Kreeta häämatkakohteena


Guest berry

Recommended Posts

Heipä hei!

Häät ja häämatka lähestyy kovaa vauhtia :-X

Häämatka on varattu, ja kohteena on Kreeta (Platanias). Kaksi viikkoa olisi tarkoitus viettää etelän auringossa. Matkalle lähdetään 31.5 :)

Onko kukaan ollut/menossa häämatkalla Kreetalla. Mitä kaikkea olette sielä tehneet ja mitä paikkoja suosittelette?

Ajateltiin vuokrata auto toiseksi viikoksi. Onko tästä kenelläkään kokemusta?

Kreikassa olemme matkustelleet aikaisemminkin, mutta Kreeta on tuntematon tapaus vielä. Joten kaikenlainen palaute Kreetasta olisi tervetullutta!

-Berry-

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Auton vuokraus on hyvä idea. Pääsette katselemaan saarta vähän muualtakin, kuin kohteestanne (josta en ole ennen kuullut). Monet tiekartat ovat siellä todella huonoja, joten hyvän etsimiseen kuulemma kannattaa uhrata aikaa. Suuremmista kaupungeista kuten Haniasta löytyy varmasti jotain tekemistä. Ympäri saartahan on myös useita arkeologisia paikkoja, kuten Knossos, Faistos, Agios Nicolaos, Gournia... sekä luolia.

Seuraava on hyvä matkaopas:

Merja Tuominen-Gialitáki, Kreeta. Vieraanvaraisten jumalten saari, 2002.

Hyvää häämatkaa! :)

Link to comment
Share on other sites

Knossoksessa kannattaa ehdottomasti käydä jos historia kiinnostaa. Iraklionissa on Arkeologinen museo, missä on mm. Knossoksesta löytyviä tavaroita, todella mielenkiintoinen museo. Iraklionista en kaupunkina tykkää, aivan liikaa rasittavia sisäänheittäjiä ravintoloissa ja baareissa. Rethymnon on mukava kaupunki, josta löytyy paljon kivoja pikku putiikkeja. Hania taas on muuten aivan ihana paikka, ah ja voi kun pääsis taas.. Vanha kaupunki on täynnä ihania ravintoloita ja kauppoja.

Lounaisosassa Kreetaa sijaitsee Elafonisin saari, jonne pystyy kävelemään ja jolla on traaginen tarina. Siellä on mahtava ranta! Itä-Kreetalla on Vain ranta, jossa kasvaa palmuja ja hiekka on valkoista, ihan kuin jossain paratiisisaarella.

Muuten vuoristossa ajellessa löytyy paljon ihania pikkukyliä, joihin kannattaa pysähtyä vaikka kahville, ihmiset on todella ystävällisiä ja aina juttutuulella.

http://www.greecetravel.com/crete/

http://www.creteisland.gr/

Loistavan kohteen olette valinneet!  :-X

Link to comment
Share on other sites

Myös Lato on hauska arkeologinen paikka, vaikka nimi onkin hauska. Vinkkinä kaikille opiskelijoille: kaikkiin museoihin ja arkeologisiin paikkoihin pääsee EU-maissa suomalaiset opiskelijat ilmaiseksi. Vaikeuksia on ollut vain Italiassa, jossa edes alan opiskelijat eivät meinaa päästä ilmaiseksi.

Link to comment
Share on other sites

no kääks! ???

joku tuolla puhui että agios nikolaos ei olisi niiiin bueno paikka...vai ymmärsinkö väärin?!

sinne kuitenki pitäisi miehen  :-X :-X :-X kanssa lähteä kuhertelemaan  8)  tässä keväällä....

älkää ny vaan sanoko että virhe?

Me olimme puolitoista vuotta sitten Agios Nikolaoksessa ja ihanaa oli! Oli tosi kiva paikka, mukavia rantoja joilla köllöttää, kaupunki jossa kuljeskella iltasella. Vuokrasimme myös auton ja ajelimme itä- ja etelä-Kreetalle. Lisäksi sukelsimme.

Tykkäsin paikasta tosi paljon, juuri meidän tyylisemme kaupunki: ei täynnä suomalaisia turisteja, ei niin turistimainen, ei kuitenkaan ihan pikkukyläpahanenkaan, paljon tekemistä... Haluaisin sinne uudestaan...  :-X

Link to comment
Share on other sites

Olin viime kesänä platamiaksella/Agia Marinassa.  Kävimme heti toisena päivänä kävelemässä Samarian rotkon päästä päähän. Käytimme järjestettyä lomamatkan bussikuljetusta, helpottaa kun 18km on kuitenkin rankka. Ja kannattaakin käydä heti loman alussa niin tulee tunne, että onkin tehnyt jo vaikka mitä ja lomakin on vasta alussa.

Lisäksi vuokrasimme polkupyörät ja ajelimme sisämaahan päin ja kävimme Kreetan ainoalla järvellä. Matkalla sinne oli korkeita kallioita, joilta aivan upeat näkymät.  Rantatietä pitkin pääsee mukavasti myös edemmäs länteen ja välillä voi käydä pulahtamassa meressä.

Lähellä on lisäksi vesipuisto, jonne kannattaa mennä 'autojunalla'. Siellä riitti 28v 'lapselle' tekemistä koko päiväksi. Tyttöystävä makoili turvallisesti auringossa kun taas minä laskin eri vesiliukumäistä perseeni kipeäksi.

Ravintoruoka on halpaa, mutta sitten muut maksavatkin saman verran kuin Suomessa.

Link to comment
Share on other sites

pieni MILI-niminen rotko löytyy retimnonin läheltä. ainakin toukokuusta ennen kuivaa kautta se oli tosi vehreä,vähän sademetsämäinen (tosin en ole koskaan ollut sademetsässä).rotkon katveesta löytyy vanhoja autioita kappeleita ym.

ja vielä,jos teillä on kaksi viikkoa aikaa,voisi olla mukavaa tehdä päivän parin lauttamatka santorinille!sehän on myös suosittu häämatkakohde,eivätkä retkien hinnat (muistaakseni) päätä huimaa.

hyviä bilepaikkoja ainakin retimnonissa.

Tiikeri :-X

Link to comment
Share on other sites

Mekin lähdetään "kakkoshäämatkalle" Kreetan Rethymnoniin syyskuun alussa ;D Aluksi piti mennä pienen pieneen Analipsiin mutta vaihdettiinkin se sitten Rethymnoniin..

Onko kellään kokemusta tuosta Rethymnonista? Millainen paikka? Löytyykö tekemistä? Onko hyvät mahdollisuudet snorklailuun (..siitä kun Thaimaassa innostuttiin :D) Ja tietääkö kukaan noista auton vuokrauksen hinnoista? Mekin ajateltiin 3 päiväksi vuokrata auto, mutta kannattaako varata suoraan matkanjärjestäjältä vai saakohan paikan päältä edullisemmin?

Entäs sitten yhteydet lähisaarille? Tiedän että Santoriniin ainakin tehdään laivamatkoja ja sinne ajattelimme mennäkin yhdeksi yöksi, mutta onko lauttayhteyksiä myös muille saarille?

Link to comment
Share on other sites

Guest morsian1608

Berry!

Me oltiin rethymnonissa viimme vuoden lokakuussa. Matkamme oli oikein mukava (Mikäli ei lasketa mukaan vatsatautia jonka mieheni kanssa sielä sairastimme...). kävimme jonkin verran tutustumassa nähtävyksiin, esim. knossoksen palatsialue, jne. Tämä muuten kannattaa käydä katsomassa, mikäli olette vähääkään kiinnostuneita kreikkalaisesta mytologiasta...!

Matkanjärjestäjinä meillä oli muistaakseni aurinkomatkat ja hotelli taisi olla Sands (ei kovin hyvä valinta mikäli toivoo luksusta...). matkanjärjestäjä toimi moitteettomasti, ja heidän retkille mekin osallistuimme.

auto me vuokrattiin paikalliselta yrittäjältä, muistaakseni se maksoi n. 20 € koko päivä ja siihen piti itse ostaa bensat. autojen hinnoissa on runsaasti eroja, kannattaa etsiä ja katsella ympärille. tarjontaa on!!! Autolla me kiertelimme aika paljon, löysimme "sinisiä laguuneita", jotka sateen takia olivat ruskeita laguuneita... (Paikkaa en muista)

Muutoin olin lomakohteeseemme oikein tyytyväinen, mutta ehkä negatiivisenä puolena oli epäsiistit kadut (Vertasin teneriffaan jossa kaikki kävelykadut olivat kauniita kaakelipintaisia). Kävelykaduilla oli mielestäni aika paljon vielä parantamisen varaa!

mutta, uskon, että matkakohteenne on aivan hyvä! riippuu siitä millaista lomaa haluatte! (sukeltamisesta en tiedä mitään...) Me halusimme rentoutua auringossa ja kerätä voimia talven varalle! ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...

Jos matkanjärjestäjänne tarjoaa paikallista iltaa vuoristossa, voin suositella... loistoruokaa ja viiniä rajattomasti, vaikka turisteille suunnattu ohjelma, niin hieno kokemus silti... vähän eroaa rantaelämästä ;)

Lisäksi jos menette isompaan kaupunkiin, kuten me, olimme Agios N.:ssa niin kantsii vierailla jossain pikkukylässä... ihanaa alkuperäiskulttuuria, eikä hullusti turisteja... suosittelen siis. Aurinkomatkoilla oli ainakin joku valmis retkikin tuonne pikkukylään, joten ei tarvinu edes olla kovin omatoiminen.

Hyvää matkaa!  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Pubulle vielä: Kiitos vinkeistä! Olemme menossa juuri Agios Nikolaokseen Aurinkomatkojen kautta. Kerro ihmeessä lisää vinkkejä, jos jotain hyviä on!  :D

Häistä on jo kohta vuosi ja nyt ollaan etsitty loppukesän lomakohdetta. Kumpikaan meistä ei ole käynyt Kreetalla ja mielelläni kuulisin kohteesta kommentteja. Varaukseen menee näillä näkymin Agios Nikolaos ja huoneistohotelli Mikro Village.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Agios Nikolaoksessa olen myös minä käynyt joskus, tosin melko kauan aikaa sitten... Paikasta jäi kivat muistot  8). Mieleeni jäi, että rannat siellä olivat usein sellaista pikkukiveä, mutta hiukan kauempana keskustasta oli nätti hiekkaranta, jossa hiekka oli hienompaa. Ravintoloita oli todella tunnelmallisen rantakadun varrella. Tämä rantakatua on usein kuvattu matkaesitteessä kerrottaessa Agios Nikolaoksesta. Olikohan tämän rantakadun vieressä oleva vesistö nimeltään "Pohjaton järvi"  ???... Nyt en kyllä ihan varmaksi muista. Mutta kaikenkaikkiaan kiva paikka! Kävimme myös Agios Nikolaoksen lähellä olevassa pienessä kylässä (muistaakseni joku Kristan kylä tai vastaava) ja siitä jäi mieleen, että kylässä oli paljon myytävänä kaikkia käsitöitä ja liinoja.

Kaikenkaikkiaan kiva paikka!

Link to comment
Share on other sites

Onko muita, jotka ovat käyneet Kreetalla Agia Marinassa? Me lähdemme sinne ensi lauantaina ja kuulisin mieluusti kokemuksia. Paljon olen tietysti lukenut www.kreikka.net -sivuilta, mutta lisää on aina kiva kuulla. Majoitumma Caldera Villageen, huoneistohotelliin, joka vaikuttaa oivalta paikalta lapsiperheelle, meillä kun on puolivuotias tyttömme mukana. Vietämme myös toista hääpäiväämme saarella, joten otan kiitollisena vastaan vinkit mukavista ravintoloista niin Agia Marinan kuin Hanian alueella.

Link to comment
Share on other sites

Guest Eppaleena

Me lähdetään syyskuun 9. häämatkalle Kreetan Agios Nikolaokseen! :D

Meidän hotelli (Almiros) on juuri tuon hienohiekkaisen rannan lähellä.. 8)

Kerrotaanhan sit kokemuksia Kreetasta puolin ja toisin! ;)

ps. Jossu@, ymmärtääkseni juuri siellä rantakadun lähellä on tuo Pohjaton järvi..

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Agia Marina on pieni varsin tyypillinen turistikohde, jossa kadun varrella sijaitsee sekaisin turistikauppoja ja ravintoloita sekä hotelleja ym. majapaikkoja. Ranta on kreetan tasoon nähden kaiketi ihan ok. Me emme siellä aikaa viettäneet. Rannalla sijaitsee mukava Mitsos niminen ravintola, jota kyllä suosittelen. Ihanaa ruokaa ja hyvin ystävällinen palvelu.

Caldera Village on viihtyisiä ja mukava hotelli. Huoneet ovat siistit ja niissä on kaiketi lähes kaikissa hieno näkymä merelle. Pidimme hotellista paljon.

Agia Marinan paras puoli on mielestäni se, että se sijaitsee lähellä Haniaa. Sinne pääse helposti ja edullisesti bussilla tai taksilla. Vanha Hania on tosi kaunis ja tunnelmallinen kaupunki. Jos joskus vielä Kreetalle menemme, majoitumme ehdottomasti johonkin kaupungin lukuisista huoneistoista.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...