Elma

Sansibar (Tansania)

102 viestiä aiheessa

Auringonkukka :-X Me ollaan saatu ensimmäiset tarjoukset ja näillä näkymin ollaan ottamassa matka, jossa perillä ollaan 7 vrk eli lentoineen matkaan kuluu aikaa noin 9 vrk, kun lennot vielä ainakin meidän tarjouksessa melkoisenkin pitkän ajan. Kaleva Travelsilta saatiin tarjous ja ainakin he olisivat helposti järjestäneet pidemmänkin matkan eli räätälöivät matkan juuri teidän tarpeisiin sopivaksi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä viikko varmasti riittää itse Sansibarilla olemiseen. Vaikka matka on pitkä niin plussaa on olematon aikaero josta selviytymiseen ei mene arvokasta loma-aikaa. Eri asia sitten on se, että itse ainakin jos lähtisin noin kauas, haluaisin yhdistää matkaan myös manner-Tansaniaa, silloin kaksi viikkoa minimi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen asunut zanzibarilla 2006 ja voin neuvoa ja auttaa majoituksen jne löytämisessä, tekisin sen mielelläni voitte laittaa meilia osoitteeseen: [email protected]. T: Jenna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisiko joku kertoa paikan päällä olleista kokemuksia erityisesti Breezes beach club zanzibar hotellista? ovasti mietitään sinne lähtöä ja olis kiva kuulla kokemuksia. Toi hotellin nimi ei nyt tarkalleen oikein vältäämättä mut tosta tunnistaaa. Kiitos!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme menossa Olympian safari-Kilimanjaro-Sansibar - matkalle helmikuussa. Kaipaisin vinkkejä pukeutumiseen lähinnä Sansibaria ja safaria ajatellen. Voiko Sansibarilla kulkea ns. hellevaatteissa (hame ja toppi), vai pitääkö olla peittävämpää vaatetusta jotta ei näytä sopimattomalta ajatellen saarella asuvien uskontoa? Entäs safari sitten, shortsit ja t-paita?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme syyskuussa safari+zanzibar -häämatkalla, tässä teille tietoa.

Ensiksi Breezes Beach Club and Spa -hotellista.... Hotelli sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Stone Townista Zanzibarin itärannalla mutta samalla keskellä ei mitään. Hotellialuetta ympäröi korkeat aidat ja portilla vartijat, lähin kylä muutamien minuuttien ajomatkan päässä. Käytännössä vietät lomasi aitojen sisällä ja rannalla, mitään muuta siellä ei ole ellet osallistu hotellin järjestämille todella kalliille retkille tai ota todella kallista (70 dollaria suunta) taksia esim. Stone Towniin. Vinkkinä: osallistu kyläretkelle, tämä oli todella mielenkiintoinen ja Zanzibarin matkan kohokohtia, ja kysy kylästä oppaalta (paikallinen kundi) taksia Stone Towniin. Me teimme näin, tuli hakemaan seuraavana päivänä hotellin portilta laadukkaalla autolla (kaikki luvat kunnossa) ja vei meidät Stone Towniin ja odotti koko päivän puolella hintaa mitä hotellista olisi saanut. Tai vietä 1-2 yötä Stone Townissa ennen kuin siirryt rantahotellin tai sen jälkeen ennen kuin lennät saarelta pois. Hotelli vuokraa fillareita (jotka oli todella surkeassa kunnossa) ja mm. vesiurheiluvälineitä, kalliita nämäkin. Siellä on myös pieni kuntosali, siniseksi (!) maalattu rapistunut tenniskenttä ja kallis spa. Ranta on hieno, ihmisiä vähän, kaupustelijoita jonkin verran, vuorovesi eli meressä ei pysty uimaan päivällä. Uima-allas ok, ei kuitenkaan mikään kovin suuri. Olimme puolihoidolla eli aamiainen ja illallinen sisältyi hintaan, joka aamu ja ilta samassa ravintolassa. Illallisen aikaan esiintyjiä, tämän jälkeen ihmiset meni huoneisiinsa. Ulkona parvekkeella ei kannattanut istua ja ovet tuli pitää kiinni, Zanzibarilla on hyttysiä ja malariaa. Hotellista löytyy myös 2 muuta ravintolaa. Majoitus on bungaloweissa, joissa ylhäällä 2 suitea (olimme tämmöisessä) ja alhaalla 4 deluxea. Vain 2 bungalowista taisi olla merinäköala, taimmaiset aika kaukana, et edes kuule merta. Lisämaksusta et saa merinäköalaa. Hotellialue ja huoneet oli todella siistit ja ruoka ihan ok (tosin parempaa saatiin safarilla), palvelu erittäin ystävällistä. Kuukausipalkka Tansaniassa on noin 100 dollaria, siihen nähden hotellin hinnat oli ryöstöä! Hotelli on kuulema Venäläisessä omistuksessa. Olimme viikon kyseisessä paikassa, se oli turhan pitkä aika. Seuraavalla kerralla olemme ehdottomasti valmiita tinkimään laadusta niin matkakin tuo enemmän elämyksiä ja rahoista suurempi osa menee paikallisille. Panostakaa myös safariin, se ei tuo pettymyksiä! Breezes sopii sellaiselle, joka hakee rantalomaa all inclusive-hotellissa eikä kaipaa sen suurempia aktiviteettejä sekä on valmis maksamaan kaikesta.

Sitten vinkkejä pukeutumiseen.... Zanzibarilla lähes kaikki on muslimeja ja pukeutuvat sen mukaan. Jos menet Stone Towniin älä lähde rantavaatteissa vaikka kuumuus on melkoinen. Polvimittaiset shortsit ja hame on ok sekä t-paita, itselläni oli pitkät ohuet pellavahousut. Safarilla on päivällä kuuma ja pölyistä (!!!), totesimme parhaimmaksi pitkät ohuet ja löysät housut tai pidemmät shortsit sekä t-paidan tai pitkähihaisen ohuen paidan suojaamaan pölyltä ja auringolta sekä myös joiltain hyönteisiltä. Päivän ajelun jälkeen joka paikka oli pöyä täysi! Huomioi, että yöt ovat kylmiä! Varaa yöksi ja aamuiksi (safarit alkavat yleensä aikaisin) siis myös lämmintä. Itse jopa vilustuin matkalla. Ngorongoron lodget ovat yli 2000 m korkeudessa, siellä oli todella kylmä öisin ja aamuisin!!

Olimme siis matkassa viikko safarilla ja viikko Zanzibarilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva lukea kokemuksistanne Kauris!

Minkä matkajärjestäjän kautta toteutitte matkanne ja mitähän tuli hintaa koko paketille?

Mietimme tässä itse samantyyppistä matkaa häämatkaksi, mutta hinnat ovat aika kovia. Ensimmäistä kertaa Afrikkaan menevänä tuntuisi jotenkin turvalliselta lähteä valmiille matkalle, mutta halvemmanksi tulisi varmasti rakentaa matka itse. Olisiko ajankohtaisia kokemuksia ja neuvoja. Mistä lähteä liikkeelle? Suositteletko esim jotain tiettyä firmaa?

Muokattu: , käyttäjä: Savannah

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Olympian matkalla, sisältäen safarin, Kilimanjaron vaelluksen sekä Sansibarilla 3 päivää. Hintaa matkalla oli n. 4000 eur/hlö, kaikkien varusteiden ja rokotusten kera reippaat 6000 eur/hlö. Mutta oli joka pennin arvoinen, kihlajaismatkamme =)

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Vietin muutaman kuukauden Afrikassa, Keniassa, Nairobissa ja myös hetken ajan Mombasassa.

Siellä saa varautua jatkuvaan aseistettuun vartiointiin. Nairobissa ei voi kulkea kuin takseilla, jottei tulisi ryöstetyksi. Itse kuljimme myös busseilla, joissa ei saa olla matkustajia, kuin niin paljon kuin on penkkejä. Sekin tapa kulkea on ok, kunhan tietää mihin bussi on yleensä matkalla :) Nairobi on karu kaupunki, en suosittele häämatkalaisille.

Mombasassa oli kauhean kuuma ja se on täynnä malariaa. On muistaakseni länsirannikko ja itärannikko ja niistä kahdesta kannattaa kyllä valita se parempi. Mombasassa saa parempaa ruokaa kuin Nairobissa (mm. tuoretta kalaa, rapuja ja katkarapuja), monessa kohteessa on buffet illalllinen. Silti vartiointi on tiukkaa ja yksin ei kannata lähteä patikoimaan, ryöstäjiä on joka oven takana. Kannattaa kopioida passit, lentoliput, pitää rahat ja passit eri paikoissa, myös lentoliput ja luottokortit.

Safareista. Ne on pirun kalliita. Olimme silloin opiskelijoita, kun olimme siellä ja vietimme ns. telttasafarin. Siellä on kuuma, pölyä riittää ja autot voivat olla hitaita. Safarialueen ulkopuolella ei voi liikkua, ainakin meidän leirissä oli kuolleet muutamat turistit, kun olivat joutuneet norsujen tallaamiksi... kiva, kiva. Meillä oli telttojen sisällä sängyt, osassa nukuttiin vain teltoissa. Suosittelen survive packiksi apteekista saatuja kaikenlaisia lääkkeitä (itselläni lähti hiukset kyseisen matkan jälkeen) mm. vitamiineja, malarialääkkeitä, pyytäkää antibioottikuuri lääkäriltä matkaan (voi tarvita jossain safarin sydämessä), kuumemittari, kortisonivoidetta, allergialääkkeitä yms. kysykää suomalaiselta terveydenhoitajalta. Meillä meni kaikkia noita lääkkeitä ja muitakin mm. itikkarasvaa, kaikki mahdolliset rokotukset (itse olin kuolemankielissä sairaalassa kerran, PYYTÄKÄÄ, jos joudutte sairaalaan, että aukaisevat ruiskut, neulat ym. teidän silmienne edessä. Vatsataudit voivat olla aika ärhäköitä ja kannattaa syödä paistettua, keitettyä ruokaa. Vinkkejä, jotka sain paikalliselta lähetystyöntekijältä. Jos mahdollista, etsikää joku paikallinen esim. suomalainen kertomaan, mitä kannattaa tehdä, minne safarit jne.

Kenya Mountaisilla ovat todella kylmät yöt, joten varautukaa siihen, vaikka näkymät hipovat taivaan kattoa.

Minulta saa tietoa lisää, jos on tarvis. Itse suuntaan häämatkani jonnekin muualle, missä turvallisempaa. (Nairobissa joutuu suuntaamaan suurlähetystöön, että on tullut maahan...)

mun s-posti on: [email protected]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anteeksi, etten huomannut, että oli sansibarin tai tansanian ketju, mutta kai sielläkin Tansaniassa safarit on samankaltaisia. Anteeks sohelointi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun taytyy kylla puolustaa Nairobia.... Sielta aloitimme retkemme Tanzaniaan, Zanzibariin, Malawii, Zambiaan ja paadyimme Victorian putouksille. Meidan reissumme oli varmastikin erilainen kuin talla palstalla siis budjetti reissu. Nairobista, vietimme siella kolme paivaa josta oli tarkoitus aloittaa kauan odotettu Afrikankiertue. Me kavelimme kylla ihan vapaasti paivalla. Iltaisin liikkuisin taksilla. Kavimme paikallisilla markkinoillakin jossa ei nahty yhtaan "valkoista", mutta missaan vaiheessa ei olo tuntunut uhatulta. Jarkea kannattaa kayttaa eli jatimme esim.korut ja kellot kotiin vaikkei ne mitaan huippu kalliitta olekaan, muttei kannata kerata ylimaaraista huomiota.

Zanzibarissa vietimme 4 paivaa ja vuokrasimme sielta auton ja ajoimme saaren ylapaahan Nungwiin Lansi rannikkoa pitkin ja ita rannikkoa takaisin. Taytyy sanoa etta lansi rannikko oli mielestani upea pysahdyttiin muutamalla rannalla. Idssa hotelleja ja aidattuja. Stone Townissa on kylla nahtavaa pariksi paivaksi, mutta yhden paivan auto reissu oli kylla ihan kiva..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostellaanpa tätä! :) Alkoi hirveästi kiinnostamaan safari + Sansibar yhtenä häämatkavaihtoehtona. Osaako joku sanoa, minkälainen sää Sansibarilla (tai Tansaniassa mantereella) on joulukuussa? Onko se ihan ok ajankohta lähteä sinne?

Lisää kokemuksia kaivataan! :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaako kukaan sanoa, paljonko parin viikon matkalle olisi hyvä varata käteistä? Oletteko ottaneet matkakassanne euroissa vai us dollareissa? Mitenkäs luottokortin käyttö, käykö sansibarilla? Olemme matkalla viikon safarilla ja viikon sansibarilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ihan Tansanian omaa valuuttaa mukana. En muista paljonko rahaa meni, mutta hyvin vähän yhteensä, muutama satanen korkeintaan 2.5 viikon matkalla (Kilimanjaron vaellus, safari + Sansibar).

Luottokortti käy saarella, mutta sen käytössä kannattaa olla varovainen: 5-tähden hotellimme respa kopioi korttimme (ainut paikka missä sillä maksoimme), ja muutama viikko matkan jälkeen kortilla oli höylätty luottoraja täyteen Etelä-Afrikassa.

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Okei, kiitos tiedosta! Ajateltiin, että koitetaan selvitä käteisvaroilla koko matkasta (kortti tietysti varalta mukaan). Hankala vaan arvioida käteisen tarvetta, koska ei oikein tiedä paljonko ruoka (Sansibarilla on puolihoito), juomat, juomarahat yms. tulee maksamaan. Vaihdoitteko valuuttaa pitkin matkaa vai kerralla enemmän? Onko vaihtopisteitä hyvin olemassa esim. safariviikolla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli mukana muistaakseni jotain max. 400 eur käteistä koko matkalle, kahdelle ihmiselle siis (vaihdettuna Tansanian valuutaksi) ja kaikkea emme tosiaan saaneet kulutettua sitten mitenkään. Ostimme kyllä tuliaisiakin (mausteita, kahvia, paikallista kangasta etc), mutta nekin olivat suht edullisia. Toki kalliitakin juttuja saa ostettua, jos niikseen haluaa. Oltaisiin itse asiassa saatu vielä hotellilaskukin maksettua käteisellä (juomat laskutettiin huonelaskulla), mutta kun ei siinä tilanteessa tajuttu niin tyhmyyksissämme maksettiin kortilla, ja respan työntekijä onnistui siinä silmiemme edessä jotenkin kopioimaan kortin tiedot vääriin käsiin.

Vaelluksella ja safarilla meillä oli täysihoito, mutta juomat piti itse maksaa. Safarilla lähtö oli hotelilta aamulla ja paluu illalla, päivän aikan ei ollut oikein mahdollisuuksia käyttää rahaa (muuta kuin vesipulloihin/pikku naposteltaviin + matkamuistoihin turistikaupoista), eikä rahanvaihtopisteitä tosiaan ole safarialueiden lähettyvilläkään. Käytännössä rahaa meni safariautossa olleisiin juomiin muutama alle viisi euroa päivässä, vaikka oikein "törsäsimme". Masai-kylässä vierailu kustansi muistaakseni n. 10 eur per nenä, paikalliseen hintatasoon nähden tosi kallis sisäänpääsy siis, mutta masait osaavat ja kehtaavat nyhtää turisteja. Jotkut hotellit vaihtavat dollareita tai euroja, mutta kurssi heillä on aika huono. Olimme siis Ngorongoron luonnonpuistossa.

Sansibarilla meillä oli puolihoito hotellilla, mutta ruokaan ei silti hotellialueella mennyt lainkaan rahaa. Aamiainen oli niin tukeva, että siinä helteessä (+40 astetta) pärjäsi hyvin koko päivän illalliseen asti. Vain juomat piti taas itse maksaa, mutta esim. punaviini oli aikasta edullista. Drinkit maksoivat sitten jotain 5-10 eur kipale. Juomarahoista en osaa sanoa, kun meillä ne oli etukäteen maksettu jo matkan hinnassa.

Sansibarilla rahan kulutus riippuu aika pitkälti siitä, missä teidän hotellinne on. Jos hotelli on kaukana Stone Townista (kuten monet yleensä ovat), niin sitten kyydit ja mahdolliset retket kustantavat jotain, maksoiko meidän kyyti hotellila kaupunkiin ja takaisin jotain 10 eur per nenä (meitä oli useita jakamassa kyyti, kokonaiskustannus oli muistaakseni 70-80 eur koko autolta). Hotellialueella rahaa ei oikein mene kuin juomiin ja sitten jos ostaa jotain hotellin kaupasta. Ruoka Stone Townin ravintoloissa oli aika edullista, kävimme esim. yhtenä iltana italialaisessa syömässä, maksoi muistaakseni reilusti alle 30 eur (pääruuat + pullo viiniä).

Tämä kokemus siis vuodelta 2009, hintatasohan on voinut muuttua sittemmin.

Safarivinkki: Voi kuulostaa hullulta, mutta kannattaa varata mukaan esim. pitkähihainen ohut tekninen paita suojaamaan ihoa palamiselta + pölyltä. Tekniset pitkähihaiset paidat ovat hyviä suojaamaan ihoa myös meressä uidessa.

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Arby kokemuksistasi! :) Täytyykin vähän laskeskella rahan menekkiä. Tuntuu hassulta, kun viisumianomukseen pitää laittaa paljonko käteistä ottaa mukaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moikka -Papu-

Kyselisin tässä oletteko menossa omatoimireissulle vai matkatoimiston järjestämälle safarille. Meillä suurin menoerä on ollut safarihenkilökunnan tipit, mutta ne saattavat teillä jo kuulua matkan hintaan.

Me olemme vaihtaneet paikallista rahaa, jossain safarihenkilökunnan suosittelemassa paikassa. Muistaakseni kuitenkin lentokentällä oli ihan ok kurssi. Valuuttana täältä ollaan otettu mukaan dollareita ja euroja. Dollarit käy ainakin hotelleissa / lodgeissa. Muistaakseni viime vuonna olut maksoi hotellissa noin 2,5 USD (toivottavasti en nyt ihan valehtele). Vesi taas on tosi halpaa osti sen mistä vaan. Jos taas ostaa juomat jostain paikallisesta kioskista hinta vaan tippuu.

Sansibarilla olen ollut vain vuonna 2008 ja hintatasosta ei ole nyt kovin kummaa käsitystä.

Tuota viisumihakemusta nyt ihmettelen. Ainakin viime vuonna viisumin sai ostettua suoraan lentokentältä (50 USD) ilman mitään etukäteishakemusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei noronha!

Olemme siis menossa Tema-matkojen valmismatkalle ja saamme viisumin matkatoimiston kautta. Siksi hakemus pitää lähettää jo etukäteen ja siinä kysytään, että mitä valuttaa meinaa ottaa mukaan ja kuinka paljon. Sitä en tiedä, että onko se kovin kauhea synti jos sanoo ottavansa esim. 300 dollaria ja ottaakin 400 dollaria. Meidän matkaamme ei sisälly juomarahoja, joten niitäkin pitäisi osata arvioida jo etukäteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Helmikuussa tuli kolmisen viikkoa vietettyä Sansibarilla ihan vaan lomailemassa ja reppureissaamassa, tuli siinä sitten samassa koluttua manner-Tansaniaakin useampi kuukausi. Joka tapauksessa, USA:n dollareilla pärjää vallan mainiosti Sansibarilla, eurotkin käy etenkin turistipaikoissa (hinta usein sama!), shillinkien kanssa jos jaksaa pelata ja vähän tinkiä niin säästää näihin koviin valuuttoihin verrattuna helposti kivan summan. Dollarit kannattaa vaihtaa Suomessa valmiiksi (vaihtobisnes aikamoista sähläystä eikä oikein aina tiedä tuleeko aitoa valuuttaa vai ei, hotellien kurssit usein aikamoista ryöstöä), shillinkejä saa automaatista ainakin Nordean Visa Electronilla äärimmäisen helposti. Joskin Sansibarin ainoat automaatit on Stone Townissa :D 1.5 litraa vettä maksaa pääsääntöisesti paikallisesta puljusta ostettuna 1000Tsh (0.5€), kalliimmissa hotelleissa hinta voi olla moninkertainen. Me luksusteltiin muutama yö Hiltonissa ja oisko se ollut 3000Tsh/1.5 l. Kokiksen saa paikallisesta kiskasta hintaan 500Tsh, hotelleissa jälleen kerro tuo ainakin neljällä. Kulkeminen jaetulla kyydillä pohjois/itäsansin rannat-Stone Town n. 10-15 dollaria, hakevat ja vievät suoraan hotelleille.

Juomarahat on hankala bisnes. Jos menee ison matkanjärjestäjän reissulle, missä yövytään lodgeissa ja kaverit tekee kaiken teidän puolesta niin luonnollisesti tipin on oltava isompi kun telttasafareilla. Riippuu myös paljon siitä millainen seurue teitä on l. onko oppaan lisäksi erikseen autonkuljettaja, kokki, kantajia tms. Jokaiselle sitten pitäisi kuitenkin aina tipata jotakin, oppaalle yleensä (taso tietenkin huomioon ottaen) sievoisin summa. Itse tippasin pienen matkanjärjestäjän 3 päivän telttasafarilla opasta noin kymmenellä eurolla ja kokkeja vitosella. Siis euroja. Ryhmämme koko oli 4 henkilöä. Se oli reilu tippi ja molemmille osapuolille jäi hyvä mieli. Mutta tosiaan, kalliimmilla safareilla voi olla eri standardit. Varautua voi siihen että jokainen mieluusti haluaa osansa ja jos vaikkapa annat laukun missä tahansa tilanteessa jonkun toisen kannettavaksi, niin muista pitää myös yksittäisiä dollareita/500-1000Tsh taskussa tällaisia tilanteita varten.

Vaikea kuvitella, että kukaan kassaanne lentokentällä tarkistaa :D

Eli summa summarum, rahan tarve riippuu käyttäjästä ja käyttäjän mieltymyksistä. Sansibar ja safarit eivät ole hintatasoltaan Kaakkois-Aasia, mutta edukkaastikin voi selvitä. Itse varaisin ehkä perusjuttuihin (vesi, drinkki/olut pari kertaa viikossa, juomarahat, välipalat) yhteensä iloisesti yläkanttiin arvioituna n. 10 € päivä. Siihen päälle sitten koru, kangas ja ebenpuushoppailut n. 50€ :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin katsomassa tuon Teman safariohjelman ja mukavalta vaikuttaa. Olen myös käynyt noissa kaikissa puistoissa.

Me ollaan jätetty autonkuljettaja/oppaalle tippiä 5 $ / päivä / henkilö. Teillähän ei mukana matkalla pyöri kokkia tai luultavasti apumiehiäkään, koska yövytte lodgeissa.

Joissain lodgeissa muuten ei tipata henkilökuntaa erikseen vaan jätetään tippi lähtiessä respassa olevaan laatikkoon. Tämä siksi, että se jaetaan koko henkilökunnan kesken.

Huomasin muuten, että saatte Olli Marttilan Safaripassi-kirjan. Se on loistava teos ja siitä löytyy paljon hyödyllistä tietoa. Joko olette saaneet sen?

Tässä vielä muutama juttu joita tuli mieleen. Voi hyvin olla, että tiedätkin jo nuo.

- Kamerat, kännykät yms. ladattavat jutut kannattaa laittaa heti huoneessa lataukseen, koska sähköt huoneistä lähtevät yleensä klo 22-24 ja tulevat päälle uudestaan yleensä klo 06.00. Sähköt saattavat olla pois myös keskellä päivää, koska kaikki asiakkaat ovat puistoajoilla. Taskulamppu on myös kätevä jos yöllä tarvitsee herätä vessaan. Jos on taas kova kirjan lukija, niin otsalamppu on loistava keksintö!

- Pistorasioihin tarvitsee melkein aina adapterin (Tansaniassa on yleensä käytössä sellainen 3 reikäinen pistorasia). Kylppäristä löytyy yleensä sellainen pistorasia, johon sopii suoraan tuo meidän pistoke.

- Vaikka ollaan päiväntasaajalla, iltaisin ja aamuisin voi olla kylmä (varsinkin Ngorongorossa). Joku lämpimämpi pusero esim. fleece kannattaa ottaa mukaan.

- Safariajo on usein pölyistä hommaa. Lisäksi maaperä on punaista ja se tarttuu kivasti vaatteisiin (varsinkin jos on hikoillut). En suosittele valkoisia vaatteita jos ne haluaa vielä saada jotenkin puhtaaksi. Maanläheiset värit ovat parhaita.

- Jalkineina meillä on ollut noilla puistoajoilla ihan vaellussandaalit. Vasta jos on tehty kävelysafareita tai oltu leireillä niin ollaan käytetty lenkkareita.

- Ngorongoro wildlife lodgessa kannattaa herätä ennen auringonnousua ja mennä Lodgen terassille katsomaan sitä. Ngorongoron kaldera on kaunein näkemäni maisema! Tuossa lodgessa on myös se hyvä puoli, että ymmärtääkseni kaikkien huoneiden ikkunat ovat kalderan puolelle.

Nyt alkaa minunkin matkakuume nostaa päätään ja itse asiassa ensi kesänä olen jälleen menossa Tansaniaan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme ole vielä saaneet Safaripassia. Jännityksellä jo sitä odottelen! :) Eikös noilla safariajoilla olla ihan vaan autossa? Meidän matkaohjelmaamme ei käsittääkseni kuulunut yhtään kävelysafaria, emmekä tosiaan kiipeä Kilimanjarolle, joten meinasin pärjätä päivät ihan vaan varvasväliläpysköillä. Illaksi sitten umpikengät hyttysten varalta. Tarvitseeko tuonne muuten varata mitään siistimpiä vaatteita (esim. hotellin illalliselle Sansibarilla)? Safarin iltoihin varmaan välttää tyyliin tuulipukulinja? Kannattaako varata mukaan huppareita vai mikä on paras keino suojata päänsä hyttysiltä? Oletko noronha monettakin kertaa menossa Tansaniaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä safariajoillakin usein poistutaan autoista esim. picnic-paikoilla, vierailijakeskuksissa, näköalapaikoilla ja vessoilla. Käytte luultavasti myös Serengetissä hippo poolilla. Maasto noilla paikoilla on yleensä soraa tai heinikkoa.

Suosittelen ottamaan hyttysmyrkkyä mukaan. Meillä on ollut mukana punkki-mäkärä Offia. Hyttysistä ei ole meille ollut ongelmaa yläkropassa, mutta nilkat ja jalkaterät ovat olleet niiden suosikkikohtia. Vaaleiden värien pitäisi olla hyttysille vähemmän houkuttelevia.

Meillä eniten ongelmia hyttysistä on ollut Lake Manyaran hotellilla ja Tarangiressa taas kimppuumme kävivät tsetsekärpäset. Kuulimme jälkikäteen, että tuo vuosi oli ollut jotenkin poikkeuksellisen hankala näiden öttiäisten suhteen. Kannattaa ottaa mukaan jotain allergialääkettä esim. Zyrtec/Heinix ja kyypakkauksestakin saattaa olla apua. Kun Tsetsekärpäset aiheuttivat mulle aika pahan reaktion, niin yksi kyytabletti auttoi mukavasti. Noista Tsetsekärpäsistä ei kannata nyt hermostua kun saattaa olla, että koko reissullanne ette näe yhtään kappaletta.

Lodgen illallisille suositellaan siistimpää pukeutumista, mutta emme kyllä mitään hienoa pukeutumista ole huomanneet. Itse ollaan oltu capreissa tai retkeilyhousuissa ja yläosana on ollut t-paita tai pikee-paita. Kenkinä ihan sandaalit.

Sansibarin pukeutumisesta en osaa sanoa. Riippuu varmaan ihan siitä kuinka hieno teidän hotelli on ja aiotteko käydä Stone Townissa syömässä jossain hienoissa ravintoloissa. Sansibarilla kannattaa muistaa se, että saaren asukkaista valtaosa on muslimeja. Rantakohteissa tätä ei huomaa, mutta Stone Townissa hieman peittävämpi pukeutuminen saattaa olla paikallaan. Stone Townissa myöskään kaikista ravintoloista tai kaupoista ei saa alkoholijuomia. Esim. meidän hotellissa alkoholin nauttiminen oli kokonaan kiellettyä.

Mun olisi ensi kesänä tarkoitus lähteä neljättä kertaa Tansaniaan. Kesää siis odotellessa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään