Guest Susie

Kroatia!

127 viestiä aiheessa

Tultiin juuri Hvar-saarelta. Dalmatian rannikko :-X Jos joku haluaa kysyä Hvarista niin kyselkää ihmeessä, nyt on hyvässä muistissa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kertoisitko Amalie lisaa Hvarista? Suunnitelmissa on menna sinne ensi heinakuussa (tai itse asiassa mietimme Hvarin ja Bracin valilla, joten kaikki tieto olisi tervetullutta!). Millaiset rannat ovat? Missa kylassa kannattaa yopya? Olisi kiva kuulla kokemuksia!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin elokuussa tjäreborgin matkalla Porecissa (pohjois-kroatia). Hotelli oli Laguna Istra, oltiin ainoat suomalaiset koko alueella, muut suomalaiset jäivät Porecin pääalueelle. Alueella oli paljon venäläisiä vanhempia pariskuntia ja lapsiperheitä, hotelli oli siisti ja siivous toimi, mutta henkilökunta (respaa lukuunottamatta) ei puhunut englantia vaan venäjää meille. Hintaan sisältyi automaattisesti puolihoito, aamiainen oli monipuolinen, mutta päivällisellä oli mm. raakaa kanaa ja homeista pitsaa. Eli hotellia ei voi suositella kyllä ainakaan ruokailuun. Alueena Laguna Istra oli todella hyvä vaikkakin elokuussa turisteja oli paljon. Paljon kalliorantoja, hyvät vesiaktiviteetit ja liikenneyhteyden Poreciin (n.4km päässä, meni junia ja laivoja 3krt tunnissa koko päivän). Kroatia maana ihan mukava, samantyylinen kuin Kreeta paitsi ettei ole ollenkaan hiekkarantoja. Kroatista kannattaa tehdä reissu Venetsiaan, mutta Venetzia Lines (yhtiö jota tjäreborg käyttää) kannattaa välttää. Ostettiin heiltä Venetsiassa lounas, niin laatu oli SURKEA ja mitään korvausta ei saatu. Kroatissa on rannoilla ja kaduilla paljon myyntikojuja, jotka myyvät samaa matkaa edullisemmin kuin tjäreborg. Tjäreborgin opaspalvelu toimi Kroatiassa hyvin. Myös kannattaa kiertää viereisiä alueita, kuten Vrsar, kaunista seutua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Tjäreborg ei vissiin enää tee reissuja Kroatiaan, kun en löytänyt mitään heidän valikoimistaan.

Mitä muita vaihtoehtoja olis kuin Aurinkomatkat? :) Mä oon yrittänyt ettiä, mutten löydä kuin ton Apollomatkat enkä oikein tiedä mitä siitä ajattelisin. Onko kellään kokemusta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Me varattiin Finnairilta Helsinki-Dubrovnik lennot n. 250e/ hlö/ meno-paluu ja booking.comista hotellit erikseen. Kahden viikon reissulle tuli hintaa yhteensä n. 850e/hlö. Ollaan siis puolet lomasta Kroatiassa ja puolet Montenegrossa. Jos ei siis välttämättä halua kokea sitä pakettimatkailun autuutta :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rayelle

Minkä hotellin varasitte Dubrovnikista? Meillä on nimittäin sama kuvio: puolet Kroatiassa ja puolet Montenegrossa. Montenegron puoli on hanskassa, mutta Dubrovnikista ei osata päättää hotellia!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Me varattiin Dubrovnikista hotelli Tirena. http://www.valamar.com/tirena-hotel-dubrovnik Onhan sillä hintaa vähän liikaa meidän makuun (750e/5 yötä, parvekkeettoman huoneen olisi saanut satkun halvemmalla). Tripadvisorin mukaan ton hotellin pitäisi ainakin olla tosi hyvä kaikin puolin. Montenegrosta meillä on vaatimattomampi hotelli Oaza, muistaakseni n. 580e/7 yötä.

Aiotteko te vuokrata auton vai millä suhaatte Dubrovnikin ja Budvan välin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin vuosi sitten muuten vaan matkalla Pulan vieressä pienessä kylässä ja rakastuttiin Kroatiaan siellä. Kaunista, ystävällisiä ihmisiä, pitkä historia, hyvä (ja suht edullinen) ruoka. Tuolloin vuokrattiin homeaway.fi:n kautta asunto ja lennettiin Blue1:lla. Istrian niemimaa oli sen kokoinen, että autolla kiersi paikan aika hyvin viikossa.. Rovinj oli aivan mahtava kaupunki, sinne voisin mennä pitemmäksikin aikaa! Tehtiin myös venereissu Venetsiaan (en muista mitä kautta), mutta niistä reissuista sellainen varoituksen sana, että suhtautukaa epäillen matkanjärjestäjien myymiin päivällisiin. Niitä myydään (kalliilla) etukäteen sillä verukkeella, että Venetsiassa kaikki on niin kallista. Ja onkin, jos haluaa syödä San Marcon torilla. Mutta jos kävelee pari korttelia torista pois päin, hinnat on samalla turisti-Italian tasolla, eli suomalaiselle lompakolle ihan sopivat. Ja ruoka on mahtavan hyvää!! Eli mieti kaksi kertaa, haluatko ottaa matkanjärjestämän valmispaketin heidän määräämässään ravintolassa, vai syötkö silloin kun haluat, siellä missä haluat.

Nyt ollaan lähdössä lokakuussa Dubrovnikiin häämatkalle. Lennot Finnairilla ja hotelli hotels.comista. Voin tulla sitten kertomaan, millainen oli lokakuinen Kroatia. Ainakin netissä ovat luvanneet, että pitäisi olla vielä suhteellisen lämmintä (keskilämpötila +17), mutta sateen uhka on todennäköinen. Eli voi rauhassa tallustella kaupungilla, istua ravintoloissa ja köllötellä sängyssä häämatkalaisena. <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä suosittelen todella lämpimästi Makarskaa. Se sijaitsee n. 60 km Splitistä etelään (eli kandee ottaa vaikka lennot sinne). Yks vaihtoehto vois olla ottaa Splitistä pieni island-hopping Makarskaa kohti, on nimittäin todella hienoja paikkoja siinä. Toinen vaihtari on vuokrata auto Splitistä ja ajaa rannikkoa pitkin aina Dubrovnikiin asti (ja matkalla voi pistäytyä päiväkaffella Bosnian Mostarissa, ihana vanhakaupunki) ja muutenkin tossa välillä Makarska-Dubrovnik oli muutama tosi ihana pikkukylä. Kroatiassa on hyvä ruoka, lämmin ilmasto & kirkas kun mikä meri. Ja vielä pari vuotta sitten Makarska oli suht turistiton & halpa paikka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Dubrovnik oli ihana! Tultiin pari päivää sitten ja ilmat todella suosi: oli 18-24 astetta ja meri oli uimakelpoista. Mutta tämä ei kuulemma ole tyypillistä, normaalisti sesonki päättyy viikkoa-paria aiemmin. Nyt viimeisenä päivänä oli myrsky ja lämpötila romahti (koska aurinko ei paistanut), eikä enää tarennut t-paidassa. Ja se olikin sesongin viimeinen päivä, marraskuussa koko kaupunki kuulemma kuolee.

Dubrovnik oli juuri sopivan kokoinen tähän tarkoitukseen. Itse vanhankaupungin koluaa hyvinkin läpi päivässä tai kahdessa, jos on ahkera, mutta jos vain tallustelee käsi kädessä ja istuksii loputtomilla rantakivillä tuijottamassa merta, saa hyvin viikon kulumaan. Meri oli uskomattoman kirkasta ja snorklaajan paratiisi, sen sijaan auringonottajille kohde ei sovi. Varsinaisia rantoja ei ole juurikaan, ja karttaan merkityt "beachit" tarkoittavat sitä, että rantakiville on laitettu portaat, joita pitkin pääsee mereen ja vieressä on suihku.

Ruoka on ihan älyttömän hyvää, mutta kalliimpaa kuin pohjoisessa. Kahden hengen ateria maksoi aina 50-55€, sisälsi pari viinilasillista ja ehkä yhden alkupalan. Mutta raaka-aineet on tuoreita ja valinnanvaraa on paljon. Jos menette, suosittelen ravintolaa kaupungin parhaalla paikalla (Dubravka), tai grillipaikkaa hieman sivussa (Mimoza). Myös vanhassa kaupungissa Oliva tekee parasta pitsaa ikinä, mikäli sellaisesta tykkää. Muuten suosittelen kalaa.

Hotellia valitessa kannattaa huomioida, että hotellialueelta ei jaksa kävellä vanhaankaupunkiin ainakaan kovin montaa kertaa (ja muualla Dubrovnikissa ei ole mitään). Myös alueen ravintolat ovat kuulemani mukaan kalliimpia ja vähemmän tasokkaita kuin lähempänä vanhaakaupunkia (tämän kuulin paikalliselta). Paikallisbussit kulkevat tietysti. Me oltiin hotels.comin kautta apartement Maria Dissä, jota suosittelen kaikille. Pieni huoneistohotelli (kaksi huonetta) 10 minuttin kävelymatkan päässä vanhankaupungin pääportista. Hintaa 280€/vko. Huoneistoja on muutenkin tarjolla ihan järjettömän paljon ja hyvillä sijainneilla.

Kaiken kaikkiaan, menkää ihmeessä itse kokeilemaan! Meillä oli ihana reissu. <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen vieraillut Kroatiassa Zagrebissa, Sibenikissa ja Splitissä. Plitvicen luonnonpuisto vesiputouksineen on ainakin romanttinen häämatkakohde, aivan upea! Splitiin en lähtisi välttämättä häämatkalle, on makuuni turhan turistinen. Sibenik taas melko pieni, mutta kiinnostaisi joku rauhallinen saari sen lähellä, vaikkapa Kaprije. Joka tapauksessa Kroatiaa harkitaan vakavasti kohteeksi, mutta tarkka paikka ei ole vielä tiedossa - havitellaan kuitenkin nyt jotain uutta, missä ei olla kumpikaan vielä käyty. Autollahan maassa on tosi helppo liikkua, eli jos on aikaa käytettävissä ja seikkailuhenkeä edes ripaus, suosittelen vuokraamaan auton. Jos nyt häämatkalla tahtoo seikkailua!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan menossa Splitiin elokuussa häämatkalle, mutta ajatus on vuokrata auto muutamaksi päiväksi ainakin ja jalkautua muihinkin paikkoihin. Samoin meinasimme merellepäin lähteä saaria tutkimaan ja ihastelemaan, mitenköhän 9 päivää riittää kaikkeen! :o   Odotan matkaa ihan valtavan paljon  B)

 

Tuo Plitvice on valtavan kauniin näköinen paikka! Matkaa Splitistä kertyy jonkinverran mutta eipä tuo haittane, sinne on päästävä =)

Muokattu: , käyttäjä: MarjoS

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Marppi, aivan hyvin pystyy ajamaan päivässä Plitviceen Splitistä, mutta kannattaa tosiaan lähteä ajoissa paikan päälle. Muistaakseni noin viisi tuntia kierreltiin ihailemassa paikan päällä kaikkea, eikä ihan kaikkialle edes siinä ajassa ehditty. Ehkä kaunein paikka, missä olen käynyt. Meillä reitti oli Zagreb-Plitvice-Sibenik yhdessä päivässä. Suosittelisin kyllä sitäkin, että jäisitte johonkin toiseen merenrantakaupunkiin (Sibenik oli kyllä kaunis) Plitvicen reissulla, niin ei tulisi kamala hoppu. Jos tuntuu, että aika meinaa loppua kesken, niin vissiin Krka on myös ihan kiva vesiputouspaikka, vaikkei tietty olekaan yhtä iso kuin Plitvice! Voi olla, että miehen kanssa mentäisiin Krkaan, jos valitaan Kroatia häämatkakohteeksi, koska siellä en ole käynyt, mutta voisi Plitviceen mennä uudestaankin.

 

Autolla oli kyllä helppo ajella tuolla, ajoin ekaa kertaa itse ulkomailla ja hyvin meni. Valittiin naviin vielä valtateitä välttelevä asetus, joten päästiin ajelemaan kunnon pikkuteitäkin. Upeita vuoristomaisemia Plitviceä kohti mentäessä kohtaa myös. Ihanaa reissua teille Marppi!

Muokattu: , käyttäjä: Carnation_

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ai että, oikein kihelmöi lukiessani kirjoitoitustasi. Vielä kolme viikkoa matkaan ! Hotelli on jo maksettu koko loman ajaksi, mutta miehenikin jo siihen suuntaan vihjaili että voitaisiin yöpyä yksi yö muuallakin. Saadaan sitten ilman hoppua ihastella ja elää kauniita maisemia :) 

 

Kiitos Carnation_, tällä hetkellä tuntuu että matkakohdetta emme olisi voineet paremmin valita :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Merkkaan itseni tähän ketjuun innolla odottamaan Marpin kokemuksia! :) Meillä olisi tarkoitus lähteä seuraavaksi Kroatiaan   :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä ollaan kotiuduttu eilen ihanasta Kroatiasta! Suosittelen kyllä matkakohteena lämpimästä, häämatka tai ei :) Split oli tosiaan tukikohtamme ja sieltä teimme päivän reissuja muualle Dalmatian rannikolle ja vähän pohjoisemmaksikin. Päivä vietettiin merellä käyden neljässä eri saaressa, Blue Cave Bisevon:n saarella ja Green Cave Ravnikin saarella olivat kyllä näkemisen arvoisia paikkoja, samoin kuin paratiisisaari Pakleni Otoci, missä oli aivan ihana uimaranta.. rannassa tosin vilisi pienen pieniä ällöttäviä taskurapuja :) Hvarissakin kävimme pyörähtämässä nopeasti. Toinen reissu tehtiin paikallisbusseilla Sibenikiin ja Krkan kansallispuistoon, Krka oli jotain sanoinkuvaamattoman kaunista  :-X Myös Plitvicelle lähdettiin vuokra-autolla, päivä oli pilvinen ja lämpökin tipahti pohjoiseen mentäessä 30 --> 16 asteeseen, mutta vesiputoukset olivat upeita ja puisto itsessään uskomaton vehreine kasvillisuuksineen ja korkeine puineen! Näistä kahdesta puistosta Krka oli kuitenkin miellyttävämpi kokemus, Plitviceen ehdimme juuri sopivasti "ruuhka-aikaan" ja väkimäärä monessakin kohtaa ärsytti todella paljon. Puistossa kuljetaan veden päälle rakennettuja puisia siltoja pitkin, joissa ei ole kaiteita ja kulkeminen oli melko haasteellista rynnivien ihmisten takia. 

Split oli kaunis kaupunki ja vanhan kaupungin kujat maagisia.. Turistirysähän se melkolailla oli, mutta emme antaneet sen häiritä. :) Hotellimme oli mahtava ja täydellisellä paikalla (Marmont) ! :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään varattu lennot häämatkalle Splitiin ensi heinäkuuksi (2viikkoa). Nyt vaan etsimään majoitusta. Oiskohan tuo Hvar meidän makuuun? Rauhalinen ja kaunis paikka hakusessa. Ajateltiin vuokrata myös auto. Antakaahan kävijät vinkkejä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Mä suosittelen Makarskaa! Sijaitsee 60km etelään Splitistä  :girl_smile: Ja jos auton vuokraatte, niin kandee pistäytyä Bosnian puolella Mostarissa  :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ Me oltiin just viikon häämatkalla Splitissä. Kaunis paikkahan se. Me vuokrattiin asunto viikoksi ihan siitä vanhan kaupungin liepeiltä, eikä paljon kyllä liikuttu sen rantaman ulkopuolelta, mitä nyt yksi päivä oltiin veneretkellä saaristossa. Hyvä että otitte kaksi viikkoa, yksi viikko ei riittänyt mihkään! Elokuun loppu oli hyvä aika sen puolesta että oli lämmintä muttei liian kuuma, turisteja oli muttei aivan mahdottoman liikaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on hotellit varattu. Ainakin alustavasti. Niitähän voi muuttaa vielä viimeiseen viikkoon asti :) Lennetään siis Splitiin, ja ensin mennään Brac-saarelle 4 yöksi. Sitten siirrytään Korculan saarelle, jossa ollaan 7 yötä. Siellä vois sen auton vuokrata. Ja sitten vielä Splitin kaupungissa ollaan 3 yötä. Majoitukset on 3-4 tähden paikkoja rannalla.

 

Ääh, en millään malta odottaa ens heinäkuuta ja häämatkaa! Niin ja tietysti niitä häitä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös tarkoituksena lähteä Kroatiaan häämatkalle tämän vuoden heinäkuussa. Odotellaan lentoihin blue1 tarjouksia, mutta hotelleja ollaan jo katseltu. Tarkoituksena olisi olla Splitissä muutama yö (tehdä joku retki luonnonpuistoon) sitten esim. viikoksi johonkin saarelle (rauhallinen, josta kuitenkin löytyisi tekemistä ja kiva hotelli) ja sitten takaisin Splitiin ja kotiin. Kaksi viikkoa olisi tarkoitus viettää. Onko hyviä ehdotuksia Splitin hotelleista, jotain ei liian tyyristä mutta hyvällä paikalla ja kiva? Entäs mikä saari olisi kivoin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä olis tarkoitus lähtä Kroatiaan ehkä jo heti häiden jälkeen touko-kesäkuun vaihteessa. Olisiko hyvä aika matkustaa sinne? Ja vinkkejä matkakohteesta otetaan vastaan? Aikaa olisi 7pv.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan myös menossa Kroatiaan touko-kesäkuun vaihteessa. Ei tosin häämatkalle vaan ihan muuten vaan. Oon ainakin ymmärtänyt että se olisi ihan hyvä ajankohta. On jo lämmintä mutta kunnon turistikausi ei vielä ole alkanut.

Me mennään Makarskan Rivieralle Tucepiin. Lennot saatiin halvalla Norwegianilta jolla on suorat lennot Splitiin ja hotelli varattiin momondon kautta. Ollaan 7 päivää myös ja ajateltiin lähialueiden lisäksi käydä ainakin päivän reissulla Dubrovnikissa.

Minne päin Kroatiaa ajattelitte mennä Päppä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme kihlattuni kanssa Dubrovnikissa viime vuoden elokuussa. Paikka on mielettömän kaunis! Elokuu on kuitenkin high seasonia, joten hotellien hinnat ovat silloin usein hieman kalliimpia. 

 

Turismi on Kroatiassa viime vuosina kasvanut hurjasti ja sen myötä hinnatkin ovat nousseet, mutta mielestäni silti suhteellisen edullinen paikka (riippuu tietysti mitä ostaa). Tasokkaissa ravintoloissa sai vatsansa täyteen melko halvalla ja ruoka oli erinomaista, ja esimerkiksi oluthan siellä ei maksa juuri mitään :D

 

Rantalomaa etsiville en ehkä suosittelisi. Tokihan rantoja sieltä löytyy, mutta eivät ole perinteisiä hiekkarantoja, vaan kivisiä. 

 

Dubrovnikin vanhassa kaupungissa hinnat ovat huomattavasti korkeampia kuin sen ulkopuolella. 

 

Dubrovnikissa vieraileville suosittelen ehdottomasti visiittiä Lokrumin saarella, jonne pääsee vanhankaupungin satamasta pienellä laivalla. Laivoja menee muistaakseni vartin tai puolen tunnin välein aamusta iltaan. Meno-paluun hinta oli muistaakseni viitisen euroa. Lokrumin saari on suojeltu, ja sieltä löytyy kahviloita, ravintoloita ja upeita näköaloja kallioisilta rannoilta (lisäksi mieletön määrä riikinkukkoja!). Siellä kelpasi palvoa aurinkoa aamusta iltaan, romanttinen paikka :) Nudistirantakin löytyy :D

 

Vanhankaupungin satamasta saa ostettua vaikka minkälaisia risteilykokonaisuuksia esimerkiksi Elafiti-saarille, mutta hintoja kannattaa vertailla! Lippuja myyvät kojut ovat vieri vieressä ja niiden välinen kilpailu on kovaa.

 

Kroatialaiset ovat ystävällisiä ja palvelualttiita, ja oikeastaan kaikki puhuvat englantia sujuvasti. Suosittelen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan myös menossa Kroatiaan touko-kesäkuun vaihteessa. Ei tosin häämatkalle vaan ihan muuten vaan. Oon ainakin ymmärtänyt että se olisi ihan hyvä ajankohta. On jo lämmintä mutta kunnon turistikausi ei vielä ole alkanut.

Me mennään Makarskan Rivieralle Tucepiin. Lennot saatiin halvalla Norwegianilta jolla on suorat lennot Splitiin ja hotelli varattiin momondon kautta. Ollaan 7 päivää myös ja ajateltiin lähialueiden lisäksi käydä ainakin päivän reissulla Dubrovnikissa.

Minne päin Kroatiaa ajattelitte mennä Päppä?

Meilläkin on suuntana Split, lennot on ostettu Norwegianilta 27.5-3.6. Majoitus on vielä varaamatta... En ole osunut sopivaa majoitusta mun silmään...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään