Guest Marina78

Egypti

175 viestiä aiheessa

Me mennään huomenna varaamaan häämatka Egyptiin. Mennään Niilin risteilylle ja sen jälkeen ollaan viikko Hurghadassa. Tai sitten toisin päin. Onko kellään kokemuksia Hurghadasta? Ajattelin suorittaa siellä sukelluskortin, kun sulhollakin on jo sellainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko kellään kokemuksia Hurghadasta?

Meidän häämatka suuntautuu kyllä Hurghadaan 8) mutta vasta ensi maaliskuussa joten vielä ei ole kokemuksia paikasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

annas: Menkää ennemmin El Gounaan kuin Hurghadaan. Kauniimpi ja rauhallisempi paikka, ja Hurghadaan pääsee kyllä kätevästi bussilla/taksilla. Lue aikaisemmat viestini.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosi kiva kuulla kokemuksia. Ollaan itsekin menossa El Gounaan. Onko Sultan Bey -hotellista kokemuksia?  ???  Itse kohde näyttää kyllä ihanalta ja rauhalliselta. Juuri sitä me halutaankin.

Vähän tuli vatsataudin pelko noista jutuista, mutta täytyy vaan toivoa parasta. :-/

Rokotukset täytynee hoitaa kuntoon ennen reissua.

:-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suosittelen Sharmia, ainakin vesipedoille! :-X  Sukellus ja snorklaus mahtavaa, kauhiasti paljon muuta ei olla siellä maltettu tai ehdittykään... Ihana hotelli siellä oli Hilton Dreams (tai jotain sinnepäin :P) ja Aurinkomatkat hoiti homman kotiin! Huonompi hotelli taas Domina Coral Bay (palvelu ei vaan pelannut, vesiongelmien "korjaus" ja lopulta niiden takia huoneen vaihto takkusi monta päivää + täynnä venäläisiä ja italialaisia massaporukoita jotka omistivat mielestään kaikki paikat ravintolasta altaisiin  :(). Myös Domina Matka-Monte matkanjärjestäjänä voisi vaatia oppailtaan vähän tiukkuutta hotellien kanssa neuvoteltaessa ja asiakkaan asioita ajettaessa ja muutenkin nyt edes siistiä pukeutumista, semmoista parikymppistä verkkarivässykkää en ainakaan toiste oppaakseni toivo  :o!

Vatsatautia ei olla koskaan saatu, maitohappoja ja viinapaukkuja ollaan varmuuden vuoksi napsittu ainakin alkulomasta!

Sharmi on turvallinen, järjestyksenvalvojia joka nurkalla, ja erittäin siisti! Ainakaan miehen kanssa liikuessa ei ole tämän blondin perään vihellelty koskaan, hymyilty kyllä ja kehuttu kauniiksi ja miestä onnekkaaksi  :) mutta kaikella kohteliaisuudella.

Luxorissa on sitten enemmän nähtävää vähemmän vesipedoille mutta paikallisasutus tuo oman värinsä ja vaaransa ja likansa... Mutta Kuninkaiden laakso ym olivat kyllä näkemisen arvoisia!

Sharmi on meille se sukelluskohde johon palaamme melkein joka vuosi uudelleen, nähtävää riittää! Ja hinta + lentoaika ovat kyllä vertaansa vailla sukelluskohteen laatuun nähden!  :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin viime talvena Hurghadassa. Sukellusta harrastaville kiva kohde, mutta muutenhan siellä ei ole juuri mitään tekemistä paitsi auringon palvonta. Hotellit ja niiden alueet on hulppeita ja siistejä ja palvelu tosi mukavaa. Miinuksena pidin sitä, että kaupungissa ei sitten mitään muuta ollutkaan hotellien lisäksi. Alkuperäistä väestöähän siellä ei juurikaan edes asu, ja kaikki kaupatkin ovat sitä samaa turistirihkamaa, eli ei periaatteessa mitään ostettavaa.

Mutta siis auringonpalvonta ja sukelluskohteeksi loistava! Koralliriutat ja kaikki värikkäät kalat oli upeita...

Kävimme sekä Luxorissa että Kairossa, jotka oli molemmat vaikuttavia. Jos pitäisi valita vain toinen, ottaisin silti Luxorin koska siellä oli niiiin paljon nähtävää. Kuolleiden laakso, Karnakin ja Luxorin temppelit ym. Ihan järisyttävää ajatella mikä historia sillä maalla on.

Matkasta jäi tosi mukavat muistot, vaikka kumpikin oltiin muiden turistien tapaan vatsatautisia... mutta siihenhän pitää vaan osata varautua oikeilla lääkkeillä. Hermoille kävi myös ne aivan megatyrkyt kauppiaat jotka myivät niitä h***tin muovisia faaraonpatsaita ja feikkipapyrusta joka ikinen kerta kun astut hotellin ovesta ulos. Siis missään ei saanut kävellä rauhassa. Mutta ehkä tämä on vaan meidän Citymarketteihin tottuneiden suomalaisten ruikutusta  ;).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin Sharm El Sheikissä joulu-tammikuussa kaksi viikkoa. Ihanaa oli, tosin ruoka oli hieman pettymys. Hotellimme oli todella upea ja lähellä keskustaa. Hotellin omalla rannalla oli koralliriutta ja vierestä vuokrattiin snorkkeleita.  Hotellimme nimi oli Helnan Marina. Se oli parin minuutin päässä keskustasta, mutta oli silti tosi rauhallinen.www.matka-monte.fi tekee matkoja sinne edullisesti ja opaskin oli tosi hyvä.

Käytiin myös Kairossa katsomassa pyramideja ja sukeltamassa Ras Mohamedissa. Loma oli onnistunut ja yhtään ötököitä ei nähty (vaikka jotkut valitti hyttysistä), merivesi oli tosi lämmintä. Aurinkovarma kohde ja paljon nähtävää. Paikalliset ovat ystävällisiä, mutta hieman tyrkyttäviä välillä...

sfinksi-ja-pyramidi.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä yks joka tahtoo nähdä pyramidit!!! Iski valtava matkakuume ja haluaisin kovasti lähteä häämatkalle Egyptiin. Etenkin Niilin risteily ja Sharm El Sheikin kiinnostavat, olis mukava viettää viikko risteillen ja toinen sitten sukellellen (vaik en tiedä uskallanko muutakuin snorklata ;D). Vois sit toisella viikolla tehdä retken Kairoon pyramideja ihailemaan niin eiköhän siinä ole jo kulttuuria kerrakseen ;).

Jopa Vaasasta pääsee nykyään suoraa Egyptiin (jos mainoksiin on uskomista ::)), mikä olis meidän kannalta aika näppärä ratkaisu :D. Täytyy vain alkaa miettiä matkan ajankohtaa, olis kivempi mennä vasta talvemmalla kun täällä koto-Suomessa on huonommat kelit. Kesällä ei millään malttaisi...:)

Mutta mukava et teillä on positiivisia kokemuksia Egyptistä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Enni K, olemme myös varanneet Matka-Montelta matkan. Kyselisin nyt, kun teitte ratken Kairoon, niin oliko se sellainen yhden päivän retki ja kuinka aika riitti?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jännitystä ilmassa, kysyit Matka-Monten järjestämästä retkestä Kairoon. Se oli yksi päiväinen, vaikka esitteissä luki 2 päivää...

Aamulla tais olla lähtö joskus neljän viiden aikoihin eli tyyny kannattaa varata :P Matka  taisi kestää joku 5-6 tuntia bussilla. Aamulla oli aika viileää ja kerran matkalla pysähdyttiin jollekin huoltoasemalle keskelle ei mitään tai siis aavikkoa.

Paikan päällä käytiin Egyptiläisessä museossa, joka mielestäni oli upea kokemus. Siellä näkee kaikki faaraot ja Egyptin historian. Muun muassa Ramseksen kuolinnaamio on siellä. Ainoa ärsyttävä asia oli se että kummatkin oppaat (sekä suomalainen että egyptiläinen) kertoivat samat asiat. Kaikki ei ihan ymmärtänyt egyptiläisten hienoa aksenttia ;)

Seuraavaksi suunnattiin jonnekin papyrus-kauppaan. Mielestäni sen olisi voinut jättää väliin, kuten myös hajuvesikaupan. Pyramidit olivat todella upeita :o Päästiin jopa yhden pyramidin sisään käymään ;D

Kaiken tämän jälkeen suunnattiin sinne basaarialueelle. Sitten vielä oli edessä automatka takaisin. Eli aika poikki oltiin retken jälkeen, mutta oli se sen arvoista!

Kairo sinänsä on jo kokemuksen arvoinen! On ruuhkatkin vähän erilaiset kun täällä suomessa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Täytyy vain alkaa miettiä matkan ajankohtaa, olis kivempi mennä vasta talvemmalla kun täällä koto-Suomessa on huonommat kelit. Kesällä ei millään malttaisi...:)

Egyptiin ei taideta edes tehdä kesällä matkoja, kun siellä on sellainen +50 astetta ;D Ainakaan Matka-Monte ei mielestäni järjestä kesällä matkoja?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edelleenkin tuo Egypti kuulostaa aivan ihanalta. :-X :-X :-X

Ainut asia mikä on mietityttänyt tässä sulhon kanssa on ollut kyllä se mahatauti ongelma. Olemme kummatkin niin herkkävatsaisia että olisi se todella kurjaa olla pahoinvoiva koko reissun ajan. :P

Tietysti niitä maitohappotabletteja voi ottaa ja viinaakin vetää mutta sitten sitä voisi olla aika tuiskeessa koko matkan ajan. Eihän tuo ehkä kuitenkaan paljon haittaa kun häämatkasta on kysymys. ;D ;)

Edelleen on ehdottomasti ykkössuosikki. Sitten se onkin enää vaan rahasta kiinni. ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen kyllä sitä mieltä, että tuo vatsatautiongelma on lähes missä tahansa ulkomailla - yleisimminhän se aiheutuu erilaisesta bakteerikannasta. Usein juuri maitohappobakteerit, hyvä hygienia ja lämmittämättömien tuotteiden välttäminen riittävät suojamaan taudilta. Toki matkaan kannattaa varata Imodiumia tai vastaavaa, jotka antavat hyvän avun hätätapauksessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Palasimme perjantaina Sharm El Sheikhistä. Oli todella hyvä reissu, aurinko paistoi, päivällä oli lämmintä, merivesi lämmintä ja erinomaiset snorklauskohteet. Jos ei ole sukelluskorttia, saa snorklaamalla upeita elämyksiä kauniista Punaisen Meren nähtävyyksistä. Paikan päällä on mahdollisuus käydä sukelluskurssi (330 euroa) tai sitten voi tehdä introsukelluksen (ohjaaja pitää kiinni). Mutta ainakin me nautimme pelkästä snorklaamisesta ihan riittävästi.

Hotellina meillä oli Hilton Dreams Villas, eli huoneistot. Rauhalliset, mukavat huoneistot. Hyvä tasoinen hotelli ja ystävällinen palvelu. Meitä ei haitannut, vaikka olikin vähän syrjässä, rantaan oli matkaa n. 300 - 400 metriä. Hotellin asukkailla on oikeus käyttää sisarhotelli Hilton Fayrouzin erinomaista rantaa (alueen suurin yksityinen ranta). Sharmissa hotelleilla on yksityiset rannat, yleisiä rantoja on tosi vähän.

Hygieniasta huolehdittiin puhdistamalla kädet desinfiointipyyhkeellä aina ennen kuin syötiin mitään. Maitohappobakteereja syötiin. Sharm on kuitenkin turistikohde, jossa on ihan hyvä hygieniataso. Toki kraanavettä ei voi juoda, eikä siitä saa edes keittää ruokaa.

Olimme Aurinkomatkojen järjestämällä matkalla ja tyytyväisiä palveluun. Kävimme kahdella retkellä: kamelisafarilla, jossa ratsastettiin beduiinien taluttamilla kameleilla 45 min ja syötiin lopuksi beduiini-illallinen.

Toinen retki oli snorkalusreissu koralliriutoille. Kävimme kolmella riutalla ja näkymät olivat mahtavat!

Basaarialueilla oli innokkaita tyrkyttäjiä. Ja illalla meitä luultiin jatkuvasti venäläisiksi  :o. Siellä on todella paljon venäläisiä turisteja.

Mutta suosittelen kohdetta sellaisille, jotka uskaltavat mennä mereen katsastamaan veden alaisia nähtävyyksiä. Punainen meri on maailman paras snorklauskohde, sanovat monet. Itse kaupunki on rakennettu turisteja varten ja ympärillä on pelkkää autiomaata. Kairoon tehdään retkiä, mutta me emme halunneet lähteä, sillä retki kestää n. 21 tuntia. Pitää lähteä toiste tutustumaan Kairoon paremmalla ajalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin palailimme ennen joulua häämatkalta Sharm El Sheikhiin. Olimme Finnmatkojen matkalla ja erittäin tyytyväisiä sekä Finnmatkojen toimintaan että itse kohteeseen.

Kairossa tuli käytyä katsastamassa pyramidit ja sfinksi sekä nuo egyptiläiset museot, basaarit ym., joista jo moni on kertonut. Itse Sharm El Sheikh oli mielestämme mukava, rauhallinen paikka, tyrkyttävät myyjät tosin hieman rasittivat välillä näin suomalaiseen omaan rauhaan tottunutta.

Snorklaamassa mekin kävimme Ras Mohammedin vedenalaisessa kansallispuistossa, huippua oli!

Kunhan muistaa huolehtia hygieniasta ja JUODA tarpeeksi, pärjää kyllä - meillä jäi Kairon retkellä tuo juomapuoli vähän kehnoksi ja tuliaisiksi saimme molemmat turistiripulin. Paikallisilla lääkkeillä sen sai kyllä saman tien kuriin, eikä matkasta kulunut potemiseen kuin muutama tunti. Eli jos sen ripulin saa, kannattaa marssia heti hakemaan paikalliset rohdot, suomalaisilla Imodiumeilla sun muilla kun ei siellä niin erilaisessa bakteerikannassa ole mitään hyötyä.

Kokonaisuudessaan matka oli tosi ihana, saimme toimintaa ja kulttuuria sekä myös muutaman päivän löhötä auringossa, en voi kuin suositella!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eihän se Imodium niitä bakteereita tapakaan! Pakkauksen mukaan "lääke, joka vaikuttaa ruoansulatuskanavan seinämän lihaksistoon ja hidastaa suoliston liikkeitä". Ja kyllä se on ainakin minulla toiminut, (kun tarpeeksi monta on popsinut - sillä ensimmäiset tulee varmasti vielä ulos muun mukana :P) vaikka ollankin oltu aika lailla eksoottisemman bakteerikannan omaavissa maissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Henk. koht. en osaa sanoa tähän mitään fiksua syytä, mutta ensin mahataudin saanut mieheni  yritti aluksi Imodiumeilla selvitä, mutta p**ka senkun lensi ja kun myös mulle tuli ripuli, haimme apua. Paikalliset rohdot haettuamme ripuli loppui kuin seinään molemmilla heti ensimmäisten lääkkeiden oton jälkeen. Paikallinen tohtori meille myös sanoi, että suomalaisia lääkkeitä on siellä turha ottaa, häntä uskoen edellisen viestini kirjoitin.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihanaa kuulla kokemuksenne Sharm el Sheikhistä... meillä olisi tarkoitus lähteä sinne loppu vuodesta viikoksi... Pyramidit ja sfinskin on aina kiinnostaneet minua:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun häämatka Egyptiin on ohi taidanpa kirjoitella kokemuksia. Olimme ensin Niilin risteilyllä, joka oli aivan ihana kokemus. Tunnelma Niilillä , katsellen  maalaiselämää oli upeaa. Illalla saattoi pulahtaa lämmitettyyn porealtaaseen aurinkokannella ja katsella tähtiä. Näimme Luxorin tärkeimmät nähtävyydet (temppelit, kuolleittenlaakson ym.), Edfun temppelin Asuuanin padon, Abu Simbelin, Philaen temppelin, Sobeksen ja Horuksen temppelin. Ruoka oli todella hyvää ja meitä häämatkalaisia muistettiin omalla kakulla ja sviitillä, heti kun se vapautui. Oli siis todellakin hintansa arvoinen matka.

Toisen viikon vietimme tiukasta retkiaikataulusta leväten Hurghadassa. Juuri muuta tekemistä siellä ei ollutkaan. Kaupunki oli suoraan sanottuna hirveä, kuolleita rottia, siivottomia tyhjiä tontteja. Hotellit ja niiden ranta-alueet olivat sentään siistejä ja ruoka kohtalaista. Hurghadassa matkakohteena on se hyvä puoli, että sieltä pääsee pois, retkille Luxoriin, Kairoon, safareille ja snorklausretkille. Itse kävimme päivän retkellä Kairossa ja vaikka matka olikin vain raapaisu, oli se upea kokemus.

Mieheni kävi sukeltamassa, ja vaikka sukellusvesiä on kehuttu maailman parhaiksi, hän sanoi, että esim. Fijillä korallit ovat paljon värikkäämpiä ja riutat suurempia. Hurghadassa on kuulemma melko paljon kuollutta korallia. Tapaamamme suomalaisen perheen mukaan paremmat sukellusvedet kuulemma ovat Sharm el Sheikissä ja Eilatissa. Aivan surkea sukeluskokemus ei kuitenkaan ollut, sillä useamminkin hänellä olisi kuulemma tehnyt mieli veteen pulahtaa. Hirveän kallistakaan se ei ollut. Hän sukelsi skandinaavisella sukellusjärjestäjällä Colonnalla ja minä olin veneellä mukana. Itse en päässyt edes snorklaamaan, sillä minulla oli kova flunssa.

Vatsatautia miehelle ei tullut, mutta minulla on herkkä vatsa ja sellaisen sain jo Niilillä. Imodiumilla se meni ohi kahdeksi päiväksi (ilmeisesti lääkkeen vaikutusaika), jonka jälkeen otin paikallista rohtoa, jolla se pysyi poissa vuorokauden. Sitten sain antibiootti kuurin, jolla tauti lähti lopullisesti. Ripuli häämatkalla voi kuullostaa kauhealta, mutta lääkkeillähän sen sai hoidettua. Egyptistä aina varoitellaan turistiripulilla, jonka "kaikki saavat", mutta yhtälailla sen voi saada muuallakin esim. Dominikaanisessa tasavallassa. Ripulin saamisen voi välttää olematta syömättä kypsentämättömiä kasviksia, pastöroimatonta maitoa jne. Näitä varotoimia itse en noudattanut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hurghadaan aikomuksemme oli lähteä helmikuussa äkkilähtönä, mutta siitä on nähtävästi jonnii verran negatiivisia kokemuksia. (matkaa ei vielä tilattu, koska paikkoja on vielä paljon ja hinnat normaalit)

El Gounaakin meille matkatstossa tarjottiin ja täällä palstalla sitä onkin kehuttu, mutta se oli n. 100 € kalliimpi.

Kokemuksia Hurghadasta verrattuna keskivertomatkakohteeseen, kendeeko lähteä? Ja kandeeko toi 100 €/lätty maksaa extraa tosta El Gounasta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ups, kun ois vaa heti jaksanu ettii pidemmältä...

Vastaus löytyikin kolmannelta sivulta, eli edellisen viestin peruutus...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Palasin juuri Hurghadasta viikon lomalta. Kohteena ei todellakaan näkemisen arvoinen, mutta me menimme äkkilähdöllä joten hinnasta suuri plussa  ;) Matkanjärjestäjä oli Detur.

Tässä meidän kokemuksiamme:

Todellakin ainoa mitä kohteessa voi tehdä on snorklata / sukeltaa. Valitettavasti vain viime viikko oli kovin tuulinen, ja tuuli oli erittäin kylmä (olen tosin kuullut että Hurghadassa tulee yleensäkin paljon). Rannalla ei  todellakaan tehnyt mieli maata tuulen takia, vaan otimme aurinkoa hotellin uima-altaalla. Tosin altaan vesi oli niin kylmää että edes lapset eivät siellä uineet, eli uiminen jäi meiltä kokonaan väliin (hotelli oli Empire, joka oli mielestämme ok).

Menimme kyllä snorklausretkelle mukaan, mutta olimme niin jäässä ettei uimisesta tullut mitään, vaikka itse vesi oli ok lämmintä. Kyllä vedessäkin hieman viileä tuli mutta pystyi kumminkin olemaan pidempääkin.

Onneksi tiesin paljon kohteesta jo etukäteen, muuten olisin varmasti ollut hyvin pettynyt kuten moni muu kanssamatkustaja (kone oli paluumatkalla myöhässä joten juttelin muutamien kanssa odotellessa).  Useampikin nyökytteli kun joku sanoi ettei tarvitse enää sinne mennä uudelleen...

Itse kylä on 60 000 asukkaan hiekkakuoppa. Julkista rantaa ei juurikaan ole, vaan hotelleilla on omat rannat. Mitään rantapromenadeja ei oppaan mukaan ole. Rakenteilla näytti olevan jonkinlaisia puistikoitakin, koska luonnostaan siellä ei kasva yhtään mitään.

Kokemukseni mukaan Egyptissä syödään pitsaa ja pastaa  ;):P Tosin emme kauhiasti yrittäneet löytää hyviä ravintoloita, mutta hotellin ravintolasta ja läheisistä muista tuntui saavan pelkästään turisteille tarkoitettua bulkkiruokaa. Ainakin kasvissyöjälle heikko paikka ruuan suhteen, koska ravintoloissa ainoat kasvikset olivat kurkku, porkkana ja tomaatti...

Me emme löytäneet Hurghadasta mitään ostamisen arvoista. Turistirojua myyvät enimmäkseen. Baareissa emme käyneet (pikkuveli 15v).

Pikkuveli sairastui vatsatautiin ja ripuloi vähän yli vuorokauden. Kuulemma 80-85% sairastuu. Me desinfioimme kädet aina ennen ruokailua, mutta ei näyttänyt auttavan. Tosin minä en sairastunut ollenkaan (paitsi viimeisenä yönä oli hieman hassu olo vatsassa, mutta meni muutamassa tunnissa ohi). Opas suositteli meille antinal(?)-merkkisiä antibiootteja hoidoksi, koska taudin aiheuttaa bakteeri. Lääkettä sai apteekista ilman reseptiä (kuten myös viagraa  ::) ).

Kävimme retkellä Luxorissa ja se oli matkamme paras anti. Siellä olisimme viihtyneet vaikka koko viikonkin. Jos menisin uudelleen niin kohde olisi varmasti Luxor, vaikka siellä ei tietysti snorklaaminen onnistu, mutta ainahan voisi tehdä päiväretken Hurghadaan...

Emme käyneet Kairossa, mutta monet sille retkelle osallistujat eivät pitäneet siitä ollenkaan. Toiset taas tykkäsivät, eli ei ehkä kaikille suositeltava paikka. Eräs nainen (suomalainen joka oli asunut Egyptissä 20v) oli mennyt Kairoon käymään omatoimisesti paikallisella bussilla, jolloin hinnaksi oli tullut 54 puntaa (en muista oliko edestakaisin vai yksi suunta), eli noin 7euroa. Deturin järjestämä retki taasen maksoi noin 170 e. Tosin tietysti tuohon matkatoimiston järjestämään sisältyi muutakin kuin matkat, mutta jos vain rohkeutta ja kokemusta riittää, niin kannattaa varmasti harkita tuota paikallisbussia.

Paras anti matkassa oli meille lämpö (tuulen suojassa) ja matka Luxoriin, sekä biljardin pelaaminen   ;)

Tässä siis meidän kokemuksiamme 3-10.1.2004.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut myös kahdesti Egyptissä; Hurghadassa ja Sharm el Sheikissä. Molemmilla matkoilla olin päätoimisesti sukeltamassa, eli kaikki päivät oltiin merellä. Minulle jäi käsitys, että ei siellä paljon muuta tekemistä olisi ollutkaan. Tosin, jos tykkää loikoilla hotellin altaalla tai snorklata niin ehkä ajan saa kulumaan. Paikallista ruokaa en kokemukseni perusteella kauheasti kehuisi; papuja, kanaa, papuja ja papuja. Tosin tämä oli ehkä vain yksi puoli asiasta. Liikkuminen kaupungilla on melko tuskallista. Miehet huutelevat perään ja eteenkin Sharmissa miehet yrittävät saada sinut sisään putiikkeihinsa ja jos menet, niin siitä se ilo sitten vasta alkaa.... He alkavat kaupata sinulle milloin mitäkin... eteenkin parfyymejä, papyruksia jne... Siinä sitten istutaankin, eikä pois meinaa päästä millään... Kun ovat kovia tinkaamaan. Välillä meinasi todella hermot mennä, kun ei oikeen sovi luonteelle pahastikaan sanoa... Onneksi opittiin lopuksi jotenkuten välttämään putiikkeihin sisälle joutuminen...Minun kuvani Egyptistä on ehkä hieman rajoittunut, koska päivät vietettiin merellä... Ja siellä se vasta upeata olikin!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan kuulkaa menossa naimisiin Kairossa ensi huhtikuussa! Meilla on kummallakin siella sukua (hassu yhteensattuma). Mentiin kihloihin Sharm el Sheikin lahella Siinain autiomaassa beduiinien teltassa  :-X ja nyt siita puolitoista vuotta eteenpain naimiisiin Kairossa! Meille tulee uskokaa tai alkaa 45 vierasta Suomesta ja saman verran Ranskasta + siihen viela kaikki egyptilaiset vieraamme! Ihmiset ovat olleet aivan innoissaan saadessaan mahdollisuuden tutustua yhteen maailmanhistorian kulttuurellisesti tarkeimmista maista; vieraita tulee yli kymmenen kertaa sen verran, mita odotimme!!! Pappikin raahataamn Pariisista, onneksi ihana ihminen suostui!

Ollaan siis haiden ajan muutama paiva Kairossa, vieraamme tutustuvat kaikkiin Kairon nahtavyyksiin (joita on paljon ja joita ei missaan nimessa voi ohittaa) ja sitten lahdemme koko porukka Niilille risteilemaan! Mieletonta, en malta odottaa! Ihanaa, etta saa nauttia vieraiden lasnaolosta pidempaan kuin vain sen yhden paivan!

On tassa ollut mieleton jarjestaminen  :P, mutta nyt alkaa kaikki olla voiton puolella ja voi rauhassa suunnitella haajuhlan yksityiskohtia!

Valitsimme Kairon haapaikaksemme, silla emme halunneet tyypillisia suomalaisia emmeka ranskalaisia haita (mieheni on puoliksi ranskalainen, puoliksi egyptilainen), vaan tarjota vieraillemme ja ennen kaikkea itsellemme ikimuistoisen ja erilaisen haajuhlan, jotain, joka olisi meidan nakoista!

Niin etta kaikille vaan hyvaa haamatkaa Egyptiin, voi sinne tosiaan helpommallakin paasta  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Me ollaan kuulkaa menossa naimisiin Kairossa ensi huhtikuussa!

Häät Kairossa... kuulostaa tosi ihanalta. :-X Missä siellä?

Me olisimme halunneet häämatkalle Egyptiin, mieluiten ihan Kairoon eikä sinne Punaiselle merelle, mutta ei meillä opiskelijoilla ollut varaa sellaiseen. Mä olen käynyt monta kertaa Egyptissä, ja haluan viedä joskus miehenkin sinne. Ehkä sitten kun ollaan oltu viisi vuotta naimisissa...  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään