Jump to content
Naimisiin.info

Naimisiin Mauritiuksella kahdestaan


Recommended Posts

Hei satus! Papereista: juuri tarkistin esteettömyystodistuksesta, että se on voimassa 4 kk sen antamisesta, se siis ihan lukee siinä (ja eihän syntymätodistuksessa ole mitään voimassaoloaikaa?!) Mauritiukselta saadun ohjeen mukaan paperit pitää olla siellä viimeistään 8 viikkoa ennen hääpäivää. Ihan viime tippaan en jättäisi, sillä sitten kuulemma kyselevät vielä perään, jos jotain puuttuisi/ei olisikaan oikeita papereita.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei Vieras, tiedän kyllä että Suomesta myönnettävät todistukset ovat voimassa 4 kk aivan kuin Suomessakin, mutta tarkoitin sitä, että Mauritiuksen virastot eivät hyväksy 3 tai 4 kuukautta vanhempia todistuksia, en vain muista onko kyseinen raja tuo 3 vai 4 kk. Jos menen Mauritiuksen virastoihin 9.7.2007 ja todistukset ovat päivätty 8.3.2007 niin nehän ovat silloin vanhentuneet jos aikaraja on vaikka 4 kk. Tätä tarkoitin. Haen joka tapauksessa paperit maistraatista varmuuden vuoksi vasta huhtikuun alussa niin ei tule mitään epäselvyyksiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heipä hei kaikki!

Nyt on matka ohi ja paluu arkeen on tapahtunut. Matka oli aivan ihana ja häät sujuivat hyvin. Ja niistä aiemmin murehtineista hääkuvista tuli aivan ihanat!! Meille sattui vielä illaksi sateenkaarikin, joten saatiin vielä vähän extra elementtejä kuviin.

Sands oli todella ihana hotelli, rauhallinen ja aivan ihana henkilökunta. Belle Mare Plage taas tuntui Sandsin jälkeen todella suurelta turistihotellillta ja aluksi tuntui että missä se ihana rauha oikein on, mutta kyllä siihen sitten tottui. Lapsia siellä oli meidän aikaan melko paljon mitä taas Sandsissa ei ollut. Mutta ne Belle Maren ruuat... ne olivat aivan mahtavat!!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Melissa järjesti meidän häät mutta tästä Cathrinesta meillä ei kyllä ollut havaintoa. Toisena hääorganisoijana meillä oli muistaakseni MaryJane-niminen tyttö. Nämä tytöt kyllä hoitivat hommansa todella hyvin.

Sands oli kyllä ihanan rauhallinen hotelli ja kaikki toimi siellä todella hyvin. Myös Boathouse toimi siellä mielestäni paljon paremmin kuin Belle Mare Plagessa, vaikkakin siellä oli kyllä enemmän eri harrastemahdollisuuksia. Mutta Sandsissa taas kaikkeen pääsi jonottamatta. Mieleen jäi myös saunan ja hammamin käyttö ihan privaatisti ja ilmaiseksi kun taas BMP kaikki nämä kyllä löytyivät + porealtaat ja kylmäaltaat mutta ne kaikki olivat yleisessä käytössä (mutta siellä ei kyllä ollut yleensä paljon ketään).

Toisaalta hotellin vaihto oli kyllä loistava, sillä uskon että olisimme ehkä vähän kyllästyneet olemaan samassa hotellissa kaksi viikkoa. Vaikka esimerkiksi ruuat olivat hyvinkin runsaat ja vaihtelevat niin silti siihen alkoi tottua viikossa. Myös itä- ja länsipuoli saaresta olivat hieman erilaisia.

Link to comment
Share on other sites

Onkohan kenelläkään kokemuksia Le Victoria -hotellissa järjestetyistä häistä? Avokkini kanssa oltaisiin mahdollisesti varaamassa matkaa ensi vuoden helmikuulle (2008) ja tuo olisi yksi hotellivaihtoehto.

Mitähän kaikkea kannattaa kysellä hotellin tarjoamista palveluista? Ja onkohan ylipäätään jokaisella hotellilla mahdollista järjestää häät?

Uskoisin, että paperiasioista selviydymme itse, lähinnä huolettaa tuo häiden järjestyminen paikan päällä (koristelut, musiikki, hiusten laitto yms.)

Link to comment
Share on other sites

Moikka Katjula!

Mä ottaisin sinuna yhteyttä johonkin paikalliseen yritykseen joka järjestää häitä. Ei tartte ite miettiä enää mitään, ei muuta kun hääpuku päälle ja menoksi! En myöskään suosittele tuota paperiasioiden hoitoa omin päin. Siellä Mauritiuksella on ne toimistot niin ihmeellisissä paikoissa ja niin epämääräisiä että me ei ainakaan oltais siitä selvitty. Me tavattiin siellä toimistoissa kaksi pariskuntaa jotka oli menossa samana päivänä naimisiin kun me. Niillä oli ihan vääriä lappuja mukana ja muutenkin ihan pihalla, meidän hääkoordinaattori otti ne mukaan ja ne kulki meidän mukana toimistosta toiseen. Sen päivän jälkeen ne kyllä kiitteli kovasti että oli joku joka opasti! Mä otin yhteyttä sähköpostitse sellaseen toimistoon kun Ward travel ja ne sitten hoiteli meille kaiken mahdollisen. Kaikki sujui kuin rasvattu ja loma oli mitä ihanin!

Link to comment
Share on other sites

Nyt olisi meillä matka varattu ja päädyimme lopulta Le Canonnier hotelliin. Seuraavaksi pitäisi olla yhteydessä hotellin koordinaattoriin, käsittääkseni hän voisi auttaa myös noiden paperiasioiden kanssa.

Onkohan tällä hetkellä muita Mauritiukselle matkaajia täällä?

Oliko kenelläkään kokemusta tuossa kyseisessä hotellissa vihkimisestä? Käsittääkseni on enemmän perhehotellin tyyppinen (ei kyllä meitä haittaa) mutta aivan ihania olivat heidän kotisivullaan näytetyt kuvat paikasta.

Link to comment
Share on other sites

Katjula:

Me mentiin naimisiin Le Canonnierissa, kertomuksen löydät kyllä tästä ketjusta. Kysy vaan vapaasti lisää, mikä tahansa mieltä painaa, koetan auttaa parhaani mukaan!

Muuten, me kysyttiin kanssa hotellin hääkoordinaattorilta suoraan apua, ja sanoi ainakin silloin (keväällä 2006 oltiin reissussa) etteivät auta, suosittelivat ottamaan paikallisen matkatoimiston apuun. Näin sitten tehtiin, ja ihan hyvä niin. Toivottavasti teitä onnistaa paremmin, mutta varaudu siihen että eivät suostu suoraan avittamaan...

Link to comment
Share on other sites

Onkohan tällä hetkellä muita Mauritiukselle matkaajia täällä?

Me matkataan Mauritiukselle lokukuussa, mutta majoitutaan The Sandsiin. Piiitkän harkinnan jälkeen valittiin tuo hotelli, hyviä vaihtoehtoja oli kyllä monta.

Meiän ois tarkoitus olla yhteydessä hotellin hääkoordinaattoriin, mutta ilm. paikan päälläkin hoituu tarvittavat jutut. Toki paperijutut täytyy hoitaa etukäteen. Mä ymmärin, että hekin auttavat papereiden kanssa, toki ne täytyy olla asianmukaisesti hoidettu jo täällä meillä.

Link to comment
Share on other sites

Kata-78:

En ollut vielä yhteydessä sinne hotelliin mutta täytyypä kysäistä, josko voisivat auttaa niissä papruasioissa, jos eivät auta, niin täytyy sitten ottaa paikalliseen matkatoimistoon yhteyttä.

Otitteko hotellilta hääpaketin ja jos niin mitä kaikkea se sisälsi ja paljonko noin suunnilleen maksoi? Minkälaista häämusiikkia teillä oli vihkimisessä?

Itsellä vielä vähän hakusessa, mitä kaikkea tahdotaan sinne, toisaalta kun ollaan vaan kahdestaan menossa (ei ystäviä, eikä sukulaisia) häät voivat olla yksinkertaiset ja rennot. Hääpukuakaan en ole vielä kovin tarkkaan suunnitellut <- sellainen toki mikä menee helposti mukana matkalaukussa.

Link to comment
Share on other sites

Katjula:

Nyt kysyt niin vanhoja asioita etten kyllä hintoja osaa enää sanoa (ei paljon kuitenkaan). Mut otettiin hääkimppu ja valokuvaus (muistaakseni 36 kuvaa) ja samppakaljaa vähän, kakku ja illallinen tuli hotellin puolesta onnitteluina. Musiikkia ei otettu ollenkaan, seremoniaosuus kun oli käytännössä 1 h valokuvausta ja vajaa puolikas vihkimiseen ja kakun nauttimiseen. En kai valehtele paljon jos sanon että kukat oli n. kolmekymppiä (euroina), muista en osaa enää kyllä sanoa mitään varmasti...

Link to comment
Share on other sites

Nyt saimme hotellimme (Le Canonnier) hääkoordinaattorilta sähköpostia sekä hinnaston...hiukka hirvitti noiden valokuvien hinnat 325 (36 kuvaa 15x21) ja hintoihin tulee vielä vuoden 2008 alusta 15 % korotus  :o viestin mukana tuli "esittely" noista kuvista ja ei kyllä minusta ihan niin hyvätasoisia kuvia ollut (siis näytti pikemminkin tavallisilta lomakuvilta...) että ihan noin paljoa kannattaisi kuvista maksaa.

Muistaako kukaan minkä verran teillä maksoi nuo hääkuvat? Ja oliko kuvaaja hotellin kautta tilattu vai jostain erikseen?

Eihän tuohon vielä meidän budjetti kaadu mutta täytyy sitten karsia jostain muusta.

Entä minkä verran maksoi noiden virallisten papereiden hoitaminen ja mitä kaikkea siihen sisältyi? Mitä kautta hoiditte virallisten papereiden hoitamisen?

Link to comment
Share on other sites

^

Meillä maksoi n. 200 euroa n. 125 kuvaa laitettuna valmiiksi mauritiuslaista käsityötä oleviin kansioihin sekä 200 euroa DVD editoituna. Tämä Sandsissa 2005. Kuvaajan hommasi hääkoodrinaattori. Eli jos laittamasi hinta oli euroja, niin ihan törkeältä kyllä kuulostaa  :-/

Link to comment
Share on other sites

Herranjestas sentään, ei meillä noin paljon ne 36 kuvaa maksaneet. Muistaakseni oli luokkaa parisataa-kakspuolsataa (kaikki yhteensä). Ja niiden kautta otettiin valokuvauskin...

Link to comment
Share on other sites

Juu, euroina nuo tosiaan oli ilmoitettu

Hinnastossa oli näin ilmoitettu (suomennettu):

Video (DVD) maksaa 250 euroa,

Tavalliset valokuvat  (negatiivit + albumi) 250 euroa (36 kuvaa 15 x 21) / 200 euroa (50 kuvaa 10x 15)

Digikuvat 325 euroa (36 kuvaa 15 x 21)

hääkimppu 40 euroa

<- niin ja tosiaan tuossa hinnastossa oli mainittu että hintoihin tulee 15 % korotus joulukuun 2007 alusta.

Nyt saimme myös noiden virallisten papereiden hoitamisesta hinnaston eli 490 euroa maksaisi niiden hoitaminen (sisältää kaikki paperien toimittamiset ym. sekä kuljetukset virastoissa). Mitä mieltä olette tuosta hinnasta, onko kohdallaan?

Link to comment
Share on other sites

Hei Katjula,

myös meillä maksoi saman verran häiden paperiasioiden järjestely Mauritiuksella, meillä matka Mr Travelin kautta. Lähdemme 5.7.2007 (eli enää kuukausi!) ja olemme ensin Sandsissa, jossa häät ja sitten siirrymme Dinarobiniin. Huolenaiheena vielä hääpuvun kuljettaminen ja niin kuin sinullakin, valokuvauksen hinta. Jos katsot viestiäni 3.3.2007 niin huomaat että samoissa hinnoissa ollaan (olet varmaankin saanut saman hinnaston, Sandsissa kun yövytään).

Muuten kaikki alkaa olla valmista, muutama hienosäätö vielä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
^

Meillä maksoi n. 200 euroa n. 125 kuvaa laitettuna valmiiksi mauritiuslaista käsityötä oleviin kansioihin.

Piti vielä lisäämäni, että kuvat saatiin myös CD:llä sekä negat mukaan...

Mekin muistaakseni jotain 500 euron luokkaa Helin Matkoille maksettiin niistä papereiden hoitamisista. Nykyään käsittääkseni niiden hinta on huomattavasti kalliimpi.

Kyllä ne osaa häillä rahastaa, mutta niin osaavat Suomessakin. Mutta kukapa meistä Mauritiukselle menee naimisiin mennäkseen kuitenkaan pelkästään rahaa säästääkseen  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä myös suunnitelmissa mennä naimisiin Mauritiuksella ensi talvena. Ajatuksissa olisi ottaa yhteyttä johonkin paikalliseen firmaan joka järjestää häitä. Te jotka olette tällaista palvelua käyttäneet, olisi mukava kuulla ketä suosittelette. Ketjusta bongasin aikaisemmin mainitun White Sand Toursin, sinne ainakin ajattelin lähettää kyselyä sähköpostilla. Missä vaiheessa toimistoon kannattaa olla yhteydessä, siis kuinka paljon ennen häitä olette yhteyttä sinnepäin ottaneet?

Te jotka olette jo häät toteuttaneet olisin kysynyt olisiko mahdollista saada nähdä joitakin teidän hääkuvia? Mulle voi laittaa sähköpostia [email protected]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mekin ollaan nyt kallistumassa Mauritiuksen puoleen, Kap Verden jälkeen. Saatiin nimittäin jostain edustustosta selvitys, miten naimisiin meno Kap Verdellä ehkä onnistuisi ja kun jo pelkästään sitä lukiessa hengästyi, niin päädyttiin ajattelemaan jotain hieman helpompaa vaihtoehtoa

Kolmeen hotelliin lähetetty tiedustelu heidän hääjärjestelyiden hinnoista. Saisivat vastaukset vaan tulla jo!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Heips kaikille!

Meilläkin on täällä suunnitelmat kovaa vauhtia käynnissä, menemme naimisiin Mauritiuksella lokakuussa. Papereita tässä keräillään ja tänään tuli pieni paniikki, kun näyttää siltä, että emme saa syntymätodistuksia mistään. Kirkkoherranvirastossa ei kuulemma ole syntymätodistuksen nimellä olevaa todistusta, vain virkatodistus. Matkatoimistossa sanoivat, että kyllä pitää olla synt. todistus, että muillakin naimisiin menneillä on ollut.  :-/

Tänään kävin kirkkoherranvirastossa ja sain nyt sitten nelikielisen virkatodistuksen, täytyy kai vaan toivoa, että hyväksyvät sen Maureilla.

Sanokaas nyt, oletteko saaneet syntymätodistuksen (Birth certification) nimellä olevan todistuksen vai virkatodistuksen? Meillä on nyt sit kaksi todistusta, jotka ovat nimeltään virkatodistuksia...

Link to comment
Share on other sites

Hei,

me pyydettiin syntymätodistukset maistraatista (vaikka kuulutaankin kirkkoon), sanoivat vain, että laitetaan otsikoksi certificate of birth (ja sisältö oli kai sama kuin sen virkatodistuksen) ja todistus oli siis englanniksi. Tämä kelpasi ainakin meillä (tietysti ne apostille-leimat otettiin näihin myös).

Link to comment
Share on other sites

Hei,

me pyydettiin syntymätodistukset maistraatista (vaikka kuulutaankin kirkkoon), sanoivat vain, että laitetaan otsikoksi certificate of birth (ja sisältö oli kai sama kuin sen virkatodistuksen) ja todistus oli siis englanniksi. Tämä kelpasi ainakin meillä (tietysti ne apostille-leimat otettiin näihin myös).

Juu, mekin pyydettiin ja ohjasivat meiät kirkkoherranvirastoon. Täällä meillä ei siis onnistunut kummassakaan saada tuollaisella otsikolla olevaa todistusta.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Menimme naimisiin Mauritiuksella 10.7.2007 eli kaksi viikkoa sitten. Pyysimme Helsingin maistraatista syntymätodistukset neljällä kielellä: suomi, ruotsi, saksa ja englanti (papereissa lukee Extract from the population information system in Finland - for marriage). Nämä kelpasivat Mauritiuksella aivan hyvin. Kukaan ei tosin edes kysynyt alkuperäisiä papereitamme paikan päällä. Voin suositella lämpimästi Mautourco-nimistä firmaa, järjestivät viralliset asiat tosi hyvin.

Suomessa asioimme Mr. Travelin kanssa, jolle myös kaikki maksut hoidettiin. Matkatoimisto piti yhteyttä (tarvittaessa) paikalliseen firmaan eli tässä tapauksessa Mautourcoon.

Voi olla eroja paikkakunnittain maistraattien tietotasossa, Helsingistä todennäköisemmin menee enemmän ulkomailla naimisiin, joten tietävät paremmin, miten toimia. Pointti on, että todistuksesta käy ilmi koko nimet, syntymäaika ja -paikka, siviilisääty, osoite,vanhempien tiedot ym. ym. Kyllä maistraatti osaa nämä paperit antaa.

Itse häätapahtumasta: aivan mahtava!! Häät olivat Sands-hotellissa, jossa osattiin järjestää nämä asiat asiantuntevasti ja upeassa ympäristössä. Dinarobin-hotellista puolestaan ei ole mitään pahaa sanottavaa, puhdasta luksusta. Sandsin huoneet olivat ehkä pieni pettymyksen aihe (kylmät ja kosteat näin heidän talvella ja ehkä vähän kolkot).

Kysykää vaan jos tarviitte tuoreita tietoja Mauritiukselta. Voin laittaa myös jotain hääkuvia sähköpostiin. En kylläkään voi varauksetta suositella omaa hääkuvaajaamme!

Link to comment
Share on other sites

Onnea Satukselle avioitumisesta! Kiva kuulla, että The Sandsissa homma toimi, mekin mennään siellä naimisiin. Oliko teidän vihkiminen rannalla? Onko The Sands kuinka kallis, siis syöminen ja juominen siellä? Oliko teidän valokuvaaja hotellin kautta vai järkkäävän toimiston?

Juu, meillä on maistraatista jo tuo Extract from the population information system in Finland - for marriage todistus (kaksikielisenä) ja nyt sit tulee hieman toisenlainen vielä seurakunnasta. Muuta eroa ei oikeastaan ulkoasun lisäksi ole kuin se, että maistraatin todistuksesta jättivät pois vanhempien nimet, ne löytyvät toisesta todistuksesta. Ehkä me sit pärjätään näillä papereilla.

Muoks. Asiasta viidenteen, eli rokotuksista. Ootteko ottaneet hepatiittirokotuksen lisäksi jonkin muun rokotuksen Maureille mennessä? Rokote.fi:ssä suositeltiin myös lavantauti-rokotetta, mutta tk:ssa hoitaja sanoi heti, ettei tarvitse. Mä haen nyt sit pelkän yhdistelmärokotteen hepatiittiin.

Link to comment
Share on other sites

Sandsissa vihkiminen tapahtuu gazebossa eli huvimajassa joka on huoneiden ja rannan välisellä alueella nurmikolla. Tietenkin muuallakin voi vihkiä, kuten sukellusveneessä tai katamaraanilla, mutta se sitten maksaa ekstraa. Wedding coordinator on Melissa tai Schweta, molemmat ovat tosi ystävällisiä. Meillä oli valokuvaaja hotellin kautta, maksoi 200 euroa plus kuvat cd-romilla 80 euroa. En voi varauksetta suositella kuvaajaa sillä jälki ei ollut ammattimaista läheskään kaikissa kuvissa. Saimme kuitenkin ihan tarpeeksi onnistuneita otoksia.

Sands ei ole lainkaan kallis, hinnat ravintoloissa ovat Suomen hinnoissa. Meillä oli puolihoito eli ainoastaan lounaasta maksoimme ja tietenkin juomista. Kaikki laitetaan huoneen piikkiin ja maksetaan loppulaskulla lähdettäessä. Kaikki riippuu siitä, juoko joka aterialla viiniä vai vettä ja viihtyykö illalla baarissa paljon, näistähän kertyy viikossa tai parissa iso summa.

Ei ollut rokotuksia muuta kuin se pitkäaikainen Havrix-rokote. Itikanpistoja saimme paljon juuri Sandsissa yöaikaan, koska huoneissa ei ollut elektronista hyttystentappajaa. Toistaiseksi ei ole tullut mitään, mutta punoittavat patit olivat inhottavia hääpäivänä! Onneksi eivät näy kuvissa. Vieläkin kutittaa osaa pistoja vaikka tulimme jo viikko sitten takaisin.

Vinkki: kannattaa varata paljon aikaa meikkiin ja kampaukseen, me olimme valmiiita aivan viime minuuteilla ja meikkaukseen käytettiin aikaa huimat 20 minuuttia ja laittoivat sitten liikaa poskipunaa ja rajauksia. Eipä tuo kuitenkaan kuvissa pahalta näyttänyt. Pyydä aika koemeikkaukseen niin saat valita itsellesi sopivat meikit ettei tule pettymyksiä. Ostin paketin, johon kuului hieronta, meikkaus, hiukset, manikyyri ja pedikyyri ja sen hinta oli hieman yli 200 euroa muistaakseni. Kannattaa käydä myös muissa ihanissa hoidoissa! Sandshan tarjoaa hääparilla yhteisen tunnin hieronnan joka tapauksessa sekä kuohuviiniä, naiselle pareon, miehelle teepaidan ja hedelmäkorin hääpäivänä. Lisäksi he koristelevat huoneen seremonian tai illallisen aikana poissaollessanne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...