85 viestiä aiheessa

Hei!

Mekin mennään todennäköisesti Pariisiin syyskuun alussa häämatkalle. Voisko joku suositella jotain hyvää ja kohtuuhintaista hotellia? Ja muutenkin kaikki kokemukset ovat tervetulleita. Kiitos jo etukäteen! :)

Johanna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hello

Ja terveisiä Pariisista, olimme mieheni kanssa reissussa ja palattiin muuan päivä sitten. Ihana kaupunki ja todellakin niin kuin moni on sanonut, että helppo kulkea julkisilla, selkeät opasteet jne. toisaata kävellenkin moni asia ihan lähietäisyksien päässä, että pohkeet on kipeen kun käveltiinkin paljon. Ravintola-alan ihmisenä olin ihan pökerryksissä brasseriesta ja pikku bistroista, joissa kulutimmenki aikaan joka ilta, ihania ostereita ja simpukoita sai melkein ravintolasta kuin ravintolasta. Meidän hotelli oli ST.Lazaren asemalla ja sijainti oli loistava. Champ Elyseellä 5 euron capuccino ei haitanut, kun kahvikupposen lomassa sai nautiskella ihmisvilinästä ja pienestä ylellisyyden tunteesta :) Palaamme vielä kaupunkiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitanpa tahan kun taas tuli kavaistya Pariisissa. Aivan ihana kaupunki ja todella romanttinen mutta talla kertaa sain tuta kuuluisasta vit***maisesta pariisilais kaytoksesta. Kaikki oli niiiiiin vaikeaa, oli se sitten metrolipun tai vesipullon osto. Kauhealla huokailulla ja silmien pyorittelyn saestamalla sain juuri ja juuri palvelua. Ja kerran kun menin luukulle ostamaan lippua niin ensin tuli niin iloinen bonjour tervehdys mutta heti kun avasin suuni englanniksi niin tiuskaistiin etta osta lippu automaatista.  >:( >:( ja ei muuten ollut mikaan ruuhka-aika vaan olin ainoa asiakas ko lippuluukulla.

Tama oli mun viides Pariisin reissu ja aina aikaisemmin on mennyt ihan hyvin, palvelun taso on vaihdellut ystavallisesta suht valinpitamattomaan niinkuin taalla Lontoossaakin mutta ei ikina ollut ketaan tylya osunut kohdalle. Ja jopa vanhemman puoleiset herratarjoilijat ovat puhuneet englantia. No tama oli selvastikin eri kerta  ::) Onneksi mun reissun pelasti nuori tarjoilijapoika viimeisena paivana kun kavin lounaalla. Han oli aivan ihana ja todella ystavallinen, mika palautti mun uskon pariisilaisiin.

Suosittelisin kaymaan Ile StLouisilla, mika on pieni saaren plantti ihan siina Ile la Citen vieressa, missa Notre Damekin sijaitsee. Siita paasee ihan helposti sillalla yli ja vaikka sieltakin loytyy turisteja niin silti siella on paljon hiljaisempaa ja ihanan rauhallista.  Kannattaa ehdottomasti istua syomaan tai kahville saaren monista pikku bistroista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

ollaan suunnittelemassa häämatkaa (pitkää viikonloppua) Pariisiin. Tai tämä on nyt sellainen "irtiotto" arjesta ja joskus teemme häämatkan jonnekin kauas.

Huomasimme Matkatoimisto Kalevan sivuilta Pariisin häämatka-paketin, joka alkoi kiinnostamaan. 3 yötä paikanpäällä, kahdesta hotellista voi valita, joista toinen (Queen Mary) vaikutti ihanan idylliseltä. Lisäksi hintaan kuuluisi iltaristeily Seinellä illallisineen...

Onko kellään kokemuksia tästä? Lisää kommentteja Pariisista häämatkakohteena otetaan muutenkin vastaan!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Pariisissa häämatkalla viime vuoden joulukuussa ja voin suositella kaupunkia häämatkaksi sydämestäni! :-X Ei-turistiaikaan kaupunki oli mukavan hiljainen ja nähtävyyksiin pääsi jonottamatta. Jouluvalaistuis oli kaupungissa hieno ja toi mukavasti romantiikkaa häämatkan kunniaksi. ;)

Hotellinamme oli hotels.comin kautta varattu Hotel du Cadran ja sitäkin voin suositella! Hotelli oli rauhallinen, henkilökunta ystävällistä ja saimme häämatkan kunniaksi hienomman huoneen näköalalla eiffel-tornille (hotelli sijaitsee suht lähellä eiffeliä).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänä aamuna sain huomenlahjaksi Pariisin oppaan, jonka välistä löytyivät lentoliput ja mieheni sähköposteiluviestit hotellin työntekijän kanssa  :D:-X :-X Huomenna aamulla lähdetään matkaan ja torstaihin asti nautitaan toisistamme Pariisissa!  :D :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me vietimme nyt heinä-elokuun vaihteessa viikon Pariisiissa ja aivan mielettömän ihana kaupunki se kyllä on!

www.hotel-alexandrie.com oli hotellimme, huoneet olivat todella siistit ja niissä oli ilmastointi, joka näin kesäaikaan on aika hyvä olla olemassa. Hintakaan ei päätä huimannut, 60/ yö kolmen tähden hotellissa on mielestäni todella edullinen, normistihan ne olisivat maksaneet 130 euroa/vrk, netistä vertailemalla löysimme hotellin, se kannattaa siis!

Hirmuisesti kävelimme tuon viikon aikana ja paljon me myös näimmekin, mutta todella paljon jäi vielä näkemättä.

Notre Dame oli todella upea, satuimme sinne illalla hieman ennen klo 18, jolloin siellä alkaa joka ilta messu.... yhden pojan lauluääni kaikui veret seisauttavasti kirkon seinillä. Kirkkoon pääsee sisään ilmaiseksi, mutta jos haluaa kiivetä ylös torneihin, niin siitä pitää maksaa samoin kuin kryptassa käydessä.

Louvressa vierähti yksi kokonainen päivä, vierähtäisi useampikin helposti. Egyptiläisosio on mahtava!

Versaillesissakin meni yllättäen koko päivä, sinne suosittelen hankittavaksi sellaista passia, jolla pääsee joka paikkaan. Se maksoi 20 euroa, aiemmin mainittu peilisali on tosiaan vieläkin remontissa, mutta nyt siitä näkyy jo n. 15 metrin pätkä (mutu-tuntuma). Ulkopuolelta Versailles on lähes joka puolelta restauroitavana jostain kohti ja remonttihuppujen peitossa, se oli sääli. Versaillesiin kannattaa mennä heti aamusta, ei tarvitse jonottaa niin paljoa, ja kannattaa tehdä niin, että menee heti aamulla sinne Grande apartmentseihin, niissä oli iltapäivällä valtavat ruuhkat. Nimim. kokemusta on ;)

Seinen iltaristeily (ilman illallista) tuli koettua ja täytyy sanoa, että sitä on hehkutettu kyllä ihan turhaan. Huomattavasti miellyttävämpi oli kaksikerros-bussilla tehty reilun kahden tunnin kiertoajelu kaupungilla, sieltä näki paljon enemmän Pariisia ja samalla pystyy hiukan hahmottamaan millainen kaupunki on. Kiertoajelu maksoi 20 euroa ja sillä lipulla saa suhata kaksi päivää, päivittäin oli kymmeniä lähtöjä eri nähtävyyksien läheltä. Kyytiin sai nousta joka pysäkiltä tai hypätä pois.

Katakombit oli myös näkemisen arvoinen paikka, sinne jouduimme yllättäen jonottamaan pisimpään koko reissumme ajan, kaksi tuntia. Sinne pääsee ilmeisesti 100 henkilöä kerrallaan ja sen maan alla olevan retken tekee n. tuntiin. Siellähän sijaitsee 7 miljoonan Pariisilaisen luut vuosisatojen takaa.

Kaikkein hankalimmaksi reissullemme muodostui ruokakauppojen löytäminen  ::), hotellimme lähellä ei ollut perinteisiä ruokakauppoja yhtään, vaan maahanmuuttajien pitämiä pikku kioski-kauppoja, josta sai kaikkea viinasta täytettihin patonkeihin ;). Jälkimmäisiä tulikin popsittua ihan joka päivä... vieläkään tee patonkia mieli  ;D. Lopulta löysimme sitten keskeltä champs-elyseetä monoprix ruokakaupan, ja tuolta katakombien läheltä ed-ruokakaupan, jossa sitten asioimmekin loppuviikon. Annampa esimerkin veden hinnoista: Eiffelissä vesipullo 3,50, maahanmuuttajien kaupassa litra 1,50 euroa, ed-kaupassa 0,16 euroa litran pullo. Vettähän kului todella paljon tuolla, kun oli hellekeli,  joten pienillä päätöksillä säästää viikon aikana huomattavan summan!

Kyllä sinne toistekin pitää päästä  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

nosto...me lähdetään pariisiin 7.7. ja kokemuksia kaipisin lisää jos löytyy  :D itse oon kerran käynyt ja rakastuin ihan täysin :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Löytyykö lähiaikojen kokemuksia? Pariisi yhtenä häämatkavaihtoehtona täällä. Travellinkin kautta viikko kahdelta hengeltä yhteensä n. 900€.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatkakokemukset Pariisista kiinnostais muakin kovasti :) Matkaa ei olla vielä varattu, mutta Pariisi on tällä hetkellä suosikkikohteena!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samoin täällä, Pariisiin muutamaksi yöksi ja toinen puolisko Lontoossa. Kaupunkilomaa siis tiedossa ensi syksylle.. Kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täälläkin kiinnostaisi Pariisi, etenkin talvisaikaan (tammikuuta mietitään). Erityisesti kohtuuhintaisista hotelleista kuulisin mielellään sekä kohteista, joita mieskin jaksaisi kierrellä... :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pariisi ei välttämättä ole kauneimmillaan tammikuussa (paikallisten mielestä pahimmillaan = räntää vaakatasossa), mutta eiköhän sieltä nähtävää löydy siitä huolimatta. Itse tykästyin Moulin Rouge -kabareeseen (se alkuperäinen, johon leffa perustuu), mutta lippujen hinnat ovat pilvissä, ja jos joku ei halua miehensä näkevän paljasta pintaa, niin tuo kannattaa jättää väliin.

Yksi vähemmän tunnettu Pariisin nähtävyys on katakombit , joiden luulisi olevan talvellakin auki. Mielenkiintoista, tosin hieman karmivaa katseltavaa :rolleyes: (Metro Denfert-Rochereau)

Versailles on näkemisen arvoinen, samoin on mielestäni Tour de Montparnasse, Ranskan ainoa pilvenpiirtäjä. Sen kattotasanteelta on hulppeat näkymät yli Pariisin. (Metroasema Montparnasse)

Romantiikkaa voi harrastaa vaikka Seinen illallisristeilyllä. Modernin Pariisin arkkitehtuuria kannattaa käydä vilkaisemassa La Défensen korttelissa, jossa sijaitsee myös uusi moderni riemukaari. Vieressä on myös iso ostoskeskus. (Metro La Défense)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me palattiin juuri yhdistetyltä Venetsia-Pariisi häämatkalta ja voin lämpimästi suositella seuraavaa ravintolaa: P'tit Manger (http://leptimanger.ifrance.com/).. Ollaan käyty siellä 1. kerran 4 vuotta sitten ja päätettiin kokeilla sitä uudestaan ja se olikin aivan loistoidea! Syötiin aivan älyttömän hyvin ja palattiin sinne seuraavanakin päivänä! Jos on kanttia niin kannattaa kokeilla yllästysmenua joka oli aivan loistava! Metroasema on Voltaire.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävimme Pariisissa häämatkalla, mutta se ei ollut varsinainen kohteemme vaan pelkkä välietappi. Paluumatkalla vietimme siellä useamman päivän, jotka menivät pääasiassa aikaerototutteluun. Mutta teimme kuitenkin sitä, mikä Pariisissa on kivointa: vaeltelimme pitkin katuja ilman tarkkoja suunnitelmia, kävimme brasserieissa syömässä, istumassa kahviloissa, ostimme herkkuja boulangerieista ja viinejä supermarketeista ym. ym. Yhdessäkään varsinaisessa nähtävyydessä emme käyneet enkä muista, että olisin kertaakaan koko matkan aikana nähnyt vilaustakaan sen enempää Eiffel-tornista kuin Riemukaarestakaan (ensimmäistä on kyllä aika vaikea olla Pariisissa näkemättä, joten ehkä en vain noteerannut).

Olen käynyt Pariisissa monta kertaa aiemminkin ja vaimonikin kerran. Jos olisimme ensimmäistä kertaa siellä olleet, niin varmaan olisi nähtävyyksissäkin kierretty. Niitä siellä riittää, ja kannattaa tietysti käydä sellaisissa, jotka eniten itseä kiinnostavat. Mutta ennen kaikkea minusta kannattaa varata aikaa ihan vaan siihen, että kävelee ympäriinsä ja nauttii urbaanista tunnelmasta.

Ja kyllähän matkasta saa paljon enemmän irti, jos osaa ranskaa. Mutta ilmankin pärjää, siitäkin on vuosien takaa kokemusta. Kannattaa kuitenkin opetella ainakin keskeisimmät kohteliaisuusfraasit ranskaksi ja sanoa ne ensin. Sen jälkeen on palvelu paljon parempaa englanniksikin.

Täälläkin kiinnostaisi Pariisi, etenkin talvisaikaan (tammikuuta mietitään). Erityisesti kohtuuhintaisista hotelleista kuulisin mielellään sekä kohteista, joita mieskin jaksaisi kierrellä... :rolleyes:

Me olimme yhden tähden hotellissa nimeltä Jarry (lähin metro: Chateau d'Eau, myös itäinen rautatieasema eli Gare de l'Est lähellä). Sijainti on hyvä; keskikaupungille kulkee helposti kävellenkin. Onhan se tietysti häämatkahotelliksi vaatimaton, kun suihku ja vessakin olivat käytävällä (löytyy tosin huoneita omillakin fasiliteeteilla). Mutta tykkäsimme. Ja ainakin siellä oli lämmintä, vaikka ulkona oli tuolloin välillä kuusikin astetta pakkasta (Pariisissa kun voi taloissa olla talvisin vetoisaa). Pahin miinuspuoli oli se, että hotellissa ei ollut hissiä, ja huoneemme oli kuudennessa kerroksessa (ylin). Halpa se oli, en nyt enää muista paljonko, ja jonkun netin hotellinvaraussivuston kautta se varattiin.

Muokattu: , käyttäjä: julhanen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miemiemie, vaaraasiin, justiin äsken leennooott!!! Hihheeeii :grin: Hki-Vantaa - CGD ja sit kotiin Lontoosta 9 päivää myöhemmin. Ihan mieletöntä, nyt vasta tuntuu oikeasti todelliselta se että me lähdetään sitten lokakuussa. Ja sit eikun hotelleja pläräämään...

Hihheeeliheeeeeeiiiii!!!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostanpa.

Meillä häämatkakohteena tulee olemaan Pariisi ja lisäksi aiomme viettää muutaman päivän-viikon Ranskan maaseudulla tai rannikolla viinitiloista ja rentoilusta nauttien, yhdistetään siis kaupunkiloma elämykselliseen löhölomailuun.

Itse olen käynyt Pariisissa kahdesti, mieheni ei kertaakaan. Olen molemmilla kerroilla rakastunut kaupunkiin totaalisesti. Parhaita nähtävyyksiä ja kokemuksia ovat olleet ihan vain kuljeskelu ja nautiskelu, puistoissa istuskelu, kirkoissa kiertely, maisemista nauttiminen ja spontaani kiertely metroilla ja jalan. Louvre on tietysti upea ja sieltä kannattaa varata vain pari osastoa katsottavaksi, on niin paljon nähtävää. Versaillesissa oli upea vierailla ja sen haluan tehdä myös mieheni kanssa. Jotenkin ympyrä sulkeutuu, kun aikaisemmilla reissuillani olen ollut lukioikäinen nuori ja haaveillut siitä, miten ihanaa olisi olla romanttisessa Pariisissa rakastunut, rakastamansa ihmisen kanssa... :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me aiomme myös suunnata Pariisiin häämatkalle häiden jälkeen heinäkuun lopussa. Emme ole kaupungissa käyneet, mutta tutut ovat kovasti kehuneet ja suositelleet. Ja tässä on nyt rantalomilla löhöilty edelliset kaksi kesää, ensi kesänä siis kaupunkiloman vuoro :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kertokaas, Pariisissa käyneet, kannattaako ostaa metropassi tai jopa sellainen metro+museopassi?

Metropassilla tarkoitan sitä liikennevälinepassia, jolla voi kulkea metrossa, bussissa ja ratikassa ja valittavana on alueet 1-3 tai 1-6 ja päiviäkin saa itse valita. Löysin netistä myös vaihtoehtoisesti passin, johon on yhdistetty tuo liikennepassi ja sisäänpääsy kaikkiin museoihin. Itse kiinnostaa suuresti juuri kaikki museot.. Laskeskelin, että rahaa kuluu yllättävän nopeasti paljonkin pääsymaksuihin.

Voitteko suositella jotakin hotellia tai hotellisivustoa? Romanttinen tunnelma (ei liian moderni), kohtuuhintaisuus ja kiva sijainti olisi plussaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin häämatkalla Pariisissa elokuussa 2007 ja tykättiin tosi paljon. Yllättävän kompaktilta ydinkeskusta tuntui, luulin että kävelyä tulisi enemmän kuin tuli. Ranskan osaaminen on kyllä iso plussa, mä puhun jonkin verran ja kyllä kohtelu oli aivan erilaista kun puhui ranskaa, vaikkakin huonoa sellaista... :grin:

Parasta oli ehkä ihan vaan se nähtävyyksien katselu, kahviloissa ja ravintoloissa istuskelu jne. ilman tiivistä aikataulua. Oltiin 5vrk ja mun mielestä sen lyhyemmäksi ajaksi ei kannata lähteä jos haluaa ehtiä jotain nähdäkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

lumiprinsessalle hotellivinkki: Hotel Excelsior Latin, sijaitsee latinalaiskorttelissa joka on tosi viehättävää seutua. Tässä kyseisessä hotellissa en ole ennen käynyt, mutta suosittelun kautta varasin ja hinta on kyllä kohdallaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noni, meidän häämatkakohde vaihtui Islannista Pariisiksi. Olen NIIN innoissani :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Syyslomalla oltiin Pariisissa 5 päivän reissulla, ja vaikka sää ei mitään parasta ollutkaan, mukava ajankohta kaupunkilomalle. Päivällä 15-20 astetta ja illalla hieman lämpöisempää, sadetta tuli vain yhtenä päivänä mutta metron takia ei haitannut yhtään, tuo päivä käytettiin muutenkin luonnontieteellisessä museossa kiertelyyn.

Hotellina oli Hotel Pulitzer, joka on pari vuotta sitten remontoitu (ja ilmeisesti tällöin vasta avattukin) ja sijaitsee juutalaiskorttelissa (joidenkin makuun ehkä karu, pelkistetty hotelli betonipinnoilla, mutta tunnelmallinen ja kylpyhuoneet isot verrattuna normi ranskalaisiin) eikä hintakaan päätä huimannut (itseasiassa vaihtoehdoista edullisin). Paljon kauppoja lähellä, metroasema kulman takana ja La Fayaettelle lyhyt kävelymatka shoppailemaan. Louvrelle myös käveltiin sekä Notre Damen kirkolle.

Tällä kertaa oltiin miehen vanhempien kanssa matkalla ja päätettiinkin jo, että seuraavalla kerralla mennään talvella kun on lunta maassa ja kaksistaan vain :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaisiko joku kertoa miten noi vyöhykeliput toimii, millainen lippu kannattaa ottaa ja mitä se maksaa? Kuukauden päästä ollaan lähdössä ja kaikki käytännön asiat miettimättä. No joo lennot ja hotelli on snetään varattu :girl_impossible:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on haaveissa häämatka Ranskaan, etenkin meitä himottaa tuo Versaillesissa käynti :)

Kuitenkin meidän budjetti on suht pieni, niin pitää suunnitella hieman ajankohtaa sinne :S

Kun kävitte Versailleissa, ostitteko liput etukäteen vai vasta paikanpäältä?

Ainakin http://en.chateauversailles.fr/ voi ostaa tuon päiväpassin etukäteen, onko kukan tätä kautta sitä ostanut?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään