Jump to content
Naimisiin.info

Bora Bora


Camilla.

Recommended Posts

Kiitos tiedosta MariAnniina! :)

Pitääkin sitten kysellä vähän eri paikoista mikä meille olis sopiva tapa mennä. Voi olla että mulle toi 24h koneessa on liikaa ni sitten pitäis miettiä yöpyiskö jossain välillä (mul on vähän terveysjuttuja jotka vaikuttaa). Mitkä muuten on lentoajat noille väleillä Hki-Par, Par-LA, LA-Pap?

Ootteko muuten ottaneet mitään rokotteita tai muuten valmistautuneet reissuun mitenkään erikoisemmin?

Hitsi mä oon kyllä kade, te pääsette ihan pian sinne. Lupaa sit tulla tekee kunnon matkakertomus kuvineen kaikkineen. Ja kaikki vinkit on tosi tervetulleita jos matkan aikana huomaatte jotain mikä kannattais ottaa huomioon ajoissa, ja muutenkin.

Link to comment
Share on other sites

Moi taas,

mulla ei nyt ole lippuja tässä, mutta muistaakseni suunnilleen näin

Hki-Par 3h

Par-Los 10h

Los-Pap 12h.

Rokotuksia ei tuonne tarvita (paitsi tietysti hepatiitti), eikä saarilla esiinny malariaa (vaikka hyttysiä hirmuisesti kuulemma onkin). Elikä mitenkään erityisesti emme ole matkaan varustautumassa. Luottorajaa täytyy kylläkin ehkä käydä nostamassa ;)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, noi ajat kertookin sen mitä ajoin takaa, eli että myös Losi on hyvä välietappi jos haluaa jakaa matkan kahteen osaan. Ensin hieman pitempi pätkä ja sitten losista suoraan sinne papeeteen, silti kuitenkin aika lähelle puolivälissä.

Periaatteessa paluulennot voi ottaa sitten NY kautta jos on mahdollista vaikka pari päivää viipyä noissa välikohdissa...

Lueskelin että tosiaan mikään kovin riskialtis maa tuo ei ole tautien kannalta, mutta hepatiitti varmasti on hyvä ottaa. Tämä lähinnä kiinnostaa siksi että on ennestään noita terveysongelmia. Jossain mainittiin että siellä riutoilla uidessa ja kävellessä voisi olla hyvä ottaa sellaiset sukaltajan tossut, ei kaikki elukat ole pistämässä jalkoihin heti...

Mahtaakohan tuo olla hirveän kallis paikka syödä, että mitenköhän paljon tarvitsee sitten käyttörahaa..?

Link to comment
Share on other sites

Mekin meinattiin alkuperäisessä suunnitelmassa viipyä New Yorkissa 3 yötä menomatkalla. Luovuttiin siitä sitten sen vuoksi, että suorien lentojen jatkuminen reitillä New York-Papeete oli kevään osalta silloin vielä epävarmaa. Se oli myös lentoreittinä kalliimpi kuin Losin kautta.

Tietääkseni mitään erityisiä tauteja ei tosiaan tarvitse pelätä, esim. normaalisti tropiikissa hyttysten levittämiä kuumetauteja tms.

Korallit ja tietyt merenelävät voivat aiheuttaa kipeitä ja tulehtuvia haavoja jalkoihin, joten jotkut uimatossut tietty jalassa muualla kuin ihan siinä rantahiekassa.

Kalliiksi kaikki tuota mainostavat. Syöminen ja juominen ihan Suomen hintatasoa ja kalliimpaakin. Hintataso on siinä mielessä ymmärrettävä, että melkein kaikki pitää näille saarille rahdata jostain muualta, esim. alkoholi.

Toki käymällä muissakin paikoissa syömässä kuin niissä parhaissa eurooppalaisissa ravintoloissa voi elää ihan kohtuullisestikin. Ymmärtääkseni aika monet jenkit ottaa hotellista täysihoidon, siinä ehkä säästää vähän, mutta sitten on sidottu hotellin ravintolaan koko loman ajaksi.

Käyttörahan tarve riippuu varmaan aika paljon siitä, mitä suunnittelee tekevänsä: sukellusta, muita aktiviteettejä, auto vuokralle, ym.ym..? Voin meidän palattuamme laittaa jotain pientä yhteenvetoa hinnoista jne.!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vinkeistä MariAnniina!  :) meillä saamattomilla matka edelleen varaamatta, mutta on alettu jo tarjouksia kyseleen. Ei nyt niin kohtuuttomasti ole siihen matkaan rahaa laittaa, mut kun haluttais ihan älyttömänä toi BoraBora näkemään. Pitää kysellä niitä halvempia kohteita siitä läheltä, onhan siellä suunnalla kuitenkin muitakin ihania kohteita. Pitää laitta sormet ristiin et saatais hommattua matka BB:lle  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ia ora na,

kotona ollaan jälleen! Häämatkamme onnistui yli odotusten. Ranskan Polynesia oli kaiken sen rahan arvoinen, ihan surkututtaa että nyt se haave on toteutettu eikä sinne varmaan enää koskaan tule mentyä... no, ehkä eläkkeellä sitten... :)

Saarilla oli vielä kauniimpaa, kuin kuvien perusteella saattoi etukäteen kuvitella. Erityisesti sydämeemme jäi Tikehaun atolli, joka on Tahitilta runsaan tunnin lento pohjoiseen, Tuamotu-saariryhmässä. Mutta myös Moorea ja Bora Bora olivat ihan oikeita paratiiseja... :-X

Jokaisessa hotellissa meitä hemmoteltiin tulopäivänä shampanjapullolla, ja bungalowit olivat joka paikassa ihan luksusta. Voi, ihania muistoja... Aktiviteetteja on (Mooreaa lukuunottamatta) veteen liittyvien juttujen lisäksi aika vähän, joten sitä saattoi ihan hyvällä omallatunnolla vain kellua turkoosissa vedessä ja lököillä omalla terassilla. Ensimmäistä kertaa kokeilin myös snorklaamista, ihan mieletön määrä kaloja kaikkialla! Saarilla eletään auringon tahdissa, joten aamuisin oli ihan luonnollista heräillä jo kuuden aikaan, ja illalla puolestaan viimeistään kymmeneltä uni painoi silmäluomia.

Kaikki oli kallista, eli suurehkoon luottokorttilaskuun kannattaa henkisesti varautua jo etukäteen. Ensimmäisinä päivinä rahan kuluminen tuntui kamalalta, mutta onnistuimme vähitellen rentoutumaan sen tosiasian edessä, ettemme voi hinnoille mitään, eikä häämatkallaan voi pihistää joka asiasta. Esim. Bora Boralla kannattaa varautua maksamaan illallisesta vähintään 60-70e (ilman viiniä ja alku- jälkiruokia). Pitkän kaavan mukaan syöminen kustansi melkeimpä järjestäen yli 100e. Ruokaan kului rahaa enemmän kuin olimme olettaneet sen vuoksi, että saarilla liikkuminen ilman autoa on käytännössä mahdotonta. Sekä Moorealla että Bora Boralla on otettava ravintolan ilmainen kyyti jos haluaa syödä jossain muualla kuin hotellilla, ja näitä kyytejä tarjoavat ainoastaan ne "paremmat" raflat. Julkista liikennettä tai kävelyteitä ei ole.

Moorella vuokrasimme päiväksi skootterin, ja Bora Boralla sellasen bugsterin. Suosittelen, tosi kiva tapa päästä omassa tahdissa kiertämään saarta.

Lennot mennen tullen olivat tosi rankat. Osittain tästä syystä suosittelen, että 3 vko olisi melkeinpä minimi. Lisäksi nyt lennot kokeneina pysähtyisimme seuraavalla kerralla Losissa pariksi päiväksi - stoppi auttaisi myös aikaeroon sopeutumista. Sinäänsä sopeuduimme aikaeroon mielestäni tosi nopeasti, parissa päivässä.

Kaikille Bora Borasta haaveileville: suosittelen lämpimästi! En voi kuvitella ihanampaa ja romanttisempaa häämatkakohdetta. Milloin sinne koskaan menisi, jos ei häämatkallaan? :-X

Nyt jatkan matkan jälkitautina iskeneen keuhkoputkentulehduksen potemista, mutta vastailen mielelläni jos jollain on jotain tarkempia kysymyksiä! :D

Link to comment
Share on other sites

Vau, kuulostaa just niin ihanalta kuin ajattelinkin. :D

Teehän häämatkakertomus tonne kunhan ehdit kuvien kanssa niin päästään virtuaalimatkalle teidän kanssa. ;)

*tahtoo tietää ja nähdä kaiken*

Link to comment
Share on other sites

oi vitsi että kuulostaa ihanalta, tässä juuri itse etsiskelen häämatkoja ja meillä on molemmilla ollut haaveena päästä Bora Boralle, kuvien katselu saa niin ison matkakuumeen päälle  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Herättelen hieman tätä ketjua - onko kukaan käynyt Tahitin suunnilla viime aikoina? Nyt näyttää siltä, että kohde on melko monella unelmissa, mutta yksi vain on sinne asti päässyt... Liekö hinnassa osasyy :)

Vähän tässä itseäkin kyllä hirvittää suunnitteilla olevan matkan hinta, joten ihan varmasti ei ole vielä lyöty lukkoon matkakohdetta. Listallani olivat aluperin Tahitin/BB:n lisäksi Seychellit, Malesia, Malediivit, Fidzi, Cookin saaret ja Karibian saaret. No näistä olen nyt saanut jätettyä pois Malesia (niin ihana ja halpa kuin Aasia onkin, niin on kuitenkin liian tavanomainen paikka häämatkalle), Fidzi (kuuleman mukaan vielä kalliimpi kuin Tahiti, joten miksei sitten mennä ensin Tahitille), Malediivit (koska häämatkamme on nyt kesällä, siellä on silloin sadekausi, harmi) ja Karibian saaret (ei ilmeisesti niin kovin paljon eroa kanarian saarista joten kiitos ei...).

Listalla ovat siis vielä Seychellit, Cookin saaret ja Tahiti/BB. Ja päätös on vaikea. Löytyykö ketään joka jakaisi tämän päättämisen tuskan eli miettisi suurin piirtein samojen kohteiden välillä?

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan lähdössä Bora Boralla ensi kesänä, tarkemmin sanottuna 6.7.08. Valinta oli helppo, katottiin kuvia sieltä ja lumouduttiin niin täysin, ettei muut paikat näyttäneet enää miltään :)

Hirveän kallis matka on ja lennot huiman pitkät. Varsinkin kun lähdetään heti häiden jälkeisenä aamuna, 7.25 lähtee lento Pariisin ja LA:n kautta Papeetelle.

Matka on Kalevatravelsin kautta. Bora Boralla majoitutaan overwater bungalowiin tuommoiseen paikkaan: www.pearlresorts.com.

Lisäksi ollaan menomatkalla yksi yö Papeetella lentojen takia ja paluumatkalla meillä on päivähuone Papeetella myöskin lentojen takia. Majoitusvaihtoehdoilla olisi hintaan hiukan saanut alaspäin mutta meille oli ehdoton vaatimus tuollainen overwater bungalow :D

Se on nyt vielä ihan epäselvää, mitä aiotaan matkalla tehdä (muuta kuin letkotella ;)).

Link to comment
Share on other sites

Me haluttin eka BoraBoralle, mutta se saa nyt odottaa, kunnes saadaan niin paljon rahaa, etta paasee just johonkin overwater-bungaloviin, eika siella sit viitti kitsailla eika oo nyt varaa pistaa kymmenta tonnii haamatkaan.

Mutta, instead mennaan varmaankin Seychelleille. Se on toinen suosikki ja myos IHANA :-X Ihanat rannat ja ihania saaria. Ajateltiin menna vahintaan parille-kolmelle saarelle, kun sinne asti kerta menee. On kuulemma kovin erilaisia toisistaan. Tassa pari kuvaa Seychelleista:

seychellit.jpgseychellit2.jpgseychellit3.jpg

seychellit4.jpgseychellit5.jpgseychellit6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Anniliina, saako udella paljonko teidän paketti maksaa? Tässä juuri mietin kanssa vaihtoehtoja (oltaisiin lähdössä elokuussa) ja jouduin jo hylkäämään Cookin saaret, koska sinne oli niin pirun vaikea tai siis mahdoton saada lentoja meidän haluamana päivänä.

No tein tuossa nyt sitten hinta/laatu vertailua, ja tulin alustavasti siihen tulokseen että menemme Seychelleille (kaiken tämän pohdinnan jälkeen) ja sellainen noin 3500 euron/hlö paketti olisi tiedossa (10 pvä), puolihoidolla ja kaksi saarta käydään katsastamassa. Hinnassa ei ollut Tahitiin ihan hirveästi eroa (noin 1000-1500 euroa per napa), mutta lentojen pituus johdatti Seychellien suuntaan samoin kuin eteläisen pallonpuoliskon ilmasto-olot Suomen kesän aikaan, Seychellit näytti hieman paremmalle sen suhteen (tosin ei tahitikaan missään nimessä huonolle).

Bora Bora on silti varmasti aina Bora Bora, joten pidän sen vielä mielessä ennenkuin varaukset on lopullisesti tehty! :)

Link to comment
Share on other sites

Lilyy: mitä teillä on suunnitelmissa Seychellien suhteen? Meillä La Digue muutama päivä ja sitten loput Praslinilla. Siellä on vissiin ihan kivasti sellaisia veneretkiä tarjolla muillekin saarille, joten eiköhän tuossa 10 päivässä nää paikkoja ihan kivasti :)

Link to comment
Share on other sites

MariAnniina: osaatko sanoa hintatasosta kaupoissa? Kunhan me saamme hilattua muuttokuormamme Australian itärannikolle, alamme katsastelle siinä "vieressä" olevia saaria ja luonnollisesti Bora Bora, Tahiti ja Fiji kiinnostavat muiden ohella. Mutta reissaamme kahden pienen nappulan kanssa, joten mitään hienoja illallisia emme kaipaa ja ehkäpä välillä tekisimme myös sapuskaa itse. Oliko hotellitarjonnassa self catering tyyppisiä ollenkaan, jossa olisi keittomahdollisuus? Onko kaikki majoitus kallista romanttiset puitteet omaavaa vai löytyykö sieltä myös perhematkaajalle järkevää vaihtoehtoa. Ei sillä, että pakkohan se on ainakin kerran asua bungalowissa veden päällä, silläkin uhalla, että pitää sitoa lapset kaiteeseen kiinni hukkumisvaaran välttämiseksi ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me ollaan tosi alustavasti mietitty haamatkakohdetta, ja talla hetkella nuo Tyynenmeren saaret houkuttaa kovasti. Lahinna listalla on Tahiti (ja siella Bora Bora), Cookin saaret tai Fiji... Mutta taytyy tehda viela paljon taustatutkimusta ennenkuin noiden valilla voin alkaa laittaa saaria suosituimmuusjarjestykseen! Varsinkin kun kaikissa kohteissa noita itse saariahan on vaikka kuinka paljon, puhumattakaan hotelleista ja resorteista, eli niidenkin valilla on paljon valinnanvaraa. Ehkapa taytyisi ensin itse miettia etta mitka onkaan ne tarkeimmat kriteerit, ja sen pohjalta alkaa valitsemaan ja tekemaan vertailua.

Hintakin vahan mietityttaa...olisikohan nuo kaksi muuta valtiota halvempia Tahitiin verrattuna...? Sen verran olen ymmartanyt, etta Fijilla ilmeisesti ruoka ei ole valttamatta kovin erikoista.

Oletteko muuten katsoneet BoraBoraa tai muita saaria GoogleEarthilla? Aivan kasittamattoman upean nakoista:-)! Tasta on hyotya varmaan siina vaiheessa, kun valitsee saarta/hotellia (esim sen suhteen, minka kokoiselle saarelle haluaa / onko muita hotelleja lahella / kuinka kaukana paasaaresta jne)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Voih, nyt alkaa olla niin paljon näitä ihania kohteita!! Bora Bora kuulostaa myös luxus-ihanalta kohteelta.. ja nyt heräsi kiinnostus myös Cookin saarta kohtaan. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nostelen tätä aihetta. Katottiin just yks ilta Couples Retreat-leffa, joka sijoittui Bora Boralle. Ai että on ihanan näköinen paikka! Oisko kellään kokemusta heinäkuun reissuista? :)

Link to comment
Share on other sites

Joo o. Ranskan Polynesian saarten yli uutisten mukaan menny nelimetrinen tsunamiaalto :( Kattelin jotain matkoja, ni siel ois ihana bungalow-tyylinen hotelli ollu, mut suljettuna ainaki syyskuuhun 2010 asti trooppisen myrskyn aiheuttamien tuhojen takia.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 7 months later...

Ollaan kotiuduttu kahden viikon lomalta paratiisista. Jos joku harkitsee Tahitin saaria ja kaipaa kokemuksia, kerron mielelläni.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hupa, kerro ihmeessä? Maaliskuussa lähtö Tahitin suuntaan, 3 vkoa siellä tarkoitus olla, mutta ei olla saatu päätettyä mitkä saaret, mitkä majoitukset ja millaisella aikataululla... Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että mahdollisesti muutama pv Tahitilla, Moorealle siitä muutamaksi päiväksi, josta lento Bora Boralle. Tuolta vielä ainakin Rangiroalle sukeltamaan.

Majoitusvinkkejä olisi kiva kuulla? Myös jos havaitsit paikan päällä ollessasi, että jokin mesta oli aivan uskomaton, tai kuulit paikasta, jonne ehdottomasti pitäisi mennä? Sen verran kaukana ja vähän tuntuu olevan first-hand-experienceä kavereilla, ettei oikeen vinkkejä ole saanut.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Teaser,

jos teillä ei vielä ole aikataulut lyöty lukkoon ja vaihdatte Losissa (niin kuin varmaan vaihdatte), tässä tärkein vinkki: OTTAKAA LOSISSA YKSI HOTELLIYÖ VÄLIIN, mieluiten molempiin suuntiin. Me pysähdyttiin mennessä pari yötä ja tsekattiin LA samalla (eipä sillon vielä arvattu, miten kannattava veto se oli), tullessa tultiin yhteen putkeen (BB-Tahiti 45 min, Tahiti-LA 8 h, LA-Lontoo 11 h, Lontoo-Hki 3 h) ja se oli KUOLEMA! Yhtään liioittelematta. Ottakaa mikä tahansa lentokenttähotelli tai halpa rötiskö moottoritien varresta, ei mitään väliä. Kunhan saatte nukkua yön välissä.

Me oltiin siis vaan Bora Boralla, joten muista saarista en osaa sanoa mitään. Oltiin Sofitelin yksityissaaren puolella, sitä voi kyllä suositella. Kirjoitin arvostelun Tripadvisoriin, se löytyy sieltä. Bora Boralla on oikeasti järkevintä olla Marara Beachilla (jolla tuokin Sofitel siis on), koska muualla ei oo mitään hotellin ulkopuolisia palveluja esim. lounaan syöntiin jne eikä taksi oikeen oo kannattava vaihtoehto. Vaitapessa taas ei ole biitsiä. Bloody Mary's on aika kovassa maineessa, ja kyllä se ihan hauska elämys olikin, vaikka ei megastaroja nähtykään. Kannattaa ostaa muistoksi tahitinhelmiä, kunhan katsoo mistä ostaa ettei tule ostetuksi roskaa. Kirjotan vielä jos tulee muuta mieleen...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

MariAnniina: osaatko sanoa hintatasosta kaupoissa? Kunhan me saamme hilattua muuttokuormamme Australian itärannikolle, alamme katsastelle siinä "vieressä" olevia saaria ja luonnollisesti Bora Bora, Tahiti ja Fiji kiinnostavat muiden ohella. Mutta reissaamme kahden pienen nappulan kanssa, joten mitään hienoja illallisia emme kaipaa ja ehkäpä välillä tekisimme myös sapuskaa itse. Oliko hotellitarjonnassa self catering tyyppisiä ollenkaan, jossa olisi keittomahdollisuus? Onko kaikki majoitus kallista romanttiset puitteet omaavaa vai löytyykö sieltä myös perhematkaajalle järkevää vaihtoehtoa. Ei sillä, että pakkohan se on ainakin kerran asua bungalowissa veden päällä, silläkin uhalla, että pitää sitoa lapset kaiteeseen kiinni hukkumisvaaran välttämiseksi wink.gif

No niin, nyt on reissu ranskan polynesiaan tehty. Matkassa kolme mukulaa. Viikko moorealla ja viisi päivää bora boralla. Perheellinenkin siis voi sinne matkustaa, mutta kyllä se selvästi pariskuntien suosima matkakohde pääasiassa on. Tämä ei tietysti ollut mikään yllätys. Moorealla asustimme pearl belach resortissa ja bora boralla Brandos over water bubgalowissa. Bugalowi on ollut aikanaan Marlon Brandonin omistuksessa ja oli majoituksena aivan mieletön. Se sijaitsee saaren pohjoisosassa, jossa ei ole muita turisteja, rauhallisella ja siistillä asuinalueella. Hinta muihin veden päällä oleviin majoituksiin verrattuna halpa, toisaalta ei ollut hotellin tarjoamia palveluja, mutta kun olimme juuri viikon hotellissa asuneet, oli ihanaa asua kodinomaisesti omassa rauhassa. Bora boralla on hotelleja sekä pääsaarella että saarta ympäröivillä pienemmillä saarilla. Kalliit hotellit sijaitsevat näillä laguunin reunoilla olevilla saarilla ja kun bora borasta on otettu kuvia, ne ovat yleensä otettu näiltä saarilta pääsaarelle päin, se on the näkymä. Tämä on hyvä tietää, jos haluaa juuri sitä maisemaa omasta hotellista tuijotella. Meillä ei tätä näkymää omasta majoituksesta ollut, mutta kuitenkin upea meri ja mahtavat auringonlaskut. Aluksi se hieman harmitti, mutta tajusimme pian, miten ainutlaatuinen meidän majapaikkamme oli tunnelmaltaan ja sijainniltaan. Meillä oli auto koko ajan vuokralla, koska lähellä ei ollut mitään palveluja. Saimme auton vuokralle saman henkilön kautta, joka vuokrasi meille asunnonkin. hän oli tosi ystävällinen ja mukava mies, joka oli meitä lauttasatamassa vastassa (bora boran lentokenttä on erillisellä saarella ja sieltä on lautta kuljetus pääsaarille ja kalleilla hotelleilla omat kuljetukset) ja kertoi meille kaiken tarpeellisen. Teimme yhtenä päivänä laguunireissun, jolloin ihailimme maisemaa koko päivän samalla snorklaten (näimme mantarauskuja) ja haiden kanssa uiden sekä nauttimalla mielettömän lounaan motulla (saarella) ja ihan vain me viisi. Meidät haettiin oman bungalowimme laiturilta. Mies ja kaksi vanhempaa mukeloa tekivät myös vesiskootterireissun saaren ympäri. Bora boralla käy ilmeisesti paljon risteilyaluksia ja silloin kannattaa pysyä hotellissa, koska kaikki järjestetyt reissut ovat täynnä ristelijämatkustajia. moorealla osallistuimme laguunireissulle, joka oli risteilymatkustajien kansoittama ja se oli kyllä aika kamala kokemus, joskin maisemat olivat edelleen upeat merenalainen elämä hienoa katseltavaa.

Bora Boran juttu on ehdottomasti kristallin kirkas laguuni ja vesialtiviteetit. Saarella ei kyllä juuri muuta tekemistä ole. Mut yllätti se, miten vaatimaton itse saari on, tietäen kuitenkin miten paljon sinne rahaa turistit vievät. Mutta nämä rikkaat turistit kuljetetaan yksityisveneillä pienillä saarilla sijaitseviin hotelleihin eivätkä he hirmuisesti pääsaarelle taida jalkautua. Meistä oli kiva ajella saarta ympäri ja ees taas ja nähdä paikallista elämää. Kallista siellä kaikki on, mutta once in a lifetime kokemuksena sen arvoista kyllä. Pitkään mietimme josko olisimme jonnekin muille saarille menneet, mutta päädyimme kuitenkin näihin kahteen lähinnä helppouden vuoksi. Moorealle pääsee kätevästi lautalla Tahitilta ja Bora Boralle ei lennä kauaa.

Olemme täältä ausseista käsin käyneet Hawajilla, Cookin saarilla, Vanuatulla ja nyt viimeisimpänä Ransakan polynesiassa. Sanoisin, että Bora Bora ei ole kohteena sen upeampi kuin nuo muut, tarkoitan luontoa ja merta sen ympärillä, mutta kyllä siinä paikassa jotain spesiaalia on. Kai se sitten on vain se että se on "bora bora". Vanuatu on ehdottomasti edullisin ja sitä voisi pohtia vaikka yhdistettynä Australian reissuun. Lento Sydneystä vain kolme tuntia ja matkakohteena huomattavasti edullisempi kuin Ranskan polyneisia. Sieltäkin löytyy uskomattoman upeaa luontoa ja hienoja majoituksia, kuten esim tämä Ratuan saari. Fijiä en lähtisi edes pohtimaan, jos Suomesta käsin matkustaa, on aussituristien kanariansaaret, vaikka tietysti saariryhmän lautamilta löytyy varmasti myös käymisen arvoisia paikkoja.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...