Jump to content
Naimisiin.info

Afrikkaan safarille?


Apolonia

Recommended Posts

Safarin aiomme yhdistää joko Sansibariin tai Seychelleihin, ja niistä olisi kiva kuulla mielipiteitä myös. Etenkin Sansibarista, onko se sellainen paratiisisaari kun esitteissä annetaan ymmärtää vai onko Seychellit jotain paljon hienompaa??

Sansibar on huomattavasti köyhempi paikka kuin Seychellit, tämä vaikuttaa sekä yleisfiilikseen että turvallisuuteen. Kauppaajia ja tyrkkyjä "oppaita" on Sansibarilla jonkun verran, Seychelleillä ei käytännössä ollenkaan. Autiolla rannalla yksikseen illalla kävely on Seychelleillä jees, Sansibarilla ei välttämättä.

Maisemien puolesta molemmat ovat hienoja kohteita, rannat Seychelleillä vielä aavistuksen hienompia kuin Sansibarilla. Mutta paratiiseja kyllä molemmat.

Seyhelleillä on paljon paljon kalliimpaa. Näkemistä on molemmissa paikoissa, Sansibarilla kyllä enemmän. Jos menisin toiste Sansibarille, kävisin myös naapurisaarella Pemballa. Sansibar on paljon "aidompi" paikka eikä tehty turisteille, niinkuin Seycehllit suureksi osaksi on. Elämänmenoa on mukava seurata Stone Townissa.  Sansibarilla järjestetään myös retkiä (Spice Tours), joilla pääsee paikallisten keittiöpuutarhaan ja viljelmille mausteita ja hedelmiä maistelemaan ja katselemaan, ihan hauska kokemus, näkee myös oikeita koteja ja pihoja,  köyhiä kyllä.

Kumpikin on ihania kohteita, Sansibar enemmän oikeaa Afrikkaa hyvine ja huonoine puolineen, Seychellit sitten ihan puhdasverinen paratiisi, mutta hirmu kallis eikä kovin jännittävä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei!

Meillä on nyt varattu matka Tansaniaan (iik).

Eli ensin lennämme Nairobiin ja vietämme siellä yhden yön toipumassa lennon rasituksista. Seuraavana aamuna lennämme Kicwa Temboon kolmen yön safarille. Nairobista lento Zanzibariin, kaksi yötä Stone Townissa ja sieltä vielä viikoksi hotel Breezeriin.

ajattelin teiltä viistailta naikkareilta kysyä, että kannattaako tällaiselle matkalle lähteä mielummin rinkka selässä kuin matkalaukku mukana? Tuota safarireissua lähinnä ajattelin? Kuulisin myös mieluusti kokemuksianne kyseisistä paikoista lisää!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jerminelle: kannattaa ilman muuta lähteä rinkkaselässä. Ei siellä niin kamalasti tavaraa tarvitse. Ostat sitten sieltä halvalla kassin tuliaisille!!

Olin muutamia vuosia sitten (kesä/heinäkuussa) itse Namibiassa, Windhoekissa. Majoituimme tutun luona, joten halvalla päästiin asumisen kanssa. Mulla ei ole juurikaan käsitystä maan hotellien hintatasosta.

Jos ketä kiinnostaa omatoimimatka Namibiassa Etoshaan (varmasti halvempi kuin järjestetyt) niin kannattaa miettiä auton vuokrausta. Meillä kävi taas tuuri - pääsimme tuttujemme autolla - bensa ei ollut läheskään Suomen hinnoissa ja tiet Windhoekista pohjoiseen olivat todella hyvässä kunnossa. Kartat ovat yllättävät hyvät samoin tienviitat ovat todella hyvät ja lyhyin välimatkoin (ei pääse eksymään).

Yövyimme bungaloweissa Okaukuejossa, Halalissa ja Namutossa. Emme olleet varanneet yöpaikkoja etukäteen ja hyvin meille tilaa löytyi. Osa ihmisistä liikkui asuntoautoilla, osalla oli teltta mukana. Bungalowit eivät olleet kalliita. En muista tarkkaa hintaa, mutta jopa opiskelijan kukkarolle käypiä (meitä oli 4 hlöä, olisimmekohan maksaneet alle 100mk/hlö/yö).

Onnistuimme näkemään reissulla (vaikka oli kuivakausi) kaikki suuret eläimet, kissaeläimiä leijonia, gepardin ym. Aivan unelma reissu - ei mikään kiire minnekään.

Link to comment
Share on other sites

Heippa!

Meillä lähtö 6.7 häämatkalle Keniaan, iiihanaa! Rokotuksien määrä vain kauhistuttaa. Keltakuume ja Havrix oli pakko ottaa ja sitten vielä lavantautia varten pitäisi ottaa oma rokotus + malariapillerit tietenkin. Muistakaa että rokotukset kannattaa ottaa ajoissa!! Niitä ei kaikkia voi ottaa päällekkäin eli kannattaa suunnitella jo kuukausia aikaisemmin. Ja ne maksaa myös aika reippaasti... Malarialääke viikon reissulle on 40€, lavantautirokote 30€ jne.

Tässä muuten hyvä linkki rokotuksille, saatu lääkäriltä:

http://www.fit-for-travel.com/en/

Link to comment
Share on other sites

Mulle eivät Medivireen matkoihin erikoistuneessa yksikössä (hoitavat ulkoministeriön rokotuksia jne.) antaneet ollenkaan lavantautirokotusta, ei kuulemma ole tarpeellinen / välttämätön (meillä viikon matka Keniassa) eikä tarpeeksi tehokas. Otin Havrixin sijasta Twinrixin, siis A ja B-Hepatiittisuojan, sillä saattaahan aina tapahtua onnettomuuksia... Sillon tuo B-Hepatiittisuoja tulee tarpeeseen. Kallein oli tuo Twinrix, noin 57€ / rokotus (niitä on kolme, vika puolen vuoden päästä ensimmäisestä).

Link to comment
Share on other sites

Jaa, kävin juuri eilen Mediviressä ottamassa Lavantautirokotteen, koska suosittelivat sitä vahvasti vaikka ollaan reissussa vain 10 päivää... Kummallista! No onpahan sekin myrkky sitten hankittu. Ei onneksi tullut mitään sivuvaikutuksia.

Ihanaa matkan odotusta kaikille Afrikkaan lähtijöille!!  :-X

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös matka varattuna! Päädyimme sitten kuitenkin Tansaniaan, koska sen safari kuulosti Keniaa paremmalta. Toivottavasti eläimiä riittää nähtäväksi  :)

Nyt kysyisin Afrikan jo kokeneilta, mitä "pitää" tietää ennen matkalle lähtöä? Mihin pitää varautua? Entä onko esimerkiksi jotain erityistä tavaraa, mitä ehdottomasti kannattaa ottaa matkalle mukaan? Minkälainen vaatetus kannattaa olla?

Paljon kiitoksia tiedosta!

Link to comment
Share on other sites

Nyt kysyisin Afrikan jo kokeneilta, mitä "pitää" tietää ennen matkalle lähtöä? Mihin pitää varautua? Entä onko esimerkiksi jotain erityistä tavaraa, mitä ehdottomasti kannattaa ottaa matkalle mukaan? Minkälainen vaatetus kannattaa olla?

Mulla oli päällä ohut, keinokuituinen paitapusero. Mä palan herkästi, joten halusin käyttää pikähihaista. Tuo paita tuntuu hikoillessakin kuivalle ja myös kuivuu nopeasti. Jalassa mulla oli ohuenohuet, väljät housut. Joku hattu tietysti suojaksi auringolta ja riittävästi korkeasuojakertoimista aurinkorasvaa.

Tiet olivat tosi pölyisiä, ja sitä punaista pölyä tuli autoonkin. Mä sain huuhtasta melkein joka ilta vaatteet lavuaarissa. Vaatteet kannattaa siis olla joko nopeasti kuivuvia tai sitten jotain punertavankirjavia, joissa tomu ei näy ;D

Lounas syötiin monena päivänä auton kupeessa jossain puistossa, ja tällöin käytimme desinfiointigeeliä käsien puhdistukseen, mukana oli myös Imodiumia ripulin varalle.

Mun matkakertomus Tansaniasta muuten olisi nyt luettavissa tuolla häämatkakertomusosastolla ;)

Link to comment
Share on other sites

Optimaali vaatetus riippuu hyvin paljon alueesta ja vuodenajasta. Etelä-Afrikassa tarvitsee kunnon Suomen välikauden vaatteet Suomen kesän aikana samoin Kenian ylängöllä on pitkähihaiset/lahkeiset välttämättömät suurimman osan vuodesta. Mombasan rannikolla taas on aina enemmän tai vähemmän kuuma ja ohuin mahdollinen vaatekerta jos sekään on paikallaan.

Tansaniassa luulisin t-paita + shortsit+hyvät kengät+lierillinen päähine, olevan hyvät safarille. ÄLÄ UNOHDA kiikareita ja kameraan filmejä ja varapattereita sekä aurinkovoiteita. Itse ottaisin myös pienen taskulampun, sillä illat ovat sysimustia eikä leireissä ole joka paikassa katuvaloja.

Link to comment
Share on other sites

Lueskelin Kansaterveyslaitoksen "Matkailijan terveysopasta" ja taas kerran kauhistuin kaikista kaameista pöpöistä mitä Afrikan mantereella pörrää. Kertokaa siellä käyneet, onko ilma tosiaan mustana tsetsekärpäsiä ja ties mitä inhoja tauteja aiheuttavia ötököitä vai voiko lomailla suht rauhallisin mielin jos vaan huolehtii hyttysmyrkyistä ja malarialääkkeistä? Entä vaelteleeko hotellihuoneissa jättimäisiä karvajalkaisia hämähäkkejä yms? Mies jo sanoi, että parempi lähteä häämatkalle Kolmårdeniin jos mua ihan kauhiasti pelottaa. No joo, ehkä ei kuitenkaan mutta ihan hyvä osata henkisesti ainakin varautua..  ;D

Link to comment
Share on other sites

Ursula, huoli pois itse olin odottanut paljon enemmän ällöjä örkkejä! Hyttysen pistojen välttäminen on tosiaan pääasia. Hyttysmyrkkynä suositellaan punkki-Offia, siinä on tehoaineena 50% DEET:ä, joka jo hyvin riittää hyönteiskarkotteeksi. Kaikille paljaille ihoalueille (paitsi silmien ja suun lähelle) pitäisi laittaa myrkkyä, joten senkin takia niitä lahkeita ja hihoja voisi vähän olla. Illalla erityisesti kunnolla päälle vaatetta, silloin malariahyttyset on aktiivisimmillaan. Mutta päivähyttysetkin valitettavasti levittävät tauteja.

Näyttävimpiä näkemistäni hyönteisitä olivat jättimäiset koppakuoriaiset. Ei öddäreitä kuitenkaan enempää ollut kuin vaikka Kaakkois-Aasiassa. Hotelleissa, vaikka asuttiin aika halvalla, ei ollut loppujen lopuksi hyönteisiä juuri ollenkaan, ei edes torakoita, vaikka niitä nyt olen tottunut näkemään reissussa aina. Olikohan vain tuuria?

Afrikka-kärpäsiä oli muuten Loyangalanissa Pohjois-Keniassa. Tiedättehän niitä pieniä kärpäsiä, joita tv-kuvissa pörrää aliravittujen lasten kasvoilla. Niitä ei onneksi tavattu muualla, mutta kylläpä olivatkin epämiellyttäviä. Vaikea syödä mitään, kun pitää huiskutella koko ajan toisella kädellä lautasen yläpuolella.

Link to comment
Share on other sites

Tuli hankittua Lonely Planetin opas Watching Wildlife in Southern Africa.  Vaikuttaa oikein asialliselta kirjalta safarille mukaan otettavaksi. Opuksessa on esittelyt erilaisille luontotyypeille, yleisesittelyt alueen tärkeimmistä puistoista ja sitten tietoa kymmenistä nisäkkäistä ja linnuista valokuivineen. Vastaava kirja löytyy myös Itä-Afrikasta. Kirjaa löytyi ainakin Helsingin Akateemisesta, muualla asuvat voinevat tilata Lonely Planetilta suoraan.

Link to comment
Share on other sites

Jaa, kävin juuri eilen Mediviressä ottamassa Lavantautirokotteen, koska suosittelivat sitä vahvasti vaikka ollaan reissussa vain 10 päivää... Kummallista! No onpahan sekin myrkky sitten hankittu. Ei onneksi tullut mitään sivuvaikutuksia.

Meille ei myöskään matkailuklinikalla tuota lavantautirokotusta laitettu; eivät pitäneet tarpeellisena juuri tuon tehottomuuden takia, mistä joku jo mainitsikin.

Oletteko saaneet meningokokki (siis aivokalvontulehdus)rokotteen? Siitä ei matkailuklinikalla ollut mitään puhetta, ja olen jälkikäteen pohdiskellut, että oisko se pitänyt kuitenkin käydä ottamassa? Monessa oppaassa kun se on mainittu. Matkakohde on meillä siis Tansania.

Link to comment
Share on other sites

Oletteko saaneet meningokokki (siis aivokalvontulehdus)rokotteen? Siitä ei matkailuklinikalla ollut mitään puhetta, ja olen jälkikäteen pohdiskellut, että oisko se pitänyt kuitenkin käydä ottamassa? Monessa oppaassa kun se on mainittu.

Meille ei moista laitettu, eikä kukaan lääkärikään edes maininnut tuollaisesta mitään.

Oletteko muuten katsoneet lauantaisin ykköselta tulevaa ohjelmasarjaa Afrikan luonnosta? Aivan upea sarja :-X:-* Kaksi osaa on tullut, niissä on käsitelty vuoristoja ja savannia.

Link to comment
Share on other sites

Oletteko muuten katsoneet lauantaisin ykköselta tulevaa ohjelmasarjaa Afrikan luonnosta? Aivan upea sarja :-X:-* Kaksi osaa on tullut, niissä on käsitelty vuoristoja ja savannia.

Ollaan seurattu innolla, ja ajateltu, että kohta mekin ollaan tuolla.. Niin hienoa.  :)

Link to comment
Share on other sites

Samoin kävelysafarilla vaelluskengät oltava hyvät.

Mä käytin sekä kävelysafarilla että Kilimanjarolla viimeistä huiputusyötä lukuunottamatta maastolenkkareita, jotka ovat hieman tavallisia lenkkareita tukevammat. Ensimmäisenä päivänä kävelysafarilla koitin vaelluskenkiä, mutta olivat aivan liian kuumat, painavat ja hautovat. Riippuu toki maastosta ja sääkaudesta, me kävelimme siis Ngorongoron ylänköalueella ja Kilimanjarolla heti lyhyiden sateiden jälkeen :)

Link to comment
Share on other sites

Tällaiset jutut pitäisi varmaan hoitaa ajoissa mutta nyt vasta juolahti mieleeni..  ???

Oletteko hommanneet Tansanian  (muun Afrikan maan) viisuminne etukäteen suurlähetystöstä vai saako sellaisen vasta paikalliselta lentokentältä? Tuntuu hurjalta lähteä viisumia vaativaan maahan ihan tyynesti ilman viisumia. Matkatoimiston täti vihjaili, että voisi tehdä mutta kuulosti kyllä vähän epävarmalta...

Link to comment
Share on other sites

Hankimme Kenian ja Tansanian viisumit etukäteen (molemmilla lähetystöt Tukholmassa, jonne postitimme passit). Kummankin viisumin olisi saanut myös maahan saavuttaessa, joten vähän tuo oli varmuuden maksimointia. Edes viisumijonot eivät olleet Nairobin lentokentällä tai Namangan rajalla kovin pitkät. Tässä webbiosoite Tansanian Tukholman lähetystöön, sivuilla sanotaan, että viisumin saa kentältä jos omassa maassa ei ole lähetystöä.

http://www.tanemb.se

Link to comment
Share on other sites

Oletteko saaneet meningokokki (siis aivokalvontulehdus)rokotteen? Siitä ei matkailuklinikalla ollut mitään puhetta, ja olen jälkikäteen pohdiskellut, että oisko se pitänyt kuitenkin käydä ottamassa? Monessa oppaassa kun se on mainittu. Matkakohde on meillä siis Tansania.

Meningiittiä esiintyy Saharan eteläpuolisessa Afrikassa lähinnä http://www.cdc.gov/travel/diseases/maps/menin_map.htm tämän kartan alueella. Tansaniaan ei tiettävästi rokotusta yleensä anneta. Itä-Afrikasta Ugandaan ja Etiopiaan menijöitä rokotetaan, erityisesti jos matka on pitempi ja ollaan alkeellisissa oloissa.

Tuolla samalla webbisivulla on aika kattavasti esitelty rokotustarpeet ja malarianesto melkeinpä mihin maahan tahansa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Lizze vastauksista! Huomaa, että alkaa matkakuume nousemaan, kun ei voi oikein muuta funtsiakaan ja työaikakin kuluu surffaillessa eri nettisivuilla  :D Yhdeltä nettisivulta (tanzania.com) löysin tällaisen tiedon:

"While the weather is best between June and September, don't plan on seeing any animals in the Serengeti - they will have migrated to Kenya."

Siis onhan tää uutisankka, onhan? Ainakin matkatoimiston puolesta meille vakuuteltiin kovasti, että Serengetissä riittää eläimiä ympäri vuoden, vaikka muutto onkin nyt meneillään. Joudutaanko me nyt muka katsomaan tyhjää Serengetiä elokuussa??  ???

Link to comment
Share on other sites

Olemme myös lähdössä safarilomalle Keniaan ja itseäni on tuo viisumiasia myösm mietityttänyt.

Matkatoimistosta meille vakuutettiin, että viisumi kannattaisi hankkia vasta paikan päältä kentältä, tulee halvemmaksi ja käy helpommin heidän mukaansa.

Antoivat vain varoituksen sanan, että tiettyä yksityisyritteliäisyyttä on havaittavissa, eli rahoja ei viisumin toivossa kannata antaa kenelle tahansa vaikka kuinka vakuuttelisivat. Kentällä on joku tiski tms, josta viisumi hoituu siis jonottamalla.

Näin olemme itse ajatelleet toimia!

Link to comment
Share on other sites

Me hankimme Tansanian viisumin vasta Kilimanjaron lentokentältä, ja asia hoitui siellä tosi helposti: Ensin viisumijonoon, josta sai kaavakkeen täytettäväksi, sitten samalta tiskiltä rahastus ja viisumi (=leima) passiin, jonka jälkeen passitarkastusjonoon :)

Link to comment
Share on other sites

Heips! Tultiin juuri viikonloppuna häämatkalta Keniasta ja oli AIVAN mahtava reissu! 2 päivää Nairobissa, 4 päivää safarilla (Masai Mara, Lake Nakuru) ja 5 päivää Mombasassa. Kenian viisumin saa heti Nairobin kentältä (50 USD) ja kaikki siellä täytteli viisumihakemuksia, joten missään nimessä ei tarvitse hankkia etukäteen. Matkaan kannattaa ottaa USAn dollareita ja mahdollisimman paljon yhden dollarin seteleitä, joita tarvitsee tippejä antaessa. Paikan päällä kannattaa vaihtaa sitten Kenian shillinkejä (lentökenttä on hyvä paikka siihenkin). Useissa paikoissa ottavat kuitenkin vastaan USD:eita ja jopa euroja.

Mitään luxus-matkoja nuo safarit ei ole, sillä tiet ovat todella kuoppaisia ja liikennesääntöjä sovelletaan rankalla kädellä. Turisteilta yritetään nyhtää kaikki rahat jokaisessa pienessä putiikissa. Muistakaa tinkiä hinnasta ainakin 70%!! Mutta matkakokemus on kuitenkin niin vaikuttava että mistään hinnasta en vaihtaisi sitä pois! Enkä muutenkaan ole mikään luxus-matkojen ystävä.

Vielä varoitus lämpötiloista, Nairobissa on aamuisin ja iltaisin kylmä, n. 10 astetta! Päivisin lämpötila nousee +25 asteen tienoille. Masai Marassa sama juttu. Mombasassa on ihan erilainen ilmasto, hame ja toppi riittää 24h!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Millainen hintataso Tansaniassa on; paljonko teillä meni suunnilleen rahaa päivässä? Vaikealta tuntuu laskeskella budjettia, safarilla on tietty juomia lukuunottamatta täysihoito ja rantalomallakin puoliksi.  Rahaa menisi siis lähinnä juomaan ja vähän ruokaan ja mahdollisiin aktiviteetteihin, ja jotain olisi tietysti kiva shoppaillakin. Oliko teillä muuten mukana käteistä / muovirahaa / matkashekkejä? Kiitos vastauksista jo etukäteen!  :)

Link to comment
Share on other sites

Luulisin että Tansaniassa on samat kuviot kuin Keniassa. Hotelleissa ja hyvissä ravintoloissa muoviraha kelpaa poikkeuksetta. Meillä meni rahaa lähinnä vesipulloihin, cokiksiin ja viinilasillisiin, aika paljon he niistä pyytävät hotelleissa/safarilla (kaupasta saa tietty halvalla):

3 USD vesipullo 1,5l

1,5 USD cokistölkki

3 USD viinilasi

Varaisin n. 10-15 EUR per nuppi per päivä. Ei siellä muuten nimittäin rahaa hirveesti kuluta, paitsi jonkin verran lisäksi tippeihin ja tuliaisiin. Puolihoidolla mekin olimme rantalomalla ja lounaalla kulutti yleensä 8€ ruokaan ja juomaan, mutta senkin pystyi laittamaan hotellin loppulaskuun (kuten myös juomat uima-altaalla), joka maksettiin VISAlla. Samaten reissut joita teimme rantalomalla (snorklaus, kaupunkikierros) maksettiin VISAlla.

Tansania on kyllä kalliimpi kohde, mutta suunnilleen noissa hinnoissa pyöritään.

Voikun pääsisi taas reissuun....   :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...