Jump to content
Naimisiin.info

Ulkomailla naimisiin kahden kesken?


Recommended Posts

Nyt kysyt oikealta ihmiseltä!

Me menimme New Yorkissa naimisiin syyskuussa, siviilivihkimisellä tietenkin. Olimme hankkineet suomesta esteettömyystodistuksen, mutta ei sitäkään kukaan kysellyt. Valtavan jonottamisen jälkeen saimme avioliittoluvan, ja siitä vuorokauden päästä sai mennä samaan paikkaan Municipal Buildingiin (City Hallin lähellä, kolkko toimistorakennus, ulkoisesti ihan hieno).

Ovella turvatarkastus, minun pieni kukkakimppuni läpivalaistiin. Kengät tarkistettiin erikseen ja hiuslaite tutkittiin metallinpaljastimella. Sitten taas sinne toisen kerroksen marriage-osastolle, ilmottauduttiin ja päästiin odottamaan käytävään. Siinä vaiheessa etsittiin myös todistaja - meidän tapauksessamme Dave, joka odotteli omaa morsiantaan saapuvaksi. Sitten meidät käytävästä haki happaman näköinen nainen joka pyysi meidät sisään sellaiseen tv:stä tuttuun, oikeussalia muistuttavaan paikkaan. Kysyi ensin "onko kellään paikalla olevalla mitään tätä liittoa vastaan", no, Davella ei ollut joten sitten edettiin. Kysymykset, sormuksen vaihto, julistaminen aviopuolisoiksi, You may kiss the bride ja ulos. Ei todellakaan mennyt kymmentä minuuttia! Ehkä minuutti.

Jäätiin sitten pussailemaan ja lopulta ulos taas kaupungin helteeseen avioparina. Ei ollut yhtään kolkkoa, tuntuu ihan todella naimisissaolevalta. Sen jälkeen tehtiin mitä haluttiin, käytiin drinkeillä ja tosi hienosti syömässä. Romanttisin mahdollinen päviä ilman tuskastuttavia, epäaidoilta tuntuvia seremonioita ja pääosassa me kaksi. Suosittelen ja kerron mielelläni lisääkin

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Virginia, ihanaa ja KIITOS kun vastasit

Mikä tuuri, että satuit juuri kysymykseni lukemaan. Juuri tällaista kaipasin, omakohtaista kokemusta siitä, millainen se vihkiminen jne oikeasti on! Ja kysymyksiä olisi miljoona lisää:

Mitä virallisia papereita tarvittiin? Passitko vain? Jos ei kerran tuota esteettömyystodistusta tarvittu.

Annettiinko teille varsinainen vihkimisaika vasta tuolloin paikan päällä?

Saitteko marriage certificaten heti käteen Apostilleilla ja miten menettelitte avioliiton rekisteröimiseksi Suomessa, hoiditteko sen Suomen konsulaatissa New Yorkissa?

Kaikenlaiset vinkit esim hotellin ja raflojen suhteen olisi myös tervetulleita?!

Mikä teille teki tuosta vihkimisestä sen oikean, tiedän jutun, romanttisen? Itse täytyy myöntää, että minuutin mittainen I do I do, kuulostaa vähän kolkolta, mutta ehkä se on asennekysymys. Ainiin, kuuluiko siihen sormus/avioliittovalat?? Eli pääseekö itse ääneen...?

Kiitos sinulle Virginia! Jos et halua vastata palstalla, rekisteröidyn ja lähetän sulle privaa! (täällä haluan olla anonyymi, koska aiomme naimisiin salaa)

Meistä New York on todella romanttinen kaupunki, jossa hääpäivästä voi tehdä juuri omannäköisen, mahdollisuudet ovat rajattomat! Haluamme sen olevan myös meidän kahden oma, henkilökohtainen ja privaatti juttu, juhlallinen ja vakaa lupaus toisillemme. Olemme myös miettineet Staten Island-vaihtoehtoa, koska siellähän on myös marriage bureau, en tiedä sitten.

Olisi ihanaa kuulla lisää teidän päivästänne, mutta ymmärrän toki jos haluatte pitää sen ihan teidän juttuna!

Link to comment
Share on other sites

Hei taasen,

Meillä oli passien lisäksi esteettömyystodistus (siis sellainen jossa on usealla eri kielellä tekstit, en muista maksoiko jonkun euron mutta siis maistraatista sai), mutta kukan ei halunnut nähdä sitä. Sitten postista ostettiin kaksi Money Orderia. Toinen 35 dollaria, lupaa varten ja toinen 25 dollaria seremoniaa varten. Että aika halpaa!

Varsinaista vihkimisaikaa ei anneta. Virasto on auki 8-16 ja vihittävien on oltava paikalla 15.15 mennessä. Kaupungissa on todellakin 5 eri marriage bureauta ja staten islandilla kai aika piti varata  jotenkin etukäteen. Eli me mentiin jonotusmeinigillä.

Täytyy vielä sanoa, että tunnelma oli uskomaton siellä kauppungintalolla. Eri kansallisuuksia edustavat parit jonottivat hyvässä järjestyksessä, sekä tosi hienot Carrie Bradshaw-tyyppiset newyorkilaiset ja toisaalta vaatimattomasti pukeutuneet maahanmuuttajat. Toiset pukeutuneet arkivaatteisiin, toiset tosi hienosti. Toisilla koko suku mukana ja toiset haalivat todistajan käytävältä. Ei sitä unohda ikinä.

Marriage certificate saatiin heti mukaan (ei apostillea) ja vietiin se seuraavana päivänä suomen suurlähetystöön, jossa ystävällinen virkailija antoi meidän täyttää kaavakkeet suomen väestörekisteriä varten. Pari viikkoa siinä meni että tiedot rekisteröitiin suomessa. Jos sen rekisteröimisen olisi jättänyt Suomeen, olisi certificate pitkänyt saada apostillen kanssa ja se olisi maksanut jotain. Nyt meillä on uskomattoman ihana vaaleansininen sertifikaatti, jossa meidän nimet ilman ääkkösiä jne.

Vihkiminen tuntui meidän omalta jutulta kun vierastetaan hirveästi seremonioita ja "näyttelemistä", tiedät varmaan miten jotkut (varsinkin miehet) tuntevat olonsa epäkotoisaksi "luonnottomissa" tilanteissa. Molempien piti antaa sormus ja I Do oli ainoa asia mitä pääsi sanomaan.

Olimem yhteydessä New Yorkin suomalaisen seurakunnan pastoriin (yhteystiedot löytynevät jostain) ja hän olisi ollut valmis siunaamaan liittomme haluamassamme paikassa, vaikka central parkissa. Pyysi 200 dollarin palkkiota. Emme sitten halunneet loppujen lopuksi mitään showta. Meille päätös oli nimenomaan henkilökohtainen, kahdenkeskinen, juhlallinen.

Ja me onnistuimme pitämään kaiken salassa! Ja kyllä kannatti, oli vain ja ainoastan hauskaa. Ja järkevää. Tässä ketjussa aiemmin nimimerkki "matkalla" on mieheni ja hänen viesteissään on jotain hyviä linkkejä.

Ravintoloista ja hotelleista voin laittaa myöhemmin vinkkejä.

Onnea ja kaikkea hyvää matkallenne miten sitten ikinä päätättekään tehdä. Toivottavasti oli apua, kysele vaan lisää jos haluat!

Link to comment
Share on other sites

Heippa Virginia, SUURkiitokset taas sinulle, että viitsit vastata! Mieheni kanssa ihmeltetiin sattumaa, että löydettiin näin pian joku, jolla on tästä omakohtaisia kokemuksia!

Ehdimmekin selvitellä jo tuota esteettömyystodistusasiaa ja sitä ei siis tarvita, joten jätämmme sen varmaan hankkimatta. Voisi sen ehkä varmuuden vuoksi hankkia, mutta koska emme asu Suomessa (vaan Iso-Britanniassa) ja mieheni ei ole suomalainen, olisi tuosta vaan ihan turhaa lisävaivaa, koska sitä ei näköjään tarvita. Eli passit vaan mukaan, kyllä on helppoa! Ilmeisesti se 'oath' hoidetaan siellä virastossa, eli siis kun esteettömyys valan alla vakuutetaan..?

Kuulostaa joo aika huikealta tuo teidän vihkimisenne, varmasti ikimuistoinen tapahtuma, kyllä se niin siitä tavallisesta kuviosta poikkeaa! Varmasti olo oli huikea astua ulos Manhattanille avioparina  

Muutamia kysymyksiä vielä, jos sopii:

Miten hankitte tuon todistajan teille? Jos kerran todistajaa ei hoideta sieltä viraston puolesta, niin kai sen sitten onnistuu hankkimaan sieltä jonosta tms? Toivottavasti ei siihen vihkiminen kaadu?

Missä vaatteissa olitte, oliko sinulla perinteinen hääpuku vai cocktail-tyyppinen asu tms? Toitteko miehen puvun (jos sellainen siis oli) mukana vai vuokrasitteko sieltä?

Mainitsit hiuslaitteesta ja kukista - käytitkö mitään paikallisia palveluita siellä (meikkiin, kampaukseen)? Itse en ehkä oikein jaksa alkaa organisoimaan näitä, toisaalta joku tyylikäs kampaus ja meikki olisi tietysti ihan jees!

Niin ja vielä oli yksi virallisempi juttu: hoidettiinko nimenmuutos siellä tai siis pitikö vihkijälle ilmoittaa vaihtuuko nimi ja jos niin, miten, ja kirjattiinko sitä siellä ylös? Minusta olisi ainakin hienoa, jos siinä samalla nimenmuutos tehdään tiettäväksi ja julkiseksi, on enemmän avioitunut olo ehkä.

Jos joskus ehdit ja jaksat, niin olisi kiva saada noita vinkkejä rafloista, hotelleista ja niistä coctailbaareista

Itse alan olla aika vakuuttunut, että tämä olisi meidän juttu, vihkiminen New Yorkissa olisi varmasti niin mahtava kokemus ja suunnittelen jo innolla mielessäni, mitä kaikkea siellä voi tehdäkkään ja juhlistaa avioliiton alkua, jokiristeilyt, upea illallinen, Broadway, Central Park, coctail-baarit jne jne.

Suurkiitos sinulle ja miehellesi kokemustenne jakamisesta ja kaikesta hyvästä infosta, niin ja vielä tietysti onnittelut avioparille

Link to comment
Share on other sites

Taas ihan sattumalta kurkkasin ja olitkin just vastannut!

Oli tosiaan ikimuistoista astell aulos Manhattanille sieltä kaupungintalosta. Päivä oli kuuma, ruuhka pahimmillaan... otettiin muutamia kuvia siinä värikkäiden palopostien vieressä.

Mulla oli ihan Suomesta ostettu nätti mekko, ei mikään ihmeellinen, lähinnä kai cocktail-puvuksi voisi sanoa, sellaista suomalaista retrokangasta. Miehellä oli ihan oma puku mukana.  Iso osa pareista oli ihan tavallisissa vaatteissa (siellähän pitää hankkia siviilivihkiminen ennen kirkollista, joten moni käy hoitamassa asian lounastunnilla ennen "varsinaisia" juhlia).

Hiukset laitoin itse (hermot meinasi kyllä mennä) ja meikin myös. Manikyyrissä kävin, maksoi kahdeksan dollaria... kävin vielä uudestaankin ennen kotiin lähtöä. Palveluja sieltä kyllä saa, mutta en olis ehkä jaksanut kampaajalle mennä kun en kuitenkaan olis osannut selittää mitä haluan. Kukat ostin jostain Macy'sin läheltä pienestä kukkakioskista. Eli ei mitään etukäteisorganisointeja.

Lupaa hakiessa kysyttiin mitä sukunimeä puolisot aikovat käyttää vihkimisen jälkeen ja sama asian kysytään kun asiaa ilmoitetaan sinne Suomen suurlähetystöön ("Ilmoitus ulkomailal vihitystä suomen kansalaisesta".

Minkä tyyppistä hotellia etsitte? Meidän hääillallinen syötiin "one if by Land, two if by Sea" nimisessä ravintolassa Greenwich villagessa, siellä ympäristössä oli ihania ravintoloita muutenkin. Löytyy googlesta ruokalistoineen kaikkineen...

Jatketaan taas, kiitos onnitteluista! Mekin miehen kanssa puhuttiin miten mukavaa on auttaa samassa tilanteessa olevia

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Moikka!

Voin antaa sinulle vinkkejä, koska meidät vihittiin Dominikaanisessa tasavallassa joulukuun alussa. Laitahan privaa tulemaan, niin kerron papereista ja laitan muutamia kuvia tulemaan!

Yleisesti voin sanoa kaikille, että matka kannattaa varata esim. Aurinkomatkoilta, kuten meillä oli. Sitten vaan ottamaan selvää, että hotelli järjestää häitä ja että heillä on tarjolla ns. hääpaketti. Olimme tiiviisti yhteydessä hotellimme wedding coordinateen, joka antoi ohjeita, kuinka toimia.

Papereita Suomesta tarvitsee esteettömyystodistuksen, voimassa olevat passit sekä syntymätodistukset. Esteettömyystodistus ja syntymätodistukset tulee lähettää Tukholmaan Dominikaanisen tasavallan Suurlähetystöön, jossa ne käännetään espanjaksi ja lyövät joitain leimoja papereihin. Tämä koko hässäkkä maksoi n.100€. Me lähetimme aluksi paperimme Ulkoasiainministeriöön legalisoitavaksi, mutta Tukholmasta sanoivat, että legalisointia ei tarvitse. Kaikista papereista kannattaa ottaa kopiot ja tietenkin alkuperäiset paperit  laittaa käsimatkatavaroihin.

Mielestäni vihkitilaisuus Dominikaanisessa oli erittäin mahtava!!!!! Ei mitään liukuhihnameininkiä. Itse tilaisuudessa oli minun ja mieheni lisäksi yksi todista, wedding coordinate, tuomari ja shampanjan kaataja. Auringonlasku oli mitä ihanin...vihkimisen jälkeen saimme nauttia kahden kesken herkullisen illallisen 20 paikkaisessa ravintolassa, jossa ei ollut meidän lisäksi kuin tarjoilijat  

En vaihtaisi tuota päivää millään pois!!!! Olin erittäin tyytyväinen kaikkiin hotellin järjestelyihin. Hotelli oli myös todella viehättävä. Kysykää lisää, jos tulee mieleen jotain, vastailen mielelläni.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Hei!

Haluaisin mielelläni kuulla kokemuksia häistä ulkomailla? Oletko mennyt naimisiin tai ollut häissä ulkomailla? Olemme molemmat suomalaisia, mutta lähdemme pienen piirin kanssa viettämään häitämme välimerelle. Itse vihkiminen ei huolestuta, mutta haluaisin kuulla miten sopimukset paikallisten ravintoloitsijoiden ja juhlapaikan järjestäjien kanssa ovat pitäneet? Meillä ei ole mitään erikoisvaatimuksia, mutta olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia??? Olisi myös kiva tietää jos jollain on samanlaisia suunnitelmia??

edit. Yhdistin ketjuja koska aiheet niin samankaltaisia. -Trio-

Muokattu: , käyttäjä: Trio
Link to comment
Share on other sites

Hihii, olen kyllä tän ainakin jossain kertonut, mutta kerronpas nyt uudelleen kun kerran kysytään.

Me oltiin suomessa postin internet-palvelun kautta lähetetty sähkeet meidän vanhemmille ja sisaruksille, siihen saa valita lähettämispäivän joka oli siis meidän häiden jälkeinen päivä. Sähkeessä sanottiin että menkää lähialkoon. Siellä oltiin valmiiksi sovittu henkilökunnan kanssa (siis neljässä eri alkossa) että nämä henkilöt noutavat täältä pullon samppanjaa ja kirjeen. Sähkeessä vielä sanottiin että avatkaa pullo ja kirje jossain mukavassa paikassa yhtä aikaa. Sit kun vanhemmat olivat soittaneet meille hotelliin käytiin lähettämässä kavereille sähköpostia. Siinä sanottiin, että käytiin Conan O'Brienissa ja tänään mennään baseballia katsomaan ja ilmat on hyvät ja eilen mentiin naimisiin. Tuli ihan yllätyksenä kaikille kun me ei oltu edes "menty kihloihin" eli vaihdettu sormuksia ettei kukaan rupeis utelemaan.

Stockalla on muuten sellainen palvelu että ne toimittaa herkkukorin valitsemanasi päivänä haluamaasi osoitteeseen. Ei ilmaista muttei sairaan kallistakaan. Sitäkin mietittiin mut päätettiin itsekkäästi käyttää nekin rahat omiin huvituksiin.

Meidän vanhemmat oli ihan huippuonnellisia ja ylpeitä meistä kun tehtiin niin kuin haluttiin.  8)Poikkipuolista sanaa en ole kuullut keneltäkään.

Link to comment
Share on other sites

Olemme pyytäneet tarjouksia hääpaketista Aruballa ja Barbadoksella niitä järjestävältä matkatoimistolta, mutta sekä varsinainen matka että hääkulut ovat heidän kauttaan huikean kalliita. Jos matkan ottaisi joltain pakettimatkatoimistolta, ja järjestäisi itse häät paikan päällä kuten monet tässä ketjussa kirjoitelleet ovat tehneet, säästöä tulisi helposti ainakin 2000 euroa...

Kohteiden määrä on tietysti paljon suppeampi, mutta luulen että voimme yhtä hyvin mennä naimisiin Dominikaanisessa kuin jossain muualla Karibialla. Epäilen kuitenkin hieman pakettimatkan valintaa, koska se tarkoittaa että kanssamme matkustaa koneellinen muita suomalaisturisteja samaan kohteeseen. Suomalaisten "me-henki" ulkomailla ei välttämättä innosta, vaan haluaisimme viettää häät rauhassa ilman liian tuttavallisia ja uteliaita matti meikäläisiä ympärillämme. Pakettimatkalla tulee muutenkin aina enemmän tai vähemmän turistiolo.  

Millaisia kokemuksia muilla ulkomailla "naineilla" on tällaisesta pakettimatka -järjestelystä? Saitteko viettää häät rauhassa muilta (suomalais)turisteilta? Tuntuiko homma tarpeeksi yksilölliseltä?

Olisin todella kiitollinen jos jollakulla olisi vinkata todella hyvästä hotellista Dominikaanisessa, missä vietitte onnistuneet häät. Kaikilla vähänkin suuremmilla hotelleilla on tarjolla hääpaketti ja valinta on vaikea ilman tarkempaa tietoa. Ennen kaikkea haluaisin tietää, onko jossain hotellissa tarpeeksi suojaista paikkaa vihkimiselle yleisen rannan sijaan.  ;)

Voi kun saisi jo matkan varattua...

Link to comment
Share on other sites

Hei Mineah,

toki suomalaisen parin voi ulkomailla vihkia muutkin kuin Suomen evl:n kirkon papit! Tuo lainaamasi sitaatti koskee siis vain Suomen lain mukaista avioliittoa ulkomailla. Mutta suomen kansalaiset voivat kylla menna ulkomailla naimisiin kyseisen maan lakien mukaisesti (siis teidan tapauksessa esim Irlannin), ja tama avioliitto on Suomessa laillinen ja se rekisteroidaan Suomen maistraattiin. Mutta silloin teidat vihitaan paikallisten lakien ja vaatimusten mukaan, ja tasta virginian linkki selvittaa hyvin vaatimukset Irlannissa. Ne kannattaa selvittaa tarkasti, silla monissa maissa (nakojaan myos Irkuissa) on vaatimuksia mm sen suhteen, kuinka kauan maassa tulee olla ennen kuin pari voidaan vihkia.

Siis toki voitte lennattee merimieskirkon papin myos Irlantiin, jos valttamatta haluatte naimisiin Suomen lakien mukaisesti. Matkakustannuksista ja muista korvauksista sitten pitaa erikseen sopia kyseisen papin kanssa.

Mutta alkaa antako taman kaiken selvitystyon kaataa suunnitelmianne, ihan varmasti kaikki onnistuu ja hoituu, kunhan varaatte aikaa ja karsivallisyytta

Tsemppia ihanille suunnitelmillenne  

muoks: tulin viela lisaamaan sulle Mineah, etta tuolta virginian antamasta linkista selviaa muuten esim sellainen tosi oleellinen juttu, jota en ainakaan itse olisi tiennyt, etta Irlannissa naimisiin halajavien tulee ilmoittaa aikeistaan vahintaan 3 kk ennen suunniteltua vihkimispaivaa! Ilman tata avioliitto ei ole laillinen, tai silloin vihkimista ei varmasti edes voida suorittaa. Taman ilmoituksen kyseiseen maistraattin voi tehda kirjallisesti, siihenkin tuolta loytyy ohjeet. Mutta tassa sitaatti:

1.2 - Requirement to give three months notification of intention to marry:

Each person marrying in the State must give at least three months written notification to the Registrar for the district in which the marriage is to take place; or have obtained an exemption under Section 33 of the Act (see paragraph 1.3). For example, any person marrying on or after August 1, 1999 must have given notification to the appropriate Registrar on or before May 1, 1999.

The requirement to give three months notification of an intended marriage is a substantive requirement for a valid marriage. A marriage will not be valid in civil law unless three months written notification has been given, or; unless permission to marry has been granted by the High Court or Circuit Family Court under Section 33, of the Family Law Act, 1995.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hei!

Meillä on aikalailla samanlaiset suunnitelmat  

Olemme myös suomalainen pari ja menemme naimisiin Espanjassa turistipapin vihkimänä. Paikan päälle tilaisuutta tulee todistamaan 20 läheisintä. Pappimme kirjoitti tuohon sinunkin esittämääsi kysymykseen sopimusten pitävyydestä näin "Jatkakaa hääsuunnitelmianne ja valmistelujanne kaikessa

rauhassa muistaen että ollaan Espanjassa, missä kaikki muutokset ovat

mahdollisia. Mutta niinhän se elämässä aina on!" Hän oli myös sitä mieltä, että kaikki varaukset yms. ehtii hyvin tehdä sitten paikan päällä. Vähän kyllä jännittää, kuinka kaikki loppujen lopuksi sujuu..  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hei kaikki!

Mekin olemme suomalainen pari joka suunnitelee häitään Espanjassa kesälle 2006, pappina myös Jaakko Kuusinen! Olisi siis kiva kuulla miten häät hänen kanssaan sujuu.

Me olemme nyt jo varanneet kirkon ja juhlapaikan hyvissä ajoin. Kirkossa sikäläinen pappi olisi kyllä innoissaan varannut meille samaisen päivän jo tänä kesänä vain viikon varoitus ajalla! Joten aika viimehetken järjestelyilläkin vaikuttaisi onnistuvan sielläpäin häät. Ravintolasta sanoivat, että menu pitää olla päätetty viimeistään viikko ennen tilaisuutta, jotta kerkeävät tilata ruoka-aineet. Kaiken muun olisikin varmaan saanut muutaman päivän varoitusajalla kuntoon

Sopimuksien pitämisestä en osaa vielä sanoa, mutta vaikuttaa hyvälle kohdallamme. Kirkonvarauksen suoritimme paikanpäällä lomamme aikana ja varmistutimme vielä suomalaisen kirkon henkilön avulla jälkikäteen, koska pappi ei puhunut juuri lainkaan englantia ja varauksemme tapahtui enimmäkseen sormella kalenteria osoittaen :P

RvaTiggr, missäpäin Espanjaa teidät vihitään?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 9 months later...
Guest Ritva(Guest)
Meillä on myös suunnitelmissa häät ulkomailla, ajattelimme että helpoin tapa on mennä eka Suomessa maistraattiin, ja ulkomailla sitten olisi tutun suomalaisen papin kirkollinen siunaus ja juhlat.

Hei,

en ole aiemmin kirjoittanut tällä palstalla, mutta haaveenani on, että menisimme naimisiin jossakin ulkomailla. kannattaako siis suorittaa siviilivihkiminen maistraatissa ennen siunausta ja hääjuhlaa ulkomailla? Eikö siunaus kuitenkin aina ole ihan pätevä? Ja eikö (oma) häätunnelma kärsi, jos ollaan jo käyty maistraatissa?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

On alkanut kiinnostaa vihkiminen ulkomailla kaiken tämän häähössötyksen keskellä. Tuo vihkiminen + honeymoon olisi mielestäni todella romanttista. Vaikkakaan meillä ei olisi sitten perhe ja ystävät paikanpäällä onneamme todistamassa. Juhlia voisi suuremmalla porukalla tietysti sitten kotiin palattuamme. Rooma kuulostaa aika ihanalta vihkimispaikalta, siellä emme ole käyneet ja sinne ei olisi niin kovin pitkä matkakaan. Pohdin, että esimerkiksi Jenkkilään menee matkoissa jo pari vuorokautta.. Kiinnostavaa kuulla muiden kokemuksia.

Link to comment
Share on other sites

Onko totta että paperisota käännöksineen voi tulla maksamaan 1000e,eli kun tarvii kaikenmoisia papruja tilata Suomesta ja käännättää,niin hintaa tulee ??

Ulkomailla vihkimisen ihanuus ja kurjuus,vaikkakin siviilivihkiminen ensikis sitten kirkossa siunaus.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Onko totta että paperisota käännöksineen voi tulla maksamaan 1000e,eli kun tarvii kaikenmoisia papruja tilata Suomesta ja käännättää,niin hintaa tulee ??

Ulkomailla vihkimisen ihanuus ja kurjuus,vaikkakin siviilivihkiminen ensikis sitten kirkossa siunaus.

Tulin takas ja yhä ihmettelen hintoja,kuinka voi olla niin kallista kaikki paprusodat ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pitkästä aikaa olen täällä foorumilla hääpukua myydessäni ja kiva huomata, että muitakin ulkomailla naimisiin menijöitä on.

Kokemuksemme oli aivan mielettömän ihana, suosittelen lämpimästi. Tässä hieman vastauksia, kommentteja jne. jotka toivonmukaan auttaa teitä ulkomailla naimisiin menoa suunnittelevia.

Menimme naimisiin Mallorcan saarella kesä 2006 ja emme maksaneet vieraidemme matkoja, he maksoivat itsensä sinne. Majoituksen kanssa tavallaan avustettiin kun vuokrasimme huvilan viikoksi ja sinne mahtui muitakin ja heiltä emme pyytäneet täyttä osuutta vuokrasta. Se oli kaikkien eduksi, sillä kovasti halusimme vuokrata huvilan ja se olisi ollut hurjan hintainen vain kahdelle ja nämä vieraamme saivat upean majoituksen halvalla. Muita autoimme majoituksen selvittämisessä tekemällä info-sivut nettiin, koska hääpaikkamme ei ollut valmismatkakohde ja tulijat joutuivat itse räätälöimään matkat. Vieraiden vaivannäön ja sinne asti tulemisen halusimme sitten kiittää tarjoamalla todella hienon juhla-aterian erittäin laadukkaassa ravintolassa.

Vihkimisen hoiti Mallorcalla vieraileva turistipappi Aurinkorannikolta. Selvitimme Ev.Lut. kirkon sivuilta, että heillä on vain tietyillä ulkomailla olevilla papeilla oikeus vihkiä laillisesti Suomalaisia ulkomailla. Listalta löysimme pappimme ja otimme yhteyttä. Aloitimme yhteydenoton jo hyvissä ajoin ja siten pappi onnistui todella ihanasti ajoittamaan jokavuotuisen Mallorcan kevät jumalanpalvelus-visiittinsä Palma de Mallorcassa samalle ajankohdalle niin, että meidän ei tarvinnut maksaa hänen lentojaan Mallorcalle, vain Palmasta vihkimispaikkaan, siellä majoittuminen ja taksimatka takaisin Palmaan.

Koska papilla oli ulkomailla vihkimislupa, meidän ei tarvinnut käydä maistraatissa - piti vain Suomessa etukäteen hoitaa esteettömyystodistus ja sen jälkeen hakea vihkiraamattu ja tyhjä vihkitodistus kaavake papille omalta seurakunnaltamme. Ennen vihkimistä meillä oli tapaaminen papin kanssa jossa hän tiedusteli tarvittavia tietoja - koko nimemme, todistajien nimet jne. Vihkimisen jälkeen pappi ojensi vihkiraamatun ja sen välissä täytetyn vihkitodistuksemme. Se meidän piti toimittaa joko itse omaan seurakuntaamme rekisteröitäväksi, tai postittaa seurakunnallemme - mutta eihän sitä halua ottaa riskiä, että vihkitodistus katoisi postissa! Sitten ei mennytkään kauaa kun olimme virallisesti naimisissa Suomen kirjojen mukaan

Mallorcalla meni naimisiin samana viikonloppuna ainakin 2 muutakin Suomalaista pariskuntaa pappimme vihkimänä - mutta heidät vihittiin Palmassa kirkossa jota Ev.Lut. seurakunta lainaa Mallorcan jumalanpalveluksilleen, kun meidät taas pienessä suloisessa lomakylässä.

Espanjassa on tapana antaa kirkolle kiitosrahaa kirjekuoressa (n. 50 eur) ja jos haluaa urkurin, se maksaa lisää ja kannattaa myös tehdä selväksi kirkkoa varatessa, että haluaa urkurin. Kirkosta ulos tullessa ei myöskään katsota hyvällä riisinheittoa vaan tapana on heittää tuoreen parin päälle ruusun terälehtiä, joka on mielestäni muutenkin paljon kauniimpaa. Kukkakauppias ei osannut sanaakaan Englantia ja pelastuksemme oli avulias ravintolan omistaja joka vei meidät floristille ja tulkkasi hänelle tilauksemme  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Onko täällä ketään suomalaista paria, ketkä ovat järjestäneet omat juhlansa ulkomailla koska asuvat muualla kuin suomessa, vaikka siis kummallakaan ei asua esimerkiksi sukua asuinpaikassa? Tuntuisi tyhmältä järjestää häät jotenkin "kaukona" suomeen ja matkustaa itse sinne juhlimaan omia häitään, kun koti on kuitenkin jo muualla. Miten kutsutut ovat reagoineet tällaiseen järjestelyyn ja millaiset matkustushalut ihmisillä on olleet?

Link to comment
Share on other sites

^Täh, maksaako noi paperityöt noin paljon.. mä aattelin että ne ei maksa mitään, kunhan hakee jotain todistuksia ja lähettelee niitä eteenpäin, ja laittaa nimiä alle... huih, pitääpä alkaa miettimään uudestaan tätä ulkomailla naimisiin menoa, kuitenkin vain yksi mieluinen vaihtoehto monien joukossa.

Muoks. Niin siis olisimme menossa naimisiin Italiassa, ja molemmat on suomalaisia..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...