Sign in to follow this  
Followers 0
Tahtoo 2007

Turkkiin häämatkalle

14 posts in this topic

Onko kukaan muu menossa?

Me mennään kaheksi viikoksi nauttimaan turkkilaisten ystävällisyydestä. Lämpimistä ilmoista ja askeettisesta elämästä.

Määränpää on Alanya. MY ALANYA!  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä toiveissa olisi ehdottomasti ykkösenä Turkki :) Viime vuonna viihdyimme kaksi viikkoa Marmariksessa, ja ihanaa oli.

Ehdot sanelee tänä kesänä kuitenkin tuo vatsapallero, eli riippuu täysin meidän voinnista häiden aikaan. Voi olla että äkkilähtö otetaan... tai sitten johonkin vähän viileämpään kohteeseen.

Mutta, Turkki on kyllä vienyt ainakin mun  :-X

Ihanaa häämatkaa teille Alanyassa! Jos Hamamiin menette, niin Kleopatra oli mielestäni tosi siisti & kiva, ja siellä oli omat puolet naisille & miehille ja naispesijät (siis naisten puolella  ;D )

t. Silja + vaavi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silja75 Sentään joku muukin Turkki-fani.

Mekin lähdetään koko perheellä. Kiitos hamam-vinkistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marmaris musta ei pars haamatka valinta aivan liian turisti eika oikeaa Turkkia. Parempia vaihtoehtoja Fetiye tai Kas pikkusen vahemman tunnettuja tai sitten taysin erilaista Cappadoccia aika mieleton. Hyva maa valinta ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marmariksen vieressä oleva Ichmeler oli ainakin 10vuotta sitten aivan ihana pikkukylä jossa upea, kaunis ranta :-X. Sitä voin siis suositella häämatkalaisille. Olen käynyt myös Alanyassa, mutta Ichmeler oli mielestäni mukavamman kokoinen rantapaikaksi :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perheen kanssa kun on menossa niin paikalla ei niin väliä, kuhan on hyvät uima-altaat ja lämmintä.

Haluaisin kyllä katella muitakin paikkoja Turkissa, mutta ehkä joskus toiste. Alanyasta on niin paljon matkaakin muihin kivoihin kohteisiin. Mutta minä tykkään Alanyasta ja minulla on vielä monta monituista paikkaa siellä tutkimatta.

Ihmiset on ihanan ystävällisiä siellä.  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häämatka se täällä häämöttää. Viikonloppuna olis lähtö. Kaks viikkoa Ihanassa Lämmössä! Tänään kun sai alkaa lämmitteleen uunia jo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkohan kenelläkään kokemuksia Marmariksen hotellista nimeltä: Grand Azur? Ja muutenkin kaivataan tuoreita kokemuksia ko. paikasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin valitsemaan häämatkakohteeksi Side, Turkki.. Voi, kumpa voisimme jo nyt lähteä :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla takanani ihana viikko Turkin Antalyassa. Kyseessä ei tosin ollut häämatka, mutta vallan hyvin olisi sopinut sellaiseenkin. Olin Turkissa ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että turkkilaisten ystävällisyys oli hämmentävän ihanaa. Matkanjärjestäjänä meillä oli Nazar ja kyseessä oli all-inclusive loma, johon siis sisältyivät kaikki ruoat ja paikalliset juomat. Ihan mieletön reissu! Meillä on varattu häämatka jo toisaalta, mutta suunnittelemme jo uutta matkaa Turkkiin. Kaikki toimi niin hienosti ja Antalyassa koin olevani paikallisen elämänmenon keskellä. Joko tuli selväksi, että matka oli ihana?! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkälaisia kokemuksia Turkin Alanyasta? Meillä olis tarkoitus suunnata sinne ensi kesänä heti häiden jälkeen. Matka on varattu Tjäreborgin kautta ja hotelli on Sun Garden PLUS Green Garden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia tuosta Sidestä? Sinne päin olisi matka loppukesästä. Onko siellä mitään oikeaa nähtävää? Hotellimme on noin 10 km Siden keskustasta, joten pelkään että matkasta tulee ihanasta sulhasesta huolimatta vähän tylsä. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Me oltiin Sidessä viime kesänä ihan lomailemassa ja elokuussa palataan samaan kaupunkiin häämatkalle. "Oikeaa nähtävää" ei nyt niin hirveästi ole, Siden kaupungissa on vanha amfiteatteri ja ympäri kaupunkia on esim. kirjastojen ja temppelien raunioita joita saa tutkia ihan ilmaiseksi. Hamam (turkkilainen sauna) on elämys jota kaikki oppaat suosittelevat, siellä kun käy hangattavana niin loppulomalla pitäisi saada upea rusketus. Matkanjärjestäjät järjestävät ainakin retkiä tutustumaan "aitoon Turkkiin" (siis maaseudulle, turkkilaiseen kotiin ja kouluihin), Pamukkaleen (jäävuorten näköisille kalkkikivivuorille) ja veneillä lähikaupunkeihin. Lisäksi hotelleissa ja ravintoloissa oli paljon paikallisten matkanjärjestäjien mainoksia päivämatkoista, esim. picnicretki lähijärvelle jne. Rannoilla on perinteiset banaaniveneet yms. ja Siden keskustassa on valtava moskeija, johon saa käydä tutustumassa. Lauantaisin ja yhtenä päivänä viikolla järjestetään keskustassa myös isot markkinat, joissa tarjonta on oikeastaan samaa kuin keskustan kaupoissa, nahkalaukkua ja piraattipaitaa.

Isot hotellithan järjestävät päiväviihdettä ja iltaohjelmaa, joten tuskin tulee tylsää vaikka lomansa viettäisikin kauempana keskustasta.

Meillä oli hotelli viimeksi (ja on nytkin) parin kilometrin päässä keskustasta, ja me saatiin lomamme kulumaan oikein hyvin ihan vain ottamalla aurinkoa, shoppailemalla ja yhtenä päivänä käveltiin ihmettelemään sitä amfiteatteria. Tällä kertaa aiotaan mennä hamamiin pestäviksi ja ehkä joku päivän reissukin olisi ihan kiva, että tietäisi millaisessa paikassa sitä lomaansa viettää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Non niin, terveisiä häämatkalta! :D

Ei menty hamamiin eikä tehty retkiä - meidän all inclusive-hotellin yhteydessä olisi kyllä ollut ihan siisti kylpylä, mutta kuviteltiin sen olevan ulkoasustaan päätellen hirveän hintainen niin ei sitten menty hangattaviksi. Retkitarjonta oli valtaisa hotellin lähellä olevassa paikallisessa, luotettavaksi kehutussa retkitoimistossa, mutta mitään meidän hakemaa ei löytynyt. Vasta toiseksi viimeisenä päivänä tajuttiin että vesipuistoon olisi voinut lähteä. :D

Meillä oli ihana loma, herkuteltiin oikein olan takaa ja oli ihanaa kun mistään hinnoista ei tarvinnut huolehtia. Päivät kuluivat kaupungilla kävellen, uimarannalla tai altaalla. Meidän hotellissa (Side Star Park) oli loistavaa ruokaa ja todella hyvää palvelua, ja huoneessa oli amme ja parvekkeelta pilkotti meri. Viikon matkaan sisältyi ruokailu yhtenä iltana hotellin rannalla olevassa kalaravintolassa, ja siellä käytiin sitten nauttimassa viiden ruokalajin illallinen auringon laskiessa. Hotellilla oli myös oma ihan ammattilaisvalokuvaaja jonka kanssa käytiin rannalla valokuvattavina, saatiin siis itsestämme söpöstelykuvia aurinhonlaskussa. :) Kuvaaja ei maksanut mitään, ainoastaan kuvista maksettiin.

Vaatevalikoima oli parantunut sitten viime vuoden reissun, nyt tarjolla oli muutakin kuin isolla Versace:n logolla varustettua piraattivaatetta. Ostettiin molemmille kamala kasa vaatteita talveksi ja avolle nahkakengät ja -lompakko. Lisäksi ostettiin hopeakoruja, anopille synttärilahjaksi ja tietysti mulle ihan muuten vaan. :girl_wink:

Tykättiin siis taas, ja paluumatkalla huomattiin puhuvamme että "sitten ens kerralla kun tullaan...". Ollaan siis menossa uudestaankin, varmaan jo ensi kesänä. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0