Jump to content
Naimisiin.info

Riika-vinkkejä


Guest Meeria

Recommended Posts

Olemme sulhaseni kanssa menossa lyhyelle visiitille Riikaan maaliskuussa. Nyt kiinnostaisi kuulla siellä käyneiden kommentteja. Eli missä kannattaa käydä, mitä nähdä, jne.  Museot ja kirkot eivät meitä pahemmin jaksa enää kiinnostaa (paitsi taidemuseot), mutta muuten olemme kiinnostuneet näkemään ja kokemaan kaikenlaista. Matkaoppaista toki selviää paljon, mutta ihmisten omakohtaiset kokemukset ovat aina kiinnostavampaa kuultavaa.

Ja jos on vinkkejä hyvistä ravintoloista, baareista ja kahviloista, niin mielelläni niistäkin kuulisin.

Olemme ajatelleet yöpyä Centra-hotellissa. Jos jollain on siitä kokemuksia (hyviä tai huonoja), niin jaapa mietteesi  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Riika on mahtava matkakohde. Paljon kaunista katseltavaa, hyviä ravintoloita niin ja tosin niitä kirkkoja ja museoitakin.

Hotellina meillä oli pieni Bruninieks n. 1 km keskustasta.

Ihana pieni hotelli. Hotelli ja matka varattiin Töölön matkatoimiston kautta.

Vanha kaupunki on ehdottomasti kiertelemisen arvoinen.

Oltiin vuonna 2002 jolloin keskustaa restauroitiin ahkerasti joten varmasti nyt se on vielä upeampi.

Riika on siitä mukava kaupunki että katsottava on suht suppealla alueella ja kävellen pärjää hyvin. Jos haluaa nähdä Riikaa lintujen kulmasta, niin kannattaa ajella hissillä Pietarin kirkon torniin sieltä on huikeat näkymät yli kaupungin.Näkemisen arvoinen on myös kauppahalli.

Jos matka on kesällä niin kannattaa matkata myös riikan vieressä olevaan Jurmalaan. Sieltä löytyvät Latvian parhaat rannat.

Ravintoloiden nimiä en nyt valitettavasti muista mutta parhaat löytyvät vanhasta kaupungista. ja jos olet juustojen ystävä niin latvia on oikein paratiisi.

Jos haluatte osataa väkevämpiä juomia niin keskustan

super sparista löytyy hyllykaupalla valikoimaa.

Ja varsinkin Vodka osasto on yllättävän laaja ja edullinen. Ja tietysti sieltä löytyy myös paikan oma erikoisuus :

Riga Balm joka on paikallinen yrttilikööri.

Link to comment
Share on other sites

Meillä yksi Riikan reissu takana ja toinen edessä ensi vkonloppuna :-X. Me yövymme tässä hotellissa: www.konventa.lv

Ainakin kotisivujen perusteella vaikuttaa ihanalta. Aivan vanhan kaupungin ytimessä eikä hinta ollut kuin vajaa 80e/yö :D. Voin tulla reissun jälkeen kertomaan ravintolasuosituksia yms. Viime reissulla oltiin autolla, joten kokemuksia on lähinnä grillailusta leirintäalueella ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä yksi Riikan reissu takana ja toinen edessä ensi vkonloppuna :-X. Me yövymme tässä hotellissa: http://www.konventa.lv/

Ainakin kotisivujen perusteella vaikuttaa ihanalta. Aivan vanhan kaupungin ytimessä eikä hinta ollut kuin vajaa 80e/yö :D. Voin tulla reissun jälkeen kertomaan ravintolasuosituksia yms. Viime reissulla oltiin autolla, joten kokemuksia on lähinnä grillailusta leirintäalueella ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

No niin, Riian (noinko se kirjoitetaan?) reissu on takana, ja yövyimme tosiaan Centra-hotellissa.  Se oli ihan asiallinen hotelli, joskaan ei mitenkään epätavallisen erinomainen.  Ideana on varmaan ollut sisustaa hotelli minimalistiseen tyyliin, mutta minusta huone oli enemmän karuun vivahtava kuin tyylikkään minimalistinen :).

Sijainti oli mainio, eli vanhassa kaupungissa, palvelu ystävällistä, aamiainen ihan hyvä. Kotimatkan aloitimme hotellin limusiinikyydillä - pitihän sitä kokeilla kun kerran oli mahdollisuus  8)

Tässä hotellin webbisivun linkki: http://www.centra.lv/eng/hotel/

Mieheni varasi huoneen jonkun varaussysteemin kautta, ja hinta oli silloin (maaliskuussa) alle 70e.

Link to comment
Share on other sites

Kävimme Riiassa viime joulukuussa viikonloppuvisiitillä. Yövyimme Konventassa, joka oli sijainniltaan erinomainen hotelli ja ihan siisti, tosin vähän Sotka-tyyliin sisustettu... Paikka, jota voin suositella esim. krapulapäivän rentoon oleiluun on puistossa oleva pyöreä paviljonki, jossa oli tarjolla ehkä 100 eri teelaatua. Yläkerroksessa oli lattialla patjat ja tyynyjä. Mukava löhöilypaikka! Kauppakeskus Origon kellotornissa oli myös hauska coctailbaari ja kivat maisemat. Ihan kiva kaupunki, suomalaisia liikkeitä oli vaan liikaa...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Meitä saattaisi kiinnostaa suunnata häämatkalle Riikaan...

Koska "etelänmatkat" ovat niin pirun kalliita.

Onko kellään kokemusta kuinka häämatkalaisia palvellaan, saako mitään erikoisetuja ? tjs.

Onko vinkkiä mistä kannattaa matkaa kysellä.. ?

Jos itse lähtisin Riikaan häämatkalle, ottaisin RyanAirilta edulliset lennot ja panostaisin johonkin ihanaa hotelliin vanhasta kaupungista ja siellä parempitasoiseen huoneeseen. Ja vaikkei häämatkalaisia huomioitaisi mitenkään erityisesti (ainahan voitte hotelliin varausta tehdessä kertoa olevanne häämatkalla), niin kuoharia saa ostettua muutamalla eurolla :-*.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Riiassa kesällä käyneenä voin suositella kohdetta. Vanhassa kaupungissa on paljon näkemistä, ja kaikki kuitenkin kävelyetäisyydellä. Pelkästään kaupungin tunnelma on ihana (kauniit rakennukset, kapeat kujat, katumuusikot, kahvilat ym.). Vanha kaupunki oli myös hämmästyttävän siisti, yhtä siistiä en ole Suomessa nähnyt. Myös museoita ja kirkkoja riittää, mikäli niistä on kiinnostunut. Ravintoloissakin riittää. Erityisesti suosittelen keskiaikaista ravintolaa:

http://www.rozengrals.lv/e_aboutus.htm

Lähistöllä on toki myös muita vierailun arvoisia kohteita (ainakin kesämatkailuun), kuten Jurmalan rannat ja Siguldan alueen linnat.

Muokattu: , käyttäjä: Berengaria
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Yksi elämäni parhaita ravintola-annoksia olen syönyt Riiassa valkosipuliravintolassa! Oisko nimi ollu Kiploku krogs (valkosipulikrouvi). Löytyy vanhastakaupungista osotteesta Jekabaiela 3/6, oli tosin vähän vaikeesti löydettävissä.

Hyvää kasvisruokaa saa kasvisravintola Kamalasta (Jauniela 14) ja Double coffee kahviloista saa lounasta ym. purtavaa vähän jokalähtöön.

Reval Hotel Latvijan 26. kerroksesta löytyy Sky-bar, josta on ihan mielettömät näköalat koko kaupunkiin. Me drinksuteltiin siellä monena iltana, vaikkei itse hotellissa asuttu.

Muokattu: , käyttäjä: Lilith
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Me olemme sulhon kanssa päättäneet lähteä kesäkuussa häiden jälkeen Riikaan häämatkalle. Bongasimme Hesarista jutun, että Tallinnasta pääsee Riikaan taas junalla, vanhalla neuvostoaikaisella sellaisella, matkan kesto yli 8h, ilman mukavuuksia :girl_smile:

Saatamme vielä jatkaa Riiasta eteenpäin jollakin kulkuvälineellä, riippuen kuinka kauan huvittaa siellä Riiassa olla :) Kertokaa lisää kokemuksia ja vinkkejä, jos tulee mieleen jollekin vaikka olisi käynyt Riiassa muutenvaan.

Edit: Kirjoitusvirhe Riikaa taivuttaessa.

Muokattu: , käyttäjä: emmy-
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Teimme lyhyen visiitin Riikaan heti häidemme jälkeen. Se valikoitui kohteeksemme lähinnä edullisten lentojen vuoksi (meno-paluu Tampereelta 40e/2hlöä). Hotelliksemme valitsimme Old Cityn, koska halusimme päästä vanhan kaupungin ytimeen. Hotelli ei ollut edullisin, muttei myöskään kallein. Maksoimme kahdesta yöstä muistaakseni 160e. Se osoittautui huippuvalinnaksi! Hotelli oli siisti ja meidän makuumme simppelin moderni. Aamiainen ei ollut kummoinen, mutta oli siellä perus jugurttivalikoima, munakokkelit ja pekonit, hedelmiä sekä tuoretta leipää. Ensimmäisenä aamuna jäätiin ilman sämpylöitä kun olivat loppuneet. Hotellin erikoisuutena voisi pitää aulassa olleita lintuhäkkejä, joissa oli mitä lie kanarianpikkulintuja. Hotellin sijainti oli erinomainen: aivan vastapäätä oli vanhan kaupungin ostoskeskus, jonne sateellakin saattoi juosta vaan tien yli rauhassa shoppailemaan. Ja tietysti kaikki muu nähtävä ihan kävelyetäisyydellä.

Matkat lentoasemalta hotellille ja myös takaisin menimme eräänlaisella shuttlebussilla, joka maksoi ehkä viisi euroa suuntaansa. Mielestäni ihan yhtä hyvä kuin taksi, joka maksaisi kahdenkympin luokkaa. Olimme kolmessa tunnissa Tampereelta kotoa Riikassa hotellihuoneessa :). Sitä paitsi ystävällinen kuljettaja esitteli samalla kaikki nähtävyydet - tosin latviaksi.

Olimme matkalla ilman minkäänlaista suunnitelmaa tai tietämystä Latviasta. Matkamme ainoa tarkoitus oli mennä sinne minne huvitti ja etsiä täydellisiä kahviloita, joissa kuluttaa aikaa. Siksi en osaa kertoa mistään historiallisista nähtävyyksistä. Mutta tiedän, että Radisson hotellin Sky-bar kannattaa käydä toteamassa. Hauska drinkkipaikka Riikan katolla ja mahtavat näkymät.

Vanhan kaupungin ytimessä kulkevan joen rannassa on pieni romanttinen kaarisilta, jonka kaiteisiin rakastavaiset ovat kiinnittäneet lukkojaan. Mekin halusimme olla osa sitä, ja teetimme omilla nimillämme varustetun riippulukon. Sen toteuttamisessa riitti tekemistä koko iltapäiväksi, sillä lukon löytäminen ei ollut helppoa. Saimme vinkin etsiä lukkoja valtavalta kauppahallialueelta, joka on rakennettu vanhoihin juna-aseman halleihin (ihan nähtävyys sinänsä). Halleista emme löytäneet lukkoja, mutta sen liepeillä oli kuin olikin eräänlainen rautakauppa, ja saimme ostettua paketillisen riippulukkoja. Sen jälkeen oli vielä selvitettävä onnistuuko lukon kaivertaminen näin lyhyellä varoitusajalla. Vanhan kaupungin ostoskeskuksen toisella puolella sijaitsi ensimmäinen löytämämme kultasepänliike, josta menimme kysymään kaiverrusmahdollisuutta. Liikkeen ikääntyneet työntekijät eivät kommunikoineet parhaalla englannilla, mutta käsiliikkeet ohjasivat jonottamaan kaupan läpi poikittain kulkevaan jonoon. Tiskin takana istuva mies teki kaiverruksia siinä odottaessa. Meille se tosin sanoi, että tunnin päästä on valmista. Maksoimme taatusti turistihinnan, 8 latia eikä saatu kuittia. Mutta siellä kaiteessa on nyt meidänkin oma lukko, ja saimme päiväämme erilaisen seikkailun.

Syöminen oli Riikassa ihan edullista, eikä siksi ravintolan valinnassa tarvinnut kursailla. Sama tietysti niissä ihanissa kahviloissa. Palvelua saimme aina englanniksi. Mieleeni jäi parhaiten ihana kukkakauppiaskatu, hauska pieni olutpuoti (jonne mieheni halusi ja jonka nuoren myyjäpojan kanssa keskustelimme pitkään jääkiekosta), sekä vanhan kaupungin siisteys ja rauhallisuus. Oli ihanaa kun kaduilla oli elämää ja livemusiikkia iltaisinkin, vaikka oli arki ja toukokuu. Emme käyneet siis missään jalkapatikan ulkopuolella. Näkemättä jäi Jurmalan hiekkarannat, sinne sitten seuraavalla kerralla :)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Vanhan kaupungin ytimessä kulkevan joen rannassa on pieni romanttinen kaarisilta, jonka kaiteisiin rakastavaiset ovat kiinnittäneet lukkojaan. Mekin halusimme olla osa sitä, ja teetimme omilla nimillämme varustetun riippulukon. Sen toteuttamisessa riitti tekemistä koko iltapäiväksi, sillä lukon löytäminen ei ollut helppoa. Saimme vinkin etsiä lukkoja valtavalta kauppahallialueelta, joka on rakennettu vanhoihin juna-aseman halleihin (ihan nähtävyys sinänsä). Halleista emme löytäneet lukkoja, mutta sen liepeillä oli kuin olikin eräänlainen rautakauppa, ja saimme ostettua paketillisen riippulukkoja. Sen jälkeen oli vielä selvitettävä onnistuuko lukon kaivertaminen näin lyhyellä varoitusajalla. Vanhan kaupungin ostoskeskuksen toisella puolella sijaitsi ensimmäinen löytämämme kultasepänliike, josta menimme kysymään kaiverrusmahdollisuutta. Liikkeen ikääntyneet työntekijät eivät kommunikoineet parhaalla englannilla, mutta käsiliikkeet ohjasivat jonottamaan kaupan läpi poikittain kulkevaan jonoon. Tiskin takana istuva mies teki kaiverruksia siinä odottaessa. Meille se tosin sanoi, että tunnin päästä on valmista. Maksoimme taatusti turistihinnan, 8 latia eikä saatu kuittia. Mutta siellä kaiteessa on nyt meidänkin oma lukko, ja saimme päiväämme erilaisen seikkailun.

Ei muuten oo mitkään juna-aseman hallit vaan vanhat zeppelinhallit eli ilmalaivoja pidetty siellä aikoinaan :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...