Guest Marina78

Egypti

175 viestiä aiheessa

ainoa, jota mä sanon, on että viime talvena egyptissä kävin, sharm el sheikhissä, enkä IKINÄ TAKASIN MENE. Sen verran karsee mesta...  :o

Oho! Mitä? Miksi?  :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

no, meillä meni kaikki mitä vaan voi mennä niin pieleen. aika paljon matkatoimiston mokia. toimisto oli domina matka monte.

sitten vielä ikävänä sattumana tippui tuolloin se kone, joka kuljetti ranskalaisia turisteja, niin ihan meidän hotellin edustalle mereen... se nyt oli todella ikävä sattuma, eli sillehän ei kukaan tai mikään luonnollisesti voinut mitään.

mutta matkajärjestelyt, kohde tiedot yms. oli kerrottu väärin ja virheellisesti.

tästä teimmekin valituksen kuluttajavirastoon, joka päätti asian meidän eduksemme.

muuten koko jengi oli vatsataudissa jatkuvasta käsienpesusta ja bakteerigeeleistä huolimatta.

kaiken lisäksi; sää ei suosinut!  :D

eli eipä tee mieli uudestaan männä...

sanotaan näin, että on ollu parempiakin reissuja.

tämä kuuluu niihin "paska reissu mutta tulipahan tehtyy" -osastoon...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Palasimme viime perjantaina Egyptin Sharm el Sheikhistä, Domina MatkaMonten matkalta.

Loma oli aivan mielettömän ihana ja MatkaMonte hoiti hommansa moitteettomasti! Hotellina meillä oli Noria Resort, jonka henkilökunta oli aivan mielettömän hyvää:)

MatkaMonten oppaat hoitivat hommansa erinomaisesti ja Kairon paikallisopas Jussi oli aivan huippu.

Sanoi kuka tahansa, mitä tahansa, meillä ei ole mitään negatiivisiä kokemuksia MatkaMontesta tai AirFinlandista, päinvastoin!

Suosittelemme! :)

(matkapäiväkirja on tulossa nettiin...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aivan ihanan reissun teimme tässä taannoin Hurghadaan, jossa löysimme snorklailun ihanuuden (harmittavasti tosin matkan viimeisinä päivinä :-/) Mutta matka taisi olla ihan Aurinkomatkojen ja järjestelyt onnistuivat kaikin puolin loistavasti. Kannattaakin varmaan panostaa tuohon matkatoimiston valintaan kun kerran huonojakin kokemuksia löytyy :(Harmi.

Pyramidit olivat näkemisen arvoisia, samoin illallinen Niilin varrella :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myö mietitään matkaa Hurghadaan. Tällä hetkellä suunnitelmissa varata matka aurinkomatkoilta, hotellina Hilton Hurghada Long Beach Resort. Onko jollain kokemuksia ko. hotellista. Kaikki tieto ja kokemukset otetaan kiitollisena vastaan!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olimme Hurghadassa kolme vuotta sitten. Oli ihan OK reissu, mutta olen suoraan sanottuna kyllä parempiakin tehnyt. Eniten häiritsi se, että kauppiaat olivat mielestäni suorastaan aggressiivisen innokkaita, eikä ollut kivaa hätistellä heitä kimpusta äkäisestikin. Oikeasti, mikään muu ei tuntunut tehoavan. Luxor oli ihana ja lumoava, mutta sielläkin oli niitä kauppiata... Samoin snorklausreissu oli siisti, ja hotellissa oli todella yltäkylläiset aamiaiset ja päivälliset.

Yleisestikään en hirveän innoissani ole rantalomista vaan enemmän kaupunkikohdeihminen. Jos menisin uudestaan Egyptiin, valitsisin varmaan Niilin-risteilyn, jolla näkisi kerralla tärkeimmät nähtävyydet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos Hurghadaan meno ei kiinnosta, kannattaa lähteä El Gounaan. Se on siisti, hygieeninen ja turvallinen paikka. Siellä saa olla rauhassa niin kauppiailta kuin muutenkin. Rantalomakohteena mukava, mutta mitään ihmeempää nähtävää siellä ei ole. Mutta El Gounasta pääsee Hurghadan tavoin päivän tai kahden reissulle niin Luxoriin kuin Kairoonkin. Ehdottomasti kannattaa jommassa kummassa käydä. Itse olin päivän reissulla Luxorissa ja olisi reissu jäänyt kyllä tosi vajavaiseksi ilman tuota historiapläjäystä.

Me palasimme pari viikkoa sitten kahden viikon reissulta El Gounasta. Täytyy sanoa, että kaksi viikkoa olisi ollut ehdottomasti liian kauan (kuitenkin melko tylsä paikka), jollemme olisi viettäneet suurinta osaa ajasta merellä. Mies sukelsi ja mä olin meidän yksivuotiaan kanssa mukana. Itse en tällä hetkellä pysty sukeltamaan, mutta snorklaamaan pääsin ja muuten vain nautin upeasta merestä. Kuvailin delfiinejä ja melkein pääsin snorklaamaankin sellaisten kanssa, olivat vain liian vikkeliä meikäläiselle. ;) Suosittelen Rihanna Resorttia tai Inniä, hotelli on tosi siisti ja hotellinväki tosi ystävällistä. El Gounassa on hyviä ruokapaikkoja ja mun kokemuksesi jäi, että turvallisesti voi syödä hotellin ulkopuolellakin. Meihin ei ainakaan vatsatauti iskenyt. Mutta se tuntuu kyllä tosiaan olevan osin myös tuurista kiinni saako tautia vai ei. Mutta mielestäni Egypti on matkustamisen arvoinen mahataudiriskistä huolimatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Egypti on pyramidien ja muiden nähtävyyksien takia ehdottomasti maa jossa kannattaa käydä! Oltiin viikon matkalla Luxorissa ja tehtiin omatoimisesti matka Kairoon (yöjunalla sinne ja takaisin) yksi päivä Kairossa oli vähän liian vähän, siellä olisi ollut nähtävää paljon enemmän, mutta onneksi edes käytiin.

Kannattaa kuitenkin varautua seuraaviin (mun kokemuksen mukaan):

-vatsatautiin

-jatkuvaan valehteluun (meitä huijattiin/yritettiin huijata vähintään kerran päivässä)

-tuijotukseen (oon vaalea ja loppumatkasta teki mieli laittaa huivi päähän kuten paikallisilla naisilla oli)

-likaisuuteen (tosi pölyistä, kun hiekkamaa pöllyää)

Me ei myöskään löydetty mitään kovin hyvää ruokaa (oltiin Luxorissa) ja syötiin useampana päivänä mäkissä, vaikka yleensä matkoilla suositaan paikallista ruokaa.

Kaikesta tästä huolimatta suosittelen, siellä on ne pyramidit, kuninkaiden laakso ja temppelit joita ei voi nähdä missään muualla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sharm el Sheikh ei ollut likainen. Päinvastoin, kokoajan puunattiin ja putsattiin paikkoja.

Tuijotukseen piti tottua silloin, kun polvet ja olkapäät olivat paljaana (heidän uskontonsa kieltää niiden paljastamisen), mutta itse pääasiassa kuljin "siveellisissä" vaatteissa. Mm. italialaiset kulkivat jopa lappubikineissä ja eräs paikallinen sanoikin, että täkäläiset eivät kunnioita sellaisia, jotka eivät kunnioita heidän uskontoaan...

Sharmissa oli myös joukko erilaisia ravintoloita, lähtien egyptiläisestä keittiöstä aina italialaiseen, itämaiseen, jne. eli meidän puolihoitoon kuuluva ruoka illalla jäi 2 kertaa lukuunottamatta syömättä:)

Vatsatautiin ei kumpikaan sairastunut, sillä otimme säännöllisesti maitohappobakteereja ja vältimme sellaisia ruokia, joista oli varoiteltu:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luxor ja Sharm el Sheikh on varmaan aika erilaiset paikat.

Tosta pukeutumisesta sen verran että vaikka kuljin pitkissä housuissa ja olkapäät peittävässä t-paidassa (joskus myös pitkähihaisessa) niin silti tuijotettiin ja paljon. Pyramideilla paikalliset halus myös ottaa valokuvia musta, ja jos en poseerannut/kielsin kuvaamisen niin ottivat silti kuvia.  :(

Vatsatauti on varmaan aikalailla tuurista kiinni, mekin syötiin maitohappobakteereita ja yritettiin välttää "vaarallisia" ruokia, mutta silti mies sai sellasen vatsataudin/ruokamyrkytyksen et meni niiin heikoks ettei oikeen pystynyt ees kävelemään ilman tukemista. Mä pysyin terveenä vaikka syötiin usein samaa ruokaa  ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuosta paljon pelotellusta vatsataudista. Totuus on, että siihen kannattaa varautua, mutta siltä voi myös välttyä. Käsidesi on kaiken a ja o, sitä vain joka välissä kyynärpäihin saakka niin voi tauti pysyä poissakin. Hurghadassa on suurimpi mahdollisuus saada vatsapöpö kuin esimerkiksi El Gounassa.

Olimme El Gounassa Ocean View hotellissa (voin suositella kaikille, luksusta) ja söimme lähes kaikki ruokailut hotellilla. Ruoka oli todella laadukasta, monipuolista, herkullista ja hyvää. Ajattelimme, että syömme kaikkea ja jos tauti tulee, toimimme sen mukaisesti. En kuullut että kukaan hotellistamme olisi sairastunut.

El Gouna oli hyvin siisti ja rauhallinen paikka, joskin turisteille rakennettu. Mutta mehän haemme lomilta hyvinkin erilaisia asioita, joillekin riittää rentoutuminen ja rauha. Voin kuitenkin suositella päivän matkaa Luxoriin.

Katseilta ja kauppiailta ei voi välttyä, mutta nekin voi täysin huomaamatta ohittaa kummatkin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kertokaahan, kuinka lämmin egyptissä on matkallanne ollut? Olemme katselleet matkaa uudeksi vuodeksi ja pohdin, onko ilma ja esim. vesi tarpeeksi lämmintä siihen aikaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme huhtikuussa 7.-21. pvä ja toisella viikolla alkoi ilma olla jo hieman liian lämmin. Punaisenmeren rannalla onneksi tuulee, joten olo on siedettävää. Iltaisin voi olla viileää, mutta kevyt fleece riittää hyvin ja hyvä sellainen on olla jo itikoitakin varten. Mutta Luxorissa oli yli 40 ja se oli kyllä jo tosi tukahduttavaa. Vesi on vielä huhtikuussa melko viileää.

Aurinkomatkojen sivuilla olevan vuosittaisen lämpötilatilaston mukaan marraskuussa näyttäisi Punaisenmeren rannalla olevan melko samanlaista kuin huhtikuussa. http://www.aurinkomatkat.fi/rantalomat/destination.asp?d=69. Luxorissa taasen ehkä hieman viileämpää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Hurghadassa joulukuun alussa toissavuonna. Sekä ilma että vesi olivat mun makuun vähän liian viileitä. Olo oli kuin Suomen kesässä. Bikineissä otin aurinkoa, mutta välillä se vähän vaati sisua. Meille osui tuulisia päiviä, tyynellä lämpötila olisi varmaan ollut ihan sopiva. Illat oli kylmiä ja tuulisia.

Merivesi oli viileähköä, tarkeni kyllä uida, muttei hirveän kauaa. Vähän kuin suomalainen järvi parhaimmillaan keskikesällä. Uima-allasvesi oli ihan kamalan kylmää, juuri koskaan en nähnyt ketään uima-altaassa. Mulle riitti kun varpaalla kokeilin.

Toisaalta, joillekin tämä voi olla sopiva olotila, jos vaikka haluaa keskittyä enemmän nähtvyyksiin kuin rantalomaan. Juuri koskaan ei ollut sietämättömän kuuma, ja ihana oli päästä pois täältä silloin kun (Etelä-)Suomessa on säät inhottavimmillaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vanilja79: minä olin hieman yli vuosi sitten Hurghadassa tammikuun alussa, ja silloin oli kyllä aika viileää. Oikeastaan Nerdinnan kuvaus voisi olla aivan hyvin omasta matkastani, joten jos haluat oikeasti lämmintä, niin en ainakaan Hurghadaa voi suositella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista. Olemme katselleet matkoja Egyptin El Gounaan 29.12.05-05.01.06. Matkaoppaiden mukaan 4-tähden hotelleissa olis lämmitetyt uima-altaat ja ilma yli +20 päivällä ym. Mutta enhän toki halua sinne mennä, jos siellä vallan viileää on. Onko muita kokemuksia? Onkohan se Sharm el Sheikh sitten "varmempi" kohde lämmön kannalta? Talvella kun matkustaa, niin ois ihana saada kunnolla aurinkoa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmin kohde lämmön kannalta on Luxor, kun se ei ole rannalla. Meren rannalla kun tuulee enemmän tai vähemmän aina, siellä on siten viileämpääkin.

Luxorissa tosin pääsee uimaan vain altaaseen. Onko se sitten paha asia..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ahaa, no, ainakin kannattaa ilmeisesti tehdä retki Luxoriin, mikäli päädymme El Gounaan. Pitääkin tsekata Luxorin matkoja myös... Onko kokemuksia Luxorin lämpötiloista joulu-tammikuussa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olimme reissussa marras-joulukuun vaihteessa. Lämmintä oli 25-30 astetta joka päivä. Siellä se kuumuus on vaan niin erilaista.

Luxorissa ehdottomia kohteita, jos siis Egyptin historia kiinnostaa, ovat Luxorin ja Karnakin temppelit sekä Kuninkaiden laakso. Jos uskaltaa tehdä esimerkiksi tuon Kuninkaiden laakson retken omin päin säästää sievoisen summan rahaa.

Itse lähdin matkatoimiston sikakalliille puolipäiväretkelle, osa kuorostamme lähti omana porukkanaan omin päin. Me maksoimme muistaakseni noin 40e, he maksoivat noin 4e.

Minä voisin edelleen puhua Luxorista loputtomiin. Se on upea kaupunki.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Marras-joulukuussa taitaa kuitenkin olla vielä lämpimämpi, kuin joulu-tammikuussa. Me pidetään tuota El Gounaa kohteena tosi viehättävältä, mutta järjestetäänköhän sieltä muita kuin matkatoimiston matkoja Luxoriin... Ne on ky aika tyyriitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

El Gounasta on aika matka Luxoriin, joten senkin takia nuo retket ovat hinnakkaita. Oltiin El Gounassa tammikuussa ja meille lämpöä oli riittävästi, n. 25 astetta ja kun uima-allas oli tosiaan lämmitetty, niin sielläkin uiskenteli mielellään. Luxorissa käytiin ja tykättiin retkestä, mutta eipä noita El Gounaa ja Luxoria voi matkakohteina verrata, sen verran erilaisia ovat, että sen perusteella mitä hakee lomalta, kannattaa valita. Meille oli tuo snorklaus ja merenalainen maailma tärkeitä, joten mentiin punaisen meren rannalle.

Juu, ja noista lämpötiloista vielä sen verran, että samaan aikaan kun oltiin paikanpäällä ja lämmintä siis ihan reilusti, niin Suomessa sanoivat lämpötilan siellä olevan +13... Iltaisin oli kyllä sitten viileä, tarvitsi pitkät housut ja pitkähihaisen ja syömässä käytiin ja liikuttiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Sharm el Sheikh ei ollut likainen. Päinvastoin, kokoajan puunattiin ja putsattiin paikkoja.

Oisinpa mäkin ees kerran nähnyt jonkunputsaavan sharmissa paikkoja...

Sharmissa oli myös joukko erilaisia ravintoloita, lähtien egyptiläisestä keittiöstä aina italialaiseen, itämaiseen, jne. eli meidän puolihoitoon kuuluva ruoka illalla jäi 2 kertaa lukuunottamatta syömättä:)

meillä taas syötiin ulkona kahden viikon aikana ehkä kaksi kertaa ateria loppuun niin, ettei lähetetty takas keittiöön...

Vatsatautiin ei kumpikaan sairastunut, sillä otimme säännöllisesti maitohappobakteereja ja vältimme sellaisia ruokia, joista oli varoiteltu:)

meillä oli jalla jallassa koko perhe!  ;D

meillä matkamonten kanssa meni niin persiilleen, ku olla ja voi. ja air finlandin lennolle en kuunaan päivänä lähde, vaikka ilmaseks saisin!  ;D

mutta: makuja on monia, ja vaatimustasot erilaiset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varasimme eilen matkan Hurghadaan! ;D Sinne lähdetään häämatkalle joulukuussa. Olisimme halunneet mennä Brasiliaan tai Goalle, mutta kaikki matkat niihin paikkoihin ovat jo täynnä. Joten Egyptistä tuli parhaaksi vaihtoehdoksi, vaikka mietitytti alussa koko turvallisuutta siellä. Emmepä malta odottaa!   :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luxor on mahtava paikka. Ainakin mielestäni. Nyt kun olen ehtinyt aika monelle kertoa millaista siellä oli, suurin osa ei kuulemma todellakaan lähtisi. Historia kuulemma kiinnostaa, mutta muut haittapuolet ovat sitten liikaa, etupäässä se kaaosmaisuus sekä likaisuus. Itse olen niin haltioitunut paikasta, että jopa paikalliset vessat ovat mielestäni ihan ok.

Jotain vinkkejä hyvin lyhyesti:

-en edes harkinnut toimiston retkiä, oltiin muutenkin omatoimimatkalla vaikka pakettimatka olikin (lento+hotelli). Jos ei osaa itse suunnistaa esim. pyörällä kauempiin kohteisiin, ottakaa paikallinen oppaaksi, selviää halvalla. Voipa olla ettei joudu maksamaan mitään…lisäksi kuvittelisin, että jos menet joukkion mukana, eipä siellä juuri haahuilla omaan tahtiin, paikallinen taas opastaa sinua juuri niin kauan kuin itse tahdot. Oppaat lähtevät autoillaan kauemmaksikin (Dendera) tai esim. Aswaniin veneellä jne. Hevosella pääsee myös länsirannalle, mutta se maksaa enemmän.

-sää on talvisaikaan päivällä ok, itsellä välillä jopa vilu (lämpömittareihin en törmännyt), tosin Kuninkaiden ja Kuningatarten laaksossa on hyvin lämmin talvellakin eikä siellä tuule. Illalla on todella kylmä, Suomessa päälle laittamani talvitakki tuli tarpeeseen, sillä istuimme ulkoravintoloissa/baareissa – ja vaikka ei olisi istunutkaan, ulkona kulkiessa tulee kylmä.

-vatsatautia stressasin eniten muiden puheiden vuoksi ja ihan turhaan. Tosin itselläni on aikamoinen teräsvatsa, joka ei hätkähdä oikeastaan mitään. Useimmat vessat ovat oikeasti niin kamalia ettei sanat riitä kuvaamaan (kun kerran juostiin muualla kuin varsinaisilla turistialueilla) ja _muistaakseni_ käytin käsidesiä joka kerta. En oikeasti vain jaksanut räpeltää niiden kanssa koko aikaa. Lisäksi siellä tuli käteltyä koko ajan ihmisiä enkä edes tohtinut ajatella, missä niiden kädet olivat käyneet…Hotellilla syötiin vain aamupala, muutoin toivomuksena oli syödä mahdollisimman paikallisissa pikkupaikoissa sekä paikallisten kotona. Ja se kotien hygienia oli niin kaukana Suomesta kuin vain ikinä voi olla. Harmi kun en älynnyt ottaa yhtään kuvia kodeista sisältä, jotenkin sitä ujostutti, mutta seuraavaksi sitten. Mutta koska niin moni muu on kai saanut vatsataudin, niin pystyn puhumaan vain omasta puolestani.

-paikallisia ei tarvitse pelätä, ovat todella ystävällisiä kun ottaa itsekin rennon asenteen. En kokenut kehumista häiritsevänä iskemisenä, ainakin minulle olivat tosi kohteliaita ja korrekteja. Enkä osaa olla kenellekään tyly vaan minusta oli kohteliasta vaihtaa kaikkien kanssa muutama sana ja pidin siitä! Aamuöistä tuli liikuttua joen toiselta puolelta hotellille yksin, ei pelottanut eikä paikallisten mukaan siellä mitään pelättävää olekaan.

Pitkä juttu, silti tässä vain murto-osa, toivottavasti apua jollekulle!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme Luxorissa vuosi sitten ( ei häämatkalla, se on edessä vasta ensi kesänä!!!) joulun aikaan ja tahdon nyt kertoa oman kokemukseni ja toivottavasti olematta ilonpilaaja. Tahdoimme matkustaa juuri Luxoriin sen historiallisuuden takia ja ajattelimme myös kohtaavamme enemmän tavallista kansaa ja elämänmenoa, verrattuna muihin pelkästään turismin ympärille syntyneisiin kaupunkeihin. Aluksi ihmiset tuntuivat hirveän ystävällisiltä ja avuliailta. Luulimme sulautuvamme joukkoon hyvin, emmehän olleet kielitaidottomia tai ensi kertaa matkalla maailmalla. Pikku hiljaa meininki kuitenkin selvisi: ihmiset olivat ystävällisiä vain koska tahtoivat hyötyä meistä rahallisesti! Oli ikävää tajuta se pikkuhiljaa viikon aikana, kun oli ensin luullut saaneensa joitakin todellisia kontakteja tavalliseen väestöön.

Olimme päättäneet etsiä matkanjärjestäjät paikallisesta väestöstä (ajatellen että saamme ne halvemmalla ja "aidommin"), mikä onnistuikin hyvin helposti koska kaikki tyrkyttävät palveluitaan lakkaamatta. Saimme kyllä sovittua mieleisemme matkat omien aikataulujemme ja mieltymystemme mukaan, mutta yllätys piilikin aina matkan lopussa: aina syntyi suuri riiita siitä että emme antaneet kylliksi tippiä! Olimme maksaneet matkasta sovitun summan ja annoimme aina vähintään 10 prosenttia matkan järjestäjälle ja kaikille välikäsille, mutta se ei koskaan ollut kylliksi. jouduimme ikäviin riitatilanteisiin, jotka ehkä heille olivat normaalia kaupankäyntiä, mutta jotka meille aiheuttivat AINA pahan mielen, koska tuntui että olimme hirveitä riistäjä-länsimaalaisia, jotka eivät toimineet heidän sääntöjensä mukaan(olimme kuitenkin silloin juuri koulun lopettaneita, säästäneet kauan juuri sitä matkaa varten). Loppujen lopuksi matkat maksoivat saman verran kuin matkanjärjestäjillä, koska tipit tulivat yllättävän kalliiksi.

Tämän lisäksi tajusimme vasta loman loputtua kuinka monta kertaa meitä oli kaupankäynneissä viilattu linssiin ja suoranaisesti pakotettu kaupantekoon, vain päästäksemme pois ahdistavasta pakkomyyntitilanteesta. Maksoimme tinkimisenkin jälkeen (siinä pitää siis oikeasti olla röyhkeä jos aikoo saada tyydyttävän lopputuloksen) viisinkertaisia hintoja. Eli jos olet ihminen, joka arvostaa sitä, että saa rauhassa katsella ja tutustua asioihin, jotka EHKÄ haluat ostaa tai et halua jatkuvasti kokea olleesi idiootti, kun et osannut tarpeeksi tinkiä tai haluat olla ylipäätään rauhassa kahden rakkaasi kanssa, älä mene Luxoriin.

Minulla on monia ystäviä, jotka rakastavat Egyptiä eli en missään tapauksessa tarkoita että maa olisi hirveä. Ja kaupungit ovat erilaisita, puhun vain Luxor-kokemuksella. Haluan vain tuoda esille sen faktan, että se maa ei sovi ihmiselle, joka on kauhean avoin uusille kokemuksille, mutta uskoo liiaksi siihen että kaikki ihmiset ovat yhtä rehellisiä kuin suomalaiset. Se ei myöskään sovi ihmisille = häämatkalaisille, jotka haluavat olla kahden, koska siellä ei saa hetken rauhaa! Mutta kuten edellä voi lukea, monet ovat pitäneet. Riippuu aivan ihmistyypistä. Luxorin historia on mieletön, näkemistä on viikoiksi ja kaikki se mitä näkee on MIELETÖNTÄ! Mutta meidän loman pilasivat ihmiset ja yleinen meininki siitä, että tyhmää(=kokematonta turistia)saa vedättää aivan mielin määrin.

Tiera

ps. Sain myös vatsataudin(söin maitohappobakteereja kaksi viikkoa ennen ja matkan ajan) joka meni ohi vasta kahden antibioottikuurin jälkeen (toinen Egyptissä ja toinen Suomessa matkan jälkeen). Olen kasvissyojä ja juuri nuo salaatit ja kypsentämättömät vihannekset on pahimpia, mutta ihmisen pitää syödä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään