Jump to content
Naimisiin.info

Kroatia!


Guest Susie

Recommended Posts

Häämatka Kroatiassa on nyt suoritettu, suosittelen lämpimästi!  :-X

Kotipaikkanamme oli Dubrovnik, josta käsin purjehdimme Korculan, Hvarin, Mljetin saarille (pari suurinta luetellakseni) ja kakkosviikon vietimme Dubrovnikissä hotellissa kokonaan.

Pähkinänkuoressa: hintataso normaalia eurooppalaista, ravintoloissa kalaruuissa hyvä hinta-laatusuhde. Ei ole megashoppaajan paratiisi eikä myöskään klubbauskohde, enemmänkin pariskuntien lomapaikka jossa erittäin kauniit maisemat. Kiva yhdistelmä ranta- ja kaupunkilomaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Suosittelen lämpimästi Kroatian matkailua. Mun mies on kroatialainen ja jo viiden vuoden ajan joka elokuu ollaan oltu Kroatiassa.  Tänä kesänä mennään ihan koko perhe mummoa myöten!  ;) Turisteja siellä kyllä alkaa olla ihan tarpeeksi, mutta kyllä rauhallisiakin mestoja vielä löytyy. Esim. Krkn saarta suosittelen lämpimästi.

Maria

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mua kiinnostais erityisesti nuo saarikohteet...saako sinne etukäteen varattua mitään iiiiiiiiiiiihanaa reissua ja majoitusta ja minkälaista hintatasoa ne on? Kannattaako ottaa joku pakettimatka Suomesta vai voiko esim. netistä varata? Yleensä reissaamme kyllä aivan omatoimisesti, mutta nyt ajateltiin kerrankin, että vois järkätä kaiken etukäteen valmiiks ettei tarvi siitä huolehtia... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hihii, loma varattu Kroatian Baska Vodaan, Makarskan Rivieralle elokuun viimeiseksi viikoksi  ;D

Malttamattomana odottelen.. Eli matka ei ole häämatka, mutta saattaa muuttua etukäteishäämatkaksi, mikäli en saa lomaa ensi vuonna hääaikoihin.

Eli kokemuksi Makarskan Rivierasta otan mielelläni vastaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kertokaa lisää Kroatiasta  :) Häämatka Makarskan Rivieralle (Baska Vodan viereiseen kylään...) alkaa 9.7.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tänään on iso juttu Hesarissa sivulla D1 Kroatian rannikosta... Me olemme menossa Brelaan. Hyvältä vaikuttaa  :-X Kirkkaita vesiä, auringonpaistetta, keskiaikaisia kaupunkeja lähellä, loistavia vaellusmaastoja ja hyvät yhteydet lähisaarille. Häihin enää kaksi viikkoa ja matkalle lähdemme kolmen viikon kuluttua  :)

Edelleen, jos joku on käynyt Kroatiassa tuolla rannikolla, niin kertokaa! Myös sisämaan kohteista saa kertoa, koska ajattelimme käydä päiväretkillä myös kauempana  8)

Link to comment
Share on other sites

Hienoa, että joku muukin on lähdössä Kroatiaan!!!

Kaverit, jotka ovat käyneet siellä, ovat ainakin kehuneet paikkaa  :D

- Vaeltaja

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Onko Kroatia jo aivan unohdettu häämatkakohde? Itseäni kiinnostaa kovasti Makarskan riviera. Jos jollakulla tuoreita kokemuksia niin kertokaa ihmeessä ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me oltiin Dubrovnikissa muutama vuosi sitten toukokuussa ja ihastuin paikkaan todella, pakko päästä uudestaan. Käytiin myös Montenegrossa retkeilemässä, suosittelen lämpimästi! Toukokuussa ei ollut vielä liikaa turisteja mutta keskikesällä porukkaa on kuulemma aivan liikaa! Merivesi oli ihanan kirkasta ja luonto kaunista!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Haaveilen häämatkasta Kroatiaan. Innostuin kansallispuistoista ja Plitvicessä on ehdottomasti käytävä. Aamulehdessä oli eilen juttu ko. puistosta ja olin myyty.

Plitvice%202.jpgfalaise-chemin-campagne-croatie-plitvice-723040.jpg

Ajattelin, että jos lentäisimme vaikka Zagrebiin ja varaisimme sieltä hotellin. Bussilla tai vuokra-autolla pääsisi helposti vierailemaan päiväksi Plitviceen. Tietysti myös muut nähtävyydet ja puistot kiinnostavat.

Toki meidän häämatkamme on vasta haaveissa, mutta on kyllä kiva haaveilla. :)

Link to comment
Share on other sites

Oi noita kuvia!  :-X

Me oltiin Dubrovnikissa pari vuotta sitten ja tykättiin kovasti. Oltiin vissiin touko-kesäkuun vaihteessa joka selvästi oli ihan paras aika mennä. Meillä on kuvia esim. vanhankaupungin pääkadusta illalla aivan tyhjillään! Sitä ei kukaan Dubrovnikin-kävijä näkemättä usko jos kokemukset on myöhemmin kesältä. Dubrovnik on kuitenkin tosi pieni ja kun italialaiset tuplaa väkimäärän kesällä niin uskon että voi olla jo vähän tukalaa. Tietty keväällä voi olla epävakaisempaa mutta luulisin että tuohon aikaan on jo yleensä ihan kesäistä. Meillä oli sikäli vähän huonoa tuuria että parina päivänä satoi, mutta eipä se oikeastaan haitannut, istuskeltiin kahvittelemassa tai viiniä juomassa katetuilla terasseilla. Oli kuitenkin tosi lämmintä ja se oli itse asiassa ihan romanttista. Mahtui myös hellepäiviä viikkoon.

Minusta Dubrovnik on hirveän kaunis paikka. Sieltä pääsee helposti myös läheisille pikkusaarille.  Myös ainakin Korculasta olen kuullut kehuja. Hyvää matkaa vain kaikille!

Muokkaus: Lisään vielä pienen kuriositeetin. En tiedä onko muilla sama kokemus Kroatiasta, mutta yksi asia johon kiinnitimme huomiota oli autoilijoiden kohteliaisuus jalankulkijoita kohtaan. Se oli ihan hassua kun ei tarvinnut jalkakäytävällä kuin kääntää päätä ja ajatella haluavansa ylittää niin kaikki hymyillen pysähtyivät. Toista täällä Helsingissä valitettavasti.

Link to comment
Share on other sites

Viime keväänä vietin pari viikkoa Kroatiassa muun reissauksen lomassa, ja tykkäsin kovasti. Kertomusta löytyy osoitteessa http://www.blogs.fi/kannella.

Erityisesti Plitvice on mielestäni nähtävä. Tosin voin kuvitella sen olevan erittäin ruuhkainen kesäkuukausina. Toukokuussa ei kyllä vielä ollut tungosta. Luonnon rauhasta todellakin nauttii enemmän jos ei ole miljoonaa turistia ympärillä.

Hvarilta löysin levon ja rauhan. Se jäi mieleeni seesteisenä paikkana.

Zagreb on tähän mennessä näkemistäni kaupungeista aivan lemppari. Tykkäsin kympillä. Jäätelö mahtavaa, paljon katukahviloita, ihanaa tunnelmaa. Parissa päivässä ei paljon ehtinyt, joten sinne tekisi mieli vielä uudelleen.

Minä käytin Kroatiassa majoittumiseen Zagrebia ja Plitviceä lukuunottamatta yksityismajoitusta, ja se oli aivan toimiva ratkaisu, vaikka huonetta tarjoavista sopivan valitseminen olikin vähän rasittavaa.

Dubrovnik = turisteille, siis muurien sisällä, mutta silti mielestäni näkemisen arvoinen kuten Splitkin.

Kroatia soveltuu mielestäni erityisen hyvin katukahviloissa hengailuun.

Muoks: ai niin! Mielestäni shoppailuun oli varsinkin Splitissä vallan mainiosti kivoja kauppoja. Siis sellaista perusedullista trendivaatetta ainakin; hintavista luksustuotteista en niinkään tiedä. Ostin sieltä muutaman vaatteen jotka ovat edelleen aivan lemppareitani.

Link to comment
Share on other sites

Me lähdetään elokuun 25 päivä häämatkalle viikoksi Splitiin...   :D

Italiaan oli ensin aikomus lähteä mutta jostakin kumman syystä rupesimme selailemaan Kroatian kohteita ja sieltä se sitteä löytyi. Meille sopiva paikka..  :)

Jos jollakin on vinkkejä paikasta voi laittaa säpöön lisää..

Link to comment
Share on other sites

mä varasin tänään matkan Kroatian Hvarille aivan ex tempore. Tuli vain niin vastustamaton tarjous eteen. Yleensä suosin omatoimimatkoja, mutta totesin Tjäreborgin valmismatkan edullisimmaksi ja helpoimmaksi. Nyt innoissani täällä luen Kroatian matkailijoiden kommentteja. Mitään koko maasta en juuri vielä tiedä, mutta eikohän se selvii täs kun matkaa odotellaan.

Missäs toi kansallispuisto on josta upeita kuvia?

Niin ja hei kertokaa kulinaristille mikä on teidän mielestä se must-to-taste-kroatian herkku.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Me lähdetään 13.8 häämatkalle Kroatiaan, yövymme Trogirin lähellä (n. 6km Splitin lentokentästä, Split on siis n. 27km päässä) Ei kyllä jaksais odottaa... :-X Onko kukaan käynyt tuolla Trogirissa? Me haluttiin yöpyä jossain vähän pienemmässä paikassa ja tuolta Trogirin läheltä vain sattui löytymään kivata vaikuttava majoitus. Tarkoituksena olisi kyllä käydä Splitissä, joillakin saarilla ym. mutta mikään erityinen toimintaloma ei ole suunnitteilla. ;)

Link to comment
Share on other sites

Kroatia on harkinnassa ensi toukokuun häämatkaa varten. Haluaisimme yhdistää kaupunki- ja rantalomailun edullisessa kohteessa. Ehkä jopa äkkilähtönä. Montenegron puolella olisi myös tarkoitus käydä. Kertokaa lisää kokemuksia ja vinkkejä tutustumisen arvoisista paikoista!

Link to comment
Share on other sites

^ Kroatiassahan taitavat rannat käsitykseni mukaan olla pikkukiveä. Olit ehkä tietoinenkin tästä, mutta halusin sanoa ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Suosittelen luonnonpuistoja, esim. Plitviceä.

Link to comment
Share on other sites

Vaikka rannat on pikkukiveä (suurimmaksi osaksi?), luulen & toivon että Kroatia on silti hyvä kohde rantalomailuunkin, meidän majoituksen läheltä löytyy tämän näköistä rantaa:

20m.jpg  21m.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...