Pylkka

Suomi-Australia häät

31 viestiä aiheessa

Justiinsa... Haettiin erikseen Tukholman suurlähetystöstä Certificate of No Impediment, jonka saikin 30 min sisällä suoraan käteen. Menikin ihan liian helposti näköjään. Nyt se ei riitäkään täällä Suomessa Maistraatille, vaan sen lisäksi pitää  Australiasta hankkia siviilisäätytodistus. Voi mooses!!

Milläköhän ilveellä sen nyt voi hankkia Ausseista käsin, kun mies on asunut täällä Suomessa jo vuoden (WH-viisumilla)? births, deaths & marrieages -toimistoon linkitetyltä sivulta NSW:n osalta selviää, että pitää olla ties kuinka monta henkkaritodistetta - ja vuoden täällä asumisen jälkeen moni on mennyt hänelläkin vanhaksi.

 

Ja toisekseen raivosta pihisten ihmettelemme täällä, mitä virkaa CNI:llä sitten ylipäätään on?

Lähinnä raivostuttaa embassyn sivujen neuvot, jotka joku tähänkin ketjuun vissiin kopioi.. että Tukholman suurlähetystö antaa noita CDI:tä mm. suomeen ja muualle baltiaan. Ja ihmetyttää, miksei lähetystössä edes kysytty tai sivumennen mainittu siviilisäätytodistuksesta mitään. ARGH.

 

Pelkkä Suomen sotu ei riitä ilmeisestikään myöskään (kuten yllä joku ehdotti) - miehellä on suomalainen sotu, vaikkei muuten kelan järjestelmissä olekaan... ja nyt tosiaan Maistraatista tuli sähköpostia, ettei pelkkä CNI riitä, ja heillähän on hakemuksessa miehen suomalainenkin sotu + allekirjoitukset, kun itse oli paikan päällä hakemusta tehdessä.

 

Olisiko kellään ideoita, miten tuota siviilipaperia voisi hakea muutoin kuin lähtemällä Australiaan sitä varten moneksi viikoksi? Pitänee taas soitella suurlähetystöihin (tukholmaan, helsingin konsulaatista ei ole mitään apua näissä paperijutuissa) ja pähkäillä asiaa. Miksi pitää kaiken olla vaikeaa papereiden osalta? Huoh.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häät on juhlittu jo vuosia sitten, mutta sain sähköpostiin automaattisen ilmoituksen, että tähän ketjuun oli tullut uusi viesti. :D

Aydinia, kuulostaa todella oudolta! Miten muka suurlähetystöstä hankittu esteettömyystodistus ei kelpaa?! Itse tivaisin vielä lisäperusteluja maistraatista, eihän ihmisiä voi ihan miten vaan pompottaa, johan te kävitte naapurimaassa hakemassa todistuksen. Mistä maistraatista haitte naimalupaa? Jos se oli muu kuin Helsingin niin laittakaa uusi hakemus vetämään sinne, vaikka netin kautta. Meidän hakemuksen aikoihin mieheni oli ollut Suomessa vasta pari vuotta, ja tosiaan mitään lisäpapereita ei tarvittu vaan esteet tutkittiin kuten suomalaiselta. Nimenomaan Helsingin maistraatissa. Painotan tätä. Muissa voi olla eri meininki.

Tsemppiä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

ja kiitos, Isolde, lisävahvistuksesta ja tsempistä :)

Tulin raportoimaan, että tosiaankin kannattaa käydä Helsingin maistraatissa! Itse asiassa täällä pikkukaupungissa maistraatin työntekijäkin jopa vinkkasi Helsingistä meille. (Hämmentävää)

 

Joten kävin siellä itsekseni, kun olin muutenkin alueella, ja oli vain avokin allekirjoitus paperissa. Piti täyttää 1 lisäselvityspaperi siviilisäädystä ja se oli siinä.

Kyllä siltikin vielä kammotti-jännitti yli viikon, että mahtoivatko tiedot riittää, mutta näköjään viimein suurlähetystöstä saatu paperi CNI oli riittävä - tänään tuli postissa vihkimisilmoitus. :girl_dance:  Eli tasan sen  7 päivää + 2 päivää postitse. Kylläpä on huojentunut olo!

 

Niin.. paitsi nyt pitää sitten rohkaistua sinne vihkijän eteen lähiviikkoina. Hui. ;)  Pidämme sitten kakkukahvit joskus myöhemmin asian tiimoilta ystäville.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin! Tänään iltapäivällä maistraattiin! :girl_in_love:

 

Muokkaus: naimisissa ollaan! Kyllä oli vaivatonta ja helppoa: vihkikaava tuli kahdella kielellä luetuksi, ja henkikirjoittajaa jännitti vissiin enemmän kuin meitä, kun oli kuulemma vasta toinen englanninkielinen vihkiminen hänelle.

Saimme vihkitodistuksetkin 2 kpl:eena eli suomeksi ja englanniksi. Oikein mukavasti ja hienosti meni!

Helpottavaa, että kaavat olivat niin lyhyet.

 

t. ei-vielä-tajua-rouviintuneensa ;)

Muokattu: , käyttäjä: Aydinia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi,

Täälläkin aussi-suomalainen pariskunta. Mietinnässä on, että missä ne häät nyt pitämään, täällä Ausseissa, Suomessa vai Aasiassa. Millaisella budjetilla olette juhlineet/juhlimassa Ausseissa? Varmaan vaihtelee alueittain, mutta silti :) Me "joudutaan" käydä vihkiytymässä maistraatissa lähiaikoina, juhlat täällä olisi looginen jatke, mutta odotamme esikoista, niin mielummin juhlisin myöhemmin.. Mutta molemmat haluaisi oman perheen lähellä juhlia, niin ei oikein päästä puusta pitkään suunnittelussa. Isot juhlat joka tapauksessa tulossa ehkäpä heinäkuun tienoilla 2016, kun lapsi on jo vähän kasvanut ja mamma taas toivottavasti sievemmässä kunnossa :D mutta siis mielelläni lukisin kaikenlaisia suunnitelmia ja toteutuksia muilta pareilta :)!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni reilu $4000 meidän aussihäihin, 45 vierasta. Vihkiminen ulkona puistossa, juhlat meillä kotona cocktail-bileiden muodossa. Suurimmat menoerät oli catering-firma ruokatarjoiluun, viinat ja baarimikko drinkkeihin ja siviilivihkijä. Pukuun olis tietty kans voinu upottaa tonneja tonnien perään, mutta mä tilasin omani netistä. Tämä siis lännessä. Mun blogissa ja päiväkirjassa lisää meidän kaksista häistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään