Jump to content
Naimisiin.info

Puolisosi valituksenaiheita Suomesta?


Recommended Posts

Suomen sosiaaliturva! Tämä on aihe jota tulee välttää jos keskustelukumppanina  on Ranskalainen, sillä sosiaaliturvamme on todella syvältä verrattuna Ranskaan!

jep - tää on ihan totta - tekee hyvää suomalaisillekin joskus havahtua huomaamaan, että ei täällä sentään porhalleta joka asiassa kirkkaimpana tähtenä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

viela ei olla muutettu mutta etukateen suurimpia aiheita on:

suomalaisten alkoholinkaytto

kaikki kallista (itse taas tunnen etta hollannissa kaikki kallista)

huono saa (no hollannissa sataa ja tuulee aina)

pimeys

korkeat verot (hollannissa myos)

positiivista:

luonto

talot halvempia ja parempia

aityislomat-rahat jne parempia (ei ole viela lapsia mutta yritan kovasti etta ne voitais sitte hankkia suomessa joku paiva)

"kunnon talvi" (riippuu tietenkin missa asuu)

"harrastusmahdollisuudet (viitataan lahinna lasketteluun, vaellukseen jne.)

mutta ulkomaalainenhan minakin olen hollannissa joka paiva ja voin sanoa etta en tule varman ikina kuulemaan yhta paljon valitusta suomesta kun han on saanut kuulla hollannista... oh well...

Link to comment
Share on other sites

Hmm... eipä tuo ole hirveästi valittanut, taitaa olla suurimmaksi osaksi hyvää sanottavaa. Pari juttua kuitenkin tulee mieleen (ja näihin mun täytyy yhtyä itsekin):

- TV:n ohjelmatarjonta

- Ihmisten epäkohteliaisuus (esim. hissiin ja raitsikkaan tungetaan aina sisään ennen kuin pois haluavat pääsee ulos..)

- Ihmiset ei uskalla puhua englantia, vaikkakin sitten muutaman paukun jälkeen juttukavereita on ihan tungokseksi asti kun jokainen haluaa jakaa elämäntarinansa nimenomaan englanniksi...

- Alhainen palkkataso

- Alkon monopoli

Lisäksi kuulee joskus valitusta siitä, että missään ei saa tupakoida sisällä... Nyttemmin tuo on kai tottunut asiaan eikä se tunnu enää onneksi risovan niin pahasti.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Me ollaan vaan kayty, joten ei ole kauheesti valittamista...mutta on syita, miksi me ei palata:

-saaolot sellaiselle, joka muutenkin potee masennusta ovat ihan mahdottomat. Pimeys on aika kestamatonta

-kaupunkien pienuus, jos tykkaa kaupunkielamasta, ei ole muita vaihtoehtoja kuin Helsinki. Ja sekin pieni

-ihmisten morkkeys ja epakohteliaisuus

-suomenkielen mahottomuus

-talven jarjeton kylmyys ja kesan "kuivuus", mieheni asthma paheni seka kesalla, etta talvella

-taa nyt ei muutton vaikuta, mutta: ihmisten pukeutuminen ei ole niin jarin hienoa...mieheni pitaa naisellisista naisista. Suomalaiset naiset ovat kauniita, mutta monet kovin maskuliinisia

Olen myos vastannut listaan, missa kerrottiin siita mista mieheni pitaa Suomessa ja se oli pidempi

Link to comment
Share on other sites

Sulho on vain lomaillut Suomessa (3 pna, 1vko, 1 kk...) ja aina sanoo etta hyvat asiat voittaa huonot, mutta ainahan jostain voi marista!

Eli:

- Tv ja sen surkea ohjelmisto (itse olen kylla aika samaa mielta..)

- Kesalla ainainen valkeus; poika parka herasi kuukauden verran joka aamu kello 4 kun aurinko nousi...

- Kauppojen (ja tiety alkon) aikaiset sulkemisajat. Ja se etta R-kiskalla laitetaan kaljakaapit lukkoon klo 21 vaikka paikka on auki koko yon!

- Kannaily kulttuuri

- Ei kunnollisia kantabaareja vaan kaikki rakaloita (olen kylla samaa mielta) mies olisi vain halunnut menna lasilliselle , mutta ei kehdannut kun kaikki oli klo 12 paivalla ankyra kannissa ja jotku cowboy lakit ja nahkaliivit paalla orisemassa tiskilla...

- Ei "tapas"-kulttuuria, eli ei pienta naposteltavaa, vaan aina taytyy ottaa iso annos ruokaa.

- viinien kalleus....

huih, tulipas siina....mutta kuten olen sanonut, sulho on loppujenlopuksi ihan suomi-poju syrammeltaan!

Link to comment
Share on other sites

Mites mä olen missanut tämän ketjun täysin...?

Täähän oli ihan mielettömän mielenkiintoista luettavaa!!!

Minun kultani on käynyt Suomessa vain kolme kertaa (1-3vk kerrallaan), joten ns. pitkäaikaisesta asumisesta johtuvaa purnausta ei ole voinut luonnollisestikaan syntyä. Oikeastaan hän ei ole valittanut lainkaan niistä asioista, joista hänen olin odottanut valittavan.

Talvella hän oli haltioitunut pakkasesta ja lumesta... Niinpä laitoin hänet aamulla raapustelemaan auton ikkunoita ja johan sain edes yhden kirosanan hänen suustaan ulos. On sillä piru emäntänä!!!

Ehkä ainoat "ihmetyksen" aiheet ovat olleet

- ravintoloiden aikainen sulkemisaika (parhaat bileethän alkaa vasta kahden- kolmen aikaan!)

- viinien puuttuminen ruokakaupoista

- ihmisten ujous ja jurous ja sitten totaalinen muuttuminen alkoholin vaikutuksesta. Ja tämäkin kokemus ihan lähipiiristä, ei mistään kyläkuppilasta. Oma kaveripiirini hieman arasteli alussa joko häntä itseään tai sitten englanninkielen käyttämistä eikä siis juurikaan sinä iltana keskustellut sulhoni kanssa. Kunnes sitä siideriä, olutta ja boolia oli otettu, niin yhtäkkiä kaikilla olikin asiaa sulholleni ja juttua heitettiin kuin oltaisiin parhaat kaverit. Tämä häntä huvitti suuresti!

- sulho on myös ihastellut monia asioita, jotka ovat paremmin Suomessa kuin Espanjassa

Muttamutta... Omasta mielestäni vertailusta ei ole mitään hyötyä. Suomessa ei ole kaikki hyvin, mutta eipä sitä täydellistä maata ole olemassakaan. Kyse on kuitenkin vain omasta asennoitumisesta ja sopeutumisesta. Itseäni pienet ongelmat ja viat eivät häiritse niin paljon, ettenkö voisi muuttaa Espanjaan asumaan pysyvästikin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

VEROT!

Joka toinen päivä saa kuulla valitusta siitä, kuinka Suomessa työntekijältä "viedään" rahaa ja hän "menettää" 40% palkastaan. Juuri eilen kuulin, että oli tililtä hävinnyt iso summa. Kun asiaan pureutui pohjamutia myöten, selvisi, että oli tullut palkka, josta oli tietenkin pidätetty verot. Ei voi muuta sanoa kuin että jos verojen maksaminen on niin kamalaa (on se paljon rahaa, myönnetään), muuta vaikka Amerikkaan!

Link to comment
Share on other sites

Silloin kun oli juuri tullut Suomeen, mies kauhisteli aina oluen hintaa. Se oli aika hassua, koska eihän se edes juo olutta. Viime aikoina ainoa valituksen aihe on ollut suomen kieli, jota on mahdotonta oppia.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...

Minun miehellani ei ole paljoakaan valittamista Suomesta, lahinna olen kuullut esim. kahvista, joka hanen mielestaan on hirveaa verrattuna espanjalaiseen espressoon. Samoin alkoholin ja ruuan hinta on ollut meillakin keskustelun aiheenaHan lahinna nauttii Suomen erilaisuudesta... Olemme muuttamassa Suomeen ja han aikoo jopa mielellaan maksaa Suomen korkeita veroja, silla hanen mielestaan siina ajatellaan yhteista hyvaa eika vain sita etta saisi kerattya itselleen mahd paljon rahaa ym omaisuutta. Han ajattelee tassa tulevaa perhettamme ja yhteista elamaamme siella.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ekan viestin kirjoittaja Pia: onko miehesi kenties ranskalainen? Kuulostaa nimittäin niin tutulta....

Me asumme Ranskassa, joten avokkini ei ole vielä kerinnyt nähdä ja kokea koko totuutta Suomesta. Kuitenkin kolmen Suomen vierailun yhteydessä valitusta on kuulunut seuraavista asioista:

-suomalaisten ruokailuajat (päivän pääateria syödään jo iltapäivällä ja illalla on vain iltapalaa...Nykyisin meilläkin syödään joskus illalla "à la finlandaise", jos en jaksa enää töitten jälkeen laittaa kunnon ateriaa...)

-suomalaisten töykeys eli eivät vastaa tervehdyksiin (oikeastaan avokillani on tämän asian suhteen ollut huonoja kokemuksia vain turkulaisista - opiskelin nim. Turussa ennen tänne muuttoa - eli Pohjois-Karjalan tyttönä totean tietysti vain, että ainoastaan turkulaiset on tuollaisia)

-ravintoloiden viinilistojen merkinnät puutteellisia("ei tästä voi tietää, mistä viinistä on kyse, kun viinialueen nimi puuttuu!" ja sitten tarjoilijaa pyydetään näyttämään viinien etiketit....)

-kyläpaikoissa juodaan kahvit eikä oteta aperitiiveja

-pihoilla vapaana juoksevia fasaaneja ja jäniksiä ei saa ampua syötäväksi

Että tällästä meillä!

Link to comment
Share on other sites

Mekin asutaan ulkomailla, joten avokki ei ole kokenut suomalaista arkea. Italialaisena ja ravintolan omistajana ei voi käsittää suomalaisten ruoka-aikoja (syödään silloin kuin huvittaa ja illlallinen syödään tosi aikaisin). Täällähän ravintolat ei ole edes auki kuin niihin oikeisiin ruoka-aikoihin  ;) Ihmettelee kaiken maailman nepalilaisten ja fuusioravintoloiden suosiota ja sitä, miksi emme pidä omaa ruokakulttuuriamme arvossa kun perinteisiä ja herkullisia ruokia olisi paljon. Viinien ja ravintolassa syömisen hintoja hänkin kyllä kauhistelee.

Kahvista tai viineistä ei ole kyllä tullut valituksia, alkon valikoimaa mun italialaisen sommelier-tutkinnon omaava siippa kehui hyväksi ja caffè americanoa ei edes vertaa espressoon, ne on 2 täysin eri juomaa. Suomalaisten hiljaisuus sitä välillä mietityttää, samoin se, ettei perhe ole niin keskeisellä sijalla kuin Italiassa.

Kehuja löytyykin sitten paljon enemmän. Mutta niistä kirjoitan jos jaksan tohon toiseen topikkiin.

Link to comment
Share on other sites

Valentinalle täytyy vielä sanoa sen verran, että tuo cafe americano-juttu osui silmään. Kaiken käsitykseni (baristakursseja käyneenä ja tuota työtä tehneenä)mukaan (en uskalla kovin vahvasti italialaisten kanssa alkaa väittelemään espresso-juomista, mutta..) cafe americano on kuumalla vedellä pidennetty espresso kun taas täällä Suomessa juomme ihan suodatinkahvia. Tämä käsitys ainakin Suomen kahdella vallitsevalla kahvila-ketjulla on.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nyt menee kyllä aiheen vierestä, mutta kun joku ranskalainen valittaa suomalaisesta byrokratiasta niin täytyy sanoa...

Ranskalaisella tuttavallani on ollut vaikeuksia päivittäisten raha-asioiden hoidossa, koska hänen vaimonsa ei voi käyttää heidän yhteistä tiliään ilman miestänsä. Mies voisi kyllä vaikka nostaa koko tilin tyhjäksi, mutta vaimo ei asioita voi yksin hoitaa. Suomalainen nainen taitais olla helisemässä...

Link to comment
Share on other sites

Ei mun mies paljoakaan ole valittanut,  Kieli oli yks, kun on niin vaikea oppia (eipä sitä täällä tule tilanteita jossa englanilla ei pärjäisi)... Sitten se että suomalaiset tujottaa ihmisiä kun kävelevät ohi, mutta ei tervehdi... (ei sinäänsä ole valittanut asiasta, huomannut kyllä ja naureskellut asialle enemmänkin) S kun on ei Dublinista kotosisin niin on tottunut ehkä vähän ystävällisempään tapaan...  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ihan ykkösasiaksi nousee ehdottomasti pimeys. Lumi ja kylmyyskin ovat kuulemma ihan ok, mutta pimeyttä on vaikea kestää.

Kieli aiheuttaa välillä ongelmia, poikaystäväni on englanninkielinen eikä saa siten käyttää suomea niin paljon kuin haluaisi. Ärsyttävintä kuulemma on se, että ihmiset eivät puhu mitään, kun luulevat ettei hän puhu suomea.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kaikki tähänastiset viestit taitaa olla poikaystävistä, mutta lisätään tähän yksi thaimaalaisen tyttöystävän (pian vaimoni) kommentti näistä taikkuyrteistä mitä marketista saa .. näyttää ihan samalta kuin kotona muttei maistu. Syykin on tietysti ihan selvä, toisessa maassa auringossa kasvanut ja toisessa kasvihuoneessa.

Sitten tämä Suomen kesän valoisuus tuo näitä hauskoja juttuja.. ei aurinko voi kymmeneltä illalta paistaa)

Link to comment
Share on other sites

Olen hihittaen lueskellut naita kommentteja, silla kaikki kuulostaa niin kovin tutulta. Asuimme poikaystavani kanssa 7 kuukautta Suomessa, mutta muutimme takaisin Skotlantiin, silla hanelle tuli niin kova koti-ikava, etta lahes masentui. Suomessa asuessamme han rakasti saunomista ja hiihtamista yli kaiken. Poikaystavaani nauratti suomalaisten vakavuus, mutta viinan avulla se vilkas "sisainen lapsi" saa luvan tulla esiin. Hanen mielestaan suomi on kaunis kieli, mutta useat puhuvat sita monotonisesti. Samoin Alepan yms. kauppojen huonot valikoimat otti paahan. Muutimme pois Suomesta koska poikaystavani oli todella vaikeaa loytaa ystavia ja tyota Suomesta silla ei osaa puhua suomea. Han olisi lopulta ottanut vastaan "mita tahansa" tyota, mutta ei saanut hommia edes astioiden tiskaajana, "koska ei osaisi puhua ravintolan asiakkaille suomea"! (Taalla Skoteissa han on ollut toissa ravintolapaallikkona... )Nyt kun emme enaa asu Helsingissa, poikaystavani ylistaa ja mainostaa Suomea kaikille uuvuksiin asti! Han kutsuu Suomea "utopiaksi" silla kaikki asiat ovat Suomessa NIIIIN HYVIN verrattuna "ankeaan Britanniaan"! Han selittaa innostuneesti kavereilleen kuinka turvallista ja siistia kaikkialla on ja kuinka monta erilaista roskaponttoa meilla on tarjolla, jotta kierratys olisi mahd. helppoa. (Taalla ei ole edes paperinkierratys ponttoja! - tai pullopalautusta kaupoissa) Han selittaa ihastellen kuinka jokapuolella on loputtomiin puita: "jopa paakaupungissa voi kavella melkein keskustaan asti metsan lapi." Poikaystavani haluaisi muuttaa viela takaisin Suomeen, etenkin jos saamme lapsia. Minua vain jannittaa kuinka se onnistuu seuraavalla kerralla... En tosin oikein tieda haluanko jaada pysyvasti Britanniaan. Millaisilla aloilla teidan miehenne ovat? Poikaystavani mietti etta kannattaisiko hanen opiskella joku kansainvalisempi"business" tutkinto, jotta Suomessa elo olisi helpompaa, vaikka opiskeleekin sosiaalialalle ja on harkinnut myos hakevansa palomieheksi. Millaisia kokemuksia teilla on?

Ann-Mari

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mun mies tykkää myös Suomesta tosi paljon ja musta onkin kiva, että se haluaa aina mukaan, kun mä olen lähdössä Suomeen (Eli viimeisten 6,5 vuoden aikana ehkä 15 kertaa).

Pieniä valituksen aiheita on ehkä kylmyys, pimeys talvella, hyttyset kesällä, kapakat ja discot sulkee liian aikaisin...

Eniten sitä ehkä häiritsee suomalaistyyliset kerrostalot?

Toisaalta se ei ole koskaan asunut Suomessa, vois tulla sitten muita asioita tietysti mieleen.

Sen mielestä suomalaiset on kyllä kovin ystävällisiä!

Joo, ainoo mitä saan sillon tällön kuulla, on että mä kuulostan tylsältä, kun multa (tai siis suomalaisilta) puuttuu intonaatio. Eikä se koskaan osaa arvioida, oonko innoissani vai surullinen, aina samaa tasasta papatusta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Italiaanon mielesta:

- Suomalaiset kuulemma mukautuvat kaikkeen liian hyvin ja hiljaa. Eli siis jos jokin asiaa mattaa, sita paivitellaan ja voivotellaan siella neljan seinan sisalla, mutta kukaan ei tee asialle mitaan. Italialaiset uhkailee, huutaa ja mekastaa, ettei kenellekaan jaa epaselvaksi, missa vika ja mita tapahtuu, jollei vika korjaannu  

- "Siis mita, eiko taalla saa alkoholia ostettua enaa yhdeksan jalkeen?"

- Suomalaiset eivat nayta tunteitaan julkisesti eli hanen mielestaan suomalaiset ovat joskus "tasapaksuja" paivasta toiseen (tosin pyorsi taman mielipiteensa heti perheeni tavattuaan, jossa todellakin huudetaan, kun silta tuntuu)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...