Guest Rea

BUDAPEST?

49 viestiä aiheessa

Lomailin Budapestissä muistaakseni vuonna 2000. ...  Ravintoloissa ruokalistahinnat eivät pitäneet paikkansa, vaan niihin lisättiin epämääräinen 'vero'. 'Vero' oli aina erilainen, eikä siitä suostuttu kertomaan ikinä enempää.

Ehkä tuo aika on tehnyt jotain, kun matkastasi on jo noin kauan (tosin itsekin matkailin siellä vuonna 2001 enkä silloinkaan tullut huijatuksi), mutta itse ainakin koin paljon enemmän huijausyrityksiä Prahassa. Budiksessa meitä ei kertaakaan yritetty kusettaa ja listoissa olevat hinnat olivat aina myös ne samat jotka olivat laskussakin. Ei mitään ylimääräisiä "veroja" tarttenut maksaa missään paikassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kylpylät ovat paikan erikoisuus, itse kävimme sankarien aukion lähellä sijaitsevassa "Szechenyi Spa Bath"-kylpylässä.

Tätä samaa paikkaa suosittelivat myöskin kaikki paikalliset, joiden kanssa juttelin. Itsekin käytiin siellä neljä vuotta sitten mutta nyt matkalle ei keretty kylpylään.

Patsaspuisto oli ihan kiva, turisti-infosta saattoi ostaa lipun + tilausbussimatkan (lähtö turisti-infon vierestä) perille asti. Emme onneksi menneet julkisilla, koska paikka on todella sivussa kaupungin ulkopuolella ja varmasti olisi loppunut usko jossakin vaiheessa siitä mihin oikein olemme menossa (ja olisimmeko edes osanneet jäädä pois oikeassa paikassa, koska mitään opasteita ei juurikaan näkynyt).

Kyllä sinne julkisillakin pääsee ihan helposti, varsinkin jos nappaa jostain sellaisen Budapest-oppaan, jossa on sinne helpot ohjeet. Ainut hankaluus joka me kohdattiin oli Volanbussiin lippujen osto automaatista, siinä kannattaa syöttää kerralla sellainen seteli joka on isompi kuin matkan hinta, sillä meille ainakin printtasi sitten vaan yhdensuuntaisen matkan, kun laitettiin ensin pieni seteli ja tarkoituksena oli syöttää loppusumma kolikkoina.

Turisti-infosta ostettu bussimatka on ihan törkeän kallis, noin 1000 HUF kun se sillä Volanbussilla oli muistaakseni 240 HUF (ja meillä oli viikon lippu paikallisliikenteeseen, niin siitä ei tietysti tarttenut maksaa erikseen).

Ostoksilla kävimme Vaci Utcan eteläpäässä sijainneessa kauppahallissa sekä läntisen rautatieaseman vieressä sijainneessa Westend City -ostoskeskuksessa (läntisen rautatieaseman vieressä).

Jos haluaa ostoksia tehdä hieman halvemmalla ja pienemmässä ostoskeskuksessa, Örs Vezer Terin metroasemalla on Arkad-ostoskeskus, jossa on myös samoja liikeitä kun keskustassa, mutta hinnat saattaa vaihdella ja lisäksi ei tartte kävellä niin älyttömästi. West End kun on todella Suuri ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitan tähän vielä muutamia ravintoloita joissa käytiin matkamme aikana ja joita voisin suositella muillekin.

Bar Iguana, Zoltan utca, aivan Parlamentin lähellä. Älyttömän hyvää tex-mex ruokaa, suhteellisen alhaiset hinnat ja hyvä sijainti. Kannattaa tehdä varaus. Voi maksaa luottokorteilla.

Saint Jupat, Feny utca, Mammut ostoskeskuksen vieressä, Moskva ter-metroaseman lähellä.

Sairaan isot annokset, itse jaksoin omastani noin puolet, alhaiset hinnat. Varsinkin suosittelen sellaisia juustolettuja, tosi namia, ja rasvaista :P Ei voi maksaa luottokorteilla.

Cafe Europa, St. Istvan körut, margit sillan päässä.

Hyviä kakkuja ja hieno sisutus. "Vanhanajan" kahvila.

Govinda, Viguazo Ferenc utca, lähellä Ketjusiltaa Pestin puolella.

Intialainen ravintola, joka on Dalai Laman siunaama :D Edullista kasvisruokaa, joka oli tosi hyvää. Ja melko kevyttä myös, kun yleensä kasvisruuat on joka paikassa jotain uppopaistettuja.

Taverna Dionysos, Belgrad Rakpart, Elisabeth-sillan päässä Pestin puolella.

Kreikkalainen ravintola, jossa hauska kitsch-tunnelma, hyvää ruokaa ja suht edullista. Voi maksaa luottokorteilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Budapestilla ei ole samanlaista kompaktia ja kaunista vanhaa kaupunkia"  ??? Köhöm.. Oletkos nyt aivan varma tästä kommentista  Toivoo nimim. Lähisukulaisia Unkarissa TIEDÄN siis mistä puhun  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Budasta äskettäin palattiin... kivaa oli :D

Ihan kaunis kaupunki, paljon kauniita rakennuksia mutta todella huonossa kunnossa.  :-/ Munkaan mielestä kyllä tommosta nimenomaan kompaktia vanhaa kaupunkia ei oikeestaan ole.

Ihan käymisen arvoinen paikka, mutta ei mikään suuri elämys kuitenkaan. Pidin esim Riikasta enemmän :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Palasimme häämatkaltamme kolmisen päivää sitten. Tarkoituksemme oli ensin mennä vain Prahaan, mutta kun sinne oli luvattu todella huonoa keliä (no, todella ja todella.. mutta n. +15 ja epävakaista) niin jatkoimme heti Prahaan lennettyämme yöjunalla Budapestiin.

Olimme Budapestissa viisi päivää aiemman suunnitellun neljän sijaan. Kovasti viihdyimme, vaikka suurkaupungeista emme juurikaan pidä. Nähtävää oli yllin kyllin ja yksi päivä menikin melkein kokonaisuudessaan eläintarhassa. Viisi tuntia viihdyimme, vaikka alkuunsa olin halunnut katsomaan lähinnä punakorvakilpikonnia (yksi kun uiskentelee altaassaan täällä kotona..).

Olemme mieheni kanssa kasvissyöjiä ja ruokapaikoista suosittelen erityisellä lämmöllä paikkaa nimeltään VEGETARIUM. Cukor utca 3. Nyt kun kaivoin paikan pikkumainoksen esille, niin tässä lukee että paikka on Budapestin ensimmäinen kasvisravintola, listalla on lähes 50 ateriaa, tarjolla tuoremehuja ilman säilöntäaineita, unkarilaisia viinejä (myös luomuna) ja ilmastointi. Mainittakoon että paikka oli myös savuton (itse kyllä poltan, mutta..).

Löysimme ravintolan heti ensimmäisenä päivänä, emmekä enää halunneet muuta paikkaa kokeillakaan (kasvisruuan taso kun on usein arvailujen varassa monessa "paremmassakin" ja muuten suositussa ravintolassa) vaan söimme joka päivä täällä. Tarjolla oli "eri maiden antimia": oli texmexiä, kiinalaista, pastaa ja ihan pizzaakin jne. Mutta kyllä vain ne unkarilaistyyliset ruuat olivat kokeilemisen arvoisia. Älyttömän hyvää, isot annokset ja halpaa (n. 15e /sis. yhden alkuruuan, kaksi pääruokaa, oluen ja kivennäisveden -ja näiden jälkeen olet varmasti aivan täynnä). Itse voisin lähteä Budapestiin uudestaan melkeinpä vain tämän ravintolan vuoksi..  ;D Monia ruokalajeja maisteltiin (otettiin aina erilaiset annokset ja maistettiin myös toisen tilaamaa..) ja silti listalle jäi vaikka kuinka annoksia joita olisi vielä halunnut kokeilla. Liian lyhyt reissu siis.. ;)

Muuten täällä onkin ollut hyviä vinkkejä, mutta tämän halusin lisätä. Niin tyytyväinen olin tähän ravintolaan.

Kerjäläisiäkin kyllä näkyi. Budapestissa kerjäläiset olivat vielä istuskelemassa jokin kuppi tai lehti vieressään, mutta Prahassa suurin osa kerjäläisistä (lähinnä vanhempia ihmisiä) istui polvillaan ja yläkroppa laskettuna maata kohden, katse maassa. Siis tavallaan kontillaan. Tätä oli todella ilkeä katsellä, koska asento oli todella nöyryyttävä ja ohikulkijalla varmasti sääli herkässä. Prahassa myös nuoremmat tyypit kyselivät suoraan ihmisiltä kolikoita tai pummivat tupakkia..

Pidin enemmän Budapestista (ainakin tällä kertaa), mutta Phahaan saavuttuamme alkoikin jo matkaväsymys vaivata enkä kaupunkia kokenut varmaan "parhaimmassa mielentilassa"..  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoista luettavaa kun itse juuri suunnittelee matkaa Budapestiin. Olimme heinäkuussa Prahassa ja nähtävää riitti. 5 päivää ei riittänyt kaikkeen, vaikka käveltiin ja kierreltiin  8-12 h päivästä. Nyt kiinnostaisi tietää millainen tuo Budapestin eläintarha oli verrattuna Prahan vastaavaan. Olimme siis Praha Zoo:ssa, ja siksi haluaisin tietää millainen Budan eläintarha on.

No oli eläintarha millainen oli haluan silti kokea Budapestin tunnelman

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noronha: Budapest on ehdottomasti hienompi kaupunki kuin Praha, trust me in this one  ;) Prahan zoossa en ole käynyt, mutta kuten edellä mainittiinkin Budan zoossa vierähtää aika melko nopeasti! Tänä kesänä uutuutena myös perhostalo  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme olleet täällä Budapestissä töissä vuoden alusta asti, ensi kuun alussa kotiudumme takaisin Suomeen. Kirjoittelenpa vähän mietteitäni kaupungista:

Gellért-kukkulan päällä oleva Citadella on paras paikka nähdä Budapest by night, vaikka turistien paljous ei siitä ehkä maailman romanttisinta paikkaa teekään. Erittäin tunnelmallinen ravintola on mielestäni Tonavassa oleva Kossuth Lajos Vénhajó-museolaivaravintola, joka löytyy Ketjusillan ja Elisabet-sillan välistä (siinä on 2 muutakin ravintolalaivaa, mutta tämä on lähimpänä Ketjusiltaa). Ruoka on erittäin hyvää siellä, ehdottomasti hintansa arvoista vaikka aika kallis paikka onkin. Tonava Kaunoinen, Budan linna ja Ketjusilta iltavalaistuksessa ovat hienoja maisemia kun varaa pöydän joen puolelta. Näiden kahden sillan välillä Pestin (eli Vaci utcan) puolella kulkee kävelykatu, joka on myös tunnelmallinen illan hämärryttyä (varsinkin turistisesongin ulkopuolella).  :-X

Olen samaa mieltä aiempien kirjoittajien kanssa, että Szechenyi-kylpylä on Budapestin paras kylpylä. Kesällä kannattaa mennä kyllä ennemmin Margit-saarella olevaa Palantinus Strand-"uimalaan", siellä on kaikkea kuumavesi- ja porealtaista kamikaze-vesiliukumäkeen (ja paljon nurmikkoa missä voi ottaa aurinkoa), jokaiselle jotain  ;D Margit-saari on ihana keidas kaupungin keskellä! Saarella kannattaa käydä kävelemässä muutenkin ja hyvän sään sattuessa mennä sinne vaikka piknikille, nurmikkoalueita riittää!

Jos tykkää kaupunkilomista, miksei tänne voisi häämatkallekin tulla! Kovin romanttiseksi kaupungiksi en Budapestiä kuitenkaan luonnehtisi. Prahaan en osaa verrata, kun en ole siellä ikinä ollut :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tarkoitus olisi käydä piipahtamassa häämatkalla ja MatkaTravellilla on hyvän tuntuinen tarjous Budapestiin.

http://www.kalevatravel.fi/matkapaketit/ha...st_2vrk_631eur/

Isännällä on kova kiirus töissä, mutta lyhyt matka vois onnistua.

Minusta tuo vaikutti todella kalliilta! Jos varaa erikseen lennot ja hotellin itse, niin varmasti pääsee halvemmalla. Alle 300e:lla on näyttänyt saavan Budapestiin lentoja. Ja vaikka ottaisi erittäin hyvän hotellinkin, niin sen saa varmasti 150e:lla/yö/huone :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisinhan erilliset matkat ja hotellihuone tulla halvemmaksi, mutta me kun ei jakseta touhuta moisten kanssa.

Pakettiin kuuluu myös illallinen pitkän kaavan mukaan, huone on delux-mallia, tervetuloylläri, aamiaiset ja jos ajankohta on viikonloppu pe-la-su ja pystyy viettämään hotellissa vielä su-ma välisen yön, on tuo yö ilmainen. Elikkä silloin matkan pituus on 3vrk:ta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onkohan kenelläkään tuoreempia matkakokemuksia Budapestista? Suunnittelemme sinne reissua syyskuussa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olimme Budapestissa huhtikuussa, jossa mies intoutui kosimaankin synttäreitteni kunniaksi  :-X Erittäin hyvät muistot kauniista kaupungista, jonne on ehdottomasti vielä palattava joku päivä! Meillä oli kyseessä vain pelkkä vkl-reissu, perjataina mentiin ja sunnuntaina tulimme takaisin, eikä se valitettavasti riittänyt kuin syömiseen ja shoppailuun  :D Ensi kerralla ehdottomasti väh. 5 pv:n reissu, että pääsisimme myös kylpylään ja kunnolla sinne Budankin puolelle vierailemaan. Asuttiin Pestin puolella, josta kyllä upeat näkymät iltaisin Budan puolelle  :-X

Näitä näkymiä jäimme kaipaamaan ja vannoimme lauantai-iltana paikallisen baarin pitäjälle palaavamme vielä joskus paikalle!

Budapest

By night

Silta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Terveiset Budapestista (emme ole häämatkalla :) )! Suosittelen todellakin hotelli Sissiä, erityisesti sen super-romanttista Sissi-nimistä huonetta. Jos kaupunkiin haluaa tutustua retkin, kannattaa se tehdä paikallisten järjestäminä. Hintaero on huimaava!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuoreita kokemuksia:

Olimme 15.-20.7. häämatkalla Budapestissa. 5 yötä 3-4 tähden hotellissa (ilmastoitu ja runsas aamiainen) ja Finskin lennoilla maksoi meille yhteensä 586e. Matka tilattiin ebookersin kautta.

Käyttörahaa meillä meni 450e kahdelta hengeltä. Ulkona syötiin 2-3 kertaa päivässä ja sen lisäksi rahaa kului erilaisiin pääsymaksuihin (kävimme eläintarhat, vesipuistot, muutamat museot ja linnalabyrintin jne.) ja muutamiin tuliaisiin.

Nähtävää ja koettavaa kaupungissa riittää. Aika loppui kesken, ja mm. kommunististen patsaiden puisto jäi ajanpuutteen vuoksi näkemättä.

Palvelu oli joka paikassa ihan asiallista. Englanninkielisiä opasteita tosin sai hakemalla hakea - jopa ihan turistipaikoissakin. Liikuimme kaikki matkat jalan tai julkisilla - säästyy runsaasti rahaa! Esimerkiksi lentokentältä on helppo matkata keskustaan julkisilla, ja heti säästyy muutama tuhat forinttia. Ravintoloissa tai missään ei tullut ongelmia (ei siis yritetty huijata tms.). Ainoa "huijaus", mihin törmäsimme, oli se, että siellä suurimmassa taidemuseossa ei maininnoista huolimatta ollut Picasson, Monet'n tai muiden kuuluisuuksien maalauksia esillä  >:( (Toki olihan siellä muita hienoja teoksia, niiden tekijöitä en vain tuntenut  ::))

Matkamme aikana vallinnut läkähdyttävä helle hieman alensi kaupungin miellyttävyyttä - helteellä hajut voimistuvat, ja kaupunki ja Tonava lemusivat välillä turhankin pistävästi. Varmaan parempi matkustusaika olisi kevät tai alkusyksy.

Mutta kaiken kaikkiaan oikein onnistunut matka - suosittelen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Budapest on aivan I-H-A-N-A kaupunki :-X, yksi parhaista, ellei jopa parhain matkamme ikinä. Rakastuimme molemmat kaupunkiin ihan täysillä viikon matkalla (ei tosin häämatka) ja ehdottomasti pitää päästä uudelleen. Voin erittäin lämpimästi suositella Cotton House hotellia www.cottonhouse.hu jonka itse asiassa tästä ketjusta alunperin löysin :). Aivan mahtava hotelli porealtaallisen huoneen saa ihan kohtuulliseen hintaan. Sijainti on hyvä ja tosiaan hotellin ravintolassa loistavaa ruokaa.

Nähtäväähän Budapestissa on ihan hirveästi; kylpylät, museot, Citadel, patsaspuisto, eläintarha... Vaikka mitä, läheskään joka paikkaan ei ehditty minne ajateltiin. Shoppailumahdollisuuksiakin löytyy ja hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Hirveästi ylisanoja, mutta Budapest vaan on meille niin rakas paikka. Ja oikeasti superromanttinenkin mielestäni, joten loistovalinta häämatkalle ehdottomasti. Ja nimenomaan romanttiselle matkalle suosittelen tota Cotton House hotellia ja sieltä porealtaallista huonetta :-X:-*.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin Budapestissa viime kesänä ja tykkäsin tosi paljon :) . Nähtävää riitti, hintataso oli edullinen, ruoka hyvää ja kaupunki oli tosi turvallisen tuntuinen. Myöhään illalla uskalsi hyvin liikkua jalan ja metrolla. Ainut miinus oli ehkä kuumat säät. Oltiin reissussa heinäkuun alussa ja joka päivä lämpötila nousi reippaasti yli 30 asteen. Silti jaksettiin kyllä kierrellä.

Toisekin pitää vielä päästä :) . Pistinkin talteen tuon Anniinan suositteleman hotellin nettisivut, näytti olevan hinta-laatusuhde kohdallaan :) .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Pistinkin talteen tuon Anniinan suositteleman hotellin nettisivut, näytti olevan hinta-laatusuhde kohdallaan :) .

Ihanaa, lähtekää sinne!! ;D, Oikeasti, aivan mielettömän tunnelmallinen hotelli ja ainakin meidän huoneen poreammeeseen mahtui mukavasti kaksin kylpemään ja juomaan skumppaa :-X :-X.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Asuin Unkarissa 3 kk vuonna 2006. Aivan ihana maa! Unkarissa on kuulemma kauneinta keväällä kun kukat kukkivat jne. Itse oli siellä syksyllä. Halpa maa ja Budapest on ihana paikka. Toki Budapestissä on "kalliinpaa", eli meille kuitenkin halpaa, mutta kannattaa kyllä pyöriä pikku-kaupungeissa muuallakin Unkarissa. Itse asuin Keszthelyssä, Balatonin eteläpäässä. SUOSITTELEN :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan myös suunniteltu häämatkaa Budapestiin. :girl_smile:

Ajankohtana syys-lokakuu... onko kukaan ollut silloin siellä? Ajateltiin, että ei ole enää kauhean kuuma ja jaksaa ehkä paremmin juosta museoissa, kirkoissa ym. nähtävyyksillä.

Matkaoppaita ja esitteitä lueskellessa on tullut sellainen olo että kyseinen kaupunki on juuri meitä varten :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä on myös yksi rouva joka lähtee heiäkuun puolessa välissä 5 päivän matkalle Budapestiin äidin kanssa. Vaikuttaa todella hienolta kaupungilta, jossa on paljon nähtävää ja jo nyt tuntuu siltä, kun ollaan tehty jo matkasuunnitelmia, että se 5 päivää on aivan liian lyhyt aika! tarkoitus olisi käydä myös jossain kylpylässä, koska ne ovat todella edullisia siellä ja iltaristeily Tonavalla on must! Majoitumme OK-matkojen hotelli Sissiin. Onko jollain kokemuksia siitä hotellista tai joku mahdollisesti tulossa samaan hotelliin samaan aikaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Täällä on myös yksi rouva joka lähtee heiäkuun puolessa välissä 5 päivän matkalle Budapestiin äidin kanssa. Vaikuttaa todella hienolta kaupungilta, jossa on paljon nähtävää ja jo nyt tuntuu siltä, kun ollaan tehty jo matkasuunnitelmia, että se 5 päivää on aivan liian lyhyt aika! tarkoitus olisi käydä myös jossain kylpylässä, koska ne ovat todella edullisia siellä ja iltaristeily Tonavalla on must! Majoitumme OK-matkojen hotelli Sissiin. Onko jollain kokemuksia siitä hotellista tai joku mahdollisesti tulossa samaan hotelliin samaan aikaan?

Suosittelen ehdottomasti Scheznyin kylpylää (en ole varma kirjoitusasusta...) joka sijaitsee eläintarhaa vastapäätä. Metrolla pääsee tosi kätevästi!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään