Sansibar (Tansania)


Elma

Recommended Posts

Varasimme lennot ebookerisn kautta reitillä  Hki-Amst-Nai-Dar  ja ne maksoivat 700€. Koko reissusta hotelleineen ja käyttörahoineen maksoin 1000€.

1000€/henkilö vai yhteensä? Mitä kautta varasitte hotellit? Sansibarista on kyllä muodostunut mulle jo jonkinasteinen pakkomielle, mutta kun se maksaa hunajaa... :o  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

CaWom:

Matka maksoi siis hotelleineen,  safareineen ja käyttörahoineen 1000€/hlö. Hotellit varattiin sähköpostitse . Ainakin jos Kendwa Rocksista varaa huoneen/bungalowin niin kannattaa kirjoitta maili suomeksi niin saa tuon ale-hinnan www.kendwarocks.com . Darin hotelli varattiin mailitse. Darissa yövyttiin Onnelassa, joka on suomalaisen pitämä sekin. Tosin kyseisen paikan johtaja menehtyi syksyllä enkä tiedä paikan toiminnasta tällä hetkellä. Morogorossa asuimme tutun luona, mutta sielläkin on kohtuuhintaisia hotelleja.

Link to comment
Share on other sites

Iiiihanalta vaikuttaa tuo Kendwa Rocks! Hitsi kun löytäisi kanssa noin halpoja lentoja... Pikainen katsaus Ebookersilla ja vertaa.fi:llä ei tuottanut noin edullista tulosta, mutta tällä innolla teen kyllä vaikka joka päivä tiedustelusurffailuja kunnes löydän haluamani  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest prinssille morsian(Guest)

Häämatkailemme 31.7-13.8.06 ensin Masai Marassa 3 yötä safarilla ja sen jälkeen 7 yötä Sansibarilla Breezer'sissä. Mennen tullen ollaan Nairobissa yötä (lentoaikataulujen takia). Ihan kiva, ei olis varmaan tullut itse sinne ikinä matkustettua. Matkanjärjestäjänä Kaleva ja hintaa jotain 3150e per nenä. En muista ihan tarkkaan. Noin 3450e kun laskee mukaan viisumit ja muut maksut. Rokotukset (keltakuume ja meningokokki eli aivokalvontulehdus) ja malarialääkitys maksoivat vielä lisäksi jotain 150e.

Onko joku lähdössä samaan aikaan?

Link to comment
Share on other sites

Meille suositeltiin Tansaniaan lavantauti-, Twinrix ja keltakuumerokotusta. Sen lisäksi söimme Lariam-malarianestokuurin. Koleeraankin on joku estolääke, mutta sen estää välttämällä kraanavettä ( ei jääpaloja, pesee hedelmät pullovedellä).

Nuo meidän halvat lennot tulivat myyntiin syys-lokakuussa ja matka oli maaliskuussa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me söimme Tansanian häämatkaa varten Malaronea (jos oikein muistan). Ja sivuvaikutuksina oli minulla yleistä heikotusta ja väsymystä ja pientä lämmönnousua pari-kolme ekaa päivää, miehellä ei ollut mitään. Aika lieviä oireita sinänsä, mutta vaikutti tietenkin jaksamiseen alun safarilla. Mutta kyllä se olo siitä nopeasti koheni. Korkeusvaihtelut (Masai Mara) saattoi myös vaikuttaa asiaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mekin syötiin Malaronea, juuri siksi että olin kuullut Lariamista aika hurjia juttuja (sivuvaikutukset on monesti pahoja). Malarone on pirun kallista eikä sitä suositella yli kuukauden reissuille mutta ainakaan meille ei aiheuttanut mitään sivuvaikutuksia, joten voin suositella.

Miisukka - me oltiin juuri siellä itärannikolla missä oli voimakas vuorovesi mutta ei se haitannut. Suunnilleen iltapäiväänhän se muistaakseni osui mutta ei se uimista estänyt. Kivempaa se tosin oli, kun vettä oli enempi ja pulikoitiinkin enimmäkseen aamupäivisin. Vuorovesiaika oli just passelia siestanpidolle  :)

Link to comment
Share on other sites

Citronella, millainen oli sää maaliskuussa? Kuinka kauan nuo lennot ajallisesti ottivat? Entä mitä kautta hankitte / muut olette hankkineet safarin? Onko ihan turvallista hommata kaikki itse (lennot, hotellit, safari), kun ei ole koskaan ennen tuolla Afrikan suunnalla käynyt :-[..

Hirveästi kysymyksiä, eikä edes lähiaikoina olla lähdössä ;D. Mies on vaan niin innostunut safarista ja minä taas unelmarantalomasta, että Sansibar-safari yhdistelmä vaikuttaisi olevan potentiaalinen vaihtoehto 5-v häämatkallemme vajaan parin vuoden päästä  ;).

muoks... lisäyksenä vielä, että miten tällainen vahvasti käärme / ötökkäkammoinen ihminen uskaltaa tuonne suunnalle lähteä ja varsinkin safarille?! Oletteko törmänneet käärmeveikeisiin matkalla?

Link to comment
Share on other sites

Anniina: ötökkäkammosta...se riippuu hirveesti minkälaiselle safarille aiotte mennä. Me oltiin telttasafarilla...ensimmäisenä iltana mun housut oli täynnä pieniä ötököitä jotka puri julmetun kovaa!! Mieheni sitten yksitellen taskulampun kanssa niitä noukki housuista pois... Oneksi niitä ei ollut teltassa. ja kerran mun syliin tippui sellanen järkyttävän suuri torakka... :o Ikimuistoinen reissu ja tahdon takaisin!

Me hommattiin kaikki lennoista lähtien itse...meillä oli kyl mukana sulhoni isä joka on sieltä kotoisin. Ne safarifirmat on kyllä tosi luotettaia, etenkin sellaiset hieman suuremmat. Firmoja on ainakin Arushassa hur mycket.

Link to comment
Share on other sites

Säde; lähinnä mä kammoksun käärmeitä ja hämähäkkejä :o ..torakat yms ei juuri kammoksuta. Telttamajoitukseen en kyllä (juuri em syystä halua), vaan ihan lodgeen. Katselin noita yhdistettyjä safari-Sansibar matkoja Olympia Kaukomatkatoimiston sivuilta http://www.olympia.fi/default.asp Onkohan kellään kokemusta heidän reissuiltaan? Tuo olisi siinä mielessä hyvä, että suomalainen opas matkassa koko ajan ja majoitukset hyvätasoisia ja kun ensimmäistä kertaa tuonne suunnalle lähtee, se tuntuisi tärkeältä ja ennenkaikkea helpolta ja turvalliselta vaihtoehdolta :-/. Euroopassa ollaan reissattu omatoimisesti hyvinkin paljon  :).

Link to comment
Share on other sites

Me hommattiin siis kaikki ihan omatoimisesti ja erittäin hyvin meni. Safari saatiin paikanpäältä ja maksoi huimat 20€/hlö  ;D. Safari ei toisin ollut yön yli vaan kesti 8h, mutta siinä ehti kyllä nähdä riittävästi, koska oltiin melko pienessä Mikumin luonnonpuistossa. Hotellit hankimme Suomesta käsin, mutta omatoimisesti elikä sähköposteiltiin suomalaisten osaomistuksessa oleviin paikkoihin. Olimme tyytyväisiä majoitukseen. Maaliskuussa sää oli siinä +30 vuorokauden ympäri ja viimeisellä viikolla Sansibarilla oli välillä vähän pilviä, kun sadekausi oli alkamassa. Meidän reissu oli siis 1vko helmikuussa ja 2vkoa maaliskuun puolella. Lennot kestivät yhteensä jonkun 15 tuntia välilaskuineen, mutta ei minun mielestä tuntunut pahalta.

Olen itsekin ötökkäkammoinen, eikä onneksi vastaan tullut mitään ikävää. En nähnyt edes torakkaa. Muutenkin oli paljon turvallisempaa kuin kuvittelin. Onhan tuo ihan eri hintaluokkaa, kun hommaa kaiken omatoimisesti. Me siis maksettiin 1000€/hlö koko reissusta lentoineen, safareineen ja majoituksineen. Luxusta ei tuolla rahalla saa, mutta ihan siistiä ja kunnollista kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Onko kukaan Sansibarilla kayneista, ja varsinkin Breezesissa yopyneista, matkailijoista nahnyt, miten vihkiminen tapahtuu Breezes-hotellissa? Me ollaan nyt pitkan soutamisen ja huopaamisen jalkeen paatetty naimisiin Sansibarilla (aluksi piti menna sinne haamatkalle, mutta haiden jarjestely Suomessa kavi tympimaan sen verran etta paatettiin suorittaa koko tapahtuma sitten siella), ja olisi kiva kuulla teidan mielipiteita, etta miten paikka soveltuisi vihkimiseen. Englantilaiselta hotelliarvostelusivulta loysin mielipiteita hotellista laidasta laitaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tässäpä teille unelma paikka Zanzibarilta: Shooting Stars Hotel! Ja on muuten aivan uskomaton,pieni perheen pitämä paikka ja hinta ei päätä huimaa...ja vaikka itä-rannikolla (north-east) onkin niin täältä löytyy aivan mielettömällä näköalalla oleva uima-allas! Onko täällä muita jotka ovat lomailleet samaisessa paikassa,mielipiteitä?

Link to comment
Share on other sites

Telttamajoitukseen en kyllä (juuri em syystä halua), vaan ihan lodgeen. Katselin noita yhdistettyjä safari-Sansibar matkoja Olympia Kaukomatkatoimiston sivuilta http://www.olympia.fi/default.asp Onkohan kellään kokemusta heidän reissuiltaan? Tuo olisi siinä mielessä hyvä, että suomalainen opas matkassa koko ajan ja majoitukset hyvätasoisia ja kun ensimmäistä kertaa tuonne suunnalle lähtee, se tuntuisi tärkeältä ja ennenkaikkea helpolta ja turvalliselta vaihtoehdolta :-/. Euroopassa ollaan reissattu omatoimisesti hyvinkin paljon  :).

Me varattiin tuo matka maaliskuun loppuun, joten pääsiäisen jälkeen osaan kertoa enemmän  :D Ollaan oltu Olympian matkalla Perussa, ja voin suositella lämpimästi. Reissu oli hyvä, opas oli huippu ja oli mukava lähteä matkalle "aivot narikassa", kun kaikki on valmiiksi hyvin suunniteltu ja tehty + että meiltä ei espanja tai swahili luonnistu. Ainut pienenpieni miinus on hinta, mutta haluttiin panostaa mukavaan ja helppoon häämatkaan  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Vega(Guest)

Anniina: olin juuri syksyllä Olympian Tansanian safari + Sansibar reissulla, ja suosittelen erittäin lämpimästi! Siis sekä Olympiaa että safaria noin yleensä. Opas oli tosi hyvä ja osasi kertoa paljon kaikesta mahdollisesta maahan (ja yleensä afrikkaan), luontoon, eläimiin ja kulttuuriin liittyen. Ja tuo safari oli musta tosi hyvä yhdistelmä erilaisia puistoja. Vaikka viikon kestävä safari voi olla aika rankkakin, kun missään ei oikein kerkeä lepäämään, niin ei siinä sitten kyllä kerkeä kyllästymäänkään! Ja ne elukat ja maisemat on tosi upeita! Ötököiden takia ei kannata reissua jättää tekemättä, jos muuten tykkää luonnosta. Itsekään en juuri siedä hämähäkkejä ja torakoita, mutta ei niitä tällä matkalla vastaan kävellyt sen enempää kuin välimeren maissakaan. Ei edes telttamajoituksessa.

Safari oli mulle se pääasia, Sansibar tuli vähän sivutuotteena. En tiennyt paikasta juurikaan etukäteen, oli vaan mielikuva siitä miten sitä mainostetaan 'paratiisina'. Ensimmäinen kokemus saaresta oli noin tunnin bussimatka itärannikon Blue Bay hotelliin, ja se oli kyllä aika shokkihoitoa. Kurjaa ja likaista. Ne paikalliset kylät oli siis hyvin alkeellisia, ei mitään sellaista mihin tekisi mieli mennä kävelemään ja tutustumaan. Hotelli oli sitten ihan toisesta maailmasta, hieno ja suht uusikin (2000). Tilavat ja siistit huoneet, sellanen hulvattoman kokonen 'prinsessasänky' ja kukkia joka paikka täys ;) Mutta hotellialueen ulkopuolella ei ollut mitään. Rantaa pitkin pystyi tosin kävelemään vaikka kuinka pitkään, jos kesti jatkuvasti kimpussa hyörivät 'kaverit', jotka myivät käsitöitä tai veneretkiä. Myyntikojuja siis löytyi rannalta sieltä täältä, ja muita hotelleja.

Stone Town oli musta myöskin aika ylimainostettu. Onhan ne kivipalatsit varmaan joskus olleet hienoja, mutta nyt aika huonossa kunnossa. Mutta kauppoja tietysti löytyy, jos jaksaa jutella ja tingata myyjien kanssa. Rauhassa ei juuri saa kävellä. Ja toki siellä kannattaa käydä, jos Sansibarille asti on mennyt.

Spice tour oli ihan mielenkiintoinen. Lyhyellä kävelykierroksella sai haistella monia tuttuja mausteita ja nähdä minkälainen kasvi tai kasvin osa se oikeasti onkaan..

Kysele lisää, jos tulee jotain kysyttävää tuosta reissusta. Sakari Kauppinen on tehnyt päiväkirjan vastaavasta Olympian reissusta, tätä itse lueskelin ennen matkalle lähtöä:

www.sakarikauppinen.com/tansania/tansania.html

Ja safareistä yleensä ehdottoman hyvät sivut löytyy Niila T. Rautaselta:

www.ntrautanen.fi/safari/

(Sorry, tämä ketju on tietysti Sansibarista eikä safarista, mutta kuitenkin)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nostetaanpa! Meillä toiveissa siintää häämatka helmikuussa -08 Sansibariin. Safari kiinnostaisi, mutta hinta hirvittää. Meille riittäisi mainiosti ihan yhdenpäivänkin safari, joku sellaisella oli kai ollutkin. Kiinnostaisi kuulla siitä lisää sekä muutenkin lisää kokemuksia ja käytännön vinkkejä!! :-X

Link to comment
Share on other sites

Myös tämä syysmorsian olisi erittäin kiitollinen kaikista kokemuksista ja käytännön vinkeistä Sansibariin liittyen - meillä olisi haaveissa lähteä sinne syyskuun lopulla.  :-X Ainakin Kaleva Travel näyttää myyvän Sansibarille myös 7 vuorokauden matkoja mutta riittääkö yksi viikko mihinkään? Ja onko kellään kokemuksia siitä millainen matkustusajankohta syyskuun loppu on säiden puolesta? Silloin ei ilmeisesti pitäisi olla ainakaan sadekautta?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...