sussu80

naimisiin LAS VEGASissa

131 viestiä aiheessa

Minkälaiset kortit olette sukulaisille ja tuttaville lähettäneet?

Oma hullu haaveeni on karata Vegasiin ja mennä naimisiin kunnon Elvis-papin vihkimänä, löytyykö Vegasista sellaisia ja mahtavatko olla kalliimpia?

Onnistuisiko niin, että ennen matkalle lähtöä rekisteröisi suhteen virallisesti Suomessa maistraatissa ja sitten matkalta lähettäisi sukulaisille ja tuttaville 'Just Married' kuvat Elvis-papin kera  ;D Vähentäisikö kenties paperisotaa? Mitä papereita sellaisessa tapauksessa tarvitsee?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähetettiin ihan normi las vegas-maisema kortit, joissa takana teksti:

Yhteistä taivalta takana on pian 7 vuotta,

eikä niitä suinkaan ole vietetty suotta.

Nyt tuntuikin olevan se oikea hetki,

aloittaa yhteinen avioliittoretki.

Heinäkuun 15 päivänä 2005

luettiin Las Vegasissa kaavat,

jolloin morsian ja sulhanen toisensa saivat!

Elviksen saa useimmissa kappeleissa vihkimään ja laulamaan muutaman laulun. Maksaa tietty extraa, esim. yhdessä kappelissa Elvis maksaa $145 lisää normaalin paketin hintaan, jotka halvimmat pyörivät sadan dollarin tienoilla. Tässä linkki sivustolle, jossa esitellään kappeleita. Kappeleiden sivuilla on hinnastot ja mitä niihin sisältyy.

http://www.lasvegas.com/weddings/?vc1=1&am...txtl_txt_wdng_4

Kaipa se vähentää paperisotaa, muttei liene kovin "laillista", kun menet kuitenkin virallisesti naimisiin myös Las Vegasissa. Tuskinpa siitä kyllä mitään aiheutuu, jos ette tuota paperisotaa tee. Minun vanhemmat kysyivät meiltä ihan samaa, että miksemme menneet täällä sitten maistraatissa naimisiin myös, jotta olisi välttynyt paperisodalta. Totesin, että koko homman idea menee siinä, jos ei paperisotaan viitsi ryhtyä. Meillä, eikä monella muulla suostuttu edes katsomaan esteettömyystodistuksia suomesta. Mutta mitä sitten jos sitä kysyvät? Olette jo naimisissa.

Passi oli ainoa paperi, joka sinne tarvitsee ottaa mukaan, jos ei esteettömyystodistusta (apostillen kanssa) lasketa.

Vihkilupa tosiaan täytyy sitten sieltä hankkia ennen, kuin marssii kappeliin.

OT. Soitin maistraattiin ja kertoivat, ettei heiltä tule mitään paperia. Kun kela-kortti on ilmestynyt, niin asia on selvä. Minä täällä edelleenkin totuttelen uuden sukunimen kirjoittamista.. Molempien vanhemmat oli meillä viikonloppuna "virallisella hääkahvituksella", kun uusi nimi oli ovessa. Nyt täytyy vielä hommata uusi ajokortti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paperisodan todellinen helppous ilmeni meille vasta täällä Suomen suunnalla. Kaiken olisi saanut hoidettua enemmän kuin helposti, mutta kuviteltiin että tähän menee aikaa ja vaivaa paljon enemmän.

Eli nopein keino hoitaa koko paperisota on ottaa kappelista palvelu jossa Marriage Certificaten kopion saa kahdessa päivässä, sitten sen kanssa hakemaan Apostillea Secretary of Statelta. Niiden papereiden kanssa sitten Suomessa maistraattiin ja voilá n. viikossa avioliitto on virallinen Suomessakin. Meille tuli maistraatista ote väestörekisteristä. Näin saatiin varmistus että ollaan virallisesti naimisissa täälläkin. Eli lyhykäisyydessään:

-esteiden tutkinta Suomessa (esteettömyystodistus kannattaa ottaa mukaan, vaikkei se todennäköisesti kiinnosta ketään)

-vihkiluvan hakeminen kaupungin talolta

-vihkiminen

-kahdessa päivässä voi hakea Marriage Certificaten vihkipaikasta (tämä palvelu maksaa n. 50 dollaria, mutta nopeuttaa paperin saantia yli viikolla, en tiedä kuinka paljon tämmöistä palvelua on tarjolla, ainakin meidän vihkimiskappelissa tällaisen palvelun sai)

-Marriage Certificaten kopion kanssa Secretary Of Stateen, sieltä Apostille tuohon Marriage Certficateen

-Suomessa näiden papereiden kanssa maistraattiin, siellä ottavat kopiot papereista ja riippuen virkailijoiden työmäärästä avioliitto on noin viikossa virallinen Suomessakin

Pikkasen harmittaa kun jotenkin oletettiin että homma olis kovinkin paljon työläämpää.   Mentiin sen takia naimisiin vasta tokalla viikolla ja saatiin sitten odotella papereita Suomessa ihan turhaan, kun kerran muutamassa päivässä kaikki paperit olisi olleet omassa kädessä ja sitten vaan Suomessa maistraattiin. Turha siis paperisodan takia jättää haavetta toteuttamatta, helpompaa se on kuin voisi kuvitellakaan!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän maistraatista, kun asioita ennen matkaa kysyin, niin vastaus oli selkeä: Suomen konsulaatti Usassa hoitaa avioliiton virallistamisen suomeen. Ei vaan voi tulla papereiden kanssa suomeen ja hoitaa asiaa. Ilmeisesti kuitenkin voi, mutta teimme ohjeiden mukaan, kun emme muusta tienneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin tämän asian "helppous" selvisi vasta siinä vaiheessa kun oltiin menossa maistraatista hakemaan notaarin vahvistamaa passin henkilösivun kopiota, minkä Suomen suurlähetystö vaatii ohjeissaan. Vantaan maistraatissa meille kuitenkin sanottiin että missään nimessä ei tarvitse lähetellä mitään papereita suurlähetystöön, kaikki hoituu kahdella paperille, Marriage Certificaten kopiolla joka on vahvistettu Apostillella. Itse luotin suurlähetystön ohjeisiin kunnes sain parempaa tietoa maistraatista. Meillä meni kaiken kaikkiaan reilu kuukausi siihen että kaikki oli virallista Suomessa, nopeammin olisi onnistunut kun olisi saatu oikeat paperit heti Amerikasta mukaan. ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saa vihkimisen ilman uskonnollisuutta. Meiltä ainakin kysyttiin että halutaanko että koko vihkimisessä mainitaan sanallakaan Jumalasta tai uskonnosta muutenkaan. Uskoisin että Las Vegasissa jos missä saa ihan semmoisen vihkimisen kuin ikinä voi keksiä. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vegasissa tosiaan saa juuri niin uskonnollisen/maallisen vihkimisen kuin haluaa, ja lisäksi niin pelkistetyn/romanttisen, klassisen/modernin, asiallisen/huumoripitoisen seremonian kuin halaa. En itse ole mennyt siellä naimisiin, vaikka sitä harkitsin ennen viime kesän kaksiviikkoista lomaa Vegasissa. Katselin kuitenkin aika monta kappelia läpi, ja ensimmäinen Elvis oli heti matkatavaroiden lajittelijana lentokentällä, eli tuntumaa tuli kaupunkiin otettua. Sen verran lopulta sain tuntumaa, etten halua siellä mennä naimisiin. Minulle siinä ei olisi seremonialle tarpeeksi ainutlaatuisuutta, kun tietää että samassa kaupungissa vihitään monta paria tunnissa joka päivä sadoissa kappeleissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jiihaa!!

Todella hienoa lukea teidän kokemuksistanne Las Vegasista ja varsinkin kun kaikilla näytti menneen homma ihan putkeen! Paljon onnea siis kaikille I DO- jo sanoneille.

Meillä edelleen käydään kamppailua Las Vegasin ja Mauritiuksen välillä... Hintahan alkaa loppupeleissä olla melkoisen sama, jos laskee kaikki kustannukset yhteen, joten en voi vedota siihenkään. Jenkkilässä olemme olleet useinkin, joten maa sinänsä tuttu ja ne Vegasin kadut kyllä houkuttaa mutta houkuttaa myös Mauritiuksen valkeat hiekat

Me olemme "karkaamassa" naimisiin, joten tämä on oikeastaan ainoa foorumi jossa voin "ääneen" pähkäillä tilannetta! Kauheaa pidätellä tällaista tietoa, varsinkin kun olen muuten melkoinen suupaltti mutta mitenkään en kykene ajattelemaan että viettäisin häitäni Suomessa kesäillan lämmössä. Sellaiset ei ole minua varten. Toki olen monissa mukavissa häissä ollut vieraana, mutta on ollut myös monia häitä, joissa saa katsella kelloa vähän väliä, josko jo kehtaisi kotio mennä

Kertokaa lisää teidän mahtavista kokemuksista häistä ulkomailla, olivatpa ne missäpäin tahansa

Innolla niitä aina luen ja kaikki linkit käyn läpi, josko meidänkin häät sittenkin tuolla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan avioitunut ulkomaalaisen/amerikkalaisen kanssa Las Vegasissa?

Kiinnostaisi tietää, miten vegas-avioliitto vaikuttaa ( tai ei) esim. oleskelulupien ja muiden hankintaan

vai kohdellaanko vegas-pareja tässä prosessissa kuten muitakin Yhdyvalloissa avioituneita?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko kukaan avioitunut ulkomaalaisen/amerikkalaisen kanssa Las Vegasissa?

Kiinnostaisi tietää, miten vegas-avioliitto vaikuttaa ( tai ei) esim. oleskelulupien ja muiden hankintaan

vai kohdellaanko vegas-pareja tässä prosessissa kuten muitakin Yhdyvalloissa avioituneita?

Nykyisen I-130 lupakäytännön muuttuessa mietimme sulhasen kanssa samaa asiaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä, tämä pariskunta halajaisi mennä naimisiin Las Vegasissa. Ja oikeestaan aika sitova päätös asiasta ollaan jo tehty, saas nähdä kuinka loppujen lopuksi käy.. Kumpikaan meistä ei tykkää olla juhlien keskipisteenä, joten tällänen perinteinen häähössötys aiheuttaa väkisinkin ihottumaa ja näppylöitä ties mihin.. Ongelmana on vaan se, että kuinka monta tärkeetä ihmistä saadaan otettua matkalle mukaan. Tosin ajatus, että oltais siellä ihan vaan kaksistaan kuulostaakin kutkuttavalta, mutta lähden kuitenkin siitä että naimisiin mennään vain kerran ja kyllä ne vanhemmat ja sisarukset olis kiva nähdä paikan päällä. Mutta kaikkien halukkaiden matkaa me ei kyllä pystytä maksamaan vaikka haluttaisikin, joten sukulaisille olisi tiedossa isohkot rahareiät jos haluavat meidän vihkimisen nähdä. Noh, ehkä tämä tästä.. Ja ainahan voidaan pitää täällä kotoSuomessa juhlat naimakauppojen kunniaksi sitten kun tullaan takaisin. Meidän pidothan ne kuitenkin on ja sen tähden vihkiminen tulee tapahtumaan meidän haluamalla tavalla.  8-)

*parit kirjoitusvihreet korjasin*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tää foorumihan on oikee aarreaitta!!

Oman puoliskoni kanssa päätettiin, että käydäänpä kattomassa Grand Canyonia ja mennään sitten sillä samalla reissulla Las Vegasissa naimisiin kun kerran on siinä lähellä. Eli kahdenkesken Las Vegas häät on sitten edessä parin kuukauden päästä. Minä ja E ei kumpikaan olla kauheen innostuneita järjestään häitä, joten tällä siitä päästään mutta samalla päivä on kuitenkin meille vähän erikoisempi. Ja koska ei ole häitä niin ei ole ongelmaa missä ne pidettäis. Meidän tapauksessa kun olisi hyvin hankalaa saada edes molempien vanhempia ja sisaruksia samaan paikkaan kun E:n suku on Meksikossa.

Kukaan ei edes tiedä meidän suunnitelmasta, eikä meinattu kertoakaan kun sitten vasta jälkeenpäin. Ja eihän sitä tiedä mitä kaikkea vielä tässä välissä voi sattua, kun E on näitä Yhdysvalloissa asuvia meksikolaisia niin kaikkiin tekemisiin, missä tarvii papereita liittyy yleensä pieni jännitysmomentti..

Las Vegasissa kuitenkin taidetaan paperihommat käsitellä vähän rennompaan tyyliin niin eiköhän meilläkin onnistu.

Tän foorumin ansiosta mä ainakin tiedän mitä odottaa siellä ja miten hoitaa noi paperihommat vihkimisen jälkeen. Niin ja täällä mä voin puhua tästä asiasta, kun muuten on pidettävä kaikki suunnitelmat omana tietona...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tää foorumihan on oikee aarreaitta!!

Oman puoliskoni kanssa päätettiin, että käydäänpä kattomassa Grand Canyonia ja

Kukaan ei edes tiedä meidän suunnitelmasta, eikä meinattu kertoakaan kun sitten vasta jälkeenpäin. Ja eihän sitä tiedä mitä kaikkea vielä tässä välissä voi sattua, kun E on näitä Yhdysvalloissa asuvia meksikolaisia niin kaikkiin tekemisiin, missä tarvii papereita liittyy yleensä pieni jännitysmomentti..  

Las Vegasissa kuitenkin taidetaan paperihommat käsitellä vähän rennompaan tyyliin niin eiköhän meilläkin onnistu.

Tän foorumin ansiosta mä ainakin tiedän mitä odottaa siellä ja miten hoitaa noi paperihommat vihkimisen jälkeen. Niin ja täällä mä voin puhua tästä asiasta, kun muuten on pidettävä kaikki suunnitelmat omana tietona...

Nyt täytyy valitettavasti vähän toppuutella. Naimisiinmeno jenkeissä kyllä on yksinkertaista, mutta se paperisota sen jälkeen on hurjaa, jollette tee sitä ennen naimisiinmenoa. Jos viranomaiset kyseenalaistavat homman, voi olla, että sut heitetään jopa ulos jenkeistä. Eli mieti nyt tarkasti, mitä aiot tehdä. Jos haluat virallisen aseman häiden jälkeen, on sun haettava "Adjustment of Status" jos meinaat asua jenkeissä. Jos meinaat lähteä takaisin kotiin, on sun haettava I-130 -lomakkella, jotta saisit miehesi mukaan mennä jenkkeihin asumaan.

Kuulostaa vaan paperisodalta, mutta ensimmäinen mutka matkaan tulee, kun rajavartijat kysyy sulta jenkkeihn saapuessa, että miks oot täällä. Jos sanot niille, että nähtävyyksiä kattoon tms. kun kuitenkin vakaa ajatus on mennä naimisiin...se voidaan katsoa viranomaisten harhaanjohtamiseks, ja se voi johtaa kaikkien hakemusten hylkäämiseen. Ja sitten on se kirjottamaton sääntö naimisiinmenon nopeudesta maahantulon jälkeen: mitä nopeemmin menee naimisiin, sen epäilyttävämmältä se tuntuu viranomaisista...

Toi homma on loppujen lopuks tosi monimutkainen, niin että ole tarkka ja huolellinen, miten asiat hoidat. www.visajourney.com on tosi hyvä saitti ihmisille, jotka on samanlaisessa tilanteessa, kun sinä. Kannattaa tutustua noiden ihmisten kokemuksiin, tai vaikka postata sinne omasta tilanteesta kysymyksiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jos haluat virallisen aseman häiden jälkeen, on sun haettava "Adjustment of Status" jos meinaat asua jenkeissä. Jos meinaat lähteä takaisin kotiin, on sun haettava I-130 -lomakkella, jotta saisit miehesi mukaan mennä jenkkeihin asumaan.

Tuo on totta mitä kirjoitit, mutta meillä vitsi onkin siinä, että ei ole aikomus jäädä asumaan jenkkeihin ja sulhokin on laittomasti maassa kun on yksi niistä noin 20miljoonasta laittomasta latinosta, joita maassa vakituisesti asuu, joten mitenkään laillisesti ei jenkeissä pystyttäis edes asumaan. Mun ymmärtääkseni toi I-130 -lomake homma koskee niitä pariskuntia, joista toisella on paperit jenkeissä.

Toi koko homma järjeiltiin niin, et jos kerran ulkomaalaiset saa mennä Vegasissa naimisiin ilman viisumeita, niin kyllä sillon mekin vaikka eri maista ollaankin. Ja jos tulee jotain ongelmia niin sit pitää muuttaa vaan suunnitelmia, toivottavasti ei kuitenkaan.

Kiitos tosta linkkivinkistä! Paperisodat on kuitenkin edessä pikapuoliin, joten yritän löytää kaiken mahdollisen informaation asian tiimoilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan mennyt amerikkalaisen kanssa naimisiin VEGASISSA? Kuinka tämä byrokratia (viisumihommat, oleskeluluvat, työluvat...) toimii? Tarkoituksena olisi tietenkin hoitaa kihlaviisumit ensin kuntoon ja hoitaa häät sitten Vegasissa, mutta kaiken tämän paperisotkun keskellä tulee pikkuruinen epäilys sydämeen; onnistuuko ideamme käytännössä? Ettei ne kurjat tulliviranomaiset tule kesken seremonian pyssyt ojossa häiriköimään...  :D

Kaipaan myös paikkaehdotuksia. Pienellä budjetilla mennään, mutta Elviksen suorittama vihkiminen ei kuitenkaan tunnu kovin vitsikkäältä... ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
-Marriage Certificaten kopion kanssa Secretary Of Stateen, sieltä Apostille tuohon Marriage Certficateen

Onko Secretaty Of State Carson Cityssä? Pystyykö Apostillea saamaan Vegasista mitenkään. Carson Cityy taitaa olla jotain 600-770 km Vegasista :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sellaista vielä kysyisin, että täytyykö Apostilleen olla money order vai ovatko kelpuuttaneet 20 dollarin setelin? Luottokortin tietoja ei uskallettais lähettää..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tiiä kuuluuko tää tän kategorian alle mutta kokeillaan....

Eli tarkoitus mennä Vegas-Los Angeles akselille. Ei olla menossa siellä naimisiin vaan häät on ensi kesänä Suomessa. Aattelin kuitenkin, että jos löytäisin puvun + muuta "hääkrääsää" (kakun koristeen, muita koristeita jne.) sieltä. Kertokaa siis liikkeitä, joista vois käydä kattelemassa. Siis sellaisia kohtuuhintaisia (outletteja???), ei minkään muotisuunnittelijan ökykalliita hääluomuksia :).

Kiitos!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anna-Stiina:

Yks mitä kannattaa ehkä kokeilla on David's Bridal. Niillä on liikkeitä vähän ympäriinsä - googletat vaan nimen. Kohtuuhintaisia ja paljon valinnan varaa. Ajanvarausta suositellaan ainakin sivuilla. Sanon että "ehkä kokeilla" koska olen nähnyt lehdissä pukumainoksia joissa mainitaan että eivät ole missään tekemisissä kyseisen liikkeen kanssa... Olen myös kuullut mainittavan että liike on morsiuspukujen Wal-Mart :D Toisaalta, ystäväni oli Amerikassa morsiusneitona ja hänen pukunsa oli juuri tuosta liikkeestä. Sen verran voin varoittaa ihan yleisesti tuosta puvun ostosta Amerikasta, että yleensä puku pitää tilata ja siinä menee n. 12 viikkoa. Nopean toimituksenkin saa mutta sekin kestää aikansa. Puku pitää yleensä noutaa eikä sitä postiteta Amerikan ulkopuolelle. Postitus voi olla mahdollista jos itse hommaa kuljetukset. Tämä on ainakin oma kokemukseni. Kyllähän joillain liikkeillä on varmaan kokoja varastossakin. Vinkkinä: kannattaa katsoa myös morsiusneitojen pukuja jos tykkää yksinkertaisemmasta tyylistä. Ovat usein tosi paljon edullisempia ja hyvä valinta jos haluaa jotain muuta kuin valkoista!

Muokattu: , käyttäjä: Chaz

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Chaz tuosta vinkistä! David's Bridalissa käyty ja puku hankittu :). Sitä pitää pienentää mutta se ei kuulunut hintaan, joten ajattelin tehdä sen Suomessa (helpompi selittääkin suomeksi mitä tahtoo). Mutta halpaa siellä oli; sain puvun, olkaimettomat rintsikat ja kengät yht. 500$. Ei paha! Voin siis suositella tuota paikkaa lämpimästi! Sivuilla tosiaan luki, että pitäis aika varata. Mitään varannu, ja hyvin ehtivät palvella. Mua palveli vielä italialainen nainen > helpotti kun se ties koot Euroopan mitoissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Kiva kuulla että puku löytyi! Ja vielä noin hyvään hintaankin :) Saanko vielä kysyä, että missä David's Bridalin liikkeessä kävit? Las Vegasissa vai..? Oon meinaan itse sillä suunnalla joulukuussa ja jos siellä palvellaan ilman ajanvarausta niin taidanpa poiketa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin Burbankissa, koska Losissa nyt ollaan. Jos jotain pitäis kritisoida niin sama ihminen palveli montaa yhtä aikaa > jos menee yksin niin aina sais olla huutelemassa, että tulee laittamaan pukua kiinni (kun ite vaikea saada). Mulla oli onneksi mies mukana niin se auttoi mua. Ja sovituskopeissa ei ollu peilejä ollenkaan eli piti aina tulla ulkopuolelle kattomaan.

Mutta tyytyväinen olen :). Hääpuku löyty tunnissa, aikamoinen saavutus...hih!

Vielä pitäis löytää jotain hääkrääsää, jos ei muuta niin ainakin kakun koriste. Tuolta oli kaikki loppuneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Haakraasaa loytyy esim. Party Citysta tai muista juhlatarvikekaupoista. Kannattaa myos tarkastaa askarteluliikkeet kuten esim. Michael's. Valitettavasti en tieda useampia liikkeiden nimia mutta googlettamalla loytyy varmasti helposti oman alueen liikkeet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Heh, ihan sattumalta äsken poikettiin Michael'siin (ennen kuin olin nähnyt sun viestin) ja voi vitsi siellä oli kaikkea ihanaa!!! Teki mieli ostaa jos minkäkinlaista härpäkettä...Pakko oli "ryhdistäytyä" ja mukaan lähti vain kakun koriste ja pöytänrot. Noi pöytänrot olin aatellut askarrella mutta kun löyty valmiit niin miksikäs turhaan rasittaa itseään......Jenkeistä löytyy kyllä kaikkea mitä voi vain kuvitella olevan.... :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään