Jump to content
Naimisiin.info

Afrikkaan safarille?


Apolonia

Recommended Posts

Onko kukaan ollut häämatkalla Afrikassa safarilla tai muuten vaan safarilla?? Kaikenlainen tieto tervetullutta. Ollaan päätetty et halutaan safarille häämatkalle ja sen takia siirrettiin aiotut kesähäätkin talvihäiksi.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minäkin toivoisin tietoa ja kokeneiden mielipiteitä kun on samansuuntaiset suunnitelmat  :D ! Käsittääkseni safarille voi hyvin lähteä myös kesällä. Sadekausi ajoittuu muistaakseni alkuvuoteen (=talveen) ja silloin en välttämättä haluaisi jeepissä istua.

Link to comment
Share on other sites

Hei vaan!

Olimme Keniassa ja Tansaniassa kuukauden verran 04/05 2002. Matka oli omatoiminen reppumatka, mutta osallistuimme myös 10 päivän safarille Keniassa. Safarin järjestäjä oli Safari Camp Services www.safaricampserv.com (ovat näköjään uusineet webbisivujaan, eikä ainakaan mulle näkyneet nyt kunnolla) Firma on yksi Kenian vanhimpia safariyrityksiä, mukava brittiperhe.

Meillä safariin kuului paljon matkustamista. Kävimme Pohjois-Keniassa Turkana-järvellä, todella erikoinen paikka, suuri suolajärvi keskellä erämaata. Kauniit kuumaisemat. Lisäksi kävimme kahdessa puistossa, Nakurujärvellä ja Samburussa. Meidän retken piti olla n 20 hengen kuorma-autotelttailusafari, mutta koska auto meni rikki ekana päivänä ja meitä oli vain neljä osanottajaa, me kaksi ja kaksi amerikkalaista rouvaa, saimme kaksi Land Cruiseria tilalle. Ohjelma muuttui matkan varrella vähän muutenkin, ja koska rouvilla oli erilainen aikataulu, saimme viimeisiksi päiviksi toisen auton, kokin ja kuljettajan kokonaan itsellemme. Meillä kävi tosi hyvä tuuri, sillä normaalisti safari omalla maasturilla olisi maksanut huomattavasti enemmän. Ja Land Cruiserissa on mukavampi matkustaa kuin kuormurissa.

Muutama huomio safarin valinnasta, tässäkin lajissa rahalla saa jne:

Ajankohta: Sade ja kuivat kaudet vaihtelevat maan ja vuodenajan mukaan tietenkin. Tunneteuimpia safarikohteita lienevät Kenia, Tansania ja Etelä-Afrikka (myös voisi harkita Namibiaa, Botswanaa...). Sadekaudella ja sadekauden jälkeen kaikki on vehreää, mutta ruoho on pitkää, joten eläimiä on vaikeampi nähdä. Kuivalla kaudella on luonnollisesti kuivemman ja karumman näköistä, mutta eläimet kerääntyvät juomapaikoille. Sadekaudella tiet voivat olla huonossa kunnossa, joten auto saattaa juuttua kiinni. Pienille teille takamaille ei kannata lähteä ilman vinssiä ja nelivetoa. Meidän retki oli juuri sadekauden päätteksi, heinä oli korkeaa, mutta eläimiä näkyi ihan riittävästi. Mutta parikin viikkoa aiemmin olisi ollut ankeat ilmat, sadetta aamusta iltaan. Eläimet vaeltavat paikasta toiseen, joten esimerkiksi vierailu Kenian Masai Maraan tai Tansanian Serengetiin (sama puisto, kahden maan alueella) kannattaa tehdä sen mukaan, kummalla puolella eläimet ovat.

Kulkuneuvo: Kalleimmat safarit tehdään maastoautolla, halvemmat sitten minibussilla tai kuorma-autolla. Maastoauto, josta saa katon ylös on valokuvauksen kannalta ehkä paras. Pieni ryhmä maksaa enemmän kuin iso luonnollisesti. Mutta pienessä porukassa on puolensa, voitte etsiä juuri niitä eläimiä, mitkä teitä kiinnostavat.

Majoitus: Kalleimmat majoitukset ovat puistoissa olevia luxuslodgeja tai luxus tented campeja. Näissä paikoissa on usein uima-allas, hieno ravintola ja vaikkapa oma juomapaikka, missä eläimiä voi tarkkailla drinksua juoden aurinkotuolissa. "Teltat" voivat olla hienoja, oma vessa ja kylppäri ja kitsch-siirtomaatunnelmaa. Lodgeissa on voi olla ilmastointi ja telkkari huoneissa. Seuraavaksi edullisin vaihtoehto on olla hotellissa puiston ulkopuolella. Halvinta (ja aidoin tunnelma! :) ) on olla leirintäalueella puistossa. Kokki laittaa ruokaa nuotiolla ja teltat (firman puolesta) pystytetään itse. Oma makuupussi mukaan. Vessa voi olla vaikka puusee ja suihkussa voi käydä bucket-shower -menetelmällä (notskissa lämmitetään vettä, kaadetaan ämpäriin, ämpärissä kahva ja suihkusuutin, hinataan puunoksaan ja suihkutellaan suihkuverhon takana. Puhdasta tulee!

Safariyritys: Kannattaa valita firma, joka osaa hommansa. Koska ollaan Afrikassa, jotain menee kuitenkin pieleen. Hyvä firma osaa improvisoida ja keksii ratkaisut ongelmatilanteissa. Meillä oli auto-ongelmia. Kuormuri meni rikki. Jeepistä meni rengas puhki neljä kertaa. Diesel oli lopussa Maralalista, koska säiliöauto oli juuttunut mutaan. Auton ripustus petti iltahämärissä puistossa (todella hämmästyttävällä tempulla kuskimme Robert korjasi auton vinssinvaijerin avulla) Firman valinnassa kannattaa katsoa vaikka Lonely Planetin oppaita, siellä on lueteltu luotettavia yrittäjiä. Tärkeä rooli on myös kuljettaja/oppaalla. Itse ei välttämättä edes huomaa eläimiä, joten hyvä opas osaa vinkata oikeaan suuntaan. Hyvä opas myös puhuu ymmärrettävää englantia ja osaa kertoa eläimistä kaikenlaista.

...jatkuu

Link to comment
Share on other sites

...jatkuu

Mistä varata: Halvimmalla voi päästä kun shoppailee Nairobissa tai Arushassa saapuessaan. Ei pidä tulla huijatuksi! Me valitsimme firman internetistä ja sovimme safarista sähköpostilla etukäteen. Kalleinta on käyttää matkatoimistoa, toisin pakettimatkan yhteydessä voi olla hyviäkin tarjouksia.

Montako päivää: Minimimitta sararille lienee noin kolme päivää. Paljon yli viikkoa ei ehkä jaksa reissata, ainakin on hyvä pitää lepopäivä tai pari välillä. Paljon riippuu ajomatkoista, onko samassa puistossa koko ajan vai ajeleeko ympäri Afrikkaa. Välimatkat ovat pitempiä kuin kartalla näyttää ja huonot tiet  tosi huonoja. Safarin ohjelma on yleensä gamedrive ennen aamupalaa aamuhämärissä, takaisin leiriin syömään, vapaata oleilua, ehkä ajelu tai lekottelua altaalla (jos on!) ja taas illalla game drive illalla- iltahämärissä. Osassa puistoissa voi liikkua myös jalan, se käy mukavasta vaihtelusta jos ei ole liian kuuma. Sopiva safarin mittaa riippuu tietysti myös siitä, kuinka kiinnostunut olet eläimistä.

Mihin puistoon: Puisto kannattaa valita oman kiinnostuksen mukaan. Toisissa puistoissa on paljon norsuja, toisissa sarvikuonoja ja toisissa vaikkapa lintujärvi tai virtahepoja. Suosituimmat puistot ovat tosi suosittuja, joten minibusseja voi parveilla yhden leijonaparan ympärillä kymmenenkin. Toisaalta suosituimmissa puistoissa on iso eläintiheys myöskin. Maisematkin voisi ottaa huomioon, karua vai viidakkomaista?

Internettiin vaan surffailemaan, mahdollisuuksia on vaikka mitä, eikä tarvitse tosiaankaan tyytyä siihen mitä matkatoimiston esitteessä lukee.

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan ihan kaiken yksinkertaisuuden takia ajateltu varata safari matkatoimiston kautta, vaikka tulee varmaan kalliimmaks. Yhdellä matkatoimistolla on sellanen yhdistelmäloma 1päivä Kapkaupungissa-9 päivää safarilla Etelä-Afrikassa Krugerin luonnonpuistossa-5 päivää Mauritiuksella. Ollaan lähinnä ajateltu tätä vaihtoehtoa, kun saa sitten samalla pienen rantalomankin. Tätä matkaa järjestetään ainoastaan marras-maaliskuun välillä. Joten mikä olis paras kuukausi tältä aikaväliltä mennä? Meillä siis hääpäivä määräytyy ihan häämatkan ajankohdan mukaan. Kuinka läheltä niitä eläimiä pääsi näkeen? Näkikö niitä joka ajelun aikana? Pystyikö yöllä nukkuun hyvin vai kuuluiko eläinten ääniä koko ajan? Pelottiko yhtään?

Link to comment
Share on other sites

Etelä-Afrikasta en tiedä, kun en ole siellä käynyt. Sinne tosiaan tehdään matkoja enemmän meidän talvella, siellähän on silloin kesä ja päivät pitempiä. Keniaan ja Tansaniaan voi mennä hyvin meidän kesällä. Jos englanti luistaa, käypä katsomassa LonelyPlanetin sivuja ja hae Krugerista tietoa.  (www.lonelyplanet.com -> Thorn Tree -> Africa, täällä keskustelua matkoista, Krugerista löytyy varmasti juttua)

Matkatoimiston kautta matkan ottaminen on toki ok, vähemmän tulee stressiä, jos ei näitä ole ennen järkkäillyt. Mutta sikäli ei kyllä tarvitse olla matkatoimiston esitteeseen pränttäämissä ajoissa kiinni, että Suomestahan ei tyypillisesti joka tapauksessa ole mitään tilauslentoja juuri mihinkään kaukomaille, niin reittilennon voi kyllä ottaa mihin vuodenaikaan tahansa, kyllä ne hotellit ja eläimet siellä on ympäri vuoden. :)

Eläimiä pääsimme näkemään ihan läheltä. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan kiikarit, vaikka ihan pienet, niin näkee vähän kauempaakin. Norsuja, sarvikuonoja, kirahveja nähtiin ihan auton vieressä (alle 10 m) Leijonia ja gepardia kiikaroitiin, leopardi nähtiin 15 m päästä. Kaikenlaisia sorkkaeläimiä ja lintuja nähtiin läheltä ja kaukaa. Apinat tuli auton viereen ja olisivat tunkeneet sisäänkin. Joka kerta kun puistoon mentiin nähtiin eläimiä, olin kyllä itse yllättynyt siitä kuinka paljon niitä oli. Mutta tietystä lajista ei tietenkään ole takeita, joten liian kovia odotuksia etukäteen ei kannata olla. Kaikkihan haluavat nähdä "Big Five:n", mutta kannattaa kyllä arvostaa ihan pieniäkin vipeltäjiä. Minun suosikkejani olivat magnustit.

Yöllä kuului jonkin verran rapinoita, mutta ei minua kyllä pelottanut. Vissiin on kovin harvinaista, että ketään syödään ;) Krokotiileista kyllä varoitettiin, Afrikassa kuolee krokon hampaissa joka vuosi ihmisiä. Joissa ja järvissä ei kannata uida, jos ei ole ihan varma ettei siellä kukaan vaani.

Safarilla ei pelottanut, paitsi vähän kerran se, että oltais jouduttu nukkumaan autossa, jos auton ripustusta ei olisi saatu kuntoon. Leirissä Samburussa oli aseistetut vartijat ihan meitä kahta varten. Nairobissa käveleminen sen sijaan vähän pelotti, enemmän kyllä ryöstö- ja murhajuttujen takia kuin minkään konkreettisen vaarantunteen. Tansaniassa pelotti busseissa aika paljonkin, ajotapa oli hurjaa ja bussi rämä.

Ihana kohdevalinta varmasti Kruger-Mauritius! Mauritiuksen typpisiä paratiisipaikkojahan ovat myös Zanzibar, Seychellit ja Reunion. Krugerille vaihtoehtoina voi harkita puistoja vaikka Tansaniassa. Minua itseäni kiehtoo kovasti Namibia. Haluaisin joskus käydä Okavango Deltan kosteikkoalueella Namibian itärajalla.

Link to comment
Share on other sites

WOW! Aivan mieletöntä tietoa, kiitos Lizzie!

Meilläkin suunnitelmissa Kenian Safari + Seychellit (tosin muitakin vaihtoehtoja on, eli juuri nuo mainitsemasi Tansania ja Zanzibar), mutta häitä tanssitaan jo huhtikuun alkupuolella, eli taitaa vielä sataa... Mutta eikös ne sateet ole kuitenkin kuurottaisia, kuin että sataisi päivät pitkät yhtämittaan?

Kääk - kyllä taas matkakuume iskee....ja korkealta! ;D

Link to comment
Share on other sites

Paljon kiitoksia lizze ja Elektra! Ollaan huomenna menossa matkatoimistoon selvittämään mahdollisuuksia lähemmin ja on mukava tietää näistä käytännön asioista ja muiden kokemuksista  :) .

Link to comment
Share on other sites

Minä olen ollut Tansaniassa ja Sansibarilla maalis-huhtikuussa, eikä siellä mitään älyttömän sateista ollut. Sateet olivat tosiaan kuurottaisia ja tulivat ja menivät iltapäivällä. Ei niitä edes ollut läheskään joka päivä, ehkä pari kertaa viikossa. Voin lämpimästi suositella Serengetin ja Ngorongoron safaria. Ihan kun astuisi sisään luontodokumenttiin! Sansibar on tosi monipuoleinen kohde. Etenkin sesongin ulkopuolella, kuten juuri keväällä, saa kilometrejä pitkän valkean hiekkarannan palmuineen omaan käyttöönsä. Värikkäitä kaloja ja koralleja löytyy rannan lähituntumasta, sen kuin kahlaa veteen ja snorklaa. Hienompia näkee sitten kun menee veneellä snorklausretkelle. Stone Town on mielenkiintoinen yhdistelmä afrikkaa ja arabimaailmaa. Mausteretkissä on hiukkasen turistirysän makua.

Link to comment
Share on other sites

Elektra, kerropa vähän lisää Okawango -osuudesta. Pääsittekö liikkumaan myös veneellä? Vai miten siellä märissä paikoissa mentiin, auto oli varmaan kiinnijuuttumisvaarassa. Olen nähnyt upeita kuvia Avarassa Luonnossa juuri niiltä märiltä alueilta....

Miltäs Botswana muuten vaikutti? Köyhempää kuin Etelä-Afrikassa? Lensitte varmaan Johannesburgin kautta? Olen katsellut ebookersista lentoja ja hirmu kalliita ovat esim Namibian Windhoekiin suoraan Suomesta ostettuna. Pitää ilmeisesti ostaa lento vain Johannesburgiin ja varata paikallisesti jatkolento?

Nyt meni työpäivä harakoille kun piti ruveta ajattelemaan Afrikanmatkailua ....huoh.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Aivan loistava ketju! Me lähdetään parin viikon päästä Tansaniaan, ja tätä ketjua lukiessa matkakuume nousee kohisten. Toisaalta, selväksi tuli myös se, että Afrikkaan on vielä palattava. Namibia ja Etelä-Afrikka kiehtoisivat :-X

Link to comment
Share on other sites

Juu, meikkiskin oli muutama vuosi sitten ns. safarilla. Etelä-Afrikka, Mosambik ja Zimbabwe tuli kierrettyä. Etelä-Afrikasta just Krugerin puisto ja Mosambikissa mahtavia rantoja... Rekalla rullattiin eteenpäin ja teltoissa nukuttiin. Ihan huippu kokemus, suosittelen lämpimästi  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä on matka varattuna (!!!) Keniaan safarille huhtikuussa. Reissu kestää 9 vuorokautta; lähtö Nairobista safarille, kierrellen Amboselin ja Tsavon luonnonpuistoja ja kaksi viimeistä päivää rantalomaa Mombasassa. Kenian matkaoppaita on tullut nyt selattua, eikä malttaisi millään enää oottaa!!!

Meillä häät on vasta syyskuussa, mutta meille paras ajankohta lomaan on nyt keväällä, joten lähdetään häämatkalle etukäteen. Huhtikuussa on tosin sadekausi, mutta on siinä varmaan myös hyvät puolensa. Odotan upeiden maisemien ja eläinten näkemistä, Afrikan värejä ja tunnelmaa... Voi kun ois jo huhtikuu!!

Matka varattiin Olympia kaukomatkatoimistosta ja pakettiin sisältyy kaikki; ruuat, juomat, majoitukset, lennot... ei tartte itse huolehtia, vaan saa keskittyä nautiskeluun!!! Hintaa kyllä oli niin paljon ettei uskalla ees ajatella, mutta ajatuksena meillä oli, että kerran elämässähän sitä...  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Katsos vaan, ninnikissalla sama hääpäivä ja samat ajatukset ;)

Mua kiinnostais kans kuulla kokemuksia Keniasta! Onko kukaan lähtenyt reissuun African Safari Clubin kautta? Näytti olevan suhteellisen edullisia matkoja. Entä tietääkö joku mihin aikaan esim. Keniassa on sadekausi? Reissu suunnitteilla nimittäin helmikuussa, eikä sateessa olisi kiva reissata...

Link to comment
Share on other sites

Kääk! Eikö kukaan ole reissannut tuon African Safari Clubin kautta? Mä täällä kuolaan niiden brosyyriä ja haikailen kovasti matkalle... Mutta kun firma on englantilainen, niin olis kiva jos jollain olis kokemuksia. Bubbis jossain vaiheessa oli lähdössä niiden kautta reissuun, mutta ei taida enää Bubbis olla täällä pyörimässä  :-/ Auttakee! Kaikki info muutenkin kyllä kelpaa Keniasta :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Elektra! Juuri tällaista tietoa kaipailinkin!! :) Ja nyt on Bubbiskin saatu kiinni. Kenia houkuttaa yhä enemmän  :-X

Link to comment
Share on other sites

Hei moi,

Oltiin häämatkalla helmikuussa vuosi sitten Keniassa ASC:n järjestämälle reissulla. Varattiin kaikki etukäteen (vk rantaloma, vk safari, vk rantaloma) ja oltiin kaikin puolin 100% tyytyväisiä ASC:iin.

Etelä-Afrikassa olen myös käynyt, mutten safarilla. En ole kuullut kovin positiivisia kommentteja E-A:n safareista niiltä, jotka ovat olleet sekä Keniassa että E-A:ssa ja jotka voivat näitä kahta verrata. Jos ei ole koskaan käynyt safarilla on E-A:kin vaikuttava, mutta Keniaan varrattuna siellä on vähän eläimiä.

Kenian puistoista Masai Marassa on eniten eläimiä. Se on itseasiassa pieni osa valtavaa Tansanian puoleisen Serengetin kansallispuistoa. Masai Marassa on joki, jonne etenkin kuivaan aikaan suuri osa Serengetin eläimistä vaeltaa. Nairobin kansallispuistossa on nähtävänä paljon sarvikuonoja, joita en sitten muissa puistoissa nähnytkään. Tzavo-Eastissa näimme mm. gepardeja ja "punaisia" elefantteja, Kilimanjaron juurella Kenian puolella teimme kävelysafarin.

ASC:n matkalla Keniassa oli myös Ruusa, mutta hän on jo poistanut matkakertomuksensa.

Link to comment
Share on other sites

Kertokaapa toverit, mitä maksaa Suurinpiirtein 2-3 viikkoa Tansaniassa lentoineen n. 1-3 tähden hotellissa?

Lähtisimme Helsingistä ehkä tammikuussa 2005 ja kävisimme kiertämässä myös pakolliset safarit jne. nähtävyydet. Onko huomattava säästö, jos varaa safarit paikanpäältä?

Link to comment
Share on other sites

Hei nlh :D

Me olimme vuodenvaihteessa Tansaniassa vajaan neljän viikon matkalla. Matkaan sisältyi 9 päivän safari (Tarangire, Ngorongoron ylänkö - Natronjärvi jalan, Serengeti, Ngorongoron kraateri), 6 päivän Kilimanjaron kiipeäminen ja lisäksi kävimme Sansibarin ja Mafian saarilla.

On todella vaikea määritellä edes noin-hintaa teidän matkallenne, koska hinta määräytyy niin suuresti sen mukaan, mitä aiotte tehdä, missä käydä ja miten esim. majoittua safarilla. Meillä safarin ja kiipeilyn vuorokausihinnaksi tuli n. 100$/henki, vuorella majoituimme teltassa ja safarilla safariyhtiömme omistamilla leireillä, joissa "majat" olivat kiinteästi pysytettyjä mukavia telttoja (juokseva vesi, sähköt, terassi). Lisäksi pakettihintaan kuuluivat lentokenttäkuljetukset ja kolme yöpymistä Arushassa, hotelli oli ehkä ns. "alempaa keskiluokkaa" :P

KLM:n lennot maksoivat noin 1200e/henki (high season)

Me vertailimme myös hintoja Suomesta ostettaessa, ja täytyy sanoa että kyllä kannatti ::) Suomalaisilla matkatoimistoilla hinnat olivat moninkertaiset. Mutta jos miettii, kannattaisiko ostaa safari etukäteen netin kautta paikalliselta, vai kierrellä paikan päällä kyselemässä tarjouksia, asia on hankalampi. Paikan päältä voisi ehkä saada hieman edullisemmalla, mutta ainakin meidän mielestämme Arusha oli sen verran kaoottinen paikka, ja monet safarifirmojen toimistot sijaitsevat keskustan ulkopuolella, että olimme tyytyväisiä siitä, että olimme varanneet safarimme etukäteen. Ja loppujen lopuksi, kansallispuistojen pääsymaksut ovat oikeasti kalliita, joten kovin paljoa tuota meidän hintaamme edullisemmin ei kunnialliselta safarinjärjestäjältä matkaa saa.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, millaista safaria teille tarjotaan. Itse en lähtisi safarille, jossa liikutaan minibussilla ja osanottajia on kokonainen leegio. Meillä oli meille kahdelle räätälöity safari, oma maasturi ja kuljettaja-opas. Makuasia tietysti tämäkin :)

Link to comment
Share on other sites

Heippa nlh! Matka Tanzaniaan maksaisi suunnilleen seuraavasti:

Lennot: aikataulusta ja paikasta riippuen 700 - 900 EUR/hlö. Halvimmalla pääsee Nairobiin, jopa alle 600 EUR tarjouksia olen nähnyt joskus. Siitä voisi jatkaa bussilla Arushaan, josta safarit usein alkavat. Näppärämpää on lentää suoraan Arushaan.

Hotellit: Hostellitasoinen perusmurju Dar Es Salaamissa maksoi 15EUR yö, parissa noin 40EUR hotellissa olimme myös, ne olivat ihan länsimaista kahden tähden tasoa.

Safari: Campingsafari maksaa noin 100EUR/yö/hlö, ylärajaa hinnalle ei sitten juuri olekaan. Oikein mukavasti elelee jo 200EUR/yö safarilla. Telttailu on kyllä ihan mukavaa ja varteenotettava vaihtoehto jos ei ole luksuksen perään.

Kuljetus: Bussit on halpoja, lennot aika tavanomaisen hintaisia. Jos haluatte käydä Zanzibarilla, pitää siihen budjetoida jonkun verran rahaa (lautta 30EUR, bussi Arusha-Dar 25EUR) Lentäminen säästää paljon aikaa, mutta on tietysti kalliimpaa.

Yhteenvetona, minimibudjetilla lennot+safari+liikkuminen+asunto ehkä noin 1800EUR/hlö 2-3 vkoa, mid-range budjetilla ehkä noin 2500EUR/hlö ja siitä ylöspäin.

Jos menette omatoimimatkalle, kannattaa safari varata internetistä (paikalliselta yrittäjältä) etukäteen. Paikan päällä varatessa voi säästää, mutta samalla lyhyen matkan aikataulu voi mennä sekaisin, eikä välttämättä pääse juuri sellaiselle retkelle kuin itse haluaa. Hyviä vinkkejä yrityksistä on esim Lonely Planetin oppaassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mua kiinnostaisi mielipiteet siitä, kannattaako mennä Kenian masai maraan vai Tansanian Serengetiin? Matka-ajankohta olisi elokuu. Entä safarin "toteuttamistapa", Tansaniassa pääsisimme kahdestaan oppaan kanssa, Keniassa meitä olisi alle kymmenen ihmisen porukka vähän isommassa autossa.

Safarin aiomme yhdistää joko Sansibariin tai Seychelleihin, ja niistä olisi kiva kuulla mielipiteitä myös. Etenkin Sansibarista, onko se sellainen paratiisisaari kun esitteissä annetaan ymmärtää vai onko Seychellit jotain paljon hienompaa??

Tällä viikolla pitäisi varata matka vaan kun tietäisi, mitä varata... Kääks.  ::)

Link to comment
Share on other sites

Mua kiinnostaisi mielipiteet siitä, kannattaako mennä Kenian masai maraan vai Tansanian Serengetiin? Matka-ajankohta olisi elokuu. Entä safarin "toteuttamistapa", Tansaniassa pääsisimme kahdestaan oppaan kanssa, Keniassa meitä olisi alle kymmenen ihmisen porukka vähän isommassa autossa.

Safarin aiomme yhdistää joko Sansibariin tai Seychelleihin, ja niistä olisi kiva kuulla mielipiteitä myös. Etenkin Sansibarista, onko se sellainen paratiisisaari kun esitteissä annetaan ymmärtää vai onko Seychellit jotain paljon hienompaa??

Tällä viikolla pitäisi varata matka vaan kun tietäisi, mitä varata... Kääks.  ::)

Moikka :)

Elokuussa muutto taitaa olla juuri saapumaisillaan Masai Maraan, paras vaihtoehto olisi varmaan yhdistää sekä Serengeti että Mara. Laiduntajien muuttoa ei kannata missata, se on aivan uskomatonta! Gnuita ja seeproja vaeltaa käsittämättöminä laumoina, silmänkantamattomiin, ja laiskat leijonat ja hyeenat käyskentelevät niiden seassa :o

Minä valitsisin ehdottomasti oman auton ja kuskin, mutta nämähän ovat näitä makuasioita :)

Sansibarilla hienoita ovat rannat, niiden takiahan sinne mennään. Sisämaa on aika puuduttavaa ryteikköä. Itäosassa vuorovesivaihtelu on todella suurta, laskuveden aikana ei pääse uimaan, pohjoisessa taas  vaihtelu on pienempää. Stonetown on kiva paikka ihmetellä, mutta siellä on huhtikuussa ollut jonkin verran levottomuuksia, toivottavasti tilanne ei pahene :(

Musta ei tainnut olla paljoa apua, kunhan vaan innostuin muistelemaan :-[

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vinkeistä Katsuppi! Meillä ei taida valitettavasti olla mahdollisuutta yhdistää Serengetiä ja Masai Maraa, joten kumpikohan puistoista olisi elokuussa parempi? Olisi tylsä joutua juuri siihen puistoon, josta eläimet ovat muuttaneet pois...  :o Tosin kait niitä aina jonkinverran jääkin?

Päätöksen teko on huippuhankalaa, Serengetissä saisimme olla kahdestaan oppaan kanssa ja safari veisi meidät kolmeen eri paikkaan. Keniassa taas porukkaa olisi enempi, ja safari olisi joko pelkästään Kichwa Tembossa tai sitten "kiertoajeluna" useammassa kohteessa. Minua mietityttää myös teiden kunto; yhdessä safareista lennetään suoraan safarin aloituspaikkaan (mikä olisi hyvä), toisessa taas matkustetaan sinne bussilla (saattaa olla paha). Onko Itä-Afrikassa matkustaminen yhtä tuskallista kuin väitetään? Ei olisi kivaa oksentaa suurta osaa häämatkasta...

Jos saisin kuulla vielä lisää kommentteja Sansibarista ja Seychelleistä, olisin todella kiitollinen! Lisäksi jos netistä löytyy jokin sivu tms, missä saisi hyvää tietoa eri safarimaista eri aikoina, olisi huippua kuulla siitä! Vertailu Tansanian ja Kenian välillä on ainakin musta tosi hankalan tuntuista...

Link to comment
Share on other sites

Päätöksen teko on huippuhankalaa, Serengetissä saisimme olla kahdestaan oppaan kanssa ja safari veisi meidät kolmeen eri paikkaan. Keniassa taas porukkaa olisi enempi, ja safari olisi joko pelkästään Kichwa Tembossa tai sitten "kiertoajeluna" useammassa kohteessa. Minua mietityttää myös teiden kunto; yhdessä safareista lennetään suoraan safarin aloituspaikkaan (mikä olisi hyvä), toisessa taas matkustetaan sinne bussilla (saattaa olla paha). Onko Itä-Afrikassa matkustaminen yhtä tuskallista kuin väitetään? Ei olisi kivaa oksentaa suurta osaa häämatkasta...

Onpa tosiaan vaikea valinta ;) Toki eläimiä on elokuussa myös etelä-Serengetissä, mutta suuret laumat taitavat olla pohjois-Serengetissä ja Masai Marassa. Kuinka monta päivää aiotte viettää puistossa? Serengeti on paljon Maraa suurempi, me vietimme siellä kolme päivää ja ehdimme nähdä vain osan :( Yleisesti olen kuullut ja lukenut Kenian ja Tansanian puistojen eroista sen verran, että Kenia on edullisempi ja "ruuhkaisempi", kun taas Tansaniassa olisi hintavampaa mutta rauhallisempaa ::) Itse olen siis käynyt vain Tansanian puolella, joten en tiedä kuinka hyvin tämä vastaa totuutta.

Mä valitsisin todennäköisesti Masai Maran, ihan vaan sen takia koska se muutto on niin upeaa katseltavaa. Tai sitten Serengetin, jos tietäisin että voisimme pysytellä pääasiassa puiston pohjoisosissa. Näköjään mäkään en taitaisi osata päättää ::) ;D

Mä en Tansaniassa kulkenut bussilla, mutta maasturissa tuli istuttua vaikka kuinka paljon, pisin matka taisi olla Natron-järveltä Loliondon ja Serengetin kautta Ikomaan, n. 300 kilsaa/12 tuntia. Pitkästymään en ehtinyt ikinä, koko ajan oli jotain mielenkiintoista nähtävää. Tiet oli välillä aivan hirveitä, heittelehdittiin kuin hernepussit penkillä ;D Pahaa oloa minulle ei kyllä tullut, epämiellyttävintä oli hieno punainen pöly jota tuprusi auton täydeltä ja peitti meidät joka ajopäivä.

Teille tulee varmasti upea matka, kumman tahansa valitsettekin :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...