hippie

Panama

39 viestiä aiheessa

:D Kylläpä me ollaan menossa suosittuun paikkaan, kun KUKAAN muu ei sinne ole suuntaamassa.. Täytyy vastailla itse itselleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moikka, kokemuksia mullakaan ei ole Panamasta, muutakun mitä matkamessuilla kehuttiin maasta taivaaseen. Eli siellä tosiaan pitäisi lämpöä riittää, halpaa shoppailla ja vaikka mitä tekemistä =) Eli meilläkin yhtenä vaihtoehtona ensi alku talvelle.. Toivotaan että joku Panaman matkailija vastaisi :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
:D Kylläpä me ollaan menossa suosittuun paikkaan, kun KUKAAN muu ei sinne ole suuntaamassa.. Täytyy vastailla itse itselleen.
Kyllä varmaan on aika harvinainen matkakohde naikkareille. :) Jos satut sinne menemään, niin olisi ihana kuulla kokemuksistasi!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on Panama yhtenä vaihtoehtona myös harkinnassa, mutta ollaan tosiaan itsekin vasta tuossa tiedonhakuvaiheessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hihii, tänään on Panaman matkat varattu!! :D Lähdetään Panama City - Gamboa - Costa Blanca kierrokselle, viimeinen viikko all inclusive, niin tulee sitten sitä häämatkaluxustakin siihen. Jipii, en jaksa odottaa..

-Emily

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastaan taas itse itselleni..

Kaveri miehineen palasi juuri Panamasta ja kehui maasta taivaisiin!!! :D Eli siis taitaa olla onnistunut häämatkavalinta. Olivat ensin olleet Panama Cityssä, jossa kuulemma shoppailu järjettömän halpaa mutta casinoilla kuulemma sai tuhlattua rahaa jos halusi :) Sen jälkeen all inclusive Costa Blancalla, joka on kuulemma myös aivan mielettömän ihana paikka. Ystävälliset ihmiset, hienot altaat ja ranta, ruokaa ja juomaa niin paljon kuin jaksaa :P En malta odottaa, vielä 5 kk..

-Emily

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan myös harkittu Panamaa yhdistettynä New Yorkiin :D Kertoile ihmeessä kokemuksia, kun palaatte matkalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä sama juttu, Panama yksi vaihtoehto.. Ainut vaan että pihiys meinaa iskeä.. Tosin kovin montaa kertaa ei suunniteltu lähteä viettään kuherruskuukautta joten olishan se ihan ok kerrankin saada vähän luksusta.. :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

eli sinne siis.. :) nyt pitää vain ylipuhua tuo mies :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me sitten kanssa päädyttiin Panamaan, eli marraskuun jälkeen koitan muistaa kertoa miten matka sujui. Meillä on kanssa tuo yhdistelmämatka Panama City-Gamboa ja Costa Blanca, Arskojen kautta. Matkaa odotelessa näin pimenevissä syysilloissa ♥

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi!

Olemme varaamassa häämatkaa toukokuulle Panamaan. Tarkka suunnitelma ei ole vielä tiedossa, mutta tulossa on omatoimimatka ja itse Panama Cityssa ollaan varmaan sen verran, että käydään katsomassa se kanava.

Lennot New Yorkin kautta maksavat 700e meno-paluu / henkilö.

Ainakin Lonely Planetin Panama-oppaan mukaan vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta paikalta. Monipuolinen luonto ja kulttuuri yhdistettynä edullisuuteen ja siihen, että paikka ei toivottavasti ole turistien kansoittama.

Voin kertoilla lisää myöhemmin esim. suunnitelmista. Privana voi ottaa yhteyttä, jos ei jaksa odotella kuulumisia. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

moikkis,

Nyt vihdoin muistin että lupasin tännekin keroilla matkakuulumisia..

Eli oltiin AM Panama City-Gamboa-Decameron reissulla 28.11-5.12.2008.

Itseni mielestä lento meni ihan sutjakkaasti, lomalento, niin kone on pieni ja täynnä, mutta kun lähtee matkalle oikealla asenteella, niin ei ole niin paha. Ja lentosukat on oikeasti ihna hyvä keksintö pitkille matkoille =)

Perillä ilma oli kostea, mutta niin ihanan lämmin. Panama Cityssä aika vierähti lähinnä ensin nukkumalla univelat pois, aamulla innokkaana tutustumalla Panaman kanavaan Aurinkomatkojen retkellä. Jokseenkin kyllä ylihinnoiteltu reissu, mutta kauniit näkymät, lounas ei kyllä ollut kummoinenkaan. Mutta kun kerran käy, niin ehkä retkestä voi pulittaa ylihintaa. Halvemmalla olisi siis päässyt jos olisi ottanut esim. taxin kanavan rantaan, museokeskukseen. Sai ainakin kokea miltä tuntuu laskeutua kanavassa =)

Shoppailtavaa on melkein jo liiallisuuksiinkin asti Panaman lukuisissa ostoskeskuksissa, itse kaupunkiin ei ehditty ihan niin paljoa 4 päivän aikana tustustumaan. Käytiin kyllä ihanissa pienemmissä paikallisissa ravintoloissa, kaupoissa ja käveltiin ympäriinsä. Asuttiin Crowne Plazassa, kiva hotelli, hyvä huone, ystävällinen palvelu.

Gamboassa odotti aivan vastakohtainen maisema Citylle. Luonnon rauhaa, hieman alkeellisemmat, mutta jokseenksin tunnelmalliset "huoneistot". Hieman kuluneet ja remontin tarpeessa, mutta ympäristöön sopivat ja erittäin isot. Oli astiat, kahvinkeitin ym.. Oli ihana istua sohvalla ja kuunnella vesisateen ropinaa ja mölyapinan huutoa. Gamboan retket ylihinnoiteltuja, joten tutkittiin aika paljon omin päin ympäristöä. Paljon erilaisia aktiviteettaja, tennistä, kanootteja, yöajeluja, retkiä, fillarivuokra,segway ym. Näköalatornista oli hienot näkymät Panaman kanavalle, mutta melkein 50 dollarin hinta oli aika huima mielestäni. Sademetsässä kun ollaan, niin siellä satoi, muutama tunti oltiin altaalla ja hiukan jotain rusketusrajan tynkää sai, mutta hiukan alkoi jo olla aurinkoa ikävä. Olimme kuitenkin sadekauden lopulla, joten tämä oli ihan odotettavissa.

Costa Blancassa sitten vihdoin pääsimme lepäilemään ja kyllä se aurinkokin muutaman kuuron jälkeen alkoi paistamaan.

Paljon ravintoloita, aamiainen paras, mutta lounasbuffet aika surkeita. Illallisbuffet ei mitenkään erikoisia, italiailainenbuffet oli hyvä. Sushi Sambassa hyvä 6 ruokalajin ala carte ja pihvipaikassa oli, ihme ja kumma erittäin maukkaat pihvit. Thaimaalainen ei vastannut lähellekään sitä ihanaa ruokaa jota Thaimaassa saa, joten ei kannata pettyä =p Yksi viikko sujui ihan ok all inclusivessa, mutta 2. viikko olisi jo ehkä alkanut maistua vähän puulta. Rantabaareissa kuitenkin ihanan ystävällistä palvelua ja paljon aktiviteettja rannalla. Henkilökunta osaa hiukan suomea ja jos odotat ettet kuule täällä suomea, niin nope. "hei mitä kuuluu"- kuuluu sieltä sun täältä.. heh.. aika koomista..

Ihan tyytyväinen reissuun ja hotellit huomioivat kivasti honeymoonilaiset =)

Paljon kivoja eläimiä, ihana luonto ja paljon vastakohtia. Paljon shoppailtavaa ja pidin yhditelmälomasta, koska se näytti Panamaa eri näkökulmista. Luulisin että Panamasta saisi vielä enemmän irti kun lähtisi ominpäin reissaamaan..

Lämmintä on, ruoka ei ehkä ole ihan parasta, mutta kannattaa suosia pieniä paikallisia rafloja ainakin Panama Cityssä.

Kala on hyvää ja muut merenelävät, myös kasvikset ja hedelmät on hyviä. Itse en ole niin lihan ystävä, mutta miehelle liha maistui, paitsi buffetissa Decameronissa..

Toivottavasti tästä on apua ja saa kysellä..

Ihanaa matkan suunnittelua..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Matkasuunnitelma on tarkentunut häämatkallemme:

- Aloitamme lentämällä Sepibenega Lodgelle Panama Citystä. Siellä olemme 3 yötä ja tutustumme paikallisen Kuna-heimon perinteisiin

- Tämän jälkeen suuntaamme lentämällä Boquete -nimiseen kaupunkiin ja teemme siellä retkiä mm. tulivuorelle, kahviplantaaseille, ratsastelemme jne. Boquete:ssa olemme 5 yötä

- Tämän jälkeen menemme Aqua Adventures -nimiselle paikalle, jossa käymme kalastamassa isoa kalaa tyynellä merellä (1 päivä)

- Viimeinen etappi on Panama City, jossa olemme 3 yötä

Odotamme innolla matkaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään