Sparkles

Suomi - USA -parit!

306 viestiä aiheessa

Taalla kanssa yksi Suomi-USA pari. Yksilla hailla yritetaan selvita tosin manteretta juhlille ei ole viela paatetty. Onko taalla ketaan joka on mennyt/menossa suomessa naimisiin ja sen jalkeen vasta muuttamassa jenkkeihin. Kauan paperisodassa kesti? Voiko visaa odottaa jenkeissa turistina, vai pitaako odottaa ulkomailla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa joukkoon Papuo.  :)

Meillä on sama tilanne: ensin Suomessa naimisiin, sitten vasta muutto USA:an. Vertailtiin ja pohdittiin eri vaihtoehtoja, ja tämä vaikutti nopeimmalta ja helpoimmalta tavalta. Tietysti joku, joka on tämän jo käynyt läpi, osaisivat kertoa tarkemmin, mitä oikeasti tapahtuu, mutta tässä mun versio siitä, mitä olen saanut selville:

Eli heti kun häät on ohi, käy sulhanen suurlähetystössä aloittamassa hakuprosessin (voitte jo nyt pyytää ohjeita siitä, mitä papereita tarvitaan jne.), ja suurlähetystön henkilökunnan mukaan tämän jälkeen prosessi ei kestä kauaa. Eli mulle on jäänyt sellainen mielikuva, että alle kuukaudessa (jopa parissa viikossa) olisi viisumi. Suoraan kukaan ei suostu arvioimaan miten kauan tässä menee (lukuisista kysymyksistäni huolimatta  ;D ), mutta sain siis vaikutelman, että nopesti onnistuu.

Sulho saa suurlähetystössä käydessään hakupaketin mukaan, jossa on lista dokumenteista, joita sinun pitää sinne toimittaa. Periaatteessa kaikki on kuitenkin aika perusdokumentteja, jotka saa helposti (virkatodistus ym). Lisäksi pitää käydä lääkärintarkastuksessa ja labrassa testeissä (suurlähetystön valtuuttamia lääkäreitä on muutama, kaikki Helsingissä), jonka tuloksien odottelussa kestää noin viikon. Me kuitenkin saatiin tämä hakupaketti jo nyt etukäteen, ja ajattelin hoitaa lääkäritarkastuksen pois alta ennen häitä, että prosessi nopeutuisi (pitää tosin vielä varmistaa, että tää on ihan laillista ja ok....  ;) ).

Sitten vielä on vuorossa tuoreen vaimon haastattelu suurlähetystössä, ja sitten vaan lentolippuja ostamaan.  :-X

Meillä on suunnitelmissa, että minä menisin sulhon haastattelusta seuraavalla viikolla omaan haastatteluun ja sitten seuraavalla viikolla kaikki olisi toivottavasti kunnossa!

Sitten USA:ssa prosessi jatkuu,  mutta silloin voi kuitenkin jo elää ja asua usassa ja matkustaa milloin vain myös ulkomaille (kilhatunviisumissa taitaa olla matkustusrajoituksia...).

Viisumia kannattaa siis odottaa Suomessa, koska silloin prosessi on käsittääkseni nopeampi.

Jos jollain on kokemusta, niin mielelläni minäkin kuulisin, miten prosessi lopulta meni.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla onkin heti lisäkysymys: Tarviiko tuohon lääkärintarkastukseen uuden passin, vai voika vanhalla nimellä olevalla passilla käydä sen hoitamassa pois alta? Täältä löytyi kumpaakin tietoa...  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos JenniN tuo kuullostaa erittain lupaavalta  :) Omalla kohdallani asiaa monimutkaistaa hieman se etten asu Suomessa, mutta toivottavasti taallakin lahetysto toimii yhta hyvin. Taidanpa lahettaa tulevan mieheni lahetystoon kyselemaan sita hakupakettia. Hyva kai alkaa haalia niita papereita nain etukateen, saastaa aikaa sitten myohemmin kun on kiire kullan luokse  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mulla onkin heti lisäkysymys: Tarviiko tuohon lääkärintarkastukseen uuden passin, vai voika vanhalla nimellä olevalla passilla käydä sen hoitamassa pois alta? Täältä löytyi kumpaakin tietoa...

Mä kävin vanhan passin kanssa mutta kannattaa vielä varmistaa lähetystoltä ettei systeemi ole muuttunut  parissa vuodessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten teillä muuten meni suurlähetystön haastattelu? Olen aiemmin hakenut muilla perusteilla viisumia, ja jo silloin haastattelussa on oltu ilkeitä ja koko tilanne on ollut ikävä. Jos immigrantti-viisumia varten pitää varata jopa kolme tuntia haastatteluaikaa, alkaa jo nyt pelottaa!  :o Minkälaisia kysymyksiä siellä esitetään? Tehdäänkö päätös viisumista jo haastattelun yhteydessä, vai pitääkö vielä jännittää sen jälkeen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos joku muu kamppailee samojen kysymysten kanssa, niin nämä asiat selvisivät minulle tänään:

1) lääkärintarkastus onnistuu vanhalla passilla edelleen

2) immigranttiviisumi onkin samalla työlupa, eli CR1 viisumi kädessä olen oikeutettu tekemään töitä USAssa!!!

Olen tosi tyytyväinen näistä tiedoista, varsinkin, koska luulin, että työlupaa pitää erikseen hakea...!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Miten teillä muuten meni suurlähetystön haastattelu? Olen aiemmin hakenut muilla perusteilla viisumia, ja jo silloin haastattelussa on oltu ilkeitä ja koko tilanne on ollut ikävä. Jos immigrantti-viisumia varten pitää varata jopa kolme tuntia haastatteluaikaa, alkaa jo nyt pelottaa! Minkälaisia kysymyksiä siellä esitetään? Tehdäänkö päätös viisumista jo haastattelun yhteydessä, vai pitääkö vielä jännittää sen jälkeen?

Tuo 3 tuntia on lähinnä odotteluaika... Me käytiin lähetystollä kahdesti. Ensimmäisen kerran miehen kanssa. Vietiin kaikki paperit ja maksettiin hakemusmaksu.

Mä odottelin vielä uutta passia joten toinen kerta oli pelkästään haastattelu ja viisumi passiin.

Kuten sanoin odottelua on aikalailla. Mulla ei ollut mitään lukemista mukana mutta muutama muu viisumin hakija oli aika hauska seurattava...  

Haastattelu itsessään meni hyvin. Multa kyseltiin onko suunnitelmia tehdä toitä ym. Se ei kumminkaan ollut peruste millekään, mies oli jo aikasemmin toimittanut veropaperinsa (W4) jossa todettiin että hän voi "elättää" meidät kummatkin. Sitten sormenjäljet ja muutama lisäkysymys, viisumi passiin ja hyvää matkaa. Eli tuossa vastaus sun päätoskysymykseen!

En siellä olo aikanani tai itse kokenut kenenkään olevan ilkeä. Hyvin asiallista porukkaa. Toivottavasti muilla on yhtä hyvä onni!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun haastattelukokemus oli viime keväänä vähän ikävä, vaikka palvelu ja ihmiset oli kyllä ihan asiallisia. Ongelma oli sulhaseni  :o Hain kylläkin viisumia työharjoittelua varten, en muuttaakseni sinne. Mutta koska mies (silloin sulhanen) oli jenkeissä ja aikomukseni oli asua hänen kanssaan samassa taloudessa he väittivät että vaikuttaa ihan selvästi siltä että menen jenkkeihin enkä aio tulla takaisin. Olis ollu ok jos oisin menny esim eri osavaltioon tms. Kyselivät sit hirmu tarkkaan hääsuunnitelmista, koulusta jne. Koitin perustella et pakko tulla suomeen koulu lopettamaan jne mutta sekään ei kelvannu, ongelma oli kuulemma se et olin kerran vaihtanu opiskelualaa ja voisin kuulemma tehdä taas jotain vastaavaa.. siis lopettaa koulun jne. No jonkin aikaa siinä väännettiin ja sain lopulta viisumin. Mutta meinas kyllä jo itkukin tulla kun en ollenkaan ollut varautunu sellaiseen kuulusteluun! Ja toisaalta harmitti et kerroin sulhasesta ollenkaan, ei ne ois sitä saanu tietää  >:(  oisin päässy helpommalla. Ja nyt passissani on merkintä et en voi 2 vuoteen muuttaa USAan vaikka ollaan naimisissakin nyt!!! En voi myöskään saada viisumia sinne sinä aikana. Harmittaa vähän. Mutta tuleepahan koulu nyt käytyä täällä loppuun. Mutta silti tollaiset rajoitukset tuntuu inhottavilta jotenkin  :P

Sellaista.. eiköhän ne haastattelut ole kuitenkin ihan ok. Ja ihmiset ihan asiallisia, niiden työtähän se on varmistaa et on asiat kunnossa  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noista ikavista haastattelukokemuksista... Itsellani on ollut useita viisumeja (opiskelu/tyoharjoittelu jne) eika minulla ollut koskaan hankaluuksia saada viisumia kunnes tuli 9/11 ja koko viisumikaytanto muuttui. Suunnittelin tekevani opinnaytetyoni taalla USAssa 4 kk ajan ja anoin siihen viisumia marras-joulukuussa 2001. Se kuitenkin evattiin ja erittain ikavan haastattelukokemuksen jalkeen sain myos kuulla, etta minulla ei ole mitaan asiaa USA:han edes turistina. Tama kaikki, koska haastattelijan mielesta minulla ei ollut tarpeeksi nayttoa siita, etta palaisin USAsta Suomeen. Hanelle ei riittanyt, etta minulla oli asunto, vakituinen tyo, perheeni ja koulu kesken taalla. Seurustelin tuolloin nykyisen mieheni kanssa (han on amerikkalainen), mutta hanta ei haastattelussa mainittu lainkaan. Voin kuitenkin sanoa, etta haastattelusta ja saamastani kohtelusta jai tosi paha maku suuhun.

No, puolitoista vuotta myohemmin anoin jalleen viisumia, talla kertaa kihlatun viisumia. Halusimme menna naimisiin ja asettua USA:han ainakin aluksi. Kokemus oli aika jarkyttava jalleen, silla haastattelijana oli sama henkilo, joka oli viisumini aikaisemmin evannyt. Olin aivan varma, etta joutuisimme perumaan haat ja sulhaseni joutuisi muuttamaan Suomeen. Loppujen lopuksi sain kuitenkin viisumin ja paasin muuttamaan tanne. Harmi, etta haastattelukokemukset olivat kammottavia, mutta loppu hyvin kaikki hyvin! Ensi kuussa meilla tulee 3 vuotta avioliitossa tayteen ja kaikki oli kylla sen arvoista!! On ihanaa saada elaa yhdessa rakastamansa ihmisen kanssa!!  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mites Sparkles sun 2v. haastattelu meni? Meillä edessä syys-lokakuussa ja vähän jännää mitä ne kysyy. Meillä on sillon vauvelikin eli eikohän ne usko että ollaan ihan oikeasti naimisissa.  

Muille viisumin hakijoille: Se varsinainen hauskuus on vasta edessä. INS on ihan pepusta ja niiden kanssa menee hermot! Sitä yrittää tehdä kaiken laillisesti ja sitten ne juoksuttaa luukulta toiselle... Helpompi olisi hypätä aidan yli Meksikosta!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkin olen aiemmin hakenut viisumia työharjoittelun perusteella, ja koska viisumipapereissa luki, että asun samassa osoitteessa mr. Sulhon kanssa, sain osakseni aikamoisen ristikuulustelun. Kiistin suhteen, mutta silti minua kyllä kovisteliin todella paljon. Melkein jättivät viisumin myöntämättä. Haastattelun päätteeksi haastattelija sanoi tosi ikävään sävyyn, että "kerronpa vain sinulle, että jos joskus aiotte mennä naimisiin tämän mr. X:n kanssa, niin se tulee kyllä olemaan hyvin vaikeaa". Ja nyt tuo ilkeästi esitetty lause kaikuu päässäni....  

No, eiköhän se viisumi irtoa, pitää vaan varautua tiukkaan haastatteluun.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onpa tosi inhottavaa  >:(  Kyllä se on kumma miksei "kunnon kansalaisia" ja työssäkäyviä yms ihmisiä voi maahan ottaa mutta meksikolaisten maahantuloa ei sit millään saada kuriin niinkuin Niiina sanoikin. Mulle kans tokaisi ton viime haastattelun päätteksi se miekkonen että hän tulee sit vaikka hakemaan mut pois jenkeistä jos koitan sinne jäädä, just joo  :P Nyt kun aattelen niin aika ihme et kuitenkin antoi viisumin! Mutta ehkä se on sellaista kovistelua vaan.. luuleeko että joku siinä tunnustais sit painostuksen avulla jos on väärissä aikeissa maahan menossa..?

Noh, mulla on vielä tässä pari vuotta aikaa valmistautua "taisteluun". Kiva kuulla muiden kokemuksia niin voi sit varautua  :)  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle kävi samalla tavalla kuin suurimmalle osalle teistä. Hain turistiviisumia koska halusin mennä poikaystäväni luo pitemmäksi aikaa kuin 3 kuukaudeksi. Mutta se evättiin koska suurlähetystön mukaan olen täysi hupakko, joka unohtaa elämän ja perheen Suomessa kokonaan kun pääsee syömään Amerikan mannaa. Ja v***t sanon minä. Minulla oli myös muuten tuo 2 vuoden aika myös milloin en saanut muuttaa Yhdysvaltoihin, mutta onneksi se meni umpeen juuri ennen viisumin saamista. Onneksi nyt kaikki on hyvin mutta saa nähdä mitä he nyt keksivät kun ollaan naimisissa ja paperit vetämässä. Hyvä puoli siinä etten saanut sitä oli se, että sulho tuli sitten kesäksi Suomeen ja koki vähän Suomalaista elämää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onpas taalla monia meita, joilta on jossain vaiheessa viisumi evatty! Kiinnostava lukea muidenkin kokemuksista...

Niiinalle (ja muillekin) tiedoksi, etta meilla ei ole viela ollut kuin yksi haastattelu taalla USAssa, eli 9 kk naimisiinmenon jalkeen, kun haimme minulle Green Cardia. Silloin sain siis "conditional permanent resident" -oleskeluluvan, joka oli voimassa kaksi vuotta. Tuon kahden vuoden lopulla haimme sitten sita "varsinaista" Green Cardia, joka olisi kasittaakseni voimassa 10 vuotta. Lahetimme paperit INS:lle viime vuoden (05) loppupuolella ja saimme pian sen jalkeen kirjeen, jossa sanottiin, etta kasittelyssa menee noin vuosi aikaa.  :o Olivat kuitenkin jatkaneet oleskelulupani ja matkustusoikeuttani siihen asti kunnes kasittely on tehty. Nyt sitten vaan odottelemme koska tulee kutsu hastatteluun, tai jos tulee. En tieda myontaisivatko pelkan hakemuksen perusteella, vai "tenttaisivatko" meita taas. Oli miten oli, ei auta muuta kun odotella.

Olen muuten miettinyt, etta hakisin kaksoiskansalaisuutta... Ihan senkin perusteella, etta saisin matkustaa Suomi-USA  -valia niin paljon kuin lystaa, eika tarvitsisi enaa murehtia paperisodasta ja byrokratiasta. Mites te muut?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En kyllä vielä ole ehtinyt edes miettiä kaksoiskansalaisuutta. Paitsi siinä mielessä, että lapsille (sitten kun niitä meidän perheeseen ilmestyy) pitää ainakin molemmat kansalaisuudet saada. Ongelmana kaksoiskansalaisuudessa on se, että jos muualla matkustaa paljon, voi viisumia hakiessaan joutua enemmän selittelemään (esim. Ukrainan viisumia hakiessa oli yhdellä kaverilla ongelmia). Toisaalta, jos USA:n ja Suomen väliä reissaa paljon, ei kyllä varmaan enää jää aikaa eikä rahaa muuhun reissaamisen kovin paljoa!  ;)

Tuli taas mieleen yksi lisäkysymys: Mitenköhän kauan joutuu odottamaan, että saa usalaisen sosialiturvatunnuksen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onpas taalla monia meita, joilta on jossain vaiheessa viisumi evatty! Kiinnostava lukea muidenkin kokemuksista...

Niiinalle (ja muillekin) tiedoksi, etta meilla ei ole viela ollut kuin yksi haastattelu taalla USAssa, eli 9 kk naimisiinmenon jalkeen, kun haimme minulle Green Cardia. Silloin sain siis "conditional permanent resident" -oleskeluluvan, joka oli voimassa kaksi vuotta. Tuon kahden vuoden lopulla haimme sitten sita "varsinaista" Green Cardia, joka olisi kasittaakseni voimassa 10 vuotta. Lahetimme paperit INS:lle viime vuoden (05) loppupuolella ja saimme pian sen jalkeen kirjeen, jossa sanottiin, etta kasittelyssa menee noin vuosi aikaa.  :o Olivat kuitenkin jatkaneet oleskelulupani ja matkustusoikeuttani siihen asti kunnes kasittely on tehty. Nyt sitten vaan odottelemme koska tulee kutsu hastatteluun, tai jos tulee.  :-? En tieda myontaisivatko pelkan hakemuksen perusteella, vai "tenttaisivatko" meita taas. Oli miten oli, ei auta muuta kun odotella.

Olen muuten miettinyt, etta hakisin kaksoiskansalaisuutta... Ihan senkin perusteella, etta saisin matkustaa Suomi-USA  -valia niin paljon kuin lystaa, eika tarvitsisi enaa murehtia paperisodasta ja byrokratiasta. Mites te muut?

Pitää olla tietty aika Permanent Residency (Green Card) taskussa, jotta voi kansalaisuutta hakea.  Käytännössä aika pysyvän kortin myöntämisestä on noin viisi vuotta.  Älä nyt vielä mieti mitään kansalaisuutta, jos sinulla Green Cardiakaan ei vielä ole.

Etkä sinä ano erikseen mitään kaksoiskansalaisuutta vaan USA:n kansalaisuutta sitten aikanaan.

Jos sinulla on Green Card, niin ei silloinkaan ole mitään paperisotaa. Kysyvät vain kauanko olit poissa maasta. Kortin menettää jos siteet USA:han katkeavat, käytännössä noin 1/2- 1 vuoden poissaolon jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Pitää olla tietty aika Permanent Residency (Green Card) taskussa, jotta voi kansalaisuutta hakea.  Käytännössä aika pysyvän kortin myöntämisestä on noin viisi vuotta.  Älä nyt vielä mieti mitään kansalaisuutta, jos sinulla Green Cardiakaan ei vielä ole.

Tässä hieman toisenlaista tietoa ---  jos on naimisissa amerikkalaisen kanssa, voi kansalaisuutta hakea kolme vuotta sen jälkeen kun on saanut "conditional permanent resident" statuksen. Eli tuo kolme vuotta lasketaan siitä päivämäärästä, joka on printattu siihen ensimmäiseen Permanent Resident Cardiin (= Green Card), vaikka se kortti on "conditional". Näin minulle kerrottiin INS:llä.

Tässä vielä linkki INS:n sivuille, jossa lisää asiasta:

http://uscis.gov/graphics/citizenship/beco...0U.S.%20Citizen

Tarkennan vielä, että minulla kyllä on kyseinen Permanet Resident Card (eli Green Card), joka tosin on vielä "conditional", koska olen asunut täällä vasta kolme vuotta. "Varsinaisella" Green Cardilla tarkotin sitä 10-vuoden korttia, joka minun pitäisi saada tämän vuoden aikana. Toivottavasti tämä selvitti asiaa.  

Niin ja, tiedän että haen sitten aikanaan USA:n kansalaisuutta, mutta puhumme kaksoiskansalaisuudesta, koska samalla säilytän Suomen kansalaisuuteni. Olemme amerikkalaisen mieheni kanssa pohtineet asiaa, ja yksi tärkeimmistä syistä miksi minulla olisi hyvä olla kansalaisuus on juuri se, että tulevaisuudessa voisimme oleskella Suomessa pidempiäkin ajanjaksoja (esim. 1-3 vuotta) ilman, että pitäisi hakea erillisiä lupia tai pelätä Green Cardin menettämistä. Tuosta laittamastani linkistä saa paljon tietoa kysesisistä asioista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuli mieleeni tuosta kansalaisuusasiasta, täältä löytyy esimerkki kysymyksiä kokeeseen, joka täytyy tehdä

http://uscis.gov/graphics/exec/natz/natztest.asp

Tulee olemaan melkoinen opiskelu-urakka ainakin mulle, en ole oikein historian tai politiikankaan ystävä  :P

Nuohan on hirmuhelppoja !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Niiinalle (ja muillekin) tiedoksi, etta meilla ei ole viela ollut kuin yksi haastattelu taalla USAssa, eli 9 kk naimisiinmenon jalkeen, kun haimme minulle Green Cardia. Silloin sain siis "conditional permanent resident" -oleskeluluvan, joka oli voimassa kaksi vuotta. Tuon kahden vuoden lopulla haimme sitten sita "varsinaista" Green Cardia, joka olisi kasittaakseni voimassa 10 vuotta. Lahetimme paperit INS:lle viime vuoden (05) loppupuolella ja saimme pian sen jalkeen kirjeen, jossa sanottiin, etta kasittelyssa menee noin vuosi aikaa. Olivat kuitenkin jatkaneet oleskelulupani ja matkustusoikeuttani siihen asti kunnes kasittely on tehty.

Mitä papereita lähetitte? Meillä on tapaaminen INS'n kanssa pian, yritetään saada meidän papereita takaisin. Ajattelin kysyä silloin mitä kaikkea 2v. haastattelu sisältää. Mutta sitten muistin, että Sparkles varmaan tietää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidan piti tayttaa lomake I-751 (Petition to Remove Conditions on Residence), johon liitteeksi sitten kaikki mahdollinen todistusaineisto, etta ollaan edelleen avioliitossa ja asuttu yhdessa koko aika. Itse lahetimme esim. kopiot vuokrasopimuksistamme, yhteisista vakuutuksista/pankkitilista/luottokorteista/veroilmoituksista, tiettyjen laskujen kopiot (esim. "utility bills") seka maihinnousukortit yhdessa tehdyilta matkoilta. Eli periaatteessa kaikki sama kun siihen ekaan hakemukseenkin (heti naimisiinmenon jalkeen tehtyyn). Tarkeinta on, etta kaikissa naissa on siis molempien nimet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kerronpa viela tannekin, etta eilen postilaatikkoon tupsahti kirje, jossa kerrottiin etta mun Green Card -hakemus on hyvaksytty!! Ei siis jouduttu enaa haastatteluun. Hakemuksen jatin n 6kk sitten, joten aika iisi prosessi kunhan vaan katsoo tarkasti etta kaikki tarvittavat paperit on mukana. JEE JEE!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnittelut Sparkles, ihanaa kuulla hyviä uutisia!

Itse yritän täällä USAssa vähän järjestellä työpaikkaa syksyksi, mutta kaipaisin tietoja USAan jo muuttaneilta: jos Suomessa haen CR1-viisumia (eli sitä rouvan viisumia), niin kuinkakohan nopeasti saan sosiaaliturvatunnuksen, ja voinko aloittaa työskentelyn jo ennen sosiaaliturvatunnuksen saapumista (viisumihan periaatteessa oikeuttaa tekemään ja hakemaan töitä)?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva nahda etta on niin monta USA-suomi pareja! Olen todella yllattynyt etta meita on nain paljon! Itse olen puoliksi amerikkalainen ja puoleksi suomalainen. Suomalainen aitini meni amerikkalaisen kannsa naimisiin 37 vuotta sitten! Minun sulhanen on amerikkalainen mutta puoleksi ruotsalaista sukua. Olen asunut USAssa jo melkein 20 vuotta! Muutettiin tanne kun olin 7v. Haat pidamme suomessa tana kesana ja myos taalla New Yorkissa suomen haiden jalkeen. Mieheni on ihana..mutta toivoisin etta han osaisi suomea...miten on muilla? Kaipaatteko te puhua suomea kotona??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään