Jump to content
Naimisiin.info

Egypti


Guest Marina78

Recommended Posts

Meoww, me mennaan naimisiin Sheraton Gizeera-hotellin ulkoterassilla, aivan Niilin paalla siis!  Mahtavat on nakoalat ja puitteet, mutta toivottavasti ei satu juuri meidan haapaivanamme kerran pari vuodessa Kairon lamaannuttava hiekkamyrsky... Uuhh, no, mutta sitten vain siirrytaan sisalle, ei siina muu auta! Myrskyriski Kairossa on kai kuitenkin huomattavasti pienempi kuin sadekuuroriski suomalaisissa puutarhahaissa  :)

Toivottavasti paasette pian matkalle Egyptiin, onnea tuoreeseen avioliittoonne!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kiitos kaikille tähän ketjuun osallistuneille. Loistavaa infoa olen saanut! Harkitaan tässä nimittäin matkakohteen vaihtoa. Oli tarkotus lähtee Phuketiin, mut just eile oli hesarissa juttua, et kanakuume tarttuu jo ihmisestä toiseen, joten ei kohta enää tee mieli lähtee. Ennustettu kuitenkin pahemmaks taudiks kuin Sars - ei huvittais kuolla häämatkalla.

Haluisin kuitenkin lämpimään ja tossa äsken luin matkaesitteitä uudestaan ja sitten hyökkäsin vielä tänne katsastamaan josko löytyis Egyptin kokemuksia. Täältähän löyty. Olin kovin huolestunut levottomuuksista (joskus kuitenkin turisteja kidnapattu ja busseja räjäytelty), mut teidän juttujen perusteella ei kandee pelätä liikoja.. Ehkä marssitaan huomenna matkatoimistoon ja kysellään vieläkö olis El Gounassa tai Sharmissa tilaa. Vaikutti esitteen mukaan ihan hyvältä, et viiden tähden hotlassa 2 vko maksaa n.500€ per nenä vähemmän kuin Phuketissa. Tulis siis tonni säästöökin, jos kohde vaihtuis :)

Kumpi noista kahesta ois nyt sitten parempi? Molemmilla kohteilla on ollut kannattajansa..  :-/

Link to comment
Share on other sites

Heips!

El Gounasta kuulin että olisi todella pieni paikka. Hurghadan kartassa oli myös El Gounan kartta, ja siinä näytti tosiaan siltä kun paikassa olisi vain yksi Golf-kenttä ja kourallinen hotelleja. Tosin siihen kartaan ei oltu muuta laitettu kuin juuri nämä turistien kaipaamat jutut... Itse kuitenkin kuulemani perusteella menisin Shramiin, todennäköisesti enemmän elämää siellä.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos suosituksesta Elwing  :)

Ollaan just lähössä matkatoimistoon kyseleen matkan siirtämisen mahollisuuksia. Tonne Shramiin yritetään ensisijasesti. Kuulostaa ei niin meidän jutulta kohde, jossa vaan parit hotellit ja golf-kenttä. Sitäpaitsi esitteen mukaan Shramista lyhyempi matka kaikille retkille. Niin, ja tais siellä hintatasokin olla pari euroo edukkaampi.. Peukut pydeen, et vielä on tilaa johonkin fantsuun hotelliin  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me ollaan lähdössä häämätkalle 5.4.2004 El Gounaan mövenpick hotelliin. Onkos kellään kokemuksia tästä samaisesta hotellista? Itse sain ainakin sellaisen kuvan että ois melkosen hyvätasonen (vir. luokka *****, aurinkomatkat antaa muistaakseni ****+). Vaikutti tosi ihanalta paikalta esitteiden ja El Gounan nettisivujen mukaan... :)

Link to comment
Share on other sites

Hei Pepi! Me tulimme juuri pari päivää sitten Egyptistä häämatkalta. Olimme El Gounassa Mövenpick-hotellissa ja voin kyllä suositella kohdetta ja hotellia. El Gouna on oikea paratiisi. Siellä on todella siistiä ja kaunista. Se on suosittu egyptiläisten julkkisten lomanviettopaikka, vähän sellainen jet set-paikka. Liikkeissä on kiinteät hinnat eikä tavaraa tyrkytetä kuten muualla. Tosin hinnat ovat hieman kalliimpia. Mövenpick-hotelli oli hieno ja todella siisti. Meidän huone oli 45 m2 ja parveke punaiselle merelle, meren rantaan noin 20m. Kannattaa mainita, että on häämatkalla niin voi saada paremman huoneen. Hotelli on tosi iso (yli 400 huonetta). Olimme kahden päivän retkellä Kairossa ja se oli aivan mahtava reissu! Näimme pyramidit, sfinksin, Tutankhamonin hauta-aarteet ja muumioita. Retki oli aika kallis (noin 140 €), mutta siihen kuului bussimatkat, lounas molempina päivinä, yöpyminen hienossa hotellissa Kairossa ja aamiainen. Opas kertoi islamilaisesta kulttuurista ja nykypäivän Egyptistä. Me oltiin Aurinkomatkojen matkalla ja tarjolla oli Kairon retken lisäksi Luxorin retki, aavikkosafari, meriretki jne. Kummallakaan ei ollut mitään vatsavaivoja, vaikka söimme ihan kaikkea. Aloitimme maitohappobakteerikuurin jo ennen lähtöä ja pesimme kädet aina ennen ruokailua. El Gounan ravintolat ovat todella siistejä eikä meidän matkaryhmästä kenelläkään ollut ripulia.

Link to comment
Share on other sites

Heips,

me olemme juuri palanneet häämatkalta Hurghadasta, joka mielestäni oli aivan ihana paikka. Hotelli oli tasokas, ja koska tiesivät, että olemme häämatkalla, saimme extrajuttuja, kuten "hääkakun" huoneeseen, yhtenä iltana kukkia ja housekeeping oli kahdesti päivässä, lisäksi olimme päässeet ylimpään kerrokseen, tottakai ihanan iso sänky ja upea näkymä Punaiselle merelle...

Mielestäni häämatkan tarkoitus on viettää yhdessä aikaa nimenomaan "laiskotellen", ilman jokapäiväistä toimintaa. Tottahan mekin kävimme Luxorissa (kannattaa ehdottomasti käydä, on rankka yhden päivän reissu, mutta todellakin käymisen arvoinen) ja veneretkellä Punaisella merellä yms, mutta muuten vain nautimme toistemme seurasta. Hotellialueella (Intercontinental) oli todella ihanat työntekijät ja upea ranta. Ruoka hotellin eri ravintoloissa, sekä kaupungilla oli todellakin hyvää ja myöskään meillä ei ollut todellakaan ongelmia vatsan kanssa. Gefilustabletteja olimme syöneet jo etukäteen, kuten matkankin aikana 2x/vrk.

Savetteja kannattaa pitää laukussa koko ajan mukana, sillä paikalliset rahat on ihan älyttömän likaisia, melkein "märkiä". Euroilla pärjää muuten hyvin, mutta koska palvelurahaa pitää jättää joka paikassa, punnat on käteviä. Basaarien tinkimistapa voi ottaa jotakuta päähän, mutta minä ainoastaan nautin, kun monessa paikassa juotiin paikallisten kanssa karkadea ja polteltiin vesipiippua, kunnes aloitettiin hinnoista keskusteleminen. Ja niinhän se on, että oikeasti alle puolet siitä mikä heidän ensimmäinen hintansa on, kannattaa maksaa..

Mekin oltiin Aurinkomatkojen järjestämällä matkalla ja todelläkin tyytyväisiä heidän toimintaan ja erittäin asiantunteviin oppaisiin. Kaikki pelas äärettömän hyvin ja niinpä myös me, ensimmäistä kertaa etelässä olevat, nautimme kovasti matkastamme ja  :-Xtoisistamme :-X...   Siis suosittelen kohdetta kaikille, jotka eivät kokoajan halua mennä pää kolmantena jalkana eteenpäin, vaikka kyllähän Aurinkomatkat järjestää vaikka mitä sukellusjuttuja ja aavikkosafareita, kukin tyylillään :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olen reilut 2 viikkoa sitten palannut kahden viikon häämatkalta Hurghadasta ja paikka oli ihana! :-X Tietysti lisämausteen toi se, että se oli nimenomaan häämatka, mutta kyllä me tykkäsimme paikasta ihan mielettömästi.

Kävimme sekä Luxorin että Kairon retkillä ja ne olivat kyllä näkemisen arvoisia paikkoja. Mieheni suoritti myös sukelluskortin, meillä on tuttu siellä kouluttajana.

Ihana matka, ihana paikka, ja varmasti mennään vielä uudestaan. :-X

:-X Päivis

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Marraskuussa Egyptissä on paikallinen "talvi", tarkoittaa suomalaisittain hellekesää  8) Oltiin 5.-12.11.2002 Hurghadassa luokkaretkellä ja lämpöä oli joka päivä aamuvarhaisesta iltakuuteen n. 28-35 astetta. Ilma ei ollut mikään trooppisen kostea, vaan aika mukavan oloinen eikä mitenkään tukahduttava. Välillä lämmintä ja kevyttä tuulta.

Matka oli Finnmatkojen järjestämä ja olimme blue Village Magawish- hotellissa, suosittelen sitä lämpimästi! Kaksi hienoa uima-allasaluetta, piiitkä oma ranta, surffauskeskus ja sukelluskeskus ym. Kuvia hotellista Finnmatkojen nettisivuilla, mutta mielestäni paikka oli parempi kuin niistä kuvista näyttää. Sen sijaan Hurghadan keskustassa sijaitsevat hotellit eivät olleet niin houkuttelevia, keskellä kaoottista liikennettä ja likaa. Magawish oli aidattu alue syrjemmällä, joten rauhaa riitti omalla rannalla.

Ramadan ei ainakaan meidän matkaamme vaikuttanut, hotellilla palvelu pelasi normaalisti ja ilta-aterian aikaan oli jo aurinko laskenut eli paikallisetkin saivat jo syödä. Alkoholia en paljon ostanut, mutta paikallisessa diskossa oltiin Suomen hinnoissa.

Ihmiset olivat hyvin ystävällisiä, kunhan muistatte kunnioittaa heidän kulttuuriaan. Eli ei esim. auringonottoa yläosattomissa edes hotellin rannalla, bikineissä voi kyllä heilua. Ja kaupungilla kannattaa peittää sääret ja olkapäät, niukasti pukeutuneet (narutoppi ja piukat caprit) ja yksin liikkuvat tytöt meidän seurueesta sai kyllä "ostotarjouksia".  

Hotellissa oli runsaasti ilmaista liikuntatarjontaa sekä maksullisia retkiä/kursseja. Taso oli hyvin vaihtelevaa, aivan ihanan snorklauspäivän herkullisine aterioineen saimme n. 25 dollarilla per nenä, mutta toisaalta ratsastusretkellä opas lähenteli törkeästi yksinäisiä naisia ja kinusi lisää juomarahaa tämän jälkeen!! Että olkaa varuillanne, yleensä oma järkevä asenne ja siisti pukeutuminen karsii häiriköt.

Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta voin suositella todella lämpimästi Egyptiä ja hotelli Magawishiä lomakohteena!! Lähtisin heti uudestaan jos olisi rahaa... :)

Link to comment
Share on other sites

:) Tasan kaksi viikkoa matkaan! Egypti, Hurghada kohteena. Ei ole kauheasti saanut Hurghada kehuja tässä keskustelussa, mutta luottavaisin mielin lähdemme matkalle. Ja me mennään sinne häämatkalle, nauttimaan toisistamme ja löhöämään, ei kiertelemään kauoungille ja shoppailemaan   ;D Luxoriin ja Kairoon aiotaan retkeillä ja snorklaamaan tottakai. Muistilistassa lukee jo Savetit ja mietin pitäskö ostaa ihan joku nestemäinen käsiendesifiointiaine.
Link to comment
Share on other sites

Miikulle tsemppiä Hurghadaan! Vanhempani olivat siellä vuosi sitten ja pitivät paikasta kovasti. Meinasitvat lähteä tänävuonna uudelleen, mutta päätyivätkin sitten Marokkoon. :)

Meillä on varattuna matka Sharm el Sheik:iin joulukuulle. Eli kaikki Sharmin kokemukset otetaan mielellään vastaan. Marriot Mountain taisi olla hotellimme nimi. Onko kukaan ollut siellä?

Link to comment
Share on other sites

Nyky-Sharmista en osaa sanoa mitään, olen ollut siellä maaliskuussa 1991, jolloin paikka oli tunnettu vain sukeltajien keskuudessa!

Käsittääkseni meri on siellä SE juttu edelleen.. kannattaa varmaan osallistua retkille Kairoon yms.

Ihan rannankin tuntumassa näkee snorklatessa upeita kaloja, vesi on todella kirkasta!

Link to comment
Share on other sites

Lähdemme myös häämatkalle Egyptiin.

Olimme viime talvena lapsemme kanssa sharmissa ja asuimme Mövenpick golf resoltissa. Ihastuimme kovasti paikkaan ja harmitti kovasti että tuolloin oli retket jätettävä väliin kun poika oli niin pieni.

Häämatkalle lähdemme kahdestaan ja menemme ensimmäiseksi viikoksi Niilin risteilylle ja toiseksi viikoksi sukeltelemaan. Eli tapamme kaksi kärpästä samalla, eli nyt pääsemme katsomaan kaikki himoitut kohteet ja sitten harrastamaan rakastamaamme lajia sukellusta. Hotellillamme on oma golf- ja tennis kenttä, joten tulee varmasti harrastettua muutakin aktiviteettiä kuin sukellusta.

Innolla odotan, matkaan aikaa reilut kaksi kuukautta :o

http://www.moevenpick-hotels.com/en/hotels/hotels/HKSSHYY/

Kannatta käydä katsomassa hotellin virtuali esittely

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Häämatkalle en minäkään lähtisi Hurghadaan, jollekin muulle matkalle kyllä. Jos haluaa edullisen matkan, aurinkoa ja hyvät vesiurheilumahdollisuudet, niin Hurghada voi olla hyvä paikka (tosin vieressä sijaitseva El Gouna on vielä parempi). Jos haluaa romanttisen kohteen, kaunista nähtävää ja ostosmahdollisuuksia, niin kannattaa lähteä jonnekin ihan muualle.

Link to comment
Share on other sites

heh, kuinka voikaan ihmiset olla negatiivisia  :-*

Tottakai siellä on mahdollisuus saada vatsa pöpö, tiedän itsekkin henkilön jolle sellainen iski koko matkan ajaksi. Useimmiten kuitenkin siitä selviää päivässä, varsinkin paikallisen lääkärin avulla. Myös maitohappobaktiirien syöminen, pari viikkoa ennen - viikko jälkeen matkan auttaa vatsaa sopeutumaan bakteeri kantaan joka todella on erillainen, hei - Egypti on afrikassa!! Toisille ei taas koskaan tule mitään. ja vinkiksi vielä että kannattaa ottaa mukaan käsidesiä, eli pullo laukkuun missä ikinä kuljetkaan niin saa pidettyä kädet puhtaana (käsien kauttahan ne pöpöt yleensä juhlii) Mutta jos todella haluaa välttyä kaikilta riskeiltä niin häämatkalla kuin muutenkin reissatessa - suosittelen kotiseutumatkailua  ;) Mutta kannattaa varoa, ihmisiä on kuollut omiin vuoteisiinsakkin.

Pointtini ollen siis se että jos haluaa nähdä maailmaa on hyväksyttävä se mitä maailma tuo tullessaan. Kaikkialla ei ole kuin suomessa.

Me valittiin El gouna sen tähden että tällä kertaa halutaan Lomaa isolla ällällä. Eli turisti paratiisiin. Ja snorklaamaan!!! Punaisen meren sanotaan olevan maailman parhaita sukellus ja snorklaus kohteita, sinne siis suuntaamme me  :-X Netistä lötyy paljon infoa, sieltä vaan kiinnostuneet etsimään  :)

luxorin ja karnakin retkille lähdetään ilman muuta, mutta tod.näk. muuten pysymme omassa paratiisissamme, ja lähdemme snorkausretkille joita järjestää mm. suomalainen firmakin siellä.

huihai, vatsa tauti tai ei, me odotamme matkaamme innolla  8)

7.jpg5.jpg3.jpg

ja meidän hotelli

1big.jpg

ja meidän "uusinta häämatka" tarkoittaa siis sitä että lähdemme reissuun juuri sinä päivänä kun olemme olleet naimisissa ½v  :-X (varsinainen häämatka tehtiin jo portugaliin ja espanjaan ja oli mahtavaa  :-*)

Link to comment
Share on other sites

ja meidän "uusinta häämatka" tarkoittaa siis sitä että lähdemme reissuun juuri sinä päivänä kun olemme olleet naimisissa ½v  :-X (varsinainen häämatka tehtiin jo portugaliin ja espanjaan ja oli mahtavaa  :-*)

Meillä samalla lailla.  :-* Eli 2. häämatkalle lähdemme helmikuussa Kairoon, Luxoriin ja Hurghadaan. Ekan häämatkan teimme Islantiin ja New Yorkiin heinäkuussa.  :)

Link to comment
Share on other sites

totta ja tietenkin pitää kokemuksia jakaa. Täällä on vain monta kokemusta jaettu OMANA MIELIPITEENÄ (joka sinänsä on ok) eli "en lähtisi häämatkalle" jne. Kokemuksensa voi varmasti rehellisesti jakaa mutta kommentit siitä että "hurghada on pelkkä turisti rysä" jne ovat MIELIPITEITÄSI. Se ettei teillä paistanut aurinko, ei poista faktaa että yleensä kyllä paistaa ja harmi että TEILLÄ oli huono tuuri.

Eli mun mielestä kokemukset jakoon vaan, huonot ja hyvät. Mutta kannattaa miettiä mihin sävyyn omat MIELIPITEENSÄ ilmaisee.

Mutta meitä on moneksi.

Link to comment
Share on other sites

Helitys!!

Tuletko kertomaan matkanne jälkeen kokemuksistanne tänne?! Me suunnittelemme El Gounaan sukellusmatkaa huhtikuun alkuun. El Gounaan siksi, että mukaamme lähtee tuolloin reilun vuoden ikäinen lapsemme ja paikka taitaa olla lapsen kanssa reissaavalle paras Punaisenmeren kohteista.

Oikein ihanaa "uusinta" häämatkaa teille! :-X

Link to comment
Share on other sites

Mä suosittelen vaihtamaan egyptin puntia vaan tarvittaessa paikanpäällä. Muuten me aiotaan vaihtaa dollareita (eurojankin voisi mutta dollarin kurssilla tällä hetkellä voittoisampaa..) niilläkin pärjää hyvin!!! Ottavat jopa mielummin kuin paikallista rahaa jossain. Ja hotelli kompekseissa ja niiden rafloissahan käy yleisimmät kortit. (jos haluaa taas säästyä pahimmilta pöpöiltä niissä syöminen on turvallisinta, muttei kyllä yhtä kokemus rikasta..taino, onhan sielläkin paikallista ruokaa.)

Mutta me siis varaamme dollareihin, korttihin ja tarvittaessa egyptin puntia paikanpäällä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...