Maggie

Goalla käyneille

68 posts in this topic

Kertokaa mielipiteitänne Goasta (hintatasosta, nähtävyyksistä, matkanjärjestäjistä, hotelleista...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut Goassa niin paljon ja pitkiä aikoja, että voisin kutsua itseäni sillä saralla aika spesialistiksi. Matkanjärjestäjiä ovat tällä kaudella ainakin Finnmatkat ja Aurinkomatkat. Mun mielestä Goa on sellainen kohde, jossa toimistolla ei juuri ole väliä  molempien tarjoamat hotellit ovat samoilla alueilla ja kummaltakin löytyy monenlaisia hotelleja. Retket ovat molemmilla mielenkiintoisia ja omatoimisesti pääset samoihin kohteisiin murto-osalla järjestetyn reissun hinnasta. Goassa on paljon nähtävää, mutta näkemiseen pitää käyttää hiukan vaivaa. Siellä voi helposti viettää pari viikkoa rannalla pizzaa syöden, jos sellaista lomaa kaipaa, mutta eksoottisemmat löydöt odottavat jo muutaman kilometrin päässä eurooppalaisten kansoittamilta biitseiltä. Goassa on omat huonotkin puolensa, mutta en niitä tässä lähde erittelemään. Parhaita puolia ovat, että perillä kaikki on edullista, englannilla pärjää ja aurinko paistaa varmasti. En kirjoita tässä nyt enempiä, mutta kysy ihmeessä privaatisti lisää. Muutkin saavat toki kysyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palattiin juuri häämatkalta Goasta ja voin kyllä suositella lämpimästi! Sopi häämatkakohteeksi oikein hyvin, koska "pakollisia" nähtävyyksiä ei ollut kauheasti. (Kesällä oltiin viikko Roomassa ja siitä oli kyllä romantiikka kaukana kun piti juosta kaikki päivät nähtävyyksiä katsomassa). Tekemistä kyllä riitti, mutta aikaa jäi myös rannalla makoiluun, hyvin syömiseen (ruoka älyttömän hyvää ja annokset ISOJA) ja hotellihuoneen parvekkeella kynttilänvalossa istumiseen (illat pimenee aikaisin) . Alkoholipuoli oli vähän heikkoa kun viinit oli joko huonoja tai kalliita. Juotiin etupäässä olutta. Hotellin valintaan kiinnittäisin kyllä jälkikäteen ajatellen enemmän huomiota. Me otettiin ihan halvimman pään hotelli, kun ajateltiin, että ei sillä niin väliä, mutta kieltämättä paikallinen standardi on vähän eri kuin länsimaissa, joten se oli kyllä aika ankea. Siisti kuitenkin, eikä hyttysiä lukuunottamatta ollut ötököitä. Pohjois-Goassa riittää menoa ja meininkiä, etelässä, jossa myöskin käytiin kiertomatkalla, oli vähän turhankin rauhallista. Tässä tärkeimmät, saa kysyä lisää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hotellit tuntuvat kaikki olevan samantasoisia tähdistä riippumatta, eli tosi basic. Mm kuuma vesi on monesti aikamoinen haaste ja sähkökatkot ovat yleisiä. Ovat kuitenkin järjestään puhtaita ja henkilökunta on ystävällistä.

Paikallinen ruoka ja juoma on hyvää (lähinnä siis olut ja drinksut) sekä edullista. Vatsapöpöjen kanssa meillä ei ollut ongelmia (olen ollut kahdesti) eikä myöskään moskiittojen.

Liikkuminen on helppoa ja edullista taksilla ja mopolla, ei todellakaan kannata jäädä hotellille tai kotirannalle viikoksi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaipailisin lisätietoja Goasta. Suunnitellaan sinne matkaa marraskuussa. Vähän pelottaa että onko se jo ihan "pilattu" turistirysä, jossa myydään suomen kielellä lihapullia jne.??! Ei olla ihan rantaihmisiä, eli millaista nähtävää sieltä löytyy? Minne kannattaa mennä (omatoimi)retkille? Olen kuullut kehuttavan mm. Etelä-Intian paratiisimaisemia..

Entäpä hintataso, onko vielä edullista? Ja mitä sieltä kannattaa tuoda?

Kiitos jo etukäteen kaikista vinkeistä!

:-X Karlotta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut Goalla kerran ja haluan sinne pian uudelleen! Pidin paikasta paljon. Me asuimme Pohjois-Goassa hotellissa nimeltä Royal Goan Beach Club at Monterio. Sen sijainti on muuten matkaesitteiden kartoissa merkitty väärin, sieltä on matkaa biitsille n. kilometri, eli se ei ole aivan rannalla. Mutta hotelli oli hyvä, henkilökunta erittäin ystävällistä ja paikka ihan siisti.

Retkikohteista parhaiten jäi mieleen tutustuminen mausteviljelmään. Teimme omatoimiretkiä, koska emme olleet minkään matkatoimiston retkellä. Otimme aamulla taksin ja pyysimme kuskia viemään milloin mihinkin kohteeseen. Kuskiin kannattaa tehdä sellaiset "sinun kaupat" että käyttää vaikka samaa taksia joka päivä. Ainakin me saimme oikein mukavan taksikuskin, joka esitteli seutuja ja vastaili meidän tyhmiin kysymyksiin ihan mielellään. (tyyliin: "onko sinulla lehmää? Kuka nuo lehmät omistaa?)  ::) ;D

Ruuat ovat hyviä ja runsaita. Olutta kului runsaasti, koska ajattelimme sen olevan turvallista juoda. Ja erityiset pisteet keräsi erään rantaravintolan Naan-leipä. Eräässä kalaravintolassa otimme lasilliset valkoviiniä, joka maistui todella laimealta. Seurauksena ripuli. Eli viiniä en uskaltaisi juoda. Olut maistuu aika tavalla suomalaiselta lagerilta.

Silkkiä kannattaa ostaa. Se on edullista. Mutta kannattaa olla tarkka, että ostaa nimenomaan aitoa silkkiä. Kaikenlaisia sekoitekankaita yrittävät myydä silkkinä. Tee tulitikkutesti. Tietysti, jos haluat silkkisekoitetta ostaa, se on tosi edullista (toin sitä äidille).

Tingi, tingi ja tingi. Lähtöhinta on aina suurinpiirtein 3-kertainen todellisuuteen verrattuna. Varsinkin alussa, kun tunnistavat vasta paikalle saapuneet turistit, hinnat ovat sitten todella vedätettyjä.

Huolehdi puhtaudesta. Kannattaa ottaa mukaan yksittäispakattuja puhdistuspyyhkeitä ja pyyhkiä niillä kädet aina ennen ruokailua. Ihmisten käsissä on paljon likaa ja ainakin me säästyimme suuremmilta vaivoilta huolellisella hygienialla.

Ja vettä tietysti pitää ostaa isoissa kanistereissa. Hanavesi ei ole juomakelpoista.

Laitan lisää juttuja, jos tulee mieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halusin nostaa taman aiheen silla Goa kiinnostaisi - vihdoinkin olemme varaamassa haamatkaa, haat kun olivat jo joku aika sitten..

Emme hae mitaan superluksushotellia eika missaan nimessa all inclusive paketteja, lahinna haluamme pienehkoon hotelliin rauhalliselle alueelle jossa voi rentoutua beachilla (kuulemma kaikki rannat ovat upeita) ja tarpeen tullen lahtea hakemaan alueita missa on enemman menoa. Goa on kai jo aika taynna turisteja mutta mielellamme olisimme vahemman turistikeskuksissa. Tarkoituksena on kierrella alueita joka tapauksessa mutta jos on jotain vinkkeja niin kertokaa ihmeessa  :)

Kaviko teista kukaan Hampi:ssa temppeleita katsomassa? Suositteletteko?

Olemme lahdossa huhtikuun puolivalin paikkeilla, silloin taitaa olla aika kuumaa ja kuivaa, muutaman kuukauden paasta tasta siella kai alkaa sateisempi aika jolloin malariaakin on.

Eli kaikki kokemukset & kertomukset otetaan innolla vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Olemme lahdossa huhtikuun puolivalin paikkeilla, silloin taitaa olla aika kuumaa ja kuivaa, muutaman kuukauden paasta tasta siella kai alkaa sateisempi aika jolloin malariaakin on.

Mä olen ymmärtänyt, että turistisesonki on huhtikuussa jo loppu, eli suomalaiset matkatoimistot ei ainakaan järjestä sinne enää matkoja. Matkaopas kertoi meille, että silloin on mielettömän kuumaa ja kosteaa. Kyllä sinne silti varmasti pääsee, mutta kannattaa vaan ottaa selvää noista olosuhteista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lennetaan taalta Englannista, huhtikuu on viimenen kuu ennen kesaa kun lentavat sinne, sitten lennot alkavat taas lokakuussa. Siella voi kylla olla liian kuuma, enpa tullut ajatelleeksi.   :-/  Paikka vain kiinnostaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, matka on nyt varattu Huhtikuun alkupuolelle  ;D Siella on kuulemma aika kuumaa silloin mutta kay meille, luen innolla nyt kaikkia juttuja netista & juttelin muutaman tyokaverin kanssa jotka kayvat 3 kertaa vuodessa siella, ovat myos menossa huhtikuussa seuraavan kerran eri puolelle Goaa. Tulen sitten reportoimaan kunhan matka on ohi.. Kun malttaisi odottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aiai. Nyt alkoi tekemään mieli lähteä Goaa katsomaan toisen kerran... ehkä ensi vuonna. Minä tykkäsin siis silloin todella paljon. Vaikka oli turistipaikka, siellä syrjemmällä näki sentään natiivien elämääkin.

*laskeskelee rahojaan ja päättää jättää haaveilun tähän*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kävimme omatoimiretkillä (taksilla) maustefarmilla, eläintarhassa, Etelä-Goan rannoilla, joissa sai tosiaan olla kahdestaan sekä temppeleitä ja kirkkoja katsastamassa. Kävimme kansainvälisellä retkellä vesiputouksilla ja sitä retkeä suosittelen. Putous oli upea ja sen ympäristössä oli suloisia kesyapinoita, jotka söivät kädestä.

Jos italialaisesta ruuasta tykkää, niin vaikka Intiassa ollaankin, kannattaa käydä Little Italy nimisessä ravintolassa. Aivan ihanaa ruokaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut Goalla Intian reppureissaajana, kannattaa hakeutua hiljaisille rannoille... Me majoituimme kookospalmuihin rakennettuihin kaislamajoihin, joissa ainoa "huonekalu" oli patja lattialla ja sen päällä hyttyverkko... Omalla tavallaan aika romanttistakin (tietysti sopii vain, jos kestää ilman omaa vessaa/vessaa ollenkaan ;D)... Goa alkaa olla jo aika täyteen rakennettu hotellikyliä, joten omaleimaisuutta tai aitoa Intiaa monista paikoista voi olla vaikea löytää... :( Valitkaa siis kohde tarkasti, ehkäpä esitteiden ulkopuolelta... Lonely planet auttaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miellä on alustavasti varattuna (varausmaksua ei olla vielä maksettu) Goan matka. Kellään lisää kokemuksia?

Toisena vaihtoehtona meillä on Egypti. Emme kuitenkaan ole mitään sukeltajia, joten mikään Hurghada ei taida meille sopia (sen verran negatiivista olen paikasta lukenut). Luxoria ollaan mietitty.

Jos täältä siis löytyy sekä Luxorin, että Goan kävijöitä, kumpaa suosittelisitte häämatkakohteeksi ja miksi? :)

Niin ja matkalle ollaan lähdössä helmi-maaliskuun vaihteessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ihastuin matkallani Goaan kovasti ja haluan takaisin, kunhan ehdin.

Elämänkokemuksesta riippuen kerjäävät ihmiset voivat tulla yllätyksenä. Minua ahdisti eniten alaraajaton mies, joka eteni rullalaudalla tien pölyssä ihmisten, autojen ja eläinten keskellä. Siellä on muutenkin aika köyhää ja alkeellista verrattuna vaikka Thaimaahan tai Malesiaan, vaikka Goa on taas Intian vaurainta osaa.

Raha riitti vaivattomasti. Ihmiset olivat ystävällisiä. Nähtävää ja shoppailtavaakin riitti (ole tarkka, kaikki mitä myydään silkkinä ei ole silkkiä - sen voi tarkistaa polttamalla, keinokuitu sulaa, mutta silkki palaa rauhallisesti ja hajusta tietää).

Ja siis lehmiä on myös rannalla. Rannalla on myös hierojia ja kaupustelijoita. Kuka uupuu heihin ja kuka ei.

Ja taskulamppu kannattaa ottaa mukaan jokailtaisten sähkökatkosten takia.

Mutta muhun Intia kaikkineen teki vaikutuksen! Se suorastaan polttelee mun sydämessa ja haluan takaisin.

Lisäys, mä harkitsisin ens kerralla jotain täältä, vaikka ovatkin hinnakkaita: http://www.peterpanmaailma.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haluaisko joku suositella jotain hotellia Goalta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hotelli cary's aurinkomatkojen matka. sen hotellin edessä myös erittäin hyvä taksi kuski PETER. vie teitä sellasiin paikkoihin , missä näette oikeaa intian elämää.siellä ei oltu nähty edes sytkäriä.. suosittelen. hotelli rannan lähellä. ja siellä rantabaari horisont. tosi kiva porukka. ihanat auringon laskut. SUOSITTELEN. hyvää matkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään Goaan häämatkalle marraskuussa, toivottavasti tulee ihana reissu  :D Finnmatkat on matkanjärjestäjä ja Calanguten (?) keskustan vieressä on hotelli. Tuskin maltan odottaa  8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään myös Goaan - joulukuussa. Odotetaan tosi paljon ja aiotaan katsella muutakin kuin hotellin uima-allasaluetta ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hyviä vinkkejä ihmisiltä on tullut, mutta yhtä en ole nänyt (tai sit multa on mennyt ohi): ottakaa ilmastoitu hotelli! Ilmasto on siis todellakin trooppisen kuuma ja kostea myös öisin ja itse en olisi saanut millään nukuttua ilman ilmastointia. Taskulamppu, kevyttä vaatetusta ja korkeasuojakertoimista aurinkrasvaa mukaan ja terve menoa paratiisiin  :D:-X

Ai niin. Kannattaa ottaa selvää, onko siinä shackissa, missä aiot päiväsi kenties viettää, vessaa ja makeavesisuihkua. Jos ei ole, niin kehottaisin etsimään sellaisen, missä on. Merivesi ei nimittäin ole mitenkään erikoisen puhdasta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta taskulamppu vinkistä kertoi kamu joka oli Goalla tammikuussa, pakattu on  :) Ilmastointi on myös hotellissa, se oli ihan ehdoton. Lähtö olis huomenna, nyt alkaa vähän jänskättämään  8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää reissua! Goa on yksi mun suosikeista.

Muistakaa henkisesti kuitenkin varautua myös kerjäläisiin ja kurjuuteen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ei taida olla paljonkaan Goalla kävijöitä...?  :'( Tahtoo tietää lisää tuosta paikasta!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme viime maaliskuussa mieheni kanssa Goalla kaksi viikkoa. Hotellimme oli aurinkomatkojen Cary's, pieni,siisti ja turvallinen hotelli. Hotelli sijaitsee Calangutessa. Rantaa pitkin käveltiin niin Bagaan kuin Candolimiin asti.

Ruoka oli ihan äärettömän hyvää ja annokset isoja. Ruoka-annos maksoi n.150-250rs ja olut(500ml) 100rs.

100 rupiaa on muistaakseni euron paikkeilla. Mitään vatsavaivoja kumpikaan meistä ei saanut. Paikallinen viini on halvempaa kuin tuonti viinit, mutta maistuu aivan marjamehulta, joten en suosittele. Tuontiviini maksoi n.1000rs/pullo.

Ilma oli joka päivä aurinkoinen ja lämpöä oli +30c'. Rannalla maattiin joka päivä,iltapäivät ovat hieman tuulisempia (mikä siis on hyvä,ettei läkähdy) ja aallot olivat isoja.

Tehtiin retkiä omin päin,hinnat tulee n.puolet halvemmaksi kuin matkatoimiston järjestämillä reissulla. Käytiin Sahakarin maustefarmilla ja Dudhsagarin vesiputouksilla, joista jälkimmäinen oli todella,todella upea kokemus.

Mikään ei maksa mitään, jos vaan jaksaa tinkiä ahkerasti. Kauppiaat ja rantatuolien tyrkyttäjät ovat ehkä vähän liiankin innokkaita, mutta maassa maan tavalla. Samoin liikenteeseen tottumiseen meni ehkä kaksi päivää ja uskalsi kävellä autotien reunalla (kävelyteitä ei ole) säikkymättä alituiseen.

Maa on sellaista punasta hiekkaa joka värjää vaatteet tehokkaasti.Ei kannata ykkösiä ottaa mukaan..Varsinkin kengiksi kannataa valita ne huonoimmat ja mukavimmat.Vaatteiden pesettäminen on halpaa. Jätettiin hotellin aulaan muivikassillinen vaatteita aamulla ja saatiin ne illalla pestyinä ja mankeloituna takaisin.Hintaa huikeat 200rs.

Auringonotto yläosattomissa ei ole kohteliasta,vaikkakin muutama typerys näin tekikin. Varudu myös ,että rannoilla tulee paikalliset kysymään samaan valokuvaan ja jotkut ottivat kuvia lupaa kysymättäkin.

Meiltä pöllittiin kamera, se oli ainoa harmittava seikka :( Meidän kameran hinta oli varmaan jonkun keskituloisen ihmisen vuoden palkka,niin ymmärtäähän sen että tilaisuus tekee varkaan..Oltiin liian huolettomia sen akmeran kanssa,eli itseäänkin toki sopii hieman syyttää..

Jätehuoltoa siellä ei tunneta, roskat viskellään teiden varsille ,josta lehmät ja possut ne sitten kierrättävät eteenpäin.

Kurjutta eli kerjäläisiä näkyy aika paljonkin ja niiden kohtaamiseen kannataa yrittää henkisesti varautua.

Mitäs vielä...Taskulamppu ja paperi nenäliinoja paketti vessapaperiksi mukaan. Sähköt katkailee joka päivä ja ravintoloiden vessoissa ei välttämättä paperia ole.

Mahtava reissu oli,etenkin auringonlaskut ovat sykähdyttäviä. Voin suositella kohdetta lämpimästi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now