Dominikaaninen tasavalta


SannaH

Recommended Posts

Mekin ollaan tulossa siinepäin! Lähtö 17.2; viikko Occidental Allegro Playa Dorada:ssa ja toinen viikko Casa Marina Bay, Samaná:ssa.  8) Ohjelmassa ainakin ryhävalas-matka ja delfiini-uinti Ocean Worldissa.

Kaikenlaista kokemusta, vinkkiä, ja muuta apua otetaan kiitollisesti vastaan!

Esim: kannattaako matkustaa päiväksi Santo Domingoon, onko siellä nähtävää. Onko snorklailu parempaa Sosuassa kuin Playa Doradassa, eli kannattaako mennä Sosuaan päiväretkelle sen takia? Onko kellään kokemuksia Samanásta, ollaan siis Las Galeras-niemellä?

Jee, pääsee taas matkalle - ja aurinkoon!! Suomen talvi kun on ollut normaaliakin paskempi tänä vuonna...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 387
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

tyyppi :-X niin, aurinkoon..... ::)taalla sataa vetta. no ei vaan, eikohan ensi kuu ole jo parempi ::) 8)

santo domingo on kulttuurisena ja shoppauskohteena ihan nakemisen arvoinen paikka. ja siel nakee sen IHAN OIKEEN karibian meren ;)

sosua on EHDOTTOMASTI parempi paikka snorklaukselle, kirkkaampi vesi ja kauniimmat rannat muutenkin. eli siis kylla kannattaa menna ja eihan se ole edes playa doradasta kuin about 20 minsan paassa. ja jos haluutte vahan paikallista kokea niin menkaa ihmeessa paikallisella bussilla ;)

tervetuloa meille! :)

ai niin ja tohon tippiasiaan kommentoin sen verran et itseasiassa euron kurssi on parempi taalla kuin dollarin, elikka itse ainakin olen varsin tyytyvainen kun saan tippia euroissa, samoin monet tuntevani paikalliset. Erijuttu sitten taas tietenkin onko matkassa mukana "pienia" euroja.....

Link to comment
Share on other sites

Harkitsemme häämatkaa Dominikaanisen ja Mauritiuksen kesken. Varasijalla myös Egypti. Häät 2/2006. Pidämme pienet häät ja panostamme matkaan. Dominikaanisen matkat ovat hinnoiltaa halvempia kuin Mauritiuksen. Mistäköhän hinta erot johtuu?

Link to comment
Share on other sites

Mä sanoin pankkineitille, että tarvitsemme pieniä seteleitä. No mieheni sitten haki rahat myöhemmin, kun ei pikkupankissa ollut paljonkaan dollareita. Olihan neiti laittanut 3kpl dollarinseteleitä ja muutaman seuraavaa kokoa. Loput oli isompia >:( Ei tainnut tajuta selityksiä.... Ikävä kyllä mulla ei ole vara antaa niin isoja tippejä ::)

Toivottavasti ilma siellä kirkastuu helmikuuksi. Täällä on satanut vettä aivan tarpeeksi koko talven niin haluaisi vähän muutakin. Vaikka ehkä se sade on siellä vähän erilaista kuin tämä räntämoska ;)

Link to comment
Share on other sites

Te jotka paikan päällä olette matkailleet, niin kertoisitteko mulle malarialääkityksestä. Eli nyt kun me vaihdettiin alunperin varaamamme Puerto Platan matka Punta Canaan, niin uusissa matkalipuissa luki, että sinne suositellaan malarialääkitystä.

Haluaisin nyt kuulla omakohtasia kokemuksia sivuvaikutuksista, joita oon lukenu sen lääkityksen aiheuttavan. Mulle ku tuppaa yleensä tulemaan kaikki maholliset oireet, niin siks tuo mietityttää.  Nyt vielä siellä Puerto Platan Riu-hotelleissa riehuu vissiin joku mahatautiviruskin..Eihän se varmaan tonne Punta Canaan asti vaikuta, mutta silti jotenki matkafiilikset on nyt ihan down... :(

Link to comment
Share on other sites

Terhikki:

Ekana noi huhut RIEHUVASTA malariasta ja vatsataudista on melko pitkalti puppua, siis totta on aina ollut, etta tanne kannattaa malarialaakitys ottaa. Itse olen malariakuurin ekalla lomallani taalla syonyt, eika siita mulle ainakaan mitaan oireita tullut (itse kanssa yleensa kayn kylla kaikki oireet lapi). Elikka ota vaan kuuri ihan rauhallisin mielin, kannattaa tietenkin viela laakarin kanssa keskustella niista mahdollisista sivuvaikutuksista.

Toi mahatauti on itseasiassa vissiin kanadasta tullut, jos oikein oon uutisia ymmartany, elikkas siis turistien tuoma. Mahatauti riski on tietenkin oloista johtuen suurempi kuin Suomessa esimerkiksi, mutta kun jarkea kayttaa niin siltakin valttyy. Eli siis majoneesit yms. herkasti pilaantuvat ruuat pois listalta! Itse olen asunut taalla 3 vuotta (kaynyt saannollisesti sita ennen 2 v) ja en kertaakaan ole vatsatautia sairastanut! Ja syon siis jopa niista kadunvarressa olevista hampurilaiskojuista, pidan vaan tiukasti silmalla etta paistavat hampurilaiseni hyvin.

Kannattaa myos muistaa, etta osa noista ripulitaudeista johtuu myos siita all inclusive-systeemista, eli elimisto ei kesta jatkuvaa syomista ja juomista kun ei siihen ole tottunut. ja esim. noi bananamamat, piña coladat yms ihanat troopiset drinkit tosiaan sisaltaa sita kookosmaitoa, jota kaytetaan LAKSATIIVININA!

Mutta siis enempaa paasaamatta, kaikki jotka tanne on tulossa - ihan rauhassa vaan matkalle ja jarki mukaan! Ja maitohappobakteerit kasilaukkuun ;)

edit: hotelleissa taalla tyoskennelleena voin muuten myos mainita, etta suurimmassa osassa hotelleita ruuat tuodaan buffaan tuoreena ja pidetaan kylmana/lampimana koko niiden buffassaoloajan. Ompa kerran kaynyt niinkin, etta lautaseni vedettiin nenan edesta pois, kun laitoin sille lihaa, joka oli ollut esilla liian kauan!!

Link to comment
Share on other sites

Anny  :-X

Kiitos ihanasta mielenrauhoitusviestistä!! ( Ripulista ja pilaantuneesta ruuasta puhuminen on aina ihanaa  ;D)  Eiköhän me sittenkin saada se unelmiemme loma siellä Canassa.  :)  Sitä kun on vaan niin ressaava luonne, niin ajattelee monesti aina pahinta vaihtoehtoo.  ::)

Tarkotus on tosiaan pakata mukaan maitohappobakteerit, ripulilääkkeet, ja sitä geeliä, millä voi käsiä "pestä" ilman vettäkin. En tarkkaan tiiä mitä ainetta se on, mutta jostain apteekista varmaan löytyy.  Alkaahan se matkakuume tässä taas löytymään.  8)

Link to comment
Share on other sites

Olen lähettänyt hotellille s-postia ja faxia jonkin aikaa sitten kyselläkseni muutamista jutuista, mutta vastausta ei kuulu. Siispäkäännyn taas Annyn puoleen (on se hyvä, että olet täällä :-X)

Osaisitko sanoa paljonko maksaa taxi lentokentältä Play Doradaan? Ajattelin, että kun ei ole mitään havaintoa niin tietäisi vähän edes sinnepäin...

Enää 12 yötä nukuttavana ennen matkaa, tässähän alkaa kohta jänskättäääääääääääää....

Link to comment
Share on other sites

Terhikki :-X ollos hyva vaan ;) kyl ma uskon etta teille tulee kiva loma :)

zirius :-X heh, naa paikalliset hotellit on valilla vahan laiskoja vastaamaan meileihin,ite oon kerran saanu vastauksen kysymyksiini lomani jalkeen ;D

mut siis taksi maksaa mun mielesta about 20-25 dollaria. Kannattaa varoa lentokentalla, kun tuutte ulos tullista, siina on heti sata tyyppia tarjoamassa apuaan laukkujen kanssa ja viemassa teita taksille. Jos ette valttamatta halua ihan kaikille alkaa tippeja heti jakelemaan niin kantakaa vaan laukkunne itse, taksit on meinaan ihan heti siina kun ovista ulos paasette.  8)

Link to comment
Share on other sites

Ancan:

Mauritius ja Dommarit painii ihan eri sarjoissa. Dommareihin mennäkseen ei tarvii olla rikas. Maan hintatason on sen verran alhainen, että kustannukset tulevat siksi edullisimmiksi.  Mauritius on kalliimpi ja siks matkatkin on kalliimpia. Mutta voin sanoa, että mietimme molempia matkoja ja päädyimme dommareihin ja oltiin enemmän kuin tyytyväisiä.  Karibian lämpöä, mukavia ihmisiä ja aikaa, paaaljon aikaa. Kauniit puitteet, ei varmaan häviä hirveästi Mauritiukselle (jolla en ole käynyt, joten ei voi tietää).

Link to comment
Share on other sites

Harkitsemme häämatkaa Dominikaanisen ja Mauritiuksen kesken. Varasijalla myös Egypti. Häät 2/2006. Pidämme pienet häät ja panostamme matkaan. Dominikaanisen matkat ovat hinnoiltaa halvempia kuin Mauritiuksen. Mistäköhän hinta erot johtuu?

Me oltiin viime vuonna häämatkalla Mauritiuksella ja nyt ollaan menossa dommareihin joten maaliskuussa voin kertoa vähän eroista. 8) Toisaalta me oltiin Mauritiuksella räätälöidyllä matkalla ja nyt dommareihin mennään Aurinkomatkoilla (ei kuitenkaan halvimpaan mahdollisimpaan hotelliin) joten varmaan sekin vaikuttaa asiaan...

Link to comment
Share on other sites

Toivottavasti tosiaan Annyn aurinkotanssi toimii... Mä tykkään auringosta! :D

Pitäisköhän meidänkin vielä sitten hakea se malaria kuuri...?? Matkatoimisto ei ainakaan sanonut mitään ja kun katselin netistä noita matkailijan rokotuksia yms. juttuja, niin sielläkään ei sanottu oikein mitään...

Link to comment
Share on other sites

Suuret kiitokset Annylle ja muille mukaville jotka ovat

kertoneet matkatietoa. Olen täällä kynä sauhuten ottanut vinkkejä vastaan. Tosin meidän häämatka on vielä mietintämyssy asteella sillä ensi talven matkat ei  ole vielä tulleet myyntiin. Mutta kohteena Dominikaaninen kuulostaa niin häämatkalaisen toivekohteelta että sinne suuntaan tahtoisimme kovasti.

Ja vielä pieni kysymys. Koska saarella näyttää olevan muutamakin mukava kohde Puerto plata ja Punta cana niin kertokaas minulle kumpi olisi kivempi häämatkalaisille? Hyviä neuvoja otan mielelläni vastaan.

Link to comment
Share on other sites

Nosto kun ei ole kuin runsas viikko matkalle...  8)

Lisää vinkkejä ja kokemuksia kaivataan varsinkin tuosta Samanásta.

Minni78: Samaná vaikuttaa oikein sopivalta häämatkakohteelta koska se näyttää rauhallisemmalta kuin ne muut paikat, mutta voin muutaman viikon kuluttua kertoa oliko asia näin.   ::)

Hyvää matkaa Ziriukselle!

T. matkakuumeinen tyyppi

Link to comment
Share on other sites

Aurinkomatkojen opas on jo ihan hiirenkorvilla Dominikaanisten sivuilta  :)

Ollaan pähkäilty ja pohdittu koska kaikki kohteet näyttää kivalta.

Tyyppi: odotan mielenkiinnolla millaisia matkakokemuksia teille kertyy. Toivottavasti teillä

on oikein aurinkoinen ja ikimuistoinen matka.

Mukavaa ja aurinkoista matkaa myös Ziriukselle.

Toivottavasti aurinko paistaa ja lämmintä riittää.

Link to comment
Share on other sites

Osaiskos joku naikkari kertoa, miten ihmeessä Frankfurtin kentällä on mahdollista löytää tiensä oikealle portille? Koneen vaihtoaikaakin on mennessä vaan tunti.. ??? Niin siks kysyn tässä ketjussa, kun tarkotus ois siis päätyä onnellisesti Punta Canaan.  ::)

Link to comment
Share on other sites

Terhikki, Frankfurtin kenttä oli muistaakseni ihan hyvin opastettu niinkuin lentokentät yleensä. Oikealle portille löytää yksinkertaisesti seuraamalla porttien numeroista kertovia kylttejä. Ja jos ei näillä pärjää niin kysyy :) Ihanaa matkaa teille  8)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...