Gardajärvi, Italia


Saura

Recommended Posts

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Siipi: Gardajärvestä vielä sen verran, että kannattaa "totutella" ajatukseen että bussi saattaa seisoa tunnin parin paikollaan moottoritiellä auto-onnettomuuden vuoksi. En halua pelotella, mutta myös opas sanoi, että Italiassa jos missä niitä onnettomuuksia tapahtuu aivan jatkuvasti. Raivaus tapahtuu kyllä nopeasti, ja bussikuskit kulkevat kiertoteitä pitkin.

Olette siis toukokuun alussa menossa? Järven vesi saattaa olla viileää, järvihän on melkoisen syvä Suomen järviin verrattuna. Me ei kylläkään uitu järvessä, kun rannalla makoilu jäi meiltä välistä kokonaan. Paikka on kyllä aika romanttinen, varsinkin illalla! Koetahan kestää jännityksen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

emk :)

Reissuun lähdetään juhannuspäivänä. Reilun 3kk joudun vielä kuitenkin pitämään asian salassa sulholta, koska häät toukokuussa ja sulho saa matkan siis huomenlahjaksi. Onkohan vesi kesäkuun lopussa tarpeeksi lämmintä uimiseen? Rantalomaa tärkeämpää on kuitenkin saada lomalle tekemistä joten uiminen ei ole pakollista :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest Laura060206

Meille varattu elokuussa häämatkan (3vk) keskimmäinen viikko Gardalta Malcesinesta, hotelli Caprista  8-). Matkassa ollaan moottoripyörällä joten tarkoitus on kierrellä myös muitea järven paikkoja.

Onko kukaan yöpynyt Caprissa? Entä mikä on tuo Gardan ravintoloiden hintataso? Ilmeisesti ei sieltä halvimmasta päästä.... ::)

Link to comment
Share on other sites

Laura060206: Ravintolat Malcesinessä ja yleensäkin Italiassa ovat halvempia kuin Suomessa. Koska kyseessä on suosittu turistikohde, niin hinnat on kuitenkin Italian mittakaavassa korkeahkot.

Piti vielä sanoa, kun huomasin, että joku oli edellisellä sivulla mainostanut mun kotijärveä Lago Maggiorea, että suosittelen lämpimästi sitäkin, jos haluatte "aidomman italialaisen" kokemuksen :) Itse asun Aronassa, järven eteläpäässä, joka on todella idyllinen ja lukuisilla "silmäätekevillä" onkin villa täällä (mm. Berlusconilla). Pohjoisessa järvi jatkuu Sveitsin puolelle ja sitä ympäröivät Alpit. Lisää vinkkejä saa minulta ;)

Terveisin valentina, jonka ikkunasta näkyy Lago Maggiore  8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Garda yee!(Guest)

Tultiin juuri tänään Gardalta, ei tosin häämatkalta. Viikko urheilua hillittömässä helteessä oli elämys. Olen ollut siellä aiemminkin vuonna 2004. Gardajärvi ja siellä Riva del Gardan kaupunki on ihan loistava. Voit maata rannalla, altaalla, shoppailla pikku putiikeissa tai vaihtoehtoisesti hikoilla polkupyörän selässä ja jalan patikoiden. Paikka on mielestäni sellainen, josta löytyy tekemistä kaikille kaikenikäisille. Romantiikkaa ei puutu, sillä paikalliset antavat hyvän esimerkin pitää rakastaan hyvänä myös julkisella paikalla. Lähikyliin voi matkustaa juuri bussilla tai lautoilla, edullista oli. Molemmilla kerroilla oltu viikko ja ei olla Venetsiaan asti ehditty. On kuulemma aikamoinen rysä kesän loma-aikoina.

Me vuokrasimme pyörät kolmeksi päiväksi ja ajelimme sekä pyöräteitä ja tienvieruksia. Kun kiipeää vuorille pyörällä ei autotkaan ajaneet kovaa ohi. Vaikka aluksi sitä vähän pelkäsinkin. Väistelivät kyllä myös tunneleissa. Pyöräillä voi todellakin joko korkealle tai matalalla ihan joen vartta pitkin.

Ruoka oli mielestämme kohtuuhintaista. Kolmen hengen ruokalasku (juomana vesi) ei mennyt kertaakaan yli 25 euron. Pitsat taisi olla alkaen 5,20 ja siitä ylöspäin. Voisin sanoa, että 7 eurolla sai pastaa tai pitsaa reilusti.

Suosittelen todella lämpimästi häämatkalaisille tai ihan muuten vain. Ainoa miinus, matkat kalliimpia kuin muut rantalomakohteet. Ja Aurinkomatkoilla ollaan aina oltu, hotelli Gabryssä tilavat huoneet (hyvin mahtuu parisänky ja varapeti) ja palvelu ok. Aamiainen kuuluu hintaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Guest Laura060206

Malcesine oli ihana, samoin siellä hotellimme Capri jonka omistajien ystävällisyys oli aivan uskomatonta! Kolmen tähden hotellissa oli mm. oma poreallas ja iso parveke järvelle päin, huoneemme tuntui olevan siis aikankin **** tasoa. Niin kaunista että turistilaumat eivät haitanneet ollenkaan (ainakaan häämatkalaisen  :-X silmin :))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Laura060206

Me tehtiin koko 3vk reissu moottoripyörällä Suomesta asti eli täysin omatoiminen oli meillä. Hotelli varattiin muistaakseni lakegarda.it nettisivun kautta aivan mutu-tuntumalla ja nappiin meni :). Kyseinen hotelli Capri oli parikymmentä vuotta Aurinkomatkojen käytössä mutta tällä hetkellä taisi olla vain yhden saksalaisen matkatoimiston ryhmämatka listoilla mikä rauhoitti ilmapiiriä kivasti. Ylipäänsä olen reissuissa tykännyt enemmän itse varatuista hotelleista koska sillä välttää sen että ympärillä puhuttaisiin pelkkää suomea ja pääsee paremmin ulkomaafiilikseen..

Moottoripyörä kulkuneuvona oli muuten huippu järveä kiertäessä (lisäksi käytiin Veronassa) koska ne ruuhkat ympäröivällä tiellä oli jotain käsittämätöntä! (muoks: siis pyörällä jonon ohi kilometrikaupalla)

Työkaveri oli samoihin aikoihin järven eteläpäässä Sirmionessa eikä tykännyt siitä paikkana: liikaa turisteja eikä oikein mitään nähtävää. Järveä kiertässä todettiin että pohjoispää oli meidän makuun muutenkin paljon kauniimpi jylhine vuorineen. Ihana paikka!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Gardajärvellä suosittelen ehdottomasti sellaista paikkaa kuin Bardolino. On ehdottomasti lukuisten Italianmatkojeni yksi lempparikohteista. Pieni romanttinen paikka järven itärannalla, josta voi katsella ihanaa auringonlaskua rannan kahviloiden ja ravintoloiden terasseilta. Iso plussa oli, että vain kerran näimme lomamme aikana suomalaisia! Ja tämä oli heinäkuussa meidän parhaaseen loma-aikaan. Autoilimme kylissä ympäri saarta, mutta ihanampaa paikkaa emme löytäneet.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Nostetaanpa tätä aihetta!

Olemme suunnitelleet, että lähtisimme elokuun (2009) alussa häämatkalle Garda-järvelle ja tarkemmin sanottuna Rivaan. Onko tuoreita kokemuksia esim. hotelleista tai muita vinkkejä? Kiitos! :D

Me olemme olleet Rivalla sekä häämatkalla että aiemmin. häämatkalla yövyimme Villa Arancissa (www.villaaranci.it) ja sen La Roccassa, kattohuoneistossa joka sijaitsi aivan keskustassa. :) pidimme paljon paikasta, ei ollut liian metelöivä vaikka olikin keskustassa ja pystyi kävellen liikkumaan joka puoellle. Satamaan oli kivenheitto ja sieltä pääsi lähtemään eri puolille Gardajärveä.

häämatkalla oltiin myös yksi yö Sirmionessa, oli tosi kiva paikka! sielä voisi käydä uudelleenkin! (se oli ex tempore yöpyminen, alkoi Riva kyllästyttää ja vrk:n varoajalla lähdettiin tuonne)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Me oltiin viime kesänä kiertelemässä Alppien ympäristöä, ja yksi kohde oli Gradajärvi. Oltiin kaksi yötä Malcesinessa, kaunis paikka! Kannattaa mennä hissillä ylös Monte Baldolle, ja patikoida alas, ihanat maisemat!

Aiemmin ollaan oltu viikko Rivassa, vähän isompi paikka, myös upeat maisemat.

Suosittelen Gardaa!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minua kiehtoisi juuri tuo Pohjois-Italia häämatka-alueena... Vielä on tietty liian aikaista lyödä lukkoon mitään, kun häät on vasta yli vuoden päästä. :girl_smile: Mutta aina sitä voi haaveilla.

Ollaan käyty jo kerran Gardajävellä, silloin yövyttiin Sirmionessa, joka oli tosi kaunis paikka. Samalla käytiin Venetsiassa.

Tällä kertaa kiehtoisi Gardajärven lisäksi Comojärvi, ja Nizzassakin voisi käydä Ranskan puolella... Sinne kun ei ole mitenkään älyttömän pitkä matka, jos viettäisi siellä muutaman yön.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

nostataanpas tätä taasen :-X

kokemuksia Gardalta kaipailen edelleen..

-missä kannattaa käydä

-ravintolat, ostokset

- minkä hintaista on Rivasta Venetsiaan jos omatoimisesti retkeilee

ollaan miehen kanssa lähdössä elokuun alussa Gardaan, Riva del Gardaan ja Garbyssä yövytään. B)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Käytiin lyhyellä häämatkalla Gardajärvellä. Paikka on kyllä ihanan idyllinen, etenkin jos matkustaa lähellä oleviin pikkukyliin! Kaunista on ja yllättävän rauhallista.

^En osaa suositella paljoakaan, sillä matka oli niin lyhyt, ettei ehtinyt muodostua mitään kantispaikkoja. :)

Link to comment
Share on other sites

Malcesinessä kannattaa piipahtaa. Jos patikoinnista pitää, niin Monte Baldon huipulle kannattaa mennä. Sinne pääsee kävellen tai kaapelihissillä.

Venetsiaan pääsee sujuvasti alle 20 eur per nenä, ensin bussilla Veronaan ja sieltä eteenpäin junalla. Varmaan menee tosin bussi perille astikin, mutta bussi-juna taitaa olla nopeampi.

Muokattu: , käyttäjä: Arby
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Gardajärvi ja siellä Riva del Gardan kaupunki on ihan loistava. Voit maata rannalla, altaalla, shoppailla pikku putiikeissa tai vaihtoehtoisesti hikoilla polkupyörän selässä ja jalan patikoiden. Paikka on mielestäni sellainen, josta löytyy tekemistä kaikille kaikenikäisille. Romantiikkaa ei puutu, sillä paikalliset antavat hyvän esimerkin pitää rakastaan hyvänä myös julkisella paikalla. Lähikyliin voi matkustaa juuri bussilla tai lautoilla, edullista oli.

Suosittelen todella lämpimästi häämatkalaisille tai ihan muuten vain. Ainoa miinus, matkat kalliimpia kuin muut rantalomakohteet. Ja Aurinkomatkoilla ollaan aina oltu, hotelli Gabryssä tilavat huoneet (hyvin mahtuu parisänky ja varapeti) ja palvelu ok. Aamiainen kuuluu hintaan.

Minä komppaan tätä, ihan samassa hotellissakin olen majoittunut. :) Aivan ihana ja uskomattoman kaunis paikka. Itse olin tuolla ihan kesäkuun alussa, ja silloin jo riitti lämpöä niin että päästiin Gardajärveen uimaankin. Toki säät nyt ovat aina tuurista kiinni. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...

Nostetaan taas :)

Me käytiin Gardalla viime kesänä, oltiin viikko Malcesinessä, ja rakastuttiin paikkaan ihan täysin! Tehtiin päivän matka Venetsiaan sekä Sirmioneen. Venetsiaa suosittelen, se on ihan kokemuksen arvoinen paikka, mutta Sirmione oli pettymys. Se oli ihan liian turistirysä, ja siitä puuttui se sama pikkukylän idyllisyys mitä Malcesinessä oli.

Voin suositella paikkaa häämatkalaisille, koska pieni kylä ihanine tunnelmallisine ravintoloineen on todella romanttinen. Koko päivän voi viettää vain kuljeskellen käsi kädessä pitkin pieniä kujia, pysähtyä välillä syömään jäätelöä, käydä pienissä putiikeissa.. retket naapurikyliin (esim. Riva, Limone, Sirmione, Garda, jne) onnistuu helposti laivalla tai vaikka vuokraamalla auton. Liikennekulttuuri Italiassa on vain aika "riehakas" suomalaiseen verrattuna, että sitä kannattaa harkita tarkkaan. Verona ja Venetsia ovat myös melko lähellä, ja niihin pakettimatkoilla järjestetään retkiäkin. Itse olimme Aurinkomatkojen reissulla, ja Venetsiassa kävimme kansainvälisen turistiryhmän kanssa (Aurinkomatkat tekevät yhteistyötä paikallisen matkatoimiston kautta, joten varaukset reissulle onnistuivat sitä kautta). Tämä retki oli aivan ihana, koska viivyimme kaupungissa iltaan, ja näimme kaupungin iltavalaistuksessa. Myös paikallinen oppaamme Silvia oli aivan ihana :) Tällaisella retkellä vain tulee olla hyvä kielitaito, koska opas ei puhu suomea. Silviakin puhui englantia ihanasti italiaksi ääntäen; joskus oli vähän vaikea saada selvää että mitähän se tyttö tuolla nyt selittää :)

Voisin jatkaa tästä asiasta vaikka kuinka kauan, niin paljon paikkaan rakastuin :) Jos joku on tuonne suunnalle menossa, niin laittakaa ihmeessä yksityisviestiä, niin voin kertoa lisää omia kokemuksia ja kertoa sellaisia pieniä vinkkejä mitkä on ihan hyvä huomioida, mutta mitä en tähän viitsi alkaa kirjoitella ettei ihan romaaniksi tämä postaus mene :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...