MiaMaria

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)

1049 viestiä aiheessa

Tuo Eiran lääkäriasema kuulostaa edullisemmalta kyllä. Itselläni oli 405 euroa kokonaishinta Mehiläisessä , ja sanoin tuon 450 euroa että on kanssa sitten varautunut. Sen verran valehtelin kuitenkin , sain hieman alennusta Kela kortilla , ei tarvinut maksaa toimistomaksua joka olisi ollut 12,50. Toimenpiteistä ei saanut Mehiläisessä alennusta. Olin kuullut kauhu tarinoita lääkäristä nimeltä EP Helle , mutta sain hänestä hyvin asiallisen ja jämptin kuvan. Kuten sanoin , toimitti pientä lisämaksua vastaan tulokset konsulaattiin. Muutenkin erittäin kohtelias , ainoa asia oli että kätensä tutisivat aika lailla. Lääkärille ehkä hieman huono piirre tuo.

Hmmm. Ellinoora , onko teidän mahdollista saada co sponsoria Yhdysvaltain päästä?? Tuossapa hieman tietoa kyseisestä paketista :

http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3183.html

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Pohjanpoika kattavasta listasta! Yhteensä kustannuksia tulee siis n. 1200 euron tietämillä hakuprosessin aikana. Toivottavasti saatte haastatteluajan pian, ja pääsette muuttamaan!

Me ei siis tällä hetkellä aktiivisesti puuhata muuttoa/viisumia, mutta vähän toisella silmällä silmäillään kuitenkin työpaikkoja. Mun mies on sopeutunut Suomeen ihan kiitettävästi, liittyneekö siihen että on ollut alusta lähtien koulutustaan vastaavassa, mielenkiintoisessa työssä. Tulee myös samantyyppisestä ilmastosta eli ei ole ollut ongelmia sopeutumisessa talveen tms.

Onpa hauskaa, Ellinoora, että meidän pienet on samanikäiset :) ! Onko sun miehellä mahdollisuus hakea töitä Suomesta käsin, jolloin pääsisitte kaikki yhtä aikaa muuttamaan? Tai onko teillä sukulaisia, jotka voisi tuon sponsorointipaperin sulle tarjota? Toivottavasti keksitte jonkun muun ratkaisun kuin waiverilla matkustuksen ja Suomeen palaamisen viisumia odottamaan. Itse mä voisin hyvinkin lähteä vielä siihen rumbaan, mutta en haluaisi että tuo lapsonen joutuu olemaan isästään niin kauan aikaa erossa, kun kahden viikon työmatkakin oli jo tosi rankka ja ikävä oli iso.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huomasin juuri että hakemuksemme status oli muuttunut Request for Evidence:ksi tänään. Nyt suoraan sanottuna pelottaa :girl_impossible: eikä mistään tietenkään etukäteen saa tietää mitä meiltä pyydetään, joutuu vaan odottamaan kirjeen saapumista. Help centeristä sanottiin että kirje saapuu meille noin kahden viikon kuluttua.. että great :girl_cray3: Nyt on kyllä mieli maassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pabe, varmasti säikähdit, mäkin pelkäsin että ois tullut RFE...

Mutta siis, se on ihan varmasti joku pikkujuttu, jostain jäänyt allekirjotus tai päiväys tai ruksi tms. Ja on a positive note, ne on ottaneet teidän kansion käsittelyyn, ja yleensä (mitä siis oon VJ:ssä lukenut) tulee NOA2 sitten heti kun on lähettänyt puuttuvat tiedot perille. :give_rose:

Meillähän taas kävi niin että olivat muuttaneet anomuksen hintaa pari päivää ennen kun Josh pisti sen postiin, joten saimme sitten koko paketin postissa takaisin kuukauden päästä, ilman mitään muuta ilmoitusta asiasta. Taivas mua kiukutti, kavereilla kesti kokonainen kuukausi ilmoittaa meille!! :angry: Noh, kirjotettiin uusi shekki (hinta siis laski aika reilusti) ja pistettiin paketti postissa takasin. Joka tapauksessa, tuo aiheutti meidän prosessiin kuukauden lykkäyksen, ja meillähän oli tarkoituksena että mä olisin muuttanut jo nyt huhti-toukokuussa kokonaan. Lisäksi Vermont Service Centerissä oli etanakausi päällä, eli anomuksien hyväksynnässä kesti 6-7kk, kun yleensä kuulemma hyväksyntä tulee 3-4kk sisällä. Onneks nyt keväällä pistivät vauhtia käsittelyihin ja saatiinkin meidän NOA2 n. 4 kuukaudessa :-)

Tsemppiä Pabe, mä olen varma että se on pikkujuttu mitä ne pyytää, ja sitten onkin NOA2 jo oven takana!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Grippe kaikille! Kohta ollaan viikko oltu täällä Kaliforniassa. Nettiä ei meillä vielä ole uudessa kodissa mutta kännykälle ajattelin kertoa teille pikaiset kuulumiset.:) Matka tänne meni todella hyvin!Helsingissä oli pientä säätöä lentokentällä ja hih hieman aamu-uninen virkailija otti maksun vain koirastani ja unohti 2 ylimääräistä laukkua joten tuli säästettyä 200 euroa!!!:) hih sitä hihittelin alkumatkan SAksaan:) Losin kentällä minut aluksi ohjattiin perus visitors jonoon vaikka kahdelta eri ihmiseltä kysyinkin..45 jonotettua käskettiin tiskillä sitten uusien immigranttien jonoon toiseen päähän tuloaulaa..paperit sedälle ja sormenjäljet papereihin..Tässä vaiheessa pääsin hakemaan matkalaukkuni ja kun palasin takaisin niin sainkin melkein heti passini takaisin..virkailija naureskeli että se on tässä nyt että tervetuloa vain Jenkkeihin:D hurjan pitkään tullijonoon ja vihdoin kahden tunnin jälkeen pääsin ulos kentältä mieheni luokse!!!:):) hih edelleen tuntuu että olen vain lomalla mutta kai sitä jossain vaiheessa ymmärtää että täällä sitä nyt ollaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hih ja pahoittelut kirjoitusvirheistä:) iPhone tykkää korjailla sanoja hassuiksi;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea MrsVal ja tervetuloa tänne Kaliforniaan! Hienoa että kaikki meni hyvin! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onneksi olkoon MrsVal, hienoa kuulla että lento ja kaikki meni hyvin! ja kaupan päälle 200€ säästö ylimääräisistä matkalaukuista, mahtavaa!

Mitenkäs se meneekään sitten muuttolennolla kaikkien muuttotavaroiden kanssa? Normaali customs-lappuhan kun ei päde meihin, niin tarviiko sitä koneessa täyttää ollenkaan? Mulla ei varmaan ole kuin perusmäärä eli kaksi matkalaukkua, ehkä yksi ylimääräinen. Täytyykö kaikki tavarat tullata ja täyttää joku erilainen lippulappu? Kiitos taas teille avusta!

Onnea ja menestystä MrsVal uuteen elämään Kaliforniassa!!!! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yesh!! Homma nytkähti taas askeleen eteenpäin , sain tiedon emailiin , kun kärsimättömänä kyselin konsulaatista että koskahan haastattelu aika oikein on. No hieman pitkälle meni , Juhannuksen ja tuon tulevan 4 Heinäkuuta takia , mutta aika on 7 Heinäkuuta , joten enää kolme... neljä viikkoa maksimissaan Suomessa. Oikeasti ei se taidakaan olla tuo vaimo joka täältä sinne Yhdysvaltoihin tosissaan haluaa , vaan minä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitakaa jonkinlainen 4 heinakuuta pippalot siella sitten, Pohjanpoika.

Eve, ma en ole koskaan tayttanyt mitaan erillisia lappuja muuttotavaroille. Lahetettiin myos muutama boxi postitse viime vuonna, siina oli vain tiedoissa household items (own), ja ei siihen mitaan tullimaksuja oltu tiputeltu.

Mies yleensa tayttaa tullilappuun kaikki mita on hankittu, vaikka on omaan kayttoon. Joidenkin muiden kaytannon mukaan arvoja pitaa lisailla vasta jos menee sallittujen arvojen ohi, tai jos menee lahjoiksi tai myyntiin. Tiedapa tuostakaan kumpi nyt on oikeampi kaytanto. Onneksi on tuo sallittu $ maara isompi kuin Suomessa.

Tuskinpa tulee mitaan haslinkia jos siihen laittaa etta on omaa muuttotavaraa, ja ei ole arvoa spesifioitu. Onneksi on 10 vuottaa aikaa muutella vahitellen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea MrsValille perille paasysta ja Pohjanpojalle haastattelusta :)

Kiitoksia myos co-sponsor ehdotuksista! Taytyykin miettia, josko sukulaiset voisi tyollistaa miehen ainakin aluksi. Tosiaan susan sun kanssa samaa mielta, etta lapsen olisi tosi ikava olla erossa, kun ei ymmarra miksi. Sita yritetaan viimeiseen asti valttaa.

Kirjoittaako teista muuten kukaan blogia tasta viisumirumbasta/uuteen maahan muutosta?

Aloitin itse juuri parin vuoden jalkeen taas bloggailun ja lukisin niin mielellani muiden samassa tilanteessa olevien blogeja. Tai jos teilla on hyva ideoita, mita blogeja kannattaisi seurata, niin niistakin olisin kiitollinen! Nyt olen lahinna lukenut Matkalla Michiganiin ja How to become an emigrant -blogeja, suosittelen niita myos muille!

muoks. kirjoitusvirheita, niita on mulla aina paljon hehee

Muokattu: , käyttäjä: Ellinora

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ellinora, tuossa mun ylemmassa linkissa (it takes a while..) on silta ajalta kun karsi pahiten viisumih-sta. En ole tosin juurikaan jaksanut paivitella sen jalkeen kun sen vihrean kortin sai viime vuonna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen lukenut tuota tx:n blogia aikoinaan, ja aiemmin oli pari muutakin, joita lueskelin, mutta niitä ei enää päivitetä joten en voi valitettavasti antaa vinkkejä. Olen luvannut itselleni, että jos joskus muuttoprojekti aloitetaan, sitten kyllä laitan blogin pystyyn, mutta vielä se ei ole ajankohtaista. Olisi kiva lukea sun blogia Ellinoora, jos haluat laittaa yksärillä linkin/salasanan ;) !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Katselin tx sun blogia, kiitoksia vinkista! Olittepas joutuneet kestamaan aikamoista byrokratiaruljanssia...

Susan, niin unohtui laittaa se mun blogi osoite tohon aiempaan viestiin :) Se on ihan julkisesti luettavissa: http://sugarantelope.blogspot.com/ Se on tosiaan ihan alkutekijoissaan viela, nyt oon keskittynyt vaan ihan arkipaivaisiin juttuihin, kun mitaan konkreettisia suunnitelmia ei ole tehty/hakuprosessia aloitettu. Mutta sitten kun paatetaan mita tehdaan, niin alan paivittelemaan sinne viisumi/muuttojuttujakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin. Eilen oli tuo haastattelu , ja hyvin meni. Istuskelin siellä odotustilassa muitten hakijoitten kanssa noin 40 minuuttia odottamassa haastattelua joka ei sitten ollutkaan ihan niin perusteellinen kuin kuvittelin. "Missä tapasitte?" "Ai , nyt muistankin vaimosi" , ja lopuksi : "Your visa has been approved , congratulations. It takes up to two weeks for you to get it" :)

Ajattelin että no hyvä , vaikkakin kaksi viikkoa tuntuu hieman "pitkältä". Ei pitäisi varmaan valittaa , kun katselee näitä teidän käsittely aikoja. No mutta , sitten hieman vaimon kanssa kävimme kaupoilla Helsingissa kun nyt siellä olimme ja kohta käänsimme auton nokan kohti Hämeenlinnaa. Olimme noin viiden kilometrin päässä kotoa kun puhelin soi. Sielläpä konsulaatista soiteltiin. " Olemme todella pahoillamme , mutta unohdimme ottaa kaikessa ruuhkassa ja hässäkässä teiltä sormenjäljet. No jep , ei muuta kuin auto ympäri ja kauheaa kyytiä takaisin Helsinkiin antamaan sormenjäljet. Haastattelija oli todella pahoillaan , ja kiitollinen että käännyin takaisin. Sain häneltä Suomi/Usa pinssin Lohdutukseksi :D Parempi uutinen tosin oli että viisumi oli muutamaa lupaa (en tiedä mitä tarkistavat...kansainväliset rikostiedot ym..?)vaille valmis , ja että se printtattaisiin tänä aamuna . Viisumi olisi todennäköisesti noudettavissa Maanantaina.

Että tälläistä. Kohta mennään , varmaankin Keskiviikkona 20.7 lennetään Heathrown kautta Dallasiin, ei vielä tosin uskalla lentoja varata , ennen kuin viisumi on varmasti taskussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miljoonasti Onnea Pohjanpoika sulle ja sun vaimollesi!!! Aika vauhdilla tosiaan teidän prosessi on edennyt - kuinka kauan teillä nyt suunnilleen on mennyt siitä kun lähetitte kaikki paperit? Onneks ette olleet vielä päässeet kotiin asti, ja pystyitte käydä antamassa sormenjäljet vielä samalla reissulla!

Mäkin olen kuullut että Suomessa tuo haastattelu on ihan läpihuutojuttu.

Ilmottelehan heti kun saat viisumin!!

-Eve

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitää taas pitkästä aikaa päivittää kuulumiset tänne ja onnea Pohjanpoika!

Ihana amerikan loma loppui ja olen nyt ollut noin pari tuntia Suomen kamaralla. Saimme siis 23.6. RFE jota tietenkin pelästyin niin että meinasi järki lähteä. Muutaman päivän päästä siitä saimme kirjeen joka sisälsi listan mitä meidän tulisi heille toimittaa:

-Uudet Intent to marry -kirjeet

-Mieheni passista kopiot että hän on ollut Suomessa sinä aikana kun olemme ilmoittaneet

-Circumstances of Meeting -lappunen jossa uudelleen meidän tapaaminen ja suhteen kulku sekä siihen liitettynä lisää todisteita

Lisäksi kirje alkoi lauseella että kaikki hakemukseen liitetyt dokumentit on oltava käännettynä englanniksi jos ne sisältävät suomea.

Minä siitä sitten neuroottisena lukemaan hakemusta ensi järkytyksestä toivuttuani. Ja löytyihän sieltä muutama sananen suomea useammasta lappusesta mm. s-postitodisteissamme saattoi lukea "lähetetty iphonesta" ymv. Ihan kaikkia liitteitä en ole itse edes nähnyt sillä sulhaseni on tehnyt hakemuksemme ollessani Suomessa mutta nyt osaan kyllä varmasti koko nivaskan ulkoa, niin perusteellisesti sen luin. Pari päivää meni tiukasti etsiessä suomalaista kääntäjää näille, haaliessani uusia kuvia ja todisteita (mm. luottokorttilaskuja, kuitteja) ja tehdessä näitä pyydettyjä dokumentteja. Vaikka he pyysivät todisteita vain ajalta ennen hakemuksemme jättämistä, suositteli lakimiehemme liittämään myös tiedot uudemmista tapaamisista (paitsi siitä että olin juuri Usa:ssa) ja silloinhan todisteita olikin ihan kiitettävästi. Tarkistin, tarkistin ja tarkistin... ja oli kyllä ihan kakkensa antanut olo.. mutta se kannatti.. sillä vain 3 päivää kirjeen postittamisen jälkeen vastaus jo tuli... NOA2!!!! :girl_dance: Avasin puhelimeni kotimatkalla lennon jälkeen ja itkuhan siinä pääsi kun sulhaseni oli jättänyt minulle viestin + kääntänyt s-postin. Kalifornia on nyt pistänyt parastaan sillä meillä meni vain 3 kk tähän pisteeseen.. toivottavasti loppukin menee hyvin. Tai sitten se RFE tosiaan nopeuttaa käsittelyä.

Uskon että yhtenä syynä lisätodisteiden pyytämiseen saattaa olla se että olemme tunteneet toisemme aika vähän aikaa kun jo menimme kihloihin.. ja sitten oli tietysti ne käännökset jotka uupui. Kyllä on helppottunut olo!!! Vaikka eihän tämä vielä ole ohi eikä kiveen kirjoitettu.

Oletteko haastattelussa käydessänne kysyneet voiko viisumia saada nopeammin kuin se 2viikkoa, sillä näyttää että jotkut ovat sen saaneet ja Pohjanpojallakin se olisi ollut mahdollista? Onko nyt siis niin että haastattelussa minulta otetaan kaikki alkuperäiset todisteet ym. vai pitääkö ne olla vain varotoimenpiteenä mukana?

Muokattu: , käyttäjä: Pabe

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vain. :)

Ei ollut mikään ristikuulustelu tosiaankaan tuo. Erittäin miellyttävä haastattelija ja kyllä jäi hyvä olo koko toimituksesta. Ei sitten niin paljoa keljuttanut ajaa takaisin antamaan niitä sormenjälkiä kun sai hyvän mielikuvan koko konsulaatin toiminnasta.

Kesäkuun 7. vaimo vei omat lappunsa konsulaattiin , joten hieman yli kuukausi siinä vierähtää kun se nopeasti sujuu. Sanoivat konsulaatista että on kova "ruuhka" päällä tällä hetkellä , mutta voisin vaikka veikata ettei se noihin USCIS:n jonoihin ja ruuhkiin verrattuna ole oikein mitään.

Kaksi viikkoa korkeintaan , sanoivat että tuo prosessi vie. He ottavat kaikki laput joita on pyydetty ja heillä ei vielä ole siinä haastattelua ennen itselleen. Ne kai sitten saa takaisin kun hakee passia? Minulle sanoi kun menin niitä sormenjälkiä antamaan että jo alkuviikosta olisi noudettavissa. Tekevät ilmeisesti turvallisuus tarkastuksia kun saavat sormenjäljet , ettei pääse kriminaalit luikahtamaan maahan.

Kysymys teille jotka olette saaneet viisumin : Lähettivätkö ilmoituksen että passi olisi noudettavissa sähköpostilla , tekstiviestillä , vai perinteisellä postilla? Kiitos vastauksista :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea Pohjanpojalle! Tulipas nopsaan! Taytyy toivoa, etta meillakin sitten syksymmalla jarjestyy noin nopeasti.

Taytyy viela sita co-sponssia metsastella, mutta eikohan sellainen loydy :)

Pabelle myos onnea, hyva juttua etta selvisi!

Ylihuomenna lahdemme haamatkailemaan, jippii :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysymys teille jotka olette saaneet viisumin : Lähettivätkö ilmoituksen että passi olisi noudettavissa sähköpostilla , tekstiviestillä , vai perinteisellä postilla? Kiitos vastauksista :)

Mä vastaan tähän vaikken itse olekaan asianomainen mutta hyvän ystävän prosessia on tullut seurattua tiiviisti. :)

PennyV *vilkutus* sai kirjattuna kirjeenä postiin passinsa takaisin eli lähetystössä ei tarvinut enää poiketa sen jälkeen. Ja tuli hyvin nopsaan vielä sen sormenjälkien antamisen jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu näin mäkin olen ollut lukevinani että postissa se on sitten tullut noin kahden viikon päästä haastattelusta ja muutamat ovat käyneet itse hakemassa sen kun heille on näin luvattu (kuten sinullekin oli Pohjanpoika sanottu).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No en niin tarkkaan kuunnellut haastattelijaa mikä oli sanamuoto millä hän sen sanoi , olin siinä sen verta innoissani. Hän vain sanoi että noitten muutamien tarkistusten jälkeen viisumi tulostettaisiin perjantaina ja se olisi saatavilla alkuviikosta. Kirjoitin tuonne vain että sanoivat sen olevan noudettavissa , koska luulin että se aina pitää sieltä konsulaatilta noutaa. Toivottavasti lähettävät niin ei tarvitse taas kiusata pomoa vapaapäivällä :D

Kiitoksia kovasti vastauksista! Ilmoitan kun saan viisumin... ja sitten Teksasista , että kuinka kovasti se aurinko siellä nahkaani oikein korventaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vielä tuli yksi kysymys:

Mitä olette liittäneet Affidavit of support I-134:n todisteiksi ja mitä kaikkea olette listanneet tuloihin? :girl_sigh: Meillä menee poverty line yli reippaasti ja lakimies oli sitä mieltä että silloin ei kannata listata muuta omaisuutta koska siinä tapauksessa on kerättävä niistä myös todisteet. Mietin että onkohan se riittävä, lakimies kun ei ole ihan joka asiaa hoitanut mielestäni hyvin. Se varsinainen kysymykseni siis koski niitä todisteita; minulla on nyt 3 viimeisintä palkkashekkiä puolisoltani ja se työnantajan kirje mukanani mutta jostakin luin myös että tax report pitäisi olla mukana. Oletteko laittaneet sen sillä sitä ei lomakkeen ohjeissa listata? Ai niin, ja pankin statement on tulossa. Entä oletteko liittäneet jotain muuta?

Pohjanpoika, ehkä voit soittaa konsulaattiin ja varmistaa vielä. Katsoin noita vanhoja viestejä täällä ja melkeimpä kaikki jotka eivät ole itse hakeneet viisumia, ovat saaneet sen postissa noin kahden viikon päästä. Hienoa että olette voiton puolella ! Ja ehdottomasti kerro sitten miten Teksasissa menee! :)

Muokattu: , käyttäjä: Pabe

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnittelut hyvin menneestä haastattelusta Pohjanpoika! Ja onnea tottakai myös viisumista. Jos muistat vielä viisumin käteen saatuasi, niin olisi todella kiva kuulla paljonko sitä "muuttoaikaa" sen mukana siis tulee, onko se vielä sen 6kk.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea Pohjanpoika.

Se miten kuumalta tuntuu riippuu paljon kosteus%sta. Eli Minnesotan 85 F tuntuu samalta kuin 95-100 F Austinin kuivalla saalla. Tai ainakin viime viikon MN:ssa oli sen verran kosteaa etta voi tuonkin verran tuntua eroa.

(C/F saa nopeasti muutettua googlella, eli vaikka 85 F in C, jos ei skaala muunnu viela suoraan)

Omituista etta Dallasin alueella ei taida meetup olla yhta suosittu kuin taalla. Monessa paikassa kun loytaa helposti suomalaisia vaikka http://finnish.meetup.com ja sielta etsimalla alueen (tai voi toki lisata itsensakin, eihan sita tieda jos on sitten muitakin joita loytyy alueelta).

Mutta onhan tuolla Dallasissa sitten jotain toimintaa (kirjastokin) http://usansuomalaiset.maxforum.org/2010/07/22/dallas-ja-pohjois-texas/ ja aika usein nayttaa olevan myos naamakirjassakin ryhmia eri alueilla asuville joten niitakin on muutama http://usansuomalaiset.maxforum.org/2011/06/29/usan-ja-amerikkojen-eri-alueilla-asuvien-suomalais/ (tosin ei Dallasin alueelle loytynyt viela. Voihan sellaisenkin kai toki tehda jos ei esim tuolta dallasin naisten kerhosta loydy viela tarpeeksi vakea. Mutta eikohan siella loydy, onhan Nokiallakin viela jotain toimintaa Irvingin alueella).

Pabe, ne kaikki verotuksen suunnalt kysyttavat paperit tarvitsee kylla lisata. Jos niista puuttuu mitaan, menee RFE:ksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.