SannaH

Dominikaaninen tasavalta

388 viestiä aiheessa

Tässä alku matkakertomuksestamme dommareihin (otettu meidän nettisivuilta suoraan...)

Matkamme Karibian meren suunnalle Dominikaaniseen Tasavaltaan alkoi kuluvan vuoden (2005) helmikuussa ajoittuen täydelliseen ajankohtaan sillä palatessamme olikin sopivasti edessä hiihtoloma, joten saatiin sitten olla ehkäpä hieman enemmän rauhassa matkalta tullessa, kun ei tarvinnut heti ruveta töissä sykkimään. Aioimme puolisoni kanssa tehdä omatoimisen matkan tähän All-Inclusive-kohteiden luvattuun maahan kiertäen maan kolkat kymmenessä päivässä ympäri. Matkassa oli yksi rinkka ja yksi normaalikokoinen reppu, jotka loppujen lopuksi riittivät varsin hyvin, ainakin meille.        

     

Matkavalmistelut oli tehty ja sovittu hyvissä ajoin eli matkat oli varattu Ebookersilta hintaan 650 €/naama ja hotellit löytyivät sitten Internetin ihmeellisen maailman kautta joskus viikkoja aiemmin. Lonely Planetin kirja kyseisestä paikasta oli opiskeltu, joten siitä syystä tuli otettua majapaikat jo täältä Suomesta käsin, kun ei tiennyt onko paikan päällä suurta tarjontaa niihin liittyen. Muksutkin oli saatu tuttuun hoitopaikkaan eli tämän suhteen paremman puoliskon vanhempien hyvään ja hoitavaan seuraan. Keltakuumerokotukset tuli hankittua viimeisenä mahdollisena päivänä, sillä niitä sai omasta terkkarista vain muutamina päivinä. No itse asiassa paikka oli silloinkin kiinni, kun menimme rokotuksia hakemaan, mutta saimme silti asian hoidettua kilttien tätien avustuksella. Malarialääkkeitäkin söimme matkamme aikana, vaikkei kaikki niitä suosikaan. Päätimme ottaa varman päälle, kun ensimmäistä kertaa matkasimme kaukokohteeseen.      

     

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ja jatkuu...

Perjantai 4.2.2005      

Airport-taxin pikkubussi kurvasi pihaamme joskus neljän tienoilla aamuyöstä hakemaan tulevia seikkailijoita kohti uusia seikkailuja. Unen pöpperössä tuli vielä tarkistettua paikan päällä olevien hotellien osoitteet ja numerot ja printattua vahvistukset hotellivarauksista. Jostain syystä emme osanneet tässä vaiheessa luottaa, että kaikki pelaa samalla tehokkuudella kolmannen maailman maissa kuin täällä Suomessa. Eli nämä ja kopiot passeista ja luottokorteista, lentoliput, rahaa ja eikun kyytiin. Menimme siis yhteiskyydillä toisen pariskunnan kanssa lentokentälle hyvissä ajoin jännäämään ja tekemään viime hetken paniikkiostoksia lentokentältä.      

     

Reittimme koostui ensimmäisestä KLM:n lennosta aamuvarhaisten salkkuja kantavien business ihmisten kanssa Amsterdamiin, jossa kärvistelimme tunnin pari ennen seuraavaa lentoa kohti lopullista määränpäätä. Amsterdamin kentällä kävimme tankkaamassa kohti tulevaa noin yhdeksän tunnin matkaa Punta Canaan ja tutkimassa kauniita tulppaani- ja herkullisia suklaapuoteja odottaen kärsimättömänä mitä tuleva reissu toisi tullessaan. Lopulta pääsimme Punta Canan lentokentälle, jossa ensimmäinen kosketuksemme paikalliseen arkkitehtuuriin oli, yllättäen, lentokenttä, joka oli rakennettu jostain bambusta tai vastaavasta. Tai no tuskin se nyt ihan niistä rakennettu oli, mutta ulkokuori oli hieman kyseenalaisen näköinen.      

     

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

jatkuu...

No, täällä odotimme vielä tunnin verran, kun turistit ja paikalliset lähtivät kohti omia seikkailujaan ja seuraavat tulivat jatkamaan kohti samaa Puerto Platan lentokenttää, johon me olimme matkalla. Lentomatka oli vain tunnin mittainen, joten se taittui melko nopeasti ilman kummoisempia kärsimyksiä. Pääsimme saman tien kosketuksiin paikalliseen tapaan, jonka mukaan valkonaamat ovat rikkaita ja näiltä tulee yrittää saada heidän ylimääräiset rahat tarjoten ystävällisesti omia palveluksiaan. No eipä siinä mitään, kohteliaita nämä heput olivatkin, mutta välillä olisivat saaneet vähän rajoittaa vedätysyrityksiään. Ensimmäinen kaveri otti Hannan repun kantoon ja vinkkasi meille taxin aivan vierestään, joten pääsimme saman tien matkaan. Harmi vain, että samainen kaveri yritti saada meitä maksamaan hänelle sen 20 US Dollaria, jonka taximatka hotellillemme Sosuan kaupunkiin maksoi. Annoimme hänelle kuitenkin pari Dollaria juomarahaa ja kuskille tietenkin matkan maksun perillä.      

     

Oli jo myöhä ja pimeää, kun saavuimme lentokentälle eikä ”taxin etsijä”, itse kuski eikä kukaan muukaan tiennyt missä ensimmäisten kolmen yön hotellimme sijaitsi, vaikka näytimme tämän kartalta ja annoimme osoitteen ja luonnollisesti paikan nimen, joka oli ”Paraiso de Colon” eli ”Siirtokunnan paratiisi”. Hetken seikkailun jälkeen löysimme kuitenkin kaupungin laitamilla sijaitsevaan hotelliin ja pääsimme lepäämään puolentoista vuorokauden reissaamisen jälkeen. Oli kohtuullisen mukava tunne päästä suihkuttelemaan ja oikomaan koipiaan. Sängyllemme oli aseteltu kivasti pyyhkeistä kuvioita ja kukkien lehtiä näiden päälle. Itse hotelli ei välttämättä ollut niiden 55 Dollarin arvoinen, jota siitä piti pulittaa per yö. Toisaalta paikka ja sen ympäristö olivat mukavat, mutta itse huone oli hieman ränsistynyt ja peilikaapit ruosteessa. Ehkäpä sitä vain odotti enemmän netistä saamien kuvien perusteella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

jatkuu...

Lauantai – Sunnuntai 5-6.2.2005        

     

Sosua oli kokonaisuudessaan kohtuullisen tylsä paikka, jossa ei käytännössä tapahtunut juuri mitään ja joka ei varsinaisesti erottunut joistain Eurooppalaisista rantakohteista muusta kuin siinä, että siellä oli suurin osa tummaa kansaa eikä Suomalaisia tosin näkynyt, hyvä välillä näinkin päin. Harmiksemme tuuli oli erittäin kova ja tyrskyt valtavia punaisen lipun osoittaessa, ettei uimaan olisi edes saanut mennä. Rantaviiva oli Sosuan päärannalla noussut niin korkealle aaltojen takia, ettei pyyhkeitä tai aurinkotuoleja saanut asetettua paljaalle rannalle, vaan ne piti laittaa puiden alle auringolta piiloon. No, niillä mennään mitä annetaan, joten piti tyytyä pulikoimaan omalla uima-altaalla ja kärventymään siinä auringon paahtaessa yli kolmeakymmentä trooppisessa ilmastossa. Uima-allas alue oli kyllä todella vehreä ja piristävä palmujen koristaessa sen reunusta.      

     

Täällä ei juuri shoppailtavaa ollut niin markettien kuin pikku kojujenkaan merkeissä, joten rahamme katosivat lähinnä ruokaan. Tommin iloksi Amerikkalaisen jalkapallon (onhan tämä kukkakeppi joskus itsekin pelannut kyseistä lajia) suuri finaali, Super Bowl, pelattiin juuri tuolloin matkan aikana (6.2) ja Dominikaanisessahan seurataan pelkästään sitä mitä jenkkilässä tapahtuu, joten Super Bowlia tuli suoraan FOX:lta suorana joka toisessa baarissa. Kävimme naatiskelemassa oluset ja limut paikallisessa baarissa, jossa oli muita ulkomaisia katselemassa samaista urheilua. New England voitti Philadelphian 24–21. Paikallisten nuorten baseball lupaustenkin otteita tuli käytyä katsomassa erään koulun pihalla.      

     

Pakko sanoa, kun noista tietynlaisista tytöistä tuli luettua ennen matkaamme, että niitä riittää juuri Sosuan kuppiloissa, niin aivan oikeassa olivat nämä havainnot. Nämä maksua vastaan tiettyjä palveluita tarjoavat naiset olivat sen verran röyhkeitä, etteivät välittäneet, vaikka mies on oman naisensa kanssa liikkeellä, silti nämä saattavat yrittää onneaan. Eräs uros ei päässyt rauhaan laumalta kyseisiä ammattiryhmän edustajia, vaikka aivan selvästi ilmoitti, ettei ole kiinnostunut näistä viihdyttäjistä. Ymmärtäähän sen kuitenkin, sillä maassa, jossa työttömyys on 60 % luokkaa ja jossa näiden ihmisten palkka-ansiot (vuodessa n. 2000 USD) ovat aivan naurettavan pientä luokkaa kotoiseen Suomeen verrattuna, jollainhan heidän ruokansa pitää ansaita. Jotain kertoo se, että Yhdysvalloissa asuvat miljoona Dominikaanilaista muodostaa USA:n suurimman vähemmistöryhmän suhteutettuna oman maansa väestölukuun. Dominikaanisessa asuu reilut seitsemän miljoonaa ihmistä, joilla näistäkin varmasti monella on vielä unelmana päästä jenkkeihin paremman elämän toivossa.      

     

Tiivistettynä voisi sanoa, että luonto oli kaunista, mutta itse keskustassa aika rähjäistä ja köyhää.      

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mut hei vanilja79, varmasti oot hiprakassa vaikkei teilla all inclusivea olekaan, senverran tujuja drinkkeja sielt Sosuan beachiltakin saa ;D Cocolocon lisaksi voin suositella piña coladaa ja fruit / rom punchia

-->  ;D ;D ;D Kuulostaa hyvältä. Onko drinksut kalliita / edullisia Sosua beachilla? Entäs ravintolaruoka noin yleensä?

Kiitos taas tiedoista! Maltan tuskin odottaa matkamme sinne auringon lämpöön.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Drinksut on edullisia Suomeen nahden, ehka himpun kalliimpin siella rannalla kuin jossain muualla...ma maksan daiquirista POPissa about 100 pesoo, eli vajaat 3 euroo... ravintoloissa hinnat vaihtelee, riippuu onko suunnattu turisteille vai paikallisille. Mut me ainakin kullan kanssa selvitaan ravintolareissusta yleensa alle 20 euron, sit eri juttu jos mennaan oikeen hienostelemaan ;)

Muuten, ihan pakko kommentoida tohon Pippurin kirjoitukseen, sori jos puutun mutta kun tama on kuitenkin kotimaani: eli siis ei dominikaanit seuraa ainoastaan mita jenkkilassa tapahtuu, mutta baseball on maan kansallisurheilu ja moni dominikaani pelaa jenkeissa - eika pelkastaan siksi, etta lahtivat paremman elaman perassa, vain siksi, etta joukkueet ovat heidat sinne palkanneet ammattitaidon vuoksi.

niin ja totta, etta taalla on osittain koyhaa, huom ei taas koko maassa, mutta huomasitteko lomanne aikana miten onnellisia ja nauravaisia nama ihmiset silti ovat?! Jotain, josta meidan suomalaisten olisi syyta oppia..... :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Drinksut on edullisia Suomeen nahden, ehka himpun kalliimpin siella rannalla kuin jossain muualla...ma maksan daiquirista POPissa about 100 pesoo, eli vajaat 3 euroo... ravintoloissa hinnat vaihtelee, riippuu onko suunnattu turisteille vai paikallisille. Mut me ainakin kullan kanssa selvitaan ravintolareissusta yleensa alle 20 euron, sit eri juttu jos mennaan oikeen hienostelemaan ;)

Muuten, ihan pakko kommentoida tohon Pippurin kirjoitukseen, sori jos puutun mutta kun tama on kuitenkin kotimaani: eli siis ei dominikaanit seuraa ainoastaan mita jenkkilassa tapahtuu, mutta baseball on maan kansallisurheilu ja moni dominikaani pelaa jenkeissa - eika pelkastaan siksi, etta lahtivat paremman elaman perassa, vain siksi, etta joukkueet ovat heidat sinne palkanneet ammattitaidon vuoksi.

niin ja totta, etta taalla on osittain koyhaa, huom ei taas koko maassa, mutta huomasitteko lomanne aikana miten onnellisia ja nauravaisia nama ihmiset silti ovat?! Jotain, josta meidan suomalaisten olisi syyta oppia..... :-*

Hmm... tässä myös aikaisempaa tekstiäni, jonka olit varmaan myös huomannut...

Monet ihmisistä olivat tosi ystävälliää, koska he olivat aitoja eivätkä olleet dollarin kiilto silmissä. Mikä sen mukavampaa, kuin keskustella yksinäisen kalastajan kanssa tämän päivän saaliista tai seurata koululaisia kun heidän koulupäivänsä on päättynyt tai seurata paikallista elämänmenoa iloineen ja suruineen. Se on koskettavaa kun kylän miehet keräsivät vähäisiä rahojaan, että vanha nainen saadaan vietyä sairaalaan hoitoon...

Dommarit on omanlaisensa, jokainen löytää sieltä eri asioita, joku nauttii saada olla hotellialueella kaksi viikkoa ja ottaa aurinkoa kun rantatuuli hyväilee kasvoja, toinen taas saa irti enemmän paikallisesta elämästä ja kulttuurista. Itse ajattelen asian niin, että en lähde pitkälle matkalle ottamaan aurinkoan (sen voin tehdä vaikka espanjassa tms), vaan katsomaan miten erilaista jossain muualla voi olla kuin ihanassa kotisuomessa. Kokemaan niin ilot ja surutkin sekä löytämään uusia ystäviä (näin kävi myös meille  :D )

Ja tuota jenkkipointtiasi en ihan sisäistänyt lähinnä baseball-kohtaa, sillä olen hyvin tietoinen siitä, että dommaripelaajia hankitaan sinne taitojensa vuoksi ja hehän ovat kotimaassaan käsittääkseni hyvinkin isoja staroja. Ja tosiaan kävimme myös ihailemassa paikallisia nuoria kykyjä ja heidän pelitaitojaan. Kyllähän suomalaisetkin NHL-tähdet lähtevät jenkkeihin, jos nyt ei paremman elämän takia niin paremman palkan. Miksei? Jenkkiajatuksia vielä sen verran että meitä luultiin aina jenkeiksi, Suomea Usan osavaltioksi, tv-kanavilta seurasimme jenkkikanavia jne. Yhdistit ehkä vähän liikaa kirjoituksesta sanat jenkkeihin ja baseball, tai sitten en täysin ymmärtänyt... Mutta se siitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

pippuri-81, niin en siis halunnut mitenkaan vahatella kokemuksianne tai mielipiteitasi, vaan halusin vaan selventaa, ettei jenkit ole taalla koko maailma. On muuten ihan totta, etta osa dominikaaneista ei tieda missa Suomi on ja veikkaavat ensimmaisena jenkkeja. Mutta toisaalta taalla ollaan tosi ekonomian dollarisoitumis-vastaisia juuri siksi, etta maa ei halua olla osa USA:ta. Toi, etta turisteja luullaan automaattisesti jonkin maan kansalaisiksi riippuu myos siita, milla alueella on..esim. Puerto Platassa on enemman englantilaisia, Sosuassa amerikkalaisia jne......

mut hei siis, taallahan puhutaan haamatkoista tanne, joten ei vaitella :-*:-X

muoks: ja tosiaan olen ehka vahan puolustuskannalla ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ai niin muuten kaikille Sosuaan menijoille, jos sukellus kiinnostaa Northern Coast aquasports on yritys, jossa yleensa on toissa myos yksi skandinaavinainen, eli opetusta saa jopa suomeksi. Muutenkin hlokunta on hyvin mukavaa ja rentoa. Jos menette, kysykaa Bradia ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
pippuri-81, niin en siis halunnut mitenkaan vahatella kokemuksianne tai mielipiteitasi, vaan halusin vaan selventaa, ettei jenkit ole taalla koko maailma. On muuten ihan totta, etta osa dominikaaneista ei tieda missa Suomi on ja veikkaavat ensimmaisena jenkkeja. Mutta toisaalta taalla ollaan tosi ekonomian dollarisoitumis-vastaisia juuri siksi, etta maa ei halua olla osa USA:ta. Toi, etta turisteja luullaan automaattisesti jonkin maan kansalaisiksi riippuu myos siita, milla alueella on..esim. Puerto Platassa on enemman englantilaisia, Sosuassa amerikkalaisia jne......

mut hei siis, taallahan puhutaan haamatkoista tanne, joten ei vaitella :-*:-X

muoks: ja tosiaan olen ehka vahan puolustuskannalla ;)

juu ei väitellä, jokaisella on niin omat mieltymyksensä ja näkökulmansa ja se tosiaan on sun kotimaa (Kävin urkkimassa sun päikkyä), niin tottakai sitä puolustaa =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minkä hintaista siellä tuo sukellusharrastus on? Onko joitain retkiä / kursseja tällaisille, jotka eivät ole ikinä elämässään sukeltaneet? Mua henk. koht. kiinnostaisi joku merisafari tms. missä näkisi esim. vesiputouksia, jännän värisiä kaloja, mutta kovin syvälle en uskalla sukeltaa herkkien korvieni takia. Onko kokemuksia retkistä? :)

Minkä hintaisia ovet olleet?

Haluaisin kannattaa enemmän paikallisia, enkä haluaisi osallistua suoraan Aurinkomatkojen järjestämille retkille.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eka kertalaisille jarjestetaan ensin oppitunteja uima-altaassa, eli opetellaan tekniikkaa, hengittamista jne. Ma en siis tosiaankaan tieda mitaan sukeltamisesta, mutta mun kaveri tyoskentelee opettajana ja nain on mulle kertonut. Noi Northern Coastin kaverit jarkaa sukellusretkia ihan minne vaan, eli siis varmasti nakyy varikkaita kaloja! Jos sukellus pelottaa, voit ensin kokeilla snorklausretkea Sosuan rannalla, sekin ihan kiva kokemus ;)

Tuolta niiten sivuilta loytyy kohdista diving adventures, sea safaris ja sea escapes erilaisia retkia.....

Muoks: hinnoista en oo ihan varma, mut muistaakseni jossain 60 dollarin kieppeilla....riippuu retkesta ja myyjasta....kannattaa kierrella eri myyjia ja etsia parhaita hintoja. Jos meette suoraan tonne Northern Coastille niin kysykaa sita Bradia ja sanokaa, et helidosan blondi lahetti teidat, ehka saatte alennusta ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Matkatoimistojen sivut ovat mielestäni kamalia  >:(

Mitä suunnilleen maksaa matkat dominikaaniseen tasavaltaan matkat hotelleineen ?

2 hengelle ja mielellään sellainen missä kaikki kuuluu hintaan,

Niin ja lähtö olisi häiden jälkeen (häät 15.7.2006)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Matkapörssin matkalla helmikuussa, johon kuului lennot + hotelli + alliclusive 9 yötä 1195€/hlö. Taksimatkat maksoi 25$/suunta. Retket ja tuliaiset sitten tuohon hintaan päälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kallis matka sen takia, että menemme juuri sesonkiaikaan, uudeksi vuodeksi. Mutta heinäkuu ei taida olla sesonkiaikaa, joten kannattaa ihmeessä kysyä esim. sähköpostitse suoraan matkatoimistoilta.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko Anny kuulolla? onkos ollu hirmumyrskyjä nyt siellä kun härmän uutisissa on kerrottu jamaicalla ja mexicossa käyneet hirmumyrskyt...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muakin kiinnostais viime hetken kuulumiset Dommareista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

taallahan mina ;) ei oo taalla myrskyt pahemmin vaivanneet, ainakaan viela, mut tietty ihan reippaasti sataa kun hurrikaanit ohi viuhahtelee. Taalla pohjoisrannikolla on ollu lahinna ihan aurinkoista, santo domingossa vahan kadut oli dominicanan mukaan tulvinu tossa alkuviikosta ja punta canassa vissiin kanssa myrskysi ihan kunnolla kun toi emily pyyhalsi ohi. Nyt on aktiivisena Franklin mut se ei tuu taalla edes tuntumaankaan....'saatiedottajamme Anny Karibialta' ;D

Muuten taalla on jarkyttavan kuuma, aurinko polttaa jo 7:30 aamulla! 8) elikkas tervetuloa vaan tanne paahtumaan :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa ihanalta.

Meillä on vielä 5kk odotettavaa ja silloin pääsemme sitten paahtumaan sinne!  :-X

Onko sää yleensä hyvä vuodenvaihteessa? Onko silloin sateen mahdollisuuksia tms., esim. myrskyjä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ma tykkaan saasta enemman just nimenomaan joulu-tammikuussa, ei oo niin polttavan kuuma mut lammin kuitenkin ;) joulukuussa yleensa sataa aika paljon, riippuu vuodesta. Myrskyja ei yleisesti ottaen enaa elokuun lopun jalkeen ole, kerran mun taallaoloaikana on ollut hurrikaani joulukuussa....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Anny!  :-X

Onko sade kuinka yleistä? Me ollaan ikävä kyllä tulossa vain viikon matkalle, joten haaveilemme auringosta!  8)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään