SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Pohjanpoika, taalla (Austinissa, mutta lampotilat on aika lahella Dallasin vastaavia) alkaa olla lahes 40 c paivalla. T-paitasaat kestaa about maaliskuun puolelta lokakuulle asti. Kesalampotilat on yli 30 c, tai taalla joku 90-100 F. Lokakuussa sitten vasta tippuu keskimaarainen paivalampotila alle 75 F:n. Tassa tamanviikkoista lampotilaa taalla.

Dallas, kuten Austin, on sisamaassa joten ilma voi olla aika kuivaa. Kuvittele kuiva versio etela-Euroopan kesasta, se on aika lahelle.

Riippuu varmasti yksilosta miten hyvin tai huonosti parjaa lampotilojen tai auringon kanssa. Mun mies on paikallinen, ja sen iho ei kesta yhta hyvin aurinkoa kun mulla (ja ruskettuu vahemman), eika myoskaan kesta yhta hyvin kuin mina lampimaa saata hikoilematta. Ja aika moni muu paikallinen tuttu myos yrittaa valttaa lamminta saata... eli ala pelkaa, kylla parjaat taalla.

Kaikkialla (kotona, toissa, autoissa tms) on aina ilmastointi paalla suuren osan vuodesta, ja harvat on ulkona kuumimpaan aikaan jos ei ole pakko. Jos ootte vuokraamassa asuntoa, voi olla hyva harkita sellaista jossa asuntoyhtiossa tai korttelissa on uima-allas, sita kun voi kayttaa lahes koko vuoden. (Meilla on korttelissa kuuma allaskin, siskoni kaytti sita ja otti vahan aurinkoakin joulukuussa).

Kivaa kun on taas vaihteeksi suomalainen mies + usalainen vaimo yhdistelmia. Melkein aina kun on toisinpain - ruotsalais- ja norjalaismiehet nayttaa olevan paljon tavallisempaa tuontitavaraa taallapain . Dallasin suunnalla on myos reilusti suomalaisvakea (eli tukijoukkoja loydat kylla helposti), Irvingin alueella.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Arvatkaa meinaanko täällä pysyä housuissani odottaessani viisumia!! :D Laitoin mailia lähetystölle ja kysyin että varmasti saivat tuon virkatodistuksen jonka jouduin jäljessä lähettämään. Sanoivat että mitä todennäköisemmin ensi viikolla tuo viisumi myönnetään. Onneksi on koko viikonloppu töitä ja viel ensi viikon perjantaina Bon Jovin keikka niin on jotain muutakin vielä mielessä ennen lähtöä :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

No varmasti Val!!!! Hyvä että sulla on ohjelmaa, niin ettet ehdi vaan tutista ja odottaa viisumia :-) Kuinka kauan sulla muuten meni siitä että lähetit konsulaatille kuittauksen että paperit on kasassa, että pääsit haastatteluun? Eikös Suomessa ne toimi aika nopeasti, ja ajan saa ihan muutaman viikon sisään yleensä?

Link to comment
Share on other sites

Eve: Tuo CR1 viisumi taitaa toimia toisin. Lähetimme nimittäin kaikki paperit NVC:lle ja he antoivat sitten minulle tuon haastattelu ajan. Ja siinä meni ikuisuus koska sanoivat että Helsingissä on kiire. Meijän Case oli completed huhtikuun puolessa välissä ja haastattelun sain sitten kesäkuun alkuun. Oli todella ärsyttävää että jouduin odottamaan tuota haastattelua melkein kaksi kuukautta!

Link to comment
Share on other sites

Juu , se on todella melkein elinehto siellä että ilmastointi löytyy. Toukokuussa oltiin sukuloimassa Pohjois-Carolinassa , Raleighissa , ja pistäydyttiin Louisvillessä , Kentuckyssä myös vaimon sedän luona viikon verran . Oli kovin ukkosellista jne ... ja kuumaa. 37... mitä se nyt on , lähes 100 fahrenheit asteikolla , ja kun tuolla NC:ssä on todella kostea ilmasto , niin kyllä hiki lensi. Käveltiin sellainen 6 tuntia eläintarhassa juuri kuumimpana päivänä , ihan oikeasti oli poikki sen reissun jälkeen. :) No oikeassa olet , ei juuri kuule että Suomalainen mies ja Amerikkalainen nainen toisensa usein löytäisi. Suomi ukot taitaa suosia Venäjän , Viron ja Thaimaan morsiamia, kun ulkomaan vaimoista puhutaan. Mutta minulla aivan loistava , miellettömän hauska ja ennen kaikkea älykäs Yhdysvaltalais vaimo. Mikä minut on todella yllättänyt on se kuinka todella ystävällisiä suurin osa Yhdysvaltalaisista on. On varmasti tosi umpi-ilkeitä siellä , mutta 99% ihmisistä tosi mukavia.

Jep ,Crandalliin ollaan muuttamassa aluksi. Vaimon veljellä siellä asunto jossa tilaa , ja sinne siis niin pitkäksi aikaa kuin saamme asunnon ostettua. On hyvä kuulla että Suomalaisia paljon alueella , tukea saattaa aina tarvita.

Suurlähetystön toiminnasta: Heillä on keväällä todella paljon vapaapäiviä , kun he tietenkin pitävät kaikki Suomalaiset ja Amerikkalaiset arkipyhät :D Ilmeisesti heillä jotain remonttia siellä myös , mistä johtuen paljon viivästyksiä. Nyt ilmeisesti kaikki haastattelut tehdään siellä Kaisaniemen kadun paikassa , vai?

Link to comment
Share on other sites

No nyt oon minakin sitten Mrs :) Haat onnistuivat tosi hyvin ja vieraat viihtyivat. Pappikin oli aivan huippumukava ja puhui enemman englantia kun pyydettiin, oltiin tosi tyytyvaisia! Totutteleven viela tohon mun uuteen sukunimeen, saa nahda kuinka kauan sanon vahingossa omani!

Muuten, te jotka tayttelette viisumihakemuksia, niin oletteko huomanneet etta Vaestorekisterilla on palvelu josta voi tarkistaa osoitteet ja tarkat paivamaarat missa on asunut? https://verkkopalvelu.vrk.fi/Omat/Etusivu.aspx

MrsVal:lle toivotaan pikaista viisumia :)

Link to comment
Share on other sites

Onnea tuorelle rouvalle (ja toki Mr:lle kabssa) & happily ever after. :)

Pitaapa joku kerta kokeilla tuota vaestorekisterin palvelua loytaa mita tietoja siella onkaan itsesta. Mutta varmaan joudun tekemaan siita sen analogisen pyynnon kun en ole koskaan omistanut suomalaista henkilokorttia.

Link to comment
Share on other sites

Tuhannesti onnea Ellinoralle!!!! :gpari::girl_dance:

Tosiaan Val, tuo prosessihan menee eri tavalla CR-1 viisumin kanssa. Laitoin sähköpostia konsulaattiin, ja kuulemma kuittauksen vastaanottamisesta noin kolmen viikon sisällä pidetään haastattelu. Aikamoinen täytettävä tuo DS-230, kun pitää kaikki paikat missä on asunut listata, kaikki työpaikat, kaikki opiskelupaikat (oletan että ei tarvitse peruskoulua, laitoitteko te peruskoulunkin? Ajattelin että lukio + lukion jälkeen riittäisi..) ja hännänhuippuna kaikki käynnit USA:ssa. Voi video sanon mä :girl_impossible: Pitänee siis ala-asteikäisenä tehtyjen perhereissujenkin päivämäärät jostain kaivaa? urgh. Ai niin, mun papereissa konsulaatin osoite oli Kaisaniemenkatu, joten sinne sitten haastatteluun heti kesän jälkeen.

Pohjanpoika, tervetuloa joukkoon! Hieno juttu kuulla että näitä pareja Suomesta löytyy näinkin päin :-)

Link to comment
Share on other sites

Lukiosta ylospain, tai jos on MSc, PhD tai niita vastaavia tai enemman, lukiokaan ei ole valttamaton.

Peruskoulu ainoastaan jos ei ole mitaan sita ylempaa listattavaa.

Tyopaikoista viimeisilta x vuodelta, olisiko 5 tai 6 v jos en vaarin muista. Eli ei jokaista kesatyopaikkaa ja kaikkia ikina olleita tyopaikkoja.

Asuinpaikoista riittavat maa ja kaupunki ja aika (kk/v-kk/v), eli yksittaisia osoitteita ei tarvitse muistaa onneksi. Taisi olla niin etta kaikki paikat joissa on asunut siita lahtien kun ollut 16 v, ja niin etta lineaarisesti tai kumulatiivisesti vahintaan 6 kk jossain jotta se tarvitsee listata. Eli ne paikat missa on asunut alle 6 kk ei ole valia. (Tosin lisasin siihen samaan paperiin lisan joka kattoi muutaman vuoden jakson jossa en asunut missaan 4 kk kauemmin)

Ja USAn matkat suurin piirtein. Harvalla varmaan on kaikki vuosikymmenia vanhat passit viela laatikoissa tai muistissa kaikki paivamaarat. Eli vaikka 06/1988 NYC, noin 10 pv turistointi. Kylla ne sielta loytavat ne tarkat paivamaarat sielta omista tiedoistaan jos ne niita tarvitsevat. Kk/v pitaisi olla tuohonkin riittava.

Muokattu: , käyttäjä: tx
Link to comment
Share on other sites

Heiiii piti tulla heti kertomaan teille!!!! Menin mailiin pitkän päivän jälkeen ja siellä odotti viesti lähetystöltä että passi viisumilla olisi nyt noudettavissa että koskas sopisi sitä tulla hakemaan!!!! :D APUA! Odotin sitä postissa kotiin ja nyt saankin sen hakea.Iloinen iloinen yllätys! Laitoin mailia takaisin että sopiiko heti huomenna ja toivottavasti he vastaisivat heti aamusta että voin sen hakea!! Ajateltiin jo miehen kanssa että maanantaina lentäisin sitten Jenkkilään!!! :-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Oli eilenä sitten lääkärintarkastus EP Helteellä , ja kaikin puolin hyvin meni. Joutui monenlaista rokotetta ottamaan , kyykkyjä tekemään ja polveakin naputeltiin vasaralla. Kaikki hyvin , homma etenee. Sain keuhkokuvat mukaan eilen , lähettää kuulemma jonkun lapun kotiin kun on tulokset selvillä ja laput kunnossa. Kiikuttaa kuulemma todistukset konsulaattiin omakätisesti , palvelu tuntuu toimivan. Toivottavasti tulisi jo alkuviikosta niin saisi tuon readiness lappusen lähettää ennen keskikesää. Toiveissa on päästä täältä kohti pimeämpiä iltoja ja kuumempia päiviä tuossa Heinäkuun loppupuolella. Alkaa jo oikeasti olemaan sellaista mukavaa kutinaa vatsanpohjassa , kohta mennään :)

Link to comment
Share on other sites

Onnea MrsVal!! Mahtavaa! Nyt pääset sitten matkaan.

Kyllä tuntuu käytännöt muuttuvan :girl_sigh: toiset saa viisumin samana päivänä, toisille se postitetaan ja toisten pitää itse hakea. Hyvä että käytäntö on sinulle sopiva, pääset heti matkan päälle :) ... minä taas toivoisin että jos en saa noutaa sitä samana päivänä niin se tulisi postissa. Pohjanmaalta on aina pitkä matka lähteä yhtä asiaa hoitamaan Helsinkiin, jos en saa sitten yhdistettyä matkapäivään kuten lääkärinlappujen hakemista. Tuntui Pohjanpoika tuo sinun lääkärintarkastus olleen aikalailla tarkempi kuin minun joka oli eri lääkärillä. Minulta suunnilleen kysyttiin että olenko terve ja sitten röntgeniin ja verikokeisiin. Hyvin toimii palvelu jos lääkäri vie paperit itse konsulaattiin :) minulle sanottiin kun varasin Hellelle aikaa että ne pitää itse tulla hakemaan, ja samoin myös tällä toisella lääkärillä jolle päädyin menemään. Joskus olen vähän ihmeissäni että tilanteet käytännöt muuttuu mutta pääosinhan tuntuu että usein ne on olleet positiiviakin yllätyksiä!

Terveiset täältä Kaliforniasta! Lämmintä alkaa pikkuhiljaa olemaan täälläkin kuten Suomessakin on ollut.

Link to comment
Share on other sites

Voi vitsi Val, mahtavaa!! Aivan HIRMUSTI onnea!!!! Ihanaa että saitte viisumin noin nopeasti :-X:-X:-X

ja Pohjanpojalle kanssa onneks olkoon lekurikäynnistä, nyt sekin vaihe on sitten ohi. Hyvä jos Helle kohteli sua kunnioittavasti, aika paljon kun on noita horrorstooreja ollut. Tosiaan, mäkin ihmettelen että noin erilaisia käytäntöjä, mullekin kun Eiran lääkäriasemalla sanottiin että lääkärintodistuksen saa vain ja ainoastaan itse hakemalla ja henkilöllisyytodistuksen esittämällä. Ja itse tutkiminen oli samanlainen kuin Pabella: "oletko terve" - "kyllä olen" - "no hyvä".

Terveiset myös Bostonista! Täällä joka tuutti toitottaa eilistä Bostonin voittoa NHL:ssä, taisi olla aika bileet kaupungilla :girl_dance:

Link to comment
Share on other sites

Heiii ja kiitokset kovasti kaikille Onnitteluista!! Maanatai aamuna lähteekin sitten lento kohti Usaa..:) Hurjaa, pitkän odottamisen jälkeen lähtö tulee sitten muutaman päivän sisällä. Jotenkin sitä ei vain osaa asennoitua muuttoon sinä aikana kun kaikki paperit ovat vielä sisällä. :girl_smile: Se on menoa sitten :) :)

Link to comment
Share on other sites

Hei te jotka juuri saitte viisumin tai kasaatte viimeisiä papereita ennen haastattelua!

Sulhaseni on juuri aikomuksessa pyytää "affidavit of support" liittyvää todistusta työpaikastaan. Millaisia kirjeitä olette saaneet? Löysimme yhden mallin netistä jossa oli hyvin lyhyesti ohjeissa mainitut asiat mm. aloituspäivä, osa-aika/kokoaikatyö ym. mutta jäimme vielä miettimään pitääkö kirje osoittaa jollekin..siis esim. konsulaatille, ja jos niin mikä on osoite? Tässä mallissa se nimittäin oli osoitettu Intian konsulaattiin viralllisen kirjemallin mukaisesti. Virallisissa ohjeissa jotka lakimieheltä saimme ei varsinaisesti sanota tästä ainakaan mitään, tai siitä että tämä support -lomake tai joku liitteistä pitäisi vahvistaa notaarilla kuten viestiketjun alussa olevissa ohjeissa sanotaan. Oletteko samaa mieltä asiasta? Ehkä tämä on muuttunut jossain vaiheessa.

Hyvää matkaa MrsVal ja kerro sitten miten maahanpääsy sujui! :)

Link to comment
Share on other sites

Heippa, järjestelyt on olleet hieman aikaavieviä täällä, ja mies tekee ylitöitä sunnuntaiyöhön saakka vielä tämän viikon, joten minä olen vastuussa monen asian hoitamisesta viranomaisiin päin. Miehellä on koko ensi viikko vapaata korvauksena älyttömistä ylityörupeamista. Pääsuunnittelijana XBox-peliprojektissa on hyvät ja huonot puolensa. Huonona on, että hän tuli viime yönä kotiin klo 04:30... Kuulemma juttelin unissani onnellisena, että "Honey, you're home. I missed you!" ja käperryin kerälle miehen ympärille. En itse muista yhtään, mutta kai se on hyvä merkki.

Ollaan myös järkkäämässä perheenlisäystä. Paikalliselta eläinsuojeluyhdistykseltä tulee meille kuun lopussa ehkä 2 wee tyttökissa Rontille kaveriksi! :D Molemmat katit osaa kulkea hihnassa ulkona, eli hyvä juttu!

:wub:Vihkiäiset on tulevana tiistaina 21.6. eli kesäpäivänseisauksena. :wub: Paikka Redmondin oikeustalo, ja siitä mennään casual-dinnerille sulhasen ehdottomaan lempiravintolaan siinä lähellä. Vieraita vajaat 20, mukaan luettuna parit alaikäiset lapsukaiset. Kummankaan vanhemmat eivät pääse, joten "tasapeli" sen suhteen.

Hankitaan noin 8 kpl niitä certified copya vihkitodistuksesta kun ehditään ajaa Seattlen keskustaan. Yksi menee Olympiaan (WA), jossa osavaltion sisäministeriön virkailija lyö siihen apostillen ja sitten postitetaan se Suomeen. Eli omat paperihommani on noin 10€ luokkaa, koska paperien hinta on suunnilleen sen verran plus postituskulut. AoS taas... tonni palaa aika pian, ja lomakkeita on enemmän. SSN, ajokortti ja kaikki viranomaiset haluaa nimenmuutoksen tueksi oman kopion tuosta vihkitodistuksen certified copysta. Tiistai-iltapäivästä lähtien minulla on mieheni sukunimi. :wub:

Ja vaikka työluvan saanti kestää vielä, ollaan jo pikkuhiljaa silmäilemässä mahdollisia työpaikkoja minulle. Mutta pitää tienata yli 36 tonnia, että kannattaa, koska mieheni veroprosentti putoaa yli 10 prosenttiyksikköä kun hänellä on "elätettävä". Ollaan kanssa jo katsottu mahd. asuntoja tai tontteja. Täällä melkein jokaisella on heppa tai pari, niin haluttaisiin tarpeeksi maata, että takapihalle mahtuisi muutama ratsu. Siihen saakka totutteen hevosten kanssa touhuamiseen mm. naapurissa, missä niillä on Lipizza-tamma ja muita "herkkupeppuja".

Mutta mies tuli kotiin, ja sanoi, että hän sai sittenkin pitkän viikonlopun ennen viikon lomaa. Eli 10 päivää ylimääräistä palkallista vapaata. Taitaa olla party party-dags! :D

Mrs Val, kiitos haastattelukokemuksen jakamisesta!!! Ja ihmetys sentään, mikä paikka siellä Kaisaniemessä on? Mä olen kuvitellut että lähetystö on vain ja ainoastaan Kaivarissa..viisumilla pitää statuksen muutosta haettaessa todistaa terveydentila, jolloin on hyvä se keuhkoröntgen-CD olla käsillä varmuudeksi.

Kaisaniemessä omakin haastatteluni oli. Emailitse tulleessa kutsussa mainitsivat osoitteen. Unohdin varmaan mainita asiasta. Mrs Val kuvaili hyvin sen sijainnin. Melkein helpoiten pääsee sinne menemällä Helsingin Rautatieasemalle ja kävelemällä sen vajaa 300 metriä sinne. :)

Hyvä kun mainitsit tuosta AoS-jutusta ja röntgenistä. Muistin ottaa mukaan kyseisen CDn, ja oman kopion tuosta todistuksesta.

Pabe, affidavit of support -paperissamme (sain skannatun dokumentin sähköpostiliitteenä jonka tulostin töissä, kun lähetystöstä vastattiin tiedusteluuni, että se kelpaa) luki seuraavaa, aika perusperus, mutta miehen pomo ei tykkääkkään jaaritella...

Eka firman nimi, yhteystiedot, logo yms yms.

Päivämäärä USA-formaatissa (mm-dd-yyyy)

To whom it may concern:

<Murun Nimi> was hired on <pvm> to fill a permanent position as a designer at <firman nimi>. He is paid $xx,xxx/yr.

Sincerely

<TJ:n nimi ja allekirjoitus>

Ja tervetuloa Pohjanpoika! Toivottavasti tässä menee kaikki hyvin teilläkin. :)

Link to comment
Share on other sites

Eipä ollut mitään ongelmia minulla Helteen kanssa. Pisti siis syväkyykyn tekemään ja verenpaineet ja muut mittasi heti tämän jälkeen :grin: No normalisoituihan se paine aikanaan. Näön tarkasti tottakai , kyseli päihteiden käytöstä jne. Kysyi onko sitä tai tätä tautia ollut koskaan . Ja sitten se "oletko koskaan päihteiden vaikutuksen alaisena tai selvinpäin halunnut tuhota toisten omaisuutta." Aika metka kysymys , mutta kuulemma vaativat sitä USA:n päästä. Toimittaa pientä lisämaksua vastaan paperit konsulaattiin omatoimisesti , JOS asut pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Meille sopii kyllä.

Kyllä , minulle sanoi että kotiin tulee joku yhteenveto lappu tuloksista , kun valmiit , ja että toimittaa tosiaan nuo tulokset konsulaattiin itse. Kaiketi ne käytännöt sitten muuttuu siellä päivän mukaan :)

Nyt vain odotellaan että koska kirje saapuu. Voin vain sanoa että voi teitä , jotka olette kuukausia joutuneet odottamaan. Ei tälläistä jännityksen sekaista odotusta viitsisi puolta vuotta potea , saati enempää. Ja onnea kaikille viisumin saaneille!

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla viimeaikaisia kokemuksia viisumeidenhausta. Kyselinkin tästä jo tuolla toisessa ketjussa, kun en huomannut tulla tänne kurkkimaan tuon K-1 -otsikon hämäämänä.

Erityisen kiva oli lukea Pohjanpojan kokemuksia, koska mekin ollaan oltu jo vuosia naimisissa ja asuttu nelisen vuotta Suomessa, joten konsulaatin kautta viisuminhakuun ryhdyttäisiin. Oliko niin, ettette tarvinneet Affidavit of Supportin ja sun lääkärintodistuksen lisäksi muuta erityistä (tietysti papereiden täyttöä on varmaan ihan riittävästi)? Ollaan leikitelty muuttoajatuksella säännöllisin väliajoin ja mietitty, kuinka nopeasti meidän olisi käytännössä mahdollista muuttaa esim. tarjotun työpaikan perässä, kun niille työnantajillekin se on yleensä aika olennainen asia. Epäilinkin, ettei viisuminhaussa muutamaa viikkoa kauempaa mene.

Tiedätkö miten kauan sulla on viisumin saatuasi sitä ns. muuttoaikaa? Onko se sama 6 kk kuin kihlatunviisumissa (on ainakin joskus ollut)?

Onnittelut kaikille avioliiton satamaan seilanneille ja muutosta selvinneille! :gpari:

Link to comment
Share on other sites

No juu , on siinä sitä paperi sotaa hieman. Yllätyin kyllä positiivisesti , luulin että olisi vielä paljon enemmän. Affidavit of support tarvitaan , siihen tulee kolmen vuoden verotiedot ja muuta sellaista. Jos omilla säästöillänne menette niin vielä huomattavasti helpompaa , jos co sponsoria tarvitsette , niin tuon tukijan tarvii myös täyttää tuo affidavit of support , verotietoineen kaikkineen. Kaiken kaikkiaan Yhdysvaltalaisen puolison tarvii täyttää lomakkeet I-130 , G-325A ja I-864 ja ne toimitetaan konsulaattiin sovittuna aikana. Mukaan 420 dollaria vastaava määrä euroja. Sieltä sitten saatte paketin mitä kerätä jne. Eli:

- Virkatodistus

- Rikosrekisteriote (Jos jotain on niin poliisi ja oikeus otteet)

- Passi

- Jos on käännytetty Yhdysvalloista niin siitä paperi

- Armeijan jos olet käynyt , siitä paperit

- Vihkitodistus

- Avioeropaperit aiemmista avioliitoista

- Jos on lapsia jotka juuri täyttämässä 21 vuotta , heistä tiedot.

Lääkärintarkastukseen tarvitset rokotustodistusten valokopiot. Ne saat kunnasta jossa olet koulusi käynyt. Mukaan passikuvia X - määrä ( riippuu lääkäristä , Helteelle vain 2 kuvaa , muualle kai 3. ), Passi ja ainakin 450 euroa rahaa. Viisumi tarkastuksesta et saa Kela vähennyksiä.

Kun tulokset selvillä , ei muuta kun lähettämään nuo laput DS-230 part 1 ja DS-2001 postissa suurlähetystöön. Aikanaan kutsuvat viimeiseen haastatteluun johon otat mukaan kaikki tarvitsemasi ja keräämäsi liput ja laput kera lappusen G-325A. Ja passi mukaan kans :) Niin ja tietysti tuo 404 dollaria vastaava määrä euroja.

Teillä ilmeisesti Amerikkalainen puolisko on kuitenkin hieman tänne sopeutunut kun jo 4 vuotta olette Suomessa asuneet?

Veikkaisin että se muuttoaika on juuri tuo 6kk.

Me täällä odottelemme kutsua haastatteluun . Toivottavasti huomenissa jo saapuu :)

Muokattu: , käyttäjä: Pohjanpoika
Link to comment
Share on other sites

Onnea Pennylle ja Pohjanpojalle toivotaan pikaista haastattelukutsua!

Mua ahdistaa jo etukateen tuo Affidavit of support, koska eihan miehella ole mitaan tyopaikkaa viela tiedossa, ennenkun sinne ollaan muutettu. Ja siis me muutetaan nimenomaan siksi, ettei mies ole loytanyt taalta Suomesta toita, vaikka muuten on sopeutunut ihan hyvin. Saastoja ei tosiaankaan ole niin paljoa, etta niita voitaisiin siihen hakemukseen laittaa. Ehka miehen pitaa siis etukateen muuttaa sinne etsimaan toita. Lapsukainen ja mina mennaan varmaan waiverilla aluksi mukana ja sitten palataan Suomeen odottamaan viisumia... Lapsukainen on onneksi kansalainen, kun on syntynyt rapakon takana.

Meilla on susan melko samanikaiset pikkurakkaat tickerista paatelleen :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.