Jump to content
Naimisiin.info

Naimisiin Mauritiuksella kahdestaan


Recommended Posts

Kiitos vinkeistä Satus!  

Onkohan siellä muita kuin se yks valokuvaaja. Ois kiva saada hyviä kuvia, kun maksavatkin... Meillä on kans puolihoito, viiniä ei juoda eikä varmaan muutenkaan tissutella pahemmin. Eli ei varmaan kovin tyyriiksi tule.

Meikin mä teen itse, juurikin tuon takia mitä mainitsit. Mä haluan näyttää itseltäni niin tärkeänä päivänä. Kampaus ois tarkoitus teettää siellä, hoitojakin oon funtsinut... Jonkunlainen hoitopaketti ois kyl kiva.

Ei malttais odottaa! Tänään tasan kolme kuukautta meiän hääpäivään!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei!

Ollaan lähdössä marraskuun lopussa Mauritiukselle ja mennään naimisiin siellä. Hääpäivä on jo päätetty ja hotelli sekä matkat varattu. Hotellimme on Le Coco Beach.

Olemme kyselleet erilaisia hääpaketteja hotellistamme sekä Ward Travelista. Molemmista löytyi kivat paketit. Olemme kuitenkin lopulta kallistumassa hotellin paketin puolelle, koska se sisältää samalla illallisen sekä aamiaisen huoneeseen häitten jälkeisenä aamuna yms. ja ehkä järjestäminenkin on jonkun verran helpompaa hotellin kautta. Olen ollut yhteydessä sekä matkatoimistoon, että myös hotellin hääkoordinaattoriin. Molemmista paikoista sain vastauksen jo samana päivänä ja olivat todella ystävällisiä. Kummassakin tapauksessa saamme apua/joku on mukana paperiasioiden hoidossa Port Louisissa ja paperiasiat hoidetaan myös häiden jälkeen kuntoon.

Eli onko kellään kokemuksia Le Coco Beach-hotellista?

Kaikki kokemukset ja tiedon muruset otetaan ilolla vastaan

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Ollaan lähdössä marraskuun lopussa Mauritiukselle ja mennään naimisiin siellä. Hääpäivä on jo päätetty ja hotelli sekä matkat varattu. Hotellimme on Le Coco Beach.

Sama paikka! Sama paikka! Meillä tosin vasta helmikuussa, etten sinänsä pysty sua jeesaamaan tai antamaan infoa, mutta mä ajattelinkin, että jos sä pystyisit infoomaan mua sit ku tuut takas

Link to comment
Share on other sites

Moikka!

Meillä vihkiminen Mauritiuksella marraskuussa  :). Paperiasiat hoitaa Mauritours. Sain juuri meilin tarvittavista papereista ja siinä pyydettiin syntymätodistusten ym. lisäksi seuraavat paperit:

Actual profession of the bride and groom (attestation from they employer)

Actual residental address of the couple (ex: proof of electricity or telephone bill)

Onko muilta pyydetty vastaavia ja minkälaisia dokumenttejä lähetitte?  :-?

Kiitos jo etukäteen!

Link to comment
Share on other sites

Suoraan hotelliin otin yhteyttä ja oli muuten tasan ainoa paikka josta sain vastauksen. Mauriciasta tuli vastaus, etteivät auta paperitöissä, johon vastasin, että mites sit toimitaan kun matkatoimisto ei jeesaa, ni tähän ei enää vastausta koskaan tullutkaan

Teillä on ilmeisesti myös hotellin kautta kaikki järjestetty?

Juu, olin yhteydessä ensin sinne Ward Traveliin, mutta otin sitten myös yhteyttä hotelliin. Kummastakin vastailtiin tosi nopeasti. Hotellin hääkoordinaattori meinas ensin, että meidän pitäis hoitaa hääjärjestelyt oman matkanjärjestäjän kautta, mutta kerroin että matkanjärjestäjä ei niissä asioissa ole apuna.

No sen jälkeen meilailtiin muutaman päivän ajan ja nyt kaiken pitäis olla ok. Hääpaikka (gazebo tai ranta) päätetään vasta paikanpäällä, hääpäivä ja muut sellaiset on jo päätetty

Mauritiuksella saapumisesta seuraavana päivänä mennään tapaamaan Nadiaa (hääkoordinaattoria), ilmeisesti katotaan koristelut, illallinen, kampaaja yms. Siitä seuraavana päivänä mennään Port Louisiin hoitaan paperiasiat ja sitten viikonloppu levätään ja maanantaina mennään naimisiin :) Eli ehtii ottaa hyvän rusketuksen hääpäiväksi. Onneksi meistä kumpikaan ei oo kovin palavaa sorttia, tosin pitää ehkä kuitenkin ottaa vähän varman päälle kertoimien kans, ettei satu vahinkoa

Link to comment
Share on other sites

Mä olen ollut Audreyn ja Isabellen kanssa jutuissa. Hotellin koordinaattoreita kaiketi kans. Montako niitä siellä oikein on? ;D Itse asiassa Audreyn kanssa mä puhuin puhelimessa ja sovittiin siinä hääpäivä. Multa kysyivät ainoastaan, että hoitaako matkatoimisto vai hotelli virallisen osuuden. Ja meille ei tarjottu rantaa hääpaikaksi ollenkaan, ei silti, ei oltais tahdottukaan tahtoa siellä ;D

Helppo tapa tää on mennä naimisiin. Siinä kun kaverit askarteleepaskartelee hääkarkkeja, itse voi heilutella vain varpaitaan

Link to comment
Share on other sites

Meidän hääpakettiin kuului muistaakseni 80 kuvaa. Kuvaaja tuli hotellille näyttämään kuvia seuraavana päivänä ja oli jo valinnut ne 80 HÄNEN mielestään parasta kuvaa. Niissä oli mukana kaikkia silmät kiinni otoksia ja vesihiihtäjää taustalle ja ylimääräisissä paljon parempia kuvia. Kuvaaja alkoi sitten kauppaamaan ylimääräisiä, hintaan 250€! Naurettiin vaan aika makeasti että kiitos mutta ei kiitos. Hinta alko sitten tippumaan, eka kahteen sataan ja siitä alaspäin. Sanotiin vaan että ei me mitään makseta niin lopulta se kuvaaja sano että pitäkää kaikki kuvat, hän antaa ne häälahjaksi. Mitäpä se ois niillä tehny kun ne oli jo valmiiksi teetetty. Tuli tosi paha mieli kun se yritti ihan selkeesti vaan kusettaa meiltä rahat pois. Muuten oli tosi kiva tyyppi ja mukava koko päivän. Eli tuollasta summaa meiltä pyydettiin ylimääräisistä kuvista. Muistaakseni sen viimenen tarjous oli jotain 50 € luokkaa eli hinnoissa on aika paljon neuvottelemisen varaa...

Link to comment
Share on other sites

Me suunnitellaan avopuolisoni kanssa naimisiin menoa mauritiuksella. Mitä kokemuksia teillä on eri matkatoimistoista ja mitä kautta olette tilanneet matkan? Mikä olisi edullisin matkatoimisto? Me ollaan mietitty kaleva travelia tai ebookersia. Mitä mieltä olette all inclusivista?  Jännittää mennä naimisiin ulkomailla sen takia kun meillä on molemmilla huono englannin kielen taito? Onko mistään matkatoimistosta suomalaista henkilökuntaa mauritiuksella auttamassa häiden järjestelyissä? Saako sen hääseremonia paikan valita itse vai valikoiko ne häiden järjestäjät siellä paikan päällä? Puhuuko ne maurituksella hyvää englantia? Paljonko maksaa hääpaketti, jos ottaa ihan jonkun peruspaketin? Entäs todistajat, jos ei ole ystäviä mukana, niin miten hoituu todistajat?

marre82

Link to comment
Share on other sites

Wow, olipas tuossa litania kysymyksiä, Marre82 ;D !!

Veikkaisin että suureen osaan noita kysymyksiä löydät vastaukset tätä ketjua lueskelemalla, mutta tässä pariin sellaiseen, jota kukaan ei aiemmin ole kysellyt, lyhyet vastaukset:

Onko mistään matkatoimistosta suomalaista henkilökuntaa mauritiuksella auttamassa häiden järjestelyissä? En usko, kaikki on paikallisia. Matkatoimistojen ihmisillä on hyvä englannin kielen taito, eli jos epäilee omaa kielitaitoaan niin kannattaa ottaa sanakirja mukaan (näin meillä oli, ei sitä tosin tarvittu kertaakaan).

Saako sen hääseremonia paikan valita itse? Kyllä saa, noin yleisesti ottaen. Hotelleilla on kylläkin ne omat paikat (gazebot, puutarhat tms.) mitä suosittelevat.

Entäs todistajat? Meillä oli todistajina hotellin johtajatar ja häiden organisoinnissa auttanut henkilö, eli järjestävät ne siellä sitten "viran puolesta" kunhan mainitsette asiasta.

Link to comment
Share on other sites

Moi Marre82!

Älä suotta mieti tuota kielijuttua, pärjäätte miehenne kanssa varmasti oikein hyvin. Kaikki on paikan päällä oikeasti tosi simppeliä, laitat vaan puvun päälle ja otatte sormukset mukaan. Paikalliset hääkoordinaattorit osaavat kyllä hommansa.

All inclusive on mun mielestä aika turha, aamupala on todella runsas ja monipuolinen. Sillä pärjää kyllä pitkälle. Mä en ainakaan ois jaksanu lounasta syödä ja toisaalta jos sen ois ottanu niin varmaan oltais jumituttu enemmän omalle hotellille. Me haettiin kaupasta jotain pientä syötävää (hedelmiä tms.) jotka kulki rannalla mukana. Paikalliset elintarvikkeet on edullisia.

Pidä meidät ihmeessä ajan tasalla että miten järjestelyt etenee. Ihana lukea teidän muiden juttuja vaikka omat häät on jo vietetty  

Nim. Mauritiukselle sydämensä menettänyt

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset vastauksista!

Me mietitään vielä, että kumpi hotelli olis parempi Legends tai Le Mauricia? Ajankohta olisi joskus maaliskuun 2008 alussa. Le Mauricia  hotelli hoitaa hääjärjestelyt ilmeisesti hyvin, mutta hoitaako ne sen itse vihkimisen myös, vai täytyykö kääntyä sen asian kanssa jonkun paikallisen matkatoimiston puoleen? Olis hyvä jos ei tarvisi monen eri paikan kanssa hoitaa näitä hääjärjestelyjä. Onko kellään kokemuksia hotelli Legendsistä? Muista hotellesta olikin hyvin juttua täällä.

Link to comment
Share on other sites

Marre: Me oltiin Le Mauriciassa ja mä näin meidän parvekkeelta kahdet häät. Varmasti hotellin oma hääkoordinaattori hoitaa kaikki järjestelyt, kannattaa laittaa vaikka sähköpostia suoraan hotellille. Tosi kauniisti olivat kattaneet pöydät ja laittaneet kaikki koristeet. Le Mauricia ois siitä hyvä valinta että se on siinä Grand Bayen keskustassa, rantaa pitkin ihan pari sataa metriä niin pääsee kattelemaan kauppoja.

Link to comment
Share on other sites

Marre: Me oltiin Le Mauriciassa ja mä näin meidän parvekkeelta kahdet häät. Varmasti hotellin oma hääkoordinaattori hoitaa kaikki järjestelyt, kannattaa laittaa vaikka sähköpostia suoraan hotellille.

En menisi vannomaan. Mulle Maurician hääkoordinaattori vastasi, etteivät he hoida virallista osuutta ja että mun tulisi kääntyä matkatoimistoni puoleen. Kun vastasin, ettei matkatoimistomme hoida tällaisia asioita, en enää saanut minkäänlaista vastausta takaisin

Link to comment
Share on other sites

Lieska: Aika outoa. Luulis että sen työnkuvaan kuuluis hoitaa kaikki järjestelyt.

hanne_maarit oli menny naimisiin Le Mauriciassa ja sille oli kyllä paperiasiaoissa tullu apua. Onkohan siellä systeemit muuttunu?

Link to comment
Share on other sites

Lieska: Aika outoa. Luulis että sen työnkuvaan kuuluis hoitaa kaikki järjestelyt.

hanne_maarit oli menny naimisiin Le Mauriciassa ja sille oli kyllä paperiasiaoissa tullu apua. Onkohan siellä systeemit muuttunu?

Me oltiin siinä naapurissa Le Canonnierissa ja meille sanottiin että ovat muuttaneet systeemiä hieman ennen meidän sinne menoa juuri sen vuoksi, että siihen sitoutuu niin paljon aikaa. Ihan ymmärrettävää, Canonnierissakin oli häitä parin päivän välein...

Eli samasta syystä mekin jouduttiin pyytämään paikallisen matkatoimiston apua asiassa, kun oma matkatoimisto ei niitä oikein voinut hoitaa. Täälläkin on noita nimiä vilahdellut, esim. Mautourco, joka meillä muistaakseni oli tuo paikallinen "avustaja". Nettisivujen kautta vaan kysymään tarjouksia heiltä ja otatte sitten sen parhaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei!

Olemme menossa mauritiukselle marraskuussa. Minä, morsian ja meidän 2v. poika. Tarkoitus siis olisi mennä naimisiin siellä. Hinta on vain alkanut arveluttamaan. Ja se, kannattaako lomasta käyttää aikaa virastoissa ramppaamiseen? Maksaako vaivan vai kannattaako mielummin maksaa 450€ toimistolle joka hoitaisi käytännön järjestelyt?

Olemme pojan kanssa liikkeellä, eli hääyön viettäminen taitaisi jäädä myöhempään...

Eli mitä sanotte: Mennäkkö naimisiin Mauritiuksella? Onko yhtä ihanaa/romanttista kuin mielikuvat Mauritiuksesta? Vai kannattaako vain painella maistraattiin ja sen jälkeen lähteä Mauritiukselle häämatkalle?

Ai niin, olemme menossa Grand Baieen ja hotelli Verandaan. Onko kokemuksia?

Kiitos jo etukäteen...

Niin ja kaikkia muita vinkkejäkin saa antaa, mitä kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelee pieniä oman porukan häitä Mauritiuksella

.png

Link to comment
Share on other sites

^Kyllä se mun mielestä kannattaa, ja jos ei virastoissa istumiseen ja jonottamiseen halua ylimääräistä aikaa tuhlata (siis siellä menee aikaa joka tapauksessa, mutta meneekö siihen koko päivä järjettömän stressimäärän kera vai vaan pari, kolme tuntia tyyliin sisään-ulos on ihan itsestä kiinni...) niin kannattaa maksaa tuo ylimääräinen raha. Näin me teimme - aamulla 8.30 kyyti tuli hakemaan, takaisin hotlalla lounaalla 11 jälkeen.

Hääyön järjestämisestä teidän tapauksessa en osaa sanoa mitään käytännön vinkkejä, mutta voipi olla että saattaisitte saada lapsen muutamaksi tunniksi hotellilla hoitoon eli pääsisitte viettämään laatuaikaa hetken ihan kahdestaankin... Kannattanee selvittää vähän asiaa etukäteen, otatte vaan yhteyttä hotelliin!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Menimme naimisiin Mauritiuksella 10.7.2007 eli kaksi viikkoa sitten. Pyysimme Helsingin maistraatista syntymätodistukset neljällä kielellä: suomi, ruotsi, saksa ja englanti (papereissa lukee Extract from the population information system in Finland - for marriage). Nämä kelpasivat Mauritiuksella aivan hyvin....

Mitä kaikkea tietoa teillä noissa Extract from the population...-todistuksissa oli? Kun eivät meinaa The Sandsissa kelpuuttaa meidän todistuksia. Lähetettiin jo toiset sinne, joissa oli myös vanhempien tiedot ja nämäkään eivät nyt kuulemma riitä...  :-?

Link to comment
Share on other sites

Myö päätimme sittenkin tehdä niin, että menemme jo täällä Suomessa naimisiin (maistraatissa) ja Mauritiuksella otetaan ne meidän hääkuvat. Säästämme siinä huomattavasti ja kun ymmärsin niin, että tuon virallistamisen joutuu joka tapauksessa Suomessa vielä tekemään.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

No on tosiaankin hiljaista:)

Meillä taas sattuu ja tapahtuu... Saatiin tuossa joitakin viikkoja sitten väkerrettyä raskaustestiin pari punaista viivaa, joten hääsuunnittelun keskellä saa vähän alkaa suunnitteleen myös pikku tulokkaan elämää. Samalla myös hääpuvun ompelua jouduttiin siirtään ja saa nähä, että joutuuko sitä malliakin vielä muuttaan, kun on aika tyköistuva. Toisaalta eipä se mitään haittaa, jos pieni masun alku vähän näkyy. Oon häitten aikaa viikolla 17, joten en oikein tiedä, että kuinka isoksi masu ehtii siihen mennessä kasvaa..

Mutta suuria muutoksia siis edessä

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me kuultiin yhdeltä suomalaisparilta paikan päällä, että jotta oli vähän outoa sen vihkijän englanti ja siitä "viisastuneena" pyydettiin meidän vihkijältä tekstiä luettavaksi, mutta ei antanut. Noh, sanottiin sitten perässä mitä kuultiin ja meidän sanomisilla ei aina ollut MITÄÄN tekemistä englannin kanssa. Pääaisa, että ollaan naimisissa

Link to comment
Share on other sites

Me kuultiin yhdeltä suomalaisparilta paikan päällä, että jotta oli vähän outoa sen vihkijän englanti...

No joo, sitä se vähän oli, miehellä oli välillä pasmat vähän sekaisin (ja mä meinasin tukehtua nauruun siinä vieressä) mut ei mulla ollut mitään ongelmia... Hyvin se menee !!

Vieläkin hauskempaa oli itse asiassa siellä virastokierroksella tämä "vala" (?) jossa nostettiin käsi pystyyn ja sanottiin Yes tietämättä/ymmärtämättä edes mitä kysyttiin... Meidän opas vaan sanoi että teette sitten näin tossa seuraavassa paikassa - ja mehän tehtiin. Eikä vieläkään ole selvinnyt mitä me oikein luvattiin!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei kaikille Mauritiuksella vihille menneille. Muutamaa käytännön asiaa olisin halunnut kysellä jos joku ehtii vastaamaan. Olemme menossa naimisiin Mauritiuksella 28.12 ja majoittaudumme Grand Baien alueelle. Onko jollain kokemusta sillä alueella olevista kampaamo/meikkaus mahdollisuuksista? Mä en osaa laittaa mitään itse joten tarvitsisin ammattilaisen apua.

Toiseksi olisin kysellyt millaisia hääkimppuja teillä on ollut? Meidän häiden järjestäjä kyseli jos pystyisin jotain toivomuksia kertomaan etukäteen kun meillä on kovin lyhyt aika perillä ennen hääpäivää. Mitä trooppisia kukkia siellä päin maailmaa nyt yleensä on tarjolla? Suuri kiitos jos viitsitte vastata

Link to comment
Share on other sites

Terkut tuoreelta rouvalta!

Matka meni hienosti, vihkiminen ja häätouhut sujuivat tosi hyvin ja kaikin puolin oli ihana matka.

The Sands Resort oli tosi kiva ja mukavan kokoinen hotelli ja palvelu oli mahtavaa. Kaikki oli ajateltu valmiiksi ja hoidettu vimpan päälle. Hääjärjestelyt olivat kaiken huippu huoneen koristeluineen ja "häälahjoineen".

Mun ei pitänyt kimppua edes ottaa, mutta koska en saanut vain yhtä kukkaa, otin ruusuja. Eli pyöreä yksinkertainen kimppu, jossa oli keltaisia ja vaaleita ruusuja.

Vihkivaloista sen verran, että meillä oli tosi hyvä tyyppi vihkimässä, hän puhui selkeästi ja hitaasti huomioiden meidät. Hän sanoi vain pari kolme sanaa kerrallaan, joten siinä pysyi hyvin kärryillä ja sai selvää. Mutta jännä homma, ei kumpikaan miehen kanssa muisteta, mitä valoissa puhuttiin ja luvattiin. Vaikka noin suurin piirtein kyl tiedetään, mitä siinä sanottiin. Teki jännitys tehtävänsä.  

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut Ulpustiina!

Mutta nyt on kuulkaa mulla hä-tä! Onko täällä ketään, joka/ jonka puoliso olisi ollut aikaisemmin naimisissa ja olisitte menneet naimisiin ulkomailla. Nimittäin, mistä ja millaisen avioerotodistuksen te olette hankkineet? Käräjäoikeudelta saa avioeropäätöksen, mutta suomeksi eikä englanniksi - se pitäisi käännättää  :P Ja eihän se päätös mun ymmärtääkseni ole mikään virallinen todistus, vaikka sen käännättäisikin? Kö?

Mitä määää teeeeeen?!  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...