Häämatkalle Portugaliin


Nasu76

Recommended Posts

Oltiin häämatkalla Portugalin Albufeirassa syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Matkanjärjestäjänä Finnmatkat ja hotelli Vila Sao Vicente vanhassa kaupungissa.

Paikka oli aivan MAHTAVA! Rannalla olevat ihanat kalliomuodostelmat olivat todella upeita ja vuoroveden aikaan päästii jopa käymään niissä olevissa "luolissa". Vanhan kaupunki oli juuri meidän makuumme pieniä kujia ja putiikkeja ja kauppoja. Eikä kauppiaat tyrkyttänyt yhtään. Saatin katsella ihan rauhassa.

Kaupungin uusi osa oli vähän samaa tyyliä kuin muissa lomakohteissa. Pitkä baari/kauppakatu The Strip josta löytyy varmasti ihania ravintoloita ja iltaelämää.

Käytiin myös samalla reissulla Lissabonissa.

Tykättiin paikasta tosi paljon ja oli meidän mielestämme paras lomakohde jossa ollaan käyty!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

engelina: Meillä ei ole ainakaan mitään huonoa sanottavaa ko. hotellista. Henkilökunta on ystävällistä ja huone oli ilmastoitu. Suosittelen huonetta merinäköalalla! Oli ihana istua illalla pimeässä parvekkeella ja katsella kun aallot lyö rantaa. Kadulle päin olevista huoneista ei ollut mikään mairea näköala (ränsistynyt rakennus ja kadun liikenne), mutta huoneet varmasti yhtä hienoja kuin merinäköalalla olevat.

Voi olen melkein kade;) Teillä on ihana reissu edessä. Nauttikaa matkasta!

Link to comment
Share on other sites

Ihanaa, Elli-!  ;D :-X

Me varattiin nimenomaan huone merinäköalalla, koska niistä kuvista päätellen ne kadunpuoleiset partsit oli kyllä aika ankeat.

Mä voin sieluni silmin visioida ton sun kuvaileman näyn :) En malta odottaa. :)

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Madeirahan kuuluu Portugaliin, joten suosittelen ehdottomasti tuota kaunista vehreää kukkasaarta.    Erinomaisia ravintoloita Funchalissa, luonnonystäville levada yms vaellusreittejä ja hienoja maisemia... Siellä kannattaa todellakin vuokrata auto ja lähteä kiertämään tuota pientä saarta. Päivässä kiertää puolet saaresta autolla. Mielettömät maisemat ja helppo mutta ei liian turistirysäkohde. Uimarantoja ei kyllä ole mitenkkään kovin paljoa, mutta meri silti upeana ympärillä. Ja säät suosi ainakin meitä t-paita keleillä huhtikuussa 2001.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Olisko kellään kokemusta Albufeirassa sijaitsevasta Roca Mar beach-hotellista? Matka on varattu sinne elokuun lopulla,

kuumuus ei todellakaan haittaa eikä muut turistitkaan  :D Turisteinahan siellä itsekin ollaan. Hotellin valitsimme sen perusteella,

et se on ihan rannalla ja keskustaan sopivan lyhyt matka, rannalla ollaan normaalistikin se 8 tuntia päivästä!

Kertokaa kokemuksia, ja otan mielellään vastaan hyviä vinkkejä ruokapaikoista!

Link to comment
Share on other sites

Meillä on nyt varmistunut esihäämatkakohteeksi Lissabon, jonne lähdetään heti häiden jälkeen marraskussa ja tehdään todennäköisesti virallinen häämatka alkukesästä jos rahat riittää. Oliskos kellään vinkkejä hyvistä kohtuuhintaisista hotelleista ja kohteestä yleensä? Jotainhan täällä kyl jo olikin...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Olin joskus pienenä perheen mukana portugalissa. Muistaakseni juuri siellä kävimme aivan upeassa vesipuistossa. Erilaisia liukumäkiä metrikaupalla (nämä jäivät lapselle mieleen), mutta muutenkin hyvät uintimahdollisuudet. Lisäksi siellä oli jonkinlainen vesieläin-alue tms. jossa mm. merileijonat osallistuivat näytelmään pankkiryöstöstä. Ja toki delfiinejä ja muistaakseni miekkavalaskin (tuosta en mene vannomaan). Joka tapauksessa upea paikka!

Mekin mietimme Portugalia yhtenä vaihtoehtona. Ehkä Albufeiraa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Albufeira saa kyllä meidänkin suositukset  :-X

Oltiin huhtikuun viiminen viikko ja ajankohta oli kyllä paras mahdollinen. Kaiken muun hyvän lisäksi säät suosi meitä koko viikon, normaalisti siellä on kevät aikaan n.20c, meri 16c. Nyt lämpö huiteli koko ajan 30 paikkeilla, ja merivesi oli paaaaljon lämpimämpää koska sinne pystyi menemään kuolematta  ;D

Oltiin vanhan kaupungin puolella baltum hotellissa. Hotelli ok, ja todella hyvällä paikalla, rantaan 200m, ja kaikki tarvittava ihan nurkan takana. Uuden kaupungin puolelle, missä oli taas lisää shoppailu mahdollisuuksia, oli noin vartin kävelymatka, eli ei paha  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
Monte Gordosta kaivataan kokemuksia ja erityisesto hotellista nimeltä Blue Village Dunamar.

Me ollaan oltu pari vuotta sitten Monte Gordossa parin viikon matkalla, mutta ei kyseisessä hotellissa. Oltiin kylläkin Monte Gordon alueella, mutta "Alturan" osassa. Tervetulotilaisuus ja muut ohjelmat oli Dunamarissa. Mukavannäköinen hotelli sisältä;uima-allas sun muuta löytyy pihalta. Aika paljon lapsiperheitä siellä hotellilla oli. Monte Gordon "keskus" on perinteinen turisti-hotelli alueen näköinen,muutama isompi katu,paljon pieniä turistiputiikkeja ja ruokapaikkoja.

Monte Gordosta yleensä; aivan mahtava paikka! Mukavia ihmisiä ja tosi hyvät bussiyhteydet ympäriinsä. Junakin kulkee, mutta ei muistaakseni ihan Monte Gordosta, se on aika extreme elämys. Vähän erilaisia kuin Suomen junat :lol:

Jos meette Dunamariin, kannattaa ehdottamasti käydä paikassa nimeltä Vila Real De Santo Antonio. Se on ihan Monte Gordon vieressä oleva pikkukaupunki, aivan ihana sellanen. Siellä on pitkä rantakatu ja "kuninkaan aukio", paljon pieniä kivoja ruokapaikkoja ja drinkkibaareja, paljon kojuja, ja joki jonka yli voisi uida Espanjan puolelle.

Jos teillä on mahdollisuus tehdä (jos vielä ohjelmistossa) päiväretki Sevillaan Espanjaan, kannattaa ehdottomasti mennä.

Sitten Monte Gordosta länteen löytyy kanssa kivoja paikkoja. Bussilla pääsee kätevästi näihinkin. (Bussi menee Monte Gordosta suoraan Taviraan ja jää sinne). Tavira on isompi paikka kuin itse Monte Gordo, paljon ostospaikkoja, hyviä ruokapaikkoja, mahtavia nähtävyyksiä ja sen ulkopuolella on pieni saari jonne pääsee laivalla/lautalla; voi mennä sinne uimaan. Tavirassa itsessään ei ole uimarantaa muistaakseni,en ole varma. Mutta vaikka olisikin,kaikki ihmiset menee tähän pienelle saarelle Taviran ulkopuolelle. Sinne Taviraan tulee muuten se extreme junakin :lol:

Sitten jos jatkaa vielä vähän enemmän länteen, päästään Faroon, mihin konekin laskeutuu. Siellä on paljon ja vielä vähän enemmän kauppoja, on linnakkeita, museoita yms nähtävää. On luksus putiikkeja ostoksille ja vähän perinteisempääkin. Siellä menee helposti koko päivä kiertäessä. Ja tietysti se extreme juna tulee tännekin.

Me liikuttiin koko 2 viikkoa busseilla ja junilla,ja hyvin päästiin paikasta toiseen. Se on kyllä niin iso alue tuo Etelä-Portugali, että toiset 2 viikkoa pitäisi vielä joskus suorittaa,että näkisi ton läntisen osan. Niin paljon oli kuvattaa sun muuta (ei yleensä räiskitä kuvia paljon mitään) että tais mennä viidettä rullaa kamerasta :lol:

Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli kun oltiin oppaalta kuultu että Castro Marimissa on joku luostari tai joku sellanen,ihana paikka ja sinne pääsee HYVIN. Aateltiin että kun kerta sinne junakin menee, mennään keskenään, ei me mitään opaskierrosta haluta. Noh, junalla Castro Marimiin, hypättiin ulos ja katteltiin ympärille. Hmm..peltoa, tuollakin peltoa ja tuolla..Mihis sitä lähtis..Mennään vaikka tähän suuntaa (yksi tie ainoastaan keskellä ei mitään). Käveltiin tommonen melkein puolisen tuntia ja tultiin pieneen kylään. Jossa oli vain asukkaita,ei mitään kauppoja ja paikalliset ei puhu englantia. No, huonolla espanjalla kokeilin että jos ne ymmärtäis että halutaan sinne luostariin..Ai jaa, toinen suunta..Siis sinne missä on peltoa. Kävellään takas 30min siihen Castro Marimin "juna-asemalle", joka on siis pieni laituri,kaatunut puu penkkinä ja vanha navetan näkönen rakennus missä lukee castro marim haalistuneilla kirjaimilla. Ja se on kiinni;on ollu varmaan monta vuotta.

Ei muuta kun toiseen suuntaan, peltoa ja vähän lisää. Käännyttiin sitten loppupeleissä takas asemalle kun pellot ei näyttänyt loppuvan; että se siitä luostarista johon on helppo päästä :lol: Sitten Marimin asemalla odoteltiin 2 tuntia seuraavaa junaa,istuttiin siinä kaatuneella puulla ja juotiin vettä ja mietittiin että tuleekohan sieltä edes junaa,kun ei ole aikatauluja. Tulihan se lopulta, ja päästiin Taviraan.Opas kun nähtiin seuraavaks, kysyttiin että mikä on se sana HYVIN ja se vaan naureskeli että ei herranjestas, autolla tai pyörällä! Eihän sinne hullukaan yritä kävellä. Jaa, ei vai... :lol: Mutta Suomessa ei olis ikipäivänä ollu niin rentona ja rauhallisena junaa ootellessa. Meillä oli oikeastaan todella hulvaton meininki siinä juna-asemalla arpoessa että riittääköhän vesi kun sillon oli se helleaalto ja 40 astetta mittarissa. Onneks tuli sentään iso vesipullo mukaan.

Jos päädytte Monte Gordoon, voin kyllä sanoa että on hyvä valinta, suosittelen!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Portugal ja hotelli Palacio Estoril...onko kenelläkään mitään kerrottavaa? Lukaisin ketjun pikaiseen läpi ja ainoat kokemukset tuntuivat olevan lähellä sijaitsevasta Sintran kylästä, mutta entä Estoril alueena, onko kokemuksia? Tai kyseisestä hotellista?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

^Itse huhuilin tuossa aiemmin alueelta kokemuksia, mutta nyt matka jo takana päin...Meillä siis oli majapaikkana Estoril ja Palacio Estoril. Siitä teimme matkoja Lissaboniin, Sintraan ja Cascaisiin joko junalla tai autolla, jonka vuokrasimme usean kerran matkan aikana.

Estoril oli tylsä paikka, kylä koostui muutamasta hotellista joista ehdottomasti hienoin tuo Palacio sekä Euroopan suurimmasta Casinosta, muuten kaupunkilaisten loma-asuntoja. Hyviä ravintoloita tai erityisen hyvää rantaa ei kylässä ollut. Kylästä pääsi kätevästi junalla puolessa tunnissa Lissaboniin, joka oli ihan ok, mutta paljon matkustaneelle ei tarjonnut mitään erikoista. Ruoka oli toki hyvää ja nahkatuotteet edullisia. Näkemistäkin riitti ja ilmat suosi kesäkuussa, yli kolmekymmentä lähes päivittäin...loppu loma meni lähes neljänkymmenen asteen helteessä:)

Estorillista pääsi myös kivaa rantaboulevardia Cascaisiin jos halusi helteellä kävellä tai taksilla viidessä minuutissa. Cascais oli sitten jo vilkas ja viihtyisä, vanha kalastajakylä jossa oli mukavia hotelleja. Silti emme olisi hotelliamme vaihtaneet; Palacio oli hotellina juuri sitä mitä haimme, luxusta ja ihanan rauhaisa allas puutarhoineen, mutta Cascaisiin menimme joka päivä syömään ellemme syöneet Lissabonissa tai hotellissa. Suosittelen pikkukatujen pikku rafloja! Cascaisista löytyi myös yksi parhaita ravintoloita ikinä ja olemme matkustelleet paljon, söimme siellä kahtena vika päivänä neljä kertaa!! Parhaat uimarannat olivat Estorillin ja Cascaisin välillä sekä automatkan päässä Cascaisista eteenpäin.

Sintra on jo sisämaassa ja vaikka kaunista olikin en jäisi sinne hotelliin koska kaipaan merta; siellä oli kiva ajella autolla ja kierrellä linnoja joita riittikin. Opaskirjan mukaan myös bussiyhteydet rannikkokylistä ovat hyvät joten nähtävyyksiä voi kierrellä ilman autoakin. Sintra koostui kolmesta eri kylästä ja oli viikonloppuisin tupaten täynnä turisteja. Mikäli mahdollista, suosittelen auton vuokrausta ja ajelua sillä. Rantaa pitkin oli kiva ajella pohjoiseen päin ja kurvata sisämaan kautta takaisin; matkalla oli hyviä ruoka- ja näköalapaikkoja.

Mieleen siis jäi hyvä ruoka, nahkatuotteet ja kovat helteet...luxusta hakevalle suosittelen hotskua jossa olimme ja ehdottomasti ainoana vaihtoehtona Estorillissa ja toisena vaihtoehtona kivaa hotellia Cascaisista. Lissabon on sitten makuasia...meille riitti päivän reissut aina junalla...Toivottavasti sait jotain vinkkiä:)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Lissaboniin suuntaaville voin suositella lämpimästi pientä Sintraa, joka lumosi ainakin minut ja poikaystäväni parin vuoden takaisella interraililla. Todella omaperäinen paikka: jyrkkäpiirteisiä katuja, pieniä ravintoloita sekä tietysti Pena -kukkulan upea luonnonpuisto, linnake ja palatsi. Ja Sintran luonto oli huhtikuussa kauneimmillaan - todella vehreää ja upeita kukkia! Sintrasta löytyy myös kuuleman mukaan todella loistavia ja laadukkaita BB-paikkoja, joista kuvittelisin häämatkalaisten pitävän.

Capo da Roca (Euroopan läntisin kohta) kannattaa ehdottomasti myös katsastaa. Ilta-auringossa häikäisevä paikka.

Paikallisjunat ja -bussit kulkevat halvalla ja kätevästi Lissabonista ja Sintrasta joka suuntaan, joten lämpimät suositukset myös Portugalin liikenteelle. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Upeita kuvia blogissasi, Morsian K!

Me ollaan elokuussa lähdössä häämatkalle Portugaliin, Monte Gordoon tosin, mutta tarkoituksena ois tehdä päiväretki Lissaboniin. Täytyy vaan miettiä tarkkaan, mitä haluaa nähdä... Yhdessä päivässä, kun ei niin hirveästi ehdi...

Eli vinkkejä Lissabonin Must See-jutuista otetaan ilolla vastaan! :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Olisiko kenelläkään kokemuksia Cascaisista? Olemme varanneet huoneen noin viikoksi syyskuussa hotellista nimeltä Senhora da Guia. Mitä Cascaisissa ja sen ympäristössä kannattaa tehdä ja nähdä, missä on parhaat ravintolat? Olemme suunnitelleet matkaa Sintraan ja Lissaboniin, jotka varmasti jo itsessään ovat nähtävyyksiä. Onko joku käynyt pyöräilemässä? Mitä suosittelette?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...