Aruban kokemuksia?


RedPepper

Recommended Posts

LaSposa: Me oltiin Aruballa ihan elokuun alussa ja ilmat oli täydelliset. Yksi syy lähteä ABC-saarille oli juuri se, että tohon aikaan vuodesta siellä on hyvät säät, mitä monessa muussa kaukokohteessa ei ole. Meillä oli joka päivä täyttä aurinkoa ja siinä +30. Hiki ei pahasti tule, koska siellä tuulee aina. Meidän kahden viikon reissu Aruba+Curacao 4 tähden hotelleilla ja saarten välisillä lennoilla maksoi n. 5000€ kahdelta. Matkatoimistona Helin matkat. Hotellit molemmissa All Inclusiveja.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nellinoora: Kyllä Curacaolle lensi joku muukin yhtiö kuin Dae, mutta kaikki ovat pikkukoneita. Sekä Arubalta että Curacaolta lähti lentoja Venezuelaan, mutta ei tullut vastaan mitään järjestettyjä reissuja sinne. Me oltaisiin menty käymään Venezuelassa, mutta siellä pitää passi olla voimassa 6kk matkan jälkeen ja miehellä ei ollut. Musta oli todella hyvä ratkaisu käydä toisellakin saarella Aruban lisäksi, vaikka siitä kovasti tykättiin. Kahdessa viikossa voi kyllä tulla tylsää, kun ei siellä niin paljon tekemistä ja näkemistä kuitenkaan ole.

Link to comment
Share on other sites

Mua vaan jotenkin ahdistaa nuo pikkukoneet, vaikka oon elämäni aikana lentokoneissa yleisesti ollut todella paljon.. En tiedä miks..  ::)

Minkä kokoisia ne koneet oli ja tuntuiko turvallisil?  :-?  ;)

Eli sinne Venezuelaan ei tehdä mitään nopeita laivamatkoja, vaikka se on niin lähellä?

Kiitos paljon vastauksista!  :)

Link to comment
Share on other sites

Kaikki koneet oli kyllä valitettavasti pieniä. Tuo meidän kone varmaan isoimmasta päästä n. 40 henkeä siihen ehkä mahtui. Lentoja on saarten välillä useita päivässä ja siksi varmaan käyttävät pieniä koneita, kun ei muuten tulisi täyteen. Tuntui kyllä ihan turvalliselta tuo matka ja kesti tosiaan vain 20 min.

Venezuelaan ei tehdä laivamatkoja ollenkaan, joka mustakin oli hassua. Samoin kuin se, ettei saarelta toiselle pääse laivalla.

Link to comment
Share on other sites

Guest NuoriMorsian07

Me olemme suuntaamassa häämatkalle Aruballe heinäkuussa. Olemme myös miettineet Aruba-Curacao yhdistelmää! Aruballa majoittuisimme varmaankin Bucuti Beach Resortissa.

Tjäreborg on ehdottomasti Suomesta halvin reitti Aruballe (valmismatkana)..

Joko menemme Tjäreborgin kautta, tai sitten Arken kautta. Tässä nyt on vain se ikävä tilanne, että Arken hinnat ja matkat ensi vuoden kesälle on saatavilla vasta joulukuussa ja Tjäreborgin matkoja pystyy varailemaan 15.11 lähtien  :-/. Arke olisi todennäköisesti halvempi ja sitä kautta voisimme mahdollisesti toteuttaa tuon yhdistelmämatkankin.. Tjäreborgin kautta menisimme Aruballe 10 päiväksi.

Link to comment
Share on other sites

Nuori Morsian07, oletko tutustunut Arean tarjontaan? Heillä näyttäisi olevan hotelleja reilulla 1200 eurolla viikko, myös toivomasi Bucuti on valikoimissa. Matkapäivät (niin ajankohdan kuin kestonkin puolesta) voi valita itse, eikä Aruba-Curacao -yhdistelmäkään maksa maltaita, vaan välilennon verran. Suosittelen! :D

Link to comment
Share on other sites

Mekin ollaan mietitty loppuuko tekeminen, mutta tultu siihen tulokseen että toisaalta kiva, jos "pakko-ehtiä"-juttuja ei häämatkalla niin kovasti olisikaan. Mietittiin myös Malediiveja, mutta luovuttiin ajatuksesta siksi, että siellä tekemistä ei olisi käytännössä ollenkaan, Aruba tuntuu sopivalta meille kun on kuitenkin jotain muutakin elämää ympärillä kuin vaan me kaksi :)

Paljon kirjoja mukaan, jeeppi vuokralle pariksi päiväksi, snorklausta kokeileen ja drinksuja uima-altaalla - näin me meinattiin saada aika kulumaan :) Kuulostaa taivaalliselta, ei malta odottaa...

Meillä siis vielä matka varaamatta, kun ei tunnu löytyvät sopivaa. Aikaa on onneksi vielä, mutta haluais nopeesti "mustaa valkoisella" että todellakin pääsemme tuonne paratiisiin...

Link to comment
Share on other sites

Semmoista vielä piti tuosta Aruban hintatasosta kysyä: Tjäreborgin matkaesite mainostaa Arubaa "shoppailijan paratiisina" halpoine hintoineen jne... Olen kuitenkin saanut sen käsityksen, ettei siellä kovin halpaa ole. Mikä mahtaa olla todellisuus. Tiedetään toki, ettei hintataso ole esim. Thaimaan luokkaa, mutta onko se todellakin esimerkiksi korkeampi kuin Suomessa vai vastaako esim. Espanjaa?

Link to comment
Share on other sites

Guest NuoriMorsian07
Nuori Morsian07, oletko tutustunut Arean tarjontaan? Heillä näyttäisi olevan hotelleja reilulla 1200 eurolla viikko, myös toivomasi Bucuti on valikoimissa. Matkapäivät (niin ajankohdan kuin kestonkin puolesta) voi valita itse, eikä Aruba-Curacao -yhdistelmäkään maksa maltaita, vaan välilennon verran. Suosittelen! :D

Kiitos vinkistä  :-* Lähetin mailia Arealle ja kyselin matkoista..

April: Hintatasosta olen kuullut kyllä, että kallista on.. Mutta minuakin kiinnostaa että mihin verrattuna kallista?! Timantti,kello ja koru ostoksia ajatelleen ainakin Arubaa on kehuttu "paratiisiksi".. Epäilen että hinta menee Ranskan tasolle..

Link to comment
Share on other sites

Aruba ei kyllä mun mielestä todellakaan ollut mikään shoppailijan paratiisi! Kultaliikkeita siellä on kyllä todella paljon ja edullisesti saa timanttikoruja, kultaa ja kelloja (itsekin ostin kellon). Muuten siellä onkin lähinnä turistikrääsää eikä mitenkään erityisen halpaa. Ravintolahinnat oli kalliita (katseltiin, että pääruoka siinä 20-40€) ja luulen, että tuli edullisemmaksi olla all inclusive-hotellissa, kuten me.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Heippa hei!

Tosta Arubasta ja Curacaosta vielä sen verran, että sieltä ei tehdä laivamatkoja Venezuelaan, koska siellä edelleen on suuri ongelma noi "merirosvot", jotka siis tulee nopeilla veneillä ja ryöstää koko laiva seurueen. Siksi siis turistien turvallisuuden vuoksi vain lentäen.

Muuten ystäväni joka kävi Aruballa kehui saarta oikein ihanaksi.  :D

Link to comment
Share on other sites

Olin itse Aruballa muutama vuosi sitten ja suosittelisin lämpimästi kohdetta häämatkalaisille!!! Otimme netin kautta erikseen lennot (KLM lentää useita lentoja viikossa abc saarille) ja matkan hinta-laatusuhde oli todella hyvä - tuli tehtyä ehdottamasti unelmaloma!

ABC saarilla kannattaa ottaa ehdottamasti all inclusive hotelli jotka pääosin ovat kooltaan, palvelutasoltaan ja aktiviteettitasoltaan amerikkalaistyyppisiä laatupaikkoja (eli isoja, palvelu erinomaista ja aktiviteettejä järjestetään lapsille ja aikuisille tai vaihtoehtoisesti voi käyttää hotellin palveluita joita pääsääntöisesti on mm. snorklausvälineet, kuntosali, uima-altaat/patjat, pyöräilyvälineet yms). Ruoka paikanpäällä oli erinomaista ja hotelleissa on yleensä useita ravintoloita joissa illastaa, joten turhan yksipuolisiksi ruoka ei ehtinyt käymään. Ilman all inclusive pakettia ravintoloiden metsästäminen voi käydä työlääksi.

Pääosa hotelleista sijaitsee upeasti suoraan merenäärellä, joten näköalat huoneista on päätä huimaavat. Itse olimme hotellissa jossa oli samaan aikaan parikymmentä muutama paria viettämässä joko häämatkaansa tai hääpäiväänsä ja hotelli järjesti halukkaille mm. honeymoon illallisia merenääressä kuutamossa ja tutustumisiltoja.  Totta on että Aruballa ei ole hirveästi nähtävyyksiä katsoa, mutta sitäkin enemmän paikka on panostanut aktiviteettien järjestämiseen. Paikan päältä löytyy kuitenkin yrityksiä jotka järjestävät sukellus/snorklausreissuja (myös kokemattomille - jo pelkästään snorklaamalla pääsee näkemään upeita merimaisemia), laivareissuja, partyboat ja partybus -reissuja saaren ympäri (joihin osallistuu pääosin pariskuntia parikymppisestä mummoihin joten retkille riittää väriä!).

Shoppailtavaa paikanpäällä riittää esim. vaatteita ja koruja kauppakeskuksen ympäristössä pääkaupungissa, mutta kieltämättä ilmasto paikanpäällä oli sen verran lämpöinen ettei kauppakeskukseen hirveästi loman aikana tehnyt mieli.

Aruba on saarista ehdottamasti vilkkain, Curacao rauhallisempi hollantilaistyyppisempi sukeltajan paratiisi kun taas Bonair on saarista kaikkein rauhallisin löhöily/golfkohde.

Riippuu tosiaan mitä häämatkaltaan haluaa, onko Aruba hyvä kohde - jos haluatte maata auringossa, istua upeissa rantabaareissa merenäärellä, syödä hyvin, nauttia toisistanne ja oleilla erittäin ystävällisestä palvelukulttuurista, suosittelisin kohdetta ehdottamasti!

Link to comment
Share on other sites

Guest NuoriMorsian07

nk KIITOS kirjoituksestasi! Saanko udella missä hotellissa olitte? Tjäreborgin kautta kun olen katsonut Allinclusive hotelleja, niiden huoneet eivät miellytä, siksi olemmekin varmaan päätymässä Bucuti Beach Resorttiin..

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kirjoituksista myös minun puolesta! Kiva kuulla eri ihmisiltä kommentteja.

Meillä on toiveissa matkalta: löhöilyä, aurinkoa, kauniita rantoja, golfia, kuntosalilla käyntiä, tennistä, hierontoja, shoppilua.. eli sellaista peruslomailua.

Aruba voisi siksi olla hyvä paikka häämatkalle, koska siellä ei ole mitään pakollisia nähtävyyksiä, joiden perässä täytyisi juosta tuskissaan, jotta ehtisi nähdä ja kokea kaiken.  :)

Malesia on ollut myös mielessä.. sekä Meksiko.. vaihtoehtoja on paljon, joten valinta on vaikeaa...

Link to comment
Share on other sites

Jos taas ei halua majoittua isoon hotellikompleksiin tuhannen muun ihmisen kanssa vaan kaipaa omaa rauhaa ja erittäin viihtyisää olemista suosittelen Palm Beachin välittömässä läheisyydessä (kävelymatka noin 2 minuuttia) sijaitsevaa The Board Walk -boutique hotellia. Me asuimme yhden makuuhuoneen huoneistossa, jossa oli myös keittiö ja olohuone sekä ihana oma veranta.

Näkymä olkkariimme

me_kampassa.jpg

Link to comment
Share on other sites

Me majoituttiin häämatkalla Aruballa Tamarijnissa ja kuulostaa siltä, että NK oli samassa hotellissa tai sitten sisarhotellissa Divissä. Me saimme käyttää sekä Tamarijnin että Divin palveluita. Divin puoli on tyylikkäämpi ja vähän tasokkaampi kuin Tamarijn, mutta kaikki Tamarijnin huoneet ovat ihan rannalla eli meri on tosi lähellä. Sen vuoksi juuri valitsimme kyseisen hotellin. Totta on, että huoneet eivät ole kovin hienot - meille sattui vielä remontoimaton huone, koko ajan kyllä remontoivat huoneita - mutta silti siistit ja ihan viihtyisät. Ja huoneessa ei todellakaan vietetty aikaa muuten kuin käytiin nukkumassa - siksi tehtiin valinta rannan läheisyyden, all inclusiven jne. perusteella eikä huoneiden. Tuota kannattaa oikeasti miettiä, että kuinka paljon oikeasti tulette viettämään huoneessa aikaa - ja tehdä valinta sen pohjalta, mitä eniten arvostaa.

Joka tapauksessa varmasti ihana loma tiedossa, mihin tahansa hotelliin päädyttekin!  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Aruballa ei juuri muuta tekemistä ole kuin maata rantussa tai sitten snorklata tai sukeltaa tai muuten oleilla merellä. Toki muutamia luontonähtävyyksiä on kuten pohjoisrannikolla sijaitseva natural Brdge ja natural pool, mutta siinäpä se sitten oikeastaan on. Aruballa on selkeästi kalliimpaa kuin Thaimassa. Mutta musta se on kuitenkin kiva matkakohde, varsinkin jos sukeltaa.

Kuulostaa hyvältä, juuri se mitä tämä matkalainen lomaltaan toivoopi -aurinkoa ja rantalötköttelyä:)

Korjausta lainattuun tekstiin sen verran että toissa viikolla tuli kuuloon tuonnatural bridgen romahtaneen.

Link to comment
Share on other sites

Semmoista vielä piti tuosta Aruban hintatasosta kysyä: Tjäreborgin matkaesite mainostaa Arubaa "shoppailijan paratiisina" halpoine hintoineen jne... Olen kuitenkin saanut sen käsityksen, ettei siellä kovin halpaa ole. Mikä mahtaa olla todellisuus. Tiedetään toki, ettei hintataso ole esim. Thaimaan luokkaa, mutta onko se todellakin esimerkiksi korkeampi kuin Suomessa vai vastaako esim. Espanjaa?

Jenkkiläinen matkaopas kirja kertoilee, että tammikuussa on alennusmyynnin jolloin nimekkäiden talojen tuotteita voi ostaa edullisesti. Muutoin olen kuullut ja lukenut, että paikka ei mikään ihan ilmainen ole. Nyt on hyvä kuitenkin muistaa, että Aruballa sopii maksella taaloissa ja tällähetkellä Euron kurssi USD:on meikäläisille edukas =) Eipä ole historiassa koskaan aiemmin USD ollut niin alhaalla Euroon nähden kuin mitä nyt on.

Link to comment
Share on other sites

Heips!

Me oltiin Aruballa elokuussa häämatkalla ja en kyllä voi muuta kun kehua paikkaa. Saari oli aivan uskomaton  ja rannat todella kauniita.  Valkoista hiekkaa ja turkoosin sininen meri. Lämpötila oli koko ajan 30-40 astetta, välillä näytti jopa 52 astetta, mutta se ei tuntunut kuumalta koska Aruballa on pieni tuuli koko ajan. Meillä oli 10 päivän reissu ja olisin vallan mainiosti voinut olla siellä pitempäänkin.  Kahtena päivänä pieni sadekuuro yllätti, mutta se oli oikeastaan vaan virkistävää ja kesti n. 15 min. Matkan varasimme Tjäreborgin kautta ja hintaa matkalle tuli 1900 € / hlö.

Me majoituttiin Divi Aruba All In Clusive- hotellissa ja olin kyllä erittäin tyytyväinen hotelliin ja huoneeseen. Meillä oli huone merinäköalalla ja huoneessa poreamme. (Tosin toisella suomalaispariskunnalla ei ollut huoneessa poreammetta eikä merinäköalaa, joten niitäkään ei joka huoneessa ole.) Huoneet oli aika pelkistettyjä, mutta siistejä ja viihtyisiä. Siivooja kävi joka päivä siivoamassa ja vaihtamassa pyyhkeet. Ja kuten jo RouvaR kirjoitti, myös Tamarijnin hotellin palveluita sai käyttää. Ruoka oli hotelissa hyvää, tosin melko rasvaista eikä kasviksista ollut tietoakaan. Hintaan kuului aamiainen, lounas ja päivällinen,  ja sen lisäksi hotellin baareista sai käydä tilaamassa pizzaa, sandwinchejä ja patonkeja, sekä popcornia, pehmistä ja tietysti juomia mielinmäärin. Ja jos ei halunnut mennä seisovaan pöytään, hotelissa oli lisäksi 4 ravintolaa, joihin piti varata pöytä, mutta nekin luonnollisesti kuuluivat hintaan. Niissä palvelu oli hieman parempaa ja sai tietysti tilata listalta mitä halusi. Pöytä vaan kannattaa varata ajoissa( n.1-2 päivää aikaisemmin), koska niihin oli aika paljon varauksia. Ei siis ehtinyt kyllästymään ruokaankaan, kun me kokeilimme kaikkia 4 ravintolaa, muutamaa kahteekin kertaan ja muina päivinä sekä lounaalla kävimme buffetpöydässä.

Meillä ei aika tullut todellakaan pitkäksi Aruballa, vaan kävimme muutamalla retkellä sekä snorklaamassa, mitä suosittelen lämpimästi. Muutamana päivänä käytiin pyöräilemässä (pyörien vuokra kuului myös hotellin hintaan, samoin kajakit, snorkkelit jne...) ja kiertelemmässä saarta ja bongattiin perhosfarmi jossa myös pistäydyttiin. Sekin oli sellainen kokemus etten varmasti toiste tule kokemaan. Hotellilla järjesttiin myös joka päivä ja ilta ohjelmaa mm. kilpailuja, tanssiesityksiä, bändejä. Joten hotellin alueelta ei todellakaan tarvinnut poistua tekemisen puutteen vuoksi. Ainoastaan yhtenä iltana kävimme katsomassa kaupungin yöelämää, mutta totesimme että parempi tunnelma on hotellilla iltaisin.

Hintatasosta vielä sen verran että aivan Aruban keskustassa hintataso on aika lailla sama kuin Suomessa. Mutta kun jaskoi kävellä vähän pidemmälle keskustasta, löytyi paikallisten omat kaupat jossa hintataso olikin sitten erittäin halpa. Ostin neljät kengät, joista kolmet oli kesäsandaalit hinta 5-12 euroa pari, sekä yhdet syksysaapikkaat 50 euroa. Sellaisten hinta olisi Suomessa reippaasti yli 100 euroa. Myös paljon toppeja ja paitoja löysin sekä aurinkolasit. Taksilla ajelu on lähes samanhintaista kuin Suomessa, bussilippu maksoi n. yhden dollarin.

Aruballa on myös paljon casinoita, joissa kannattaa käydä vaikkei pelaisikaan. Niissä on oma tunnelmansa, aivan erilainen kuin Helsingin casinolla.

Meille jäi Arubasta todella hyvät muistot ja päätimme että palaamme sinne kun olemme olleet 10 vuotta naimisissa.  :-X

Link to comment
Share on other sites

Guest NuoriMorsian07

Marzupilami :-X KIITOS! Mahtavaa että jaksoit tulla tänne kertomaan matkastanne.. Koko ajan vain tuntuu enemmän ja enemmän oikealta vaihtoehdolta lähteä Aruballe  ;D Nyt vain aloin miettimään tuota hotellia, poreamme kuulostaa aika hyvälle  ;) Me olemme ajatelleen Bucutia, koska sielä huoneet ovat todella upeita.

Link to comment
Share on other sites

Guest 14.7.2007(Guest)

Ihanaa, kun olette jaksaneet kertoilla Aruban kokemuksistanne! Olemme sulhoni kanssa varanneet matkan Tamarjin-hotelliin (all in) 17.7-27.7.2007. Onko muita tulossa matkalle samaan aikaan? Matkat varasimme Helin Matkojen kautta (hinta kahdelta noin 4500€). Hintakartoituksia tehdessämme Helin Matkat vakuutti parhaalla palvelullaan ja ystävällisyydellään. Lisäksi yksi heidän työntekijöistään oli joulun aikaan häämatkalla Aruballa, joten saamme häneltä asiantuntevaa apua ja tietoa.

Löhömatkaa odotellessa....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...