Jump to content
Naimisiin.info

Suomi - USA -parit!


Recommended Posts

Moi. Tästä on luullakseni puhuttu paljonkin tälläkin palstalla. Mahdollistahan tuo on, mutta ei kovin suositeltavaa. Jos nimittäin ajattelevat, että menit sinne waiverilla mennäksesi naimisiin, valehtelit viranomaisille ja teidän anomukset hylätään, pahimmassa tapauksessa sulle tulee pitkä oleskeluaika Suomessa, kun jenkkeihin ei oo asiaa useempaan vuoteen ;D

Joo...,en tiedä...Onhan sitä ihmiset tehneet kuitenkin...Ja kyseessä on Alaska...  :P Nehän on aika rentoja joka asiassa...,oon huomannut...  ;D

Luin myös tän visa waiver programme sivuilta....

EXCEPTIONS:

There may be rare exceptions where you may be allowed to stay more such as true medical emergancy or you need to apply for political asylum.ALSO IF YOU MARRY US CITIZEN OR ARE IMMEDIATE RELATIVE OF US CITIZEN YOU WILL BE ABLE TO APPLY FOR GREEN CARD WHILE YOU ARE IN US.

Joten tuntuisi että se pitäisi olla ihan mahdollista... kiinnostaisi tosin tietää että tarvitsisinko siihen joitain papereita täältä mahd green cardia varten jotta ei todellakaan tule sitä että"oho...pitää siis mennä takaisin suomeen jotta saan tämän ja tämän paperin..." Ja sitten ei tarvitsekkaan tulla hetkeen takaisin kullan luo...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lady Green: Työluvan saamiseks sulla pitää olla sponsorointisopimus jonkun jenkkifirman kanssa, jotka maksaa siitä, että saavat sut töihin, tai siis maksavat valtiolle luvan hakemisesta. (Kestää n. 3- 6 kk käsitellä)Tietysti on "illegal immigrants" paikkoja, joihin pääsee ilman työlupaa.

sherlok: Kuten sanoin, mahdollista on mennä jenkeissä naimisiin waiverin aikaan, mutta myös, että voit jäädä kiinni valehtelusta. Waiver kun on TURISMI viisumi. Ja USCIS:lla, joka asiasta päättää ei ole mitään tekemistä Alaskan kanssa. Mutta itsehän teet mitä haluat, että siitä vaan. Teidän siis täytyy hakea sulle AOS (Adjustment of Status) naimisiinmenon jälkeen. En ole varma tarvitaanko siihen virkatodistusta Suomesta vai ei, mutta se on helppo tarkistaa.

Link to comment
Share on other sites

Jep... Mulle kerrottiin että se pätee lähinnä muihin maihin jotka eivät ole alla visa waiver programissa..... Niiden sivuilla selkeästi kerrotaan että voi mennä naimisiin usassa ja jäädä odottamaan green cardia...

Link to comment
Share on other sites

Mitäs sitten tapahtuisi, jos menisin Visa Waiverilla (tai vaikka au pairina) maahan, ja löytäisin 3 kk aikana työpaikan? Onko tää taas sitä kuuluisaa valtion petkuttamista? Vai voisiko hakea statuksen muutosta? Helpointa olisi kai päästä suomalaiseen firmaan töihin, joka sit siirtäisi mut sinne, mutta kun kaupunki johon haluan on pieni ja mitätön... Että ei kai siellä suomalaisia firmoja ole... Tuntuu vaan niin turhauttavalta lähteä täältä käsin penkomaan noita netti-ilmoituksia, kun ei kuitenkaan pääse paikan päälle haastatteluihin eikä resume ole mikään kolmen kilometrin mittainen... Vaikka kaipa se miekkonen voi auttaa, voisinhan päästä vaikka työharjoitteluun, seurakunnalle tms. On tää niin paperi/bittiviidakko niin raivostuttavaa.

Link to comment
Share on other sites

^ Tietty voit visa waiverillä mennä sinne, mutta älä kerro että etit töitä, ja sitten ettiä jonkun firman, joka haluaa sponsoroida sua. Ne voi hakea sulle nopeutettua käsittelyä, mutta on tosi hankalaa saada joku ihan vieras firma sponsoroimaan sua, ja kun niiden pitää jotenkin todistaa, että sulla on joku taito, mikä ei amerikkalaisilta löydy. Tietysti suomen kieli ois aika selkeä, mutta firman pitäis olla siinä jujussa mukana. Ja ne tietysti joutuu maksaan kaikki kulut ja maksut.

Eli, homma on niin, että jotkut ei välttämättä palkkaa sua, jossei sulla oo työlupaa, ja jotta saat työluvan, sun on saatava joku firma sponsoroimaan sua (eli hakemaan sulle työlupaa). Kai se on sun suostuttelutaidoista kyse  ;D

Link to comment
Share on other sites

Lady Green Mielestani on erittain epatodennakoista, etta yksikaan firma palkkaa sinut, koska sinulle ei ole tyolupaa. Voit anoa sita erikseen, mutta sita tuskin myonnetaan, koska sinulla ei ole oleskelulupaa. Tyopaikkaa varten tarvitset myos ssn:n eli social security number jota et myoskaan saa ilman oleskelulupaa. Oleskelulupaa pitaa anoa USCIS:lta, mutta prosessin aikana tuskin saat asua maassa maassa. Au pairina toki voit menna, mutta silloin et mene maahan visa waiverilla vaan viisumilla, jonka au pair perhe anoo sinulle.

Link to comment
Share on other sites

Vielä tuosta työluvasta...  ;D

Kuten Niiina sanoi, on tosi hankalaa saada mikään firma palkkaamaan sua, jollei sulla ole työlupaa. Ja vaikka saisit työluvan, sun täytyy kuitenkin erikseen sen jälkeen vielä hakea Green Cardia, joka mun ymmärryksen mukaan on melko hankalaa pelkän työluvan perusteella.

Sun on siis saatava joku yritys sponsoroimaan sua, eli hakemaan sulle työlupaa USCIS:lta. Tällanen on esimerkiks se, jos au pair-perhe hakee sulle semmosta lupaa. Jotkut firmat kyllä mielellään sponsoroi hakijoita, mutta silloin täytyy olla joku erikois-osaaminen, kuten esim. it-alalla.

Muistaakseni US Embassy Finlandin kotisivuilla on tietoa työluvasta = työviisumista ja selitetty sponsoroinnista.

Work Visas

Anyone going to the United States with the intention of engaging in gainful employment must obtain a nonimmigrant work visa first. Approval from the Department of Homeland Security (DHS) Citizenship and Immigration Services (USCIS) is a prerequisite for a work visa. In general, work visas are based on a specific job offer from a U.S. employer. The most common temporary work visas are listed below with further information available at the Department of State’s travel web page.

Siinä on kuitenkin semmonen "catch" työluvassa, että sun on oltava sen firman palveluksessa tietty aika, joka on sen työluvan hakenut.

Link to comment
Share on other sites

No ei ole helpoksi tehty ihmisen elämää... Palkkaiskohan miekkosen iskän firma mut vaikka keittään kahvia suomen kielellä? On tää kyllä taas tätä, opiskeluun ei ole varaa mutta töitäkään et pääse tekemään... Ihaninta olisi hoidella vaikka suomalaisten vaihto-oppilaiden asioita siellä, tai opettaa suomea, tai opettaa englantia lapsille. Mutta kun ei tiiä ei sitten yhtään mistä pitäisi aloittaa. Osallistun joka tapauksessa Green Card lotteryyn, ihan vain huvin ja urheilun vuoksi. Eihän sitä koskaan tiedä.

Link to comment
Share on other sites

^ Ei oo helppoa ei  

Pidähän huoli siinä Green Card Lotteryssa, että teet sen .gov -kautta, eikä niiden kaikkien petkuttajien listoilta, jotka mainostaa. Monet  vaan ottaa rahat sulta eikä niillä oo mitään tekemistä koko Lotteryn kans.  

Link to comment
Share on other sites

Juu, luinkin jo niistä huijareista tuolta sivulta. Kaikenlaista porukkaa sitä netissä liikkuukin...

Surullisinta tässä paperiviidakossa on se että seurustelusta tehdään hirmuisen vaikeaa. Joko pitää olla tosi rikas (menee vaan hengaileen tai opiskelemaan), tosi onnekas (voittaa just jossain arvonnassa) tai tosi määrätietoinen/suhteikas (hankkii työpaikan väkisin tai suhteilla). Miekkonen kun on vasta valmistuva opiskelija ei hänelläkään ole mitään sen kummempia suhteita tai kokemuksia näistä jutuista. Emme kuitenkaan ole läheskään valmiita menemään naimisiin... Ja kun meillä on vielä se että emme tule missään tapauksessa asumaan yhdessä ennen naimisiin menoa, joten en voi vain mennä sinne elämään hänen rahoillaan (eikä se muutenkaan tuntuisi mukavalta)... Mutta mutta. Katsotaan kuinka tässä käy. Ei tulisi mielenkään luovuttaa suhteen suhteen (heh mikä sanapari) vain byrokratian takia.

Link to comment
Share on other sites

Olen menossa 4.ttä kertaa Usaan tänä vuonna... Tuleekohan tullissa ongelmia? Onko täällä ketään joka on ravannut siellä useasti. Menen siis visa waiverilla ja vielä ei ole mitään viisumipapereita haussa.. Huolestuttaa vähän kun toisella kerralla kysyivät että tulet jo toistamiseen...Kolmannella ei mitään, mutta nyt jo 4  :o

Link to comment
Share on other sites

Mulla jouluna edessä kolmas kerta, jos kysyvät vastaan ihan suoraan ja kiertelemättä. Nyt varmaan kannattaa ottaa jo niitä todisteita Suomeen palaamisesta mukaan, eli paluulippu, työsopimus tai kirje työnantajalta, pankkitietoja, todisteita perhesiteistä, koulusta jne. Rakastuminen kun ei onneksi sentään ole rikos, vaikka se jotkut sellaiseen yllyttääkin.

Link to comment
Share on other sites

Tuli mieleen muuten noista rokotteista.Oletteko joutuneet uusimaan ne? Mulla on viimeksi yläasteella annettu rokoitteet ja siitä on aikaa jo reilut 10 vuotta. Joten pitääkö ne hoitaa kuntoon,ja mitä ne vaatii...?

Link to comment
Share on other sites

Mä oon miettinyt samaa, onko muka jossain yläasteen terkalla ylhäällä mitä rokotuksia olen saanut? Ja entäs kun osan olen saanut Uudessa-Seelannissa (b-hepatiitti, voimassa 20 v.), yhden sairaalassa, yhden terveyskeskuksessa... Voi morjes mikä rumba jos pitää jokaiseen soitella! Krääääääääh!!

Link to comment
Share on other sites

Viisumia hakiessa jouduin uusimaan muutaman rokotuksen jotka eivat enaa olleet voimassa. Rokotustodistuksen tarvitsin laakarintarkastukseen mennessa. Sain sen ihan soittamalla johonkin, en enaa muista mihin. Yritin ensin selvittaa asiaa oman terveyskeskukseni kanssa, heilta en sita saanut, koska osa rokotuksista hoitui koulun kautta. Terveyskeskuksesta sain sitten numeron johonkin arkistoon josta postittivat minulle kopion. En tosiaan enaa muista mika ks. paikan nimi on...

Pelkkaan vierailuun ei kylla rokotustodistusta tietaakseni tarvitse. En nyt muista oletteko hakemassa viisumia vai?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Arvatkaas kuka tuli viime yönä Suomeen? Voi kettu.. Nyt tää on taas tätä "minä täällä, sinä siellä" meininkiä ens vuoden alkuun asti! VOI KETTU!! Täällä on niin pirun kylmäkin..  

-iina

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Suomeen, Iina77  :D Kaikesta huolimatta. Ainakin sait viettää siellä ihanaa aikaa ja tuli varmasti paljon muistoja. Eikästä tässä oo kun pari hassua kuukautta vuoden vaihteeseen. Tiedän kyllä miltä se tuntuu, näin aluks se on kaikista pahinta.  Laita vaikka tickeri laskemaan, se auttoi ainakin meitä  :)

Link to comment
Share on other sites

Mun poikaystävä vietti 13kk Irakissa. Tosin alettiin seurustella vasta 5kk ennen kotiutusta. Viime kesänä meinasi joutua kk työkomennukselle Afganistaniin juuri silloin kun minä olin siellä! Onneksi peruuntui viime hetkellä. Olisihan se oikein kiva ollut viettää aikaa yksikseni isossa talossa!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Howdy...

Olen asunut Irlannissa useamman vuoden putkeen, myos silloin kun tutustuin toiseen puoleeni jonka kanssa on menty naimisiin kohta 2 vuotta sitten. Toinen puolisko on siis Texasista ja lentanyt Irlannin ja Texasin valia sen verran tiheaan etta passissa ei ole tyhjia sivuja joita voi kayttaa turistikayttoon. (Onneksi edes toinen meista voi lentaa nyt tuota valia).

Tarkoitus oli muuttaa mukana Jenkkilaan .. mutta kelataas taaksepain:

asuin siis Irlannissa kun tutustuttiin ja mentiin naimisiin tms (tosin tuo tapahtui Hesassa kun ei oikein kirkkohaat inspaa kun ei kumpikaan kuulu mihinkaan kirkkoon ja taalla vaihtoehdot kun on kirkko tai kirkko). Sen jalkeen hanen toissaan oli ns. reorganization eli tyottomaksi... mutti siis tanne, ja jotta voisi asua Irlannissa puolison mukana jouduttiin hakemaan EU1-viisumia. Lain mukaan sen hakemuksen kasittely saa kestaa max 6 kk, mutta silti siina kesti viime vuoden toukokuusta taman vuoden heinakuuhun. Se aika yhdella palkalla alkoi hieman keittaa vahitellen... silloin saatiin tietoja eraasta tyopaikasta hanelle johon sitten hakikin parin puhelun jalkeen USCIS:lle. USCIS-tati kertoi (20 min kahvitauon tai 'etsintaajan' jalkeen) etta juu meidan tapauksessa voin ja pitaisi menna VWP ja hakea AOS paikan paalla. Siihen mennessa siis EI oltu voitu aloittaa USA:n viisumiprosessia kun passit oli Dublinissa Irlannin Department of (in)Justice takamusten alla!

Kun saatiin passit takaisin, han haki sita paikkaa ja sai sen (100jen joukosta).. menoksi. Asunto pois, tyosta irti... ja en paassyt maahan. Lakimiehet hoitaa IR/CR mutta joka paiva on ankea kun on eri puolilla maailmaa. Sen viela ymmartaisi jotenkin etta toiseen maahan on hankalampi paasta mutta etta kummassakaan paikassa ei voitu juuri olla... taman vuoden maaliskuun ja heinakuun oli uskomaton depis (kun ei ollut edes tyopaikkaa mahdollista pelastaa). Nyt on onneksi siedettava tyo ja han paasee tanne noin joka 2-3 kk pariksi viikoksi kaymaan. Tossa siis lyhyt ja siisti versio, lisaa blogissa.

Ahdistaa ja arsyttaa se etta kohdellaan rikollisesti sen takia etta on naimisissa, on asunut vaarissa maissa (eli USAn maahanmuuttoihmisille ainoa vaihtoehto on se etta kaikki asuvat siina maassa missa ovat syntyneet koko elamansa... totta kai kuten jos joku on syntynyt jossain kapykylassa UT:ssa tai ND niin eihan sielta nyt voi muuttaa toiseen osavaltioon... tai NJ:sta NY:n jne jne). Lisarikoksina on viela se etta en nayta 'tyypilliselta' eli koko maailmahan tietaa etta Raikkonen / Swedish Bikini Team on silta milta siella pain maailmaa ihmiset nayttavat...

EU-1 ja GC-traumatic stress disorder taalla siis viimeiset pari vuotta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Myöhäiset thanksgivingit minunkin puolestani! En ole vielä päässyt niitä juhlia kokemaan, mutta ensi vuonna olen toivottavasti jo rouvana Amerikassa ja saan juhlistaa kiitospäivää yhdessä kultani kanssa.

Me ollaan laittamassa K-1-paperit jouluna menemään ja tätä tyttöä alkais jo kohta vähän jännittää! Mä oon niin tohinoissa koko jutusta, että olen soittanut jo sinne terveyskeskuksen arkistoonkin, josta jo lähettivät mulle mun rokotustodistukset suoraan kotiin. Todella näppärää. Nyt kun kaikki muukin paperisota menisi yhtä helposti... Meillä on onneksi aikaa odotella viisumia, kun olen joka tapauksesa töissä kesään asti. Vähän kuitenkin mietityttää tuo odotusaika eli onko kellään kokemusta käsittelyajoista Kaliforniassa tämän vuoden sisällä?

Ja vielä kiitos sivujen ylläpitäjille! Ihan mahtavaa huomata, ettei ole yksin mullistamassa elämäänsä vaan että meitä USA-morsiamia on paljon!

Link to comment
Share on other sites

Jaa, mulla on edelleen se pahvikortti jonka sai ala-asteelta eli jossa on ei-taydellinen etunimi ja vanha sukunimi ja johon ei ole yllattaen sitten taydennetty kaikkea sen jalkeen (kun ei koko elamaa ole tullut siellapain asuttua).

Toinen puoliskoni sai lomaa viime viikoksi eli tuli kaymaan kertomatta... thankgiving meni siis mukavasti.

Jouluksi pitaisi tulla inlaws tanne, saapahan nekin tutustuttua....

Onneksi ei tule mitaan thanksgiving kalkkunatapoja eli kun ei kumpikaan kaipaa kalkkunaa sen enempaa kuin mitaan vastaavia jouluksikaan.

Aikanaan k1 on ollut nopeampi kuin k3 tai cr/ir. Eipa tieda miten nopea on nykyisin. Oma k3/cr/ir yhdistelma on tainnut olla menossa huhtikuusta lahtien (eika nay loppua).

Link to comment
Share on other sites

Mikä on cr/ir?

Kuulemani mukaan ne viisumi-lääkärit kyllä tietää sitten, mitä tehdä vaikkei mitään vanhoja rokotustodistuksia löytyisikään, joten mä en tuosta jaksa ottaa stressiä. Vai onko jollain vanhoista konkareista muuta tietoa?

Link to comment
Share on other sites

Mulla viisumilaakari oli tosi tarkka siita, etta kaikki todistukset oli loydettava/hankittava ja ala-asteen vanha kortti ei kay, vaan pitaa olla alkuperaiset rokotustodistukset. jouduin soittelemaan aika moneen paikkaan, ennen kuin loytyi, mutta sainpahan kaikki kuitenkin jostain kaivettua. Lapsuusajan rokotuksien todistuksesksi kay vanha neuvolakortti, jos sellainen on viela jossain tallessa.

Link to comment
Share on other sites

IR/CR on mitä JenniN teki, eikö? Nopeutettu viisumikäsittely. Eli sillon Suomen häiden jälkeen saa hakea suoraan konsulaatista K-3 (puoliso) viisumia, ja siinä kestää korkeintaan n. pari viikkoa, että sen saa. Ennen se kävi tuosta vaan, mutta nykyisillä säännöillä amerikkalaisen sulhasen/morsiamen on asuttava Suomessa väh. 6 kk oleskeluluvalla, ennenkun voi käyttää tuota tapaa.

Rokotustodistuksista oltiin tosi tarkkoja. Ne pitää olla, ilman niitä et saa lääkärintodistusta. Mulla ei käynyt vanha neuvolakortti/-kirja, vaan piti terveyskeskuksesta hankkia kopio vanhoista rokotuksista.

Link to comment
Share on other sites

Ma hain tosiaan aikoinaan CR-1 -viisumia (vai mika lie olikaan nimeltaan), mutta sen suhteen on saannot niin paljon muuttunut meidan hakuajan jalkeen, etten uskalla kommentoida kauheesti, ettei tule annettua vaaria tietoja. Meilla ei tosiaan kestanyt paria viikkoa kauempaa tuo prosessi, mutta nykysaantojen mukaan me ei enaa voitaisi hakea tuota samaa viisumia juuri MiaMarian mainitsemien maassa-asumissaantojen takia. Hyva, etta ehdittiin viela vanhoilla saannoilla! Kannattaa kysya suurlahetystosta, etta mika viisumi kavisi parhaiten teidan tilanteeseen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...