Jump to content
Naimisiin.info

Aruban kokemuksia?


RedPepper

Recommended Posts

Guest laihialaiset häät

Mekin ollaan ajateltu häämatkaa Aruballe, mutta hintataso kauhistuttaa. Pitää tarkista säästöt ja katsoa riittääkö varat...

Onko teidän mielestä, jotka ovat siellä olleet, Aruba sellainen paikka että menisitte uudestaankin? :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Laihialaiset häät: Juuri eilen puhuttiin mieheni kanssa, että koska tahansa lähdettäisiin uudelleen!

Eihän siellä paljoakaan nähtävää ollut, mutta aivan ihana tunnelma,

ja siitä tuli muutenkin meille jollain tapaa tärkeä paikka, kun matkalla Aruballe

mentiin kihloihin jne... joten sekin tietenkin vaikuttaa ;)

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Aruballa ja Curacaolla (5+6päivää) oltiin helmikuun alussa ja nimenomaan Aruballe lähdettäisiin uudestaan. Hotellimme oli Amsterdam Manor; tosi siisti ja pieni, mukava hotelli. Myös ranta oli kiva ja sijainti hyvä, kävelymatka esim. Bucutiin ja toiseen suuntaan "kalliimmalle" hotellialuelle. Bussit kulkevat hotellialueella jatkuvasti, niillä pääsee lähes joka paikkaan. Suosittelen! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei!

Me oltiin häämatkalla Curacaolla ja Aruballa tammikuun alussa. Meitä kovasti varoiteltiin hintatasosta, mutta koska dollarin kurssi on niin heikko tällä hetkellä suhteessa euroon, niin eipä hinnat nyt niin hirveitä olleet. Hieman jopa halvempia kuin kotimaassa.

Me oltiin ensin Curacaolla 6 päivää ja sitten jatkettiin Aruballe 5 pväksi. Oli loistavaa viettää loma juuri näin päin, koska pidettiin molemmat enemmän Arubasta. Ihmiset olivat yleisesti ystävällisempiä ja palveluhalukkaampia kuin Curacaolla. Curacaolla yövyttiin Lions dive & Beach resortissa, joka oli hienoinen pettymys. Tosin tiedossa oli jo lähtiessä, että hotelli ei ole niin hieno, kun Aruballa. Mutta henkilöstö ei ollut kovin palvelualtista ja hotelli sijoittui aika kauas keskustasta. Aruballa oltiin Bucuti beach resortissa, joka yllätti Curacaon jälkeen positiivisesti. Esimerkiksi jenkkityyliin annettu concierce-palvelu eteisaulassa järjesti loistavasti niin retket kuin myös vuokra-autot.

Jo tammikuussa oli päivittäin 35 astetta ja yölläkin alhaimmillaan 30, joten kuumuuteen kannattaa varautua. Hyvin kuitenkin jaksoi myös ulkona kävellä ja olla, kunhan muisti juoda tarpeeksi. Itse olin häämatkalla vielä raskaana ja vasta ensimmäisellä kolmanneksella, mutta silti kuumuus ei tuottanut ongelmia. Kraanavesi on todellakin saarilla juotavaa, vaikka aluksi itse raskaana siihen skeptisesti suhtauduin. Usein kuitenkin ravintoloissakin tuodaan ihan kraanavettä pöytään, jollei muuta ymmärrä pyytää.

Curacaon plussia olivat erilaiset safarit sekä "luonnollisuus", Aruballa puolestaan palvelualttius ja kauniit rannat. Molemmissa paikoissa vuokrattiin autot, joilla näki saaret loistavasti tuossa ajassa. Hieman jäi harmittamaan, ettei perinteistä ruokakulttuuria ollut juuri tarjolla, vaan eurooppalaiset ravintolat näkyivät enimmäkseen katukuvassa. Curacaolta löysimme kuitenkin perinteikkäämmän ravintolan, josta saimme jopa iguanaan maistettavaksi. Muuten ruokakulttuuri oli saarilla yllättäen kalapainoitteista.

Curacaota en ensimmäisenä varmaankaan suosittelisi, mutta Arubaa sen sijaan kyllä. Hieman oli Aruba kyllästetty jenkkimeiningillä ja kasinoilla, mutta siisteys, puhtaat rannat ja ystävällisyys olivat valttia! Kuitenkin saaret olivat niin pienet ja nähtävää vähän, että eiköhän nämä paikat ole nyt nähty ja seuraavaksi suuntaamme sitten muuale :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Suvi09: Oikeassa olet.

Eka päivä meni siihen, että tukka meinas lähteä päästä, kun en tajunnut

laittaa hiuksia kiinni.

Tuuli oli kaikesta huolimatta taivaallisen ihana.

Aruballa oli niin kuuma, että jos ei olis tuullut, niin kyllä olis ollut

aika tuskallista. Tuuli oli siis ennemminkin pelastus, kuin kiusa.

Link to comment
Share on other sites

Ei sillä mielestäni nyt niin tuulista ollut.. (aika kultaa muistot..). Juuri sopivaa, kunhan ensin tottuu (ihanan) hiostavan lämpimään ilmastoon.

Divi-hotelli oli kiva. Itse olimme Tamarjinissä, siinä sisarhotellissa. Iltoja vietimme ja söimme molemmissa paikoissa, joten suurella hotellikompleksilla on puolensa, jos ottaa ac:n. Toisaalta ilmaisten ruokien vuoksi emme käyneet saaren muissa ravintoloissa ja se ehkä hieman harmitti. Samaisesta syystä lihoimme 10 päivän myös aika reilusti! :) Ihanaa oli kuitenkin aloittaa aamu mansikkamargaritalla..... ja katsella aaltojen hiljaista läikettä turkoosilla merellä.....aahh

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei,

Arubalta ollaan palattu! Oltiin siis Bucutissa 20.-28.5.08.

Meidän mielestä täydellinen kohde häämatkalle. Saarella todella näki mitä tarkoittaa valkoinen hiekka ja turkoosi meri. Lämpöä riitti, lukemista ei tietoa, tultiin saarelle n. klo 21 silloin oli +28 ja lähdettiin klo 21.30, silloin oli +27. Eli ainoat lämpötilalukemat mitkä me kuultiin oli lentokoneessa :P

Aruballa todellakin tuuli koko ajan, tuuli ei ollut kylmä. Yhtenäkään iltana ei tarvittu pitkähihaisia. Tuuli oli aivan ihana, miehelläni olisi muuten ollut todella tukalaa. Hiukset piti olla koko ajan kiinni, välillä iltaisin pystyin pitämään hiuksia auki.

Tykättiin siitä, että saarella oli turvallista. Käveltiin pääkaupungissa muutamana iltana, välillä todella hiljaisilla kujilla, kertaakaan ei silti tarvinnut pelätä. Myös rannalla jätettiin kaikki kamat aurinkotuolin viereen ja mentiin kahdestaan uimaan. Niin teki kaikki muutkin, eikä kenenkään tavaroihin kukaan koskenut.

Aikaerosta johtuen me ei jaksettu kovin myöhään valvoa, joten saaren yöelämästä ei ole tietoa. Eagle Beach (jossa Bucuti sijaitsee) oli hiljaisen tuntuista seutua, myöskään pääkaupungissa ei kovin paljon menoa ollut (ainakaan siihen aikaan kun me siellä oltiin). Palm Beach (siellä on suurimmat hotellit) oli enemmän menopaikan tuntuinen. Siellä oli todella paljon porukkaa liikkeellä iltaisin.

Saarella kaikki olivat todella ystävällisiä ja puhuivat hyvää englantia. Palvelu oli loistavaa, tosin karibialaiseen tapaan kiire ei ollut kellään ;) . Ei kyllä meilläkään, oli mukavan leppoisaa kaiken häätohinan jälkeen.

Me tykättiin Bucutista, oli meille sopivan pieni hotelli. Rannalta sai aina aurinkotuolit ja aamiaisella ei juuri tarvinnut jonotella. Me otettiin ainoastaan aamupala, koska tykätään käydä syömässä eri paikoissa. Ruoka saarella olikin todella hyvää ja annokset valtavia! Johtunee siitä , että Aruba on amerikkalaisten suosiossa - heihin kyllä ruokaa näytti uppoavan :D Minä en varmaan kertaakaan jaksanut kaikkea syödä - ja se aiheutti ihmetystä. Oltiin kyselemässä, onko ruuassa jotain vikaa.

Me otettiin Bucutin honeymoon -paketti. Siihen sisältynyt 5 ruokalajin illallinen oli hyvä, tosin jäätelö jälkkärinä oli mielestämme liian arkinen. Huoneessamme oli myös kuohuviini, suklaata, suolakeksiä ja juustoa odottamassa meitä.

Suosittelemme siis lämpimästi. Bucutissa oli muutama muukin suomalainen pari yhtäaikaa meidän kanssa, muualla saarella emme suomalaisiin törmänneet.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nauttikaa matkasta!!!

Me vietettiin kesäkuussa viikko Curacaolla ja viikko Aruballa. Toisin kuin muut tällä palstalla, me tykättiin Curacaosta paljon enemmän. Siellä kaikki tuntui aidolta ja Caribialaiselta, kun taas Aruballa kaikki oli hiukan muovista, kuten kaikki, mikä on jenkkituristeille rakennettua.

Curacaolla saaren karu luonto ja pienet lähes autiot rannat oli meidän mieleen. Vuokrasimme auton ja ajelimme saarta ristiin rastiin. Kansallispuistossa oli mukava käydä patikoimassa, mutta suosittelen sinne menoa vasta puolen päivän jälkeen, jotta pahin kuumuus ja auringonpaahde ehtii hiukan hellittää. Ehdoton high light saarella oli delfiinien kanssa uinti. Sea aquariumin dolphin academyssä pääsi uimaan ja leikkimään delfiinien kanssa. Se oli niiiiiiin ihanaa!!! Delfiinit olivat hellyyttäviä, kun ne antoivat pusun poskelle ja tekivät temppuja jokaisen osallistujan kanssa. Majoituimme huoneistohotellissa, jossa saimme oman talon käyttöömme. Oli ihanaa nukkua aamuisin pitkään ja kukea omaan tahtiin häiden kiireiden jäljiltä. Pääkaupunki oli todella viehättävä. Se on Unescon maailmaperintölistalla suojelukohteena. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja avuliaita. Jos avasit kartan jossain ihmistenilmoilla, aina tuli joku opastamaan. Kaupungissa vaatteet olivat naurettavan halpoja. Mukaan ei siis kannata pakata koko vaatekaappia, vaan kannattaa pyörähtää keskustan putiikeissa ja ostaa uudet kesäpaidat ja hameet sieltä.

Aruballa mekin ihastuimme kauniisiin rantoihin. Kaupungissa ei ollut paljoa nähtävää. Tekemistä oli paljon vähemmän kuin Curacaolla, joten jätimme rannalla olon tarkoituksella Aruballe. Mekin majoituimme Bucuti Beachissa, kuten moni muukin tällä palstalla. Palvelu hotellissa oli hyvää ja varsinkin tuo jo mainittu concegierce-tiski helpotti elämää kummasti, kun kaikki varaukset sai hoitaa sitä kautta. Ehdottomasti paras aktiviteetti saarella oli lähteä sukellusveneellä katsomaan koralliriuttoja. Se oli hiukea kokemus!!!

Aruballa törmäsimme muutamaan todella kivaan ravintolaan. Ensimmäinen oli Amazonia, joka oli lihansyöjän paratiisi. Siellä ei ruokalistoja tunnettu ollenkaan. Todella runsas salaatti- ja lisukepöytä oli seisovanpöydän muodossa. Lisäksi tarjoilijat toivat lihaa isoissa miekoissa asiakkaille ja leikkasivat pöydässä jokaiselle halukkaalle palan lautaselle. Tuolloin tarjolla oli 16 erilaista lihaa. Syödä sai niin paljon kuin jaksoi. Jälkiruokiakaan ei tilattu listalta, vaan omansa sai valita isolta tarjottimelta, jolla tarjoilija toi näytille mallit kaikista jälkiruokalajeista.

Toinen aivan ihana paikka oli Marandi. Paikka sijaitsi lentokentän takana kaukana kaupungin melusta rannalla. Paikkaan kannattaa mennä taksilla, koska itse ajamalla ei perille löydä koskaan. Ravintola oli iso laituri rakennettuna veden päälle. Bambukatto, himmeät tunnelmavalot, autio ranta ympärillä ja upea auringon lasku loivat puitteet ihanan romanttiselle illalliselle. Ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen, koska molemmat olivat hyvin suosittuja ja täysiä.

Molemmilla saarilla korkea ilmankosteus ja kuumuus olisi ollut tukalia ilman tuulta. Hiukset piti muistaa laittaa kiinni ulosmennessä, jos ei halunnut suuta ja silmiä täyteen hiuksia. Saarten aina hyvä sää jopa hiukan alkoi naurattaamaan. Joka ikinen päivä paistaa aurinko ja lämpötila on sama. Heidän "sadekautensa" on niinkin rankka, että päivän aikana voi sataa jopa useamman kerran 5-10 min kerrallaan. :lol:

Voin kyllä suositella molempia saaria häämatkakohteiksi. Koko matkan ajan palvelu oli hyvää. Lähes jokapaikassa meitä huomioitiin jollakin tavalla häämatkan kunniaksi. Jo lentokoneessa menomatkalla saimme lasilliset kuohuviiniä häämatkan kunniaksi.

Jos tuli mieleen jotain kysyttävää, niin laita ihmeessä privaa! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...