SannaH

Dominikaaninen tasavalta

388 viestiä aiheessa

Moi Riikka!

Siis Allegro oli mun mielestä ihan loistohotelli! Verrattuna esim. Flamengoon tai siihen viktoriaan!

Hotellissa järjestettiin vaikka mitä äksöniä pitkin päivää aina ampumisista( jousi,kivääri, pistooli) jumppaan, joogaan, lentikseen etc.! Ei siis todellakaan mikään paha paikka! Suosittelen!

Kaverit jotka olivat matkassa marraskuussa ovat jo varanneet uuden matkan dominikaaniseen toukokuussa, samaan hotelliin..joten ei se paha voi olla! ;)

Letit otin loppumatkasta, ei ollu päänahka kipeä, vaikka välillä tuntu että ne hieman kiskokin :)

Erikoisrafloihin pääsi kaikkiin kolmeen kerran viikossa jos halusi mennä ja teki pöytävarauksen.

Illallisbuffassa oli sitten joka ilta eri teema, saksalainen, englantilainen, BBQ, Italiainen.. jne!

Snackia sai sitten iltamyöhään ja oli jopa tee-se-itse-pitsan vääntö paikkakin. Eli valkkailet /teet itse täytteesi pitsan päälle ja italaisessa raflassa ne paistaa ne ja tarjoilee sulle pöytään! Varmaan saat mieleisesi.

T:Minja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihana kuulla vihdoinkin kertomuksia!

Minnja: Me lähdetään 14.1. myös Allegroon kahdeksi viikoksi. Miten siellä pukeutumisen kanssa illalliselle? Eli onko porukka ihan normaaleissa vaatteissa vai onko jotain erityisvaatimuksia kuten annikaisen hotellissa?

Olikos sulla kuinka pitkät hiukset joihin ne letit otit? Mulla on nykyisin aikasta lyhyt tukka ja mietin, että saanko olla ihan rauhassa niiltä letittäjiltä, vai tekeekö ne ihan lyhyisiinki. Kovasti tekis mieli kyllä letit otattaa, mutta kun alkaa uusi työ, jonka "imagoon" ei oikein tuollaset letit passaa, niin pitänee unohtaa koko homma.

Sit rahakysymys: eli oliko teillä matkavaluuttana euroja vai dollareita?

Ja kyssäreitähän varmasti tulee lisää ja lisää, mut just nyt ei tuu mieleen. Apuva. meilläkään ei ole enää kuin 3 viikkoa lähtöön!!!!!! Pitänee se malariakuuri käydä hakemassa ja maitohappobakteereita...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moikka Sanna!

Illallisen pukeutuminen oli ihan rentoa, ei mitään "lakerikenkiä" vaan ihan basic kuteet. Tietysti jengillä oli yleensä jotain "siistimpää" muttei kukaan vaatinut mitään erityistä. Bikineissä tai yläosalla ei saanut mennä edes aamiaiselle, sen ne vaati.

Mutta muissa rantabaareissa/allasrafloissa sait olla ihan simmarit päällä. :)

Mulla on puolipitkät, mutta kyllä ne veti letit ihan lyhyisiinkin.

Ei näyttänyt tuottavan mitään ongelmaa.

:)

Euroja kannattaa ottaa, se hakkasi monesti kurssillaan dollarit! Ainakin meidän reissun aikana. Molempia vaihtavat ei mitään ongelmaa. Ja Plazassa on rahanvaihtopiste, mistä saa paremmalla kertoimella kuin hotellin respasta. Plazassa on myös heti kun tullaan sisälle niin oikealla "ruokakauppa" josta kannattaa soittaa, muistaakseni 25 pesoa minuutti, ettei kallista :)

Me ei otettu malariakuuria, eikä vedetty maitohappoja.

Kaverin masu on ilm. muutenkin herkempi, joten se sai välillä näitä "huono olo aaltoja" mutta esim. itse vältyin täysin :)

T: Minja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Pitänee se malariakuuri käydä hakemassa ja maitohappobakteereita...

Malariakuuria ei tarvitse syödä ellei mene Haitin puolelle useammaksi päiväksi tai asustele Dominikaanisessa alkuasukkaiden keskellä. Näin kertoi minulle yksi parhaimmista infektiolääkäreistä, joita tiedän.

Enkä minäkään syönyt malariakuuria, vaikka kävin ratsastusreissulla, missä ratsastimme pienissä kylissä.

Ja minulla, joka olen äärimmäisen herkkävatsainen, oli päivän vatsa löysemmällä kuin normaalisti. En syönyt mitään lääkkeitä siihen ja jatkoin niiden herkkuruokien syöntiä ihan surutta. Mutta sehän on usein tuurista kiinni, niinkuin kaikissa ulkomaankohteissa.

Ainoa asia, mitä en suostunut syömään oli jää. Pyysin kaikki juomat ilman jäitä. Vaikka oppaat sanoo, että ravintolat käyttävät pullotettua vettä, niin aina ei voi olla varma asiasta. Vähemmälle jätin myös salaatit, kurkut, ym. mitkä pestään vedellä, mutta tuli niitäkin napsittua jonkin verran....

Ah, tää on ihan vihreenä kateudesta, kun toiset pääsee niin ihanaan paikkaan. Mutta kyllä minäkin palaan sinne joku kaunis päivä! Hyvää ja antoisaa matkaa teille kaikille, joilla on matka vielä edessäpäin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedoista! Jätämme siis malariakuurin syömättä ja panostamme johonkin muuhun senki rahan.  ;D Pitää vielä niitä maitohappobakteereja miettiä. Kaikista viisainta taitaa olla ku ostaa mennessä pullon konjakkia ja nappaa siitä vähän joka aamu, niin pysyy maha kunnossa.

Nimim. konjakkisiepoksi oppinut etelänreissuilla penskana, ku "joutu" joka aamu ottamaan ruokalusikallisen lääkkeeksi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sitähän tässä piti vielä kysellä, että mitenkäs nuo sähkölaitteet? Tartteeko ostaa Suomesta joku adapteri tms. Kännykät ei tietääkseni siellä toimi, eikös vaan? Mitähän muuta... reilu 2 viikkoa lähtöön.. Huijui. Kohta alkaa polttelee tosissaan!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävittekös Minnja ja Annikainen niillä kaupunkiretkillä? Oliko Allegron läheisessä kauppakeskuksessa ostettavaa ja millanen hintataso? Me ostettiin uimakengät matkaa varten, en tiiä tarviiko niitä nyt välttämättä, mut onpahan varauduttu ainakin. Mä laskin, et vaikka matka ei sinällään oo ihan tuhottoman kallis, pari aurinkomatkojen tai muun järjestäjän retkeä kahdelle aiheuttaa n. 400 euron lisälaskun matkaan!!!

Minnja, pääsittekö te ollenkaan sit snorklailemaan, muuten siis kuin tolla yhdellä retkellä? Onko allegron ranta kiva vaikka ei olekaan hienohiekkainen?

Vitsi kun jännittää... Hei kertoisitteko vielä lentokoneesta, menikö kukaan Thomas Cook airlinesilla, millanen kone on, onko jalkatilaa yhtään enempää lkuin finnairilla lomalennoilla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja täällä SannaH:n mies kyselee, että minkälaista olutta siellä on saatavilla?? Siis normaaliin suomalaiseen makuun..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hola! :)

Pikaisesti käymässä töissä.. vastaan nopsaan,

Eli, hiukset letitettiin rannalla, ja ilma oli pilvinen, joten ei mennyt hukkaan ;)

Snorkeilla ei tehnyt meidän hotskun rannalla mitään, ellet mene aika kauas/syvälle rannasta.

Snorklattiin sitten Sosuassa hieman, mutta paras oli se paratiisisaari.

Ne kumiset uimakengät on ihan hyvät. Ei ainakaan sattunut mitään haaveria. :) tepastellessa ties missä korallijuttujen päällä.

Niitä retkiä kannattaa buukata sieltä plazasta, ostarilta, siellä hinnat on alkaen niitä 30 dollaria nokka. Ja jos ostatte muutamat saatte alee ja käyttää konetta koko loppu lomanne ajan, jos haluatte kirjoitella vaikkapa kotiin kuulumisia.

Se Plaza on sellainen ostari, jossa on siis jotain 25 kauppaa, suurin osa tälläistä tuliaistavaraa, ja pari pelkkää vaateliikettä.

Sitten pari isompaa, missä myydään elintarvikkeitä, juotavaa, karkkia sipsiä etc.

Hintataso ihan ok!

Lentokone, huoh, se Thomas Cook:n kone ei todellakaan ole häävi. Istuintila on varmaan minimi, eikä edellä istuvan penkissä ole sulle omaa screeniä, mistä voisit seurata vaikka leffoja tms.

Eli pari telkkaria on koneessa ja niitä sitten katselet :)

(kun lensimme balille, oli meillä hienot ruudut siinä nokan edessä..)

Oltiin ostettu täältä suomesta kynä/kumi/viivotin paketteja pikku lapsille, ja ne menikin sitten kaupaksi, kun käytiin jeeppisafarin aikana yhdessä koulussa ja matkanvarrella kylien lapset juoksivat auton perässä ja pyysivät karkkia tms.

Että jos haluaa, voi niitä ostella ja viedä sitten lapsille, ovat todella tyytyväisiä. Koulu ei itsessään maksa mitään, mutta lapsille tarvii ostaa kaikki tarvikkeet ja koulupuku. Monilla ei siis ole varaa ostaa kaikkia tarvikkeita.

Olut, no itse en juo olutta, mutta käsittääkseni oli ihan juotavaa , Presidente oli muistaakseni parasta.

Siideri, jota myytii kaupoissa oli sitten ihan kauheeta, ihan kuin olisit juonut jotain vanhaa, kulahtanutta omenaviiniä. :/

Ai, niin hotelli muistaa kivasti häämatkalaisia, ja matkanjärjestäjäkin :) En kerro enempää, jotta on jotain pientä jännitystä odotettavissa :D

T.Minja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Snorklattiin sitten Sosuassa hieman, mutta paras oli se paratiisisaari.

Ne kumiset uimakengät on ihan hyvät. Ei ainakaan sattunut mitään haaveria. :) tepastellessa ties missä korallijuttujen päällä.

Niuhotan hieman, vaikka saattoi olla edelliseltä kirjoittajalta vain huolimattomasti sanottu. Siis älkää ihmeessä kävelkö korallien päällä! Korallien muodostuminen on hidasta ja riutat ovat herkkiä ekosysteemejä. Huolimaton räpylänhuiskautus tai korallien päällä kävely tekee pahaa ja hitaasti korjautuvaa jälkeä. Veteen menemiseen ja sieltä poistumiseen pitää löytää paikka, missä ei tarvitse kävellä korallien yli. Huomaavainen snorklaaja ei koske mihinkään merenelävään. (Uimakenkien pitäminen on kyllä järkevää, voi siellä rannalla olla vaikka mitä terävää, eikä merisiiliin ole kiva astua)

Toinen juttu mitä kommentoisin on, että kannattaa miettiä tarkkaan, antaako kerjääville lapsille rahaa tai tavaroita. Kerjääminen ei ole kestävä elannonhankintatapa, eikä sitä pitäisi rohkaista. Jos  haluaa auttaa paikallisia, kannattaa antaa rahaa luotettavalle hyväntekeväisyysjärjestölle tai vaikka tavaralahjoituksia suoraan koululle tai lastenkotiin. Yksittäisille satunnaisille ihmisille ei minusta ole viisasta jaella vastikkeettomasti tavaraa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei LIzze!

´

Oikaistaan sitten hieman  ;)

Juuri näin, en siis todellakaan tarkoita että olisimme _kävelleet_ ko. elävien päällä :) Rannat ovat pelkkää hiekkaa, et varmaan edes löydä "karikkoista" paikkaa mistä mennä uimaan :)

Lähinnä nuo kengät osoittautuivat hyviksi mm. paratiisisaarella, jossa esim. minä käytin vain maskia ja välillähän on tunnetusti pakko ottaa happeakin, ja josko olet syvemmällä, on pakko ottaa tukea, seisoa jonkun kiven tms. päällä. Ainakin minun.  ;D

Mutta järki käteen, kukaan varmaan tahallaan edes vahingoita koralleja. Itsekkin akvaarioihmisiä.

Työkaverini, joka oli myös taannoin Dominikaanisessa, astui raukka katkenneen merisiilin piikin päälle, tepastellessaan uimaan, joten nuo kengät ainakin auttavat siihen :) itse näimme kyllä merisiilin kuoria, muttei elävää tullut vastaan.

Tuo, että ostimme kyniä yms. Tuli ihan suoraan erään matkalehden artikkelista, jossa oli eräs suomalainen ollut ja kirjoittanut pidemmän artikkelin. Hän korosti sitä, että mieluummin esim. kyniä kuin karkkia tai rahaa.

Suurin osa ostamistamme tuotteista viemme siis suoraan kouluun, jossa jaoimme ne lapsille, ilman mitään isompaa numeroa, opettajan ollessa läsnä.

Tuo luotettava hyväntekeväisyysjärjestö, no on varmaankin niitäkin. Me kuitenkin kannoimme kortemme kekoon näin, ja se siitä. Jokainen tehköön tyylillään. ;D

Maan tilannehan on tällä hetkellä huono. Kaikki mitkä käytännössä liittyy "valtioon tai on sen alaisena" ei toimi, esimerkkinä posti. Lähettämästämme 30 kortista ainutkaan ei ole tullut perille. Opas kyllä varoitteli tästä seikasta, mutta lähetimme silti.

Ja korostan vielä mainitsemaasi asiaa: suoraan kouluille, tai lastenkotiin. Niin juuri teimme. Emme me edes nähneet hotellien alueella/ostarilla pieniä koululaisia tms. joille edes olisi voinut antaa mitään.

Eli meidän "antaminen" rajoittui yhteen päivään, 15 päivän sijasta :)

Jotta näin. Teimmekö oikein vai väärin. Itse sain ainakin hyvän mielen, nähdessäni pienen paitaressun iloitsevan vihkosta ja kynäsetistä. Enkä usko, että 5-10 vuotiaat ottavat elämäntavakseen kerjäämisen saadessaan ns. "toimistotarvikkeita"  :) joilla esim. heidän vanhempansa eivät tee mitään. ( jos saisivat rahaa, se varmaan menisi vanhemmille?)

Jep, tarkoitus ei ole yllyttää ketään mihinkään, eikä ampua Lizzeä alas. Tässä siis oli korjaus muutamaan seikkaan ja vain minun näkemykseni asiasta. Toivon, ettei tästä tule mitään isompaa kinaa vaan voidaan jatkaa ketjua aikaisempaan tapaan :)

Hyvää uutta vuotta!

T: Minja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olipa ilo lukea teidän kokemuksia Dominikaanisesta.

Me lähdetään häämatkalle kesäkuun alussa,

ja näistä kertomuksista sai hyviä vinkkejä!

Kiitos kirjoittajille!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei Minja!

Emme todellakaan järjestä sotaa näistä asioista, enkä kritisoinut sinun toimintaasi.  Eikä pilata hyvää ketjua  ;)

Maailmalla vaan näkee ihmisten ajattelemattomuuden jälkiä ja turismin aiheuttamaa tuhoa. Tuo korallijuttu on esimerkiksi sellainen, että kaikki eivät (kumma kyllä) tule ajatelleeksi, että päälle kävelemällä korallit kuolevat. Olen omin silmin nähnyt kun ihmiset saapastelevat isoilla räpylöillä riutan yli korallien päällä yrittäen päästä laskuveden aikaan tarpeeksi syvään veteen uimaan. Pahaa tekee!

Tavaran tai rahan antaminen matkoilla. Tämä on vaikea juttu, johon ei ole yksiselitteistä vastausta. Kynien antamista suositellaan joissain paikoissa, mutta kun vastaan tulee lapsilaumoja jotka huutavat "giv mii maniii, giv mii pen, giv mii giv mii..." miettii vaan, että kannattaako kumminkaan antaa. Köyhimmissä maissa turistikeskusten liepeillä lapset saattavat tuoda kotiin rahaa kerjäämällä enemmän kuin aikuiset töitä tekemällä, kouluthan silloin jäävät.

Hyvänä vinkkinä paikallisten lasten ilahduttamiseksi olen joskus lukenut, että opettelisi muutaman yksinkertaisen taikatempun. Niillä saa paljon hupia ilman antamis-saamis-problematiikkaa. Hyvä mieli tulee kaikille!

Maailman köyhyys ei siitä lopu, vaikka antaisi kaikki rahansa pois. Turistit auttavat paikallista taloutta luomalla työpaikkoja alueelle. Ostamalla paikallisten tuottamia palveluita ja tavaroita voi parhaiten tukea lomakohteen taloutta.  Jos haluaa antaa rahaa, niin järjestöjen kautta sitten. Happy travels!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosiaankin vielä siitä sähkölaitteiden ja kännyköiden toiminnasta. Eli ilmeisesti ne kännikät ei toimi? Entäs ne hiustenlaittovekottimet?  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tosiaankin vielä siitä sähkölaitteiden ja kännyköiden toiminnasta. Eli ilmeisesti ne kännikät ei toimi? Entäs ne hiustenlaittovekottimet?  ;)

Tervehdys..

Juu mekin kävimme siellä Dommareissa silloin marras-joulukuussa..

Hotskussa oli kuivaaja valmiina ihan toimiva versio...

Olimme siis Play Doradassa (Occidental Allegrossa siis)

Joo sähkövirranpistoke oli mukana jotta saimme puhelimet ladattua mutta virranmuuntajaa emme huomanneet ostaa (ei ees maksanu paljon 40 pesoa)jotta olisimme saaneet täydet palkit..

Toisaalta (1) kaksitaajuuspuhelimemme eivät ottaneet kenttää alueella, eikä Aurinkomatkoilta ei viitsitty etukäteen ilmoittaa että kyseessä pitää olla KOLMItaajuuspuhelin jotta pystyy soittamaan/tekstaamaan kyllä paikanpäällä sitten saimme sen kuulla ja huomata... joten känny toimi hyvin herätyskellona ja tiimalasina :)

Toisaalta (2) soittaminen tuli paikallisillalinjoilla halvemmaksi kuin kännyllä joten samapa tuo olis ollut mutta jos jotain pahaa olisi sattunut niin... no onneksi ei mitään käynyt kotipuolessakaan...

Ja nettejä siellä oli joka toisessa putiikissa jos ostatte myyjiltä reissuja niin niillä pääsee aika hyvin pitämään yhteyttä...

Jeeps eiköhän tuossa ollut jotain informaatiota..  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi itkun itku..

Matkat Dominikaaniseen on LOPPUUNMYYTY 22.6 alkaen kesän loppuun Aurinkomatkoilta. 2 viikon matkoille oli YKSI lentopaikka jäljellä.

Onko kellään ehdotuksia mistä kannattaa kysellä matkoja? Muut "paketti"toimistot ei matkoja tee ko. ajankohtana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitäs Heikku tykkäs Allegrosta? Oliko kiva hotelli? Kävittekö mainitsemisen arvoisilla retkillä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Joo sähkövirranpistoke oli mukana jotta saimme puhelimet ladattua mutta virranmuuntajaa emme huomanneet ostaa (ei ees maksanu paljon 40 pesoa)jotta olisimme saaneet täydet palkit..

Eli eli... jos meillä ei oo mitään härveleitä mukana, niin saadaanko ostettua sieltä kaikki mahdollinen, jotta saadaan kameran patterit ladattua?

Puhelimen toiminnasta kyseltiinki jo Soneralta, jotenka saadaan olla ihan rauhassa ulkomaailmalta.  ;D

Kiitos tiedoista! ielä 9 aamua!!!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Voi itkun itku..

Matkat Dominikaaniseen on LOPPUUNMYYTY 22.6 alkaen kesän loppuun Aurinkomatkoilta. 2 viikon matkoille oli YKSI lentopaikka jäljellä.

Kesällä ei taida tehdä ku Aurinkomatkat. Kannattaa varmaan kysellä Töölön matkatoimistosta ja Suomen Matkatoimistosta. Niitten kautta tosin saattaa tulla aika paljo kalliimmaksi. Talvisin on sit se toinen ööö onkse Tjäreborg, ku tekee myös matkoja Dommareihin. Sitäpaitsi kesäisin siellä on hurrikaaniaika, joten ehkä parempi mennäkin vasta talvella.

Ja jos päädyt varaamaan häämatkan vasta talvelle, niin ole sitten HETI jonottamassa siellä aurinkomatkojen oven takana aamulla. Minä valopää en mistään hoksannut, että matkojen myynti alkaa puolta tuntia ENNEN kuin yleensä, ja olin muka ajoissa 10min vaille toimistolla. 20minuutissa oli jo 7.1. lähtö myyty täyteen, joten meidän oli tyytyminen sitten 14.1. lähtöön (joka on osoittautunutkin meille paljon paljon paremmaksi, kohtalo tais puuttua peliin). Nopeat syövät hitaat!

Toivottavasti löydät unelmien matkan Dommareihin jotakin kautta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Sanna H vinkeistä...

Tää yli puolta vuotta ennen varaaminen on vähän uutta, mutta nythän tiedän..

Sain ihan hyvähintaisen tarjouksen Töölön matkatoimistolta, joten päästään reissuun jo kesäkuussa.

Toivottavasti hurrikaanit pysyvät poissa. Ymmärsin, että vasta elokuusta eteenpäin myrskyjen todennäköisyys kasvaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Eli eli... jos meillä ei oo mitään härveleitä mukana, niin saadaanko ostettua sieltä kaikki mahdollinen, jotta saadaan kameran patterit ladattua?

Puhelimen toiminnasta kyseltiinki jo Soneralta, jotenka saadaan olla ihan rauhassa ulkomaailmalta.  ;D

Kiitos tiedoista! ielä 9 aamua!!!!!

Hei aluks etten unohda Erittäin Hjuvaa Reissua !!!  :D

Siis ilman härveleitä ette hyödy tuon taivaallista maan sähkövirrasta joten kannattaa ostaa ainakin ADAPTERI täältä kun lähtee ei maksa paljon jossain Biltema tyylisestä liikkeestä...ja sieltä voi ostaa sen muuntimen joka muuntaa sähkövirran meidän vehkeisiin sopiviksi !!

Juu ja jos haluaa olla tavoitettavissa Dommareissa on ehdottoman tärkeää omistaa komitaajuuspuhelin... tosin halvemmaksi tuli soittaa paikallisesta kuten tuossa tulikin jo aikaisemmassa viestissä todettua... ja meilit siellä toimi hyvin kotiin päin

Jaa Riikalle piti kommentoida niitä toureja mitä otettiin...

Kuten Minnja mainitsi myös aikaisemmin myös me kävimme Punta Rucia:ssa paratiisisaarella ja se oli kyllä kokemisen arvoinen retki oli kallein mikä otettiin... Sitten kävimme jeeppisafarilla, se oli pienoinen pettymys koska osa vesiputouksista oli uintiretken takana joten emme lähteneet katsomaan kaikkia... jeeppisafarilla käytiin kyllä muuten katselemassa paikallista elämää ja tutustuttiin maaseutuun hieman... ja kolmas retkemme oli Santiagon kaupunkiin ja Jarabacoan vesiputouksille (siellä on btv kuvattu Jurassic Parkista kohtauksia  ;D )

kokonaisuudessa koko elokuvaa on Dommareissa kuvattu n. 70 % mutta mene ja tiedä paikka oli joka tapauksessa uskomaton ! Kävimme sikaritehtaalla ja katsomassa kuinka maassa valmistettiin vaaseja ja keramiikkaa (oli myös todella upeeta ABFAB)  8)

Siis uudelleen olemme menossa toukokuussa ja toivottavasti mainitut hurrikaanit eivät yletä pohjoisosiin, koska eteläosassa maata pitäisi silloin olla sadekausi... marraskuussa kun kävimme oli siellä pohjoisessa silloin juuri sadekausi alkamassa, toka viikko meni vetisissä merkeissä :(

Mitäs muuta Espanjan kurssit on alkamassa  ;D niin pahasti Dominikaaninen kolahti heti ekalla kerralla joten ensi kerralla osaakin varmasti jo hablata edes turistiepsanjan verrran kieltä  :P

Eiköhän tässä taas turistu kilon verran  :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mitäs Heikku tykkäs Allegrosta? Oliko kiva hotelli? Kävittekö mainitsemisen arvoisilla retkillä?

Ja tiesin että unohdin jotain..

Joo Occidental Allegro oli fantastinen hotelli, toisaalta en tiedä josko Riu on parempi kun en ole käynyt mutta Allegrossa sai meidät puolelleen kun läheisyydessä oli juuri muitakin hotelleja ja Puerto Plataan keskustaan 5km ei ollut kauhea matka eikä Sosuaan 15km, taksilla meni joku 25minsaa.

Ravintolat olivat todella monipuolisia ja Bufferaflassa oli erillaisia teemailtoja kuten Saksalainen/Englantilainen/Gaala/Dominikaaninen.. jokaisella jotain.. ja jos tuli tylsää niin lähellä oli hotellialueen miniostari (Plaza) jonne voi mennä pizzalle jos tuli oikeein ikävä rasvaista safkaa ;D

Hoo

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos joku haluaa lukea lehtiartikkelin Punta Canan matkasta niin se löytyy osoitteesta www.karjalanheili.fi, valitettavasti jutun nettiversiossa ei ole kuin yksi kuva...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään