45 viestiä aiheessa

Olemme menossa Nizzaan pikavisiitille miehen kanssa ensi kuussa. Eli nyt kaipailisin kokemuksia ja vinkkeja kaikilta Nizzassa kavijoilta.

:)

Vaikkakin on meilla miehen veli oppaana joka asuu Nizzassa niin silti olisi mukava kuulla vinkkeja 'naisnakokulmasta'!  ;D

Kiitos jo etukateen. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nizzan vanha kaupunki on soman resuinen pienine ravintoloineen ja kujineen, mutta sinnehän varmasti menettekin käymään.

Yksi minulle mieleen jäänyt ja vaikuttava paikka on Chateau kukkulan huipulla sijaitseva hautausmaa.  :o Tiedän, tiedän... kuullostaa ehkä hieman tylsältä, mutta se on oikeasti näkemisen arvoinen. Sieltä on myös huikeat maisemat, koko alue/kaupunki levittyy maisemaan. Sinne kannattaa tehdä pikku kävely, kun varmasti kuitenkin kiipeätte kukkulalle katselemaan maisemia (turistien must do Nizzassa).

Tässä vähän esimakua:

c03.jpg

c18.jpg

Sitten suosittelen lämpimästi tekemään pikku ajelun päässä olevaan viereiseen Ezen kylään (mm. Grassen parfyymimyymälä) ja vuoristossa sijaitsevaan St Paul de Vencen kylään. Ja tietenkin käytte Monacossa (20 min. matka).

Nyt en ehdi enempää kommentoimaan, mutta Nizza on ihana kohde!  :-X

Ihanaa matkaa, Myy

P.S. Olen joskus kirjoittanut Nizzasta johonkin ketjuun pitkät pätkät... löytyisiköhän etsi-toiminolla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi kiitos Myy!

Rakastan hautausmaita, eli pistanpas korvan taakse! (freak....)

Olin laiska (tai siis yritan salailla tata naikkarisurffausta pomolta) enka siis kayttanyt etsi toimintoa!  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi ja voi, Nizza on ihana matkakohde..  :-X

Mistäpä sitä aloittaisikaan. No, olen samaa mieltä Myyiksen kanssa että Chateau-kukkula on ihan must! Upeat näköalat rantaan ja kaupunkiin. Siellä on myös hieno vesiputous, jonka edessä eräs hääpari otatti hääkuviaan kun olimme siellä..

Koko Provencen maakunta on täynnä mitä ihanampia pikku kyliä ja kaupunkeja, joita voisin suositella lämpimästi.. Monacon ohella suosittelisin sööttiä pikkukaupunkia nimeltä Antibes (olisikohan puoli tuntia junalla, välimatkat lyhyitä), ja siinä matkan varrella on myös kuuluisa Cannes. Myyiksen mainitsemiin St Paul de Venceen ja Ezeen en ole valitettavasti vielä päässyt, mutta ovat varmasti herttaiset paikat ylhäällä vuorilla! Monet ranskalaisetkin niitä ovat suositelleet.

Niin, ja lyhyt matka on myös Italian puolelle!  8)Ensimmäinen italialainen kylä rajan takana on piskuinen Ventimiglia, jossa voi jo aistia Italian. San Remo on kuitenkin oma suosikkini, kasino ja ylhäällä kukkulalla sijaitseva vanhakaupunki. Me ollaan aina käyty siellä rajan takana pizzalla ja jätskillä!  ;)

Italia-fani meinasi jo päästä taas valloilleen... kerroit kuitenkin tekevänne pikavisiitin Nizzassa. Eli kyllä sieltä lähempääkin kaikkea ihanaa löytyy. Kiva on myös vain kuljeskella iltasella pitkin pääkatua Promenade des Anglaisia ja nauttia lämpimästä merituulesta.. Tai istuskella rakastuneena rannalla.. Tai ulkosalla jossain kivassa vanhankaupungin ravintolassa.. :-X

Kerron mielelläni lisää..

:-X Karlotta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mutta Chick - nythän mä muistinkin, että meillä on tainnut olla joskus keskustelua Old Bromptonin hautausmaastakin  :D. Mutta tosiaan, kun kukkulalla käytte (sieltä saa otettua Nizzasta upeita valokuvia) niin kannattaa kurvata samalla käynnillä piipahtamaan hautausmaalla, joka on huipulla. Siellä on muuten jännä tapa laittaa haudoille valokuvat ja keraamisia kukkia. Ei ole siis kauhea vaiva enää siinä vaiheessa, kun olette sinne jo kiivenneet... jos niittäin meinaa olla muuten nihkeää houkutella miesväkeä toljottamaan hautakiviä  ;D.

Muutama sananen vielä ostoksista (naisnäkökannasta kun oli kerran kyse). Nizzasta jäi mieleen myös muutama ihana sisustusliike, josta olen hankkinut muistoja kotiin. Ranskalaiset osaa sisustaa! Paikallinen "Stockmann" oli kyllä aika vaatimaton. Rannan tuntumasta löytyy merkkiputiikkeja (saa muuten Lontoosta varmaan halvemmalla), mutta muuten aika paljon krääsää ja yllättävän vähän liikkeitä. Ei siis mikään ostosparatiisi. Vanhassa kaupungissa löytyy pikkuliikkeitä, missä myydään paikallista väriä ja tuoksua pöytäliinoineen, saippuoineen jne. Mutta varsinkin pikkukylät (Eze on siis melko kiven heiton päässä), joita jo mainittiinkin aikaisemmin olivat mielestäni ihania matkamuistojen ostamiseen käsityöläisliikkeineen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos on aikaa,niin kantsii piipahtaa CAP 4000 nimisellä ostarilla.. Miehen vanhemmilla on Nicen tuntumassa Villeneuve Loubetissa kämppä(Nizzan ja Cannesin välimaastossa) ja ainakin sieltä meni suora bussi ko.ostarille. Heaven shoppailijalle ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

olen ollut nizzassa työmatkalla. paljon jäi siis näkemättä mutta uskallan suositella silti.

ihana paikka!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nosto :) Ollaan suunnittelemassa häämatkaa Nizzaan ja lisää kokemuksia kaivattaisiin :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen asustellut seudulla, mutta kovin paljoa ei ole lisättävää edellisiin vinkkeihin. Vanhassa kaupungissa ja Anglais'lla samoilu saa parhaiten nizzalaiseen tunnelmaan.

Jos aikaa jää, niin Antibes, Eze jne. on loistavia päivävisiittikohteita (esim. Antibesiin menee junia joka tunti, matka kestää vajaan tunnin).

Cannes on Antibesista vielä jonninverran eteenpäin, eikä mun mielestä paikkana kovinkaan ihmeellinen. Myöskään Monacoon en ihmeemmin lämpene (sikakallis turistirysä), mutta se on niin lähellä Nizzaa, että siellä käväisee pikaisesti vaikka puolikkaan päivän ihailemassa satamaa ja palatsia ja formulamestoja...

St Paul de Vence on aivan hurmaava paikka! Siellä on myös aivan ihana hautuumaa, vinkkinä niille, jotka kalmistoihin ovat friikahtaneet  ;) Kirkon liepeillä kukkulalla on tosi sympaattinen pieni liike (le Coucou eli käki), jota pitää suomenruotsalainen pariskunta, jotka myyvät itse tekemiään kerrassaan hurmaavia keramiikkaesineitä. Liike on ollut siinä jo varmaan kohta 20 vuotta. Kannattaa käydä, tekevät tosi hilpeitä käyttöesineitä nimittäin.

Lisäisin vielä edellisiin vinkkeihin, että mikäli taide kiinnostaa, niin Nizzassa on maailman ihanimmat Matisse- ja Chagall-museot  :-X Ja sitten jos St Paul de Venceen menee, niin siinä vieressä on Fondation Maeght, jossa myös on upea taidekokoelma.

Ja jos taas musiikki, kirjat ja leffat kuuluvat intohimoihisi, niin fnac-nimisessä liikkeessä Nice Etoile -kauppakeskuksessa Avenue Louis Pasteurilla vietät tuntikausia! Vaateshoppailuun Nizza ei mun mielestä ole niin hyvä kuin jotkut muut Ranskan kaupungit, mutta kyllä sieltäkin löytää... Louis Pasteurilta ja Rue Massenalta löytyy sellaista normaalille suomi-kukkarolle sopivaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytiin tulevan aviomieheni kanssa viime kesänä lomareissulla Nizzassa ja en voi muuta kuin suositella paikkaa!!! Just sellanen sopivan kokoinen kaupunki - tavallaan intiimin pieni ja suloinen ja silti kaikki mitä osaat isolta kaupungilta odottaa.

Mukulakiviranta (niihin muhkuroihin tottuu hetkessä, usko pois) ja turkoosi meri oli ihanat ja rannalla voi harrastaa mm. liitovarjoilua, vesiskootterilla ajelua ym. mikäli pelkkä makoilu alkaa tylsistyttämään.

Itse nautittiin kaikkein eniten Etelä-Ranskan ihanasta ruokakulttuurista ja upeista viineistä! Menit sitten paikkaan kuin paikkaan syömään, niin esim. talon punaviini oli aina uskomattoman hyvää ja edullista. Erityistesti romantiikan nälkäisille voin suositella Maison de la Marie -nimistä ravintolaa aivan kaupungin kävelykadun tuntumassa: ravintola sijaitsee korkeiden, vanhojen kivitalojen suojassa sisäpihalla, kattona kirkas tähtitaivas sekä sanoinkuvaamattoman upeita kukkaköynnöksiä ja kynttilälyhtyjä! Illan hämärryttyä on niin kaunista, että ihan itkettää... Lisäksi ruoka ihanaa.

Lisäksi suosittelen piipahtamaan ainakin päiväseltään Monacossa, kyllä se sen verran erikoinen ja kaunis paikka on. Mm. satama ja eksoottinen puutarha. Ajelimme Monacoon Ezen vuoristokylän kautta, ja vaikka se kovin söötti olikin, en juuri keksi sieltä mitään kummempaa näkemisen arvoista.

Tästä varmaan sai jo sen kuvan, että sydän jäi kyllä Etelä-Ranskaan...  :D Sinne mennään varmasti uudestaan, vaikka häämatka suuntautuukin varmaan jonnekin muualle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehkä mennään Nizzaan tänä kesänä häämatkalle. Onko jollain vielä jotakin lisättävää :)?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on varmaan tyhmä kysymys, mutta millainen sää Nizzassa on talvella? Meidän häät kun on helmikuun lopulla. Tiedän, pitäisi varmaan itsekin tietää, mutta olen ihan pihalla siitä, missä on samanlaista kuin Suomessa ja missä vähän lämpimämpää ja missä tosi lämmintä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nizzan matkasta haaveilaan täälläkin. Millainen sääolot etelä-Ranskassa mahtaa olla syksyllä, lokakuussa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Margot, Nizzassa on helmi-maaliskuussa kevat jo tosi pitkalla ja lampotilat siina 15 asteen kieppeilla. Eli ei ihan rantalomalle sopiva kohde mutta siella on paljon muutakin tekemista.

Aurelia, me lomaillaan etelaisessa Ranskassa lahes poikkeuksetta syyskuussa (yleensa siina kuun puolivalissa) silla siella on silloin viela tarpeeksi lammin tai jopa kuuma mutta suurin osa turisteista on jo haipynyt!Lampotila varmaankin siina 25 astetta syyskuun puolella. Suosittelen!

Bon Voyage, Nizza on IHANA!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Fifi loistavasta vastauksesta! Siihen siis taidetaan päätyä  :-X!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me nyt sitten varattiin haamtka Nizzaan, ihanaa :-X :-X :-X Ja paikka kuulostaa todella romanttiselta! Onko muita Nizzaan matkaajia kesalla '05? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme häämatkalla kesällä 2004 muutaman kilometrin päässä Nizzasta kylässä nimeltä Haut De Cagnes.

Häämatkasta jäi roppakaupalla ihania muistoja: aurinkoa, lämpöä, loistavaa ruokaa ja juomaa, upeat maisemat sekä ihania romanttisia hetkiä  :)

Nizza on aivan loistava häämatkapaikka. Onnittelut Mintsulle loistavasta valinnasta  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin häämatkalla Nizzassa, ja suosittelen lämpimästi  :-X. Nähtävyyksiä tosin tietystä syystä  ;) emme ehtineet kovin paljoa näkemään, joten sinne pitää päästä uudelleen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitokset kaikista hyvistä vinkeistä - me matkataan Nizzaan heinäkuun viimesellä viikolla.   :-X  

Nizzaan päädyttiin mekin siksi, että siellä pystyy yhdistämään monentyylisen lomailun, ja romanttinenkin paikka se varmasti on  ;)

Ollaan ajateltu käydä ainakin Monacossa ja joissain(?) lähimmissä kaupungeissa, ja autonvuokraustakin harkitaan. Onneksi ehditään olla sen verran kauan kuitenkin (8 päivän reissu), että jossain ehditään "seikkaillakin", mutta aikaa jää myös vaan oleskeluun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mintsu - me päädyttiin valitsemaan Nizza myös häämatka kohteeksemme. Matkaa innolla odottaen  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me varattiin myös häämatka Nizzaan elokuun loppupuolelle. Otettiin matka Finnmatkojen kautta. Yleensä ollaan oltu matkalla äkkilähdöillä, mutta nyt on kyseessä kuitenkin niin tärkeä reissu, ettei uskalla jäädä odottelemaan mitä vaihtoehtoa on enää jäljellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös viikon matka varattuna syyskuun puolivälissä 2005 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös suunta Nizzaan elokuun loppupuolella (ollaankohan samalla lennolla, tiimari :)?). Tulevalla miehelläni on kämppä seudulla, ja lyhyiden kesälomien vuoksi päädyimme tuttuun paikkaan rentoutumaan.

Omia suosikkipaikkojani seudulla on pittoreski Antibes ja loistelias Monaco (täällä haluan ravintolaan nimeltä Zebra, jossa vietimme kerran syntymäpäiviäni... Suosittelen hemmotteluun, http://www.zebrasquare.com/ !). Auto kannattaa myös vuokrata ja ajella kukkuloille, siellä on paljon kivoja pikkukyliä. Joku Grassen hajuvesimuseoista kannattaa katsoa vaikka aika myyntihenkisiä ne kierrokset ovat, ja mä en tykännyt yhtään niistä tuoksuista, joita suihkuttelivat esimerkinomaisesti osallistujien iholle.

Joku sanoikin, Nizza ei oo mikään loistava shoppailukaupunki, parempana pidän Cannesia, jossa ei sitten taas ole paljoa muuta nähtävää. Juin les Pins on eniten semmoinen rantalomakohde - siellä on ainakin bilemeininkiä.

Junat on siinä mielessä loistavia, että niillä näkee kaiken rannikolla - Cannes, Juin les Pins, Antibes, Nizza, Monaco. Eli auto ei ole mikään pakko mukavan viikon viettoon.

"Paratiisilomalle" lähdemme sitten talvella... Eli mielenkiinnolla luen kokemuksia niistäkin täällä edelleen. Minua kiinnostaisi mm. Karibia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen käynyt Nizzassa kahdesti. Keväällä kaunis kukkaloistossaan, kesällä kuuma, alkusyksystä lempeän lämmin.

Nizza on noin 400 000 ihmisen asuttama pikkukaupunki. Enemmän ehkä varttuneemmalle väelle sopiva kuin aktiivisille nuorille. Romanttista lepolomaa varten hyvä. Lähistöä kannattaa ehdottomasti kiertää, jos viipyy yli viikon: Monaco ja Monte carlon rata, Sain Paul de Vancen taiteilijakylä, Italian puolella Ventimiglian pikkukylä markkinoineen, Cannes ja julkkisbongailu (kesällä filmifestivaalit??)... nähtävää löytyy. Nizzasta löydät ihania putiikkeja, Lafayetten tavaratalosta keskihintaista kivaa ja sitten esim. Rue Paradiselta Chanelit, Diorit ym. joihin ei normaalitallaajalla ole varaa :). Sikakalliita! Ruoka on pääosin hyvää, mutta pihvejä ei kannata erehtyä tilaamaan (Välimeren maissa yleensäkin punainen liha on aika ala-arvoista). Pastat, kana, pizzat - hyvää! Nizzassa silti olin hieman pettynyt ruokien mietoon makuun, ehkä tämä johtuu runsaasta turistimäärästä ja ottavat varman päälle. Vanha kaupunki on upea, kannatta käydä aamu- ja iltamarkkinoilla! Kirkkoja kannattaa myös koluta, ihania katolisia koristeellisia - aivan erilaisia mitä Suomen kolkot luterilaiset.

Tässäpä sitä tuli. Kysykää jos kiinnostaa, vastaan jos osaan. Ihanaa matkaa, hyvä kohde. Rahaa kannattaa varata rutkasti, hinnat ovat Helsingin tasoa

:-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään