SannaH

Dominikaaninen tasavalta

388 viestiä aiheessa

Me varattiin matka Puerto Plataan 30.12. Ois tahdottu lähteä 27.12,. muttei ollut enää Aurinkomatkoilla matkoja :(

Ihanaa lähteä hemmottelulomalle, vaikka vähän (tai aika paljon....) maksaakin!

Kiitos muuten hyttys- ja kameravinkeistä!Muitakin vinkkejä otan mieluusti vastaan.

Ajattelimme ottaa RAidin pistorasiaan laitettavan hyttyskarkoittmen mukaan (+adapterin) tehonneeko paikallisiin otuksiin....?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyttysiä ei ollut heinäkuussa kovinkaan paljon. Huoneeseen niitä ei tullut kun hyttysverkko-ovi oli kiinni. ainoastaan iltaisin oli jonkin verran hyttysiä, mutta muuten niitä ei ollut!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Osaako joku sanoa, onko A-hepatiittirokote pakollinen Dominikaanisiin matkustettaessa? Ko. rokote on kai suht kallis ja taitaa vaatia vielä tehosteen? Eikö pelkkä gammaglobuliini riitä?

Kiitti vastauksista jo etukäteen!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

A-hepatiittia suositellaan, rokote on 20 v voimassa, kun gammaglobuliini on vaan vuoden, joten eipä tuo niiiiiiin kallista ollut. Lääkkeen hinta oli alle 50 egeä/piikki.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Eikö pelkkä gammaglobuliini riitä?

Riitti ainakin vuonna 2000. Mutta jos olet kova matkustelemaan paikoissa, missä A-hepatiittirokotetta suositellaan, kannattaa ottaa A-hepatiittirokote. Tulee halvemmaksi pitkässä juoksussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Iines1: minkälainen sää oli heinäkuussa? Silloin on ilmeisesti sadekausi ja hurrikaanejakin ::)...eli kannattaako lähteä kesä-heinäkuussa Dominikaaniseen tasavaltaan säiden puolesta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kesäkuun alkupuolella oli ainakin oikeen lämmintä ja vaikka välillä tuli pieniä kuurosateita niin enimmäkseen  oli aurinkoista.  Kesämatkoissa on se etu, ettei siellä ole sillon varsinainen sasonkiaika, joten jokapaikassa mahtuu paremmin kulkemaan ja oleilemaan ja nauttimaan olostaan, kuin kiireisenä sesonkiaikana. Varsinainen hurrikaaniaika alkaa muistaakseni vasta syksymmällä (elo-syyskuussa). Parhaillaanhan siellä on velloneet jos jonkunnimiset myräkät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yritämme päästä helmikuussa Dominikaaniseen ja siellä kohteena Cabarete. Olen netissä nähnyt puolesta ja vastaan kommentteja, olisiko täällä kenelläkään paikasta mitään sanottavaa? Jos kaikki menee kuten toivomme, menemme hotelliin Barcelo Punta Goleta Beach 9yötä. Matkatoimisto järkkäilee tätä asiaa. Mutta siis olisiko kenelläkään kommentoitavaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippis Zirius :)

Ma asun Cabaretesta about 30 minsan matkan paassa ja vaikkakaan en paikkaa niin kamalasti tunne niin jotain voin yrittaa sanoa ;)

Cabarete mun tuntemana on yksi katu jonka varrella on kamalasti kauppoja ja sitten BIITSIA loput! Eli periaatteessa kaikki hotellit on melkein rannalla (poikkeuksiakin loytyy, esim toi Punta Goleta ei oo ihan keskustassa enka oo varma onko rannalla). Mulle on siis jaany Cabaretesta sellanen surffaajien ja biitsipartyihmisten paratiisi-kuva, hyva paikka rentoutumiseen :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paikka vaihtui Play Doradaan, kun hotellit alkaa olla jo aika täynnä... Mutta emme anna sen häiritä vaan odotamme innolla 9 yötä tuolla Karibian meren saarella :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lähdössä tammikuun lopussa dominikaaneihin häämatkalle. Paikka on Costa Dorada, ja hotelli IberoStar Costa Dorada. Onkohan kenelläkään kokemuksia ko. paikasta??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

_nelli_: iberostar on yksi parhaimmista hotelleista taalla, uusi ja korkealaatuinen esim. playa doradan hotelleihin verrattuna. ja sielta paasee rantaa pitkin helpolla kavelee tanne playa doradalle jos haluaa kayda kuikkimassa ;) itse en ole kyseisessa hotellissa majaillut, mutta tutuilta ja asiakkailta olen saanut vain positiivista palautetta.

tervetuloa tanne "meille" ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Dommareissa on hintataso noussut siitä kun me oltiin siellä. Paikallisten kannalta tilanne olikin sillon aika kaamea. Mutta kuten joku jo sanoikin, playa doradan alueella ei ole hirveesti mitään ostettavaa, eli se ei oikeestaan haittaa. kolmanneksella on noussu se hintataso, jos muistan oikein.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

hintataso nousi dollarin kurssin myota, nykynen hallitus sai taas dollarin aisoihin (30 pesoa dollarista kun pahimmillaan oli 60) eli siis meille hyva, turisteille huono - turisteille kaikki on nyt kalliimpaa kuin alkuvuonna koska vaihtokurssi on heikempi.

Totta on myos se etta paikalliset hinnat ovat triplaantuneet (vahintaan) viimeisten parin vuoden aikana. en silti sanoisi etta taalla niin kamalan kallista on jos ma pystyn himoshoppaamaan paikallisella huonolla palkallani! kaikki on kiinni siita etta osaa menna oikeisiin paikkoihin ;) ja siita ostaako paikallisesti tuotettua vai jenkkitavaraa.

ruuan ja kayttotavaroiden hinnat on jo alkaneet vahan laskea kun uusi hallitus tekee tehtavansa - odotamme innolla jatkoa :)

niin ja playa doradallahan kaikki on sitten vahintaan tuplasti kalliimpaa kun on kyse taysin turistialueesta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos Utti tai joku muu paikanpäällä käynyt on kuulolla, niin mielelläni kuulisin Riu Merengue hotellista kaikkea mahdollista!  :) Maaliskuun 10.päivä koittaa lähto.  8)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anny: ajattelin kysäistä sinulta muutamaa "pikku" juttua...

Miten taksiajelut, osaavatko kuskit yleensä englantia? Entä onko siellä tavallista/järkevää vuokrata taksi esim. päiväksi ja ajella ympäriinsä?

En nyt heti muistanut missäpäin asuit, mutta olisiko sinulla mitään hyviä ideoita missä kannattaa käydä? Myös sellaisia paikkoja joita ei välttämättä kaikille turisteille tyrkytetä eli näkisi muutakin kuin massaturisteja;)

Ja tuosta himoshoppailustasi tuli mieleen: missä siellä kannattaisi shoppailla tuolta Playa Doradasta käsin? Onko jotain marketteja / toreja jossa paikalliset normaalisti käy?

Kiitoksia taas vaivannäöstäsi. Meillä enää neljä viikkoa lähtöön, joten kuume alkaa nousta :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Zirius:

jos otatte taksin playa doradalta kuski osaa varmasti englantia. Muutkin osaa, ei ehka kamalan hyvin mutta tarpeeksi, etta voi saa asian selvaksi! ;) Jos haluatte taksin koko paivaksi, kannattaa hinta sopia etukateen, eika tyytya ekaan tarjoukseen minka saatte. Tinkiminen taalla kannattaa aina! Taksikuski kylla vie teidan minne haluatte ja on palveluksessanne koko paivan, mutta muistakaa, etta taksi maksetaan vasta kun olette takaisin hotellilla. Ja kertokaa tarkasti minne haluatte ja pysykaa suunnitelmassanne...muuten saatatte joutua vaan taksikuskin suvun putiikeihin ::)

Shoppailemaan paasee jo puerto platassa aika hyvin. tiistaisin ja keskiviikkoisin taalla (siis puerto platassa) jarkataan iso kirpparin tyylinen tori "la pulga", josta saa vaatteita, kenkia ja lahes mita vaan halvalla. Muuten voitte tsekata vaikka Jimeneksen liikkeet (vaatekauppa). Tuliaisia (rommia, kasitoita yms)loytyy lahes joka putiikista!

Ihan kunnon himoshoppailua varten on sitten matkattava santo domingoon, 4 tunnin bussimatka jaisessa (!!!) bussissa. jos lahdette matkaan, varatkaa mukaan pitkahihaista! Santo Domingossa on sitten vaikka muille jakaa ostoskeskuksia, ja on siella yksi turisteille suunnattu ostoskatukin....

EDIT: niin ja santiagossa on kanssa aika kivat shoppailumahdollisuudet

jos haluatte lahtee retkille, niin jeeppisafari on ihan kiva kokemus: paasette hyppimaan vesiputouksille ja naatte vahan maaseutuelamaa. Lohoilyyn kannattaa lahtea paratiisisaarelle!!  8)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Annylle suurkiitos!!!!! Vielä pitäisi 4 vko töissä jaksaa, mutta jo nyt alkaa olla matkakuume valtava :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaatko Anny kertoa tuosta Riu Merengue hotellista mitään?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin matkakohde vaihtui monen mutkan kautta, ja Costa Doradaan käy meidänkin matkamme 7.2. alkaen. Ja 2 viikkoa siellä sitten olemme. :D

Tuolla olikin aiemmin joku jo maininnut hotellimme, ja ilmeisesti on ihan hyvä hotelli. Se on siis Iberostar Costa Dorada. Että sinne Annyn "naapuriin" ollaan ilmeisesti tulossa. :)

Lentomatka hieman hirvittää, mutta eiköhän siitä selvitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Annya taas kiusaisin :-[, mutta käske sitten lopettaa tyhmien kyseleminen, kun tuntuu siltä :)

Niin minä löysin taas mielenkiintoisen kohteen: Isabel de Torres vuori(?). Onko se käynnin arvoinen paikka, pelottaako köysiradalla (vai pääseekö tuonne muuten) ja onko se kallista? Entä onko köysiradan lähtöpaikka Puerto Platan keskustasta, vai pitääkö sieltä ottaa taksi? Kiitos :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kohde vaihtui! Lähdemmekin 9.3 Punta Canaan ja hotelliin Riu Taino!  :D

Hirvee matkakuume!!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

heippis taas zirius :) Isabel de Torres on ihan kiva paikka kirkkaalla ilmalla, pilvisella ei kande menna koske ette naa mitaan! Siella on joku puutarha ainakin (pakko myontaa et en ite oo sinne saakka viel paassy) ja hyvat nakoalat puerto plataan. Koysiradalla sinne meno maksaa about 200 pesoa/hlo eli noin 5 euroo. Lahtopaikka on vahan puerto platan keskustan ulkopuolella, taksi kannattaa ottaa ettette eksy.....

niin ja ala huoli, mielellaan autan jos voin.

carpediem - tervetuloa naapuriin!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Puerto Palatan Riu Merenguessä. Todella kiva hotelli ja loistava palvelu! Ei kyllä sillä lailla tyylikäs kuin Euroopassa tarvitsee olla, saadakseen neljä/viisi tähteä. Mutta alue oli kaunis ja toimiva ja kauniilla säällä ohjelmaa ja tekemistä oli vaikka miten paljon, allasalueet ja rannat kauniita ja siistejä, ruoka hyvää... :) :)

Meidän reissu osui niihin viimekeväisiin supersateisiin, joiden seurauksena vuoristossa oli niitä tuhoisia mutavyöryjäkin, joten mikään unelmien aurinkoloma se ei meille kuitenkaan ollut. (Erittäin kivaa ja leppoisaa tietysti verrattuna paikallisiin oloihin siellä vuoristossa!) Jos olisi ollut kaunis ilma, niin kolmen Riu-hotellin alueella olisi kyllä ollut kunnon paratiisiloman ainekset.

Se, mitä suosittelen kovasti, on retket!! Me pyydettiin ja saatiin häälahjaksi kaikki Aurinkomatkojen järjestämät retket ja ne oli ehdottomasti loman kohokohtia. Lisäksi vuokrattiin vielä yhtenä päivänä taksi ja lähdettiin kahdestaan (häälahjaksi saadun opaskirjan avustuksella) pääkaupunkiin. Enemmänkin olisi voinut retkeillä ja nauttia upean luonnon ja ystävällisten ihmisten eksotiikasta turvallisen hotellialueen sijaan. Rohkeutta vain puuttui...

Hotellilta varattavat taksit on selvästi kalliimpia kuin kadulta heilautetut, mutta Suomen hintoihin verrattuna vielä tosi edullisia ja hotellien taksit on paikallisiin menopeleihin verrattuna aikalailla toista kaliiberiakin. (Sikäläinen liikennekulttuuri ja autokanta olivat ihan uniikkeja kokemuksia!) Me maksettiin mielellään vähän ylimääräistä siitä, että saatiin tuntien ajomatkalle ilmastoitu, hyväkuntoinen turistitaksi. Ja kun erikseen varatessa mainittiin kielitaitotoive, niin kuskiksi tuli tosi symppis englanninkielentaitoinen paikallinen opiskelija. :)

Se, mikä meitä jäi harmittamaan ja mihin olisi voinut varautua, jos olisi tiennyt, oli tippi-kulttuuri. Eli paikallisethan saa aivan käsittämättömän pientä palkkaa, mutta ovat todella ystävällisiä, palveluhaluisia ja päteviä. Tapana on siis antaa - ja mielelläänhän sitä tietysti antoi - aina vähän tippiä. Inflaatiosta johtuen kaikkein arvokkainta olisi ollut saada tipit dollareina, koska niitä voi säästää ilman, että niiden arvo laskee parin viikon välein. Me vain ei tätä tiedetty ja meidän matkakassa oli isoina euroseteleinä. Me jouduttiin siis vaihtamaan rahat paikalliseksi valuutaksi ennen kuin voitiin tippiä antaa ja se oli vähän tylsää. Ja kurssimuunnosten laskemisessa tuli muutamankin kerran sellaisia virheitä, että jälkeenpäin todettiin meidän hyvästä palvelusta palkitsemisen kääntyneen lähinnä loukkaukseksi.  :-/ Eli suositus: ottakaa reilu nippu dollarin seteleitä mukaan. Niillä on kaikkein kätevintä pelata.

Mahatauteja tuntui Riu Merengue:ssä olevan vähemmän kuin muiden Puerto Platan läheisyydessä olleiden hotellien asiakkailla, mutta se saattoi kyllä olla ihan sattumaakin. Me syötiin maitohappotabuja ja niiden ansiosta/ niistä huolimatta päästiin koko kahden viikon loma ilman tauteja. Mutta, jos taudin saa, niin heti lääkäriin! Riu:ssakin on lääkäri paikalla ympäri vuorokauden. Ihan turhan moni näytti yrittävän sisseillä mahatautinsa kanssa ja sairastaa sen pois, vaikka eihän se yleensä onnistu. Ja sitten ollaan tiputuksessa ja monta päivää lomasta pilalla. Paikalliset tropit puree niin hyvin paikallisiin pöpöihin, että äkkiä vain tabua naamaan ja nauttimaan loppulomasta!

Ja mitäs muuta... Me pyydettiin hotellin vapaa-ajanohjaajilta ("epäsosiaalisia" kun ollaan) petanque-kuulia, dartseja jne. ihan omaan käyttöön. Ei siis tarvinnut olla pelaamatta, vaikka ohjelma-aikataulun mukainen, pirtsakan vetäjän iloinen ryhmäpeli muiden turistien kanssa ei kiinnostaisikaan. ;D

Alkoholittomat pina coladat oli aivan parasta lomajuomaa! Ja tuoreet, paikalliset hedelmät oli täydellisen ihania!...

Ja hotellin iltaruokailua varten ei ainakaan Riu Merengue:ssä tarvinnut varata mitään juhlavaa vaatetta. Kunhan on jotain kohtuusiistiä. Linja tuntui olevan se, että läpensä tatuoidut brittimiehet vaihtoivat lempparifutisjoukkueen fanipaidan ja simmarit illaksi esim. lyhythihaiseen kauluspaitaan ja shortseihin/ pitkiin housuihin.

Paikallisella jännitteellä toimivia silitysrautoja ja hiustenkuivaamia oli saatavilla rajoitettuja määriä respasta panttia vastaan. Muuntajia puhelimen lataamiseen sai oppaalta.

Kolmitaajuuspuhelimet, jotka muuten toimivat saarella, eivät toimineet Perto Platan Riu-hotellien alueella ainakaan vielä viime keväänä. Hotelli on sen verran kaukana lähimmästä kaupungista, ettei siellä ollut kenttää.

Voi, että tekisi mieli lähteä takaisin nyt, kun sitä kaikkea muistelee!  Jos vain joku takaisi sateettoman jakson... ;)

Oikein ihanaa  ja aurinkoista lomaa teille kaikille lähtijöille  :-X  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään