Chirpy

Köyhän parin häämatka?

105 viestiä aiheessa

En jaksanut selata koko ketjua läpi eli voipi olla toistoa: Jos jaksaa selailla internetiä, niin takuu varmasti löytää halvemmalla matkoja. Matkatoimistot eivät ole niitä halvimpia kanavia etsiskellä edullista häämatkaa/ matkaa yleensä. Kannattaa googlettaa esim. kohdemaan turistisivuja.

Esimerkiksi vuosi sitten kävimme 450 eurolla (per nuppi) Roomassa sulhaseni kanssa. Vietimme siellä 4 yötä todella hyvätasoisessa hotellissa (aamupalat kuulu hintaan), lennot oli Blue1 ja tuo hinta sisälsi myös välilennot täällä Suomessa.

Ja tosiaan halvempiakin hotelleja olisi ollut tarjolla!

Jouduimme kyllä surffailemaan kunnolla netissä, mutta kyllä kannatti :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suosittelen ehdottomasti äkkilähtöjä, jos pystyy lähtemään esim. muutamien päivien sisällä. Kuumat.com sivustolta löytyy muun muassa hyvin. Itse otetaan aina äkkilähtö kun johonkin ollaan lähdössä siten, ettei ole pakko lähtee just tiettynä päivänä ja siinä todellakin säästää erittäin hyvin. 350 €/henk jo tosi paljon, sillä pääsee jo moneen paikkaan.. mut netin kautta pitää siis varata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikka olisi kuinka pieni budjetti, niin kyllä häämatkalla kannattaa tarkasti miettiä, että ottaako jokerimatkan/määrittelemätön majoitus, sillä pahimmillaan se voi olla kimppamajoitus vieraiden ihmisten kanssa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan myös oltu kerran Jokerimatkalla Madeiralla. Hotelli oli hieno, 4 tähteä, mutta sijainti melkosen kaukana keskustasta. Itse asiassa hotelli sijaitsi viereisessä kylässä, josta oli reilun puolen tunnin matka pääkaupunkiin  ::) No ei sen väliä ollut, koska bussimatka vuoristoisia pikkuteitä oli ihan hieno....

Eli paljolti on tosiaan kiinni ihan tuurista....Luultavasti joutuu tinkimään joko tasosta tai sitten sijainnista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suosittelen Tunisiaa  :)  Ihana maa ja edullinen hintataso! Sinne järjestetään aika halpoja matkoja mm. Domina travelin toimesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

pahoittelen, jos joku oli jo ehdottanut, mutta Riika?

käytiin sulhon kanssa kesällä 2005. lennot ryanairin kautta (lähdöt tampereelta) maksoivat 5e/hlö plus verot, eli ei turhan tyyristä! me asuttiin vielä hostellissa keskustan ulkopuolella, joten sekin oli Halpaa, mutta häämatkalle löytyy varmasti edullisia ja kivoja hotellejakin :) Riika on kaupunkina oikein kiva ja kesällä ainakin hirmu eloisa.  Käytiin myös yhtenä päivänä junalla jurmalassa, joka on sellanen sievä kylpyläkaupunki. Jurmalassa on myös super iso hiekkaranta!

Eli tekemistä on,mutta myös rento kaupunki- ja rantalomailu onnistuvat.

Kannattaa miettiä vaikka sellaseksi "esimakua häämatkasta"-tripiksi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
600 € on jo paljon ja sillä pääsee vaikka mihin! Jos tohon lasketaan vaan matkat ja majoittuminen, niin kohteita voisivat olla Köpis, Skotlanti, Irlanti, Lontoo, Saksa, Pietari, Moskowa, Kroatia, Moldova, Montenegro, Slovakia, Slovenia, Tsekki, Puola, Egypti, Tunisia, Italia, Espanja, Kreikka, Portugali jne.

...Tai hankkii itse jotkut Ryanair/Blue1 lennot ja halpis majotuksen. Ja jos ei halua lentokenttäkaupunkiin niin voi aina jatkaa junalla muualle. Mä en ainakaan 500 enempää maksais mistään Eurooppa-kohteesta.

Aivan samaa mieltä! Takana on kaksi unohtumatonta matkaa, 11 päivää kestänyt reissu Madridiin (lennot muistaakseni Finnairin, majoitus hostellissa = n.600e/nuppi) ja reilun viikon matka Pariisiin (laivalla Stokkaan, sieltä Bussilla Skavstaan, RyanAirilla Beauvaisiin, josta bussilla Pariisiin (ja paluu toisinpäin)... Kahden tähden hotellimajoitus 3 km nähtävyyksistä, metrolla pääsi hyvin... = n.600e/nuppi). Ekalla reissulla ostettiin lennot ja majoitus Kilroyn kautta, toisella kerralla lennot netistä ja majoitus Kilroyn kautta. Omatoimisesti netistä etsimällä olisi varmasti löytynyt vielä edullisempiakin majoituspaikkoja.

Pointtini on siis se, että jos vain seikkailumieltä löytyy ja jaksaa nähdä vähän vaivaa matkajärjestelyjen ja -suunnitelmien suhteen, niin periaatteessa vain taivas on rajana!  :D

Oma häämatkamme tulee tosin olemaan, ehkä, syksyllä jokin etelän rantakohde... Tuleva mieheni kun ei ole koskaan käynyt ns. etelässä ja muutenkin rento löhöily voisi vaihteeksi tehdä terää. Että eikun äkkilähtöjä kyttäilemään!  ;D

Unohtui... Ainahan häämatkaa voi hieman vielä lykätä ja säästää lisää rahaa, niin pääsee sitten kerralla oikein kunnon matkalle!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Löytyhän täältä tällanenkin. (: Me ollaan menossa Espanjaan 2,5 viikoksi. Paikka valikoitui sillä, että jouduttiin vajaa vuosi sitte olla erossa tiiviin yhdessäolon jälkeen mun työharjottelun ajan, ku olin Espanjassa. Lennot n. 420 euroa, vuokrayksiö n. 490 euroa tuolta ajalta. Häät ja matka on kesäkuussa, jolloin Espanjassa on asuntojen (ja hotellienki?) hinnat korkeampia. Rahaa ei huimia summia ole, mutta lentojen ja majoituksen voi onneksi suurimmaksi osaksi maksaa etukäteen. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omatoimisuus matkanjärjestelyssä kannattaa!! Varasimme lennot ja tasokkaan majoituksen touko-kesäkuulle Thaimaassa 2 viikoksi 2 hengelle 1500 eur eli alle 400 / nokka / viikko. Kokonaissummasta olisi saanut vielä nipistettyä majoituksen osalta, joten esim. lyhyempi 10 pvän reissu 2-3 tähden hotskussa olis maksanut yhteensä suunnilleen 600 euroa per pää :) . Ja elämiskustannukset ovat välimerta huomattavasti edullisemmat.

Thaimaan hotelleita ja vaikka mitä tietoutta:

Sawadee

Edullisista kohteista kiva on Riika, kaunis kaupunki, paljon nähtävää. Kesällä Jurmalaan beachille, pääsee kätevästi Riikasta junalla eikä maksa paljoa. Talvella löytyy Jurmalasta hauska vesipuisto, kaverin kanssa ainakin viihdyimme! Tallinna on aina mukava myös ja esim eckerölinen hotellipaketit suhtkoht edullisia, kylpylöitä en ole testannut mutta pitäisi kyllä. Kannattaa syödä & olustella muualla kuin siinä turistien kansoittamalla keskustorilla - hinta puolittuu, vähintään.

Mulla on aina käynyt tuuri Välimeren jokerireissuissa eli kertaakaan en ole joutunut "murjuun", Kreikan- ja Turkin reissuilla majoitus on ollut pääsääntöisesti 2-3 tähden mukavaa tasoa ja aivan ihmisten ilmoilla, kerran jopa suorastaan luxusta kun kävi tuuri! Äkkilähtöjä ja muita kannattaa väijyä kuumat.com:sta (jostain syystä en nyt onnistu linkittämään..). Ebookers on tietty aina oiva vehje lentohakuihin.

PDI_alku.jpg

Kanariansaaret ovat mun mielestäni talvisin aivan hieno vaihtoehto! En ymmärrä ollenkaan tiukkapipoisia matkasnobbailijoita jotka usein Kanariaa arvostelevat (samoja turisteja ovat kuin muutkin ja samalla lailla heidän lomalentonsa maapalloa saastuttavat, turha nyrpistellä :lol: ) joten Playa Del Ingles saa äänen täältä :) ! Upea upea ranta (yllä) , ei oo pakko asua keskellä turistikaupunkia jos ei halua, bussit kulkee ja saareen kantsii tutustua ominpäin: nähtävää ja rauhaakin riittää, on myös vesipuistoa ja ties mitä puuhattavaa. Ruoka hyvää ja kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kaupunkilomalle en tarkan euron tilanteessa lähtisi Lontooseen, Pariisiin tms kalliiseen länsi-eurooppalaiseen kaupunkiin, siellä mulla palaa rahaa 3 päivässä sen mitä etelässä viikossa :huh: . Sama koskee etelä-Ranskaa (Nizzan alue, niin ihana kuin onkin) ja pohjois-Italiaa. Mieluummin lähtisin siis ihanaan Prahaan taikka esim. Budapestiin: siellä muuten on hieno kylpyläkulttuuri voimissaan! Yks hieno reissu vois olla Pietariin junalla. Tunnelmaa!

Tämmöisiä ajatuksia heräsi tästä aiheesta :) .

Muokattu: , käyttäjä: Dayla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko köyhäily ihan out, kun ei ole ilmestynyt uusia viestejä vähään aikaan? ;) Me ollaan näitä pienen budjetin matkoja harrastettu ja niissä pitäydytään jatkossakin. Varasin juuri 4 päivän Tallinnan reissun huhtikuulle (yht. 308e koko lysti **** hotellissa). En malttaisi odottaa! Varsinaiselle häämatkalle lähdetään autolla lappiin, Norjaan, Ruotsiin..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuskin köyhäily ihan out on, etenkään näissä taloustilanteissa :girl_wink:

Me aateltiin lähteä ensin häitten jälkeen mökille viikoksi, ja sitte joskus myöhemmin tänä vuonna Prahaan "oikealle" häämatkalle. :girl_sigh:

Sellanen vaihtoehto vielä, et jos haluu koittaa jotain erilaista, niin Turusta saa lentoja Puolan Gdanskiin ihan parilla kympillä edestakaisin. Ite en oo siellä käyny, mutta kaveri sanoi että ihan kiva paikka on tuokin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Kannattaa myös tsekkaa Ryan airin lentoja: sieltä löytyy usein tarjouksia ja normaalihintaisetkin lentoliput esim. Saksan Bremeniin on naurettavan edullisia jos ne varaa vaikka paria kuukautta aiemmin. Ja Bremen on ihan kiva paikka!:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Berliiniä voisin suositella budjettimatkalaisille, asumiskulut ovat matalat (ihan mukiinmenevän hotellin saa 50-60 eurolla), lennot eivät ole kalliit, ruokaa saa jopa muutaman euron budjetilla (kokeilkaa vaikkapa vietnamilaisia ravintoloita, hyvää ja edullista), ja nähtävää on paljon.

Muokattu: , käyttäjä: flaikkis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edelliseen jatkan, että Berliinissä ihanaa kävelyä, katselua ja jos haluaa panostaa: Madame Toussaudin vahakabinetti. Meitä ainakin nauratti, ja juttua riitti!

Itse ollaan lähdössä Budapestiin, jonne saatiin edullinen neljän päivän reissu. Suosittelen tilaamaan kaikki mahdolliset tiistai-tarjoukset ym. sähköpostiin, niistä löytää sitten hyviä matkailuvinkkejä järkibudjetilla. Meille on tullut jo lähes tavaksi majoittua vähän kauempana keskustasta, matkustaa busseilla ja metroilla ja syödä paikallisten suosimissa paikoissa jo aivan kulttuurinkin vuoksi. Yleensä hinnatkin ovat olleet edukkaat, jos edes alkeet on osannut paikallisesta kielestä. Vain pari kertaa ollaan reissussa maksettu ns. paikasta eli käyty kahvilla jollakin kuuluisalla aukiolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pärnu! Todella kaunis ja tunnelmallinen paikka etenkin alkusyksystä ja loppukeväästä (kesällä enemmän etelänlomareissutyylinen, eipä sekään haittaa). Vanhoja puutalo, ihanaa puistoaluetta, hyviä ravintoloita, edullista, ihanat rannat, mahdollisuus kaiken maailman hemmotteluhoitoihin.. Ns. köyhän miehen etelä. Tykkään hurjasti :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edullisia Euroopanmatkoja olen tehnyt aika paljonkin, tässä jotain kohteita:

- Varasin juuri lennot ja ***-hotellin kolmeksi yöksi (to-su) Berliiniin ensi kevääksi, hinta yhteensä 150€/henkilö! Air Berliniltä saa usein edullisia lentoja eri puolille Saksaa sekä myös esimerkiksi Wieniin, kunhan varaa ajoissa!

- Olen matkustellut Wieniin useaan kertaan Air Berlinin lennoilla menopaluu n.100€ (puoli vuotta aiemmin tilattuna). Wienistä pääsee Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan alle tunnissa junalla, menopaluu junalippu n.20€. Bratislavasta pääsee Budapestiin parissa tunnissa, menopaluu junalippu jälleen n.20€. Eli kolmen pääkaupungin, Wien-Bratislava-Budapest, yhdistelmäloma on edullisesti toteutettavissa!

- Vietin mieheni kanssa romanttisen pitkän viikonlopun Riiassa tammikuussa. Lennot Air Balticilta ja ****-hotelli ajoissa tilattuna, 180€/henkilö.

- Turusta pääsee Wizzairilla Puolan rannikolle Gdanskiin superhalvalla (toisinaan meno-paluulennot muutaman kympin). Itse en ole vielä sinne ehtinyt, mutta kuulemani mukaan viihtyisä paikka ja siinä vieressä on kaksi muuta rantakaupunkia (Gdynia ja Sopot).

- Aer Lingus lentää Helsingistä vaihtelevilla hinnoilla Dubliniin. Me saimme lennot 150€/henkilö heinäkuussa ja asuimme viihtyisässä B&B-tyyppisessä paikassa Dublinin keskustassa, 3 yötä/80€/henkilö.

Hotelleita on helppo vertailla ja varailla eri sivustojen kautta internetissä ja näillä sivustoilla on usein tarjouksia, jolloin hyvän hotellihuoneen voi saada huomattavasti hotellin normaalihintoja halvemmalla! Meillä on häämatka edessä ensi syksynä ja seurailen jo nyt lentotarjouksia. Varaan lennot heti kun löytyy halvat lennot johonkin sopivaan kohteeseen ja sen jälkeen etsin hotellin. Mitään matkatoimiston tarjoamaa monen tonnin häämatkapakettia meille ei tule.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me suunnataan häämatkalle Ylläkselle 5 päiväksi. :) Mennään huhtikuun lopussa, just kun halvempi hintakausi alkaa. Lunta kuitenkin pitäisi vielä olla ja jos ei ole riittävästi, niin eiköhän sitä muutakin tekemistä keksi kuin hiihtämistä. Majoittuminen maksaa yhteensä n. 350e ja opiskelijahintaiset junamatkat n. 100e per naama. Harkittiin myös jotain halvempia Euroopan kaupunkilomia jotka eivät olisi olleet paljon kalliimpia, mutta haluttiin sit ennemmin Lappiin. Opiskelijabudjetilla ei kauheasti ole varaa kalliisiin matkoihin, mutta ollaan oikein tyytyväisiä valintaamme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko joku uskaltanut jättää häämatkan äkkilähdöksi? Me mahdollisesti lähdettäisiin 26.8 tai 27.8 häämatkalle ja mieluusti oltaisiin kaksi viikkoa (tai minä haluaisin olla kaksi viikkoa). Ja oman logiikkani mukaan tuohon aikaan vuodesta voisi säästää rahaa äkkilähdössä, kun suurinosa ihmisistä on lomansa jo pitäneet. Kokemuksia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Miksi ei, kylla taalla forumilla on muitakin, jotka suunnittelevat ottavansa haamatkaksi akkilahdon. Kyse on ihan siita, kuinka tarkkaan haluaa asian etukateen suunnitella. Jos ottaa asenteen, etta lahdetaan sinne minne rahat ja tarjonta silloin riittaa, niin ei siina mitaan ongelmaa varmaankaan ole. :) Ajankohtakin teilla vaikuttaisi hyvalta juuri siina mielessa, etta sesonki alkaa olla ohi kun tullaan elo- syyskuun vaihteeseen.

Ehka joku tata onkin jo aiemmin ehdottanut, mutta Kroatia on kuulemma tosi kiva valimeren rantalomakohde, vain paljon halvempi kuin perinteiset Italia, Espanja, Ranska. Itse en tosin ole ollut muuta kuin Zagrebissa maan pohjois-osassa, jota en ehka haamatkaa varten suosittelisi.

Omatoimisuus matkojen varauksessa yleensa kannattaa, ja se etta jaksaa selata eri vaihtoehtoja netista. Esimerkiksi itse varasin jokin aika sitten lennot ensin paikasta A paikkaan B, josta jatkamme viela kohteeseen C ja sitten takaisin A:han. Jos olisin varannut lennot yhteen syssyyn, olisi hinta ollut n. €850 per nuppi. Kun varasin lennot yksitellen, hinnaksi tuli lopulta n. €200 per henkilo. :girl_sigh:

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me meinataan ottaa äkkilähtö häämatkaksi :) häät ovat 2.6 ja suunnitteilla ois että noin viikko jäis max matkan väliin,tietty mennään tilanteen mukaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisi niin ihana lähteä San Diegoon häämatkalle. Huljutella siellä sitten jalkojaan meressä ja viettää kalifornialainen joulu +19 keskilämpötilassa... Mutta koska rahaa ei juuri ole, niin jos päästäisiin edes Tukholmaan häämatkalle. Jos olisi muutaman päivän irtaantuminen, kävelyä kaupungilla ja hyvää syömistä, niin ihan tyytyväisiä oltaisiin.

Yllättävää rikastumista odotellessa... :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me teimme seurustelun alkuaikoina ensimmäisen yhteisen lomamatkan autolla Viroon - ja yhä edelleen se on muistoissa yhtenä ihanimpana lomamatkana jolla olen ikinä ollut (ja miehellä myös).

 

Haapsalu on ihana pikkukaupunki, jossa on kuuluisat vaaleat hiekkarannat. Haapsalun merivesi on erikoisen lämmintä koska ranta on hyvin loiva. Majoituimme pienessä b&b -paikassa, emmekä olisi malttaneet esim. poistua aamiaiselta, koska aloimme molemmat haaveilla omasta samanlaisesta majatalosta. Kaupungissa asuu paljon taiteilijoita ja illalla kaupungin baareissa ja ravintoloissa oli kaikkialla sellainen vilpitön ja ystävällinen pikkukaupungin tunnelma. Melkein "pääsimme piireihin"... emmekä olisi millään malttaneet jatkaa matkaa seuraavaan kohteeseen Pärnuun.

 

Pärnussa oli melkein yhtä ihanaa, mutta siellä oli jo paljon enemmän turisteja. Muistelen kuitenkin, että kaupungissa oli esim. aivan yhtä ihania baareja, kahviloita ja ravintoloita kuin mitä olemme myöhemmin esim. Italian rannikolla ihastelleet. Ja täälläkin ihana hiekkaranta... jossa vietimme erään illan pitkällisessä minigolf turnajaisessa toisiamme vastaan. Kauneimmat minusta ikinä otetut kuvat on otettu Pärnun rantapuistossa - ja luulenpa että tuo oli juuri se päivä, kun rakkaus alkoi voittaa varovaisen seurustelun alkutunnelman...  :girl_pinkglassesf:

 

Kylpylöissä emme käyneet, mutta nyt tässä vaiheessa uskaltautuisin varmasti sellaiseenkin menemään. Mitä ihmeen väliä sillä on jos paikalla on paljon eläkeläisiä? Hoidossa voi keskittyä itseensä ja illalla kaupungista löytyy kyllä menomestaa ja baaria nuorempaankin makuun.

 

Muina vinkkeinä edullisesta häämatkasta suosittelisin paketoimaan matkaa itse esim. supersaverissa. Jossain vaiheessa suunnittelin edullista kreikan matkaa ja löysin hyvinkin edullisia hotelleja hiukan kauempaa niistä suosituimmista turistikohteista. Eikö häämatkalla olisikin ihanaa olla hiukan erossa muista ihmisistä, vain toinen toisensa seurasta nauttien? Yleensä tykkään valikoida jonkun yksityisen perheen omistamia paikkoja - niissä on usein sitä aitoa paikallista tunnelmaa.

 

Ja onpa meillä ollut todella ihania ruotsin ristelyjäkin (ihanpa Mariellallakin nyt ihan parin vuoden sisään (Mariellalla oli muuten todella hyvä ruoka!)). Ruokana ala-carte illallinen ja kuohuviini-aamiainen, päivällä kävelyä Tukholman ihanassa vanhassa kaupungissa. Kävimme muuten eräällä risteilyllä nyt lähivuosina myös opastetulla kiertoajelulla - joka sekin oli hyvin antoisa kokemus niinkin arkisessa paikassa kuin Tukholma. Miksi ihmeessä jotain kohdetta pitäisi väheksyä vain sen vuoksi, että se on lähellä? Tukholmahan on aivan mahtava kaupunki - vaikka hiukan pidemmällekin reissulle. Ja kyllä siinä tavallisen hytin leveämmässä alasängyssä mahtui rakastunut pari nukkumaan - ainakin alkuyöstä. :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi vinkki, joka on saatettu taalla jo mainitakin, on lahtea matkalle kiireisimman sesongin ulkopuolella. Eli joko loppukevaasta tai syys-lokakuussa. Olen itse ollut Espanjassa ja Turkissa toukokuussa ja syys- ja lokakuussa, ja etenkin alkusyskysta ilmat on viela ihanan lampimat, muttei superkuumat. Majoitus on tuolloin paljon halvempaa, eika liikkeella ole kovin paljon lapsiperheita, jotka lomailevat paaosin koulujen kesalomien aikaan. Muutenkin turistiryysista on huomattavasti vahemman kiireisimman sesongin paatyttya.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi vinkki, joka on saatettu taalla jo mainitakin, on lahtea matkalle kiireisimman sesongin ulkopuolella. Eli joko loppukevaasta tai syys-lokakuussa. Olen itse ollut Espanjassa ja Turkissa toukokuussa ja syys- ja lokakuussa, ja etenkin alkusyskysta ilmat on viela ihanan lampimat, muttei superkuumat. Majoitus on tuolloin paljon halvempaa, eika liikkeella ole kovin paljon lapsiperheita, jotka lomailevat paaosin koulujen kesalomien aikaan. Muutenkin turistiryysista on huomattavasti vahemman kiireisimman sesongin paatyttya.

Samaa mieltä täällä :)

Olemme muutenkin ajoittaneet etelänmatkat samoihin aikoihin...

On huomattavasti mukavampi kulkea ja ihmetellä paikkoja kun hieman rauhallisempaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään