anulita

Suomi-Hollanti

77 viestiä aiheessa

Hei kaikki

Tarkoituksena olisi menna ensi kesana naimisiin. Kosinta tapahtui 13.6 kun asuimme viela Espanjassa. Nyt asumme Hollannissa ja sulhanen on Hollantilainen. Kuitenkin haluaisin haat Suomessa. Olen huomannut etta jo nain vajaan vuoden "varoitusaika" on joidenkin mielesta liian lyhyt. Siispa ongelmaan: Puolet vieraista on ulkomaalaisia joten kaytannollisin paikka olisi Helsinki/sen laheisyys. Aika olisi ollut mielellaan juhannus "eksoottisuuden" takia mutta toisaalta sulhasen heinanuha on niin paha etta ehka elokuu olisi parempi. Emme ole kotoisin Helsingin seudulta eli en tieda paikkoja joihin tietaisin haat haluavani. Eli paikanhaku matka on tiedossa. Ihan yleisesti haluaisin neuvoa/tukea; nain ulkomailta haiden jarjestaminen ja viela kansainvalisella meiningilla tuntuu hieman vaikealta. Ystavillani ei ole vastaavaa kokemusta. Kyllahan asiat aina jarjestyvat ja aihe on mukava mutta kertoisiko joku omia kokemuksiaan vastaavasta. Kiitos paljon etukateen  

edit. Yhdistin kaksi ketjua ja muokkasin otsikkoa. -Trio-

Muokattu: , käyttäjä: Trio

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ystäväni teki juuri vastaavan tempun muutama vuosi takaperin. Siis nimenomaan Hollannista tulivat Suomeen vihittäviksi. Vihkiminen maistraatissa perjantaina ja sen jälkeen hotelli Grand Marinassa kahvitilaisuus ystäville ja sukulaisille. Illalla kävivät vielä perheiden kanssa hotellin ravintolassa syömässä. Huoneet oli hääparille ja lähipiirille varattuna samasta paikasta. Heillä oli siis aika yksinkertainen suunnitelma ja apuakin oli läheltä löydyksissä koskapa morsian oli Espoosta kotoisin.

Paikkoja löytyy monia ja monenlaisia, mutta ehkä ensin kannattaa miettiä millaiset häät haluaa. Sen jälkeen naikkarit ja netti on varmasti korvaamaton apu. (Juhlapaikat ketjussa on jo valmiiksi todella monta paikkaa pääkaupunkiseudulta tarjolla.)

Aurinkoisia hääsuunnitelmia!  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin, siis kuten huomataan olen aloittelija. Eli siis viereaiden maara on about 100. Puolet tulevat ulkomailta ja vaikka emme tietenkaan valitettavasti majoitusta voi heille maksaa niin paljon jo olisi jos saisimme paikka/hinta vaihtoehtoja esitettya. Mietimme Suomenlinnaa mutta myos Porvoon seutu kiinnostaa (mutta siina vaiheessa taidetaan puhua jo kuljetus ja yopymisongelmista). Pappi meidat vihkisi mutta itse kirkko ei ole pakollinen (sitakaan en tieda toimitetaanko niita "ulkona". Linnat/kartanot kiehtovat ja tietenkin ikimuistoinen paiva meille mutta myos ystavillemme jotka eivat luultavasti muutoin Suomeen tulisi. Onko tapana jarjestaa ulkohaita ja onko liian epavarmaa luottaa hyvaan saahan? Itse en ole asunut kesalla suomessa 7 vuoteen mutta sattumalta aina lomilla on ollut mahtavat ilmat. Lammin ruoka, tanssia, ohjelmaa, viinia jne. mutta myos joukossa on monenlaista "vakavaa" allergiaa, vegetaristia, uskonnon saatamia rajoituksia jne.  Parastahan olisi jos saisimme kaytannolisen paikan jota varten ei tarvisi autoja vuokrailla ja liikkuminen olisi helppoa koska vaikka useimmat ovat innoissaan tulossa, jo liput suomeen helposti maksavat odotettua enemman. Eli tassa yleisimmat ajatukset nain aluksi.

anulita

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Puolentoista viikonpäästä minut ja hollantilainen mieheni vihitään täällä Helsingissä. Asumme tosin täällä, eli en voi auttaa siinä, kuinka järjestää häät ulkomailta käsin, mutta häävieraita meille tulee hollannista vajaat 30, joten heidän majoittamisestaan voin toki jotain vinkkejä antaa.

Eli sukulaiset ja perheelliset varasivat jo viime kesänä Rastilan leirintäaluuelta läjän mökkejä (eli kohtapuoleen Rastilassa vierailevat törmännevät hollantilaiseen koloniaan siellä  ;)) ja kavereille järjestimme majoituksen hotelli Helkaan. Syksyllä pyysimme hotellilta tarjousta X:stä määrästä huoneita ja varasimme tämän jälkeen köntän huoneita kavereita varten. Erillisiä varausmaksuja ei tarvinnut maksaa, kunhan vain kuukautta ennen ko. ajankohtaa ilmoitti lopullisen huoneiden määrän hotellille. Eli majoitusasiat onnistuivat hyvin, koska olimme niin ajoissa liikkeellä. Etenkin nuo mökit Rastilassa ovat todella suosittuja, joten jos niissä haluaa yöpyä pidemmän aikaa, kannatta olla ajoissa liikkeellä.

Häämme tulevat olemaan pääosin suomalaiset, Hollantia edustavat häissämme lähinnä hääkarkit sekä sulhon kotikylän panimosta tuleva olut  ;D. Pitopalvelun kanssa menuta suunnitellessamme sulholla oli toiveena saada mukaan perunasalaattia (kuuluu hänen kotiseutunsa hääaterialle) ja tämä onnistuikin ilman ongelmia.  Myöhemmin syksyllä järjestämme häävastaanoton Hollannissa, sillä läheskään kaikilla kutsutuilla (mm. isovanhemmilla) ei ollut mahdollisuutta osallistua häihin Suomessa.

Onnea häiden suunnitteluun sinne Hollannin suuntaan ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Asumme Hollannissa (mieheni on hollantilainen), mutta häitämme juhlimme Suomessa viime joulukuussa.  

Vieraita oli vain n. 40, joten kyseessä olivat pienet häät. Hollantilaisia vieraita ei ollut kutsuttu kuin muutama (vain lähimmät sukulaiset), joten hirveästi en vinkkejä osaa antaa, varsinkin kun nuo häät pidettiin aivan eri osassa Suomea kuin teidän tulevat häänne.  :P

Pitopalvelu tilattiin tuoksi päiväksi, ja häiden tunnelma oli rento. Lattarirytmeissä tanssittiin monen monta tuntia. Lämpöä Suomen talveen...

Ei muuta kuin tsemppiä järjestelyihin! Itse aloin varailemaan paikkoja vasta n. 3-4 kk aikaisemmin, mutta kesällä on tietysti enemmän ruuhkaa, joten kannattaa aloittaa ajoissa.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja vielä selvennyksenä että menen kyllä ulkomaan elävän kanssa naimisiin, mutta nykyisinä helsinkiläisinä vietämme häitämme täällä pääkaupunkiseudulla. Vieraamme tulevat puoliksi Suomesta ja Euroopasta.

Säähän ei kannata luottaa, näitä epänormaalin aurinkoisia kesiä kun on ollut jo kolme peräkkäin.

Heinänuhaa vastaan voi otta antihistamiineja jotka toimivat ihan hyvin, eivätkä väsytä jos, varsinkin jos on pari päivää aikaa laittaa annostus kohdalleen.

Jos joukossa on ruokavalioita, kannattaa varmaan harkita noutopöytää johon on selkeästi merkattu mitä ruuat sisältävät ja kuka voi mitäkin syödä.

Mielestäni määräävin yksittäinen asia -valitettavasti- on budjetti. Varsinkin jos järjestää häitä ulkomailta, kannattaa miettiä minkä tason juhlat haluaa, kuinka paljon on mahdollista juhliin käyttää ja kuinka paljon on ystäviä ja sukua auttamassa. Esim. entisellä kotipaikkakunnalla juhliessa sukulaisten ja ystävien apuun voi luottaa enemmän kuin jos järjestään bileitä ihan vieraalle paikkakunnalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelin nostaa tätä topikkia. Itselläni on suunnitteilla häät hollantilaisen miehen kanssa Suomessa 5.8.2006. Tuo majoitus onkin sellainen ongelma, että ajattelimme lähettää save the date-kortit jo pikimmiten.

Miten muilla? Entä miten saitte/saatte hollantilaiset vieraanne pukeutumaan edustavasti?  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos linkistä Lizet! Ainakin Telegraafissa julkaistiin noita Liefde Is...-sarjakuvasia monta vuotta. Sulhoni väsäsi niistä rakkausviestejä minulle kun asuimme eri maissa, joten hänellä on niitä aikamoinen liuta kotona.

Emme ajatelleet huomioida Hollantia ollenkaan.  ;D Ainoastaan kutsut ovat nelikieliset (suomi, ruotsi, hollanti, englanti) ja seremonia pidetään suomeksi ja hollanniksi (maksimoidaan puheen ymmärtävien määrä). Muuten häät ovat tyypillisen pohjoismaiset, jolloin niissä on myös eksotiikan makua ulkomaalaisille vieraillemme.

Stroopwafels on hyvä idea! Ehkä voisimme mekin pyytää sulhon perhettä tuomaan jotain herkkuja joita voisi asettaa esille.

*Edit: Piti sanoa vielä, että siviiliseremoniassa on kaksi vihkijää: suomalainen henkikirjoittaja/laamanni/tuomari sekä hollantilainen perheystävä, joka myös on pappi. Bestman on hollantilainen ja toastmaster suomenruotsalainen, joten juontokin on järjestetty tarpeeksi monella kielellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pukeutumiskysymys oli arka aihe meilläkin, ei siksi, että olisimme olleet mieheni kanssa eri linjoilla, vaan siksi, että miehen vanhemmat vetivät aiheesta herneet nenäänsä pahemman kerran tyyliin "miksi sulhon isän pitäisi tätä varten ostaa puku, kun on koko elmämänsä pärjännyt hyvin ilmankin?! Mikä vika siisteissä farkuissa on?!"  Tässä vaiheessa oli jo selvää, että oma isäni oli mennyt ja vuokrannut itselleen smokin hääpäiväksi...

Lopulta tilanne ratkaistiin niin, että mainitsimme asiasta hyvin hienotunteisesti Hollannista tuleville vieraillemme lähettämässämme "opaskirjasessa" (lyhyt kuvaus suomalaisten häiden kulusta, häätavoista, sekä myös käytännön tietoa Helsingistä, nähtävyyksistä, ravintoloista jne.). Tämä opas osoittautui varsinaiseksi menestykseksi ja pukeutumisohjeetkin menivät perille, kun vieraat kokivat "tälläytymisen" ensi sijaisesti kulttuuriseksi kokemukseksi. Vain yksi vieras pysyi uskollisena farkut ja t-paita-juhlapukeutumiselle  

Ja osti se appiukkokin lopulta puvun ja on häiden jälkeenkin jo käyttänyt sitä usamman kerran - ja siis Hollannissa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tietääkö kukaan, onko Helsingissä hollanninkieltä taitavaa pappia? olen menossa kesällä 2006 naimisiin Belgialaisen miehen kanssa ja haluaisin vihkitoimuksen olevan myös hänen omalla äidinkielellään. Itse osaan flaamia kyllä, mutta eihän morsian voi alkaa vihkitilaisuutta tulkkaamaan, siinä on muut asiat ensin hoidettava  

Tai tietääkö kukaan, jotakuta, joka voisi tulla tulkkaamaan seremonian hollanniksi?  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me menimme viime vuonna naimisiin hollantilaisen mieheni kanssa pääkaupunkiseudulla. Pukeutumisesta kerroimme "epävirallisissa" juhlaohjesäännöissä, jossa oli muutakin tietoa suomalaisista hääperinteistä + infoa yöpaikoista yms. Puvuista sanoimme tyyliin, että täällä saa pukeutua hienommin ja että yleensä miespuoliset pukeutuvat pukuun. Tätä neuvoa olikin sitten suurin osa vieraista noudattanut  :).

Kirkkosiunauksen meille piti Leppävaaran kirkkoherra (tai oli ainakin silloin) Kauko Puranen. Hän toimitti tilaisuuden suomen ja hollannin kielellä, joka oli todella kiva hollantilaisia vieraita ajatellen.

Myös häätilaisuudessa meillä oli sekä suomen- ja hollanninkielinen juonto, koska kaikki eivät olisi ymmärtäneet vain englantia, kuten vanhemmat. Iltapalana meillä oli hollantilaisia snacksejä, juuston-, makkaran- ja kurkunpalasia, sekä toasteja. Sekä paljon juotavaa! Juhlat olivat todella ikimuistoiset!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos muuten tuosta Leppävaaran kirkkoherran tiedoista! Hän puhuu sujuvasti hollantia/flaamia. Soitin heti ja hän lupautui oikein mielellään vihkipapiksemme. Aluksi pelkäsin, että homma tapahtuu vain suomen ja kentis myös englannin kielellä jättäen suurimman osan vieraista ns. ulalle koko tapahtumasta, mutta onnekseni voin sanoa, että he saavat kuulla seremonian myös omalla kielellään. Pysyy appiukkokin kärryillä  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kiva kuulla, että täältä löytyy hollantia taitava pappi! Pitää pitää mielessä kavereita ajatellen. Nyt kun vaan löytyisi joku siviilivihkijä joka taitaa hollantia...

Meillähän on ajatuksena olla suomenkielinen siviilivihkijä jos ei muuta löydy, ja sitten hollantilainen perhetuttumme (joka on myös pappi), joka myös osallistuu seremoniaan pitämällä puheen hollanniksi.

Tuosta kaasosta vielä... hollannissa ei kai aina ole edes kaasoja? Mielestäni maid of honor käy oikein hyvin, ja bruidsdame kuulostaa hienolta.  

OT: oletteko menossa Suomi-Hollanti-jalkapallomatsiin?  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Miten muuten huomiotte Hollannin häissä?

Minulla (ylläri miehelle) oranssi huivi hartioilla, oranssi koriste hiuksissa ja oransseja kukkia sekä minun kukkakimpussani että miehen kukissa. Myös jokaisen paikalle tekemissämme sydänkarkkijutskissa oli oranssia. Niin ja lautasliinat olivat oranssit.

Vieraat saivat kiitoslahjoina posliiniset "puukengät".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei

En löytänyt näin äkkiseltään viestimerestä ketjua joka olis Suomi-Hollanti pareille. Asiaa liippaavia oli kyllä, mutta olisi kiva saada selville onko täällä muita kuin minä...

Olin näkevinäni muutaman muukin dutchille sydämensä menettäneen, mutta onko täällä vielä paikalla kukaan? Vai onko kaikki jo naimisissa ja naikkarit jättäneer?  :'(

Amst

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kelpaako suomi-flaami yhdistelmä? Mikäli kiinnostaa, niin mun hääpäikkyyn on linkki allekirjoituksessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heissan,

Täällä yksi Suomi-tyttö ilmoittautuu. Häät hollantilaisen miehen kanssa Suomessa heinäkuussa 2007.

Suunnitelmat pitkällä. Nyt pitäisi alkaa hoitaa käytännön asioista mm. paperisota.

Kokemuksia kaivataan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei Amst,

näin sattumalta sun viestin, kun en täällä niin usein enään vieraile.

Häät holtskumieheni kanssa pidettiin Suomessa vuonna 2004. Tällä hetkellä asutaan taas Hollannissa ja perheenlisäystä on tulossa.

En tiedä millaista tietoa kaipaat vai muuten vaan juttukaveria mutta kaikki käy. Voit laittaa myös privaa tai sitten keskustella täällä.

Edit: Asumme Rotterdamin liepeillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kelpaako mukaan naapurissa asuva ja ensi vuonna naimisiin menevä ? Asun siis Belgiassa Antwerpenin provinssissa Merksemissa.

Olis niin ihnaa keskustella naapurimaan kotomaiden morsianten kanssa,kun ei täälläpäin oikein muita ole.En ole ainakaan huomannut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tervehdys Amst,

Onnea tulevan perheenlisäyksen johdosta

Asuitko jo Hollannissa kun menitte naimisiin Suomessa? Oliko teillä kirkollinen vihkiminen?

Mistä haitte esteettömyystodistuksen ja mitä papereita mieheltäsi vaadittin?

Iina71,

Me asumme Belgiassa, Leuvenin kaupungissa. Oletko olltu kauan täällä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ravannut täällä melkein 2 v.,mutta asunut virallisesti kohta 8kk.Asun Merksemissä.Enkä aio lähtee pois,vaikka kuinka yrittäisivät sanoa ministeriössä,että ei lupaa olla 5v.,heh heh.

Ihanaa tavata joku Suomalainen joka asuu Belgiassa,tosin tunnen kyllâ Suomen Merimieskirkon kautta muutamia,mutta että täältâkin löysin.Voitaisiinko kirjoitella jatkossakin,sähköpostios.pitäisi olla kanssa näkyvillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ilman muuta voidaan olla yhteyksissä myös privana. Laitoin myös oman sähköpostiosoitteeni näkyville. Tosi mukavaa löytää muitakin suomalaistyttöjä jotka ovat liittoutuneet hollantilaisen kanssa.

Itse olen asunut täällä jo yli viisi vuotta. Ensin vuoden Brysselissä ja sitten muutin äkkipikaa flaaminkieliselle alueelle

Nyt huomaan myös mikä BLONDI olen ollut! Vastasin Amstille, vaikka oikeasti viestini piti olla osoitettu Phoebelle. Eli onnea vaan perheenlisäyksen johdosta

Antakaa anteeksi, toista kertaa täällä jäsenenä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Älä sure,näitä BLONDI - sekoiluja on mullakin riittänyt ihan riittämiin.Taitaa todella olla jokin vika....!!!

Kiva kun voidaan kirjotella privana,lähetänkin sulle yv.viestissä meitin kuvan,tosin en oo mikään edustavan näkönen,hhe hehheheh.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei Sanni74,

ei se mitään, ajattelinkin, että tarkoitit minua.

Asuin ensin Hollannissa n. 4 v. ja sitten muutimme mieheni kanssa Suomeen, jossa hän oli opiskelijan oleskeluluvalla.

Eli asuimme virallisesti Suomessa häiden aikaan. Esteettömyystodistus saatiin sitten Espoon maistraatissa, jossa meidät myös virallisesti vihittiin (kirkossa pidimme sitten siunauksen vieraille). Meillä ei ollut mitään ongelmia papereiden kanssa, koska mies oli hakenut ennen Suomeen tuloa Hollannin asuinpaikkakunnaltaan lomakkeen, josta näkyi, että on naimaton.

Miestäni ei ole kastettu (kuten ei moniakaan hollantilaisia), joten meitä ei voitu vihkiä kirkossa.

Hankalampaa on täällä Hollannissa todistaa, että on mennyt naimisiin Suomessa ja sukunimi on todellakin VAIN miehen sukunimi (täällä työntävät tyttönimen aina nykyisen sukunimen perään tai postia tulee vain tyttönimellä...).

Pian häiden jälkeen muutimme kuitenkin takaisin Hollantiin parempien töiden perään ja täällä on tullut asuttua taas jo yli 2 vuotta, eli yhteensä melkein 6 vuotta!

Belgiassakin tulee silloin tällöin vierailtua, kun sinne ei älyttömän pitkä matka täältä ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miksi tää Belgia on niin vaikee maa.? Miksi kaikki pitää todistaa sadalla eri paperilla ja senkin jälkeen vielä pyytää sitä ja tätä ??? En kertakaikkiaan enää kohta kestä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään