua. Paikan päällä ei kannata mennä nukkumaan kuin vasta illalla, että saa rytmin käännettyä.

-Mukaan paljon T-paitoja (kosteusprosentti on huipussaan), kevyitä pitkiä paitoja ja housuja/hameita iltoja varten, OFFia, hydrocortisonia ja ripulilääkettä. Ja jos reagoitte herkästi Suomen hyttysiin, kannattaa kokeilla B-vitamiini tabletteja, ainakin minulla se helpottaa ettei tule niin isoja paukamia ;) Aloita paria päivää aiemmin ja yksi tbl/pvä kotiintuloon asti.

-Dominikaanien hyttyset ovat aktiivisia 2 tuntia ennen auringonlaskua ja 2 tuntia ennen auringonnousua, eli illat ja yöt kannattaa pitää ikkunat kiinni huoneessa. Ja illaksi OFFia ja kannattaa tosiaan pistää pitkää vaatetta, etteivät pääse puremaan. Malariaa siellä ei esiinny kaupungeissa, mutta jos aiotte käydä Haitin puolella, kannattaa jo miettiä malariakuurin aloittamista.

-Hinnoista sen verran, että hinnoista kannattaa tiputtaa heti kättelyssä puolet pois ja alkaa vasta sitten tinkaamaan. Ja kannattaa käydä kauppaa useamman päivän tavaroista ;) Minäkin laitatin letit siellä ja tinkasin 3 pvä hintaa.

-Ratsastusta siellä kannattaa kokeilla, aivan ihana kokemus, samoin snorklaamista/sukeltamista. Muista ostaa täältä kaupasta (esim Anttila) vedenalainen kamera, sillä tulee tosi hyviä kuvia värikkäistä kaloista. Samanan kaupunkia ovat monet kehuneet, siellä on mm hyvät tuulet lainelautailulle.

-Rannoilla on paljon aktiviteettia ja rannoilla on omat myyjät, joilta voi ostaa kaikenlaista. Myyjät huomaavat, että olette uusia ja ovat kuin herhiläiset muutaman päivän teidän ympärillä, mutta uskovat nätisti kun sanotte ei kiitos. Ja taas hinnoista puolet pois...

-Muistakaa hakea A-hepatiittirokote!!!

Muuta ei tule tähän hätään mieleen, mutta laittelen taas viestiä tulemaan jos muistan jotain uutta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me varattiin matka Dominikaaniseen tasavaltaan joulukuuksi!  ;D

Jippii! Paikka näyttää aivan mahtavalta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Täältä pesee ;)

En tiedä paljonko yleensä olet reissaillut, joten aloitan alusta:

Olenhan minä käynyt kauimpana Ausseissa asti, sulhanen huikeasti Ruotsissa ja Norjassa. Mutta lista oli loistava!!! Kiitokset kovasti! Ei malta odotta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja mä oon aivan vihreänä kateudesta kun toiset suunnittelee lähtöä noin ihanaan paikkaan!!!

Tuli vaan vielä mieleen, että ei kannata edes suunnitella vuokraavansa mitään moottorilla toimivaa kulkupeliä paikan päällä. Ellette sitten halua päästä hengestänne ;) Siellä kun ajellaan miten sattuu, en ole vielä koskaan nähnyt niin holtitonta ajokulttuuria kuin siellä. Toinen asia mikä piti kertoa on, että hotellissa menee sähköt poikki useamman kerran päivässä. Meni ainakin silloin kun minä olin siellä. Johtuu siitä, että heidän kuormitus on aika korkea. Mutta hotelleilla on vara-agrigaatit, joten sähköt tulee suht nopeasti takaisin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

MOI! Mä olen jo ihan täpinöissä häämatkan takia vaikka häätkin on vasta ens vuonna. Dominikaanista ollaan suunniteltu eli olis todella kiva lukea paljon kommenteja kaikilta sieltä käyneiltä ja sinne vielä lähteviltä. Tänä vuonna lähtevät, laitattehan matkan jälkeen kertomusta paikasta, missä olitte, mikä hotelli jne... Kiitos jo etukäteen!!!!  :-X :-X :-X :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpa tätä, jos vaikka sais lisää kommentteja...  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuuluuko all inclusive-paikoissa myös alkoholijuomat hintaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä kuuluu! Ollaan tässä naureskeltu, että ollaanko siellä koko ajan pienessä sihneessä.  :P No eikähän sitä pysytä kohtuuden rajoissa. Kuumassa ilmastossa on muistettava juoda tarpeeksi, mutta alkoholihan tunnetusti kuivattaa elimistöä. On siis oltava vaarovainen ettei nestehukka iske...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onpas kiva kuulla kokemuksia Dominikaanisesta!  8) Meillä on ollut alusta asti suunnitelmissa "weddingmoon" eli halutaan vannoa valatkin biitsillä ja paikaksi on nyt melko lailla varmistunut juuri Dominikaaninen tasavalta. Tähtäimessä huhtikuu 2004 mutta selvitystyö jatkuu joten matkoja ei olla ihan vielä buukkailemassa - toivottavasti pian kuitenkin...

Jos haluatte käydä lukemassa kokemuksia Dominikaanisen hotelleista yms., tässä yksi mun mielestä hyvä linkki: http://www.debbiesdominicantravel.com/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä on ollut alusta asti suunnitelmissa "weddingmoon" eli halutaan vannoa valatkin biitsillä ja paikaksi on nyt melko lailla varmistunut juuri Dominikaaninen tasavalta.

Dominikaaninen tasavalta oli muistaakseni varsin helppo paikka hankkiutua naimisiin. Konsulaattiin piti muistaakseni ottaa etukäteen yhteys ja kertoa nimet ja päivät. Esteiden tutkinta oli tietty englanniksi, mutta se piti muistaakseni käännättää myös espanjaksi ja kierrättää kaikki versiot lähimmän konsulaatin kautta. Esteiden tutkintaa tietty varuiksi mukaan apostille.

Sitten vain naimisiin. Muistakaa hankkia jostain myös todistajat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kuuluuko all inclusive-paikoissa myös alkoholijuomat hintaan?

Kyllä kuuluu. Ja kaikkia laatuja ja mitä ikinä osaatkaan baarimikolta pyytää. Ja annoksissa ei pihistellä  ;D Ruokapuoli hoituu saamaan tyyliin. Aina on joku ravintola auki ja kävelee vain sisään, tilaa, syö ja poistuu.

Yleensä vuosikertaviinit, shampanjat (ei siis kuohuviini), laadukkaammat viskit ja konjakit ovat sitten lisämaksusta.

Lihomisen vaara on siis melko ilmeinen  8)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun käsittääkseni paikalliset juomat kuuluu hintaan. Sit tosiaan kalliit tuontiviinit yms. on maksullisia...

Mut nyt nukkumaan. Vieläkin väsy häiden ja Raumanmerenjuhannuksen jäljiltä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ONNEKSI OLKOON SANNA ;D

Mitäs mies tykkäsi huomenlahjasta  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Baby!

Kyllähän tuo tykkäsi tosi tosi kovasti, mutta jostain hemskutista se oli arvannut (tai urkkinut) mitä tulee saamaan... Kiitos vielä tuhannesti avusta! :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään