Jump to content
Naimisiin.info

Naimisiin Mauritiuksella kahdestaan


Recommended Posts

Matkatoimistosta sanottiin myös ettei tarvitse esteettömyystodistusta jos kumpikaan ei ole aiemmin ollut naimisissa, paperit riittää heille 4vk ennen hääpäivää ja ne voi lähettää faxilla tai e-maililla.

Heips!

Varmista nyt vielä tuo esteettömyystodistuksen tarve, sillä meillä ainakin kaikki paperit käytiin virastoissa aikas tarkkaan läpi... Voisiko olla ettei englantilaiset sitä tarvitse, kun Mauritius on Englannin vanha siirtomaa?

Mun suositus kyllä on että laita nyt kuitenkin se(kin) paperi menemään sinne - ikävää meinaan jos ei pääsekään vihille jonkun tuollaisen paperin puuttumisen takia...

Suunnitteluiloa!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Terveiset Mauritiukselta! Me olemme jo onnellisesti naimisissa. Haat oli 20.09. Ocean Beauty hotellissa Pereyberessa. Me vaihdoimme hotellia ihan viime tingassa kun aluksi varattu 20degreessud olikin taynna. Ocean Beauty oli se meidan kakkosvaihtoehto ja sielta saatiinkin todella hyva tarjous; ilmainen upgrade sviittiin ja hinnaksi jai 95euroa aamiaisella. Aivan ihana ja pieni hotelli. Tosi kiva rauhalliselle ja romanttiselle lomalle kaipaaville. Saari on taynna yllatyksia, katseltavaa riittaa, ihania maisemia ja rantoja. Kiitos teille kaikille teidan vinkeista. Olen iloinen Mauritiuksen valinnasta kohteeeksi, olitte oikeassa; paratiisi tama on. Terveisin Marisa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Kevätmorsian(Guest)

Meillä vihkiminen Mauritiuksella maaliskuun loppupuolella. Pukua etsiskellessä olen miettinyt, miten sen saisi helpoimmin kuljetettua Mauritiukselle? Mitä kokemuksia/suunnitelmia? "Oikea" hääpuku (vaikka en ihan kaikista suurimpia/leveimpiä) ole ostamassa, vie aika paljon tilaa....

Meillä hotelleina Beau Rivage ja Sands, mielelläni kuulen niistä kokemuksia, hyviä ja huonoja....

Link to comment
Share on other sites

Meillä vihkiminen Mauritiuksella maaliskuun loppupuolella. Pukua etsiskellessä olen miettinyt, miten sen saisi helpoimmin kuljetettua Mauritiukselle? Mitä kokemuksia/suunnitelmia? "Oikea" hääpuku (vaikka en ihan kaikista suurimpia/leveimpiä) ole ostamassa, vie aika paljon tilaa....

Me vietiin minun puku huntuineen ja vannehameineen pukupussissa koneeseen. Mennen tullen lentoemot ottivat puvun mielellään heti vastaan ja laittoivat ykkösluokan vaatesäilytykseen. Tämä siis Air Mauritiuksella, joka muuten oli ihan onneton lentoyhtiö...

Link to comment
Share on other sites

Hei kevätmorsian!

Hienoa kuulla että Mauritiukselle on muitakin menossa ensi keväänä. Oletteko the Sands-hotellissa milloin? Saatamme vaikka tavata siellä!

Me ajattelimme noudattaa Maasan neuvoa ja kuljettaa puvut myös pukupussissa paikan päälle. Toivottavasti se vielä onnistuu tulevilla turvallisuusmääräyksillä.

Link to comment
Share on other sites

Guest kevätmorsian(Guest)

Hei ficus,

meillä vielä vähän auki, missä vaiheessa vaihdetaan hotellia, ehkäpä ollaan huhtikuun alussa sandsissa.

Tosiaan, turvallisuusmääräykset saattaa olla muuttuneet, mielestäni jossain luki, että käsimatkatavaroiden kokoa on rajoitettu entistä pienemmäksi. Eli pukupussi voi olla liian iso (ja onhan se hankala sellaisenaan kuljettaakin). Puvun voisi pakata kyllä ihan laukkuunkin (toivottavasti nykyisen käsimatkatavarakokoisen matkalaukun voi edelleen ottaa), kunhan puvun päälle ei tule painoa ja sen pakkaa "ilmavasti", vaikka käärii silkkipaperia väliin tms. Pitänee soittaa Finnairille ja kysellä sitten lähempänä, niin ei tule yllätyksiä. Ilmoittele, jos tiedät enemmän!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Kertokaahan kaikki jo Mauritiuksen kokeneet tai muuten asiasta tietoiset hyviä meikkaus vinkkejä että näyttäisi hääkuvissa mahdollisimman hyvältä!

Miten osasitte varautua mahdollisesti ruskettuneeseen ihonväriin eli ostaa oikean värisen meikkivoiteen/puuterin ja miten saitte meikin kestämään sitä lämpöä ja kosteutta?

Ja sitten vielä kevätmorsiammelle: me ollaan Sandsissa juuri huhtikuun alkupäivät ja sitten vaihdetaan hotellia. Ehkpä törmäämme siellä  

Link to comment
Share on other sites

Hei Ficus!

Mä varasin häämeikkiä varten yhden asteen tummempaa meikkivoidetta mitä normaalisti käytän. Mä en rusketu juurikaan jos en polta nahkaani kunnolla. Kuvia otettaessa aina välillä vaan puuteroin ja meikki näyttikin kuvissa hyvältä, ei kiiltänyt missään vaiheessa. Vielä antaisin sulle tällaisen vinkin että kannattaa laittaa sulhaselle joku kevyt meikkivoide (esim. Lumenen Hydra drops) + puuteri. Mulla oli aikomuksena laittaa sulhaselle meikkipohja mutta annoin lopulta periksi kun se kuulosti olevan jotenkin niin kauheata jos on meikkiä naamassa. Laitoin pelkän puuterin joka alussa olikin ihan ok, mutta kuvissa jotka on otettu auringonlaskun aikaan sulhasen posket hiukan punottaa. Enpä tiiä että tajusko edes laittaa aurinkovoidetta aamulla naamaan...

Jos aiot käydä kampaajalla ja sulla on vaaleat hiukset niin kannattaa ottaa vaaleita pinnejä mukaan koska niitä ei ole välttämättä saatavana. Mä sain mun vaaleisiin hiuksiin mustia pinnejä!

Link to comment
Share on other sites

MinttuLiisan kirjoitukseen kommenttina - mulla ei olis mikään meikki kestänyt hyvännäköisenä kamalan pitkään (olosuhteiden takia) eli jätin sen suosiolla vähemmälle... Sama juttu kampauksen kanssa, siinä tuulessa ei mikään olisi auttanut!

(niin siis niille jotka ei kaikkia aikaisempia juttuja ole lukeneet, satuttiin reissuun pienoisen pyörremyrskyn aikoihin... Eli siis tuulta ja kosteutta ja lämpökin riitti muutaman päivän)

Muutenkin mulla oli sama ongelma, eli rusketun kyllä mutta vasta sen ekan palamisen jälkeen eli joudun välttelemään auringossa oleilua ennen häitä jottei nahka olisi punoittanut kuvissa. Muutenkin meillä oli käytössä ensin sk 30 ja sitten kun se loppui niin käytettiin sk 15:ttä (joku tätäkin kyseli). Riitti hyvin, tosin yhtenä päivänä pidettiin molemmat t-paitaa päällä jotta punotus vähän laskisi...

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset vinkeistä meikkiasioissa!

Ajattelin että yritän laittaa kunnon pohjustuksen ennen meikkaamista, mutta saa nähdä pysyykö meikki siltikään naamassa. Saako sieltä paikan päältä ostettua miten hyvin meikkejä, lähinnä meikkivoidetta? Rusketun melko nopeasti ja sen takia oikean värisen meikkivoiteen ostaminen Suomesta voi olla melko vaikeaa...

Kampaajalla käyntiä vielä harkitsen. Miten teillä sujui kommunikaatio kampaajan kanssa? Olitko tyytyväinen tulokseen? Minkä hintainen kampaus oli?

Link to comment
Share on other sites

Mä en kyllä muista nähneeni paikan päällä mitään meikkejä, tosin en kyllä paljon kaupoissa kierrellytkään. Kampaajallekin menin vaan johonkin joka oli auki hääpäivän aamuna ja kysyin että oisko jollain aikaa laittaa mun hiukset. Mies oli mukana ja sille ei ollu tarkotus tehä mitään mutta päätettiin sitten kuitenkin vähän siistiä ja ohentaa. Parturi joka leikkasi miehen hiukset oli kyllä todella ammattitaitoinen, katoin vaan vieressä suu auki kun sakset kävi niin nopeasti. Hiuksista tuli juuri sellainen mistä puhuttiin eikä lattialle tippunut mitään ylimääräistä pituutta. En ottanut omasta kampauksesta mitään paineita, ajattelin että jos menee ihan metsään niin laitan itse uudelleen hotellilla (olen ammatilta kampaaja-maskeeraaja). Mua palveltiin tosi hyvin, ojennettiin lehtiä ja kirjoja joista sitten näytin millaista halusin. Kampaajalla käynti oli hauska kokemus, yksi kampaaja pesi, omistaja föönas (mies) yksi kasasi kampauksen, harjoittelija ojenteli pinnejä ja lopuksi vielä joku vanhempi nainen suihkutteli lakkaa. Mun koko paketti maksoin 850 rupiaa ja miehen pesu, leikkaus ja muotoilu 250. En muista tarkkaan että mitä tuo on euroissa, mutta huomattavasti halvempaa kuitenkin entä Suomessa. Olin ihan tyytyväinen, varsinkin kun mulla ei ollut mitään suurempia odotuksia ja oli kerrankin ihanaa itse istua asiakkaana! Kampaus pysyi koko päivän tosi hyvin, enkä joutunut lisäilemään lakkaa tai muuta.

Jos sulla on joku tietynlainen kampaus mielessä minkä haluat niin kannattaa ottaa joku kuva mukaan. Mä halusin hiukset kiinni juuri tämän kosteuden ja tuulen takia...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Teillä jo häät järjestäneillä on varmasti vastaus mulle muutamaan kysymykseen:

- Kuinka kauan maistraatista menee Suomessa, että saa kaikki tarvittavat paperit (vai saako mukaan saman tien)

- Pitääkö Mauritiukselta saatu vihkitodistus viedä henk. koht. maistraattiin, vai voisiko sen vaikka faxata jo Mauritiukselta (kuinka kauan teillä muuten on mennyt Mauritiuksella sen todistuksen saamiseen?)

Hieman jännittää, että mitenköhän kaikki viralliset asiat sujuu. No, meillä paketti tilattu matkatoimiston kautta, kai se on sitten heille ihan rutiinijuttuja. Vai mitä kokemuksia? Onko tullut hankaluuksia ja miten niitä voisi välttää?

Ollaan ajateltu varata hotellista etukäteen kampaaja ja valokuvaaja (ehkä ei edes oteta videokuvausta). Haluan jonkun tosi simppelin hääkimpun, voisikohan sen vielä siellä paikanpäällä järjestää jostain -onko kokemuksia? Mitä muuten olette suurinpiirtein maksaneet näistä hääpalveluista? Mitä hääpalveluita kannattaisi mielestänne varata etukäteen?

Olen superkiitollinen kaikista vinkeistä! Erityisesti, että mitä pitäisi osata järjestää jo etukäteen täällä Suomessa.

Link to comment
Share on other sites

Heippa Orkidea!

Tässä joitain vastauksia:

- Papereiden toimituksessa maistraatista menee viikko.

- Vihkitodistus pitää käydä henkkoht näyttämässä maistraatissa, ottavat siitä itselleen kopion ja toteavat apostillen mukanaolon. Mulla meni 5 minuuttia kun olin rouva Suomessakin. Niin ja samalla sinne viedään se paperi jossa valitaan sukunimet, itse kirjoitin sen paikan päällä ja kirjoitin oman nimeni puolisoni puolesta lappuseen (kuulemma ok).

- Paperit saatiin Maurilta mukaan pois lähtiessämme, eli reilun viikon kuluttua vihkimisestä. Voihan se olla että sen saa nopeamminkin, mutta meillä kun ei ollut mikään kiire...

Turha on jännittää (tai oikeastaan, turha sanoa sellaista, koska se on varmaan ihan luonnollista), kaikki sujuu kyllä hienosti. Turistien häät kun on siellä ihan jokapäiväinen juttu, eli usko pois ettei kannata ottaa stressiä! Meillä ei siis ongelmia ollut, muista en osaa sanoa ...

Jaa mitä etukäteen Suomesta käsin? No paperit vaan ajoissa liikkeelle, ja hääpuvustus mukaan, muut hoituu paikan päällä!

(Siis voihan näiden kanssa stressata paljonkin etukäteen, muttei kannata, eikös sitä vähän niinkuin siitä syystä karata ettei ole turhia stressin aiheita)

Suunnittelun iloa, meillä odotetaan jo yksivuotishäämatkaa Lapin suuntaan!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Kata!  Tuota olin itsekin ajatellut, että paikanpäällähän ne asiat hoituu (tarpeeksi hyvin, eihän tuonne tosiaan lähtisikään, jos jokaisen yksityiskohdan pitäisi olla viimeisen päälle hienosti.) Ei stressiä ollenkaan, kunhan nyt vaan varmistelen. Tässä alkaa olla jo sen verran ajankohta lähestyä, että viralliset asiat pitää laittaa kuntoon pian...kun tähän asti en ollut asiaa edes ajatellut (eikä kai kovin paljon tarvii nytkään ajatella, kun käy vaan maistraatissa ja hakee lappuset, mitä pyydetään). Sittenhän voi keskittyä vaan fiilistelyyn  

Link to comment
Share on other sites

Hieman jännittää, että mitenköhän kaikki viralliset asiat sujuu. No, meillä paketti tilattu matkatoimiston kautta, kai se on sitten heille ihan rutiinijuttuja. Vai mitä kokemuksia? Onko tullut hankaluuksia ja miten niitä voisi välttää?

Ollaan ajateltu varata hotellista etukäteen kampaaja ja valokuvaaja (ehkä ei edes oteta videokuvausta). Haluan jonkun tosi simppelin hääkimpun, voisikohan sen vielä siellä paikanpäällä järjestää jostain -onko kokemuksia? Mitä muuten olette suurinpiirtein maksaneet näistä hääpalveluista? Mitä hääpalveluita kannattaisi mielestänne varata etukäteen?

Viralliset asiat menee hienosti, niitä on turha jännittää. En ole kuullut kellään ikinä olleen hankaluuksia. Ne on niin liukuhihnajuttuja. Tulet huomaamaan.

Itse otin hotellilta sellaisen paketin, johon kuului kampaus, meikki, manikyyri, pedikyyri ja kaiken maailman hierontaa ja kasvohoitoa (maksoi jonkun 200 egeä) ja kaikkiin noihin juttuihin varattiin aika paikan päällä. Siellä vasta kerroin paketin haluavani. Samoin paria päivää ennen häitä kun niitä hääkoordinaattorin kanssa suunniteltiin, käytiin läpi mitä halutaan. Siis mitä kaikkia kukkia esim. oman kimpun lisäksi, missä vihkiminen tapahtuu, tuleeko valokuvaus ja/tai videokuvaus (edelleen hehkutan videon puolesta!! Se maksaa mutta on sen arvoinen!!) jne. Eli mitään ei tarvitse varailla etukäteen! Toki kannattaa miettiä mitä suunnilleen haluaa, mutta sielläkin ehtii. Muistaakseni meillä meni kaikkiin häihin liittyviin paikan päällä n. 600 euroa. Siinä on siis noi mun kauneushommelit, paljon kuvia + dvd, kukat, aamiainen hotellihuoneeseen jne...  :-X

Hauskaa suunnittelua!!!

Link to comment
Share on other sites

Varmaan monella on kokemusta noista paperijutuista, eli mulla olis nyt muutama kysymys (kun matkatoimistosta en saa ketään kiinni ja maistraatissa eivät oikein tienneet), eli:

- pitääkö Suomesta saatava esteettömyystodistus ja syntymätodistus olla legalisoituja (tarvitaan apostille leima, joka siis maksaa maistraatissa 9 e/todistus), tarvitaanko apostille leima johonkin muuhun?

- onko vaadittava syntymätodistus maistraatista saatava englanninkielinen syntymätodistus

- missä otitte niitä oikeaksi todistettuja kopioita noista todistuksista (ja passin kuudesta ekasta sivusta), onko kirjakaupoissa myös englanninkielisiä leimoja "oikeaksi todistettu kopio" (jollaisia on ainakin suomeksi)

-tarvitaanko näiden lisäksi jotain muuta (jos ei ole eronnut/leski yms)

Kiitos paljon, jos joku viitsii vastata -saadaan asioita eteenpäin!

Link to comment
Share on other sites

Varmaan monella on kokemusta noista paperijutuista, eli mulla olis nyt muutama kysymys (kun matkatoimistosta en saa ketään kiinni ja maistraatissa eivät oikein tienneet), eli:

- pitääkö Suomesta saatava esteettömyystodistus ja syntymätodistus olla legalisoituja (tarvitaan apostille leima, joka siis maksaa maistraatissa 9 e/todistus), tarvitaanko apostille leima johonkin muuhun?

- onko vaadittava syntymätodistus maistraatista saatava englanninkielinen syntymätodistus

- missä otitte niitä oikeaksi todistettuja kopioita noista todistuksista (ja passin kuudesta ekasta sivusta), onko kirjakaupoissa myös englanninkielisiä leimoja "oikeaksi todistettu kopio" (jollaisia on ainakin suomeksi)

-tarvitaanko näiden lisäksi jotain muuta (jos ei ole eronnut/leski yms)

Kiitos paljon, jos joku viitsii vastata -saadaan asioita eteenpäin!

Heippa Orkidea!

Kaikissa papereissa pitää olla apot, eli kun otatte molemmille esteettömyystodistuksen sekä väestörekisteriotteen kyseisellä "tarralla" niin niillä pärjäätte.

Meillä riitti se, että papereista otti valokopiot, samoin passien 3 eka aukeamasta ja laittoi ne menemään (eli ei tarvinut olla oikeiksi todistettuina, voihan se olla että systeemi on muuttunut sen jälkeen...), viralliset piti tosin olla sitten mukana siellä virastokierroksella.  

(Nämä samat ohjeet sain silloin aikaisemmin matkassa olleilta, laitetaan ne nyt sitten julkisestikin näkyville)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tervehdys!

Nyt puolen vuoden päästä palaan asiaan kesälomien varmistuttua ja olemme todella menossa naimisiin Mauritiuksella 10.7.2007! Häät pidetään Sands-hotellissa ja loppuloman ajaksi siirrymme Dinarobin-hotelliin. Molemmissa hotelleissa hääpari saa lisäetuja ja Dinarobinissa täysihoidon. Lennot alkavat heinäkuulle olla aika täynnä joten onneksi saimme vielä lennot haluamillemme päiville. Matkat ja hääpaketin otimme MrTravelin kautta, tosin esim. Arealla oli myös hyvä palvelu. Huhtikuun alussa voimme hakea maistraatista paperit ja lähettää ne matkatoimistoon, joka sitten hoitaa ne edelleen Mauritiukselle. Nyt vain odottelemaan, matkat on jo varattu! Kengät ja korut puuttuvat vielä, hääpuvun hankin jo viime elokuussa. Matkatoimisto laittaa meille vielä esitteitä ja hinnastoja yhdessä varausmaksun kanssa ja loppulasku tuleekin sitten 45 päivää ennen reissua. Kaikki näyttää nyt hyvältä!

Link to comment
Share on other sites

Mulla olisi kysymys: kun otin matkatoimiston kautta hääpaketin, mutta siihen ei kuulu varsinaiset hääjärjestelyt, niin voinko käyttää jotain muuta paikallista toimistoa, koska kyseisen lafkan hinnat ovat aivan järkyttävät! Vuoden 2007 hinnat: morsiuskimppu alkaen 70 eur, 36 valokuvaa + negat + albumi alkaen 350 eur, tunnin video alkaen 400 eur, hääkakku alkaen 100 eur. Voiko todellakin olla näin kallista? Paljonko teillä muilla on maksanut, jotka olette siellä häitä viettäneet? Varmasti paikallisesti saisi hieman halvemmalla nuo palvelut. Olen jo maksanut 500 euroa ylimääräistä matkatoimistolle, jotta viralliset paperiasiat ja hääpäivän sopiminen sujuvat, en todellakaan haluaisi laittaa enää tuhatta euroa päälle muihin kustannuksiin.

Lisäys: kuinka vanhan todistuksen he hyväksyvät Mauritiuksella? Onko se 3 vai 4 kk? Voisimme periaatteessa hakea paperit maistraatista jo viikon päästä, mutta olisi epämukava yllätys jos ne olisivat vanhentuneita Mauritiukselle mennessä.

Link to comment
Share on other sites

Moi Satus!

Varmasti saat paikalliselta toimistolta kaikki järjestelyt halvemmalla. Me käytettiin paikallista toimistoa ja järjestelyille tuli hintaa 990 €. Pakettiin kuului paikan päällä kaikki paperiasioiden hoito, kukat (mun kimppu ja pöydälle iso kukkakoriste), kakku, valokuvat (128 kpl, negat ja albumi) kuohuviini ja hedelmiä. Lisäksi häät järjestettiin rannalla eikä hotellialueella. Kaikki kuljetukset hoidettiin eikä itse tarvinnu huolehtia mistään. Suosittelen!  

Link to comment
Share on other sites

Eikö kukaan Mauritiuksella ollut osaisi auttaa? Saavatko paperit (syntymätodistus, esteettömyystodistus) olla enintään 3 vai 4 kk vanhoja, kun ne lähetetään Mauritiukselle? Oletteko kuullut tällaisesta aikarajasta? Lasketaanko tuo 3 tai 4 kuukautta taaksepäin hääpäivästä vai siitä päivästä, jolloin paperit viedään Mauritiuksella virastoihin? Voisin ensi viikolla tilata paperit maistraatista jos aikaraja on 4 kk mutta jos se onkin vain 3 kk niin sitten paperit ovat jo vanhentuneita hääpäivänämme (10.7.2007).

MinttuLiisa: olen jo maksanut hääpaketin hinnan matkatoimistolle, mutta siihen ei tosiaan kuulu mitään muuta kuin paperien ja virallisten asioiden + hääpäivän ajankohdan järjestäminen. Heidän agenttinsa, jonka hinnaston sain, vaikuttaa vaan tosi kalliilta, joten ajattelin että voisin kysyä joltain toiselta toimistolta hintoja kakun, kukkien, kuvauksen ym. suhteen. Saisikohan hotelli Sandsilta suoraan näitä palveluja?

Link to comment
Share on other sites

Saisikohan hotelli Sandsilta suoraan näitä palveluja?

Me ainakin otettiin kaikki suoraan Sandsista. Itse asiassa meille ei edes agentin kautta tarjottu noita. Kaikki kukat, hääpaikka, koristelut, meikkaus- ja hiustenlaittoajat, puvun "silitys", illallinen, kuvaus jne. sovittiin tulostamme seuraavana päivänä hotellin guest relations henkilön (Cathrine Roussety) kanssa, ja ne myös laskutti hotelli meiltä suoraan (lukuunottamatta video- sekä tavallista kuvausta). Eli todellakaan mistään ei vielä koto-Suomessa tarvinut murehtia vaan kaikki kävi nopeasti ja ammattitaidolla paikan päällä!

Link to comment
Share on other sites

Hei,

me ollaan menossa Sandsissa naimisiin huhtikuussa ja hotellin tarjoamat extrapalvelut ovat mielestäni halvemmat (melko paljonkin) kuin nuo, jotka olit saanut matkanjärjestäjän agentin kautta. En nyt muista tarkkoja hintoja, mutta laita vaikka privaa jos haluat tarkempia tietoja.

Täällä alkaa jo kohta olla matkakuumetta... Kolmen viikon päästä matkaan!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...