Sabah,malesia


zuza

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
Guest Antonio(Guest)

Jihuu, matka varattu Heinäkuulle  ::) , ensin KL ja sitten KK ja hotelli Rasa Ria.

Laittakaahan kävijät infoa. Lähinnä tuo Kota Kinabalu ja Rasa Ria -hotelli kiinnosta kun en siellä ole aikaisemmin käynyt.

Kaikki tieto otetaan innolla vastaan.

Terv, Antonio

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansku(Guest)

Kertokaahan Sabahissa käyneet millainen sää helmi-/maaliskuussa. Onko "sadekausi" mahdollisesti tuolloin jo ohitse ja onko vedet kirkkaat sukeltamiseen ( mm. Sipadan ). Suunnitelmissa matka talvelle 2008.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä nyt myös häämatka päätetty ja se on yhdistelmämatka. Ensin Hong Kong 3 yötä ja sitten Kota Kinabalu 10 yötä. Hotellimme on tuolla Borneossa Shangri-La Tanjung Aru, vähän huolettaa sen suuruus ja 'turistirysämäisyys' mutta toisaalta matkatoimistossa suosittelivat kovasti ja onhan se viiden tähden paikka meren rannalla. Yksi yö tietty menee siellä Mount Kinabalun kiipeilyretkellä, muuten ei vielä ole retkiä suunniteltu. Ajatuksena olikin että sitten se aika mitä tulee oltua hotellilla olisi mukavaa luxusta ja kulinaarista juhlintaa, kun taas esim. tuolla vuorella onkin sitten sille vastapainona vähän vaatimattomampaa :) Matkalle lähdetään aika pian häiden (24.5.) jälkeen 29.5.

Jos nyt jollain olisi kokemuksia tuosta hotellista niin olisi mukava kuulla, samoin tuo kesäkuun alku matkustusaikana tuntuu olleen vähän harvinaisempi mitä täältä palstalta lueskelin, joten sitäkin saa kommentoida. Ja yleistä hehkuttelua tietty luen mielelläni, ja jos on vuoren ja orankien lisäksi löytyy kokemuksia muista hienoista retkistä niin vinkkejä otetaan vastaan. Kiitokset!

Link to comment
Share on other sites

Mekin olemme matkaamassa Malesiaan. Aluksi ajattelimme tilata matkan matkatoimiston kautta, mutta kun laskeskelin hintoja niin tajusin kuinka paljon säästämme, jos varaamme matkan itse.

Lähdemme heinäkuussa ja tarkoitus olisi olla aluksi kaksi yötä Kuala Lumpurissa hotelli Renaissancessa (westwing puolella). Kuala Lumpurista lennämme Kota Kinabaluun ja yövymme neljä yötä Shangri La's Tanjung Arussa (tanjung deluxe), jonka jälkeen teemme kahden yön retkan Kota Kinabalu -vuorelle. Tämän jälkeen menemme Shangri La Rasa Riaan (deluxe garden view), jossa yövymme neljä yötä. KK:sta lennämme takaisin KL:iin ja olemme kaksi yötä joko Dorcet Regencyssä tai Parkroyalissa. Koko matka kestää yhteensä 16 vuorokautta ja maksaa noin 1740 euroa. Tämä sisältää lennot, majoitukset ja kahden vuorokauden retken Kota Kinabalu -vuorelle. Muut retket varaamme vasta paikan päältä. Matkatoimiston kautta sama matka samoilla hotelleilla olisi ollut noin 1 000 euroa enemmän. :rolleyes: No, meidän matkaan ei kuulu lentokenttäkuljetuksia ja lento kestää "hieman" kauemmin...

Onko kellään kokemuksia näistä meidän valitsemista hotelleista? Tanjung Arua ja La Rasa Riaa on paljon kehuttu, mutta onko joku ollut Renaissancessa, Dorcet Regencyssä tai Parkroyalissa?

Entä riittäisikö yhden yön retki Kota Kinabalu -vuorelle. Ehtiikö tässä tutustua itse kansallispuistoon? Minkälaisia päiväretkiä olette tehneet?

Muokattu: , käyttäjä: Elpis
Link to comment
Share on other sites

Mekin matkalla samaan suuntaan kesäkuussa kuukaudeksi. Ei enää häämatka tosin. Tosin häämatkan jälkeen pitänyt joka kesä päästä reissuun.

Ideana jotenkin akseli Perhentian - Pulau redang - Tioman - Kinabalu jne.

tossa muutama paikka noista kohteista. Samalla pääsee satellittin kautta katselemaan miltä näyttää paikan päällä

Pulau Redang

ehkä Redang Reef Resort

http://www.kiintopiste.com/gp.php?action=s...ocation_id=1450

Shangri-la Rasa Ria Resort (Kota Kinabalu)

http://www.kiintopiste.com/gp.php?action=s...ocation_id=1493

Jos joku tietää varsinkin Kinabalusta hyviä paikkoja niin voi vapaasti käydä lisäilemässä niitä tuonne kartalle. Käymisen arvoisat mestat olisi kaikkien hyödynnettävissä ja nähtävissä

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Mekin ollaan lähdössä Kota Kinabaluun yhdistettynä Hong Kongiin. Samoin kuin moni muukin, mielelläni kuulisin tuoreita kokemuksia paikasta. Me olemme Rasa Riassa 9yötä. Katselin,että moni on ollut kahdessa tai useammassa paikassa, kysymys kuuluukin, että viihtyykö yhdessä hotellissa noin pitkään? Jos joku on ollut kyseisessä hotellissa, niin kokemuksia siitä (huoneista, rannasta, tekemisestä, ravinotloista) mielelläni lukisin. Mount Kinabalun retki kiinnostaisi, ja vissiin orankeja kannattaisi käydä katsomassa. Mitä muuta siellä kannattaisi nähdä, mitä retkiä?

Link to comment
Share on other sites

Me olemme Rasa Riassa 9yötä. Katselin,että moni on ollut kahdessa tai useammassa paikassa, kysymys kuuluukin, että viihtyykö yhdessä hotellissa noin pitkään? Jos joku on ollut kyseisessä hotellissa, niin kokemuksia siitä (huoneista, rannasta, tekemisestä, ravinotloista) mielelläni lukisin. Mount Kinabalun retki kiinnostaisi, ja vissiin orankeja kannattaisi käydä katsomassa. Mitä muuta siellä kannattaisi nähdä, mitä retkiä?

Olimme noin kuukausi sitten KK:ssa ja yövyimme Rasa Riassa 9 yötä. Ensin 4 yötä, jonka jälkeen teimme vuorokauden pituisen retken Mount Kinabaluun ja retken jälkeen taas 5 yötä ko. hotellissa. Hotelli on iso ja sijainniltaan hieman syrjässä. Aluksi olimme pettyneitä hotellin turistimaisuuteen, mutta siihen tottui kummasti... Hotellin uima-allas ja piha on kaunis ja kiva, ranta vielä ihanampi! Hotellilla on järjestetty vaikka mitä aktiviteettejä, mutta me ei näihin osallistuttu, sillä tykkäämme enemmän tehdä "omatoimiretkiä". Hotellilta oli kuljetus joka päivä KK:n keskustaan ja keskustasta takaisin. Kuljetuksen hintaa en muista, mutta oli edullisempi kuin taksi. Hotellissa on neljä ravintolaa, jotka kaikki oli musta hyviä. Iltaisin hotellin "baarissa" soitti hauska coverbändi, jota kannattaa käydä kuuntelemassa! Hotellissa oli myös ihan ok kuntosali.

Huoneet oli tosi kivoja ja isoja. Meillä oli ekana rainforestview ja tokalla pätkällä ikkunat pihalle päin. Toka huone oli jonkin verran hienompi kuin eka. Tosin ilmastointi oli aivan liian tehokas ja mä kietouduin joka ilta peittoihin ja villasukkiin... Ilmastointia oli pakko pitää aika voimakkaalla, sillä muuten huoneesta tuli entistä kosteampi...

Mount kinabalulla kävimme "sademetsäretkellä", joka oli tosi pettymys tai siis siellä ei oikeestaan nähnyt mitään mielenkiintoista. Hot Spings:ien lähellä olevat riippusillat puolestaan oli tosi kivat. Itse lähteet oli musta jotenkin likaisen oloiset. Me ei päästy kiipeämään vuoren huipulle, mikä varmasti olisi ollut kokemisen arvoista. Suosikkiretkeni oli saarikierros. Kävimme muutamalla "paratiisisaarella" snorklaamassa ja näimme paljon kauniita kirjavia kaloja. Ennen retkeä kannattaa ostaa omat snorklausvälineet, sillä ainakin meidän retkenjärjestäjän lainakamat oli aika kauhean näköiset...

Retkiä kannattaa varata paikan päältä. KK:n keskustalla on paljon eri retkien järjestäjien toimistoja ja Rasa Riassa on Wildlife Expeditions:n (http://www.wildlife-expeditions.com/) toimisto. Näiden kautta sai ihan mukavia alennuksia, kun otti useamman retken.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä myös matka Kota Kinabaluun edessä 5 kk:n päästä eli helmikuun puolivälin jälkeen. Kaipaan kokemuksia sääoloista kyseiseen vuodenaikaan. Majoitumme Rasa Riassa. Kaikki kyseisessä paikassa käyneet kirjoittakaahan vielä kokemuksianne. Ja jos jollain on käsitystä hotellin hintatasosta ruoan ja aktiviteettien osalta, otan mielelläni tietoja vastaan. Lisäksi kuulisin mielelläni hotellin plussista ja miinuksista. Meillä on koneenvaihdot Frankfurtissa ja Hongkongissa. Kuinka raskaana olette kokeneet kohteeseen matkustamisen? Itselläni yksi kaukomatka takana ja miehellä ei yhtään.

Vastauksia mielenkiinnolla odottaen...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

^Juuri tänään palattiin kyseisestä paikasta ja hotellista eikä matka tai paikka olisi voinut olla parempi! Meillä oli ensin 4pvä Hong Kongissa ja sen jälkeen 9yötä Rasa Riassa. Oltiin 6 yötä Garden Wing huoneessa (merinäköalalla) ja sitten 3 yötä Ocean Wing puolella. Garden Wingissäkin huone oli tosi hieno, mutta silti Ocean Wingin huone oli kyllä mahtava! Sillä puolella on sen puolen asukkaille oma allasalue, joka on rauhallisempi ja muutenkin vähän enemmän extraa. Hotelli on kaikin puolin hieno ja palvelu ystävällistä. Sijaintihan on todella syrjässä kaikesta, mutta meitä se ei haitannut, kun oltiin eka oltu Hong Kongin vilskeessä.

Tähän aikaanhan siellä on monsuuniaika, mutta meillä satoi kahtena päivänä ja sekin oli illalla vain vähän aikaa. Ei haitannut yhtään, oli itseasiassa ihan virkistävää. Lämpötila oli siellä 30 asteen tienoilla koko ajan.

Hotellissa on nykyään 5 erilaista ravintolaa ja niissä ruoka tosi hyvää. Ruokaa saa aika monessa hintaluokassa, ei kuitenkaan ihan halvimmasta päästä. Ruoka on kuitenkin tosi hyvää ja erilaisia settejä on tajolla ja ne mielestäni hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Alkoholi on kutakuinkin Suomen hinnoissa.

Miinuksena hotellista sanoisin sen, että erityisesti jouluna lapsiperheitä oli tosi paljon ja välillä Garden Wingin allasalueella meteliä oli paljon. Tosin rauhallisempia paikkojakin löytyi. Isoin miinus minun kohdallani oli sandflys ötökät´, jotka jostakin syystä tykkäsivät minun jaloista. Miestä ne eivät häirinneet eikä hän saanut juurikaan puremia. Suomalaiset ötökkäkarkotteet ei toiminut, sieltä ostin yhtä, joka tuntui paremmin auttavan. Tässäkin suhteessa Ocean Wingin puolella oli parempi tilanne, en kyllä tiedä mistä se johtui, samalla alueella se kuitenkin on.

Plussan puolella onkin sitten kaikki muut asiat hotellilla, palvelu, ruoka, huoneet. Eli plussan puolella tosi voimakkaasti.

Matka ei tuntunut yhtään pahalta. Cathway Pasificilla ainakin on pitkällä lennolla jokaiselle omat ruudut, jossa saa itse valita elokuvia ja sarjoja katsottavaksi, joten aika ei tullut pitkäksi. Lisäksi hyvinhän siinä ehti nukkumaan. Ja matkan unohtaa kun pääsee perille, ihana paikka.

Jos haluat tietää jotakin muuta vielä, niin vastailen mielelläni. Toivottavasti tästä sepustuksesta saa jotakin selvää, hiukan vielä väsyttää... ^_^

Link to comment
Share on other sites

^ Olimme häämatkalla Sabahissa joulukuun alussa 2006, ja silloin säät olivat ihan hyvät. Lähes joka päivä satoi hetken iltapäivällä, mutta se ei mitenkään haitannut, paremminkin raikasti vain ilmaa. Aallokkoa oli hotellin (Nexus) omassa rannassa niin että uimista ei suositeltu, mutta kahlailu oli silti tosi kivaa. Vesien kirkkaudesta en osaa sanoa sillä emme snorklanneet tuolla Kota Kinabalun seudulla, mutta toisella puolella Sabahia siinä ei ollut moittimista.

Retkistä suosittelen ehdottomasti yhden yön retkeä Sandakaniin, josta sitten pienelle kilpikonnasaarelle ja orangutangiin. Se oli ehdottomasti yksi matkan parhaita elämyksiä, mutta mitään luksusta kilpikonnasaarella majoittumisesta ei kannata odottaa. Uskoisin että näitä järjestetään vieläkin, vaikka omat kokemukset ei niin tuoreita enää olekkaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kertokaahan, te jotka olette tehneet kiertomatkan esim. Kuala Lumpur-Borneo-Kuala Lumpur tai Singapore-Borneo-Singapore, että miten olette matkustaneet noiden kohteiden välillä? Lentokoneella, laivalla? Minkä hintaisia siirtymiset ovat olleet?

Kiitos paljon jo etukäteen!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kertokaahan, te jotka olette tehneet kiertomatkan esim. Kuala Lumpur-Borneo-Kuala Lumpur tai Singapore-Borneo-Singapore, että miten olette matkustaneet noiden kohteiden välillä? Lentokoneella, laivalla? Minkä hintaisia siirtymiset ovat olleet?

Kiitos paljon jo etukäteen!

Heippatirallaa! Me tehtiin viime tammi-helmikuussa juurikin tuollainen Singapore-Borneo-Singapore kombo lentäen Air Asialla. Laiva ei oikeastaan ole vaihtoehto tuossa, muistaakseni asiaa tutkin, mutta lentäminen on halpaa ja nopeaa. Lennot maksoi jotain parikymmentä euroa suuntaansa per pää. Lennettiin siis Singapore-Kota Kinabalu ja takaspäin Tawau-Singapore, mutta tätä yhteyttä ei taida enää olla olemassa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...