Sign in to follow this  
Followers 0
Tuia

St. Martin / Sint Maarten?

24 posts in this topic

Moi!

Onko kokemuksia kyseisestä St. Martinin saaresta häämatkapaikkana?

Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta ja monipuoliselta lomakohteelta, mutta kuvathan ei kerro kaikkea...

Saari on puoliksi ranskalais- ja puoliksi hollantilaisomistuksessa eli eurot käy ja plussana vielä koko saaren kuuluminen tax free-alueelle  ;D

Karibian kohteissa pelottaa vaan se mahdollisuus että se on tyypillinen amerikkalaismummokohde, kun risteilylaivat ainakin siellä pysähtyy  ::)

Anyway, kokemuksia odotellen!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, mäkin kattelin noita lentohintoja ja ajattelinkin että KLm ja Air France lentää suht halvalla "omaan" saareensa... Ainakin ebookers (mun suosikki, kun se on niin helppokäyttöinen matkayhtiö...) tekee sinne n. 1000 euron matkoja ja hotelleineen se kuulosti kyllä ihan jees hinnalta. Tosin saa nähdä miten ens vuonna sitten hinnat kehittyy.

Yritin kyllä netistä tietoa etsiä, mutta lisäkysymyksenä vielä seuraavaa:

Mihin vuodenaikaan sinne kannattaisi matkustaa? Naimisiin kun mennään elokuun lopulla ja olis ollu kiva heti lähteä. Tosin olosuhteiden pakosta saatetaan joutua siirtämään, kun mies ei varmaan saa kauheesti lomaa  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa siis ihan unelmapaikalta...

Kiitos Bumblebee tiedoista  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko kokemuksia kyseisestä St. Martinin saaresta häämatkapaikkana?

Hei!

Olen vallan uusi palstalainen ja menossa naimisiin 25.6.2004 :-X Häämatkan kohteeksi olemme ajatelleet St. Maartenin saarta Karibialla. Nostankin tämän viestin ylemmäksi, jotta paikassa käyneet voisivat kertoa kokemuksistaan (alkuperäinen viesti kun on yli puolen vuoden takaa).

Onko saari katsastamisen arvoinen?  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut Sint Maartenilla vain välilaskun verran, mutta naapurisaarella Guadelouplla sitten senkin puolesta, n. 6 viikkoa. Tästä on tosin kauan aikaa, olin vielä teini-ikäinen silloin, mutta selkeä mielikuva tällaisesta Karibian saaresta on jäännyt.

Olin heinä-elokuussa ja ilmasto oli suomalaiselle sopivaa. Iltapäiväisin tuli yleensä rankka, mutta lyhyt sadekuuro, päivät olivat muuten aurinkoisia, tai kevyesti pilviä. Hintataso oli aika korkea, kun euroopasta tuodaan kaikki "paremmat" tavarat. Meininki saarella oli rento, mutta varsinaisia nähtävyyksiä ei ollut hirveästi, suurin osa oli vesiputouksia, kotiseutumuseoita, rommitislaamoja tms. Biitsejä oli kyllä joka lähtöön, joten sukeltamaan varmasti pääsee. Parasta mielestäni tällasissa pienehkössä saaressa on se, että siellä on pakko ottaa iisisti ja rentoutua.  Mitään "must" nähtävyyksiä ei ole, joten voi hyvällä omallatunnolla vaan pyöriä ympyrää ja olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeesjees pakko oli kirjoittaa kun saatiin häämatka vihdoin varattua  :-X :-X Eihän se viime tippaan jäänytkään....

Eli innolla odotamme matkaa St. Martiniin ja vieläkin haluaisin kuulla jotain lisäinfoa saaresta. Lähinnä yöelämästä ja hotellista nimeltä Great Bay Beach Hotel.

Onko kellään kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuia, muista sitten että tuut kertoon kaikki! Ja kaikki muut, jotka on ko. paikassa käyneet!!!! Tahtoo tiatoo!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltiin viime kesänä St. Martinin puolella. Ennen meitä siellä oli yksi Suomalainen hääpariskunta ja meidän jälkeemme tuli toinen. En voi muuta kuin suositella, jos haluaa katsella uskomattoman kauniita rantavesiä ja sukellella kalojen joukossa. Ranskalaisuutensa vuoksi saari on erittäin hienostunut, mutta kallis. Ihmiset todella ystävällisiä!

Yöelämä on lähinnä ravintoloissa käyntiä, sillä saari on muuten todella rauhallinen lukuun ottamatta sesonkikautta ja varsinaisia discoja saarella ei ole. Paikka on varsinkin häämatkalaisten ja amerikkalaisten perheiden suosiossa. Ehdottomasti käytävä Philipsburgissa, hollantilaisen puolen pääkaupungissa, jossa voi ostaa verovapaasti mm. elektroniikkaa! Ja auto kannattaa vuokrata, sillä pääsee aivan ihanille rantapoukamille.  :-X

Kerron mielläni myös lisää, jos vain kysyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaatkos, Mariiah, sanoa, että millanen sää ois elokuussa? Ja kauanko matka kesti sinne (lentomatka siis?) Ja millasta hintatasoa siellä sitten oli? Onko siellä muuta tekemistä, kun sukellella ja uida ja syödä ja lökötellä? Haluttaankin aika rauhallinen paikka, mutta tekemiset on aina plussaa :D osaavatko ihmiset englantia? Että sillä pärjää? Keltä otitte tuon matkan? SUURI Kiitos, jos viittit vastailla!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

<Osaatkos, Mariiah, sanoa, että millanen sää ois elokuussa?

Lämmintä on aina, mutta elokuussa on ns. hurrikaaniaika, jollaisia siellä ei kyllä ole sitten vuoden 1995 nähty, joten ilma on aina tuulinen ja siinä lämmössä se on ainoastaan plussaa. Jos sataa, se on tunnin päästä ohi.

<Ja kauanko matka kesti sinne (lentomatka siis?)

Menimme Finnairilla Pariisiin (3 h) ja jatkolennolla perille (n. 8 - 9 h) Air Francella, jonka koneesta löytyvät kunnon pelit ja vehkeet.  

<Ja millasta hintatasoa siellä sitten oli?

Suomen hinnoissa ja vähän ylikin, aivan kuten Ranskassa.

<Onko siellä muuta tekemistä, kun sukellella ja uida ja syödä ja lökötellä?

Auto kannatta vuokrata ja mennä katselemaan aivan luomoavaa luontoa, mutta muuten varsinaisia nähtävyyksiä ja tekemistä ei ole. Missään vaiheessa meille ei kuitenkaan tullut tylsää, kauemminkin olisi voinut olla. Iltaisin kaupungista kantautuvat merenguen äänet hotellin parvekkeelle, jossa oli kiva kuunnella aallokkoa ja juoda halpoja liköörejä.

Pitää kuitenkin muistaa, että Karibia on aina karibia: bussit pysäytetään käden heilautuksella ja ulos päästään huutamalla Stop please! Ympärillä on paljon hassusti murtavia tummia ihmisiä, jotka auttavat sinua mielellään. Jos bussi ei kulje, joku voi parin euron korvausta vastaan heittää sinut hotellille. Ts. kaikki ei toimi, kuten länsimaissa, mutta saattaa joskus toimia jopa paremmin.

<osaavatko ihmiset englantia? Että sillä pärjää?

Pärjää loistavasti, vaikka heidän englantinsa kuullostaakin hassulta Karibianenglannilta.

<Keltä otitte tuon matkan?

Töölön matkatoimistolta, jolla oli juuri silloin häämessutarjous. Muutenkin heillä olisi ollut halvimmat hinnat. Hotelliin kannattaa ehdottomasti ottaa aamupala; ovat todella runsaita ja tulee paljon halvemmaksi.

<SUURI Kiitos, jos viittit vastailla!!!

Never mind! Kiva muistella unohtumaton matkaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo.

Myös meillä oli St. Martin yhtenä vaihtoehtona (ajatuksena yhdistelmämatka NY- joku Karibian saari). Aruba on ilmeisesti täynnä jenkkejä, mikä ei kyllä ole mikään suositus ainakaan meille.

Curacao kehuttiin myös tällä palstalla. Osaisiko joku peräti vertailla näitä kahta kohdetta? Tai kertoa St. Martinista lisää tai suositella jotain kolmatta Karibian kohdetta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mies oli siellä työmatkalla ja kehui kovasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hih, vanha ketju vielä hengissä  :D

Voisinpa lisätä vähän omia kokemuksiani kyseisestä saaresta...

Lähdimme siis syyskuun alussa, hurrikaanikauden ollessa pahimmillaan, mutta säät suosivat meitä kyllä ihan täysin, koko ajan paistoi aurinko. Ainoastaan loman loppupuolella (olimme 10 yötä), parina viimeisenä päivänä, nousivat aallot niin korkeiksi, etten minä meinannut pysyä aaltojen keskellä ollenkaan pystyssä (ja sain kyllä vettä keuhkoihin parikin kertaa...). Oli kyllä vähän vaarallista, kun en mikään mestariuimari ole.

Kannattaa ehdottomasti vuokrata auto ja mielellään etukäteen, koska siten sen saa paljon halvemmalla (jälkiviisautta, tarkistin autonvuokraushinnat etukäteen netistä ja unohdin sitten täpinöissäni varata ja vuokrasimme sitten auton hotellilta).

Parhaimmat ja autioimmat rannat ovat mielestäni Ranskan puolella, suosikkimme oli pieni Baye Rouge, jossa hiekka oli hieman kokkareisempaa korallihiekkaa ja paljon miellyttävämpää kuin hienojakoinen perushiekka. yhden päivän ajelimme saarta ympäri ja tutkimme erilaisia rantoja, mikä oli ihan kannattavaa.

Luonto saarella on tosi karua ja kuivaa, mutta rannat kyllä on niin ihania, ettei se muu luonto siellä häiritse.

Syömässä käytiin Ranskan puolella, siellä on parhaat ravintolat, shoppailut tehtiin Hollannin puolella. Tax free-koruliikkeissä oli hurrikaanialennusmyynnit, itse ostin valkokultaisia ketjuja kaksi kappaletta ja kaksi timanttiriipusta, mies osti itselleen paksumman valkokultaisen vihkisormuksen kolmellakymmenellä eurolla. Yhteensä maksoin niistä 650 euroa, toisen vein arvioitavaksi matkan jälkeen Suomessa ja sen arvo oli yli tuhat euroa... Toisen, huomattavasti halvemman korun timantit olivat tosi heikkolaatuisia, mutta siitä tulikin mun rakas arkikoruni, jota käytän aina.

Mielestäni on ihan sama, millä puolella saarta hotelli on, koska emme kuitenkaan jääneet hotellin rannalle yhtenäkään aamuna, vaan halusimme omaa rauhaa. Hotellia varatessa kannattaa kyllä varata aamiaiset samalla, meidän hotellissa olis aamiainen maksanut 30 dollaria/hlö/aamu... Tuli karvaasti koettua, kun ekana aamuna jouduttiin selvittelemään matkatoimiston epäselvää tilausta, jonka mukaan ei meille aamiainen olis kuulunutkaan. No, hotellin manager ratkaisi asian niin, että päätti laskuttaa matkatoimistoa aamiaisista, ei meitä.

Yöelämää emme kauheasti kokeilleet, yhtenä iltana kokeilimme hotellin yökerhoa (laivan disko, yök) ja toisena kävimme paikallisessa rantabaarissa, jossa meno olikin aika railakasta (drinkkejä sai aina kaksi yhden hinnalla...).

Kauheasti meidän piti tehdä siellä kaikkea, mutta olikin tosi kiva vaan loikoilla auringossa ja nauttia vapaudesta...

Kiva paikka siis, suosittelen ja muistelen lämmöllä  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

St. Martin, huokaus. Paikka, jonne palaan aina unelmissani kesken kylmän talven.

Olimme siellä siis "häämatkalla" kaksi kesää sitten heinäkuussa hotellissa Beach Plaza, jonka omistaja on muuten suomalainen Terttu, aivan ihana. Sää oli mitä mainioin, ei liian kuuma, koska siellä tuulee aina, tosin leudosti.

Turisteja oli todella vähän ja asukkaat sekä englantilaiset turistit todella mukavia. Kertoivat olleensa myös Jamaikalla, mutta siellä heidän mielestään meno on aivan hullua. Varkaita ei St. Martinissa tarvinnut pelätä.

Kannattaa ehdottomasti käydä hollantilaisella puolella ja varata rutosti rahaa verovapaisiin tuliaisiin. Itseäni harmittaa, että sinne jäi kamerat ja muut kun en tajunnut hintojen halpuutta.

Ruoka mielettömän hyvää, varsinkin hummerit, joita söin melkein koko viikon kyllästymättä, sillä osaavat tehdä sen aina eri tavalla lisukkeineen.

Bussin voi ottaa aina vaikka lennosta heilauttamalla kättä ja huutamalla stop, kun haluaa pois. Matka maksoi muistaakseni saaren toiselle puolelle euron. Paikallisia ei kannata pelätä, ovat todella ystävällisin kansa, johon olen tutustunut.

Mitäs muuta, alan kohta itsekin varata matkaa, jos muistelen pitkään...  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Tuia ja Häämatkalainen 2003, kiitokset vastauksistanne! Kylläpä paikka kuulosti kivalle!

Kauanko tuo mainitsemanne hurrikaaniaika kestää? Me olisimme kenties suuntaamassa saarelle heti lokakuun alussa - mikäköhän säätilanne siellä mahtaa olla?

Kuinka kallis saari oikeastaan on? Onko teillä antaa esimerkkejä?  

Tässä alkaa tulla matkakuume!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruoka oli mielestäni aika tavalla suomen hinnoissa, mutta muuten hintataso oli halpa - varsinkin kun oli ne hurrikaanialennusmyynnit...

Pari linkkiä:

Nettisivusto Hollannin puolen palveluista, ei mikään erikoinen, mutta ainoa mun linkeistä, joka vielä toimi :)

http://www.st-maarten.com/

Panoraamakuvia eri puolilta saarta:

http://www.stmartinstmaarten.com/panoramic/panoramic.php

Koruliikkeissä juomatarjoilu pelas hyvin, olutta tai limppareita tuotiin tauottomana nauhana eteen (olettivat kai, että humalassa kukkaron nyörejä on helpompi raotella...)

Mitään elektroniikkaa emme katselleet, joten hinnoista ei ole tietoa, viina ja tupakka olivat saarella tosi halpoja (verovapaa saari kun on), korujen ja elektroniikan lisäksi ei siellä paljon muuta ostettavaa ollutkaan - hellevaatteilla kun ei Suomessa niin paljon mitään tee  ;D

TOSIN, ostin kyllä Ralph Laurenin alennusmyynnistä ihanan neuleen parillakymmenellä dollarilla ja sukkia dollarilla, mutta ei me kauheasti tuhlattu päiviä shoppailuun... Ison Absolut-pullon tais saada halvimmillaan kuudella dollarilla, saattoi olla halvempikin.

Huoh, viisvuotishääpäivänä mennään takaisin jos ei muuta paikkaa keksitä  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tyttäret vastauksista!

Paikka kuulostaa napakympiltä. Pitääpä alkaa kysymään tarjouksia matkatoimistoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarjouskisavaiheessa ollaan.

Töölön matkatoimiston Beach Plaza Hotel kuulosti oikein kivalle erityisesti sijaintinsa puolesta. Le Flemboya Resortkaan ei ollut huonompi vaihtoehto hotelliksi.

Mr.Travel tarjosi Divi Bay Resort nimistä kohdetta.

Osaako kukaan kertoa em. hotelleista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vietin viime syyskuussa yhden päivän Sint Maartenilla Philipsburgissa. Risteilylaivamme siis pysähtyi tuolla. Tutustuimme kaupunkiin, ja se oli aivan uskomattoman nätti mun mielestä. Sopivan pieni ainakin. Koruliikkeitä kiersimme tehokkaasti, ja ostimme eräästä kulta- ja kelloliikkeestä miehelle kellon. Tämä oli Citizenin malli, jota ei Suomesta saa ollenkaan, ja hinta oli todella halpa jopa verrattuna hintaan Jenkeissä. Lisäksi ostimme kuubalaisia sikareita, niitä kun täällä saa myydä toisin kuin Jenkkien "omistamilla" saarilla. Ne oli ihan älyttömän halpoja, yksi kuubalainen Cohiba maksoi 10 £, kun Suomessa vastaava on 30 €. Hintatasoa ei tullut tutkailtua muuten kuin baarien osalta, olut ainakin oli sopivan hintaista, Budweiser maksoi rantabaarissa 2 £.

Pari hassua kuvaa paikasta löytyy täältä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Töölön matkatoimiston Beach Plaza Hotel kuulosti oikein kivalle erityisesti sijaintinsa puolesta. Le Flemboya Resortkaan ei ollut huonompi vaihtoehto hotelliksi.

Beach Plaza on aivan rannalla ja upea hotelli.  Suomalainen omistaja ja aivan taivaallinen iltaravintola. Suosittelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beach Plaza vaikutti parhaalta, mutta miinuksena hotellin ravintolan remontti... Epävarmaksi siis jää, että miten remontti häiritsee lomailijoita. Pitäisiköhän yrittää saada huone ylemmistä kerroksista, jos se remppa häiritsisi sitten mahd. vähän? Eikös ravintolat ole yleensä alakerroksissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herättelen tätä ketjua...

Onko kellään tuoreita tai vähemmän tuoreita kokemuksia kyseisetä paikasta? Millaiset ilmat on loka-marraskuussa tai milloin olisi paras ajankohta matkustaa? Kiinnostaa myös mistä matkan varasitte ja mitä tuli maksamaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen lahdossa St Martinille nyt tammikuun lopussa. Tulen mielellani kertomaan omat kokemukseni matkan jalkeen. Tarkoituksena purjehtia myos lahistolla oleville pikkusaarille, ainakin Saballe ja Anguillalle. Ei jaksais odottaa reissua! :girl_wink:

Edited by Balloongirl

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt sitten vihdoin kommentoin tänne. Olimme myös tuossa Beach Plaza hotellissa St Martinin puolella ja täytti kyllä meidän odotukset. Aamiainen etenkin oli hyvä ja kattava.

Vuokrasimme auton päiväksi ja kiersimme koko saaren. Kävimme mm. St Maartenin puolella Philipsburgissa, tosin ei minulle sieltä mitään erityistä juurikaan jäänyt mieleen. Pidin enemmän Marigotista. Mutta ehdoton vinkki saarelle menijöille on Grand Case ja sen rannalla Calmos cafe. Nautimme siellä rennon illallisen ihaillen auringonlaskua. :-X

Olimme siis tällä saarella yhteensä vain 3 päivää, sillä loput reissusta kiersimme muita saaria purjehtien. Oi joi, mikä ihana matka se olikaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0