Saini

Miami, Florida

54 viestiä aiheessa

Ollaan miehen kanssa alettu suunnitella häämatkaa helmikuuksi. Olemme enemmän kaupunkilomailijoita kuin rantalomailijoita eli aktiviteettejä täytyy löytyä muustakin kuin auringonpalvomisesta. Häämatkaksi olimme alunperin suunnitelleet Roomaa, mutta olisi ihan kiva päästä kunnolla lämpimään talven pakkasista, joten Miamin reissu on alkanut kiinnostamaan entistä enemmän.

Haluaisinkin tietää milllaisia kokemuksia ihmisillä on Miamista tai yleensäkin Floridasta. Minkätasoiset majoitukset siellä yleensä on, hintataso, nähtävyydet jne. Onko se sellainen paikka jossa yhdistyy sekä rantailu että kaupunkielämä (sellaisen käsityksen olen itse saannut)?

Onko joku muu valinnut sen häämatkakohteeksi?

Kiitän ja kumarran kaikkia ystävällisesti vastanneita ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heissan Saini,

kyselit Floridasta ja Miamista, voin halutessasi vastailla kaikkiin kysymyksiisi. Olen asunut taalla vimeiset kolme vuotta...voit laittaa suoraan meilia osoitteeseen [email protected]

Jos olette suunnittelemassa matkaa halmikuulle, hyvia puolia loytyy paljon. Liput ovat halpoja, varsinkin ajoissa varatut taikka sitten akkilahdot. Ja ilmat on upeat, joulu, tammikuussa taalla saattaa olla vahan kylmaa ja pilvista (kylma tarkoittaa n. 20 astetta) mutta helmi, maalikuussa ilmat on upeat ja yleensakin kevaalla.

Nahtavyyksia ja tekemista on paljon, mm. Key West, Orlandossa Disneyworld, Space Center, Miamin akvaario, Alligaattori suot, lukuisat ostoskeskukset...ja biitseja riittaa silmankantamattomiin...monilla biitseilla Jet Ski vuokrausta! Vaikka matkasta maksaisikin vahan enemman suhteessa Italiaan niin hintataso ja aurinko ovat sen arvoisia. Yleinen hintataso on paljon, paljon edullisempi kun Suomessa.

Hotelleita loytyy laidasta laitaan, netissa kannattaa surffailla ja etsia. Auton vuokraus on melkein ehdoton, muuten taalla on hankala liikkua. En suosittele etta varaatte yhdesta paikasta hotellin, on parempi kun vaihtaa paikkaa niin nakee enemman. Ja ehdottomasti kannattaa katsoa myos Ft. Lauderdale Beach ja Downtown, ei ainoastaan Miami Beach.  ;)

Tallasta pikainfoa, laita sahkopostia tulemaan mita ikina haluatkaan kysella, yritan vastailla parhaani mukaan. Me ollaan sulhon kanssa tulossa Suomeen jossa mennaan naimisiin ja todennakoisesti jaadaan sinne haamatkalle.  :D

Nauttikaahan kaikki kesasta ja karpasista!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miami-fani Fifi ilmoittautuu..... Miami itsessaan on tosi makea kaupunki josta loytyy loistavia ravintoiloita, fantastiset shoppailumahdollisuudet ja upeat biitsit. Mielestani se on kallis majoituksen ja ulkonasyomisen kannalta (suunnilleen samaa hintaluokkaa kuin Lontoo)

Shoppailu onkin sitten suht edullista.

Suosittelen paivaretkea Evergladeseille (se alligaattoreita ja krokotiileja taynna oleva rame jossa Bernard ja Bianca seikkailivat  :D )

Fort Lauderdale on kanssa vierailun vaarti, valttakaa tosin Spring Break aikaa (joskus maaliskuun puolivalissa muistaakseni) silla silloin se on tupaten taynna erityisen villia opiskelijaporukkaa. Palm Beach kannattaa tsekata jo ihan pelkan ylellisyytensa takia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia Fifi ja auringonpaiste tiedoista :)

Lisää infoa/ matkakertomuksia kaivataan 8)

toivoo hääMATKAkuumeinen Saini

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä vähän uppaan tätä, jos joltakulta tulis vielä muistoja/vinkkejä Floridasta ja ei tartte todellakaan ollaan pelkästään Miamista, sillä vuokraamme auton, jolla on tarkoitus kierellä Floridaa, käyden ainakin Orlandossa ja Key Westissä ja Fort Lauderdalessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me käytiin viime helmikuussa Orlandossa, tai oikeastaan Kissimmeessä. Tarkoitus oli käväistä Orlandossakin, mutta kun ei ollut autoa käytössä, niin se jäi sitten siihen. Floridassa ei selviä ilman autoa. Me "puistoilimme" lähes koko viikon :) Orlandossa on puistoja aivan älyttömästi. Disneyllä on ainakin 4 ja Universalilla 2, ja sitten kaikki muut vesipuistot ja museot päälle. Neuvona voin kertoa, että valitkaa etukäteen minne menette. Yhdessä puistossa menee aina koko päivä ja päiväliput niihin maksavat n.50$ +verot. Eli aika kallista on. Disneyn Magic Kingdom on kaikkien puistojen 'äiti' ja Universalin Studiot leffafriikit unelma. Jos taas tykkää sarjakuvasankareista ja dinosauruksista, niin sitten kannattaa käydä Universalin Islands of Adventuressa.

Asiointi on Floridassa helppoa, sillä hinnat ovat samaa tasoa kuin Suomessa. Kannattaa tosin huomioda sellainen seikka, että kaikkeen lisätään verot n.5 % eli tämä vero ei koskaan sisälly hintaan. Annokset ovat suuria, ja lähes jokainen juoma on "free refill". Ja ihmiset todellakin ovat suuria. SUURIA.

Hyvää matkaa :) Ilmoittele jos kaipaat lisäinfoa. Minä kerron mielelläni :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Uppaanpa, jos jollakin tulisi mieleen kommentteja Floridasta ja etenkin Miami, Orlando ja Fort Lauderdale ja Key West kiinnostavat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miamiin eka viikoksi ja toka viikoksi Karibialle risteileen.

Matka varattu jokin aika sitten syyskuun alkuun.

Matkaoppaiden perusteella olemme ajatelleet päivämatkan tehdä Key Westiin ja toisen päivämatkan Evergladeseille. Ehtiiköhän siellä poiketa päivässä? Hotelli otettiin koko ajaksi Miami Beachilta.

Auto vuokrataan netistä kun tarkemmin tiedetään montako päivää sitä tarvitaan viikon Miamissa oleskelun aikan. Ainakin nuo kaksi päiväretkipäivää ilman autoa mahdotonta. Muutoin varmaan nautitaan rantaelämästä(surffaus ja lainelautailu on harrastuksemme) ja shopataan. Sitten risteilijälle perinteisempää honeymoonia toteuttamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Matkaoppaiden perusteella olemme ajatelleet päivämatkan tehdä Key Westiin ja toisen päivämatkan Evergladeseille. Ehtiiköhän siellä poiketa päivässä?  

Key Westiin ajaa Miamista sellaiset 4-5 tuntia, joten kyllä sen ennättää päivässäkin käydä, jos lähtee aamulla aikaisin ajelemaan (riippuen tietysti siitä, mitä haluaa nähdä). Itse olen käynyt Key Westissä viitisen kertaa, mutta totuuden nimissä on sanottava, että ihanimmat muistot paikasta on niiltä kerroilta, joilla olimme siellä yön yli. Key West on ehdottomasti yksi lempipaikoistani Floridassa  :-X Jos huvittaakin jäädä paikkaan pitemmäksi aikaa, niin hotellin saa varattua esim. paikan päältä paikallisesta turisti-infosta, josta soittavat puolestanne mieleisenlaiseenne hotelliin (nämä tyypit saavat hyviä alennuksia eri hotelleista). Itse teimme näin viimeksi, ja saatiin oikein hyvä tarjous yhteen luxus-hotelliin (silloin tosin oli ei-sesonkiaika).

Auringonlasku Key Westissä on muuten näkemisenarvoinen... missään en ole vastaavaa nähnyt (ja kamera räpsymään  ;)). Auringonlaskun aikaan kannattaa mennä kävelemään meren äärelle, minne kerääntyy paljon ihmisiä kaiken mukavan pariin (mm. esityksiä ja muuta kivaa).

Evergladesille sen sijaan ennättää Miamista tehdä oikein mainiosti päiväretken, ja vaikka vielä poiketa siinä samassa Miami MetroZoo:ssa, jos jaksaa  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos aikatauluvahvistuksesta!

Eläintarhoja ja sirkuksia sun muita me boikotoidaan kuitenkin kaikkialla maailmassa.

Miten tuo Floridan "Universal Studio" poikkeaa Kalifornian Studioista? Vaiko mitenkään? LA:ssa oltiin tarkalleen vuosi sitten ja siellä ainakin tuo "Universal Studio" oli loistava paikka jossa yksi päivä kului nopeasti. Sitä kyllä ainakin voi suositella kenelle vain. Varmasti riittää mielenkiintoista tekemistä ja katseltavaa. Harmi kun nyt ei taida ehtiä. Varmaankin koitetaan keritä vielä Kennedy Space Centeriin visiitille joku päivä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Miten tuo Floridan "Universal Studio" poikkeaa Kalifornian Studioista? Vaiko mitenkään? LA:ssa oltiin tarkalleen vuosi sitten ja siellä ainakin tuo "Universal Studio" oli loistava paikka jossa yksi päivä kului nopeasti. Sitä kyllä ainakin voi suositella kenelle vain. Varmasti riittää mielenkiintoista tekemistä ja katseltavaa. Harmi kun nyt ei taida ehtiä. Varmaankin koitetaan keritä vielä Kennedy Space Centeriin visiitille joku päivä.

Kennedy Space Center on aivan must paikka, jos avaruusjutut kiinnostaa yhtään! Suosittelen lämpimästi. Kannattaa ottaa joku heidän tarjoamistaan selostetuista kiertoajelupaketeista, niillä oppii ja näkee todella paljon.

Kalifornian Universalilla ei ole tullut käytyä, mutta Orlandossa ollaan käyty kahteen otteeseen. Kyllä siellä helposti päivä hujahtaa  :) viime käyntimme jälkeen sinne oli luvassa vielä kovasti laajennuksia, joten alue on kasvanut hurjasti. Tästä osoitteesta löytyy lisää, kannattaa katsoa:

http://themeparks.universalstudios.com/orl...l?__source=RGMN

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No jee, ei meinaa yksi viikko riittää. Täysillä saa painella että joka paikkaan ehtii. No sitten vastapainoksi tulee seuraava viikko laivalla löhöilyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Terve taas!

Me tilasimme matkamme ebookersista, jossa oli aivan loistava palvelu! Matka oli neljän päivän reissu, johon ostettiin jo etukäteen 4 lisäyötä :) En ole koskaan ollut vastaavalla reissulla, sillä aina aikaisemmin on ollut opas matkoilla mukana. Tälle reissulle ei samaan aikaan lähtenyt ketään muuta, joten kahdestaan saimme palloilla :)

Mennessä lennettiin Frankfurtin ja Chicagon kautta ja tullessa Washingtonin ja Kööpenhaminan. Minä olin lennoista (nousut ja laskut) aivan fiiliksissä kun taas sulho oli valkoisena pelosta. Turistiluokassa oli todella ahdasta, mutta ruuat olivat hyviä ja lentoemot ihania :) Ainoastaan Orlandon kentästä on negatiivistä sanottavaa. Siellä henkilökunta ryssi ja pahasti. Tai ainakin se tuntui siltä. Mennessä (kone laskeutui paikallista aikaa puolilta öin) kenttä oli täysin tyhjä ja suljettu, eikä mistään löytynyt info-pistettä tai vastaavaa, josta olisi voinut kysyä neuvoa. Ebookersin matkaan kun ei sisälly kenttäkuljetuksia. Hipsimme sitten laukkuinemme ulos, josta löytyi onneksi yksi taksi. Kuski ei puhunut mitään ja kyyti maksoi 50 dollaria. Hotellille päästyämme olimme väsyneitä ja vittuuntuneita.

Kun lähdimme takaisin kotiin oli toiminta Orlandon kentällä omituista. Jonotimme tiskille, jossa vanha harmaa nainen sähläsi pitkän aikaa meidän lippujemme kanssa ja sanoi sitten ettei saanut kun toiselle meistä paikan jatkolennolle Washingtonista Kööpenhaminaan, ja alkoi sitten palvella seuraavaa. Minä sitten kysyin tuolta mammalta että mitä laukuille tehdään, ja tuo mamma viittoi meitä viemään ne seuraavaan huoneeseen. Laukkuja ei punnittu missään vaiheessa, vaikka oma laukkuni oli reilusti ylipainoinen :) Olin varautunut jo maksamaan suuria summia ylipainosta :) Tuossa toisessa tilassa oleva täti otti meidän kahdesta laukustamme sen kevyemmän ja kysyi "do you have a body in here?". Sitä painavampaa se ei saanut edes nostettua ilmaan :) Onneksi siinä oli pyörät :)

Tämän sähläyksen jälkeen menimme seuraavaan jonoon seisomaan, joka lopulta paljastui turvatarkastukseksi. Opasteet kentällä olivat surkeat ja paljon piti kysellä ja seikkailla ennen kuin oikeaan paikka löytyi. Onneksi kentällä kiersi (taas yksi vanha, harmaa) nainen tekemässä kyselyä, ja minä sain marmattaa tarpeeksi kentän kaikista vioista :) Eniten sitä naista ihmetyttivät meikäläisen silmälasit. Ei ollut kuulemma koskaan nähnyt niin osuita sankoja?? Sillä itsellä oli sellaiset paksusankaiset salorat...

Lennolla Orlandosta Washingtoniin kone joutui pahaan myrskyyn. Yli puolet matkaa oli istuttavat turvavöissä ja kesken juomatarjoilun kapteeni komensi lentoemotkin vöihin istumaan. Tuolloin hieman pelotti. Ja sulho oli valkoinen kuin lakana.

Washingtonissa minä ryntäsin heti portille kysymään että enkö minä pääse kotiin ollenkaan, kun en lippua saanut. Pitkän sähläyksen jälkeen, kun kaikki muut olivat jo koneessa, meidät kuulutettiin portille. Ja me päästiin ykkösluokkaan :) Oi sitä riemua :) Minua ei ole koskaan hemmoteltu niin :)

Lennoista 2 ensimmäista oli Lufthansan lentoja ja 2 viimeistä SASin. Jenkkien sisäiset lennot olivat American Airlinesin. Eroa eurooppalaisten ja jenkkiläisten yhtiöiden toiminnassa oli kuin yöllä ja päivällä. AA sähläsi lähes joka asiassa, eikä niiden lentoemot olleet yhtään niin mukavia kuin Lufthansalla tai SASilla.

Jatkan taas jorinoita myöhemmin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainiin. Turvatarkastukset kentillä olivat aika hämäriä. Jenkkilässä halusivat aina nähdä vyötärön (?) kun euroopan kentillä tutkittiin kassit ja taskut. Frankfurtissa mut vietiin eroon muusta joukosta, istutettiin tuolille ja kengät vietiin pois tutkittaviksi. Jenkkilässä ne samat kengät (skeittilenkkarit) eivät kiinnostaneet ketään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko kenelläkään hotellisuosituksia Miami Beachillä? Toiveena olisi hyvä sijainti, hotellin ei tarvitse olla mikään luxuspaikka. Netistä olen tutkinut varmaankin kaikki mahdolliset hotellisivut, mutta oikeita kokemuksia on aina kiva kuulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kantsii tsekata tämmönen sivusto kuin www.hrs.com

Sieltä löytää kaiken maailman hotelleja ja ihan hyviä tarjouksiakin!

Itselläkin olisi tarkoitus lähtä ensi kesänä heti häiden jälkeen Floridaan 10 päiväksi. Ei tosin olla vielä päätetty, että vietetäänkö osa lomasta New Yorkissa...  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olisiko kenelläkään hotellisuosituksia Miami Beachillä? Toiveena olisi hyvä sijainti, hotellin ei tarvitse olla mikään luxuspaikka. Netistä olen tutkinut varmaankin kaikki mahdolliset hotellisivut, mutta oikeita kokemuksia on aina kiva kuulla.

Chelsea Hotel, 944 Washington Avenue, South Beach, FL 33139

www.thehotelchelsea.com

puh +1305 534 4069

Pienehko viehattava hoteli noin 5 minuutin kavelymatkan paassa Ocean Drivelta.

Hotelli jarkkaa mm. ilmaisen lentokenttanoudon ja tarjoaa muistaakseni ilmaista joogaa biitsilla lauantaisin!

Suosittelen lampimasti!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin sellaisessa Art Deco tyylisessä hotellissa kuin Ocean Surf. Meillä oli sinne alennuskupongit, joten yö maksoi vain 59 $ huone + verot. Hintaan kuului aamiainen ja hotelli sijaitsi ihan meren edessä. Parkkimaksu oli 6 $ + verot/päivä. Hotelli oli ihan siisti, mutta huomattavasti pliisumpi kuin Fort Lauderdalen tai Orlandon saman hintaiset hotellit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostelempa tätä, koska olemme lähdössä 9.8.04  :-Xhäämatkalle :-X Miami Beachille ja ekaa kertaa jenkkeihin... ehdotuksia vastaanotetaan...

SUUNNITELMA 1: otetaan hotelli koko ajaks(10 pvää) Miami beachilta ja tehdään päiväreissuja autolla eri kohteisiin, palaten aina "tukikohtaan".

SUUNNITELMA 2: Otetaan hotelli Beachiltä vaan muutamaks yös ja sitten sompaillaan autolla ympäri loppuloma ja yövytään ex-temporetyyppisesti motelleissa tms.

Ideoita? ja lisää mahdollisia vierailupaikkoja ja paljonko niihin olisi matkaa Miami beachilta?

Miukkis :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
SUUNNITELMA 2: Otetaan hotelli Beachiltä vaan muutamaks yös ja sitten sompaillaan autolla ympäri loppuloma ja yövytään ex-temporetyyppisesti motelleissa tms.

Ideoita? ja lisää mahdollisia vierailupaikkoja ja paljonko niihin olisi matkaa Miami beachilta?

Mä suosittelen kyllä tota kakkossuunnitelmaa. Hotelleja on tosi helppo bongata edulliseen hintaa esim. sellaisten "kuponkivihkojen" avulla, joita on monessa paikassa jaossa. Ja hotelleja Floridassa riittää!!!

Nähtävää on mm. Key West, Ft. Lauderdale, Disney World ja Universal Studios Orlandossa, risteilyt, jne. Eli kohteita on varmasti tarpeeksi!

Pistä mulle vaikka mailia [email protected] jos haluat lisätietoa. Palattiin just nimittäin Floridasta.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Palattiin just nimittäin Floridasta.  :-X

Oi te olette palanneet! Äkkiä kertomusta kehiin ja niitä kuvia.. Ja onnittelut nyt sitten vielä.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tehtiin kahden viikon häämatka vähän Miamista pohjoiseen, West Palm Beachille. Oltiin aika paljon rannalla, kun hotelli oli meren rannalla, mutta myöskin monissa eri kaupoissa, ja joissain nähtävyyspaikoissa. Tykkäsin tosi paljon matkasta, ja mentiin kanssa Disney Worldiinkin, vaikkakin vaan yhdeksi päiväksi. Ilman vuokrattua autoa siellä ei olisi kyllä mitenkään pärjännyt, julkisia kulkuneuvoja kun on niin vähän, ja taksilla ajelukaan ei ole kovin halpaa. Minusta ruokien hinnat oli tosi samanlaisia kuin Suomessakin, mut vaatteet oli halvempia. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan menossa elokuun lopussa häämatkalle Miami Beachille  :-X Ollaan 8 vuorokautta ja matka varattiin Arean kautta. Ollaan kyllä todella tyytyväisiä heidän palveluun, kaikki on sujunut loistavasti!

Meillä sama hotelli koko ajan, kun haluttiin oikein tyylikäs, kaunis ja kaikin puolin ihana paikka missä voidaan rentoutua päivän päätteeksi. Se, vuokrataanko auto vai ei, on vielä mietinnässä. Toisaalta olis kiva kierrellä omaan tahtiin, mutta toisaalta sulho vähän esitti toivetta, että jos kerrankin saisi itsekin vaan matkustaa... Mutta katsotaan nyt mihin päädytään. "Retkiä" olis kuitenkin tarkoitus tehdä.

Joten lisää juttuja vaan kehiin, kaikista on hyötyä  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mä suosittelen kyllä tota kakkossuunnitelmaa. Hotelleja on tosi helppo bongata edulliseen hintaa esim. sellaisten "kuponkivihkojen" avulla, joita on monessa paikassa jaossa. Ja hotelleja Floridassa riittää!!!

Nähtävää on mm. Key West, Ft. Lauderdale, Disney World ja Universal Studios Orlandossa, risteilyt, jne. Eli kohteita on varmasti tarpeeksi!

Pistä mulle vaikka mailia [email protected] jos haluat lisätietoa. Palattiin just nimittäin Floridasta.  :-X

Kiitoksia tiedosta Jasmiini :-X, me taidetaan kuitenkin päätyä tohon yhteen hotelliin, niin ei tarvii häämatkalla miettiä paljonko mikäkin motelli/hotelli maksaa ja mikä ois kivan näkönen ja sillee...eli on yks tukikohta ja jos tuntuu siltä niin ainahan sitä voi sitten jäädä yöks muualle, jos rahaa ja kiinnostusta löytyy ;) (oltiin viime ja toissa kesänä reissussa sillä periaatteella, et katotaan sitten missä yövytään ja se oli loppujen lopuks aika rankkaa, kun aina piti kelata hintoja ja onkohan paikka nyt jees ja kaikkee)

Ehkäpä sitten joskus, kun lähdemme porukalla seikkailulomalle, niin sompaillaan ympäri maita ja mantuja, mutta nyt kyl on ruvennu tuntumaan siltä, et häämatkalla ois kiva, jos on varmat yöpymispaikat jne...

onkohan musta tullut vanha? ;) ;D

Miukkis :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään