Kahdet juhlat?


Guest Jee "undercover"

Recommended Posts

Meidän häät onkin sitten ihan toisella puolella Turkkia. Jos tiedät sellaisen kaupungin kuin Aydin niin siitä noin 40km eteenpäin. Jos ei Aydin sano mitään niin sitten sanotaan että Izmiristä 150km itään...

Ei sano tuo kaupunki mitään, mut Izmirin tiedän kyllä. Pitää katsoa vaikka ihan asioikseen kartasta.

Turkissa on kyllä kauniita pukuja ja Suomen hintoihin verrattuna todella halpoja.

Olimme Istanbulissa pari kuukautta sitten ja siellä katselin hääpukuja. Näin aivan upeita mekkoja ja uskon, että löydän kyllä mieleiseni. Ja se hintakin vaikutti kyllä päätökseeni ostaa puku sieltä. Itse en vielä tiedä laitanko hääpukua Suomen juhliimme. Periaatteessa voisin koska ne juhlat pidetään vasta Turkin juhlien jälkeen, mutta toisaalta jos pidämme vain pienimuotoiset juhlat, niin en välttämättä viitsi niihin laittaa hääpukua.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Meijat vihittiin v. 2003 Kaliforniassa ja vuotta myohemmin jarjestimme kakkoshaat Suomessa.

Ensimmaisissa haissa oli n. 50 vierasta ja Suomen haissa muistaakseni saman verran, ellei enemmankin. Suomen haat olivat muuten ihan samanlaiset kuin mitka tahansa haat, paitsi etta vihkimista/kirkkossa kayntia ei ollut lainkaan. Siis pelkastaan juhlittiin!  

Kaliforniassa minulla oli perinteinen haapuku, mutta Suomen haihin pukeuduin "modernimpaan" valkoiseen pohjepituiseen mekkoon. Kaliforniassa minulla oli haakimppu, Suomessa taas rannekukka.

Oli ihana jarjestaa kahdet haat!! Onneksi meilla oli kuitenkin rutkasti aikaa juhlien valilla, etta sai keskittya valilla muuhunkin kuin pelkkaan haahulinaan.  

Link to comment
Share on other sites

Meille tuleekin nyt kolmet juhlat!  :D Tai, oikeastaan ne ensimmäiset tulee olemaan niin pienimuotoiset ettei niitä ehkä varsinaisesti voi juhliksi kutsua.. Saimme nyt päätettyä vihkimispäivämme. Se tulee olemaan 22.6. ja tapahtuu siis täällä kotomaassa. Silloin järjestämme ihan pienet juhlat lähipiirille. Sitten matkaammekin viikon päästä jo Turkkiin jossa on 21.7. ne varsinaiset hääjuhlat. Ja sitten varmaan elo-syyskuussa vielä täällä isommat juhlat suvulle ja ystäville! Mietin tässä, että kumpaakohan päivää sitä pitäisi hääpäivänään kun 22.6. meidät vihitään mutta sitten vasta 21.7. on ne isot juhlat, minulla häämekko ja silloin saan vasta vihkisormuksenikin..  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meille ei tule kuin yhdet juhlat, tullaan taalta Englannista Suomeen vihittaviksi ja haita juhlimaan. Mietittiin kylla kaksia juhlia, mutta paatettiin, etta jos lupaillaan etta haita vietetaan Englannissakin niin se jotenkin vahentaa Suomen haiden tarkeytta ja monet voisivat jattaa sen takia tulematta. Eli siis kerran vain olemme luvanneet haita juhlia, ja sulhasen sukulaisista ja ystavista ne lahimmat ovat jo luvanneet matkustaa Suomeen sita varten. Todellisuudessa kutsumme varmaan haista pois jaavat kaverit kylaan haiden jalkeen valokuvia katsomaan, mutta vain yhdet juhlat siis

Link to comment
Share on other sites

nyt kun tänne tulin pyörimään niin kerrotaan miten meillä!

näillä näkymin juhlia on kaksi, ensin täällä espanjassa ja sitten viikon tai kahden viiveellä suomessa,riippuu miehen työstä.

sukua mielellään ottaisin tänne lämpöön juhlimaan myös meitä mutta ymmärrän myös jos ketään ei pääse. veljeäni olen pyytänyt omaksi todistajakseni,koska siviilivihkiminen on tiedossa. mutta katsotaan!

suomessa saamme sitten avioliiton siunauksen!

Link to comment
Share on other sites

Me menimme siis viikko sitten naimisiin täällä Suomessa ja pidimme pienet mutta sitäkin hauskemmat juhlat täällä lähimmälle suvulleni ja muutamalla ystävälle. Porukkaa meitä oli paikalla 14 henkeä. Oli kyllä ihana ja ikimuistoinen ilta ja kaikki meni tosi hyvin! Nyt sitä ollaankin sitten jo rouvashenkilö.

Huomenna matkataan Turkkiin ja siellä sitten alkaa lomailu, mutta myöskin isojen hääjuhlien järjestely. Luulen kyllä, että niitä juhlia tulen jännittämään aika paljon.

Mietimme myös jo vähän, että ehkä emme pidäkään enää toisia juhlia täällä Suomessa. Ainakaan tällä hetkellä ei ole inspiraatiota järjestää niitä. Yhdethän meillä jo olo, ja vaikka olivatkin pienet, niin olivat erittäin hyvät.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest oz-bride(Guest)

meillä on myös kahdet juhlat, ensin kirkko ja virallisuudet täällä suomessa ja sitten 2 viikkoa myöhemmin Australiassa pidetän meijän post-wedding celebration niin että pääsee sulhasenkin perhe juhlaan mukaan kun tänne suomeen ei pääse tulemaan kun 6 henkeä sieltä (ooneksi vanhemmat ja best man sentään) suomessa väkeä on tulossa noin 90 ja toiset saman verran sitte ausseissa. En tiiä mitä te muut olette aatellu pistää päällenne mutta oli se sitte outoa tai ei niin olen itse ajatellut pistää hääpuvun päälle siihen post-partyynkin, ei tietenkään mitään huntuja ja muita hörhöjä, mutta kun on kerran kalliin puvun ostanuniin kai sitä kahdesti voi pitää?

viikko aikaa h-hetkeen ja toiseen kertaan 3 viikkoa mutta kyllä tästä selvittän vaikka stressaamaan vähän pistääkin!

mukavaa kesää ja ihania häitä!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

hemuli-07,

miten olette saaneet kaiken jarjestettya Suomen paahan?

Olemme samassa tilanteessa, ja ajankohtakin nayttaa olevan aika lahella teidan paivaanne. Jarjestelyt ovat vasta aluillaan mutta vahan kauhistuttaa se ettei paase nakemaan esim juhlapaikkaa eika kirkkoa ennen niiden varaamista. Mutta eikohan tuo nain netin valityksella onnistu..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heippa, täällä mietinnässä myös kahdet juhlat, varsinainen vihkiminen Suomessa + hääjuhla, ja sen jälkeen siunaaminen sulhon kotimaassa ja siellä kemut hänen sukulaisilleen. Voisiko joku vähän valaista, kuinka paljon teillä meni rahaa kaksien juhlien järjestämiseen? Meillä siis suunnitelmat ihan auki, joten vinkkiä kaivataan. Onko kokemusta muilla, että onnistuuhan, jos tulee luterilainen vihkiminen (mies katolinen) ja hänen kotimaassa katolisessa kirkossa siunaus? Onko muilla ollut samanlaista tilannetta?

kiitos vastauksista etukäteen

Link to comment
Share on other sites

Meillä on suunnitelmissa ensin siviilivihkiminen sulhon kotimaassa. Siellä olisi läsnä vain molempien vanhemmat, sisarukset ja sulhon paras ystävä. Vihkimisen jälkeen olisi tarkoituksena viettää mukava viikonloppu yhdessä. Vanhempamme eivät ole aikaisemmin tavanneet. Saa nyt nähdä mitä tulee, sillä erinäisistä syistä tuona viikonloppuna tullaan puhumaan suomea, hollantia, englantia ja saksaa sekaisin..mielenkiinnolla odotellaan.  ;D

Suomessa on sitten myöhemmin "ne oikeat häät" eli väärinpäinhän tuo näyttää menevän..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Meilla on kanssa kahdet juhlat, ensin pienet ja rennot pippalot Suomessa lahipiirille ja sitten olisi tarkoitus pitaa toiset juhlat tuparien yhteydessa sulhasen kotimaassa uudessa yhteisessa kodissa. Koettiin hankalaksi alkaa kutsumaan vieraita toisesta maasta kustannustenkin takia, joten paadyttiin sitten tallaiseen ratkaisuun.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin on kahdet juhlat eli molempien kotimaassa, täällä Suomessa ja toiset Malesiassa. Suomen häät pidetään kesällä 2008 ja vieraita tulee n.70-80. Meidät vihitään 3kk sitä ennen, niin on alta pois. Oltais tietty voitu järjestää juhlat hetikin mutta halusin hääjuhlan kesällä.

Kolme viikkoa Suomen juhlista on Malesian häät jonne on tulossa mieheni mukaan n. 800-1000 henkeä ja niitä juhlitaan 3 päivää. Että aikamoista hulinaa. Saman verran rahaa ollaan suurinpiirtein varattu molempiin juhliin, mutta Malesiassa on sen verran halpaa että vieraita voi tulla paljon ja siihen on pakko varautua sillä niin siellä on tapana.

Vähän jännittää kaikki uusi siellä toisissa juhlissa, kuuluu paljon rituaaleja ja kaikenlaista erikoista, kuten että kädet ja jalat koristellaan henna tatuoinnein, hääpukuja on oltava ainakin 3, jokaiselle päivälle yksi tai useampi, iltapukuja ja vaihto juhlavaatteet kun ei pidetä hääpukua.

Onko kenelläkään muulla mitään erikoista tiedossa omissa hääjuhlissaan ulkomailla?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Vaikkei meilla nyt viela olekaa mitaan konkreettista tiedossa ainakaan pariin vuoteen, niin kerron nyt kuitenkin mita ollaan yhdessa paivaunelmoitu, haaveiltu ja periaatteessa suunniteltukin..

Kaksia hippaloita (tai jopa periaatteessa kolmansiakin) ollaan mietiskelty, jotta paasisi kaikki rakkaat osallistumaan. Molempien perheissa kun on mm.vanhuksia jotka eivat paase enaa matkustelemaan. Ei mitaan megapirskeita, ne ei ole meidan tyyliin, mutta tyylikasta ja hillittya, jotain uutta, molemmissa maissa.

Ensiksi Japanissa (jos vain lainkoukerot jne sen sallii) vihkiminen zen-buddhalaisin menoin, lasna toivottavasti vanhemmat ja sisarukset, ja ne miehekkaan puolen sukulaiset. Siella mulla olis sitten haakimono ym. asiaankuuluvat vermeet paalla.

Suomessa voisi sitten olla paikallaan liiton siunaus ja juhlat kaikille halukkaille, niin suomesta, japanista kuin muualtakin maailmasta, ei kuitenkaan mitaan morsiamen ryostoja ja tansseja ja muuta kliseista, vaan joku ihana illallinen, musiikkia, saunomista jne. Ja tanne se valkoinen unelmapuku.

Sitten viela englannissa voitaisiin pistaa pystyyn bileet niille kavereille jotka on taalla englannissa, vuokrattais klubi ja tutut dj't soittamaan aamuun asti.. asu? ehka valkoset tennarit ajais morsiamen varustuksen ;)

..Palaan asiaan parin vuoden paasta kertomaan etta pitavatko suunnitelmat paikkansa!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä on ollut koko ajan suunnitelmissa isot häät Suomessa, ja Jenkeistä on tulossa tällä hetkellä jopa 25 vierasta. Minua on kuitenkin alusta asti harmittanut, ettemme voi mennä naimisiin vielä tänä vuonna, koska Amerikan vieraille pitää antaa aikaa suunnitella lomat ja säästää lippuihin rahaa. Haluaisin silti koko suvun juhlimaan yhdessä eli en kahtia juhlia sinänsä.

Nyt on alkanut itseä houkuttaa ajatus vihille karkaamisesta. Olemme menossa kesäksi USA:han töihin, ja pari viimeistä viikkoa reissataan kahdestaan. Ajattelin, että olisi ihanaa mennä naimisiin jossain pienessä kappelissa Kalifornian kallioilla. Ei kerrottaisi kellekään vaan kutsuttaisiin alkuperäisten suunnitelmien mukaan kaikki häihin Suomeen ensi kesänä. Onko ihan epäreilua pyytää vieraita matkustamaan Suomeen asti pelkkiä "bileitä" varten? Kun kuitenkin haluaisin, että suvut tapaisivat toisensa. Kaikki ovat kyllä tosi innoissa tulossa tänne.

Yksi toinenkin ongelma on olemassa. Miehen tädin on nimittäin tarkoitus ommella mun pukuni, mutta jos ei kerta mennä Suomessa enää kirkossa naimisiin, niin voinko silti pitää sitä pukua päällä ettei mene ihan hukkaan (ekassa vihkimisessä olisi vaan joku lyhyempi valkoinen leninki)? Tai voidaanko ehkä saada toinen vihkiminen tai siunaus suomalaisessa kirkossa että saadaan alttarikävely ja luovutus ja kaikki mukaan (isä voisi vähän loukkaantua, jos ei saa luovuttaa)?

Tämä koko idea on ihan haaveiluasteella vielä, en ole edes miehelle ehtinyt ehdottaa. Saatetaan ihan hyvin päätyä alkuperäiseen suunnitelmaan vielä. Mutta kertokaa vähän, mitä mieltä olette.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli "kahdet häät": pari vuotta sitten Ranskassa maistratissa - vain miehen vahnemmat ja todistajat mukana, sitten mukava yhteinen lounas ravintolassa, ja viime elokuussa "kunnon häät" Suomessa, siis avioliiton siunaaminen ja hääjuhla pukuineen ym :rolleyes: Viimeisessä vieraita oli n.40, meille riitti, en haluaisi ollenkaan isompaa porukkaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

tytt1 - En näe mitään syytä miksi teidän avioliittoanne ei voitaisi Suomessa siunata toiseen kertaan kirkollisin menoin.

Meillä on tulossa varsinaisesti vaan yhdet juhlat, Suomessa. Bulgariasta kutsutaan lähimmät ystävät tänne, n. 15 hekeä.

Saattaa olla että jotkut pienimuotoiset epävirallisemmat pirskeet pitää sitten kuitenkin järjestää Bulgariassa, ihan jo miehen vanhempien takia, jotka ovat niin iäkkäitä että eivät pääse oikein tänne lentämään. Katsotaan nyt millaiselle mallille tämä muotoutuu.. Kai sitä siihenkin tilaisuuteen voisi hääpuvun laittaa (varsinkin kun mulla ei ihan perinteisin suuren luokan puku).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meilla alkukeskustelun jalkeen paatettiin pitaa kahdet eri juhlat. Tosin eivat identtiset ja kerranhan sita noin niinkuin virallisesti naimisiin mennaan. Mietintaa aiheuttikin se kummassa maassa pidetaan sitten se itse virallinen osuus ja kummassa maassa jalkiloylyt.

Talla hetkella ollaan silla kannalla, etta Suomen suvessa vietetaan se virallinen juhla ja sinne tulee ken kynnelle kykenee. Ja sitten Italiassa puolestaan olisi enemmankin semmoinen "perheen keskeinen" juhla illallisineen ja ohjelmineen.

Perheet kuitenkin haluaisin molempiin tapahtumiin mukaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Siskoni sanoi aikanaan 3 kertaa 'tahdon' (tai oikeastaan 2 kertaa 'tahdon' ja kerran 'lupaan'). Varsinaiset häät olivat Ranskassa, ensin virallinen osuus maistraatissa ('tahdon') ja sitten avioliittoon siunaus pienessä kirkossa ('lupaan'). Suomessa oli muutaman viikon kuluttua siunaus ('tahdon'). Vanhempani järjestivät Suomen häät (siunaus+hääjuhla), ja meitä suomalaisia oli Ranskassa häissä n. 15 henkilöä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nyt sitten on kolmas vihkiminen tiedossa. Olemme menossa L.A:hin siskoni luo ja totta kai vierailulle Vegasiin ja siskoni kun ei päässyt Suomeen häihin, hän haluaa, että kokeilemme miltä tuntuu, kun Elvis vihkii Vegasissa (hän itse on aikoinaan mennyt naimisiin Vegasissa). Odottelemme yhä, että saamme paperiasiat järjestykseen Espanjassa, voimme viettää hääjuhlan ja olla virallisesti aviopari täälläkin. :blink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on tämä juhlimisosuus vielä ihan hakusessa. Ollaan jo 2 vuotta sitten menty naimisiin täällä Itävallassa, byrokratiakoukeroita suoristellaksemme. Silloin oli vain tosiaan tämä maistraatti ja kävimme syömässä molempien vanhempien kanssa. Puhuimme että juhlat seuraa sitten toisena kohtana ja että tämä oli vaan ns. nimenvaihtojuhla ilman sormuksia mitään.

No nyt tosiaan kaksi vuotta kulunut ja sitä "juhlaa" odotellessa. Ei oikein tiedetä mitä halutaan. Minua ei houkuttele päivä-prinsessana, mutta jonkun vähän juhlavamman valkoisen puvun päälleni haluasin jossain tilanteessa pukea. Mitään isoja juhlia en haluaisi järjestää ja jos jotain niin Suomessa. Olemmekin luultavasti päätymässä /päätyneet siihen että matkustamme jonnekin kauas jossa suoritetaan joku "hulahula"-toimitus jossa vaihdamme sitten sormukset ja siellä myös nämä paremmat asusteet ja tämän matkan jälkeen sitten joku "epävirallinen" tule katsomaan häämatkakuviamme ja juhlimaan kanssamme -juhla Suomessa. :)

Mutta se että minä vuonna tämä tulee tapahtumaan.. saas nähdä :) 10vuotishääpäivän kunniaksiko :D Nyt kyllä parhaan ystäväni suunnitellessa omia häitään alkaa nämä hörhelöt pyöriä enemmänkin mielessä ;) Jospa jotain saisimme aikaiseksi ja kun täälläkin nyt tulee pyörittyä ja luettua muiden suunnitelmia, mietteitä ja kokemuksia. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...