Guest berry

Kreeta häämatkakohteena

102 viestiä aiheessa

Itse olen kännyt Analipsissä. Kavereiden kanssa (ilman tulevaa miestäni) 2 vuotta sitten. Paikka on ihana, todella pieni kylä jossa voi aamulla joutua heräämään aasin hirmuntaan tai kukon lauluun. Ranta on todella hyvä ja kulkuyhteydet Hersoniksokseen ja Iraklioon todella hyvät. Suosittelen käymää päivällä ja ennen kaikkea illalla Old Hersoniksoksessa joka sijaitsee Analipsin ja Hersoniksoksen välissä (pääsee taksilla joka on edullinen). Mahtavan romattinen ja idyllinen paikka. Kannattaa mennä sinne viettämään Kreikkalaista iltaa. Analipsissä ravintolat olivat todella hyviä ja 3 lajin illallinen viineineen oli 20-30€/2hkl. Todella hyvä paikka jos hauatte olla vaan kaksistaan, kävellä käsi kädessä rannalla (rantaa pitkin pääseen Hersoniksokseen). Olimme muistaakseni hotelli Diktynassa. Mr Janis oli lostava Hotellin isäntä ja uima-allas pidettiin todella puhtaana. Janis tarjoili juuri puristetuista appelsiinestä mehua altaan reunalle AH... taidamme suuntaa häämatkamme sinne ensi kesänä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei Miiru! (tai kuka tahansa muukin täällä käynyt :))

Onko mielestäsi se Caldera Village hyvä paikka lapsiperheelle? Tarkoitan, kun oppaassa sanotaan siellä olevan kovasti portaita ja korkeuseroja ja rattailla pitäisi päästä eteenpäin mahd. helposti. Mietitään häämatkapaikkaa ensi syksylle ja melko varmasti lähdetään Agia Marinaan. Huoneistohotelli olisi siis joko tämä Caldera tai Kambos Village. Caldera olisi vähän halvempi...  Tyttäremme on silloin 2v, ja lähtee siis mukaan  :) Kiitti tiedoista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Caldera Villageen on tosi korkea mäki noustavana, joten voi olla hieman työlästä työntää rattaita. Itse pidin hotellista tosi paljon ja itse hotellialue oli mielestäni tosi siisti ja mukava. Mutta kun oli päivän kierrellyt (esim. käynyt Plataniaksessa shoppailemassa ja syömässä) niin kyllä mäen nousu oli aika rankkaa. Asfaltti oli melkoisen liukasta, ainakin sileäpohjaisilla sandaaleilla luisti melkoisesti.

Hotellille pääsee myös hieman loivempaa reittiä, mutta matka taas vastaavasti hieman pitenee.

Itse ihastuin kyseiseen paikkaan ihan täysillä. Vaikka olikin sitten mäkeä...

Agia Marina on aika pieni kylä, jossa ei kovin paljon esim. ostosmahdollisuuksia ole (tai on pientä putiikkia melkein vieri vieressä, mutta ei mitään "tasokkaampia" kauppoja), mutta muuten mukava kylä, jossa asuu myös paljon paikallisia ja näkee sikäläistäkin elämänmenoa eikä pelkkiä turisteja.

Caldera Villagelta ei kuitenkaan ollut kuin 1,5km Plataniakseen ja sen reippaili ihan mielellään. Platanias on enemmänkin turistikylä (siis sellainen mielikuva tuli) ja näinollen ostospaikkojakin oli enemmän.

Jos menette Agia Marinaan, niin käykää ehdottomasti Horiatikos Tavernassa, siellä tuli ehdottomasti ystävällisin palvelu. Toki joka paikassa oltiin erittäin ystävällisiä.

Hotelliltakin sai hyvää ruokaa (ei jaksanut joka ilta lähteä sitä mäkeä alas ja sitten kiivetä täydellä mahalla) ja henkilökunta oli iloista, ripeää ja ystävällistä.

Niin ja hotellilta oli aivan mahtavat näköalat!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin ja Agia Marinassa oli hauskaa kun kukot kiekui jatkuvaan (poloisilla oli jo äänikin käheänä).

Tuolta kannattaa tehdä reissua esim. Limnoupolis-vesipuistoon (sinne pääsee minijunalla kätevimmin ja varmaan lapset tykkää!!)

Kävimme myös Knossoksen raunioilla. Kannattaa mennä jos on vähääkään kiinnostunut Kreikan mytologiasta. Me oltiin finnmatkojen reissulla siellä (ensin Iraklioniin argeologiseen museoon ja sieltä Knossokseen) ja ainoa miinus oli, että alue kierrettiin noin tunnissa. Olisi ollut paljon enemmänkin katsottavaa. Bussikuljetus Agia Marinasta kesti aika kauan (matkaa noin 150km), mutta matkalla oli paljon kauniita maisemia katseltavana ja ilmastoitu bussi.

Ihana reissu! Tahtoisin uudestaan, mutta kai se on seuraavaksi valittava joku muu kohde, että näkisi muunkinlaista elämää. Mutta varmasti palaan joskus Kreetalle!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta Kaliveksesta tai Makrigialoksesta? Kaipailemme rauhallista lepolomaa emmekä tarvitse yökerhoja - itse asiassa niiden puuttuminen katsotaan plussaksi :D Eli muistakin tämän kuuloisista paikoista saa mielellään vinkata :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin olemme lähdössä häämatkalle Kreetalle, Plataniakseen heti häitä seuraavana päivänä  ;D Varasimme matkan Finnamatkoilta ja hotelliksi valitsimme de luxe (*****)- tasoisen Minoa Palace- hotellin. Minä yritin aluksi ylipuhua sulhoa lähtemään Karibialle, mutta pitkä matka kauhistutti häntä. Uskon kuitenkin, että teimme hyvän valinnan, sillä olemme kuulleet pelkkää hyvää Kreetasta!

Kiitollisena otetaan vastaan kaikenlaisia vinkkejä Kreetan aktiviteeteista  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

;D

Me varasimme eilen häämatkan Kreetan eteläosaan, Makrigialokseen ensi syksyksi. Onko kokemuksia? Rauhaa haemme ja sitä toivomme saavamme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä enemmän Kreikassa reissaa sitä kovempi hinku sinne on aina uudelleen. Itse olen myös päättänyt lähteä Kreetalle häämatkalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
:) Milloin olette lähdössä Plataniakseen Minoa Palaceen? Täällä myös häämatkalle lähtijät samaiseen hotelliin heinäkuun alussa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos Piiukka-vieras kyseli minulta niin me lähdemme Plataniakseen, Minoa Palaceen 23.7. eli häitä seuraavana päivänä!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
:) Olemme menossa Minoa Palaceen 6.7.06 viikoksi, joten emme sattuneet samaan aikaan. .Kovasti on hotellia kehuttu matkatoimistossa ja varsinkin ruokaa.. Kuulema kivan rauhallinen paikka jossa kaikki palvelut pelaa,siisti ranta ym. Joten ei voi kuin odotella..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saman suuntaista palautetta - eli pelkää hyvää - olemme mekin kuulleet Minoa Palacesta! Mutta täytyy kyllä sanoa, että odotuksetkin ovat korkealla de luxe- tason hotellilta  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olimme häämatkalla Plataniaksessa viime syyskuussa. Matka oli todella onnistunut ja melkein koko viikon oli aurinkoista ja noin + 26-28 astetta  :) Hotellimme oli Jasmine Village (***+). Hotelli oli ihan ok, vaikka se oli ehkä enemmän lapsiperheille suunnattu. Uima-altaalla tuli vietettyä jonkin verran aikaa ja hotellin ravintolan ruuat olivat maittavia.

Varasimme matkan Finnmatkojen kautta ja palvelu pelasi oikein mainiosti. Hotellli sijaitsi hyvällä paikalla pääkadun päässä. Paikka sinänsä oli varsin pieni, pääkadun ehti kävellä päästä päähän monesti loman aikana. Lisäksi meren rannalle on matkaa vain noin 200 metriä. Suosittelen ehdottomasti ruokailemaan yläkylän herkullisissa ravintoloissa/tavernoissa. Erityisesti yläkylän lähes huipulla sijaitsevan Cosmoksen ruoka oli erinomaista ja näköala merelle upea.  

Kävimme yhdellä Finnmatkojen retkellä-Kappale kauneinta Kreetaa. Kokopäiväretki ja upea sellainen. Bussilla matkattiin ja matkan aikana totesimme monesti että onneksi emme vuokranneet autoa...Kreetan ajokulttuuri on nimittäin aika hullua ja liikennesääntöjä noudatetaan satunnaisesti. Plataniaksen keskuskadullakaan ei suojateillä ollut juuri mitään virkaa.. ::) Teimme myös pari omatoimista retkeä. Kävimme yhtenä päivänä paikallisbussilla Haniassa. Sinne kannattaa ehdottomasti mennä; käydä satamassa, Nahkakujalla ja muutoinkin kierrellä keskusta-alueella. Myös torstaisin ja lauantaisin pidetyt maalaismarkkinat ovat kokemus sekin  :) Tosin markkinapaikka etsittiin jonkin aikaa ennen kuin löydettiin se. Paikallisbussilla on helppo matkustaa ja Haniaan ajaa noin 15-20 minuutissa. Lisäksi kävimme paikallisbussilla toisessa suunnassa Malemessa sijaitsevalla Saksalaisten hautausmaalla.

Minoa Palaceen menevät, hotelli näytti ainakin todella upealta ulospäin  :) Minoa Palace sijaitsee Plataniaksen pääkadun toisessa päässä, mutta siitä on lyhyt matka pääkadulle, rannalle jne.

Kävimme myös kerran kaupunkijunalla ajelemassa, parituntinen kierros vuorilla ja pikkukylissä oli ihan mukavaa ajanvietettä.    

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suuri kiitos Sharonille vinkeistä!  ;D Nyt iski hääkuumeen lisäksi häämatkakuume  ::) ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varattiin juuri häämatka Kato staloksen kylään heinäkuun lopulle! Ihanaa! Hotelli on Cretan dream royal eli olisko kokemuksia sieltä suunnalta kellään? Taitaa olla aika rauhallinen kun on Plataniaksen ja Hanian välissä joten aina joutuu vähän "matkustamaan" kumpaankin paikkaan. Luulisin. Kertokaa lisää! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Kreetasta lapsiperhekohteena? Siis kannattaako lähteä lapsen kanssa, esim. onko maasto kovinkin haastavaa lastenrattaille? Mulla ois kova hinku häämatkalle ja nimenomaan Kreetasta olen innostunut.

Tällä hetkellä aika kova kädenvääntö, että lähdetäänkö yleensä mihinkään häämatkalle.  :'( Mies kun ei ole innostunut matkailusta, varsinkaan rantalomalöhöilystä. Pitäis olla aktiviteettia ja nähtävyyksiä ym. ym. Lisäksi mies koko ajan keksii verukkeitta, että ei lapsen kanssa voi lähteä sellaiseen helteeseen ja hygieniataso arveluttaa ym. tosi järkevää.  >:(

Täytyy varmaan ottaa järeämmät aseet kohta käyttöön ellei mies ala leppymään häämatka-ajatukselle  ;)  :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin lähdetään Plataniakseen!

Hotelli on Minoa Palace *****.

HA_GR_AGI_MINOAPAL_U1VO.jpg

01CHQPLT91EMIN20289.jpg

Lähtö on heti seuraavana päivänä ja reisussa ollaan 2 viikkoa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme elo-syyskuussa 2005 kolme viikkoa Kreetalla Kato Staloksen kylässä Creta dream royal -hotellia vastapäisessä hotellissa ja Creta dream royal näytti kyllä ulospäin hienolta! Kyseinen hotelli ei ole rannalla vaan joutuu ylittämään vilkasliikenteisen tien rannalle.

Ylipäänsä kaikki nämä Kreetan "lomakylät" Kato Stalos, Agia Marina, Platanias, Maleme ja Gerami? ovat kaikki todella pieniä ja mielestämme pelkästään kylissä ei ollut hirveästi nähtävää (hotelleja hotellien vieressä). Petyimme hieman juuri paikan pienuuteen ja rantakadun puuttumiseen. Haniaan on bussilla lyhyt matka ja Hania-Kato Stalos matka maksoi 1€/hlö suunta, joten ei ole kallista.

Ranta Kato Staloksen kohdalla oli erittäin paha pettymys. Matkaoppaissa rantaa kehutaan, mutta todellisuudessa ranta oli kivikkoinen ja välillä juuri näiden kivien takia oli vaikea päästä ylipäänsä mereen. Lisäksi 3 viikon aikana viikon verran uimaan ei saanut mennä, koska oli punainen lippu (aallot suuria). Tämän jälkeen aallot oli tuonut kaikkea likaa rannalle, jota kukaan ei siivonnut pois, joten loppu lomalla ei tehnyt edes mieli mennä mereen uimaan. Annoimme tästä matkanjärjestäjille palautetta, että oppaissa olisi hyvä olla maininta kivikkoisuudesta ja isoista aalloista, jotka ovat yleisiä etenkin elo-syyskuussa. Ranta oli huonoin verrattuna muihin rantakohteisiin missä olemme käyneet (esim. Rhodos, Alania, Ingles, riviera..).

Vuokrasimme pyörät ja kävimme niillä Haniassa, Hanian satamassa ja Saksalaisten hautausmaalla, jotka kaikki olivat näkemisen arvoisia. Lisäksi kävimme omatoimimatkoilla Elafonissos-kahluusaarella, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen! Aivan mahtava paikka!!! Samarianrotko tuli myös käveltyä läpi, joka oli elämys. Lisäksi kävimme Ateenassa laivalla Haniasta ja vietimme Ateenassa päivän. Ateenaa voin myös suositella lämpimästi. Kaikki nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan, joten yhdessä päivässä ehtii näkemään paljon. Laivamatkat Haniasta Ateenaan eivät ole kalliit. Teimme kaikki matkat omatoimisesti ja ne tuli maksamaan yli puolet vähemmän mitä matkanjärjestäjän kautta olisi tullut maksamaan.

Ylipäänsä matkasta jäi ihanat muistot, mutta tuskin toista kertaa kyseiseen kohteeseen matkaamme. Se tuli yhdellä kertaa nähtyä. Jos jollain tuli mieleen kysymyksiä, vastaan mielelläni!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lomailimme  syyskuussa 2004 Agios Nikolaoksessa viikon verran. Kaupunki ja Kreeta ylipäänsä oli tosi mukava paikka! Soulwomanin kysymykseen lapsiperhekohteensa en valitettavasti osaa vastata kun ei ole kokemusta tältä saralta. :) Agiosta paikkana voin kyllä suositella noin yleisesti! Mielestäni hygieniataso ym. on hyvä. Ei siellä muistaakseni mitenkään erityisen mäkistä ole, mutta Hanian ympäristöä taidetaan suositella enemmän lapsiperheille. Hotellissamme (olisikohan huoneistoja ollut n. 10 kpl) oli kuitenkin pari lapsiperhettä ja hyvin tuntuivat viihtyvän tuolla Agioksessa.

Agios on  sellainen pieni kaupunki ja siellä on hotellien lisäksi myös paikallista elämää, mikä on meidän mielestä isoa plussaa. Ravintoloita kannattaa katsoa muualta kuin siitä pohjattoman järven rannasta. Siinä ruoka oli kalliimpaa ja meidän mielestä reissun kehnointa jos niin voi sanoa. Yksi aivan mahtava paikka on kaupungin laitamilla, sitä pitää aurinkomatkojen opas (Kille?) miehensä kanssa. En ole koskaan ikinä missään saanut niin hyvää hunajakanaa kuin siellä!!  Tykkäämme etsiä aina uusia ruokapaikkoja, mutta tuolla oli pakko käydä viikon aikana kolme kertaa kun ruoka oli niin taivaallista.

Kreetalla kannattaa mielestäni ehdottomasti vuokrata auto ja ajella ympäriinsä! Omasta mielestäni parasta antia oli ajella ympäriinsä pienissä kylissä ja vuorilla, siis siellä missä ei muita turisteja juuri ollut. Vain (?) palmuranta oli pienoinen pettymys: monta tuntia ajettiin ja perillä odotti keskellä-ei-mitään maksullinen parkkialue  ja ok ranta, jossa nyt sattui kasvamaan palmuja.  Yleensä ravintoloiden vessat olivat siistejä, tuolla ei.

Syyskuun puolessa välissä sesonki tuntui olevan jo vähän ohi, joten oli mukavan rauhallista. Myös ilmat tuohon aikaan ainakin meillä olivat optimaaliset. Ei tukahduttavan kuumaa, mutta aurinko paistoi koko viikon viimeistä päivää lukuunottamatta, jolloin oli puolipilvistä. Kreetalle voisin kyllä mennä uudestaan, mutta kun on niin monta muutakin paikkaa maapallolla, missä haluaa ensin käydä. ;D

Jos on jotain kysymyksiä niin vastaan parhaani mukaan! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

SOUL WOMAN; Kreeta on todella hyvä vaihtoehto lapsiperheen matkalle, vaikka lämpötila saattaa nousta lähemmäksi 40. Plataniaksen alueet ovat todella hyvät lapsiperheille, siistejä ja hygieenia kohdallaa. Toinen on kohde on Iraklion lähistö. Irakliossa olisi ainakin nähtävää ja museoita. Lähellä Analipsiä on iso vesipuisto lapsille ja lapsin mielisille. Lapsiperheille Kreetan matka on myös kukkaroa ajatellen hyvä, sillä ravintola illalliset ovat kohtuulisen halpoja n.30€ pariskunta juomineen, alkuineen, pääruokineen ja jälkkärien kera.

Minun mieheni oli seurustelumme alussa vain kaupunki matkailija mutta kun pääsi kerran Kreetalle ja sain syödä hyvää ruokaa ja maistella kulttuuria niin se oli siinä. Olleen lähdössä häämatkalle heinäkuussa Lefkakselle, eli Kreikan saaristoon. Lefkas on upea paikka mutta todella paljon korkeus eroja lapsia ajatellen. Ai niin, toivottavasti lapset ei syö paljon jäätelöä, sillä yksi jäätelö voi maksaa kreetalla 4-5€ koska kaikki maitotuotteet ovat normaalia kalliimpia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lähdetään heti häiden jälkeen seuraavana päivänä Haniaan. Ihan hirveä matkakuume ollut jo pitkän aikaa ja tuntuu ihan uskomattomalta lähteä! Olen paljon lukenut tietoa Kreetasta ja siitä, missä siellä kannattaisi mennä käymään... ehkä jo vähän liikaakin kun alkaa pää olemaan ihan pökkeröllä :D Samaria tai Imbrosin rotko olisi tarkoitus käydä kävelemässä läpi ja ehkä Elafonissilla... myös Stavrosin ranta varmasti "kokeillaan" kun on niin lyhyen matkankin päässä.

Hania vaikuttaa mielenkiintoiselta ja juuri meille sopivalta paikalta. Hotellimme on Nea Hora kaupunginosassa, n. 1,5km:n päästä Hanian kaupungista aivan rannalla. Toivottavasti siellä vähän viilenee kun olen noita säätiedotuksia katsellut, niin siellä näyttää olevan vähintää +35C joka päivä... Noh, lämpöähän sinne ollaan mm. menossa hakemaan ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ylipäänsä kaikki nämä Kreetan "lomakylät" Kato Stalos, Agia Marina, Platanias, Maleme ja Gerami? ovat kaikki todella pieniä ja mielestämme pelkästään kylissä ei ollut hirveästi nähtävää (hotelleja hotellien vieressä).

Ranta Kato Staloksen kohdalla oli erittäin paha pettymys. Matkaoppaissa rantaa kehutaan, mutta todellisuudessa ranta oli kivikkoinen ja välillä juuri näiden kivien takia oli vaikea päästä ylipäänsä mereen.

Harmi, että kokemuksesi on ollut melko huono.

Minä ja mieheni oltiin kesällä 2005 Agia Marinassa ja en oikeastaan voi kun kehua paikkaa. Ja ainakaan siellä ei ollut hotellia hotellin vieressä (tänä kesänä oltiin Sunny Beachilla Bulgariassa ja siellä oli! :(). Meidän hotelli oli kylläkin kylän vanhassa osassa (yläkylässä) ja ehkä siellä olikin väljempää. Ja ei noissa kylissä kyllä hirveästi sitä nähtävää ole, mutta niinkun jo kerroit, niin Haniaan pääsee helposti (ja halvalla) ja siellä riittää sitten vähän enemmän katseltavaa.

Ja ranta Agia Marinan kohdalla oli kyllä erittäin hyvä. Ihmeellistä, kun miettii, ettei Kato Stalosin ja Agia Marinan välimatka ole kovin iso.

Minä uskon, että aion vielä joku päivä mennä uudestaan lomalle Agia Marinaan.  :D

Muoks. niin ja Agia Marinassa pidin siitä, että siellä oli aika paljon paikallista väkeä. Ainakin yläkylässä oli paljon paikallisten taloja ja kun kulkivat vastaan niin tervehtivät iloisesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kukaan ole ollu matkalla Plataniaksella huoneistohotelli Caldera Bayssa? Me varattiin sieltä huoneisto omalla uima-altaalla häämatkaksi  :-X Finnmatkat mainostaa hotellia Blue Star hotellina, joka on erinomainen lapsiperheille  :-? Mietittiinkin, me lapseton pariskunta häämatkalla, että ollaanko menossa ihan väärään paikkaan  ::) Voidaanhan me nauttia toistemme seurasta siellä omalla uima-altaalla, jos yleisen uima-altaan meno on liian villiä.

Kokemuksia siis Caldera Baysta kaivataan  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitoin kokemuksia jo tuonne Platanias-ketjuun, tässä kuitenkin sama juttu uudelleen.

Me olimme Caldera Bayssa joskus kolmisen vuotta sitten. Silloin se oli aivan tuliterä, "vain" kolmen tähden hotelli/huoneistohotelli. Nyttemmin se on saanut varmaankin (?) yhden tähden lisää. Meillä ei ollut tuollaista uima-altaallista kaksiota, mutta luulisin, että kaksiot muuten olivat samantyyppisiä. Nämä omalla uima-altaalla varustetut olivat ylempänä kuin altaattomat huoneistot, joten ei pelkoa, että kukaan sinne näkisi.  Muuten ei voi kuin kehua hotellia, ja mitä nyt katsoin kuvia, oli sinne tullut palveluita lisää, mm. toinen ravintola sekä pieni kauppa.

Vielä voisin lisätä, että se saattaa olla lapsiperheiden suosiossa ja uima-altaallta sai varata ajoissa paikan, jos meinasi siellä olla. Tyhjiä paikkoja ei juurikaan päivien aikana ollut. Mutta kuten itsekin jo sanoit, onhan teillä se oma uima-allas. ;)

Jos tulee jotain mieleen, kysy, niin yritän muistella. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään